Miljoenenaankoop van PSV vecht terug: ‘Vergeet niet dat hij pas 21 jaar oud is’

Woensdag, 25 maart 2020 om

Maximiliano Romero werd in de winterse transferperiode van 2018 voor liefst 10 miljoen euro gekocht door PSV. De Eindhovenaren tastten diep in de buidel voor de Argentijns jeugdinternational, die ook in de belangstelling stond van Borussia Dortmund. In zijn eerste anderhalve seizoen bleef zijn Eredivisiebijdrage echter beperkt tot negen schamele minuutjes in de hoofdmacht, terwijl hij er ook elf in de Champions League mocht maken. Diverse blessures stonden een doorbraak in de weg en ook in goede gezondheid liet hij op trainingen niet zien een directe meerwaarde te zijn. De clubleiding besloot hem in de zomer van 2019 te verhuren aan zijn jeugdclub Vélez Sarsfield, waar hij zijn oude niveau hoopt te hervinden. Kan hij via die omweg alsnog uitgroeien tot meerwaarde voor PSV of moet hij definitief het predikaat van dure miskoop opgeplakt krijgen?

Door Thijs Verhaar

De Argentijn heeft nog een contract tot medio 2023, dus keert hij in principe komend seizoen weer terug naar Eindhoven, waar Roger Schmidt zijn nieuwe trainer wordt. De Duitse oefenmeester staat bekend om zijn offensieve speelstijl waarbij de aanvallers veel loopwerk moeten verrichten. Ook laat hij zijn spelers bij balverlies meteen hoog druk zetten, dus dient een spits van PSV bijzonder veelzijdig en werklustig te zijn. Dat sluit goed aan bij het spel wat hij nu bij Vélez moet spelen, analyseert Julian Iglesias Grinspon. De Argentijnse journalist van Goal volgt de voormalig jeugdinternational op de voet en geeft aan dat Romero de afgelopen maanden in zijn rol is gegroeid bij de nummer 3 van Argentinië. “In het eerste half jaar had hij moeite om de tactische discipline te begrijpen en raakte hij zijn basisplaats kwijt, maar de laatste maanden ziet het er steeds beter uit wat hij laat zien. Hij heeft een heel goede start van 2020 en is bij veel goals betrokken.”

Onder de inmiddels opgestapte trainer Gabriel Heinze speelde de spits de afgelopen maanden als een soort kapstok voor de rest van het elftal. Het was aan Romero om ballen vast te houden tot de makkelijk scorende middenvelders en rappe vleugelaanvallers van het elftal zijn aangesloten. In principe zij dat de topscorers van het elftal zijn en staat Romero er voornamelijk voor de rebounds en loopacties om ruimte te creëren. Toch kwam hij ook al tot zeven goals en vier assists in 22 wedstrijden, hetgeen volgens Grinspon een prima moyenne is voor iemand met zijn rol. “Veel van die treffers kwamen bovendien tot stand in de laatste weken. Vélez opereert als een dynamisch geheel, heel aanvallend. Qua spelopvatting heeft het wel iets weg van Liverpool, al is dat natuurlijk van een ander niveau”, benadrukt de journalist, die Roberto Firmino als voorbeeld neemt om de huidige functie van Romero te omschrijven. “Op die manier heeft hij een heel belangrijke taak in het elftal. Hij is een sleutelspeler geworden en je ziet zijn vertrouwen groeien.” Romero toonde de voorbije maanden steeds meer lef en komt langzaam maar zeker weer op het niveau wat de Argentijnse journalist hem zag halen voordat hij de overstap naar Europa waagde.

Vorige maand scoorde de 21-jarige spits nog twee goals tegen Arsenal de Sarandí en ook in de laatste reguliere competitieronde trof hij op fraaie wijze doel tegen Santa Fé. Wat naast zijn gestegen productie vooral opvalt is dat hij flink aan kracht en uithoudingsvermogen heeft gewonnen sinds hij een reeks wedstrijden heeft kunnen spelen. Ook tussen de oren gaat het inmiddels een stuk beter, zo liet Romero vorige maand weten tijdens een personferentie. “Het was lastig om lange tijd niet bij te dragen met goals, maar ik voel dat ik beter word. Ik begrijp nu wat de coach van me wil. Ik moet hard werken zodat mijn teamgenoten kunnen scoren. Dat is mijn belangrijkste taak voor het elftal en dat is prima”, aldus de aanvalsleider. Mede dankzij zijn verrichtingen eindigde Vélez begin maart op een knappe derde plaats achter topclubs Boca Juniors en River Plate in de reguliere competitie. Nadien is ook de eerste ronde van de Copa Superliga zonder goals van de 21-jarige PSV-huurling afgewerkt, waarna het Argentijnse voetbal voor onbepaalde tijd werd stilgelegd vanwege de coronacrisis. Na de hervatting krijgt Romero nog eens minimaal tien duels de kans om zich te onderscheiden.

Wanneer dat zal zijn, is voorlopig nog onduidelijk. Op zondag maakte de Argentijnse president Alberto Fernández bekend dat alle wedstrijden voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld. “Voetbal kan wachten. Andere zaken zijn nu belangrijker”, meldde hij nadat er eerst besloten was om de wedstrijden achter gesloten deuren af te werken. Inmiddels is het hele land echter in lockdown vanwege het coronavirus. Zodoende krijgt Vélez alle tijd om een opvolger te vinden voor Heinze, die begin maart besloot op te stappen als trainer van Romero & Co. De verwachting is dat Maurizio Pellegrino het roer op korte termijn over gaat nemen. Vanuit de club is bij monde van technisch directeur Pablo Cavallero al bevestigd dat er gewerkt wordt om de laatste plooien met Heinze glad te strijken en daarna kan de Italiaanse oud-trainer van onder meer Catania instappen. Hij houdt er ook een aanvallende spelopvatting op na en dat nieuws zal met tevredenheid worden ontvangen in Eindhoven, waar men volgend seizoen eindelijk de beste versie van de ‘man van 10 miljoen’ hoopt te zien.

Grinspon sluit allerminst uit dat Romero alsnog gaat slagen bij PSV, maar dan zal de Argentijn wel uit een ander vaatje moeten tappen dan in zijn eerste periode in Europa, waarin blessures en gewenningsproblemen hem parten speelden. In totaal kwam hij in anderhalf jaar slechts tot negen minuten in de Eredivisie, terwijl de oogst met elf wedstrijden in Jong PSV ook schamel was. Wel scoorde hij daarin drie keer, waarmee hij toch zo nu en dan glimpen van zijn talent liet zien. Zijn zaakwaarnemer Emiliano Uria foeterde daarom in februari van dit jaar nog dat de spits nooit een echte kans had gekregen in het eerste van PSV, maar de spits schetste zelf een ander beeld toen hij zijn beweegredenen om tijdelijk naar Argentinië terug te keren toelichtte. “Mijn eerste periode in Europa was simpelweg niet goed genoeg en Vélez heeft mij en mijn familie dingen gegeven die van onschatbare waarde zijn”, prees Romero de club waar hij de hele jeugdopleiding doorliep. “Ik heb hier elf jaar gespeeld en deze club heeft een permanente plek in mijn hart. Ik wilde per se hierheen om mijn vorm te hervinden.”

De Argentijn legde daarbij diverse aanbiedingen voor een huurperiode in Europa naast zich neer en moet dus volgend seizoen opnieuw wennen aan het leven in Nederland, tenzij PSV besluit hem tussentijds te verkopen. Volgens Grinspon heeft Vélez in ieder geval niet de financiële middelen om hem definitief in te lijven, dus lijkt een eventueel bod van een Europese club te moeten komen. Als hij echter ‘gewoon’ bij PSV blijft, krijgt hij te maken met de forse concurrentie van de nu van een knieblessure herstellende Donyell Malen en Sam Lammers. Zaakwaarnemer Uria gaf in februari aan nog niets van de Eindhovenaren gehoord te hebben en bracht sindsdien geen nieuwe updates naar buiten. Hij verwacht dat Romero een nieuwe kans gaat krijgen bij PSV en voorspelt alsnog een succesverhaal. “Vergeet niet dat hij pas 21 jaar oud is. Er zit nog heel veel rek in hem, terwijl hij al de nodige ervaring heeft. Ik ben er zeker van dat hij het nog altijd in zich heeft om de top te halen. Maxi wil ook laten zien dat hij bij PSV kan slagen, maar dat is niet alleen aan hem. We wachten af wat de plannen van de club zijn.”

Roger Schmidt Hoofdcoach van PSV | #ErIstHier
Meer video's

Poll

Gaat Romero alsnog slagen bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Hierin kan PSV alleen maar hopen dat ie blakend van het zelfvertrouwen er nog iets van wilt maken in Eindhoven. Anders gewoon het verlies accepteren en van de hand doen. Deze speler kan zomaar topscorer worden maar zoals het nu gelopen heeft kan die beter elders zijn heil zoeken.

De titel van dit bericht is wel erg vaag. Ik bedoel, heeft PSV iets anders gedaan dan dure miskopen? Bruma, Doan bv...

24 maart 2020 om 07:56

PSV doet uiteraard niet alleen maar miskopen, kijk maar naar bijvoorbeeld Malen en Lozano. Maar ik ben het wel met je eens dat mijn eerste vraag bij de titel ook was, welke miskoop want helaas waren het er dit seizoen wel een paar. En dan nog was ik verrast dat het geen van die miskopen bleek te zijn :

24 maart 2020 om 11:33

Haha ik moet ook erkennen dat ik niet wist over wie het ging en dat Romero nog niet eens in me op kwam.. helaas. Los daarvan geloof ik nog wel in Romero. Alleen al door die goal die hij laatst maakten waar we veel hoop uit kunnen putten. Flink fit worden en blijven, dan kan hij met wat extra zelfvertrouwen wel eens gaan verrassen.

25 maart 2020 om 09:13

Lozano, Mertens, Strootman, Dumfries... niet echt miskopen, wel prijzig. Bovendien heeft PSV ook miskopen voor weinig: Boscagli, Schwaab, Afellay... Dus ja, ze doen ook wel iets anders.

Wanneer deze jongen zonder blessures blijft en de kans krijgt, dan zie ik hem zeker nog wel slagen. De potentie heeft hij absoluut.

24 maart 2020 om 10:44

Alleen de mentaliteit niet.

24 maart 2020 om 10:52

Op basis waarvan? Denk juist dat hij een uitstekende mentaliteit heeft. Was de eerste seizoenshelft erg wisselvallig, maar heeft zich nu in de basis geknokt. Ook bij psv werd vaak gezegd dat hij tijdens zn blessure keihard werkte omdat hij zo graag wilde spelen. Ik denk dat t qua mentaliteit wel goed zit. Als hij niet slaagt bij PSV ligt dat denk ik aan zn kwaliteiten

24 maart 2020 om 10:59

Ik ken hem natuurlijk niet persoonlijk, maar ik werk in een Argentijns steakhouse in Spanje en wij hebben eens de selectie van Argentinië onder de 21 te gast gehad en daar heb ik met de spelers en technische staf gesproken, en uiteraard gevraagd naar romero. Mij werd verteld dat hij altijd dacht dat hij de superster was en dacht dat hij er niet keihard voor hoefde te werken, een arrogant ventje. Maar zoals ieder mens kan ook hij het licht gezien hebben, en er inmiddels anders in staat dat weet ik natuurlijk niet, ik hoop het voor psv wel want potentie heeft hij genoeg.

24 maart 2020 om 11:38

Arrogantie is totaal geen probleem in het voetbal, misschien zelfs wel een vereiste. Dat hij niet hard wil werken is dan wel eventueel een probleem. Hij is echter nog jong en ik denk dat we allemaal kunnen beamen (diegenen die 25+ zijn oid) dat mentaliteit nogal kan veranderen in de periode 18 jaar - 23 jaar. Daarnaast zijn blessures ook erg demotiverend, misschien dat een tijd blessurevrij zijn en voelen dat je zelf sterker aan het worden bent ook wel helpt in motivatie. Ach ja, uiteindelijk is het voor ons (PSVers) vooral wishful thinking. De tijd zal het uitwijzen, zoals met wel meerdere dingen tegenwoordig hehe.

In het stuk staat dat Romero in goede gezondheid geen indruk wist te maken, maar dat klopt niet. Diverse collega's waren onder de indruk hoe doelgericht hij was en uit alle hoeken en standen raak schoot. Vanwege de beelden uit zijn eerste termijn bij Velez bleef ik ondanks zijn blessures toch nieuwsgierig of zijn potentie eruit zou komen. Ik google regelmatig naar zijn verrichtingen bij Velez nu. En als je de opstelling van die ploeg ziet, lijkt dat inderdaad verdomd veel op het concept dat Roger Schmidt graag hanteert. Romero is fysiek een sterke speler, bezit explosiviteit, is doelgericht en kan ook een bal vasthouden. Hij lijkt mij een betere optie voor Schmidt dan Lammers, die wel eens kind van de rekening kan worden. Terwijl ik ook denk dat Mauro, zoals die bij Heracles ook veel vanuit de omschakeling bijdraagt aan de aanval, ook wel eens een interessante speler kan blijken voor Schmidt.

Unnerstal
Zeefuik
Lyanco
Obispo
Rodriguez
Mauro
Thomas
Ihattaren
Malen
Gakpo
Romero
25 maart 2020 om 13:16

Vindt het middenveld wel heel erg aanvallend hoor. Ik zou zelf liever mauro iets naar voren schuiven en een 6 er bij zetten, en dan rouleren tussen romero en gakpo

26 maart 2020 om 17:41

Klopt, maar Mauro en Thomas lijken me goede verbindingsspelers. Ze hebben beide de techniek om naar voren te kunnen voetballen, verbetenheid om defensief duels aan te kunnen gaan en een behoorlijk loopvermogen om vanuit de 6-positie de gaten dicht te kunnen lopen. Met name Mauro op 6 zou ik echt een interessante optie vinden, hoewel hij als een van de aanvallende spelers - zo bewijst hij in Almelo - niet zou misstaan in de basis. Kan me echt verheugen op zoveel aanvallend talent in combinatie met de spelvisie van Schmidt.

Romero zal ondertussen heus ook zelf wel beseffen dat hij nog niets heeft laten zien. Dat kan hem absoluut niet tevreden maken. Hij is pas 21 en wil zoals zo veel Zuid Amerikanen slagen in Europa. Spelers denken dan aan de Spaaanse, Engelse of Italiaanse competitie. Daar willen zij schitteren. Dat doen zij deels via clubs in Nederland, Belgie etcetera.romero beseft heus wel dat alshij bij PSV niet boven komt drijven die mooie clubs uit Spanje, Engeland en Italie al helemaal niet voor hem in de rij gaan staan. Ik denk dat Romero gewoon eerst eens blessurevrij moet geraken en daarna heel hard moet gaan werken om voor PSV van waarde de zijn. Vervolgens komen die clubs waar hij uiteindelijk heen wil ook wel.

Natuurlijk koppen ze niet om wie het gaat, ze rekenen op jou nieuwsgierigheid . Trouwens mochten wij de Corona winnen door de corona te overwinnen heeft Moreno daarna weer een probleem, rust roest nmlk, dus weer opstartproblemen? Maar nu gaat iig ons aller gezondheid voor alles, Sterkte Allemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren