Ajax in wachtkamer gezet: ‘Ik wil in mijn carrière nergens spijt van hebben’

Dinsdag, 24 maart 2020 om

Jan Vertonghen is bij Tottenham Hotspur in het bezit van een aflopend contract. De 32-jarige verdediger werd de afgelopen tijd meer dan eens gelinkt aan een transfervrije overstap naar Ajax. Vertonghen plaatst de Amsterdammers echter voorlopig in de wachtkamer en geeft in gesprek met Sporza te kennen dat hij komende tijd gaat bepalen wat hij nog wil in zijn loopbaan.

“Ik zit op dit moment in een proces dat ik een stuk papier moet pakken en de voor- en nadelen moet opschrijven van de opties die ik binnenkort zal hebben. Ik zal echt moeten bepalen wat ik in mijn carrière nog wil”, zegt Vertonghen. Tuttosport kwam dinsdag nog met het bericht dat de Belgische verdediger een transfervrije overstap naar Internazionale zou naderen. I Nerazzurri zouden daarmee onder meer Ajax aftroeven.

“Over drie vier jaar keer ik normaal gezien terug naar de plek waar ik me waarschijnlijk zal settelen. Ik moet toch gaan bedenken waar ik nog wil hebben gewoond, welke taal ik nog wil leren, in welke cultuur ik nog wil leven. En heel belangrijk: welke competities en prijzen wil ik nog winnen. Ik wil in mijn carrière nergens spijt van hebben”, gaat de 118-voudig Belgisch international, die tussen 2003 en 2012 voor Ajax speelde, verder. Vertonghen geeft aan dat hij voorlopig nog graag voor de Rode Duivels wil blijven spelen.

“Ik speel heel graag voor de nationale ploeg. Met de huidige staf is het een plezier om voor te spelen en dat betaal je terug op het veld. We hebben zo'n goede ploeg dat wel wel ambitie moeten hebben. We willen beter doen dan op het WK (brons, red.) en dan zijn er maar twee mogelijkheden over”, blikt Vertonghen voorzichtig vooruit op het naar volgende zomer verplaatste EK.


Poll

Zie jij Jan Vertonghen terugkeren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door constant kante)

Nee die hoeft niet te komen veel te traag

24 maart 2020 om 17:52

Als ik de vele reacties van een paar maandjes terug nog voor de geest haal waren de meeste Ajaxfans zeer enthousiast over een terugkeer van Vertonghen naar Ajax. Maar tot op dit moment, het is nu 17:51 uur, zijn werkelijk álle reacties hier negatief over die jongen en is men, opeens (?), blij dat die trage niet lijkt te komen. Iemand die deze wending kan verklaren voor mij?

24 maart 2020 om 18:10

Een deel zal wel komen doordat men zich gekwetst voelt omdat hun clubje niet aantrekkelijk genoeg blijkt te zijn? Maar ook een paar maandjes terug las je al veel negatieve reacties hoor en sinds die paar maandjes is Vertonghen minder gaan presteren en speelt ie niet eens altijd meer, er zijn dus meerdere verklaringen lijkt me. Ik ben overigens een van de Ajacieden die vind dat de deur voor helden als hij altijd open moet staan, Vertonghen kan echt nog wel op zn minst nuttig zijn in de Ooijer/huntelaar rol, mits ie dat zelf zou willen, maar ik denk ook dat ie zeker nog een jaar een absolute basiskracht kan zijn voor Ajax. Heeft ie op zijn leeftijd alleen nog de wil om er alles uit te persen, dat moet blijken.

24 maart 2020 om 19:17

Wow 8 reacties vergelijken met een bericht van een paar maanden terug. Er zullen veel verschillende meningen zijn over Jan tussen de Ajacieden. Een groep vind hem te traag een andere groep ziet nog veel waarde en ervaring tja dat zie je vaker bij een grote aanhang. Maar om nu je gelijk te halen bij een threat van 8 reacties is wel simpel.

25 maart 2020 om 13:41

Nee Thamike. Er ware helemaal niet veel verschillende meningen over Jan Vertonghen. Die meningen waren helder, dát is nou juist mijn punt. En ja, ook destijds waren we een paar die hem te oud vonden of te duur. Maar de ruime overgrote meerderheid vond het volstrekt logisch dat hij terug zou keren. Met de standaard toevoeging, 'een wat oudere Vertonghen is zeker nog goed genoeg voor de eredivisie'. En dan kun jij wel proberen om er je compleet eigen verhaal van te maken en het jouw kant op te buigen, maar daar gaat het niet om. Ik stel vast dat de ajaxfans hem massaal wilde hebben maar zodra hij heeft aangegeven dat Ajax niet de eerste keuze was, is dat opeens diametraal veranderd. Dát is mijn punt. Om dan te komen met 'ja maar menningen verschillen nu eenmaal' is een dooddoener en een verder onnodige toevoeging. Probeer inhoudelijk in te gaan op mijn punt.

'waar ik nog wil hebben gewoond, welke taal ik nog wil leren, in welke cultuur ik nog wil leven. En heel belangrijk: welke competities en prijzen wil ik nog winnen'die speelt volgende seizoen bij Inter dus.

24 maart 2020 om 17:09

Ik sluit dat laatste niet uit, maar Vertonghen is een slim en leergierig persoon. Ik sta er niet raar van te kijken dat hij zijn kennis wilt uitbreiden met behulp van een potje voetbal.

24 maart 2020 om 17:27

Denk dat zijn bankrekening boven dit alles wel de hoogste prioriteit heeft.

24 maart 2020 om 17:51

Maar zo bljkt toch maar weer hoe graag iedere oudspeler direct op de knietjes terug kruipt naar Ajaz zodra ze maar de kans krijgen. Of nee, beter gezegd: tuurlijk wil hij best terug naar Amsterdam om daar voor 3-4 miljoen nog lekker wat af te bouwen, maar dan alleen als er niet elders in Europa een veel leuker clubje interesse heeft om hem binnen te halen met zijn transfervrije status. Het is toch een stuk realiteit.

24 maart 2020 om 18:19

Daarom is het ook wel grappig dat hier ook jarenlang is geroepen dat Vertonghen een echte Ajacied was. Hij is een echte Ajacied tot die elders meer kan verdienen, dat is gewoon de realiteit en dat is bij veel spelers zo.clubliefde is eerder uitzonderlijk.

24 maart 2020 om 19:15

Ah Constant jij kent Jan dus goed. Het is mijnde meeste mensen hier behoorlijk zwart wit terwijl als ik Jan zo hoor gaat het hem om geen spijt te hebben tegen het einde van zijn voetbal carrière en dus misschien nog naar een land gaan waar hij graag zou willen spelen en cultuur zou willen meemaken. Dat staat er toch? Maar jij weet het beter?

25 maart 2020 om 13:48

Thamike. Ben je nou serieus? Is dit het 'jij hebt zelf nooit lepra gehad, dus jij mag niets over die ziekte zeggen'-argument?? Sorry, maar zullen we afspreken dat we dit onderwerp niet langs kleuterschoollijntjes voeren maar gewoon als volwassenen? Ik bedoel, heb jij ooit betaald voetbal gespeeld? Hoezo ga jij dan hier je commentaar en je opmerkingen neerzetten, weet jij het soms beter? Snap je? Of niet? Ik hoef Jan Vertonghen niet persoonlijk te kennen om te kunnen lezen en begrijpen wat hij zegt als hij een interview geeft. En daar iets van te mogen vinden. Hoe dan ook, kennelijk vind jij het heel vervelend dat dit onderwerp aan de orde komt want je reageert heel kribbig in dit topic. Waar komt dat vandaan? Is het lastig voor je om te moeten lezen dat het inderdaad zo kan zijn dat niet alle spelers van de wereld op hun knietjes naar Amsterdam kruipen? Wel, de waarheid is soms lastig. En op zichzelf is er gewoon een sleutel om je gevoelens langs te kanaliseren. Aanvaard gewoon dat jij als supporter een wat andere blik hebt op hoe mensen jouw club beoordelen dan mensen die geen supporter van jouw club zijn. Dat jij als fan niet anders kunt zien dan dat jouw club een magneet is voor iedereen, is gewoon een handicap. Jan Vertonghen zou best terug kunnen keren naar Amsterdam en dat zou hij fijn vinden. Maar als hij betere opties krijgt, en kennelijk heeft hij die opties, dan kiest hij eerder voor die andere club. Nou, so what? Ajax gaat toch niet kapot als Jan Vertonghen niet komt of wel? Waarom dan jouw reacties? Wat is er aan de hand?

Het is op een gegeven moment toch ook gewoon graag of niet? Als Vertonghen zelfs in dit stadium van zijn carriere nog liever naar Inter gaat dan Ajax, dan moet je 'm lekker laten gaan. Prima hoor, even goede vrienden. Maar clubliefde is wel echt iets van het verleden. Had anders van Vertonghen verwacht.

Zo blijkt Vertonghen dus een nog grotere demagoog te zijn dan Dirk Kuyt. Jarenlang zit de man een beetje vrijblijvend te flirten met Ajax, maar zodra de interesse van Ajax dan daadwerkelijk concreet begint te worden doet hij eerst een absurd hoog salarisvoorstel - waarvan je van tevoren weet dat Ajax dat nooit gaat betalen - en vervolgens krijgen andere talen en culturen voorrang. Natuurlijk weten we van Vertonghen sinds hij ooit dat liedje zong dat hij graag goedkoop wil scoren bij de fans, maar ik had toch verwacht dat hij Ajax in ieder geval als serieuze optie zou zien. Eerst voor de bühne met de club onderhandelen, wetende dat Ajax zijn salaris toch nooit zou kunnen of willen betalen, en vervolgens voor een andere club kiezen. Chique vind ik het niet.

Snap oprecht niet wat Inter met hem moet. Ze waren zo enorm goed op weg met Italiaanse talenten en de mix van ervarener krachten en dan halen ze Vertonghen straks voor veel salaris die helemaal niks zal toevoegen meer.vertonghen kijkt gewoon waar die het meeste kan verdienen, dat is ook helemaal geen schande maar kom dan niet met verhalen dat je kiest voor de beste mogelijkheden en de cultuur. Gaat bij Inter ook gewoon op de bank zitten want Skriniar, de Vrij en Bastoni zijn een zekerheid.

Ga maar lekker naar Inter Vertonghen. Overmars moet niet die fout maken om Vertonghen terug te willen halen. Dan is de eerste miskoop van volgend seizoen al een feit. Trage dertiger voor de verdediging. Waarom altijd oud spelers terug willen halen. Kijk eens verder naar iets jongere

24 maart 2020 om 18:07

Ajax komt amper echt oude spelers hoor, dus hoe kom jij dan bij "altijd"? Dat je spelers als Vertonghen, van der Vaart, Sneijder en zelfs Heitinga terughaalt, dat is allemaal helemaal te begrijpen als je naar het totaal plaatje van bewezen diensten etc kijkt. De hoofdlijn is echt nog wel jonge talenten, die oudere zijn met name nog bedoelt voor de balans. Zodra het de andere kant doorslaat wordt het zorgwekkend, maar dat is echt nog niet aan de orde zoals jouw reactie doet vermoeden. Ik snap wel dat een transfer van een oude, misschien te weinig toevoegende kracht, frustrerend kan zijn, maar kom op als je die 15 mei bewust hebt meegemaakt, dan wil je Vertonghen gewoon weer bij Ajax hebben als fan zijnde toch? Vele mensen spraken schande dat Real Raul weg deed, want het is een icoon en die moet je alleen al om hem te eren bij je houden, nou zo zie ik het met Vertonghen. Ook denk ik persoonlijk dat Vertonghen sportief nog wel van waarde kan zijn, in tegenstelling tot de meesten hier, als ie nog de wilskracht heeft om te vlammen. Ik zou de deur voor hem nooit dichtgooien, maar als ie naar Inter wil is het ook prima.

Vertonghen is vergane glorie imo en heeft zijn tijd gehad. als je die naast Blind gaat zetten heb je 2 linkspoten in je centrum en ook meteen het meest trage centrum van Europa. dat lijkt me niet ideaal

25 maart 2020 om 00:15

Het is dan natuurlijk wel of Blind of Vertonghen links centraal achterin. De andere kan dan schuiven naar de linksback positie (wat ze beide niet willen) of nog beter, naar het middenveld waar de stabiliteit ver te zoeken is.al helemaal met het aanstaande vertrek van Donnie, kunnen we wel een extra middenvelder gebruiken.

Voor de eredivisie zou het een prima speler zijn, maar voor de Europeese competities CL / EL, is het een redelijke to matige speler. Dan heb ik liever dat Ajax gaat voor een andere verdediger gaat , als ze geen verdediger zelf hebben rond lopen. .dan zie ik een terugkeer van Klaassen positiever in. Een dynamiche middenvelder die nog wat jaartjes mee kan.

Hij is helemaal versleten daar, hij is traag geworden en maakt vaker groot blunders.

25 maart 2020 om 00:20

Mane, Sane, Aguero, Abaumeyang, Rashford, Martial, Vardy, Sterling etc. zijn natuurlijk wel wat sneller en wendbaarder dan de spitsen die hier in de Eredivisie rondlopen. Jantje kan hier met een rollator nog van waarde zijn. (zie als grootste voorbeeld een Botteghin)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

705 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 9 april
Bij Real Madrid houdt men rekening met een scenario waarin Paul Pogba onhaalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren