Marouane Fellaini bij terugkeer in China positief getest op coronavirus

Zondag, 22 maart 2020 om 06:34Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:44

Marouane Fellaini is positief getest op het coronavirus, zo hebben Shandong Luneng en de gezondsheidsinstantie in Shandong zondag bekendgemaakt. De 32-jarige middenvelder van Shandong Luneng is daarmee de eerste voetballer uit de Chinese Super League die met het virus kampt. China is bang dat het virus via het buitenland opnieuw voet aan grond krijgt. Wie het land binnenkomt, wordt daarom uitgebreid onderzocht.

Fellaini arriveerde op 20 maart met de trein in Jinan, waar hij een test onderging. Het is niet duidelijk waar en hoe de Belg het virus heeft opgelopen. Hij verbleef enige tijd in de Verenigde Arabische Emiraten en pakte vanuit Singapore een vliegtuig naar China, waarna hij een treinreis maakte, zo klinkt het in de Chinese media. Fellaini, ex-speler van Standard Luik, Everton en Manchester United, maakte vorig jaar de overstap naar Shandong Luneng. In zijn eerste jaar was hij goed voor dertien goals en de club eindigde als vijfde in de competitie.

Voor Fellaini opnieuw op het trainingsveld bij Shandong Luneng mocht staan, moest de middenvelder sowieso verplicht veertien dagen in quarantaine. Een maatregel die voor elke inkomende Europeaan geldt in China. Bij die eerste testen heeft Fellaini positief getest op het coronavirus. De Chinese autoriteiten maken zich sterk voor de hervatting van de competitie op 18 april.

Stap voor stap worden de maatregelen in China versoepeld. De afgelopen weken zijn steeds grotere delen van China als ‘laagrisicogebied’ bestempeld. Dat zijn gebieden waar veertien dagen lang geen enkele lokale besmetting is vastgesteld. Sinds afgelopen dinsdag mogen in Wuhan, het absolute epicentrum van de pandemie, mensen die minstens zeven dagen geen symptomen hebben vertoond kort naar buiten. Maar het is nog steeds verboden om vrij door de miljoenenstad te reizen.

De focus van China ligt nu vooral op geïmporteerde besmettingen, circa veertig per dag. Enkele waarnemers vrezen voor een tweede golf van infecties omdat veel Chinese expats en studenten terugkeren uit Europa naar hun thuisland. Ze zouden vooral via grote steden zoals Peking, Shanghai en Shenzhen het land binnenkomen. In China zijn volgens de autoriteiten ruim 81.000 mensen besmet met het coronavirus, van wie een groot deel in Wuhan. Meer dan 72.000 mensen in China zijn inmiddels hersteld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door porque)

Welke idioot denkt dat 't een goed idee is om Dubai, Singapore en China aan te doen in deze tijd waar wereldwijd wordt aangeraden niet te reizen? Kennelijk is voetbal dan toch het belangrijkste in de wereld 🤦‍♂️🤦‍♂️

22 maart 2020 om 08:01

Och, genoeg mensen die niet reizen maar gewoon lekker met zijn allen tegelijk naar de stort, bouwmarkt, bos of strand gaan. Zolang er geen bekende van hun zwaar ziek is blijft de mens eigenwijs.

22 maart 2020 om 08:32

En dan wordt er iemsnd ziek of in hun omgeving en dan is de nood wel ineens hoog.

22 maart 2020 om 09:33

Hij en andere Spelers van Chinese clubs worden verzocht terug te gaan. Aangezien de competitie binnenkort hervat wordt daar. De meeste teams spelers vertoefden zich in het buitenland.

22 maart 2020 om 12:40

Ik volg een Amerikaanse Youtuber die tijdens een piek van de uitbraak een week of anderhalf geleden lekker spontaan besloot om naar Europa te reizen. Rondreisje gemaakt om weer terug te keren om het virus thuis te verspreiden. Mensen sporen echt niet. 0 verantwoordelijkheids en realiteitsbesef.

Wordt nu serieus elke voetballer die ziek is door Corona hier breed uitgemeten? Lekker zo door blijven gaan. Lekker de mensen nog hysterischer maken dan sommige al zijn...

22 maart 2020 om 09:51

Iedere voetballer met Corona lijkt me ook totaal niet relevant. Daarentegen een voetballer die positief test en die net weer terug in China is, waar ze eindelijk de boel enigszins onder controle hebben lijkt me vanuit nieuwswaarde wel degelijk ontzettend interessant.

Zou wel heel vervelend zijn als we niet alleen door Fellainis afbraakvoetbal en onmenselijke lelijkheid worden geconfronteerd, maar ook dat we door zijn geldwolverij weer een continent in rep en roer hebben.

22 maart 2020 om 10:50

Ik zou 'm eerder om willen draaien: zolang er hier mensen blijkbaar hun kop in hun reet blijven houden en niks doen met de adviezen en instructies om vooral thuis te blijven, en minstens anderhalve meter afstand te houden als ze er dan toch op uit moeten, zijn en blijven dit soort berichten relevant. Dat heeft verder niks met hysterie te maken.

22 maart 2020 om 09:27

Mensen net als jou zijn nou precies de reden dat de ziekte zo ver heeft kunnen komen, waarom mag dit niet breed uitgemeten worden? Mensen die hysterisch doen zijn de enige die deze ziekte serieus nemen met de wetenschap dat er een hoop mensen hieraan zullen sterven en dat sommige beschermt dienen te worden. Jij bent zeker zo’n figuur die schijt heb aan deze virus en gewoon nog naar zijn werk of groep bijeenkomsten gaat. Het is wachten tot een persoon die dicht bij je staat hieraan overlijd, wellicht dat je dan anders gaat piepen. Er kan naar mijn mening niet genoeg over gesproken worden, we horen de coronavirus serieus te nemen. Elk artikel erover is welkom, als we maar bij de feiten blijven. En kom niet met een lul verhaal van het is maar een griep, want de cijfers in Italie bewijzen anders.

22 maart 2020 om 10:56

Wat een onzin zeg je in de tweede zin. Er zijn genoeg mensen die dit virus serieus nemen zonder hysterisch te zijn. Hysterisch betekent iets in de trant van overdreven emotioneel of overspannen/ controle verliezen. Dit zijn kenmerken die juist in deze tijden niet gewenst zijn. Men moet niet hysterisch zijn maar juist realistisch. Laat je verstand leiden IPv je emoties

22 maart 2020 om 10:59

@caribbean, waar slaat dat op? “Je bent zeker een figuur die schijt en naar zijn werk gaat” Alsof iedereen maar kan stoppen met werk, vind het heel vreemd dat zoiets essentieels als werk wordt beschouwd als schijt hebben. Veel mensen moeten gewoon doorgaan hoor, niet iedereen heeft een administratieve functie die thuis uitgevoerd kan worden. Politie, zorg, brandweer, cassieres, vakkenvullers, beveiligers, tankstationmedewerkers, productiemedewerkers, vrachtwagenchauffeurs, buschauffeurs, ns medewerkers, distributiemedewerkers om even een kleine fractie van de beroepen op te noemen. Zo zijn er nog vele andere beroepen die niet zomaar kunnen stoppen met werk

24 maart 2020 om 03:33

@carribean: wow wat een heftige reactie zeg. Hysterisch reageren is in geen enkele situatie goed. Ik vind de conclusies die je trekt ook volledig ongepast. En ja, ik vergelijk dit virus zeker wel met een griepvirus. Griep is namelijk een heel heftig virus waar jaarlijks veel (meer) mensen aan overlijden dan aan Corona tot nu toe. De sterftecijfers van Corona zijn nog maar een schrijntje van wat het aantal sterfgevallen van griep is, dat laten de sterftecijfers in Italië vooral zien. Probleem is alleen dat mensen vaak roepen een griepje te hebben, terwijl ze slechts een verkoudheid of ander licht virus hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

81 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren