‘Ik zou zeggen dat Real Madrid tachtig miljoen uitgeeft aan Van de Beek’

Woensdag, 25 maart 2020 om

Voor deze aflevering van Meepraten vloog verslaggever Kalum van Oudheusden met Equipo Voetbalreizen naar Spanje om aan de fans van Real Madrid te vragen of ze Donny van de Beek een welkome versterking zouden vinden. Op en rondom het Plaza Mayor in het centrum van de hoofdstad zijn de reacties gemengd en wordt ook de discussie rondom de eventuele transfersom gevoerd. Zelf een keer een voetbalreis maken? Kijk dan op Equipovoetbalreizen.nl.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Poll

Denk je dat Donny van de Beek naar Real Madrid zal vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Ben ik de enige die Donny van de Week een goede voetballer vind met potentie. Goede drive en kiest goed positie. Alleen is Real Madrid (voor nu) niet te hoog gegrepen?

24 maart 2020 om 13:47

*Beek

24 maart 2020 om 14:08

Nee. Als Assensio, James en Isco al geen vaste waarde zijn... Dan weet je wel hoe het met vd Beek zal lopen. Die gaat Real nooit sterker maken. Ook Hazard kan vanaf het middenveld. Daarbij is ook Valverde een betere speler.. Zoveel concurrentie gaat hij nooit trekken. Om dan iemand voor de breedte te halen van 40-80 miljoen...

24 maart 2020 om 14:14

Dat die andere het niet hebben waar gemaakt dat zegt me niks. Hazard heeft het tot nu toe ook niet waar gemaakt , op een paar wedstrijdjes na. Een speler als van den Beek is een nuttige speler , ook voor Real. Als je hem op de juiste manier gebruikt.

24 maart 2020 om 14:21

Isco en James zijn ook wel mooi weer voetballers. Bij vlagen zijn ze echt geweldig, maar vaak ook weer niet. Bovendien zijn het ook geen bikkels die vuile meters willen vuil maken. Een van de Beek doet dat bijvoorbeeld wel. Daarom begrijp ik ook niet waarom Zidane het niet in van de Beek ziet zitten. Een speler als hij is toch wel iets dat Real momenteel mist. Een speler met diepgang en scorend vermogen die zich ook nog eens ondergeschikt aan het team maakt.

24 maart 2020 om 14:22

Gesproken over nuttige spelers heeft Real al twee lopen (Cas en Valver) Echter, ik vind dat vd Beek geen toevoeging is voor Real. Hij is niet constant genoeg en moet hij het vaak hebben van zijn goaltjes. Daarnaast is de middenveld concurrentie bij Real echt dodelijk en er lopen veel betere spelers daar dan donny of spelers die verhuurd zijn

25 maart 2020 om 05:28

Ik zie anders regelmatig dat vd beek juist degene is die met een slakkengang terug loopt en niet vol meeverdedigd. Het middenveld wordt juist door dat soort dingen vaak overlopen. Als hij controlerende speelt dan nog staat ie meer in het strafschopgebied van de tegenstander dan dat ie verdedigend goed z’n werk doet. Vliegt alleen maar naar voren

25 maart 2020 om 07:28

" Nee. Als Assensio, James en Isco al geen vaste waarde zijn... ". Zijn totaal andere spelers. Een speler als Van de Beek heeft Real niet. Dus als hij daar na toe gaat, is de kans om er te slagen veel meer afhankelijk van hoe de coach wil gaan spelen en hoe hij zich daarin ontwikkelt, dan van de concurrentie. Bij Ajax behoeft Van de Beek ook niet te concurreren met Zyech omdat ook dat een volstrtekt andere speler is. Als Zyech door de coach op 10 wordt neergezet, is Van de Beek altijd 1 van de andere middenvelders omdat je met Zyech op 10 andere secondanten nodig hebt dan bij een opstelling met de meeste anderen op 10. Spelers als individu beoordelen, is iets dat de supporters doen, een coach kiest altijd voor een opstelling die in zijn ogen het beste is voor het team.

25 maart 2020 om 07:42

" Ik zie anders regelmatig dat vd beek juist degene is die met een slakkengang terug loopt en niet vol meeverdedigd. Het middenveld wordt juist door dat soort dingen vaak overlopen. Als hij controlerende speelt dan nog staat ie meer in het strafschopgebied van de tegenstander dan dat ie verdedigend goed z’n werk doet. Vliegt alleen maar naar voren ". Kunnen wij niet over oordelen omdat wij niet weten wat de teamafspraken zijn. Veldman krijgt regelmatig kritiek, maar daarbij hoor je er niemand over dat hij voortdurend door zijn medeverdedigers in de steek wordt gelaten als die weer eens als een gek naar voren rennen, terwijl Ten Hag al meermaals in de media heeft uitgesproken dat de afspraak is dat als de een naar voren gaat, de andere de veldbezetting in de gaten dient te houden. Het is meestal niet 1 probleem dat het team in de problemen brengt, maar meerdere. Het probleem is niet zozeer dat Van de Beek in het strafschopgebied opduikt, dat is zijn kracht en dus waarschijnlijk ook de afspraak, maar dat als hij dat doet Tagliafico en Dest dat voorbeeld volgen. Dat heeft met een gebrek aan tactisch vermogen en jeugdige onbezonnenheid te maken en natuurlijk met het type speler. Op het moment dat het team niet in vorm is of door het ontbreken van vastigheden door de absentie van spelers, heb je veel meer aan Veldman of Mazraoui op rechtsback dan de druistige Dest. Het was natuurlijk niet voor niets dat een positivo als Tadic uit zijn rol viel en hem genadeloos aanpakte, dat was omdat Dest zich hardleers toonde en voortdurend zijn verdedigende taken verwaarloost. En dat kan Ajax als de ploeg niet de vorm heeft, niet hebben met de risicovolle speelstijl die wordt gehanteerd.

25 maart 2020 om 12:24

@Scepticus38 Uiteindelijk is er een baseline mbt het niveau dat een speler moet hebben alvorens hij bij Real Madrid in de basis zal starten. Deze andere spelers hadden dit niet en naar aanleiding hiervan is het maar de vraag of Vd Beek dit wel heeft (aangezien hij niet evident beter is dan hun en waarschijnlijk zelfs wat minder). Open deuren over hoe verschillende spelers in verschillende systemen renderen staat daar los van.

25 maart 2020 om 13:34

Ongelooflijk dat er mensen twijfelen aan de kwaliteiten van Van de Beek. Dn heb je echt geen voetbalverstand, het spijt me zeer. Natuurlijk, hij is geen sierlijk type als een Isco, Hazard of bijvoorbeeld een Coutinho, maar hij werkt wel veel harder dan deze spelers. Bovendien heeft hij een hele goede techniek (zoals elke Ajax voetballer die daar al sinds de jeugd speelt), een werkhouding qwaar anderen een puntje aan kunnen zuigen, veel scorend vermogen en ook overzicht in drukke situaties. Was vorig jaar in de CL een van de beste en meest bepalende spelers bij Ajax. Tegenstanders als Real, Juventus, Spurs, Bayern met al hun wereldtoppers en vd Beek bleef makkelijk overeind op het middenveld. Echt zwaar onderschatte voetballer en dat alles omdat hij niet zo snel een buitenkantje voet pass zal geven, of een stiftje over de verdediging heen naar een medespeler.een van de meest complete middenvelders die er zijn, ook nog eens op meerdere posities inzetbaar.

25 maart 2020 om 14:32

" Open deuren over hoe verschillende spelers in verschillende systemen renderen staat daar los van ". Heeft helemaal niets met deuren te maken, maar is gewoon een reactie op een bijdrage waarin spelers 1 op 1 met elkaar worden vergeleken terwijl het totaal andere spelers zijn. Zoals jij dat nu ook doet. En of Van de Beek wel of niet het niveau heeft om bij Real te kunnen slagen en of hij inderdaad minder is dan de namen die worden genoemd, is vooral een kwestie van voorkeur en smaak en als discussiepunt niet heel erg zinvol zolang je geen criteria benoemt om dat te bepalen en spelers langs dezelfde meetlat legt. Als dat al tot de mogelijkheden behoort. Ik denk dat als Van de Beek niet goed genoeg zou zijn, Real hem ook niet benaderd zo hebben en niet bereid zou zijn om zoveel geld voor hem uit te trekken. En ik denk ook dat de mensen die daar bij Real over beslissen, meer ervaring en kennis hebben om dat te kunnen beoordelen dan jij en ik. Ik denk ook dat er vooral over Van de Beek wordt geoordeeld zoals er over hem wordt geoordeeld omdat hij in niets een Galactico is zoals men graag bij Real ziet. Maar dat is iets anders dan dat hij niet goed genoeg voor Real zou zijn. Dat vind ik onzin, dat zal afhangen van hoe men in Madrid van zijn kwaliteiten gebruik denkt te maken.

24 maart 2020 om 15:30

Ik denk niet dat jij de enige bent die vd Beek een goede voetballer vindt. Ik denk wel dat weinig mensen vinden dat hij bij een Real het verschil zal gaan maken. Ik denk dat hij nu niet en ook in de toekomst niet goed genoeg zal zijn van Real. Europese subtop mag hij gewoon tevreden mee zijn denk ik.

25 maart 2020 om 07:50

" Ik denk niet dat jij de enige bent die vd Beek een goede voetballer vindt. Ik denk wel dat weinig mensen vinden dat hij bij een Real het verschil zal gaan maken ". Dat is een hele grote misvatting. Bijna alle deskundigen zijn lovend over Van de Beek en voorspellen hem een grote toekomst. De mensen die het daarmee oneens zijn, bevinden zich vooral in supporterskringen, terwijl de reden waarom ze dat vinden, vaak te maken heeft met de club die ze aanhangen en een andere voorkeur. Real gaat natuurlijk ook geen tientallen miljoenen uitgeven aan een speler waar ze het niet in zien zitten. Als Van de Beek naar Real gaat, is dat omdat men dat daar juist wel doet. Een speler als Van de Beek haal je bovendien niet omdat hij verschil zal maken, maar omdat hij spelers die dat wel kunnen, met zijn kwaliteiten beter laat functioneren. En in die zin maakt hij dus indirect toch het verschil.

24 maart 2020 om 19:58

Nee , je bent niet de enige. Van de Beek is onderschat. Hij kan bij elke club een zeer waardevolle speler zijn. Real is niet te hoog gegrepen. Hij past zich overal aan. Die jongen heeft een ongelooflijke drive naar voren en een hele hoge handelingssnelheid. Op de Nederlandse velden is er niemand met zo een hoge handelingssnelheid. Daarbij zijn technische bagage die van een hoog niveau is, maakt hem tot een potentiële topper Met betere spelers om zich heen, zal hij nog beter renderen. Je hoeft hem niet te vergelijken met andere ‘toppers’ die bij Real niet lijken te slagen. Hij is een speler die altijd van nut zal zijn

24 maart 2020 om 21:19

Van de Beek is zeker een goede speler en ik denk ook wel dat hij een stapje hoger dan Ajax aan zou kunnen, hele nuttige middenvelder voor vrijwel elke ploeg. Hij is niet een jongen die zelf vanalles creëert, dat moet je ook niet van hem verwachten. Zijn combinatiespel, loopvermogen en diepgang/looplijnen in de 16 van de tegenstander (en daaraan gekoppeld een hoog scorend vermogen) zijn wel een enorme kwaliteit, plus dat hij op meerdere posities op het middenveld goed uit de voeten kan. Verder denk ik wel dat Real Madrid nu nog een stapje te hoog zou zijn ja, daar staat het al redelijk vol op het middenveld. Fede is een geweldig talent daar op het middenveld en ook hij is heel all-around, aanvallend is ie wel minder sterk dan Donny maar wel echt een topper. Maar goed: mocht Real daadwerkelijk gaan aankloppen, zeg dan maar eens nee als Van de Beek zijnde. Als hij de kans krijgt zal hij wel gaan. Of dat een daverend succes wordt valt te betwijfelen, al sta ik er niet van te kijken dat hij gewoon van waarde kan zijn in een goed draaiend team. Een kartrekker is hij niet, maar loopt alles goed dan kan hij echt fantastisch zijn! Edit: 80 miljoen lijkt me echt wel te gortig overigens, ik verwacht eerder een bod van zo'n 55-60M als Real concreet zou worden.

80 miljoen? Weet je hoeveel rollen wc papier je daarmee kan kopen?

24 maart 2020 om 15:35

Als ik even reken met de AH 3-laags voordeelpak dan koop je daar ruim 17 miljoen pakken mee à 16 rollen. Dit maakt dan bijna 273 miljoen rollen. Dan hoef je dat de eerste tijd niet meer op je boodschappenlijstje te zetten.

ik vind Van De Beek een goede speler maar 80 miljoen vind ik toch wel extreem veel geld voor hem. bovendien twijfel ik of Real niet een stap te hoog is voor hem. hij is niet die technisch verfijnde aanvallende middenvelder die je gewend bent van een club van dat kaliber

24 maart 2020 om 15:38

Ik zie beide gevallen niet gebeuren; ik denk niet dat Real écht 80 miljoen voor hem wil neerleggen en het lijkt me ook niet dat hij daar het verschil gaat maken.

25 maart 2020 om 08:12

" ik vind Van De Beek een goede speler maar 80 miljoen vind ik toch wel extreem veel geld voor hem. bovendien twijfel ik of Real niet een stap te hoog is voor hem. hij is niet die technisch verfijnde aanvallende middenvelder die je gewend bent van een club van dat kaliber ". 80 miljoen wordt alleen op tafel gelegd voor supertalenten als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Tot die categorie behoort Van de Beek niet ook al wordt ook hem een grote toekomst voorspelt. En voor hem gaat een dergelijk bedrag dus ook niet op tafel gelegd worden en al helemaal niet in een crisistijd waarin extreem minder gehandeld wordt op de transfermarkt. Ik denk dat Ajax vanwege de crisis nog niet eens 50 miljoen voor hem gaat ontvangen. Dat hij geen technisch verfijnde aanvallende middenvelder is, is irrelevant omdat een topteam zich vooral in de balans onderscheidt van een modaal team en je met allemaal dezelfde spelers die balans nooit gaat krijgen. Daarvoor heb je spelers nodig die complementair zijn aan elkaar, zoals vorig jaar bijv. Blind en De Ligt dat waren. Een speler als Van de Beek heeft Real niet en daarom is hij sowieso complementair aan de middenvelders die er al zijn. Dat wil niet zeggen dat hij daarom automatisch gaat slagen van Real, dat is vooral afhankelijk van de rol die de coach voor hem in gedachten heeft. Als dat een rol is die niet aansluit op zijn kwaliteiten, gaat hij het heel moeilijk krijgen zoals dat voor iedere speler die niet tot de buitencategorie behoort, geldt. Litmanen heeft na zijn vertrek bij Ajax slechts zelden meer laten zien wat hij allemaal in zijn mars had. Dat had er natuurlijk alles mee te maken dat Van Geel net als Cruijff een coach was die optimaal gebruik weet te maken van de sterke punten van een speler. Dat was de voornaamste reden dat Litmanen heeft kunnen uitgroeien tot een speler van wereldklasse. Hij had in de tijd dat Ton Pronk hem voor Ajax op de korrel had, meerdere ijzers in het vuur en het had heel anders met zijn carriere kunnen aflopen als hij niet de juiste keuze had gemaakt door voor Ajax te kiezen en het geluk aan zijn zijde had dat Van Gaal op zijn pad kwam. Ook voor Van de Beek zal het van belang zijn dat hij de juiste keuze maakt en een tikkeltje geluk heeft. En dat is weer afhankelijk wat Zidane met hem voor heeft. Als de geruchten dat Zidane eigenlijk een andere speler wil, waar zijn en het daarbij ook nog eens gaat om een totaal ander type speler, doet Van der Beek er goed aan de avances van Real te negeren omdat hij een heel groot risico zou nemen door daar op in te gaan. Ik moet nog zien dat Real ook in deze barre tijden bereid is om het bedrag dat Ajax voor hem zal willen ontvangen, voor hem op tafel te leggen en dat zou achteraf zomaar doorslaggevend voor zijn carriere kunnen blijken te zijn als mijn inschatting juist is.

Laten we eerlijk zijn welke stap is niet te groot voor deze speler. Ik vind het bij vlagen een leuke speler voor Ajax maar zie niet in bij welke club bij het zal redden. Ik heb het nu voor over de grote clubs. Sub top Duitsland zie ik hem wel slagen. Wie weet vanuit daar nog wat hoger.

De volgende die na Klassen, El Ghazi, Riedewald etc voor veel te veel geld naar het buitenland geluld wordt. Hoe lang gaat die PR machine nog werken?

24 maart 2020 om 21:25

PR machine? Het zijn toch echt Ajax en de kopende club aan de onderhandelingstafel hoor, voor de rest heeft niemand daar iets over te zeggen. Verder gingen Klaassen (27M als Gouden Schoen winnaar en aanvoerder van de kampioen) en El Ghazi (7M) helemaal niet voor veel te veel geld weg, dat waren gewoon marktconforme bedragen. De 9M voor Riedewald was wel een opvallend hoog bedrag mijns inziens inderdaad, maar dat mag toch echt op het conto van Overmars hoor, dat heeft niks met PR te maken. Zoveel aandacht was er ook helemaal niet voor Riedewald rondom zijn transfer in 2017.

Het is een tweede Davy Klaassen, niet meer en niet minder. Over 3 jaar zit hij bij een club als Betis Sevilla, Hoffenheim of Newcastle.

25 maart 2020 om 00:11

Dan raad ik je aan eens een wedstrijd van Ajax te kijken en let dan alleen op Van de Beek. Bijna al zijn balbehandelingen zijn goed. Verliest zelden de bal, komt vaak in kansrijke positie, maakt vuile meters en is goed in de combinatie. Klaassen was alleen goed in die vuile meters en het komen in kansrijke positie. Donnie staat daar echt een paar treetjes boven. In het geweld van de PL zie ik hem wel verzuipen (wat geen schande is), maar bij Laliga geef ik hem een grote kans van slagen. (ongeacht de grote van de club)

25 maart 2020 om 05:12

Ja goede inhoudelijke reactie man. Veel beter dan Klaassen, veel betere techniek, meer allrounder, veel beter in het combinatie voetbal. Ben het met je eens dat het geen basis materiaal is voor Real, maar dan nog, Gini Wijnaldum waas 24 toen hij naar Newcastle vertrok, denk toch niet dat mensen dachten dat hij een dragende kracht zou worden bij een wereld elftal, daarom zou Donny eerst naar een Tottenham moeten gaan.

25 maart 2020 om 07:21

Iemand die dit zegt, ziet alleen de oppervlakkige overeenkomst qua doelpunten, positie, haar, geen tatoeages en geen 'cool' straatuiterlijk. Qua vaardigheden verschillen ze sterk.

Hahhaha 80 miljoen voor deze knul... als real madrid werkelijk waar denkt dat hij een nieuwe kroos of modric gaat worden kijk ik nooit meer een wedstrijd van ze.

Wat zijn jullie een echte kenners zeg lul toch niet zo slap man van de beek is een van de beste box to box players van het afgelopen champions league seizoen plus hij heeft een neusje voor altijd op de juiste plek te staan kijk naar de goal tegen juve niemand had gezien dat de siglio er nog stond maar hij wel en tegen Tottenham deed ie het nog eens verder heeft ie een goed reactie vermogen en redelijk snel en heeft een goede passing deze jonge komt er zeker wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4243 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2614
Vinícius JúniorAanvaller192
L. JovićAanvaller152
T. CourtoisKeeper240
CarvajalVerdediger221
G. BaleAanvaller142
RodrygoAanvaller122
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

72 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 9 april
Er zijn momenteel twee belangrijke gegadigden om James Rodríguez over te nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren