Seizoen lijkt voorbij: Eredivisie en KKD stopgezet tot 1 juni

Maandag, 23 maart 2020 om 19:10Dominic Mostert • Laatste update: 00:59

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Alle evenementen waarop personen samenkomen worden tot 1 juni verboden. Het betekent dat de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie op zijn vroegst in juni worden hervat, maar het is hoogst onzeker of de seizoenen überhaupt nog afgemaakt kunnen worden met de nieuwe deadline. De KNVB meldt in een reactie nog geen duidelijkheid te kunnen verschaffen over de gevolgen van de maatregel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.260 reacties (laatste reactie door richardpraha)

Logische beslissing. De volksgezondheid staat voorop natuurlijk. Dit seizoen lijkt me ook defenitief over dus. Na 3 maanden verplicht stil zitten kun je niet even 8 wedstrijden in 4 weken spelen.

23 maart 2020 om 19:16

Yep, het is inderdaad over. Helaas geen kampioen. Dan maar de stand zo laten en op basis hiervan Europa in. Is geen andere keus die dan beter is ben ik bang.

23 maart 2020 om 19:25

Dit zeg je alleen maar omdat je Ajacied bent. Het zou toch van de zotte zijn als Ajax straks bijna zeker is van CL-deelname alleen maar omdat ze in doelsaldo bovenaan staan omdat ze een heel makkelijk programma hebben gehad. Laten we dan op zijn minst een blessingswedstrijd met AZ spelen hierom.

23 maart 2020 om 19:28

Een CL-ticket voor Ajax op basis van dit seizoen is volledig terecht. Anders kan iedereen die dichtbij een ander team staat een wedstrijd aanvragen. Dan ben je heel ver weg van het einde.

23 maart 2020 om 19:29

@boadurum Ajax een makkelijk programma gehad? Ze hebben alle topploegen al gehad op Feyenoord uit na. AZ moet ook nog tegen Feyenoord en Psv. Het is altijd zo geweest dat het doelsaldo in Nederland leidend is. Dus AZ heeft jammer genoeg voor jou gewoon pech maar dat kun je van meerdere clubs zeggen. Ook Ajax wordt benadeeld dat ze waarschijnlijk geen landstitel krijgen terwijl ze in pole position staan voor de 35e landstitel.

23 maart 2020 om 19:30

Makkelijk programma? Vgm moeten Ajax en Az tegen evenveel ploegen van linkerrijtje. Az zelfs nog tegen zowel Psv als Feyenoord

23 maart 2020 om 19:30

Iedereen is natuurlijk overdreven Lierse, hooguit de ploegen die er serieus aanspraak op maken. Een play-off toernooitje waarbij rekening wordt gehouden met de huidige competitiestand lijkt me wel wat om dit te beslissen. Een CL-ticket gaat toch al gauw om een miljoen of 30

23 maart 2020 om 19:31

Ik vind het huidige programma van AZ zeker niet makkelijker hoor

23 maart 2020 om 19:35

Het is de minst slechte optie en mijn inziens terecht als Ajax de CL ingaan. Die hebben de afgelopen jaren er zelfstandig voor gezorgd dat we nu 1 team naar de CL mogen sturen. Zou nogal gek zijn om dan überhaupt aan een andere club te denken. Hoe dan ook is dit niet leuk, dat dit zo moet. Het is alleen de minst slechte oplossing.

23 maart 2020 om 19:36

Waar ik nog steeds wel wat voel is toch een soort van financiële compensatie voor bijvoorbeeld AZ. Feit blijft dat het seizoen niet voltooid is en dan vind ik het wel heel zuur dat AZ zowel sportief (mogelijk kampioenschap, zeker geen makkelijke opgave!) én financieel achter het net vist. Het gaat wel even om zo'n 40 miljoen euro hè!? Na 34 wedstrijden op doelsaldo tweede worden is ook sneu, maar dan is de competitie gewoon klaar en heb je tegen elke ploeg twee keer gespeeld. Nu mis ik toch een stukje rechtvaardigheid. Achteraf is het maar goed dat destijds zowel Utrecht - Ajax als AZ - Feyenoord niet doorgingen trouwens, want dan had je helemaal een potentieel onmogelijke situatie gehad!

23 maart 2020 om 19:39

Nee joh, andersom zou AZ dat ook niet doen. En AZ krijgt gewoon zelf de kans om zich te plaatsen voor de poulefase CL via de voorrondes CL. Zo moest Ajax zich ook op eigen kracht zich 2 jaar op rij zien te plaatsen voor de poulefase CL.

23 maart 2020 om 19:39

Op basis van de stand na de eerste 17 wedstrijden de teams Europa in sturen en alle Europese inkomsten delen onder alle Nederlandse profclubs als schadevergoeding voor het komende half jaar. Vallen geen clubs om en is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal. Iedereen blij.

23 maart 2020 om 19:40

Hou toch op gast. Ik heb jouw club er met 3 0 af zien gaan tegen mijn pietluttige Sparta. Niet voor niets dat het gezegde bestaat: kampioen word je tegen de kleintjes.

23 maart 2020 om 19:42

@arsen(e)al Sterker nog AZ moet tegen nog meer ploegen uit het linkerrijtje dan Ajax. AZ moet nog tegen de nummer (3,4,6,7,8 en 9). Ajax moet nog tegen de nummer (3,5,6, 7 en 8). Maar ja laat types als Boadurum lekker blijven roepen dat Ajax een makkelijk programma gehad heeft en op basis daarvan een voorsprong in doelsaldo heeft opgebouwd. Ajax zou thuis nog de nummers 13, 14 en 15 ontvangen om aan het doelsaldo te werken. Zo makkelijk was hun programma dus dat ze nog 3 laagvliegers in eigen huis zouden treffen, waar AZ het nog moest doen met de nummers 3,4,6 en 7 in eigen huis.

23 maart 2020 om 19:42

Man man man rot toch is op met al die speculaties, AZ had kampioen gewordene bla bla. Wat interesseert het? Inderdaad helemaal niks want we gaan het
nooit zeker weten. Ajax gaat gewoon de CL in, en dat is meer dan terecht aangezien Ajax er eigenhandig voor heeft gezorgd dat ze tot de dag van vandaag bovenaan staan, en er grotendeels voor hebben gezorgd dat er überhaupt een Nederlandse ploeg direct de CL in mag.

23 maart 2020 om 19:43

'het zou toch van de zotte zijn als Ajax straks bijna zeker is van CL-deelname alleen maar omdat ze in doelsaldo bovenaan staan'want? Driekwart van het seizoen is gespeeld. Niet pas 5 speelrondes. 'omdat ze een heel makkelijk programma hebben gehad.' Onzin. 'minst een blessingswedstrijd met AZ spelen hierom.' Hahaha ja dat zou jou wel goed uitkomen ja, jammer maar helaas. AZ heeft toch vrij weinig te zoeken in de CL.

23 maart 2020 om 19:44

Bijzondere situaties als deze vragen om creatieve en solidaire oplossingen. Waar een wil is, is een weg.

23 maart 2020 om 19:45

Ik zie vaak het argument voorbijkomen dat Ajax het verdient omdat ze er voor hebben gezorgd dat er überhaupt een Nederlandse ploeg de CL instroomt. Dat is natuurlijk een kulargument. Prestaties uit het verleden tellen simpelweg niet mee.

23 maart 2020 om 19:47

Zeker Boadurum. Die Ajaxieden hebben makkelijk praten. Ze moeten grwoon eerlijk zijn en objectief kijkrn dat ze gewoon geluk hebben. AZ heeft ze 2x van de mat gespeeld

23 maart 2020 om 19:49

Lijkt mij een hele goede en solidaire oplossing. Desnoods een verdeelsleutel toepassen, maar ik vind het een heel interessant idee van je.

23 maart 2020 om 19:49

AZ had toch ook nog derde kunnen worden? En waarom zit je aan een uitzonderingswedstrijd te denken terwijl er mensen sterven @Boadurum? Zowel Ajax, AZ en Feyenoord balen allemaal van het feit dat ze geen schaal kunnen pakken. Wie kampioen was geworden is maar gissen. Feit is: Dit is de stand van de Eredivisie. Doe het ermee.

23 maart 2020 om 19:50

@ Nr.11 Het 1 sluit het ander toch niet uit? Dat Ajax geluk heeft dat ze wellicht een CL-plaats krijgen omdat ze op doelsaldo op kop staan maakt niet dat een ander besluit logischer zou zijn gezien de regels die wij in Nederland hanteren voor het bepalen van de volgorde op de ranglijst? Eerste wedstrijd vond ik gelijk opgaan overigens. De 2e wedstrijd werd Ajax wel zoek getikt,

23 maart 2020 om 19:51

Wat misschien meer meespeelt in het sentiment is de vorm waarin Ajax verkeerde, al biedt dat natuurlijk geen garantie voor een kampioenschap van AZ. Ook de laatste wedstrijd tegen Heerenveen was niet denderend, maar dat kan maar zo eens een hele belangrijke overwinning zijn geweest voor Ajax.

23 maart 2020 om 19:52

Sparta heeft Az van de mat gespeeld, die maar de CL in sturen dan?

23 maart 2020 om 19:52

preciesss, toen Ajax het zo goed deed voor het Nederlandse voetbal stonden andere clubs ook niet op om financieel hun waardering te laten blijken. Sterker nog , zowel clubs als supporters deden alles om maar niet mee te werken. Prima beslissing om de ranglijst te nemen zoals deze nu is. Daar hoort ook het CL geld bij. Laat de club van de jankerds er maar voor zorgen dat ze bovenaan staan. Dan heb je recht van spreken. Het is toch van het zotte.

23 maart 2020 om 19:53

DieGelbeReds.Nou, als je dat een Kul argument vindt, hebben we nog altijd het 2e argument, Ajax staat eerste op de ranglijst, of ook niet goed genoeg voor je?

23 maart 2020 om 19:54

[email protected] "dat zeg je alleen maar omdat je ajacied bent." Het punt wat jij daarna zegt zeg je waarschijnlijk alleen maar omdat je voor AZ bent. Ik snap dat het zuur is voor jullie, maar opzich over alle wedstrijden heeft Ajax het net iets beter gedaan dan AZ (op doelsaldo). Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat we dit directe CL ticket alleen maar te danken hebben aan de Europese prestaties van Ajax. Elke maatregel nu kan heb je winnaars en verliezers en op elke maatregel zal je voorstanders en tegenstanders hebben. Het eerlijkste is natuurlijk gewoon de stand na 34 wedstrijden, maar dat zal nu wel gewoon niet meer mogelijk zijn.

23 maart 2020 om 19:54

Hoezo is dit van de zotte? Als een regulier seizoen is afgelopen en twee clubs eindigen met hetzelfde aantal punten, dan is de kampioen toch ook gewoon de club die op basis van doelsaldo bovenaan staat? Of gaan we dan ook een beslissingswedstrijd spelen?

23 maart 2020 om 19:54

Nr.11 en vorig jaar speelde heracles ons 2x van de mat. Helaas voor heracles pakte Ajax meer punten tegen de rest.

23 maart 2020 om 19:54

Als AZ denkt dat het daar thuis hoort ,kunnen ze dat laten zien in de voorronde.

23 maart 2020 om 19:55

Master D, ik heb een vraag voor je. Ik ben voorstander van het toepassen van de regels, dus de huidige stand hanteren als eindstand voor de verdeling van de Europese tickets snap ik heel goed. Moreel vind ik het gevolg echter wel heel hard voor met name AZ. Zij vissen sportief én financieel achter het net als gevolg van deze regel. Gezien de bijzondere situatie kan je daar dan toch een soort van compensatie tegenover stellen. Hoe zie jij dat? Wel/niet doen?

23 maart 2020 om 19:56

Dit jaar in Almelo ook trouwens haha

23 maart 2020 om 19:57

Ja heracles verdiend de schaal en de CL eigenlijk. De regerend kampioen en huidige nummer 1 wint er al 3 jaar niet meer.

23 maart 2020 om 19:58

Getafe speelt Ajax thuis weg
Dan hun ook in CL

23 maart 2020 om 20:00

@KingB, dat argument is zeker goed genoeg voor me. Dat had je ook geweten als je mijn andere reacties had gelezen.

23 maart 2020 om 20:01

@Zytto34, samen komen we er wel uit Heracles - Liverpool, ik kan niet wachten!

23 maart 2020 om 20:02

I"ik zie vaak het argument voorbijkomen dat Ajax het verdient omdat ze er voor hebben gezorgd dat er Ãâ¼berhaupt een Nederlandse ploeg de CL instroomt. Dat is natuurlijk een kulargument. Prestaties uit het verleden tellen simpelweg niet mee ". Hoe denk je hoe Ajax er voor heeft gezorgd dat een Nederlandse ploeg de CL mag instromen? Met resultaten uit de toekomst ?. Over kulargument gesproken. Bovendien is het nog maar zeer de vraag of een Nederlandse club mag instromen. Alleen de nummers 1 t/m 8 hebben volgens de reglementen recht op directe plaatsing. Nederland staat nummer 9. Die rechtstreekse plaatsing was alleen een feit geweest als de winnaar van de CL zich ook via de competitie zou hebben geplaatst en aangezien de CL is afgeblazen en het ook nog maar zeer de vraag is of de buitenlandse competities kunnen worden afgemaakt, kan dat natuurlijk niet. Waardoor de kampioen van NL of beter gezegd de club die bovenaan staat, in principe ook gewoon voorronden moet spelen.

23 maart 2020 om 20:02

Kun je even nagaan hoeveel beter dat doelsaldo dan is als er ook nog eens 2 verliespartijen tegen AZ in zitten. Az is gewoon niet goed genoeg geweest tegen de andere clubs en daar gaat een competitie toch over ook al is het maar voor de helft gespeeld.

23 maart 2020 om 20:02

Iedere beslissing die genomen wordt heeft voors en tegens. Subjectief is wat jij stelt dat Ajax een makkelijker programma heeft afgewerkt. Ajax heeft weer veel pech gehad met blessures, dus dat kun je ook weer meetellen. AZ had veel geluk met spelen tegen b.v. Feyenoord en PSV op het moment dat die net even in zwaar weer zaten. Daarnaast heeft Ajax in mijn ogen juist wel het meeste recht op directe plaatsing, want Ajax staat nu bovenaan en heeft er bijna alleen voor gezorgd dat Nederland weer 1 directe deelnemer aan de groepsfase CL mag leveren. Wil je een beslissingswedstrijd tussen alleen Ajax en AZ, of mogen andere clubs ook pleiten voor zoiets? Ik kan me voorstellen dat b.v. teams uit de KK divisie dat ook wel willen. In het geval de huidige competitiestand de eindstand is, moet iedereen er maar vrede mee hebben.

23 maart 2020 om 20:08

Scepticus, zeker jij begrijpt heel goed wat ik bedoel (mag ik toch aannemen?). Ik bedoel natuurlijk dat de prestaties van Ajax in eerdere seizoenen niet meewegen in het nu toekennen van de CL-plek aan Ajax. Ze verdienen het op basis van de huidige stand. Maar ik lees regelmatig dat ze het verdienen omdat hun prestaties zo goed waren de afgelopen jaren. Dat is natuurlijk onzin, want alleen de prestaties van dit seizoen zijn bepalend voor het toekennen van een Europees ticket.

23 maart 2020 om 20:10

Scepticus, volgens mij klopt dat niet hoor. De CL plek hebben we alleen niet als de nummer 6 van Engeland of Spanje de CL wint. Als de CL niet kan worden uitgespeeld dan kan je die ticket toch ook niet weggeven en stroomt het dus automatisch door naar de competities. Stel Real wordt 6de en wint de CL: Spanje krijgt 5 CL deelnemers en neem een ticket weg bij de Eredivisie. Stel Real wordt 1ste en wint de CL: Spanje heeft 4 deelnemers en niemand krijgt het ticket van de Eredivisie. Niemand wint de CL: je kan dit ticket niet weggeven, dus de Eredivisie behoudt zijn ticket.

23 maart 2020 om 20:12

@diegelbereds Ik vind het lastig om dan te bepalen wat die compensatie zou moeten zijn. Ik vind namelijk niet dat Ajax iets gestolen heeft of zo, of ergens in het krijt staat. Ze staan vanaf speelronde 3 al op kop al dan niet op doelsaldo of puntentotaal. Ik vind het belangrijker dat clubs overeind blijven met die coronacrisis, dan dat we AZ voor pech gaan compenseren. Daarnaast heb ik niet de ilusie dat iemand over compensatie zou beginnen als het andersom was geweest en AZ op doelsaldo de koploper was geweest.

23 maart 2020 om 20:22

DieGelbeReds. Het is toch net zo'n kulargument als dat het "lullig" is voor AZ dat ze op doelsaldo dan niet kampioen worden? Dan hadden ze maar meer moeten scoren. Vind ik net zo'n zwak argument.

23 maart 2020 om 20:23

Ajax heeft zeker niets gestolen, laat dat duidelijk zijn Je hebt ook helemaal gelijk hoor, hoe bepaal je dan een compensatie? En ook die laatste zin van je: waarschijnlijk heb je daar ook gelijk in haha!

23 maart 2020 om 20:23

Diegelbereds, ik ben voor compensatie geen probleem maar niet door Ajax, daar hebben we een bond voor. Laat die maar compenseren voor andere clubs. Van mij hoeft Ajax daar uit niets te ontvangen. Maar het is van de zotte dat Ajax moet compenseren omdat de regels zijn zoals ze zijn. Moreel is het gevold niet meer of minder dan als ze 2e hadden geworden na 34 wedstrijden. Daar niemand wet of AZ überhaubt 1e had geworden. Nog iest moet AZ dan maar compenseren mochten ze de CL halen voor Feyenoord en PSV want ja die hadden ook 2e kunnen worden.

23 maart 2020 om 20:31

" Ik bedoel natuurlijk dat de prestaties van Ajax in eerdere seizoenen niet meewegen in het nu toekennen van de CL-plek aan Ajax. Ze verdienen het op basis van de huidige stand. Maar ik lees regelmatig dat ze het verdienen omdat hun prestaties zo goed waren de afgelopen jaren ". Ajax verdient het om dat de club al het hele seizoen bovenaan staat en met de resultaten van vorig seizoen heeft bewerkstelligd dat de kampioen rechtstreeks de CL in had gemogen als die niet was afgesteld. Het enige dat jij daar tegen in kan brengen is dat AZ twee keer heeft gewonnen van Ajax, terwijl je ook voor die wedstrijden niet meer dan 3 punten krijgt. AZ wordt in de slachtofferrol gedrukt omdat mensen zichzelf hebben wijs gemaakt dat het al vast stond dat AZ kampioen zou worden. En dat is natuurlijk niet zo. Dat is niet meer dan een aanname en je verdient een kampioenschap natuurlijk niet op basis van een aanname, maar op basis van resultaten. En die van Ajax zijn op doelsaldo beter dan die van AZ.

23 maart 2020 om 20:32

Vooronde cl voor az is niet zo slecht. Feijenoord zou ze ook nog kunnen inhalen. Als je moet kiezen verdient ajax nu eenmaal op basis van alle criteria die je kan bedenken de rechtstreekse plek. Winterkampioen, huidige nr 1, nr 1 vorig jaar, meeste punten verdiend.

23 maart 2020 om 20:36

Ja en Az is door andere ploegen van de mat gespeeld, wat een kontargument. Ajax heeft zowat het hele seizoen alleen bovenaan gestaan, er zijn vaker clubs op doelsaldo kampioen geworden dus slik je verlies en wees blij met de voorronde CL, misschien had feyenoord jullie nog wel ingehaald in het restant van de competitie.

23 maart 2020 om 20:43

Een kampioen aanwijzen lijkt me in alle opzichten krankzinnig en ik denk dat er geen enkele club is die op deze manier kampioen wil worden. Dit zou een kampioenschap worden zonder een greintje glans en welke club en/of supporter zou dat nou willen? De Europese plekken voor volgend seizoen aanwijzen op basis van de huidige ranglijst is een optie die ik wel rechtvaardig zou vinden maar we zullen zien waar het voetbalschip zal stranden.

23 maart 2020 om 20:46

"Het enige dat jij daar tegen in kan brengen is dat AZ twee keer heeft gewonnen van Ajax".... waarom leg je mij woorden in de mond Scepticus?! Geef mij eens aan waar ik aangeef dat ik het niet terecht vind dat Ajax het CL-ticket krijgt op basis van de huidige stand? Ik heb helemaal nergens aangegeven dat AZ meer recht heeft op het CL-ticket dan Ajax. Dat AZ twee keer heeft gewonnen van Ajax vind ook ik totaal niet relevant. Het is me echt een raadsel waarom je daarover begint.

23 maart 2020 om 20:50

Kerel, kijk even naar het aantal co-efficiëntpunten die Ajax in de laatste 5 jaren heeft behaald. Alleen daarom
Zou er nu al geen discussie meer mogen ontstaan over de eindrangschikking.

23 maart 2020 om 20:54

@kaassie Persoonlijk voel ik er veel voor om in alle competities de stand op de helft van de competitie als eindstand te nemen. Alle teams hebben dan precies één keer tegen elkaar gespeeld, dus veel eerlijker dan dat wordt het niet. Dan kun je alsnog een kampioen uitroepen, alsnog Europese plekken vergeven en alsnog laten promoveren/degraderen.

23 maart 2020 om 21:11

Aah het is beter om teams in de CL te laten spelen die af gaan als een gieter om vervolgens de kampioen voorronde te laten spelen. Ajax is de enige ploeg die CL niveau aan kan, de rest moet blij zijn als de volgende ronde van de EL wordt behaald

23 maart 2020 om 21:12

@ The Sins, ik heb liever dat ze dat doen dan dat ze AZ vanwege een of andere idiote reden tot kampioen uitroepen terwijl AZ toch mijn cluppie is. Ik persoonlijk zit niet op zo'n soort kampioenschap te wachten. Ik zou het niet meetellen maar dat is mijn bescheiden mening.

23 maart 2020 om 21:15

@Messino, het aantal coëfficiëntenpunten van de laatste vijf jaren is toch helemaal niet relevant bij het bepalen wie recht heeft op het CL-ticket? Het bepalende criterium is, na het puntentotaal, het doelsaldo. Dus Ajax verdient het CL-ticket op basis van de huidige stand, maar natuurlijk niet op basis van de behaalde coëfficiënten in eerdere jaren.

23 maart 2020 om 21:39

Omdat er nog zoveel te spelen is kan er nog van alles gebeuren. Misschien dat de indeling van e Europese tickets dan op alfabet gegeven moeten worden. Al zou het op basis de stand in de eredivisie over ee afgelopen 3 of 5 jaar het beste zijn. Dan weet je zeker dat de sterkste teams europa in gaan. En Nederland zo ook het meeste punten gaat scoren voor in de toekomst.

23 maart 2020 om 22:03

@kaassie - En een gedeeld kampioenschap, zou dat je wat lijken? Dat zowel de nummer 1 als nummer 2 op de ranglijst de landstitel krijgen? Feyenoord en FC Utrecht beide een beker .... Wat je ook met het einde van het seizoen doet, alle glans is er sowieso vanaf.

23 maart 2020 om 22:19

Ik ben voor Feyenoord, maar wat isco zegt is prima.. Veel liever Ajax in de CL dan AZ sowieso, dus dan maar zo laten.

23 maart 2020 om 22:19

Wat een flauwekul, volgens mij is het grotendeels dankzij Ajax dat wij die eerste directe plaatsing weer terug hebben dus het zou juist cru zijn als Ajax voorronde had moeten spelen. En uiteindelijk is het wel eerlijk want Ajax staat gewoon eerste. Zij kunnen ook niets aan deze situatie doen, denk dat ze ook liever het seizoen hadden uitgespeeld.

23 maart 2020 om 22:35

Mede en vooral dankzij de prestaties van Ajax kunnen we eindelijk weer een team rechtstreeks laten instromen in de CL. Dat Ajax deze plek dan krijgt ivm de huidige situatie is niet ideaal maar op basis van alles is Ajax toch wel de team die er het meeste recht er op heeft..

23 maart 2020 om 22:38

Helaas diegelbereds, prestaties uit het verleden zijn juist de basis voor de opzet van de Championsleague. Dat in combinatie met het niet kunnen bepalen van een daadwerkelijke kampioen en de prestaties van Ajax in Europa de afgelopen jaren maakt het alleen moreel al meer dan terecht als juist Ajax de CL ingaat.

23 maart 2020 om 22:40

@ Adzevedo Dat lijkt me ook niets. Als ze al een kampioen uitroepen is dat een kampioenschap waar je niet trots op kan zijn en dan heb ik het liever niet maar dat is echt op persoonlijke titel en voor zover ik de reacties heb gelezen zijn er nogal wat mensen die het daar totaal niet mee eens zijn. De beker is alleen de finale nog en heel misschien valt daar nog een gaatje voor te prikken maar ook daar is de glans nu wel een beetje vanaf vind ik.

23 maart 2020 om 22:49

Op basis van het onderlinge resultaat is Az de winnaar dat vind ik zwaarder wegen als 8 doelpunten beter

23 maart 2020 om 22:51

@isco1dan lijkt mij onderling resultaat veel eerlijker.doelsaldo zegt vele malen minder in deze fase van de competitie.misschien vanaf heden maar standaard onderlinge resultaat boven doelsaldo verkiezen

23 maart 2020 om 22:58

Maar de regel is doelsaldo. Dat maakt het ook veel mooier (zie 2007) anders is steeds 1-0 ook genoeg. En door onderling resultaat weet je al snel de verhoudingen tussen de twee teams (a la Real en Barça nu bv) en dat haalt veel spanning weg. En het is een volledige competitie, geen knockout systeem. Dus kampioen word je tegen alle teams.

23 maart 2020 om 23:07

Boadurum hij heeft gewoon gelijk. Als je er trouwens probeert objectief naar te kijken vind ik dat ajax-az heel duidelijk verdiend is gewonnen maar az-ajax was gewoon een 0-0 wedstrijd. Die az met veel fortuin toch won. Dan heeft az 2 punten teveel, en ajax er 2 te weinig. Oftewel ondanks de vormdip had ik ajax gewoon de titel zien pakken, terwijl az echt nog wel een paar tikkies zou hebben gekregen. Maar een eredivisie met 20 clubs lijkt mij echt een draak van een competitie.

23 maart 2020 om 23:28

@kaassie - Het was maar een ideetje, ook in Ajax kring zijn er mensen die het totaal niet eens zullen zijn met dit idee. Of je voor de bekerfinale nog een gaatje kan prikken ... het lijkt me raar de selecties van volgend seizoen van Feyenoord en FC Utrecht gaan uitvechten wie de bekerwinnaar van dit huidige seizoen gaat worden. Sowieso zijn we voorlopig nog ver verwijderd van de situatie waar we weer met 50.000 man op de tribunes zitten. Wat betreft glans zijn we het volledig eens, het hoofdstuk wat dit seizoen in onze voetbalgeschiedenis vormt eindigt op een inktzwarte bladzijde.

23 maart 2020 om 23:48

Het gaat helemaal niet om 40 miljoen! Ajax krijgt dat, maar az absoluut niet. Dit heeft met de ranking te maken.

23 maart 2020 om 23:52

2x? Voor de winter was ajax met een volledig B team bijna de gehele wedstrijd beter, maar kreeg az een goal puur doordat de wind de bal ineens liet dalen. Daarnaast speelt ajax de laatste wedstrijden steeds een beetje beter (nog steeds niet goed) dus de kans met alle spelers terug wordt voor az alleen maar kleiner.

23 maart 2020 om 23:52

Ajax wordt nu de 35e titel door de neus geboord. Wat voor compensatie wordt daar tegenover gesteld? ...

23 maart 2020 om 23:56

Helemaal gelijk. Door voorronden te spelen kan az meer gels verdienen door kaartverkoop. Ook weer opgelost 😂

24 maart 2020 om 10:27

" Geef mij eens aan waar ik aangeef dat ik het niet terecht vind dat Ajax het CL-ticket krijgt op basis van de huidige stand? ". Als je het wel terecht vind, waarom vind je dan dat Ajax Az zou moeten compenseren? Als je het wel terecht zou vinden, is dat toch helemaal niet nodig?. Ik zou mijn eigen bijdragen maar eens doorlezen, daarin wek je voortdurend de indruk dat AZ iets verschrikkelijks zou worden aangedaan bij een kampioenschap van Ajax en het enige argument dat je daarvoor weet aan te dragen is dat AZ 2 keer van Ajax gewonnen heeft. Je hebt letterlijk gezegd dat je het een kulargument vind dat Ajax CL zou verdienen omdat de club het hoogstpersoonlijk mogelijk heeft gemaakt dat NL uberhaupt aanspraak kan maken op die plaats en dat is heel iets anders dan je nu beweert. Ik zou mijn eigen bijdragen nog maar eens nalezen, volgens mij heb je last van een selectief geheugen. Ik heb het al diverse malen gezegd en ik herhaal het nog maar eens, de discussie heeft helemaal niets te maken met eerlijkheid zoals wordt gepretendeerd, het gaat om voorkeur, afkeer en gunfactor. Ik zou het prima vinden als het niet kunnen afmaken van de competitie voor de Knvb aanleiding zou zijn om de uitslagen te schrappen, maar iemand die eerlijkheid oprecht hoog in het vaandel heeft staan, snapt natuurlijk dat je als je dat doet, ook geen Europese tickets kunt verdelen op basis van die resultaten en clubs kunt laten degraderen. Dus is het juist AZ dat het meest zou profiteren van een kampioenschap omdat de club in dat geval de CL in zou mogen. De veronderstelling dat AZ het kampioenschap voor het grijpen zou hebben gehad, als de wedstrijden alsnog doorgang zou hebben gevonden, is helemaal nergens op gebaseerd, Ajax zou daarop minimaal net zoveel kans hebben gehad en ook Feyenoord was daarvoor nog lang niet uitgeschakeld.

24 maart 2020 om 11:01

" Scepticus, volgens mij klopt dat niet hoor. De CL plek hebben we alleen niet als de nummer 6 van Engeland of Spanje de CL wint. Als de CL niet kan worden uitgespeeld dan kan je die ticket toch ook niet weggeven en stroomt het dus automatisch door naar de competities ". Het ligt veel meer voor de hand dat alle uitslagen geschrapt zullen worden als de CL niet kan worden afgemaakt. En dat de rechten die de winnaars van vorig seizoen door hun overwinningen hebben verworven over gaan naar de editie van volgend seizoen. Zoals het ook gaat met kaarten voor een wedstrijd die is afgelast, die blijven in dat geval ook gewoon geldig. Als de CL niet kan worden afgemaakt, kan er ook geen seizoensranglijst worden opgemaakt. Daar zouden de clubs van de landen die tot de eindfase zijn doorgedrongen de dupe van zijn en dan zouden ze dus worden benadeeld omdat ze een goed resultaat hebben behaald. Op basis van de huidige ranglijst worden de tickets voor het seizoen 2021 - 2022 verdeeld. Ik kan me niet voorstellen dat de Uefa dat gaat doen terwijl het seizoen niet is afgemaakt. Het ligt veel meer voor de hand dat de uitslagen van dit seizoen geschrapt zullen gaan worden en dan kan het niet anders dan dat de ranglijst van een jaar eerder moet gaan worden gehanteerd. En ook in dat geval moet Ajax gewoon voorronden spelen. Ik heb geen glazen bol en kan niet voorspellen wat de Uefa zal gaan beslissen, waardoor het alle kanten op kan, maar logisch beredeneerd, lijkt mij de kans dat Ajax alsnog voorronden moet gaan spelen zeer aannemelijk.

23 maart 2020 om 20:09

Het zal Ajax dan sieren, mochten ze plaats krijgen in Cl de startpremie, tv geleden de helft geven aan AZ, en eventueel 10% van de bedrag wat ze binnen gaan harken in dat jaar.

23 maart 2020 om 20:19

En waarom dan? Omdat Ajax 1e staat, na 17 speelronden 1e stond en vorig seizoen 1e is geëindigd moeten ze dan nu ineens de helft van de CL inkomsten delen met AZ? Het is heel lullog voor meerdere clubs dat dit seizoen niet afgemaakt kan worden, maar welk scenario je ook pakt, Ajax zal de CL ticket krijgen.

23 maart 2020 om 20:23

En geef eens een goede reden waarom. AZ is over alle wedstrijden er niet ingeslaagd om boven Ajax te komen. Zelfs niet met alle blessures van Ajax. Er is geen enkele reden voor Ajax om dat te hoeven doen hebben het zelf afgedwongen door bovenaan te staan.

23 maart 2020 om 20:51

Waarom? Ajax staat 1 en az gewoon 2. Heel simpel. Als het andersom was geweest had az ook niets hoeven delen. Slaat helemaal nergens op

23 maart 2020 om 20:53

Dat zou Ajax zeker sieren. Ik hoop echter (tegen beter weten in) dat de uefa gewoon geen europese toernooien organiseert voor volgend seizoen. Landen krijgen dit ook op verschillende momenten onder controle, dus europees zit je ook weer met valse starts. Een jaar geen europese toernooien en alle (gevoelens van) onrechtvaardigheid in alle competities zijn opgelost.

23 maart 2020 om 21:00

En hoe ga je het doen met clubs die Europees voetbal begroten?

23 maart 2020 om 21:03

Iedere NL-club zou de Europese inkomsten van volgend seizoen moeten delen met de andere Nederlandse profclubs. Vooral de kleine clubs hebben het geld nu hard nodig anders bestaat het risico dat ze omvallen door het mislopen van de inkomsten op dit moment. Het hele Nederlandse voetbal heeft daar op dit moment belang bij. Het draait niet alleen om de toekomst van Ajax en Az. Het Nederlandse voetbal staat op het spel.

23 maart 2020 om 21:04

Geen idee. Maar ik weet niet of je daar per se rekening mee moet houden. Begrotingen zijn een beetje eigen verantwoordelijkheid.

23 maart 2020 om 21:16

AZ kan zicht toch ook gewoon plaatsen voor CL? Of anders EL. Kampioen van NL moest jarenlang genoegen nemen met voorronde CL, dus is echt niet zo slecht (want ze hadden ook nog 3e kunnen worden)

23 maart 2020 om 22:58

@bjp79 Az heeft tweemaal bewezen dit seizoen de betere te zijn t.o.v. Ajax. Dat zegt meer dan wie er 5 of meer kan maken tegen een Rkc, ADO of FC Twente?

23 maart 2020 om 23:22

Helaas is onderling resultaat nooit bepalend geweest voor de eindstand van de competitie. Lullig maar waar, maar zou vreemd zijn om dat nu in te voeren. Er zal derhalve nu ook geen kampioen komen. Maar je hebt ook niet voor niets 25 wedstrijden gespeeld. Dan zou je Ajax als koploper straffen omdat je het seizoen niet afmaakt? Ajax heeft het gros van de competitie bovenaan gestaan. Het is het einde van een mooie lichting. Ik had het seizoen liever ook afgemaakt en nog een keer met deze groep een titel gewonnen.

23 maart 2020 om 23:35

Wat een gelul hierboven. Ajax moet AZ compensatie bieden. Waarvoor? Misschien waren ze wel 3e geworden. Misschien was PSV wel 2e geworden, ook maar compenseren dan? Misschien had Joeri Schroijen nog wel 6x gescoord in één van de laatste wedstrijden en had hij een transfer naar Ajax verdiend die er nu niet komt, MVV ook meteen compenseren? Mensen die zich baseren op misschien, als, wie weet en blabla. Hou toch op, accepteer dat dit de eindstand is en laat dat kansloze gejammer achterwege. Het is maar voetbal hoor.

24 maart 2020 om 10:32

" Het zal Ajax dan sieren, mochten ze plaats krijgen in Cl de startpremie, tv geleden de helft geven aan AZ, en eventueel 10% van de bedrag wat ze binnen gaan harken in dat jaar ". Waarom zou Ajax dat doen? Dat is een taak van de postcodeloterij en niet van een professionele voetbalclub. Het zou andere clubs ook sieren als ze een collegaclub die in de problemen komt en om dreigt te vallen, te hulp zouden schieten, maar als dat gebeurt laten ze die club lekker kreperen. Solidariteit werkt twee kanten uit, wat jij oppert heeft helemaal niets met solidariteit te maken, het lijkt er zelfs helemaal niet op.

23 maart 2020 om 21:08

Vind ik niet. Vind die 1 juni datum erg rigoreus. Ze gaven aan het per dag na te kijken en nu opeens tot 1 juni alles verboden. Dat is 2,5 maand verder he. Zeg dan 1 mei, en dan kijk je dan wel weer verder als je daar bent.

23 maart 2020 om 21:50

Kennelijk is dat nodig.Weet jij het beter? Op basis waarvan?

23 maart 2020 om 21:53

Op basis van wat is deze maatregel genomen dan? Alsof ze weten wat de situatie is over 2 maanden. En goed lezen, ik geef aan, als je bijv. 1 mei aanhoudt, dan kan je later weer verder kijken, wat de situatie op dat moment is en dan weer nieuwe maatregelen nemen.

23 maart 2020 om 22:04

De burgemeesters hebben aangegeven dat er voor veel evenementen ( denk onder andere bevrijdingsdag) er heel veel voorbereiding aan vooraf gaat door veel mensen. Om een verdere datum aan te geven is er voor organisaties gewoon gelijk veel duidelijkheid.

Opzich een logische reden vind ik.

24 maart 2020 om 03:21

Alles eerder is meegenomen, maar op een gegeven moment is het ook wel lekker als mensen, bedrijven en organisaties duidelijkheid hebben. Inmiddels is toch wel duidelijk dat dit virus niet in een paar weken weg is.

24 maart 2020 om 10:39

" Op basis van wat is deze maatregel genomen dan? Alsof ze weten wat de situatie is over 2 maanden. En goed lezen, ik geef aan, als je bijv. 1 mei aanhoudt, dan kan je later weer verder kijken, wat de situatie op dat moment is en dan weer nieuwe maatregelen nemen ". Waarom zou je dat doen als je tot het inzicht bent gekomen dat die periode minimaal nodig is om de zaak onder controle te krijgen en te houden? Het is juist goed omdat dat duidelijkheid schept voor de evenementen die op de kalender staan of afgemaakt moeten worden. Als duidelijk is dat de competitie niet kan worden afgemaakt, kunnen de clubs hun spelers, voor zover dat mogelijk is, op vakantie sturen, waardoor die straks weer fris en fruitig aan de aftrap kunnen verschijnen. Dit besluit is een zegen voor het voetbal en dan met name voor de spelers omdat het voorkomt dat er om louter financiele redenen roofbouw op die spelers wordt gepleegd. Daar zijn die voetballers en ook de supporters bij gebaat.

Volkomen terecht. Gezondheid is het allerbelangrijkste!

Vreselijk, maar noodzakelijk. Goede maatregel. Eindelijk eens daadkracht. Al die idioten die er voor gekozen hebben om schijt aan corona feestjes te vieren, naar het strand te gaan of schijt te hebben aan de overige maatregelen zouden wat mij betreft direct hun plaats op de IC kwijt zijn.

23 maart 2020 om 19:15

Exact deze

23 maart 2020 om 22:51

Schijt aan Corona feestjes ben ik het helemaal mee eens! Maar mensen die naar het strand wilden gaan met z’n tweeën doen in de basis niets verkeerd. Zij hebben dat denk ik ter goeder trouw gedaan in de veronderstelling dat jet weinig kwaad kon. Zij hebben er wss geen rekening mee gehouden dat zoveel anderen dezelfde ideeën hadden. Dat meehuilen met de media is zo vermoeiend!

24 maart 2020 om 06:51

@jaakke, maar toen ze zagen hoe druk het was, hadden ze toch weg kunnen gaan?

Terechte maatregel we moeten er alles aan doen om dit niet uit de hand te laten lopen.

23 maart 2020 om 19:59

Ik heb op NPO politiek de beantwoordingen bekeken en dan hoor je toch iets anders. De beslissing over de horeca etc van vorige week lopen nog door en voor 6 april komt daar een reactie op. Dat het einde amateur seizoen is snap ik nog, maar betaald voetbal kan achter gesloten deuren misschien wel gewoon door gaan. Voor ons niet leuk, maar voor FOX misschien een opsteker

23 maart 2020 om 20:05

Het voetbal dit seizoen is gewoon klaar. Snap dat dan. Voetballers zijn ook mensen dus voor die mensen gelden dezelfde regels. Of dacht jij dat voetballers onschendbaar waren? Niet te geloven zeg wanneer gaan mensen nou gewoon accepteren dat het niet meer kan.

23 maart 2020 om 20:16

@lwd12: hoe ga je met deze regels kunnen trainen, laat staan een wedstrijd spelen met 1,5 meter afstand? Of we moeten een soort menselijk tafelvoetbal ervan maken, anders lukt het niet.

23 maart 2020 om 20:20

Dat zeg ik toch niet. Maar op de vraag aan de Jonge dat dit betekend dat de horecabtot 1 juni dicht moet, was quote hem even. Daar komen we voor 6 april op terug. Met andere woorden nog niet bekend. Ik zeg niet dat voetballers ander regels hebben en ik zeg nergens dat zij onschendbaar zijn. Alleen blijf wel onderscheid maken tussen werk en plezier. Ze doen dit zo dat organisaties die van alles willen organiseren weten waar ze aan toe zijn. Maar dat wil dus niet zeggen dat ze alle maatregelen zo houden zoals vorige week gezegd. Dus niet te hard schreeuwen en conclusies trekken ik reageer op basis van een antwoord van de Jonge onze minister verantwoordelijk voor de bestrijding.

23 maart 2020 om 20:27

Je mag tot 1 juni geen bijeenkomsten van meer dan 3 man hebben (of max 3 man op bezoek) en moet ten alle tijden 1.5 meter afstand houden. Zie het al voor me een verdedigende sliding 1.5 meter naast de man met de bal die dan gewoon door kan lopen. Nee dit is helaas klaar.

23 maart 2020 om 20:53

Titel is al aangepast naar seizoen lijkt voorbij. Laat ik eerlijk zijn ik denk dat het over is. Alleen zoals VZ deed en velen hier ook roepen alsof het een feit is, daar reageer ik op. Als blijkt dat wij half april de situatie onder controle hebben, bestaat er misschien geen reden meer om iedereen maar in de WW te houden. Laten we zeggen dan vind er een herkeuring plaats. Mij gevoel zegt dat het voorbij is voor dit seizoen, maar dat moet echt nog bevestigd worden.

23 maart 2020 om 20:55

En dan is er 1 speler besmet en dan moeten er meteen twee teams in quarantaine. Zo een oplossing is dus totaal geen oplossing omdat je op termijn toch weer met een onvolledig deelnemersveld zit.

23 maart 2020 om 20:57

Het gaat nooit half april opgelost zijn. Zeker omdat de situatie in Nederland niet zo rooskleurig is door de lakse maatregelen. Blijkbaar is de huidige situatie te vergelijken met de situatie in Italië op het moment in het verleden die te vergelijken is met de Nederlandse.

23 maart 2020 om 22:57

eerst even alle cijfers vergelijken voor je zo een opmerking maakt. Check bijvoorbeeld het AD van vandaag. Die cijfers zijn niet compleet en onvergelijkbaar.

Houdoe, einde competitie. Gezondheid prioriteit. Het is niet anders

Logische maatregel. Nu kunnen we het seizoen gewoon stoppen, geen kampioen aanwijzen en de Europese plekken verdelen op dit moment. Één maand is nooit genoeg om het nog eerlijk af te sluiten, dan maar echte duidelijkheid nu.

23 maart 2020 om 19:48

We kunnen toch gewoon begin volgend seizoen het seizoen afmaken, de spelerscontracten tot die tijd bevriezen en dan volgend jaar maar geen europees voetbal? Er is al betaald voor de wedstrijden die dit seizoen nig gespeeld moeten worden wie gaat dat anders betalen?

23 maart 2020 om 19:58

Waarom zou je dat doen Martijnovic

23 maart 2020 om 20:06

Dat is echt onmogelijk, die contracten bevriezen gaat voor honderden situaties zorgen waar dit in besproken moet worden, plus het is ook nog eens volledig onmogelijk wettelijk gezien.

Om nog maar niet te zwijgen over het idee om begin van het seizoen dit seizoen af te maken, dat gaat absoluut niet lukken met de drukke voetbalkalender.
Dit seizoen is verloren.

23 maart 2020 om 20:15

Bevriezen van deze contracten heeft niemand wat op tegen (het gaat immers maar om 2 maand) plus als je de cl volgend jaar niet door laat gaan is er genoeg ruimte.

23 maart 2020 om 20:24

Bel jij even de Uefa dat ze hun toernooien maar cancelen voor volgend jaar Martijn? Vinden ze vast een goed idee om voor miljarden aan extra schade te lijden. De Europese topclubs die in hun begroting op CL-voetbal en miljoenen rekenen vinden het vast ook een mooi idee om te werken met een gat van tegen de 100 miljoen op hun begroting.

24 maart 2020 om 02:21

Nee de wedstrijden van dit seizoen niet spelen dat levert pas schade op deze wedstrijden zijn contractueel al verkocht dus dat kan ook n9g een boete opleveren. En elke club kam een jaar zonder europees voetbal daar word al op begroot. Zou niet best zijn dat als et een jaar geen europees voetbal gehaald word dat een club dan failiet gaat. De uefa zou er in principe niks aan mogen verdienen want al het geld zou uitbetaald in prijzengeld moeten worden. Waar gaat het geld anders heen?

24 maart 2020 om 03:31

Natuurlijk kun je contacten niet bevriezen. Uiteindelijk zijn voetballers ook gewoon werknemers, die kun je niet zo maar vertellen dat hun contact langer door loopt. Daarnaast zijn er al spelers die elders onder contact staan en dus helemaal geen contact meer hebben, zoals Ziyech, of huur contacten die aflopen denk bij Feyenoord aan Ie en Ozyakub die moeten ook gewoon terug naar hun club. Dat zijn er 1 of 2, daarvan zou je nu kunnen zeggen, jammer dan, deze situatie is voor iedeeen moeilijk, maar ik las gisteren dat o.a. Emmen ongeveer 20 spelers kwijt raakt. Los van de het wettelijk niet kan, zijn er natuurlijk ook partijen die daar op tegen zijn. In het geval van Ziyech bijvoorbeel Ziyech zelf en Chelsea.

24 maart 2020 om 10:32

Als we het seizoen afmaken onder de huidige contractduren dan kan na 2 maand de situatie weer recht getrokken worden en kan bijv zyech dan naar Chelsea.

24 maart 2020 om 11:57

@martijnovic die spelers hebben geen contact meer. Dus die kun je niet verplichten om na juni nog te spelen. Die kun je ook niet zo maar even doorschuiven. Prima als het spelers zijn die aan het einde van het seizoen contractvrij zijn, daar zou je nog een deal mee kunnen maken. De spelers die al een transfer heben gemaakt of die nu op huurbasis ergens spelen hebben geen contract meer na juni met hun huidige werkgever. dat kan ook niet zo maar daarna even worden rechtgetrokken.

23 maart 2020 om 20:06

" Één maand is nooit genoeg om het nog eerlijk af te sluiten, dan maar echte duidelijkheid nu ". De maatregelen duren tot 1 juni. De spelers hebben minimaal drie weken nodig om weer op te trainen. Dan heb je niet 1 maand de tijd, maar 1 week.

23 maart 2020 om 23:20

Dat zegt hij toch? Een maand is niet voldoende.

Terecht besluit. Dit valt niet meer in te halen nu, de KNVB moet het seizoen nu gewoon schrappen. Helaas maar het is niet anders.

Dat lijkt wel helemaal klaar met het seizoen. Voorbereidden voor volgend seizoen.

Beter stop je gewoon, contracten van veel spelers lopen eind juni af en in de tijd dat je klaar bent begint al het nieuwe seizoen.

23 maart 2020 om 19:49

Je kunt de contracten bevriezen geen speler die in zn hoofd haalt om daarover te klagen.

23 maart 2020 om 20:20

Dat mag helemaal niet. Dan zou je de wetgeving moeten aanpassen, dat gaat echt niet gebeuren.

24 maart 2020 om 02:17

Als de spelers het er zelf mee eens zijn met de contractaanpassing dan mag het natuurlijk wel.

24 maart 2020 om 03:35

Het probleem zit hem niet bij de spelers die blijven maar bij de spelers die al weg zijn - een transfer hebben gemaakt of zijn gehuurd. Die hebben natuurlijk al een ander contact dus die kun je niet meer aanpassen.alleen bij contracten van spelers die aflopen zou je die speler kunnen vragen om nog een of twee maanden langer te blijven.

Hierbij spat de droom van het kampioenschap uit een.

23 maart 2020 om 19:16

Je begrijpt de reden neem ik aan?

23 maart 2020 om 19:17

Het had mooi kunnen zijn voor AZ ja. Toch acht ik Ajax hoger in. Die hebben weer een fitte selectie en begonnen weer goed te spelen. Denk dan ook dat de 2e plek voor AZ helemaal niet verkeerd is. We zullen het alleen nooit weten.

23 maart 2020 om 19:24

Haha, ajax begon goed te spelen? Hadden heel veel geluk tegen heerenveen omdat die ene speler voor open goal mistte. Goed spelen van ajax was het niet. Of az kampioen zou worden weten we niet. Evenmin voor ajax.

23 maart 2020 om 19:34

Tsja en Ajax had pech omdat Babel voor open goal miste tegen Groningen waardoor het geen 1-1 maar 2-0 werd.
Gemiste kansen er bij halen om een punt te maken...

23 maart 2020 om 19:38

Ajax was niks meer de laatste weken. Tegen Heerenveen werd dan misschien wel gewonnen, maar dat was echt niet terecht en het spel was om te janken. Heerenveen had met een beetje geluk bij rust met 3-0 voorgestaan. Nee, ik had AZ best kampioen zien worden.

23 maart 2020 om 19:39

Vind jij dan dat ze goed speelden? Daarom zegt iedereen over lille ook dat ze zoveel kansen misten om juist een punt te maken. Je kunt best zeggen dat ajax 'geluk' had met de vele kansen die ze mistten.

23 maart 2020 om 20:11

We zullen het nooit weten, vorm was na het stilleggen vanwege corona sowieso niet relevant meer geworden toen het stil kwam te liggen. Iedereen zou na een paar weken zonder ''goede vorm'' beginnen als er sprake van een hervatting. Met nog 9 wedstrijden en een verschil op doelsaldo waren er genoeg mogelijke scenario's te bedenken. Zeggen dat Ajax of AZ wel kampioen geworden zou zijn is pure eigen fantasie. Het heeft geen zin om te praten over ''wat als'', ''wat als'' is de realiteit die het niet is geworden.

23 maart 2020 om 19:44

Vreselijk inderdaad. Misschien dat ze de inhaalwedstrijden nog laten spelen. Voelt echt zuur en oneerlijk

23 maart 2020 om 19:49

De KNVB heeft nog tot 1 juni om iets creatiefs te bedenken. Wellicht kan het nog gunstig voor jullie uitpakken.

23 maart 2020 om 20:06

Ik denk dat het al gunstig is voor AZ als de competitie wordt afgekapt en ze de voorronde CL in gaan. Ja, ze hadden nog kampioen kunnen worden. Maar volgens mij achtten velen op basis van de laatste potjes het ook realistisch dat AZ kon capituleren onder de druk en Feyenoord er met plek twee of zelfs de titel vandoor kon gaan. Dan is verzekerd van plek twee, voorronde CL en daarmee waarschijnlijk een langer verblijf van gasten als Stengs en Boadu niet verkeerd toch?

23 maart 2020 om 20:56

Ik probeerde AZEverton een hart onder de riem te steken. Ik gokte nog steeds op Ajax als kampioen hoor.

Volgend seizoen weer nieuwe ronde, nieuwe kansen, met alle transfers en transfervrije spelers op 31 juni is de competitie afmaken niet haalbaar, 3 maanden niet gespeeld en dan zonder voorbereiding beginnen schiet ook niet op

Volkomen logische beslissing. Ik begin wel te vrezen voor het verdere verloop van de Eredivisie. Het is een zeer grote mogelijkheid aan het worden dat dit seizoen niet afgemaakt wordt of dat er gesnoeid moet worden in de zomerstop of het volgende seizoen om het huidige seizoen nog af te maken.

23 maart 2020 om 19:16

Seizoen word niet meer afgemaakt waarschijnlijk. RKC en ADO misschien gered van degradatie maar dat is nog even afwachten

23 maart 2020 om 19:19

Dat moet wel. Cambuur en de Graafschap promoveren en uitbreiden naar 20. Een andere optie is er niet, lijkt mij. Zou anders enorm treurig voor Cambuur zijn.

23 maart 2020 om 19:20

Inderdaad nog afwachten welke (moeilijke) beslissingen er allemaal nog genomen moeten worden. Er zijn nog zeer veel lastige beslissingen te nemen voor de KNVB.

23 maart 2020 om 19:30

Hoezo zouden Cambuur en De Graafschap moeten promoveren dan????als de competities niet worden afgemaakt worden ze niet afgemaakt, geen kampioen dus en geen promotie.onzin om ED met 20 clubs te gaan doen.helaas pindakaas voor AZ, Ajax en Cambuur. En De Graafschap ook dan.

23 maart 2020 om 19:39

Om dezelfde reden als dat Ajax dan de CL in mag.

23 maart 2020 om 19:57

Dan moet je er ook 2 laten degraderen. Waarom het 1 wel maar het ander niet?

23 maart 2020 om 20:04

enerzijds wel, maar ik vind dat je in deze situatie niet iemand extra hard dient te straffen. Het blijft hoe dan ook lasting en wat er ook besloten gaat worden, er zullen verliezers en "winnaars" zijn al zijn we uiteindelijk allemaal verliezaar in deze.

25 maart 2020 om 10:02

@mursie die vergelijking met Ajax slaat Helemaal nergens op.er moeten nu eenmaal clubs de Europese toernooien in en het meest logische is dat te doen op basis van de huidige ranglijst.er hoeven helemaal geen clubs te promoveren als er geen clubs degraderen als de competitie Niet wordt afgemaakt. Ajax wordt namelijk ook niet tot kampioen getroond.uiteraard is het een uitzonderlijke situatie maar ik zie niet in waarom dan opens maar een ED met 20 clubs te doen.

Ben benieuwd hoe ze dit op gaan lossen. Maar een terechte beslissing.

23 maart 2020 om 19:33

Vrij simpel lijkt me; Geen kampioen, Europese plaatsingen op basis van de huidige ranglijst dus Ajax rechtstreeks CL in.geen degradatie en geen promotie.dat zijn het meest eerlijke zijn.zie de suggestie voorbij komen dat Cambuur en De Graafschap zouden moeten promoveren maar dat is onzin natuurlijk..

23 maart 2020 om 19:40

Dus op basis van de huidige ranglijst mag Ajax wel beloond worden met CL, maar Cambuur niet met promotie? Dat is pas onzin

23 maart 2020 om 19:45

Mursie, als je een beetje logisch kon nadenken had je het verschil tussen promoveren/degraderen en een ticket voor de CL wel geweten.

23 maart 2020 om 19:54

@richardpraha: voor mij klinkt het logischer en simpeler om alles gewoon te verdelen op basis van de huidige stand, dus ook promotie/degradatie. Er zijn genoeg wedstrijden gespeeld om het onderlinge verschil "eerlijk" te kunnen noemen.

23 maart 2020 om 20:00

Kelderklass, maak je over mij geen zorgen. Logisch nadenken lukt me nog steeds prima. Het verschil weet ik, de overeenkomst ook. Beiden zijn beloningen die je na een seizoen lang hard werken kunt verdienen. In dit geval wordt het seizoen waarschijnlijk niet afgemaakt, maar vind je het blijkbaar logisch dat de ene beloning wel en de andere beloning niet gegeven moet worden?de kans dat Cambuur zou promoveren is ook nog eens vele malen groter dan de kans dat ajax bovenaan zou eindigen.

23 maart 2020 om 20:50

Maar je moet toch wel iemand de CL insturen voor komend seizoen? Niet degraderen/promoveren is een interne (Nederlandse) aangelegenheid en dat kan de KNVB zelf bepalen. Maar geen team de CL en de EL insturen, of daar voor lootjes gaan trekken ofzo, dat kan natuurlijk niet.

24 maart 2020 om 03:49

Zo simpel is het niet.buiten Ajax, Ado en RKC zijn de meeste clubs en fans het er niet mee eens.overigens gaat dat voor elke verdeel sleutel gelden, er zullen altijd fans zijn die het er niet mee eens zijn. Verder zie ik niet waarom het onzinnig is om Cambuur en de Graafschap te laten promoveren. Volgens mij wordt er in elk land naar die optie gekeken dus waarom niet in Nederland. Sterker nog, het scenario is over komen waaien uit Italie en Duitsland dus als die bonden het overwegen is het in ieder geval geen complete onzin wanneer iemand dat hier ook roept. Daarbij komt, net zoals tegenover de kop positie van de eredivisie een prijs staat in de vorm van de CL, staat daar voor de kop positie in de eerste divisie ook een prijs tegenover in de vorm van promotie naar de eredivisie.

23 maart 2020 om 19:37

De huidige stand is de stand voor Europese tickets dus Az voorronde CL en Ajax direct geplaatst. Zelfde voor de EL tickets. Geen degradant en de twee uit de Eerste divisie promoveren en volgend jaar spelen met 20 teams. Dan degraderen volgend jaar 4 teams rechtstreeks en kunnen er 2 promoveren. Er wordt geen kampioen aangewezen. Lijkt me niet heel erg lastig eerlijk gezegd. Ben benieuwd of dit overal in Europa zal gaan gelden dan is het echt zuur voor bv een Liverpool die de titel voor het grijpen had en hem op deze manier misloopt.....

24 maart 2020 om 03:51

Ik denk dat wanneer ze de PL niet uit gaan spelen ze Liverpool unaniem als kampioen aan gaan wijzen.dat is ook iets makkelijker dan wanneer je alleen op doelpunten voor staat of maar 1 of 2 punten.

Ook belangrijk: ook geen trainingen dus tot 1 juni.

23 maart 2020 om 19:36

En dus pas op z’n vroegst rond 22 juni de eerste wedstrijd. Kortom, kansloos en einde seizoen.

23 maart 2020 om 20:31

Je kan beide inhaalwedstrijden nog spelen en de beker finale. Al is we daarna wel weer mogen trainen en spelen

23 maart 2020 om 20:36

Als we op 1 juni echt kunnen beginnen, zou het kunnen. Maar dat is het dan ook. Vraag is ook hoe de spelers eraan toe zijn als ze meer dan 2 maanden thuis hebben gezeten en of die 3 weken samen trainen genoeg is.

23 maart 2020 om 20:52

Omdat er geen cruyff schaal is komend seizoen, denk ik dat ze de beker finale zullen verplaatsen naar de opening van het nieuwe seizoen. Dus kans lijkt me ook niet zo heel groot

23 maart 2020 om 21:08

Normaal gesproken is einde seizoen ook einde seizoen, dus dan zal er ook geen bekerfinale meer komen. De selectie van zowel FC Utrecht als Feyenoord veranderd komende zomer bovendien behoorlijk, waardoor het duel ook niet meer representatief is voor de gehouden bekercompetitie dit seizoen. Of er wel of geen JC Schaal zal zijn moet nog blijken. Er is nog niet eens zekerheid hoe ze het seizoen willen afronden (volledig schrappen / huidige stand handhaven). Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat hier niet gezamenlijk Europees over besloten zal worden.

23 maart 2020 om 21:16

Nou als ze de beker finale niet spelen, hebben Feyenoord en Utrecht ook nul motivatie om weken te trainen voor een wedstrijd die nergens om gaan

23 maart 2020 om 21:48

Ik denk niet dat de Knvb voor 2 Eredivisieduels de competitie nog gaat hervatten om uiteindelijk nog steeds een niet afgemaakte competitie te krijgen. Die kans lijkt me summier. Ik denk dat er gewoon een complete streep gaat door het restant en dat je moet gaan kijken wat je met de huidige situatie gaat doen. Helemaal schrappen of de tussenstand tot eindstand verklaren (al dan niet met of zonder (gedeeld) kampioenschap / promotie / degradatie / gedeelde bekerwinst). Mogelijk dat ze wachten tot er Europees meer duidelijkheid is.

23 maart 2020 om 22:20

Ik denk de telegraaf plan van vanmorgen

23 maart 2020 om 22:42

Die kans zit er zeker in, die zullen neem ik aan wel iets meer verdiepend onderzoek hebben gedaan naar verschillende opties. Hoewel De Telegraaf ook bijzonder regelmatig de plank heeft misgeslagen. We gaan het afwachten, ik hoop zelf dat we Europees vooral wat afstemming hebben. Het zou gek zijn als in het ene land de hele competitie geschrapt gaat worden, terwijl andere de huidige stand omzetten in een eindstand ... dan is iedereen op basis van iets anders volgend jaar geplaatst voor Europees voetbal. Maar goed, ik weet niet of de rest van Europa al klaar is voor een besluit. We bekijken het van dag tot dag.

23 maart 2020 om 23:29

In de landen om ons heen gelden ook verschillende regels. In België en Spanje wellicht ook geldt weer onderling resultaat

24 maart 2020 om 01:19

Ik bedoel eerder : gaan we een kampioen aanwijzen, promoveren / degraderen er clubs, schrappen we het hele seizoen en pakken we de ranglijst van vorig jaar (of de coefficienten ranglijst). Ik snap dat ze in Belgie en Spanje een andere manier kijken naar de ranglijst, het gaat mij meer om algemene richtlijnen.

Klaar dus. Einde oefening. Onmogelijk om het seizoen nog uit te spelen.

Zolang zonder voetbal is het zelfde als zolang zonder seks.

23 maart 2020 om 19:25

erger ;

23 maart 2020 om 19:34

Schei uit man...

23 maart 2020 om 20:27

Nee hoor, zonder voetbal is veel erger

Jammer maar zeker te begrijpen, het seizoen uitspelen is nu ook onmogelijk je hebt 3 maanden stil gezeten en contracten lopen af. “Void” season, Ajax de CL in AZ vCL, Feyenoord & PSV Europa League.

Helaas zat dit er aan te komen, het is niet anders. Seizoen afsluiten en hopen dat we in augustus weer kunnen gaan genieten van een nieuw jaar. Ben erg benieuwd hoe de KNVB de eindstand gaat bepalen zeker wat betreft de belangrijke punten. Als Ajacied hoef ik geen schaal, maar wel de automatische plek voor de volgende CL campagne. De beker zou je eventueel aan Feyenoord en Utrecht kunnen geven. Hoe dan ook verwacht ik ook snel nieuws uit Zeist.

23 maart 2020 om 19:24

De bekerfinale zou je an sich nog kunnen laten spelen op het moment dat volgend seizoen om de supercup gespeeld wordt. Dan moet je natuurlijk wel de Europese tickets laten wegvallen, maar dan kan 1 van de 2 teams toch nog een mooie prijs op het palmares schrijven.

23 maart 2020 om 19:34

Is een optie, maar als het leven weer normaal z'n gang zou gaan (en dat weet eigenlijk niemand nu) zit je wel met fans die op vakantie zijn. Weet niet hoe reëel dat is, maar het is eventueel wel mogelijk. Een wedstrijd om de JC schaal zal er dus hoogstwaarschijnlijk niet komen.

23 maart 2020 om 19:36

Vakanties lijken me niet heel reëel komende vakantie. En zelfs al is het zo, dan zijn die fans op vakantie nu niet zo belangrijk om een hele wedstrijd af te schaffen lijkt De wedstrijd voor de JC-schaal gaat waarschijnlijk niet door omdat ik niet denk dat Ajax op doelpuntensaldo tot kampioen uitgeroepen gaat worden.

23 maart 2020 om 21:03

@lierse1997 - Ik kan me niet voorstellen dat ze de bekerfinale nog laten spelen. De selectie van Feyenoord en Utrecht dit seizoen is niet gelijk aan de selectie van vorig seizoen. Een mogelijk alternatief : zowel Ajax (als nummer 1) als AZ (als nummer 2) tot kampioen uitroepen en Feyenoord en FC Utrecht gezamenlijk als bekerwinnaar. Heb je toch vier clubs nog blij gemaakt, ondanks het verdriet dat er geen mooi sportief einde aan het seizoen komt. Wedstrijd om de JC Schaal in toernooi vorm zoals in Spanje afgelopen seizoen. Geen idee of dit juridisch mogelijk is op enige manier, maar het zou een boel leed bij supporters van een boel clubs schelen.

23 maart 2020 om 21:12

De door jou opgegeven oplossing is wel mooi an sich, maar lijkt me niet heel realistisch. Als je daarnaast Feyenoord en Utrecht de keuze heeft tussen sowieso geen beker of nog een kans en dan maar met andere selecties, durf ik te voorspellen dat ze beide voor de opteren.

23 maart 2020 om 21:57

Ik vond het zelf de enige variant waar Ajax, AZ, Feyenoord en Utrecht (supporters) zich waarschijnlijk wel mee in kunnen stemmen. De clubs krijgen allemaal een trofee (als gedeeltelijk winnaar) waardoor de zure smaak van dit seizoen zal vervallen. Deze situatie is voor iedereen pijnlijk, laten we er dan het minst pijnlijke van maken. Of het werkelijk zal gebeuren, daar ben ik tamelijk pessimistisch over. De kans dat bestuurders deze reactie lezen en vervolgens zeggen ''dat is een sympathiek idee, daar gaan we mee aan de slag'' is bijzonder klein.

24 maart 2020 om 00:01

Beste idee wat ik hier voorbij heb zien komen.

Einde seizoen. Lijkt me terecht. Gewoon nu alles richten op start nieuwe seizoen.

Prima besluit. Wanneer is de kampioens huldiging van Ajax?

23 maart 2020 om 19:31

Maakt mij niet uit maar ik ben dr bij. Wel op het Museumplein.

23 maart 2020 om 19:46

Hooguit met zn 3e, en anderhalve meter afstand hé.

23 maart 2020 om 19:34

Ga nou niet reacties zitten uitlokken, knul. Ajax wordt geen kampioen want de competitie kan niet worden afgemaakt, heel het land ligt op z'n gat.

Lekker boys, ons aller Ajax is wederom kampioen van de eredivisie. Laten we dat gaan vieren met een groot feest op het Museumplein. Wie doen er mee?

23 maart 2020 om 19:36

Ongepaste reactie van je. Ajax krijgt ook helemaal geen schaal uitgereikt. En wordt niet als de kampioen aangewezen voor dit seizoen. Dus er valt niks te vieren. Alleen zal Ajax waarschijnlijk zeker zijn van CL voetbal voor volgend seizoen daar kan je dan misschien voor juichen maar ik vind er geen eer aan.

23 maart 2020 om 19:38

'De huidige stand zal gelden bij de verdeling van Europese tickets, terwijl het kampioenschap in zowel de Eredivisie als Keuken Kampioen Divisie NIET zal worden vergeven' 🙄

23 maart 2020 om 19:40

Dat was geen officieel statement van de KNVB, maar het doemscenario volgens de Telegraaf. Zou nog even wachten met het officiele statement van de KNVB wat er gaat gebeuren. Voorlopig zijn het alleen nog maar scenario's van voetbalkranten.

23 maart 2020 om 21:30

@Zytto34 Klopt, het officiële statement is idd nog niet gegeven. Wil alleen bij deze persoon aangeven dat op basis van deze info er nog geen reden is tot een feestje. Verder denk ik dat wij er ons maar neer moeten leggen dat dit het waarschijnlijk gaat worden. Wel erg zuur voor met name AZ als ook de CL inkomsten worden geïncasseerd enkel door Ajax (ook al speelt AZ nog playoff).. Daar zal nog wel even worden gesteggeld

23 maart 2020 om 21:06

Hahah want alleen die stumperts uit Amsterdam kunnen trots zijn op zo'n manier van het behalen van de titel 🙈😂
Ik hoop echt dat er gewoon geen kampioen komt dan!!

23 maart 2020 om 23:02

Lekker aan het generaliseren.. Er zijn zat Ajacieden die de schaal liever de prullenbak ingooien dan op deze manier kampioen worden.

Logische beslissing
Maar ik denk dat zoals de stand nu is dat ook niet meer ging veranderen.
Misschien dat PSV nog 3e was geworden
En AZ gewoon

Tja dat het seizoen compleet uitgespeeld wordt, leek me al sterk. Maar T lijkt nu wel einde inderdaad. Deze komt wel hard aan

Dat is meeteen het einde van het seizoen lijkt me. Met deze maatregel moeten we al blij zijn wanneer er in augustus weer gespeeld kan worden. Ik hoop dat de Uefa binnenkort met een universele richtlijn komt voor de bonden aangezien we hier in heel Europa last van hebben. Bij elke beslissing is er wel een club die benadeeld wordt. Maar dan voorkom je in ieder geval die iedereen naar andere competities gaat wijzen omdat ze daar met een oplossing kwamen die voor hun club juist weer beter had uitgepakt.

Ach ja, zat er dik in.
Vond de afgelopen weekenden eigenlijk ook best wel lekker zo zonder voetbal.

Over het voorstel met de huidige stand Europa in, ik heb nog steeds een voorstel wat ik dan sympathiek vind niet gehoord. Waarom spreken weer niet af dat 50% van de inkomsten van de ploegen die Europees spelen over de competitie verdeeld worden? Dat zou ervoor zorgen dat het financieel minder belangrijk wordt (dus minder oneerlijk om de huidige stand te gebruiken) en zorgt meteen voor een ondersteuning van alle ploegen, die allemaal door corona zijn geraakt.
Ik zou graag willen dat ons Ajax bestuur dit zelf voorstelt. Lijkt me extra sympathiek, maar zal wel niet gebeuren. Vind ons al tijden egoïstisch tov de eredivisie. Weet niet of de knvb dit kan verplichten.

23 maart 2020 om 20:37

Vraag me echt af waarom Ajax dat zou moeten doen. Zie dit vaker voorbij komen ook voor de corona crisis er was. Maar vraag me echt af waarom Ajax bijvoorbeeld 50 miljoen over de andere clubs zou moeten verdelen. Leg mij dat eens uit? Ze verdienen het zelf door hun prestaties.

23 maart 2020 om 20:39

Edit: de KNVB heeft capitaal genoeg om de clubs te ondersteunen en heeft meer geld op de bank dan Ajax waarom zouden zij het niet moeten doen?

Volgens mij lopen we iets te hard van stapel. Er is nog niet uitgesloten dat besloten trainen en spelen tot 1 juni verboden is. De zware maatregelen die we hadden en geevalueerd worden, gaan volgende week besproken worden. Dus het kan voor betaald voetbal betekenen dat je wel kan trainen spelen voor 1 juni maar zonder publiek.

23 maart 2020 om 20:20

trainen en spelen zijn samenkomsten, met of zonder publiek maakt dan weinig uit. Ook is de ondergrens van 100 weggehaald. Met die ondergrens zou het mogelijk nog kunnen, maar nu niet meer

24 maart 2020 om 04:07

Alle samenkomsten van meer dan 3 man zijn verboden toch?we zullen er toch niet mee wegkomen door het een training te noemen in plaats van een samenkomst, dan gaat iedereen ineens gezellig trainingen houden.je hebt bij een wedstrijd toch zo 100 man rondlopen denk ik. minimaal 25 man per team (selectie plus staf), scheidsrechters, in iedergeval de camera ploegen van FOX (tenzij we niet alleen zonder publiek maar ook zonder televisie gaan spelen), wat mensen van het stadion, etc...

Gewoon Vitesse kampioen maken. Daar komt toch geen hond op een huldiging af

23 maart 2020 om 19:50

Doe dan maar RKC. Die hebben het meest geluk

23 maart 2020 om 20:41

In Waalwijk houden ze wel van een feestje misschien niet zo'n goed idee.

Logische beslissing. Is het niet een idee als KNVB zijnde om de huidige competitie van september tot en met november af te maken. Vervolgens start je het nieuwe seizoen in januari en rond je de 1e competitiehelft in mei af. In juni 2021 vervolgens het EK 2021. Van september tm november wordt de 2e competitiehelft gespeeld van dat seizoen. In januari 2022 wordt vervolgens het nieuwe seizoen gestart tot en met november met tussendoor de zomerstop. Want het WK van 2022 kan vervolgens dan prima in de winter van 2022 worden gespeeld.

Betreft de contracten lopen die voor een keer af op 1 januari 2021 en niet deze zomer en is het voor iedereen gelijk.

23 maart 2020 om 21:38

Hoe denk je die contracten zomaar op te kunnen rekken? Los van dat dit juridisch niet mogelijk is, zijn spelers met een aflopend en of getransforeerd contract niet meer verzekerd bij de club ma 30 juni. En hier ga je echt geen wereldwijd akkoord voor krijgen. Daarbij kan je aangeven wanneer "wij" weer een normaal seizoen gaan krijgen? Want in jou voorstel zie ik alleen maar halve competities.

23 maart 2020 om 21:47

Wat betreft de contracten zouden ze misschien voor deze uitzonderlijk situatie een uitzondering kunnen/moeten maken. Na het WK van 2022 zal er nog gekeken moeten worden hoe die maanden worden 'opgevuld'. Om zodoende vanaf de zomer 2023 weer het normale seizoen te starten.

Het lijkt mij de meest eerlijke oplossing. Denk dat iedereen (al is het voor FCU wel klote) hier wel mee kan leven. Het zijn nou eenmaal ongewone tijden. Streep door het seizoen lijkt mij prima geen kampioen en geen degradatie benieuwd naar de competitie volgend jaar!

Shit man, net nu AZ eindelijk eens een grote kans leek te gaan maken op het kampioenschap wordt deze beslissing genomen. Volledig terecht natuurlijk. Helaas gaat Ajax hierdoor de CL in, extra zuur dat dit op doelsaldo gaat gebeuren, zeker omdat je nog dik van Ajax gewonnen hebt. Maar goed, ik had dit wel aan zien komen. Gezondheid op 1.

Dan kunnen ze in juni Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord laten inhalen. Dan heeft iedereen in ieder geval 26 wedstrijden gespeeld.

Zo maar Ajax het CL ticket geven lijkt mij een beetje vreemd. Een best of x lijkt mij meer gepast en sowieso het meest eerlijk. Er is ruimte genoeg om dit na 1 juni te organiseren.

23 maart 2020 om 20:43

En een goede reden hiervoor is? Want het slaat namelijk helemaal nergens op om een best of x wedstrijden te organiseren.

23 maart 2020 om 21:02

Belangrijkste reden is dat we Ajax niet zo maar dit cadeautje gaan geven.

23 maart 2020 om 22:04

Hoezo zomaar cadeau? Ze waren kampioen vorig jaar en staan nu weer op de eerste plek.in elke situatie wordt Ajax nu gewoon de CL ingestuurd, hoe zuur jij dat ook zou vinden.

23 maart 2020 om 20:53

Nou nou nou ik snap je deels ik denk dat er een regeling zal worden getroffen dat er een klein deel moet worden afgedragen van het start geld.

24 maart 2020 om 12:19

Na 1 juni moeten alle clubs eerst nog weer gaan trainen. Er is al door meerdere clubs en de Knvb geroepen dat dit minimaal 3 weken moet zijn. Al is het maar voor de gezondheid van de spelers. Die kun je ook niet ineens na zo'n periode weer voluit laten spelen. In de praktijk hebben we het dus over een week. Het enige wat ik me voor kan stellen is dat ze in die week de inhaal wedstrijden en eventueel de beker finale nog afspelen. Dan hebben alle clubs evenveeel wedstrijden en door het spelen van de finale hebben ook Utrecht en Feyenoord er baat bij om fit te zijn.of die wedstrijd nou wel of niet kan worden gespeeld, elke verdeel sleutel die we gaan bedenken voor de Europese tickets is wel voor iemand oneerlijk.

AZ - Feyenoord en Utrecht - Ajax zullen nog wel gespeeld worden. AZ en Ajax spelen nog voor plek 1 en bij winst van Utrecht kunnen hun nog europa in.

23 maart 2020 om 20:23

Dat is eventueel een optie en de week er op de bekerfinale. Ik denk echter dat Utrecht het ticket krijgt die de beker zou opleveren

23 maart 2020 om 20:28

Denk toch logisch na man.. Er mag tot 1 juni niet getraind worden. dan hebben clubs minimaal een week of 4/5 nodig om iedereen weer wedstrijdfit te hebben. Dan zijn er al spelers die uit hun contract lopen. En is de voorronde CL in principe al begonnen...

23 maart 2020 om 20:36

Dacht dat de knvb drie weken hanteert.wat ik eerder denk is dat ze niet zo lang gaan wachten. Het is namelijk ook nog niet zeker of het weer uitgesteld zal worden

23 maart 2020 om 20:51

Die 3 weken hanteerde men bij de stop t/m 6 april. Het is nu bijna 2 maanden langer. Spelers staan straks 3 maanden stil.

23 maart 2020 om 21:25

Ja en stel je speelt alleen die twee competitiewedstrijden, het lijkt me niet dat Utrecht en Feyenoord zin hebben om drie weken of langer te trainen voor een pot die voor hun nergens om gaat. Dus nee, ik denk het eigenlijk ook niet

24 maart 2020 om 07:02

Utrecht traint dan voor een bekerfinale en een vijfde plek. Tot op het bot gemotiveerd denk ik.

Niemand veerdienst het om op basis van deze ranglijst kampioen te worden, simpelweg omdat de competitie niet af is gemaakt. Ondanks dat snap ik de beslissing volledig en zou ik ook geen andere oplossing kunnen verzinnen. Ajax gewoon geluk, AZ en wij pech. Tis helaas niet anders. Wat ik me wel afvraag is of er ook een financiële compensatie gaat komen voor de kleinere clubs die hierdoor in de moeilijkheden kunnen raken, of misschien toch een iets andere verdeling vd Europese gelden.

23 maart 2020 om 22:03

Ajax heeft evenveel geluk als pech als de andere clubs. Ze staan gewoon bovenaan en hadden de beste kans kampioen te worden, die titel/prijs is nu weg.

Ik verwacht dat de Eredivisie nu afgerond is in augustus. Dit is wel later dan normaal maar aangezien er een terechte kampioen en terechte degradanten moeten komen is het wel noodzakelijk om tot augustus te voetballen.

23 maart 2020 om 20:41

Dat kan dus niet, omdat de UEFA een ultimatum op 1 juli heeft gezet. Tot augustus uitvoetballen kan niet, want een Ziyech is per 1 juli verkocht, een Varela is tot 1 juli verhuurd en een Huntelaar loopt per 1 juli uit zijn contract.

23 maart 2020 om 21:39

Bij RKC lopen tien contracten af per 01-07. Dat is niet te doen omdat rond te breien

He jeetje mina t virus verkloot echt alles.logisch dat we er helemaal mee kappen. Vooral voor de gezondheid, maar ook want als je later door speelt heb je met al die contract afspraken van 1 Juli te maken zoals bijvoorbeeld Ziyech bij Ajax, Rodriguez bij Psv, en veel spelers bij clubs als ADO en Twente. Het is hartstikke jammer, echt voor alles en iedereen.er word sponsor geld gemist, kansen voor spelers om te groeien, en natuurlijk zullen wij als fans voetbal enorm missen en stond er nog genoeg op het spel. Ajax had de 35ste landstitel kunnen pakken, AZ had weer eens knap kampioen kunnen worden, net als Feyenoord, maar voor hetzelfde geld hadden ze helemaal kunnen instorten.ik vind het ook heel klote voor fans van AZ en Feyenoord die natuurlijk nog kans maakte op de landstitel, maar voor hetzelfde geld zouden ze helemaal in kunne storten. Denk dat de enige logische oplossing is om door te gaan met de stand van nu, of die van de winterstop (waar iedereen elkaar tenminste 1 keer tegen elkaar heeft gespeeld) en dat de top-2 van de Eerste Divisie door stroomt in een seizoen met 20 teams.ja dat is heel jammer en vervelend, maar er is geen betere oplossing. Dit seizoen is sws verkloot, kan je beter de volgende seizoenen normaal laten afmaken.vind het alleen niet jammer voor alle stokers en stakkers hier die straks komen huilen dat de Knvb het weer aan Ajax moest geven of zo, het gaat om de algemene gezondheid. Dorpsidioten, ga je schamen, je haat is te groot.

Tjah niemand kampioen niemand degradeert goed zo! Helaas vind ik dat sommige clubs worden bevoordeeld maar welke oplossing ook dit is misschien de beste. Wellicht financiële compensatie voor de clubs die bijvoorbeeld de kans op CL word ontnomen Feyenoord en PSV. Zij hadden in praktijk nog 2de kunnen worden en feyenoord had dat redelijk in eigen hand. Dan lijkt mij dat het start geld door Ajax een gedeelte word afgedaan is wel zo netjes aangezien ze door omstandigheden eigenlijk gratis geld cadeau krijgen. Dan zeg ik niet de helft maar een kwart lijkt mij eerlijk volgens mij is dat 5 miljoen. Dat kan Ajax dan weg laten uit de begroting en krijgen ze de 15 miljoen alsnog cadeau. Echter zie ik het niet gebeuren dat er Europees voetbal word gespeeld volgend jaar. Ja de consequenties zijn groot (commercieël) maar gezien de problemen In grote landen als Italie, Spanje, Frankrijk en Engeland zie ik sommige ploegen misschien niet kunnen deelnemen aan de voorronde. Voor de rest de beste regeling mits financieel eerlijk verdeeld.

23 maart 2020 om 21:41

Wij worden benadeeld doordat we geen landstitel krijgen. Of we dan ook nog even zo vriendelijk willen zijn of we onze concurrenten uit Rotterdam en Eindhoven uit solidariteit voor fictief misgelopen inkomsten willen compenseren, zelfs als dat een gat in de begroting veroorzaakt? Feyenoord en PSV zijn de laatste clubs die in Amsterdam moeten aankloppen voor solidariteit, aangezien ze financieel gezond zijn. Als er daadwerkelijk een beroep op solidariteit van Ajax gedaan zal worden dan kijk ik vooral naar de kleinere clubs van Nederland, die momenteel een groot deel van hun inkomsten missen en mogelijk zelfs omvallen. De bankrekening van Feyenoord en PSV spekken met miljoenen omdat ze mogelijk nog 2de hadden kunnen worden is echt bespottelijk.

23 maart 2020 om 22:43

@Adzevedo, alles goed? We kennen elkaar al jaren van hier ook wel grappig! Maar wat jij zegt is ook wel wat voor te zeggen en lijkt mij misschien het eerlijkst maar je moet je ook realiseren dat met het verdelen van die tickets je gewoon sinterklaas aan het spelen bent en Ajax hiermee gegarandeerd 20 miljoen “schenkt” lijkt mij een compromis wil je een akkoord bereiken de enige oplossing anders krijg je dit nooit voor elkaar om tot een akkoord te komen. Ik ben het wel met je eens hoeft niet perse PSV en Feyenoord te zijn maar die zullen toch bezwaar aantekenen en dat zal ik ook begrijpen! Maar nogmaals ik verwacht geen Europees voetbal volgend seizoen!

23 maart 2020 om 23:17

@jouses - Gelukkig wel, ik ben gezond wat in deze tijden het aller belangrijkste is (in plaats van al deze irrelevante discussies hier). Ik hoop dat voor jou hetzelfde geld. Wat betreft de eerlijkheid, ik weet absoluut niet wat helemaal eerlijk is. Ik zelf voel in ieder geval wel degelijk wat voor solidariteit. Maar hoe dat er precies moet uitzien weet ik niet, ik zou hem als Ajax zijnde in ieder geval niet op voorhand vastleggen. Je zit met een groot salarishuis, transferwaardes die zullen kelderen als deze crisis nog heerst in de zomer (ga daar maar vanuit) en je weet inderdaad nog niet of er Europees gespeeld gaat worden en of de gelden in stand zullen blijven. Ik heb ook een persoonlijke voorkeur bij het niet uitspelen en dat is niet per se beter dan andere voorstellen die ik voorbij heb zien komen. Ja, ik vind het zelf beter maar genoeg clubs die er wat tegenin kunnen brengen. Zat scenario's waar ik ook mee kan leven, mits er wat afstemming Europees in zit. Maar de onzekerheid maakt het wel lastig in te schatten wat wel en niet kan. Het zou jammer zijn als we uiteindelijk moeten komen tot de situatie dat we massaal allemaal rechtszaken bij het CAS gaan krijgen omdat clubs louter alleen zich keihard opstellen voor hun eigen belang.

Ja duh, dat mensen nog dachten dat het seizoen verder gespeeld zou worden leven echt in een sprookjes wereld. Ik zie ook nog mensen zeuren en zeiken dat hun verjaardagsfeestje afgelast moet worden. Als dat je mindset is tijdens een crisis ga je het waarschijnlijk helaas niet redden. Je moet nu gewoon even door een zure appel heen bijten. Echt niet normaal hoe je nu merkt hoe zwak bepaalde mensen zijn, zeiken al na 2 weekjes quarantine. Dachten zulke mensen nou echt dat het eind maart al voorbij zou zijn? Dit gaat zeker nog dik een aantal maanden door zodat er een bolletje komt in die curve aan besmettingen, maar zelfs daarna moeten we het nog voorzichtig aandoen totdat er een vaccin komt binnen 12 tot 18 maanden. Ik zou dus ook maar niet aan het volgende seizoen gaan nadenken.

Eerst alles per dag bekijken, per week en dan kijken of er nieuwe maatregelen nodig zijn en nu opeens alles op slot tot 1 juni? Vind dat echt enorm vreemd. Dat is gewoon 2,5 maand verder. Tot 1 mei zou nog logisch zijn en dan wanneer je daar bent, kijk je weer verder wat de situatie is. Maar nu zo rigoreus, vreemd. Crowd control is de volgende fase ingegaan zo te zien.

23 maart 2020 om 22:33

Waarom is het vreemd? Er is meer kennis en het is ernstiger dan voorheen gedacht.

Met als enige kanttekening dat Utrecht ipv WillemII gaat op basis van verliespunten (wedstrijd minder gespeeld) en hoger doelsaldo. Wordt ook de bekerfinale enigszins gecompenseerd

23 maart 2020 om 21:47

Whaha heeeeeelaaassss willem II
Staat daar dus die hebben de ticket

23 maart 2020 om 23:36

Dat is mijn verwachting. We’ll see, maar lijkt me wel logisch en eerlijk

24 maart 2020 om 11:51

Nonsens beste

De competitie gewoon schrappen en de clubs Europa insturen volgens de stand van afgelopen seizoen.vervolgens alle start- en plaatsingspremies en tv-gelden van de CL- en EL-spelende clubs verdelen over alle clubs in de Eredivisie, om de ''gedupeerde'' teams van dit seizoen tegemoet te komen. De rest van de competitie krijgt dan mooi een extraatje dat ze goed kunnen gebruiken. Winstpremies en recettes van de EL- en CL-teams mogen de clubs wel zelf houden. De competitie uitbreiden naar 20 teams en het aantal het seizoen daarna weer terugbrengen tot 18 middels een uitzonderlijke promotie- en degradatieregeling. Is dit iets?

23 maart 2020 om 21:35

De kans dat dat gaat gebeuren is vrijwel nihil, Ajax gaat echt niet met een gat in de begroting werken komend seizoen omdat het anders zo zielig is voor andere clubs. De clubs en de Knvb hebben ook helemaal niks over dat geld te zeggen. Dat is iets tussen de Uefa en de clubs die CL spelen. Een beroep op solidariteit kun zou je zeker kunnen doen, maar je kan niet zomaar gelden gaan verdelen die niet van jou zijn. Onmogelijk.

23 maart 2020 om 22:07

Denk je dat ajax mee zou gaan in zo oproep?

23 maart 2020 om 22:31

Als er clubs omvallen omdat er niemand ingrijpt dan hoop ik dat Ajax zijn verantwoordelijkheid neemt, mits dat natuurlijk financieel verantwoord is voor Ajax zelf. Want ook Ajax gaat deze klap hard voelen, denk ook maar even aan de transfermarkt die helemaal op z'n gat komt te liggen komende zomer. Als ik de bestuurders van Ajax hoor praten over ''het Bayern van Nederland worden'' hoop ik dat ze ook het sociale aspect van Bayern overnemen. Bayern heeft in Duitsland diverse andere clubs financieel geholpen toen het moeilijk was. Het zou Ajax sieren om niet te laten gebeuren wat enkele jaren gelden gebeurde (toen Haarlem, Rbc, Agovv en Veendam in drie jaar op de fles gingen).

24 maart 2020 om 01:02

Beste plan Chris Botti, maar gaat niet gebeuren, de KNVB staat niet voor algemeen belang, maar voor het belang van 1 enkele club.

Wel knap om in maart al kampioen te zijn ;-)

Is ook werkelijk zo belangrijk dat voetbal. Het eerste waar alle bonden zich druk over maakten was niet de gezondheid van spelers en bezoekers maar het eventuele verlies van inkomsten. Dus een zeer rustige sport zomer. Ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor bedrijven die hun geld in de sector verdienen.
Fox sport kan ik vijf maanden stil zetten.
Wat betekend dit voor bv voetbalzone? kan mij voorstellen dat de reclame inkomsten in deze corona tijd flink zullen afnemen..
Laten we in ieder geval hopen dat Nederland de juiste keuzes gemaakt heeft met de maatregelen en dat we volgend seizoen corona vrij zijn al betwijfel ik if het dan al voorbij is. Sterkte allemaal...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren