Justin Kluivert wijst na vraag over beste medespeler naar Ajax

Dinsdag, 24 maart 2020 om 17:15Chris Meijer • Laatste update: 20:37

Justin Kluivert is momenteel bezig met zijn tweede seizoen in dienst van AS Roma. De twintigjarige aanvaller voelt zich op zijn gemak bij de Romeinen en was dit seizoen goed voor 7 doelpunten in 27 officiële wedstrijden. Onder trainer Paulo Fonseca, die afgelopen zomer in de Italiaanse hoofdstad arriveerde, heeft Kluivert een iets andere rol dan in zijn eerste jaargang bij AS Roma.

“We spelen anders dan bij Ajax. Daar was ik buitenspeler en stond ik veel één-op-één. Hier ben ik een soort nummer tien en speel ik meer aan de binnenkant. Dat vind ik ook een fijne positie”, vertelt Kluivert in een interview met Fresia Cousiño Arias op het Instagram-kanaal van FOX Sports. “Je kon verwachten dat het in het eerste jaar met ups and downs zou gaan. Alles was anders. Daar moet je aan wennen. Ik merk dat ik dit jaar weet wat ik kan verwachten. Als we bijvoorbeeld uit spelen tegen Cagliari weet ik wat ik kan verwachten. Eerst wist ik niet wie ze waren, bij wijze van spreken.”

Kluivert beaamt dat het verplaatsen van het EK mogelijk niet per se in zijn nadeel is. “Volgend jaar ben ik weer een stap verder. Ik had me er op voorbereid dat het EK dit jaar zou zijn, maar er zijn nu belangrijkere dingen”, stelt de aanvaller. “Ik heb altijd uitgesproken dat het een doel is om voor Oranje te spelen. Dan moet je je stinkende best doen en je elke wedstrijd laten zien. Dat moet iedereen doen. Er zijn maar een paar plekken. Daar moet ik voor strijden. Dan moet je wedstrijden spelen, scoren en assists geven.”

Kijkers willen van Kluivert weten wat hij vindt van de keuze van Noa Lang om Ajax op huurbasis te verruilen voor FC Twente. “Ik vond het een dappere stap, een hele goede stap. Hij is ook nog jong, hij moet minuten maken en dan maakt het niet uit waar het is. Dan ben ik trots om hem daar te zien vlammen, dat is iets wat hij in zich heeft. Het maakt niet uit waar hij speelt, hij geeft nooit op en ik ben trots dat hij het daar laat zien”, zegt Kluivert, die nog altijd een goede band onderhoudt met Lang. “We zien elkaar wat minder, natuurlijk. Maar we zijn zeker nog steeds beste vrienden.”

Kluviert krijgt tevens de vraag welke speler hij uit de Eredivisie hij naar AS Roma zou halen. “Dan Nicolás Tagliafico. Bij Ajax speelde ik met hem aan de linkerkant en hij zou mij en het team goed kunnen helpen”, antwoordt Kluivert na even te hebben nagedacht. Op de vraag wie tot dusver zijn beste medespeler was, heeft hij sneller antwoord. “De beste speler, maar ook de meest creatieve speler is Hakim (Ziyech, red.). Ook omdat ik vaak mooie ballen van hem heb gekregen. We hebben af en toe nog contact, niet heel vaak.”


Poll

Behoort Justin Kluivert volgend jaar tot de EK-selectie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door binny)

Justin Kluivert, de man die door bijna alle Ajax supporters een mislukte stap werd gegund! Mooi om te zien dat Kluivert steeds beter wordt. Heel bewust een stap gekozen naar een topcompetitie en nu al grotere stappen gemaakt dan hij bij Ajax gedaan zou hebben. Het zit natuurlijk ook niet mee om Kluivert te heten en vervolgens iets te doen waar mensen niet blij mee zijn, maar ik geloof in Justin Kluivert. Een hele goede mentaliteit, wilt hard werken en geeft ook veel in de wedstrijden. En voor de mensen die nog steeds willen roepen dat hij een slechte instelling heeft of de verkeerde keuze heeft gemaakt, wordt aub volwassen! Zo heilig is Ajax niet dat je Ajax niet zou mogen verlaten voor een betere ontwikkeling. Dat Ajax vorig seizoen een stuntjaar heeft beleefd met parels die eens in de zoveel jaar op staat doet niks af aan zijn keuze, maar over paar jaar als Kluivert een vaste waarde zal zijn in oranje en op eurpeee podium speelt zullen die zelfde Ajax supporters roepen hoe goed de Ajax opleiding is en dat er weer een Kluivert door is gebroken.

24 maart 2020 om 17:53

Je kan natuurlijk niet weten welke stappen hij bij Ajax gemaakt zou hebben. Vorig seizoen speelde Ajax in de halve finale van de champions league en Roma niet. Dat het leuk is dat hij het goed doet ben Dan wel met je eens

24 maart 2020 om 17:53

Gaat je comment nou om Justin Kluivert of om Ajax en wat de fans ervan vonden.het had niks te maken met dat Roma geen stap vooruit was, maar vooral dat meneer deed alsof hij sws zou bijtekenen. Daardoor vond ik het een vervelend ventje en was ik toen pislink, vooral op Raiola. Uiteindelijk heb ik hem altijd alles gegund, dacht alleen dat het te vroeg was voor hem. Hij is zeker gegroeid bij Roma, maar dat had hij in Amsterdam vorig jaar ook wel gedaan hoor.

24 maart 2020 om 17:57

Je mag Ajax best verlaten voor een betere ontwikkeling, maar hoe kun jij concluderen dat hij nu een betere ontwikkeling heeft doorgemaakt dan dat ie bij Ajax in dezelfde tijd zou hebben gemaakt? Verder op zich wel met je eens dat veel Ajacieden destijds met name vanuit de emotie reageerden, maar zo gek is dat helemaal niet, dat gebeurt bij haast elke club onder de trouwe aanhang. Hoe blij waren ze in Twente met de stap van Janssen en Boschker? Je kunt wel een heel verhaal ophangen om je gram te halen, maar jouw aannames zijn ook niet meer dan dat, aannames. Voor hetzelfde geld was Kluivert basisspeler bij een halve finalist CL vorig jaar, kom jij hier beweren dat hij daar voor een betere ontwikkeling koos. De reden dat jij daar zo ophamert is ook een emotionele reactie, niet omdat je zoveel begrip en oog voor het talent Kluivert hebt, maar vooral omdat je hiermee een groep Ajacieden kunt weerspreken. Ik kan tegen jou ook zeggen: wordt volwassen, want kreten als "zo heilig is ajax niet" voegen ook niets toe aan de discussie en maken vooral jouw persoonlijke aversie duidelijk. Of Kluivert verder is of minder ver, dat valt simpelweg niet te bepalen. We kunnen hem nu alleen nog het beste wensen, thats it.

24 maart 2020 om 18:15

Wat een sneue reactie zeg. Je vergeet een hoop zaken in je mooie provocerende stukje. Bizar dat jij hier al zo lang mag provoceren zonder concequenties. Blijkbaar mag je wel roepen als je niet voor Ajax bent hoe slecht de spelers van Ajax zijn maar als je als fan van Ajax iets zegt oehhhh. Lachwekkend dat je jezelf nog DNeres noemt ook. Waarom eigenlijk? Om zo een Ajacied te lijken dat je wat meer kan provoceren? Volgens mij is de manier hoe hij vertrok niet echt chiq gegaan. Als je non stop het clublogo kust en doet alsof je een pro Ajacied bent dan snap ik die reacties wel. Bij Ajax had hij net zoveel kunnen leren als bij Roma. Zelf ben ik persoonlijk niet zo haatdragend en heb ik zoiets van voor jou een heleboel anderen Justin! Bovendien heeft Ajax een prima bedrag mogen ontvangen voor Kluivert. Jij leest alleen wat je wil lezen. Je pikt gewoon wat reacties eruit om vervolgens te beweren dat elke Ajacied zo is. Sorry maar dan ben je echt een hele simpele! Maare het werd ook wel tijd dat Kluivert iets ging laten zien anders kregen die Ajacieden straks nog gelijk ook... vandaar dat je je gram probeert te halen? Ik heb echt nog nooit gezien dat een speler van Ajax die al vertrokken is zo verdedigd word door de rest van Nederland. Bizar man, maar het zal wel weer met Ajax te maken hebben gok ik zo. Als Kluivert bij Feyenoord had gespeeld en hij was op dezelfde manier behandeld door enkele fans dan had je er niemand over gehoord. Bizar die Kluivert obsessie van sommige antis

24 maart 2020 om 18:22

Sorry maar je de manier waarop je beargumenteerd waarom het niet chic is gegaan slaan ook echt nergens op. Jullie supporters maken er van dat het niet chic is gegaan terwijl die jongen helemaal niks heeft fout gedaan. En dat is gelijk de reden ook waarom hij zoveel verdedigd wordt door mensen. Nog nooit een jonge speler zoveel shit over zich heen zien krijgen als toen, dat waren niet een paar reacties of zinnetjes. Maar een hele waslijst!!

24 maart 2020 om 18:28

Als jij niet verder komt dan die jongen heeft niks fout gedaan dan ken je het verhaal dus niet en vraag ik me af of jij wel argumenten hebt. Hij heeft een tijd lang geroepen dat een contractverlenging wel goed kwam. Kusjes op het logo. Je kent het wel. Maar eerlijk gezegd denk ik eerder dat de woede bij de meeste mensen om Raiola was die hem zogenaamd even heeft weggebracht. Tja die jongen mag kiezen wat hij wil. Ik denk wel dat hij nu verder was geweest als hij was gebleven maargoed dat is achteraf gelul. Hij mag kiezen wat hij wil maar Ajax supporters mogen toch net zo goed hun bedenkingen hebben over de overstap.

24 maart 2020 om 18:29

Hij heeft sommige Ajax fans wel valse hoop gegeven door op een vraag van een journalist “wanneer ga je bijtekenen?” Te zeggen dat ze zich geen zorgen moeten maken.

24 maart 2020 om 18:45

De enige reden dat hij uitgekotst werd is omdat hij een grote mond had en beloofde hij te tekenen. Totdat er ineens een grotere zak met geld voor zijn (en moeders) neus werd gehouden. Ook prima als je kiest voor het geld, maar zeg dat dan! Justin koos er echter voor om de schuld bij Ajax neer te leggen, wat onzin was. Patrick reageerde wel nuchter en adviseerde om te blijven. Helaas had het geld al gesproken. Maar hé! Was niet gebeurd, had jij niet nog een mogelijkheid gehad om dit aan te grijpen enkel om te kunnen provoceren.

24 maart 2020 om 19:29

Vervelend om dit te zeggen nadat Kluivert niet zo geflopt is zoals men had gehoopt. En nu dat niet gebeurd is mag het niet benoemd worden en lees je dat mensen een beetje positief willen reageren op die situatie van toen.

24 maart 2020 om 20:18

Laat ik voorop zeggen dat ik hoop dat hij het gaat redden en wens hem alle succes, maar zo'n vertrek geeft altijd een nare nasmaak. Doe je normaal en je best en kun je een mooie transfer maken, dan wordt dit de speler gewoon gegund, zie Ziyech.

24 maart 2020 om 20:36

@DNeres: Hoezo kom jij alleen met je puberale aannames als "dat hij niet geflopt is zoals 'men' gehoopt had"? Ik ben Ajacied en had Justin graag bij ons zien blijven opzich, maar ik vind het ook geweldig om te zien hoe hij zich ontwikkelt bij Roma en ik betrap me er zelfs op dat ik dankzij hem (en Mathijs) meer Serie A wedstrijden live ben gaan kijken. Ik gun die jongen het beste en hoop hem in de toekomst in ons Oranje aan het werk te zien, de potentie heeft hij daar zeker voor. Met mij denken er nog zat Ajacieden hetzelfde over, dus hou je generaliserende gedoe maar lekker voor je, oke? Hoe oud ben je man?

24 maart 2020 om 20:44

Uhm, dat stond letterlijk in de teksten op vi en vz. Niet iedereen maar men hoopte dat dus ja...

24 maart 2020 om 21:03

Dat stond in teksten (comments van gebruikers?) op VI en VZ en daarom is het logisch om een volledige post te richten aan 'bijna alle Ajax supporters'? Ik heb ook reacties gezien over mensen die dit zeiden over Bergwijn na zijn plotselinge vertrek bij PSV, ik heb ook mensen gezien die vurig hoopten dat De Ligt hopeloos zou falen bij Juve, idem voor Memphis bij United of De Jong bij Barca en zo kan ik nog wel 20 voorbeelden noemen. Punt is dat het nergens op slaat om een initiële post te richten aan een hele supportersgroep (waarvan jij denkt de algehele collectieve mening te kennen). Iedereen denkt er namelijk anders over. Ja, er zijn ook Ajacieden die Kluivert niet veel gunnen, maar dat zijn zeer zeker niet 'bijna alle Ajacieden' die zo denken, zoals DNeres wel stelt. Er zijn ook een handjevol Feyenoorders (bijvoorbeeld he, voel je niet aangevallen Rotterdamse vrienden ) die stellen dat Mathijs de Ligt blunder op blunder stapelt en dat hij het nooit gaat redden bij Juve. Dan ga je je toch ook niet richten tot 'bijna alle Feyenoorders' om ze daarop aan te spreken? Dat je je tot iemand persoonlijk richt als diegene zoiets zegt, oke. Maar hoe DNeres het stelt slaat het simpelweg nergens op.

24 maart 2020 om 21:04

Nu hij zijn draai begint te vinden beginnen veel mensen te doen alsof ze het hem niet misgunde en hopen ze dat Kluivert het wel gaat redden. If you can’t beat them than join them.

24 maart 2020 om 21:08

Ja vast, zou het ook niet gewoon kunnen dat verschillende individuen er verschillend over denken? Ik vind het vooral zorgwekkend dat jij de collectieve mening (die is er volgens jou schijnbaar) van een groep van honderdduizenden Ajax fans volledig denkt te kennen. En als er mensen zijn die een mening hebben die niet in jouw verhaal past dan hebben ze ineens hun mening bijgesteld. Haha, whut?

Tja het is nog geen hoofdrol speler en hij heeft een beetje geluk dat jongens als Zaniolo en Under met blessures te maken hebben, maar dan nog. Hij is pas 20 jaar oud en ja zijn rendement moet nog omhoog, maar heeft toch mooi zo'n 60+ potjes gespeeld voor Roma. Dat telt ook, ervaring. Als hij het komende seizoen echt vanuit z'n comfort een sleutel rol kan spelen gaat hij mee naar het EK, maar anders word het moeilijk voor hem.

24 maart 2020 om 18:55

Zaniolo en Under speelde in het begin samen met Kluivert dus welke geluk? En Kluivert speelt altijd vanaf links en je genoemde namen spelen van rechts en Zaniolo vanaf de 10 positie dus hoezo zijn de blessures van die spelers zijn geluk?

24 maart 2020 om 21:04

Geluk want bij een mindere pot of twee heeft de coach niet zoveel opties. In die zin geluk. Verder zeg ik t al, hij staat als 20-jarige jochie in de basis bij Roma dat is hartstikke knap. @london Calling, je hebt helemaal gelijk. Het is niet alleen maar hoe je speelt, maar Justin staat tegen over veel betere spelers dan een Stengs en Berghuis en hij speelt met veel meer druk, maar toch moet je als buitenspeler wel rendement hebben, dat kan nog beter.

24 maart 2020 om 21:10

Rendement zou wel hoger kunnen, maar vergeet niet, een Stengs die ouder is en in een makkelijkere competitie bovenaan meedoet heeft net zo veel gescoord als Kluivert en in Europa heeft Kluivert meer gescoord.

24 maart 2020 om 20:05

Geen hoofdrol, maar hij is ook nog maar 20 en staat toch in de basis bij een club die bovenin de Serie A mee speelt (hij is de jongste basis speler bij een club uit de huidige top 5 buiten de Ligt). En ik heb wel het idee dat hij ook daat steeds beter wordt. Hij is uiteindelijk nog iets jonger dan spelers als Malen en Stengs die we als grote talenten zien maar die ook nog ups en downs hebben in de eredivisie, en 2 jaar jonger dan Bergwijn die nu pas de stap maakt naar een vergelijkbare club. Met zijn leeftijd kan hij hij nog best de echte top gaan halen.

Ik snap het echt niet,ik gaf aan dat ik hakim de beste ajax speler van de laatste jaren vond en mijn reactie wordt verwijdert,Kluivert had het toch ook over hakim...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.Napoli7745
6.Lazio686
7.AS Roma6210
9.Sampdoria52-2
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. CristanteMiddenvelder341
H. MkhitaryanMiddenvelder3413
L. PellegriniMiddenvelder347
Gonzalo VillarMiddenvelder330
Borja MayoralAanvaller3110
J. VeretoutMiddenvelder2910
E. DžekoAanvaller277
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

51 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren