Ophef in Engeland: Dele Alli feestte er twee nachten op rij op los

Zondag, 22 maart 2020 om 07:07Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:47

De kranten in Engeland verzekeren zondag dat Dele Alli zich afgelopen week niet bepaald aan de aanbevelingen van Tottenham Hotspur in deze tijd van het coronavirus heeft gehouden. Terwijl de Premier League al enige tijd stilligt én vooralsnog pas eind april zal worden hervat, was Alli twee nachten op rij in het uitgaansleven van Londen te vinden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Salaris van 2 weken inhouden + nog eens t salaris inhouden in geval van ziekte.

22 maart 2020 om 07:56

Wauw, hier schrik ik wel heel erg van. Ik deze tijden verwacht je juist van deze twintigers dat ze heel de dag thuiszitten. Ze hebben de aanbeveling van de club genegeerd en moeten daar maximaal voor boeten. Twee weken vind ik nog heel mild. Nu ze niet kunnen werken moeten ze gewoon thuis zijn en oefeningen doen, heel de dag.

22 maart 2020 om 10:05

Salaris inhouden tot de competitie weer begint wegens niet naleven van regels in deze lastige omstandigheden

22 maart 2020 om 10:16

" Salaris van 2 weken inhouden + nog eens t salaris inhouden in geval van ziekte ". Is symboolpolitiek die niets oplevert. Mensen die niet bereid zijn om hun verantwoordelijkheid te nemen, bestraf je het beste door ze met de neus op de feiten te drukken. Door ze bijvoorbeeld verplicht 2 weken te laten meedraaien in een ziekenhuis waar Coronapatienten liggen te lijden, waardoor ze zien wat hun onverantwoordelijke gedrag tot gevolg heeft. Dat werkt heel ontnuchterend en als dat hem niet tot nadenken stemt, kan je hem beter opgeven. Dan is iedere inspanning die je er aan besteed er 1 teveel.

22 maart 2020 om 10:23

Wat voor land denk je dat Engeland is? Een werkgever kan een werknemer toch niet verplichten om in een ziekenhuis mee te draaien? Zeker niet in het geval waarin hij geen enkele regel heeft overtreden. Hij is in zijn vrije tijd gaan stappen, meer niet.

22 maart 2020 om 11:22

Ja daar zitten die ziekenhuizen ook echt op te wachten ja. Om als strafmaatregel te fungeren waar ze zelf vooral last van hebben

22 maart 2020 om 11:59

" Ja daar zitten die ziekenhuizen ook echt op te wachten ja. Om als strafmaatregel te fungeren waar ze zelf vooral last van hebben ". Kortzichtige reactie. Die ziekenhuizen kunnen het aantal patienten nauwelijks aan en dreigen onder die last te bezwijken. En dus hebben zij er juist het grootste belang bij dat mensen zich aan de adviezen van de overheid houden. Een bekende voetballer heeft daarbij een voorbeeldfunctie, als die de regels aan zijn laars lapt, zullen er mensen zijn die vinden dat zij zich er dan ook niet aan hoeven te houden. Als je er in slaagt om een topspeler als Alli tot inkeer te brengen en zijn gedrag aan te passen, zou dat bij andere mensen navolging kunnen hebben.

22 maart 2020 om 12:04

" Wat voor land denk je dat Engeland is? Een werkgever kan een werknemer toch niet verplichten om in een ziekenhuis mee te draaien? Zeker niet in het geval waarin hij geen enkele regel heeft overtreden ". In het artikel staat: " De clubs in de Premier League hebben de trainingen afgelast en de spelers opgedragen dan wel aanbevolen om thuis te blijven en op die manier het coronavirus tegen te gaan. Ook zouden er ‘isolatiemaatregelen’ richting de duurbetaalde voetballers zijn genomen". Dus hoezo heeft hij geen regels overtreden?. Het gebeurt bovendien regelmatig dat clubs spelers die zich hebben misdragen of regels aan hun laars hebben gelapt, een sociale " dienstplicht " oplegt, Ajax heeft dat in het verleden bijv. gedaan met die jochies die een agente zouden hebben geslagen.

22 maart 2020 om 23:00

@Scepticus: Dus je wilt ziekenhuis personeel dat overwerkt en overbelast is, ook nog als semi-babysitter laten spelen bij een over het paard getilde “prof” voetballer? Hebben die mensen het niet al zwaar genoeg? Alli lijkt me ook zo’n type die zich de tweede dag al niet meer aan de regels houdt en daardoor mogelijk nog meer besmetting veroorzaakt. Geef hem een boete om een maandsalaris of 2 aan een ziekenhuis te doneren.

Uitgerekend degene die een aantal weken geleden zo denigrerend deed over de ziekte en Chinezen. Als ik Spurs was zou ik hem verplicht een aantal weken boodschappen laten doen voor degenen die in de zorg werken en daar nu geen tijd meer voor hebben. Geldboetes werken niet voor deze lui als geld alsnog in overvloed binnen blijft lopen.

22 maart 2020 om 08:11

Het zou fantastisch zijn als werkgevers bij het niet overtreden van regels dit soort dingen kunnen verplichten. Vrijdag zag ik twee medewerkers van Robeco elkaar de hand schudden. Zou goed zijn als ook zij de door jou voorgestelde straf zouden krijgen.

22 maart 2020 om 10:18

Leuk idee, maar nadat hij zo uitgebreid in het uitgaansleven geweest is, zie ik hem liever even niet in het openbare leven... Laat hem maar lekker thuis op de bank gaan zitten, doe z'n deur op slot en neem de sleutel mee.

Wat een loser zeg, hij wordt al aangeklaagd voor racistische filmpjes jegens Aziaten door de FA, en nu dit. Hoop dat het Engelse publiek ook klaar met hem is, tis gewoon een slecht mens...

22 maart 2020 om 08:20

Wel erg overdreven. Als hij vandaag bekend maakt 10 miljoen te doneren voor kansarme mensen maakt het hem dan meteen een goed mens? Alli maakt op mij gewoon een niet bijster slimme indruk. Die denkt niet over de consequenties na en of het boeit hem gewoon niet. Dat kan ook natuurlijk.

22 maart 2020 om 08:35

Het is gewoon een racistische loser, welke corona er effe uitloopt t.o.v. Aziaten. Wachtende op je verdikt ga je lekker zuipen in tussentijd terwijl het land op slot zit, laat zien dat hij schijt aan alles heeft, dus ook aan zijn racistische filmpje.

22 maart 2020 om 08:59

Mwa, oneens. Hij maakte een vreselijke slechte '' grap ''. Enorm misplaatst en dom, zeker. Maar dat maakt iemand niet meteen een racist natuurlijk. Als dat een criterium zou zijn zouden er in Nederland 10 miljoen racisten wonen.

22 maart 2020 om 09:08

Volgens mij zit Engeland niet bepaald op slot? Anders zou die natuurlijk ook niet kunnen feesten. Of staan deze clubs in een ander land, want vind het wel vreemd dat alle cafés dicht zij, maar zij toch nog een club hebben gevonden.

22 maart 2020 om 09:53

Die 'grap' was al allerminst sjiek en gewoonweg ongepast. Als je in de tussentijd, terwijl het land op slot zit, rustig gaat feesten dan ben je een asociaal en egoã¯stische mens. Of dat je direct een slecht mens maakt weet ik niet, maar een goed mens maakt het je in ieder geval niet. Als de consequenties je niet 'boeien' ben je niet alleen een domoor maar ook een enorme hork. Nu zal hij vast wel weer met 'welgemeende' excuses komen en wellicht doneert hij wat geld aan een goed doel, zoals een goed PR-team hem zal adviseren. Maar van dat soort hypocrisie word ik helemaal kotsmisselijk.

22 maart 2020 om 23:03

De “als” in je zin laat zien dat het alleen maar hypothetisch is. Ik ben bij deze jongen ook bang dat het alleen maar bij een hypothese zal blijven.

22 maart 2020 om 08:48

@Harecles: ik vind het nogal wat, dat je iemand een slecht mens noemt vanwege deze twee momenten. Ik hoop dat je milder bent tegen de mensen van wie je houdt.

22 maart 2020 om 08:53

Uiteraard ben ik in mijn omgeving milder maar ik vergezel me ook niet met deze losers. Zo'n filmpje kun je los nog door de vingers zien, en als het daarbij bleef was de kous af. Deze actie is de bevestiging. Slecht mens moet je een beetje ruim nemen trouwens Trek het heel slecht dat mensen met een weeksalaris van een dikke ton zo zijn als mens...

22 maart 2020 om 09:06

Hij maakte een grapje en komt 2x met andere jongeren samen, nou nou! Hij zal vast zijn sociale contacten verder geminderd hebben, vooral met ouderen. In Engeland vraagt de overheid je sociale contacten te minderen, niet 100% thuis te blijven. Dat wordt vooral geadviseerd door "movements" op social media. Als zijn club hem ook een strengere instructie oplegt dan de overheid, en hij negeert dat dan krijgt hij een boete. Niks mis mee toch?

22 maart 2020 om 09:54

" Wat een loser zeg, hij wordt al aangeklaagd voor racistische filmpjes jegens Aziaten door de FA, en nu dit. Hoop dat het Engelse publiek ook klaar met hem is, tis gewoon een slecht mens... ". Complete onzin. Dat filmpje was ongepast en smakeloos, maar had helemaal niets met racisme te maken. Net zo goed als het helemaal niets met racisme te maken heet dat men in Europa Aziaten liever buiten de deur houdt.

22 maart 2020 om 12:40

Dat heeft alles met racisme te maken. Een Aziaat automatisch betitelen als Chinese Corona patiënt is racistisch. Hij is zelf donker, maar als ik een filmpje opneem van een donker persoon met de "grap" dat hij mijn portemonnee wil jatten om vervolgens te beweren dat ik die Afrikaan er wel uit ren....is dat gewoon racisme. Moet je eens zien wat voor een reacties je dan zou krijgen.

Tja aan de ene kant kan het niet, aan de andere kant had ik ook schijt aan alles op die leeftijd. Ik denk dat we vaak vinden dat deze jongens door hun hoge salaris ook maar volledig volwassen moeten zijn, maar zo werkt het nu eenmaal niet. Ook vinden mensen die wel op jongere leeftijd verantwoordelijk zijn dat iedereen dit maar zou moeten doen. Goede preek en dikke boete geven en verder met het leven.

22 maart 2020 om 09:08

Tja Dante, dit is toch wel een uitzonderlijke situatie waar die regel van "toen ik jong was" niet bepaald opgaat. Wanneer hij met een blessure thuis zit en dan gaat stappen bijvoorbeeld, dan zou je dat kunnen zeggen vind ik. In dit geval is het gewoon je reinste onzin dat zo iemand alle regels aan zijn laars lapt. En niet alleen Dele Alli hoor, bijvoorbeeld ook alle mensen die in een massa naar het strand in Zandvoort gingen. Luister eens, denk na.. De regeringen, voetbalclubs etc maken die regels niet voor niets. Zo'n Dele Alli voelt zich schijnbaar boven alles verheven omdat hij voetballer is, want anders zou hij zich wel aan de regels houden. Geldt overigens ook voor die andere voetballers hoor, ik zit absoluut niet alleen op Dele Alli te vitten nu.

22 maart 2020 om 10:24

Probleem is een beetje dat de regering in het VK dus lang niet zo streng is met de regels en voorschriften. De boel gaat daar de komende weken ongekend hard escaleren, dat kun je nu al op je vingers natellen, maar de overheid is te laks in het nemen van zware maatregelen. Er had niet eens meer een club open moeten zijn voor Dele Alli om heen te gaan, maar de Britse regering denkt dat "doe maar een beetje voorzichtig" genoeg maatregel is. Dat gaat echt ongekend hard als een boemerang recht in het gezicht terugkomen. Maar ondertussen kun je Dele Alli hooguit verwijten dat hij zich onverantwoordelijk gedraagt en de voorschriften van zijn club niet opvolgt, maar het is dus helaas in Engeland nog gewoon aan de orde van de dag dat er vrolijk gefeest wordt in clubs. Lekker dat virus flink verspreiden; sharing is caring, toch?

22 maart 2020 om 11:46

Waarom gaat dat niet op? Hij is nog jong en blijkbaar onvolwassen, ongeacht de situatie. En je verhaal dat hij zich boven alles verheven voelt omdat hij voetballer is gaat ook niet op, omdat je 2 ,innen ervoor een hele massa mensen aanhaalt die hetzelfde doen en geen voetballer zijn.

Iedereen die maatregelen van de overheid negeert (en dat gebeurt hier in de randstad ook heel veel) zou gewoon een torenhoge boete moeten krijgen. Sommige mensen kijken maar niet te begrijpen dat de wereld in de fik staat en gaan alleen maar voor eigen plezier. Wat ze daarmee ook bewerkstelligen is dat overheden steeds verder gaande maatregelen moet nemen waardoor de economie steeds meer gaat stilstaan wat iedereen nu raakt of in de nabije toekomst. Ik walg ervan!

22 maart 2020 om 10:07

" Iedereen die maatregelen van de overheid negeert (en dat gebeurt hier in de randstad ook heel veel) zou gewoon een torenhoge boete moeten krijgen ". Dat kan niet door het beleid van de overheid. Die geeft alleen adviezen en adviezen hebben met elkaar gemeen dat je ze ook naast je neer kan leggen. Boetes kan je alleen maar opleggen als die adviezen worden omgezet in verboden, zoals bijv. in Belgie, Frankrijk en Italie. De grote kritiek op NL is niet zozeer de aanpak van de problemen in het algemeen, maar het feit dat de maatregelen in NL veel te vrijblijvend zijn met als gevolg dat mensen die geen boodschap hebben aan het welzijn van de medemens, ze massaal negeren. Het is op zich heel goed dat een overheid de verantwoordelijkheid bij haar burgers legt, maar als blijkt dat die niet allemaal bereid zijn om die verantwoordelijkheid ook te nemen, blijft ook de Nederlandse regering op een gegeven moment niets anders over dan de adviezen om te zetten in verbodsbepalingen. Daarom zijn veel mensen ook zo pissig op ze, omdat het bijna niet anders kan dat hun onverantwoordelijke gedrag op een gegeven moment gevolgen gaat hebben en de bewegingsvrijheid van de mensen die wel hun verantwoordelijkheid hebben genomen, verder zal worden ingeperkt.

22 maart 2020 om 12:40

(Scepticus) je kunt toch moeilijk mensen verplichten binnen te blijven zeker als dit nog maanden aanhoud de mensen moeten er van doordrongen worden voorzichtigheid in acht te nemen , wij gaan nu ook niet op bezoek bij onze ouders van rep 98 en 86 maar we hebben Skype en dat gaat prima , verder wandelen wij samen en blijven zoveel mogelijk bij anderen uit de buurt er dat werkt prima maar ik denk dat met name de jeugd er niet genoeg van doordrongen is hoe erg de situatie is en denkt jongeren treft het niet zo erg , maar ze weten niet dat ze wel anderen kunnen besmetten maar dat weten niet of denken het zal zo’n vaart niet lopen . Het probleem zit hem in het verantwoordelijk zijn en dat mis ik bij veel mensen .

Ze nemen het pas serieus als een van hun eraan overlijdt. Kan je ook zeggen over meerdere groepen trouwens. Zo zijn teveel mensen helaas.

Die Alli weet elke week wel iets te vinden waardoor ik hem nog meer ga haten. Echt ongelooflijk die gast. Hoop dat Spurs hem deze keer serieus straft.

Waarschijnlijk word hij in een limousine opgehaald vanuit huis en gebracht naar de deur van de discotheek. Of hij stapt zelf in zijn lamborghini. Hij komt in de club, loopt naar zijn VIP tafel en blijft daar de hele nacht. Ik denk niet dat hij in zijn rit of in zijn loop naar de VIP tafel in contact is gekomen met ouderen of kwetsbaren. Wat ik dagelijks hier zie, daar maak ik mij zorgen over. Ouderen, jongeren, volwassen alles soorten mensen door elkaar in de supermarkt, speeltuin, openbaar vervoer. En dan houden we ons bezig met Dele Alli. Laten we ons bezig houden met ons zelf. Met onze omgeving. Dan zou de wereld een stuk mooier eruit zien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Liverpool5718
8.Everton554
9.Arsenal5211
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller3417
D. ScarlettAanvaller10
H. LlorisKeeper350
A. WhitemanKeeper00
T. AlderweireldVerdediger221
S. AurierVerdediger192
D. CirkinVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

27 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 10 mei
José Mourinho heeft de naam van Donny van de Beek bovenaan zijn verlanglijstje staan bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren