Barcelona bereikt gevoelig akkoord met Messi, Piqué en Busquets

Zondag, 22 maart 2020 om

Barcelona heeft een intentieovereenkomst bereikt met zijn drie aanvoerders Lionel Messi, Gerard Piqué en Sergio Busquets over een tijdelijke verlaging van de spelerssalarissen, zo meldt Sport. De Spaanse topclub gaat de lonen van de voetballers mogelijk tijdelijk naar beneden bijstellen om financiële problemen af te wenden.

Doordat het voetbal momenteel bijna wereldwijd stilligt als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, zijn de inkomsten van Barcelona drastisch gedaald, terwijl de hoge spelerssalarissen gewoon doorbetaald moeten worden. Zondag bereikte de directie van Barça een 'embryonale overeenkomst' met de drie aanvoerders van de club. Sport benadrukt dat de loonsverlaging nog niet definitief is en de komende dagen verder uitgewerkt dient te worden.

Messi, Piqué en Busquets zien als vertegenwoordigers van de spelersgroep in dat de verregaande maatregel van salarisverlaging noodzakelijk is en niet langer kan worden afgewend. Maandag vindt overleg plaats tussen de European Club Association (ECA), de organisatie die 197 clubs vertegenwoordigt, de UEFA en de nationale voetbalcompetities. Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu zal daarin aandringen op een gemeenschappelijke tijdelijke loonsverlaging voor voetballers, die voor andere clubs te kopiëren is.

De maatregelen die bij Barcelona op handen zijn gelden vooralsnog alleen voor het eerste elftal van de voetbalclub. De overige teams van de Catalaanse club, zoals de vrouwenafdeling en de jeugd, worden niet geraakt door het besluit. Ook de andere takken van sport die Barcelona bedrijft (basketbal, handbal, zaalvoetbal en hockey), behouden zoals het er nu voor staat hun volledige salaris.

Het is niet het eerste bericht in de voetbalwereld over salarisverlaging. Eerder bereikten onder meer Borussia Mönchengladbach en FSV Mainz 05 eveneens een akkoord met zijn spelers over een tijdelijke loonsverlaging.


Poll

Is het terecht als spelerssalarissen in het voetbal worden verlaagd als gevolg van de coronacrisis?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door sirius)

Heeft Barcelona het zo zwaar dan, wel netjes dat de spelers het accepteren. Hart voor de club.

22 maart 2020 om 16:41

Elke club gaat hiermew te maken krijgen. Ze lopen allemaal ontzettend veel inkomsten mis. Hoeveel zal de tijd leren.

22 maart 2020 om 16:42

Uiteindelijk wel. Maar bij Barcelona zal het sneller voorvallen dan bij de rest omdat ze veel meer loon uitbetalen dan de overige teams.

22 maart 2020 om 16:52

Komt met name door het salaris van messi. Een speler als messi ga je ook niet bij die andere clubs vinden.

22 maart 2020 om 16:57

Heb je zeker gelijk in, maar dat is niet echt relevant op zich. Daarnaast zijn de salarissen die De Jong, Griezmann, Coutinho, Busquets, Piqué, Suarez,... verdienen ook gewoon echt zeer hoog.

22 maart 2020 om 17:03

Bedoel alleen dat als messi een salaris had zoals die van Suarez dan lag het gemiddelde van barca waarschijnlijk veel dichterbij de andere topclubs in plaats van dat ze zoals nu een beetje uitschieten. Barca geeft al een tijdje de hoogste salarissen uit.

22 maart 2020 om 16:41

Hun lonen bedragen 61% van de begroting. Als je dan bijna alle grote inkomsten ziet wegvallen, kom je snel in de problemen.

22 maart 2020 om 18:36

Dit is incl. personeel neem ik aan?

22 maart 2020 om 18:46

Hoe wil je anders aan loonkosten komen? Daar heb je uiteraard personeel voor nodig. Dus ja, dat is inclusief...

22 maart 2020 om 19:02

@Vierkantje, zo gek is die vraag van @FCVoetbal niet. Die 61% zou namelijk ook alleen de voetballers kunnen betreffen.

22 maart 2020 om 19:42

In de voetballerij zijn voetballers ook personeel hè. Maar je bedoelt inderdaad ook het overige personeel. Dat zal er wel bij zitten en zo niet dan stijgt het percentage daar waarschijnlijk maar nauwelijks mee omdat de koffiejuffrouw waarschijnlijk gewoon voor 20k ofzo op de loonlijst staat.

22 maart 2020 om 19:44

En vergeet de terreinknecht niet natuurlijk...

22 maart 2020 om 17:01

Zeer netjes van de spelers inderdaad. Ben alleen wel benieuwd wat Barcelona van het zomer gaat doen. Als je de spelers nu laat meeebetalen aan de schade en dan vervolgens een mega transfer realiseert, komt niet bepaald lekker over.

22 maart 2020 om 17:08

Dit zal gewoon besproken zijn in de gesprekken neem ik aan. Want juist doordat het salarishuis omlaag gaat, kunnen ze zich transfers permitteren

22 maart 2020 om 18:34

Heeft ook met toerisme te maken. Barcelona budgeteert enorm veel inkomsten aan toeristen. Die zijn er nu niet.

22 maart 2020 om 19:08

Komt vooral omdat een groot deel van de begroting gebaseerd is op inkomsten uit toerisme en merchandise. Dat ligt nu helemaal stil! Ajax is daar bijvoorbeeld minder op berekend en heeft in dat opzicht er minder last van.

Een stel aasgieren zijn het. Hebben alle 3 waarschijnlijk 100mil op de bank. Al die voetballers moeten zelf met het idee komen om hun salaris stop te zetten de komende maanden. Echte clubliefde kuch kuch.

22 maart 2020 om 16:39

Het bewijs van dat zelfs als iets gebeurt dat het dan nog niet goed genoeg is voor sommige mensen haha. Je moet wel een zwaar leven hebben.

22 maart 2020 om 18:57

Bij sommige mensen is het nooit goed. Dan moeten meer voetballers het voorbeeld volgen van Lewandowski etc. en vinden ze de 100k van Man city en United te weinig.

22 maart 2020 om 16:50

Want dat doe jij ook bij je werkgever als we in lockdown gaan? Zeg je dan ook van zet mijn salaris maar stop?

22 maart 2020 om 17:37

Het salaris van de gewone man, vergelijken met de megalomane salarissen die in het topvoetbal worden ? De gewone man moet oppassen om rond te komen. Ik denk dat de Messi's van deze wereld daar geen kopzorgen over hebben.

22 maart 2020 om 17:46

Op zich geen heel gekke vergelijking maar wel een beetje appels met peren vergelijken, die gasten hebben miljoenen staan

22 maart 2020 om 17:56

@Araman Dat is alleen maar afhankelijk van de leefstijl die desbetreffende persoon heeft. Een normale man die zijn geld spaart kan miss wel langer zonder inkomen dan een miljonair die alles wat binnenkomt uitgeeft. Kijk maar naar bv. Ronaldinho nu. Ik bedoel we zijn nog geen week verder en Barca heeft het al moeilijk, dat is in mijn ogen echt belachelijk. Ik heb geen medelijden met Messi, maar vind het niet correct dat ze na een week al moeten onderhandelen over een salaris verlaging. Maar ondertussen horen we wel dat Barca weer Neymar wilt halen en die speler van Napoli. Ga maar eerst gezond beleid voeren, want op deze manier ook echt geen medelijden met Barca.

22 maart 2020 om 18:08

Een miljonair past zijn uitgaven ook aan zijn inkomsten dus die uitgaven zullen veel hoger zijn dan de gewone man. Als de gewone man ook een beetje gespaard heeft zal hij dus ook wel zijn salaris stop kunnen zetten volgens zijn redenering.

22 maart 2020 om 21:16

Je leeft toch naar wat je verdiend, dus voor hem is het misschien niet zo zwaar voor jou als je moet inleveren maar ook voor hun heeft het gevolgen.

22 maart 2020 om 21:18

Waar zeg ik dat ik medelijden heb met Barcelona. Net zo min als ik medelijden heb met die duur betaalde vedettes. Nu met de crisis kunnen ze ook niet ongelimiteerd smijten trouwens.

23 maart 2020 om 11:28

Het is ook nooit goed voor sommigen mensen, zelf lopen zeiken als ze ook daadwerkelijk loonsvermindering krijgen, maar die andere spelers daar heb ik je niet over gehoord?

Een prima zaak natuurlijk als club en spelers een tijdelijke loonsverlaging overeenkomen. Niemand zit op deze situatie te wachten, terwijl clubs toch serieus in de problemen kunnen komen hierdoor. Dan is het fijn als spelers die wat kunnen missen een handje mee helpen. Hopen inderdaad dat dit bij meer clubs kan gaan gebeuren na het gesprek van maandag. We willen niet dat er clubs omvallen. Al moeten de spelers natuurlijk ook niet financieel in de problemen komen. Nu maak ik mij daar bij de Messi's Pique's en Busquets van deze wereld wat minder zorgen over dan bij spelers op een lager niveau.

Het is te hopen dan dat ze met dat geld geen transfers van 100 miljoen gaan financieren als dit doorgaat.

22 maart 2020 om 16:59

Ik vrees dat het nog erger wordt. Zie de UEFA de FFP-reglementen nog wel eens verslappen puur en alleen zodat de topclubs nog enorm dure transfers kunnen doen.

22 maart 2020 om 17:40

Grappig dat je daarover begint, aangezien er al wat grote kranten melding hebben gemaakt dat de Uefa dit inderdaad aan het overwegen is.

22 maart 2020 om 17:42

Zou ronduit schandalig zijn. De FFP is in het leven geroepen om de financiële gezondheid van de clubs te verzekeren. En dan zouden ze dat nu op een laag pitje zetten zodat er honderden miljoenen euro’s aan spelers uitgeven kunnen worden.

22 maart 2020 om 17:46

De enige reden dat die FFP gekomen is is omdat de traditionele topclubs zoals Real en Barcelona zich bedreigd voelden door de opkomst van clubs als Chelsea, City, PSG etc. En zou mij ook niet verwonderen dat die regel nu zouden versoepelen om net die clubs te helpen.

22 maart 2020 om 17:47

Die kans acht ik wel erg groot. Ik vond dat persbericht ook nogal schrijnend. Je bent een Europese grootmacht en hebt aanzienlijk mindere problemen dan veel andere clubs die sowieso al geen cent te makken hebben.

Prachtig gebaar van de aanvoerders van Barca en erg intelligent van de club Barcelona. Ik vind het wel opvallend dat Barca ook op dit onderwerp de eerste (top) club is die proactief handelt en als voorbeeld dient.

22 maart 2020 om 17:49

En waarom denk je dat zij dat doen? Als je namelijk met zo'n bericht naar buiten komt, kun je het moreel niet meer maken om deze zomer weer honderden miljoenen aan nieuwe spelers te spenderen. Ik geloof niet dat Barcelona zich koest houdt deze zomer. Ik vind de reactie van Barcelona vooralsnog schrijnend. Alle andere topclubs houden zich namelijk stil over de financiele problemen.

22 maart 2020 om 18:18

Op zich niet gek dat barca als eerste hier wat over laat horen aangezien zij de club zijn met het hoogste salarishuis. Dus dat zij dan als eerste getroffen worden is vrij normaal denk ik dan

22 maart 2020 om 21:14

Het klopt dat ze de hoogste uitgaven aan salarissen per jaar uitkeren, echter staat daar tegenover dat ze de meeste omzet genereren per jaar. De verhouding is bij Barca niet zoek maar wel iets aan de hoge kant. Maar als je Messi in je gelederen hebt is het ook weer niet vreemd. Punt dat ik wilde maken is juist dat Barca proactief bezig zijn en de spelers solidair zijn met de club en het publiek. Het zou enorm egoïstisch zijn als je in deze tijden waar je geen ene effort hoeft te plegen voor je club en publiek je wel miljoenen aan salaris blijft ontvangt en daarmee de gezondheid van de club in geding brengt. Mooie actie van zowel de spelers als de club.

22 maart 2020 om 21:17

Dit is tekort door de bocht en mist volledig het onderwerp waar het over gaat. Barca en zijn spelers tonen middels deze actie solidariteit naar de club en haar publiek door geen salaris te ontvangen voor een x periode. Tevens geven ze hiermee een signaal af richting de voetbalwereld dat het niet alleen om geld gaat. Dat vind ik mooi en bewonderingswaardig.

22 maart 2020 om 18:03

Als voorbeeld dient hoe? Dat ze na een week al de salarissen die ze zijn overeengekomen moet veranderen omdat ze anders het hoofd niet boven water kunnen houden? Of het feit dat ze transparant zijn? Misschien zijn ze wel de enige topclub die transparant moeten zijn aangezien ze in de problemen zitten... Echt schrijnend dat je hier nog een positieve draai voor Barca aan probeert te geven..

22 maart 2020 om 21:48

Wat bazel jij allemaal rond? Moeten ze dan wachten tot ze in de schulden zitten? Beter voorkomen dan genezen zeggen ze wel eens, schrijnend dat jij hier iets negatiefs uit haalt.

23 maart 2020 om 21:12

@shevanr7lees je uberhaupt wel wat ik zeg? Waar impliceer ik dat het beter is dat ze wachtten tot ze in de schulden zitten? Het word nu gewoon duidelijk dat Barca al tijden zware wanbeleid voert, en het feit dat ze na een week al salarissen niet kunnen betalen brengt dit wel heel erg duidelijk naar voren. Dat jullie dat schijnbaar maar normaal vinden is jullie probleem. Het feit dat zo'n grote club na een week al in de problemen zitten ga je bij mij echt niet recht lullen omdat ze na maanden wanbeleid nu wel transparant moeten zijn en dat ook daadwerkelijk zijn.

Ik lees hier als spelers maar niet in de problemen komen, zou graag met ze willen ruilen zij verdienen in 1 week wat ok in 10 jaar nog niet eens verdien, deze mensen kunnen met gemak een miljoen of twee minder verdienen en dan komen ze nog niet in de problemen, is trouwens niet alleen in het voetbal maar bij alle over betaalde prof sporten.

22 maart 2020 om 17:57

Nog een voorbeeld een gemiddelde werknemer verdient zijn hele werktijd dat is ongeveer 45 jaar 1.125000 een gemiddelde voetballer verdient dat al in 1 jaar dus als ze na aftrek van alle kosten goed sparen, ze na hun voetbalcarrière lekker gasn relaxen.

Er komt niets binnen. Maar elke maand gaan er miljoenen euro's over de bankrekeningen richting de spelers. Dan kan men roepen dat het niet de schuld is de spelers. Maar dat is het evenmin van de clubs. Je wil bij een zo gezond mogelijke voetbalclub spelen. Dan moet je in zulke tijden ook water bij de wijn kunnen doen.

22 maart 2020 om 17:51

De clubs delen de contracten uit, dan moeten ze ook zorgen dat ze de salarissen in elke situatie kunnen betalen. Bovendien acht ik het veel aannemelijker dat Barcelona met zo'n statement als dat van eergisteren komt zodat ze budget vrij maken voor oa. Neymar enzovoort dan dat ze daadwerkelijk in de financiele problemen komen. Die zogenaamde situatie waar Barcelona het namelijk over heeft, is heel makkelijk te voorkomen als je deze zomer de hand op de knip houdt en niet weer meer dan 100 miljoen euro betaalt voor een speler die je eigenlijk niet nodig hebt.

22 maart 2020 om 18:20

Nou ben ik het met je eens dat een club gezond moet zijn. Maar op een totale lockdown kan je toch niet anticiperen? Ik weet niet of het klopt maar ze zeggen dat dit de eerste keer is sinds de tweede wereldoorlog dat voetbal competities stil liggen.

23 maart 2020 om 11:53

@Sirius, geen enkele bedrijf inclusief club van welke sport dan ook kan zich anticiperen op zo'n lockdown. Dat reken je er van tevoren niet eventjes bij. Behalve voet balclubs weet je hoeveel bedrijven nu op het randje komen te staan als dit nog ff blijft duren. Ik vind dat je er te makkelijk over denkt. De weg vrijmaken voor financiële ruimte om vervolgens voor Neymar te gaan vind ik niet gek. Dembele, Griezmann en misschien nog iemand drukken vele malen zwaarder op de kosten dan een Neymar alleen. Iedere club probeert zo gezond mogelijk te werken. Maar op zoiets is niemand bijna voorbereid.

24 maart 2020 om 00:23

Ik zeg ook niet dat je volledig moet anticiperen op een lockdown, maar als je een miljard per jaar omzet mag je best verwachten dat zo'n club het hoofd boven water kan houden en je mag dan zeker verwachten dat er wat reserves zijn. Verder probeert iedere club zo succesvol mogelijk te zijn, maar zo gezond mogelijk werken is toch vooral bedeeld aan clubs als Bayern, Ajax enzovoort die kerngezond zijn en dat min of meer volledig op eigen kracht doen. Zo'n Barcelona is volledig afhankelijk van de de allure. Als die club zou moeten werken met de middelen van een Utrecht, zijn ze met een dergelijk beleid binnen 5 jaar faliekant failliet. Mensen doen ook niet alsof Barcelona ineens blut is en alle inkomstenbronnen opgedroogd zijn. Zo werkt dat natuurlijk niet.

22 maart 2020 om 18:17

Niks binnen? Denk dat de bulk van het geld nog gewoon binnenkomst bij Barca hoor...denk je dat de shirtsponsor opeens helemaal niks meer betaalt?

Het is voor dit soort mannen met allemaal salarissen tussen de 10 en 20 miljoen per jaar, auto en huis van de zaak en nog een paar miljoen overige inkomsten toch geen enkel probleem om meer dan te halveren. Kom op zeg

Wel benieuwd hoe zoiets in de spelersgroep gaat en of alle spelers het daar ook mee eens zijn. Leuk dat 3 man over je salaris bepalen blijkbaar. Kan verder niet inschatten hoeveel inkomsten nog ‘gewoon’ binnenkomen en welke niet, maar in ieder geval mooi gebaar

Zo betalen Messi en Pique dus de transfersom van Lautaro Martinez of Neymar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4916 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller268
A. VidalMiddenvelder226
L. MessiAanvaller2219
M. ter StegenKeeper260
L. SuárezAanvaller1711
Jordi AlbaVerdediger171
Ansu FatiAanvaller164
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3714 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 22 19 3 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0

In de wandelgangen

Donderdag 9 april
Er zijn momenteel twee belangrijke gegadigden om James Rodríguez over te nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren