‘Toen Barcelona mij vroeg om af te wachten, was alles al bijna rond’

Zaterdag, 21 maart 2020 om

Dani Olmo werd tijdens de winterse transferperiode genoemd bij enkele van de grootste clubs van Europa. De spelmaker koos er uiteindelijk wel voor om Dinamo Zagreb te verlaten, maar zijn keuze wat betreft zijn nieuwe werkgever zorgde wel voor enige verrassing. Olmo maakte namelijk voor twintig miljoen euro de overgang naar RB Leipzig, dat hem wist te overtuigen met een uitgestippeld toekomstplan.

“Ik had verschillende aanbiedingen liggen, niet alleen uit Spanje, maar ook uit Italië en Engeland. Leipzig was echter het team dat het meest zijn best deed. De technisch directeur kwam langs in Zagreb om me te bezoeken en de trainer (Julian Nagelsmann, red.) belde me op om zijn interesse te tonen. Dat was enorm belangrijk voor mij”, blikt hij terug in gesprek met Mundo Deportivo.

“Het project dat ze mij aanboden was anders dan bij andere clubs. Het voelde goed en daardoor wist ik zeker dat dit de beste optie was. Ik weet welk pad ik wil bewandelen en wat ik moet doen om te slagen.” Olmo genoot een flink deel van zijn opleiding bij Barcelona en de Catalanen ondernamen eveneens een poging om hem terug te halen. Zo ver kwam het echter nog niet: “In november spraken ze met mijn zaakwaarnemers alsof ze de transfer zo snel mogelijk af wilden ronden, maar toen werd alles opeens uitgesteld.”

“En toen ze mij eind januari vroegen om af te wachten, was alles al bijna rond met Leipzig. Ik had toen al getekend, omdat ik naar een club wilde gaan die nu en in de toekomst een project voor mij klaar had liggen. Leipzig bood me iets aan wat andere teams niet deden. Ik ben naar de club gegaan die het meest vol bleef houden en het meest liet zien dat ze mij wilden hebben”, sluit de enkelvoudig international van Spanje af.


Poll

Denk jij dat Dani Olmo in de toekomst terugkeert bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties (laatste reactie door paaschkaal)

Dit is een betere stap, want bij Barcelona zal hij niet aan de bak komen. Dan is het beter dat hij eerst vlieguren gaat maken bij Leipzig voordat hij teruggaat op zijn oude nest, want potentie heeft hij wel.

Dit omschrijft weereens de arrogante 'iedereen wil wel bij Barca spelen' houding van dit bestuur. Uiteraard heeft die club veel aantrekkingskracht maar de kaarten in de top zijn opnieuw geschud. Deze memo lijkt niet zijn aangekomen bij Bartomeu en co. kijk maar hoe ze bij De Ligt handelde, zo van die komt 'gewoon' en zal wel overal ja op zeggen. Om maar te zwijgen van het plan Neymar terughalen tegenover het verzoek aan spelers om mee te denken , met het salaris huis te doen dalen. Dani Olmo heeft een hele goede keus gemaakt, echt een topper is het. Ik zie hem zo van Leipzig naar een Liverpool, Bayern of PSG gaan.

Exact de reden dat spelers niet snel voor Barca kiezen ondanks de naam. Er is geen beleid, er is geen plan, het gaat maar half half. Spelers en clubs haken af

Typerend voor dit falende bestuur. Dit soort verhalen zijn vaker naar boven gekomen. Totaal geen doorzettingsvermogen. Niet alleen bestuurlijk, ook Valverde die niet eens met Frenkie had gebeld/geappt/gesproken voor de transfer naar Barcelona. Wat voor rare situatie is dat. Totaal geen lange termijn plan. Ik kan niet wachten tot dit waardeloze bestuur vertrekt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren