Cynische sneer valt zeer slecht in Ajax-kringen: ‘Het slaat nergens op’

Dinsdag, 24 maart 2020 om

De voetbalcompetities liggen vanwege de coronacrisis voorlopig stil, waardoor de clubs in Europa andere middelen moeten aangrijpen om de volgers op de sociale media tevreden te houden. Zo is er een online FIFA-toernooi gaande met de titel ‘UltimateQuaranTeam’, georganiseerd door Leyton Orient. West Bromwich Albion verloor dinsdag met 1-5 van Ajax, dat wordt vertegenwoordigd door de eSporter Dani Hagebeuk. De cynische reactie van WBA na afloop van het duel schoot laatstgenoemde echter in het verkeerde keelgat.

"Een moedige poging van Callum Robinson, die werd verslagen door een professionele eSporter van Ajax die al jaren zijn huis niet uit is geweest", zo valt te lezen op het Twitter-account van de club uit de Championship. Ook Robinson zelf reageerde op de forse nederlaag. "Ajax zet gewoon een professionele FIFA-speler in...Kom op jongens, jullie kunnen veel beter. Ik heb mijn uiterste beste gedaan, maar op zo’n manier ben ik natuurlijk kansloos."

Hagebeuk kon het plaagstootje van WBA duidelijk niet waarderen. "Kom op jongens, waarom proberen jullie mij op deze manier te roasten? Ik doe gewoon mijn best om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast slaat zo’n roast nergens op, want jullie weten helemaal niets over mij. Dat is bijzonder respectloos, ik doe er juist alles aan om mensen te helpen." The Baggies kwamen al snel met een ‘mea culpa’. "We proberen in deze moeilijke tijden voor een lach te zorgen. Het spijt ons als we je hebben beledigd, Dani. We wensen je veel succes in het verdere verloop van de competitie." Hagebeuk heeft de excuses inmiddels geaccepteerd. "Geen zorgen, ik hoop dat iedereen daar veilig blijft."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door fwajacied)

Wat een huilebalk. Typerend voor de tijd waarin we leven, kritiek mag niet meer gegeven worden. Zelfs een grapje gaat al te ver...

24 maart 2020 om 17:39

Hoezo huilebalk? Het is een charity event. Dan slaat het nergens op om steken uit te delen. Dani Hagebeuk uit het verder gewoon op een nette manier dat hij de opmerking jammer vindt.

24 maart 2020 om 17:41

Het is duidelijk niet al grap bedoeld, maar als een steek aan de context te zien. Anders had er wel een knipoog oid achter gestaan.

24 maart 2020 om 18:10

Dit noemen ze in Engeland nou banter, daar lachen ze om zoiets in plaats van te gaan huilen zoals Dani Hagebeuk hier doet. Het is ook erg flauw om naar zo’n toernooitje een prof te sturen. Bij genoeg andere teams spelen de fans of de spelers zelf.

24 maart 2020 om 18:25

Het is maar hoe je het ziet natuurlijk. Je kan in eerste instantie ook zeggen dat een proffesionele Engelse voetbalclub "huilt" omdat ze een potje fifa verliezen van een esporter.

24 maart 2020 om 18:28

Leuk dat ze het daar banter noemen, maar niet iedereen hoeft zulke opmerkingen als grappig te ervaren. De opmerking was daarnaast niet eens grappig, maar kan aan mij liggen. Verder heeft Dani het gewoon op een nette manier geuit en WBA heeft er excuses voor aangeboden. Prima afgehandeld lijkt mij.

24 maart 2020 om 19:38

@FR-RKC oh dus ze weten in Engeland wel het verschil? Want na de grap van van der Sar waren ze niet zo van de grappen en noemde ze het geen banter. Konden ze niet zo goed lachen maar nu tegen een eSporter voor Charity is het een grap. Nee, hou toch meer van Fowlty Towers.

25 maart 2020 om 05:13

Is toch juist vet om tegen een prof te spelen? En vergeet het einddoel niet.

25 maart 2020 om 09:38

Humor hoeft niet altijd te bestaan uit alleen maar smileys. Beetje normaal nadenken kan ook wel

25 maart 2020 om 09:24

Typerend voor de club ook.. In dat geval zit die esporter bij het juiste team.

Notitie is dat bij al deze teams een voetballer de FIFA-speler is. Ajax zet vervolgens een professionele FIFA-speler in. Ergens kan ik de frustratie wel begrijpen...

24 maart 2020 om 19:17

Onzin. Even onderzoek doen en je ziet dat meerdere clubs prof e-sporters in hebben gezet, waaronder Psv.

24 maart 2020 om 19:42

Notitie: op een paar na zijn het allemaal eSporters. En als je als speler van WBA denkt zo goed te zijn dat je de eSporter digitaal ook thuis laat moet je minstens beter voor de dag komen.

24 maart 2020 om 20:46

Nee, echt totaal niet gewoon. Er zijn tal van professionele e-sporters die meedoen. Verder doet dat helemaal niet ter zake lijkt me. Het is een liefdadigheidstoernooitje om geld te verzamelen, lekker boeiend wie er dan meedoet en wie er dan wint of verliest. Gewoon een aparte tweet van WBA. Hagebeuk plaatst daar een reactie op en de Engelsen bieden netjes hun excuses aan. Alles weer geregeld, klaar!

Ajax-kringen? Het is gewoon alleen dit vervelende mannetje dat niet tegen een grapje kan. Zijn hele houding is zo verschrikkelijk, dat je je Ajax-zijnde moet afvragen of je met zo iemand door wil gaan. Imago richting de jeugd wordt verpest door zo'n jongen, waardoor een (relatief te) groot gedeelte klaar is met hem en Ajax.

Bij het radioprogramma Evers staat op had je vroeger het blokje "lekker belangrijk". Daarin werd compleet irrelevant nieuws gemeld onder begeleiding van een luchtig muziekje. Evers staat op is dan wel al een paar jaar gestopt maar toch wil ik dit nieuws nomineren voor die rubliek, waar mensen zich druk om maken....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 9 april
Er zijn momenteel twee belangrijke gegadigden om James Rodríguez over te nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren