Nachtelijk bezoek aan shisha lounge tijdens coronacrisis leidt tot ophef

Zaterdag, 21 maart 2020 om 15:50Robin Bruggeman • Laatste update: 16:39

Amine Harit is in Duitsland onderwerp van gesprek. De middenvelder van Schalke 04 werd donderdag rond half 2 gespot in een shisha bar in Essen. Die Knappen hebben hun spelers eerder echter al op het hart gedrukt om vanwege de uitbraak van het coronavirus zo min mogelijk naar buiten te gaan. De bar had daarnaast vanwege de maatregelen tegen de coronacrisis helemaal zijn deuren niet mogen openen.

Harit werd ‘betrapt’ nadat omwonenden de politie hadden gebeld toen de bar midden in de nacht nog open bleek. Bij een controle werden naast het personeel nog tien andere aanwezigen aangetroffen, waaronder Harit. BILD weet toe te voegen dat alle aanwezigen er met een mondelinge waarschuwing van afgekomen zijn.

“Het klopt dat Amine daar met een bekende was, terwijl hij eigenlijk thuis onder de wol had moeten liggen. Het was een fout, dat ziet hij zelf ook in”, legt sportief directeur Jochen Schneider uit in gesprek met bovengenoemde krant. “Ik heb nog eens benadrukt hoe ernstig de situatie is.”

“In deze erge crisissituatie zijn dingen die gisteren nog normaal waren, vandaag niet meer te tolereren. Het spijt Amine enorm en het zal niet nog een keer voorkomen”, sluit Schneider af. Schalke speelde op 7 maart tegen TSG Hoffenheim zijn laatste wedstrijd, voordat de Bundesliga vorige week werd stilgelegd. Er zal in ieder geval tot begin april niet gevoetbald worden op de Duitse velden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door sirius)

Dat is nog eens sch*t aan alles hebben. Niet verstandig, maar ik verwacht ook niet anders van sommige mensen. Het kan ze geen ene moer schelen.

21 maart 2020 om 16:04

Deze reactie staat wel enigszins haaks op je reactie in het andere topic. Het valt toch allemaal wel mee? Dan kan een nachtelijk bezoek aan een shisha lounge toch ook geen kwaad?

21 maart 2020 om 16:09

Je snapt werkelijk niks van wat ik bedoel dus bespaar jezelf de moeite.

21 maart 2020 om 16:12

Zie het andere topic, ik probeer je eerlijk waar te begrijpen. Deze reactie was een beetje flauw van me, dat geef ik toe.

21 maart 2020 om 16:39

Ik ga het 1 keer voor je uitleggen, daarna is het klaar voor me. Ik bedoelde niet dat we zomaar naar buiten moeten gaan lopen en doen alsof er niks is. Natuurlijk is het erg wat er gebeurt en we moeten ons verstand gebruiken. Het enige, en echt het enige wat ik bedoelde was dat mensen zonder enige vorm van gezondheidsproblemen bespaard zullen blijven van de dood. Voor zover duidelijk is want ik ben geen expert, nogmaals: Geen expert. Ik zie alleen maar wat ik zie en vorm zo mijn eigen mening. En ja het is heel besmettelijk, dus daarom blijf ik ook thuis. Heb dan ook weinig begrip voor domme jongens als deze Amine Harit die als sporter weet dat roken, shisha en dergelijke zaken niet bevorderend zijn. Neen, hij doet er nog eens schepje bovenop en gaat in tijden van deze een bezoekje brengen aan een shisha bar.

21 maart 2020 om 16:50

Begrijpelijke reactie. En die Harit is natuurlijk gewoon een idioot. Ik ben wel van mening dat we met zijn allen extra voorzichtig moeten zijn, omdat er nog steeds heel veel vragen van virologen onbeantwoord zijn. De exacte manier van besmetting, overdraagbaarheid etc, dat hebben ze allemaal nog niet helemaal scherp. En daarin vind ik je reactie in het vorige topic vrij bagatelliserend overkomen. Misschien niet je intentie geweest, maar zo kwam het wel op mij (en volgens mij ook anderen als ik het zo zie) over.

21 maart 2020 om 19:01

Als je het artikel hebt gelezen over De Ligt en waarover het ging, zou je geweten hebben dat mijn reactie niet bagatelliserend bedoeld is. Als een voetballer, of een sportman in het algemeen, aan dit virus doodgaat, dan zou ik echt in paniek schieten. Maar die kans is heel, heel, heel klein denk ik. Dus daarom zei ik wat ik zei. Mensen sturen me nu persoonlijke berichten puur uit frustratie, het slaagt nergens op men moet echt eens rustig blijven en L E Z E N.

21 maart 2020 om 19:10

Haha nou hopelijk zijn de berichten niet al te negatief. Ik vind de huidige berichten ook al vrij ernstig moet ik zeggen. Vandaag toch ook weer 30 doden. En in Italië zelfs ruim 500. Paniek is een groot woord, maar het zit me zeker niet lekker deze situatie.

21 maart 2020 om 21:36

@diegelbereds. Denk dat het niemand lekker zit, ik denk er de hele dag aan. Zoiets houdt je natuurlijk bezig. En zijn er statistieken van die doden? Leeftijd, geslacht enz? En neen, gewoon domme berichten van mensen die zich aangevallen voelen voor geen enkele reden we staan allemaal aan dezelfde kant uiteindelijk, dus geen probleem voor mij als ze wat boos zijn.

21 maart 2020 om 22:10

Eens hoor. Sowieso mag er wel eens met wat meer respect naar elkaar toe gereageerd worden. Af en toe een beetje scherp is geen probleem. Wat statistieken betreft, ik ken ze niet precies. Wat ik wel weet is dat er ook wel degelijk in de kern gezonde mensen overlijden momenteel. Dat maakt het wat mij betreft wel enger.

22 maart 2020 om 03:15

Heb je daar artikels of bronnen van? Ik wil dat namelijk graag eens lezen.

21 maart 2020 om 16:59

Dit is in essentie (met betrekking tot het virus zelf) niet zo heel veel anders dan mensen die naar de supermarkt gaan om boodschappen te doen of mensen die nog doorwerken. Daar besmet je elkaar misschien nog wel makkelijker, maar dat is moraal gezien wat logischer aangezien mensen levensmiddelen nodig hebben. Je kunt niet voorkomen dat mensen de straat op gaan. Je kunt het enkel tot een bepaald punt beperken. Deze jongen is met betrekking tot dit natuurlijk allesbehalve slim, maar men moet het ook niet erger maken dan het daadwerkelijk is.

21 maart 2020 om 17:08

Mja ok, het is niet zoveel anders maar je ziet toch ook dat hij hiermee extra commotie brengt. Binnen de vier muren doet ie wat ie wil, mij een zorg. Maar dit? Dit is extra aandacht zoeken.

21 maart 2020 om 19:49

@Sirius: je vergeet 1 belangrijk detail. Een supermarkt moet daar open zijn en alle horeca dicht (inclusief een shishalounge). Daarmee overtreedt hij simpelweg de wet en hij minacht hiermee de bevolking. Ik vind dat je het nogal lichtzinnig opvat.

22 maart 2020 om 14:02

Niet lichtzinnig, maar het is tot op zekere hoogte begrijpelijk. Ik praat het ook absoluut niet goed, maar ik vind het nogal hypocriet om zo'n jongen daarop aan te vallen, terwijl 50 mensen in een supermarkt vervolgens wel oke is.

Ik zit nu bijna de hele week thuis en ik verveel me kapot. Er is letterlijk helemaal niets te doen behalve een beetje levenloos op Social media en Netflix zitten. Ik snap echt wel dat hij de deur uit wilt gaan, wie niet?

21 maart 2020 om 16:01

Dus dan ga je maar tegen een verbod in dat de overheid om hele duidelijke redenen heeft opgelegd? Mensen moeten zich eens niet zo aanstellen en wat verantwoordelijkheid dragen.

21 maart 2020 om 16:08

Daarom verspreid dat virus zich ook zo snel. De meeste mensen hebben nou eenmaal de empathie van een tuinboon en denken, potverdikkie ik ga echt niet een maand binnen zitten. Kan mij het schelen dat bejaarden overal dood neer vallen, ik ben toch niet bejaard.

21 maart 2020 om 17:25

@Migi Heb je het nou over de Nederlandse mentaliteit van een week geleden? Kan me niet herinneren dat er veel empathie was voor landen die eerder in de problemen kwamen door corona. Mensen deden er nogal lacherig over. Nu het akelig dichtbij komt beginnen de eerste ridders alweer over empathie. Jeetje nou ik ben nu ook onderweg om vrienden te bezoeken met als ultieme doel zodat bejaarden links en rechts om mij heen neervallen. Want iedereen die een stap buiten de deur zet heeft schijt aan de oudjes natuurlijk (behalve als je boodschappen moet doen natuurlijk).

21 maart 2020 om 17:39

Boodschappen voor noodzakelijke levensbehoeften of lekker naar vrienden. Ik denk dat migi zijn tuinboon best wel hout snijdt.

21 maart 2020 om 18:04

@JK-AjaxZei je dat ook op de dag dat de horeca dicht ging? Of stond je net als de rest van Nederland nog snel even in de rij bij de lokale snackbar? Grappige is dat er meer dan genoeg bejaarden geen zin hebben om binnen te blijven. Het bewijs zit voor mij in de bus in de vorm van een oude vrouw. Of het feit dat vandaag de markt gewoon open was in Deventer, met jawel eet kraampjes. Waarom zouden we deze jongen het dan zo kwalijk moeten nemen als die met een paar vrienden om een tafel met een sisha zit? Ik moest deze week ook gewoon doorwerken met al mijn collegas. Dus het kan toch niet zo zijn dat ik geen empathie heb omdat ik nu me 2 beste vrienden een avondje ga chillen. Meten met twee maten. De eerste hond is al dood gegaan aan corona, dus als je nu je hond aan een andere ze kont laat ruiken heb je ook geen empathies vermogen zeker? Ik ben het wel eens dat we idd voorzichtiger moeten zijn en uit elkaars zone moeten blijven(zeker vreemde of risico groepen) Maar laten we aub niet meer er van maken dan het is. Het is nota bene Nederland die kiest voor groeps immuniteit.

21 maart 2020 om 18:30

In Spanje en Italie hebben de mensen anders ook gewoon schijt hoor. Veel te veel mensen die het vertikken om thuis te blijven zitten en daardoor mee blijven helpen bij de verspreiding van het virus.

21 maart 2020 om 18:50

Nee gewoon mensen. Heeft niets met nationaliteit te maken. Zat mensen gaan gewoon feesten en zuipe en als jij ook gewoon naar je maten gaat zonder de maatregelen in acht te nemen, ben je onderdeel van het probleem. Je moet gewoon ff een paar weken niet gaan chillen met je maten. Nog een mooi voorbeeld zijn die Amerikaanse jongeren die naar spring break gaan en zeggen, ja doei ik heb hier naar uitgekeken. Dan maar Corona. De mensheid in zn geheel is gewoon ongeschikt om hiermee om te gaan.

21 maart 2020 om 19:07

@Migi Ongeschikt of geen empathie, twee verschillende manieren om deze situatie te verwoorden. En er staat nergens dat je niet iemand mag bezoeken. Als Jack Plooi en Ruud Gullit met nog een paar man mag aanschuiven voor rondo en dat uitgezonden word op NL tv dan mag de normale mens toch ook nog wel een avondje bankhangen met maten? Heeft niks met het empathisch vermogen van mensen te maken. Ja dat mensen nog steeds uit gaan etc zou ik zelf ook niet doen. Maar een sisha lounge is ook geen club waar je met 300 man dicht op elkaar staat te schuren. Zoals ik al zeg, als een markt open mag blijven en de bakker bart, wat is er dan zo onethisch aan het bezoeken van een sisha lounge?

21 maart 2020 om 19:21

Het mag wel, we zijn immers niet in lockdown. Echter, je kan niet ontkennen dat een hoop mensen er schijt aam hebben. De Haagse markt was eerder deze weel gewoon bomvol. En bij de speeltuin in de buurt zit iedereen gezellig naast elkaar. Empathie was misschien geen goede woordkeuze, maar mensen zijn zo onnadenkend. Ik zeg niet dat jij dat bent, maar mensen in het algemeen.

22 maart 2020 om 12:12

Migi, Een beetje kort door de bocht!De dood kan ons zomaar overkomen ongeacht coronavirus,leeftijd,gezondheid.Of het slim is van deze gozer,dat laat ik terzijde.Onbegrijpelijk is het echter niet!Ik word zo moe van de mensen die hier op deze forum doen alsof zij het ideale voorbeeld zijn! Motiveer mensen om zich aan de richtlijnen te houden i.p.v. van te bekritiseren!Het is een periode van onzekerheid en men weet zich af en toe geen raad!

21 maart 2020 om 16:18

Geen huis tuin of keuken klus meer over? Ga lekker een uitgebreide maaltijd maken. Buiten wandelen. Als je fit bent kan je mogelijk nuttig zijn in je buurt etc etc

21 maart 2020 om 16:51

Men moet natuurlijk ook ergens over schrijven. Deze jongen doet niet eens zozeer iets wat veel andere jongeren ook niet doen. Slim is het niet, maar zeker wel begrijpelijk. Ik verbaas me vooral over mensen die oprecht denken dat het virus door dit soort capriolen vele malen erger wordt. Dat mensen de straat op gaan voor zaken, kun je toch niet voorkomen. Mensen hebben nou eenmaal boodschappen, geld en andere zaken nodig.

21 maart 2020 om 16:58

Zozo, een hele week thuis.. Als iedereen zich nou zoveel mogelijk aan de afspraak houdt, dan misschien mogen we 6 april weer gewoon onze normale dingen doen, maar door al die mensen die niet eens een paar weken thuis kunnen zitten gaan we straks echt in een lockdown.

21 maart 2020 om 17:00

Als je daadwerkelijk 19 bent, kun je altijd iets nuttigs doen, zoals een nieuwe skill en/of hobby leren (programmeren, animeren, schilderen, fotografie, etc.), als je een bedrijfje wilt beginnen, verzin een business idee (waar een gat is in de markt), doe iets voor school, vrijwilligerswerk in je buurt of voor je lokale ziekenhuis/huisartsenpost, etc. Er zijn genoeg dingen te doen in plaats van Netflixen of op social media te zitten, of bestaat je leven alleen daaruit om filmpjes te maken op TikTok, snapchat filmpjes maken dat je je verveelt, etc.

21 maart 2020 om 18:50

@fcgrun050, vreemd om te concluderen dat zijn leven alleen daaruit bestaat. Als dat zo zou zijn dan zou hij zich helemaal niet vervelen maar juist prima verder kunnen met zijn normale leven. Misschien bestaat zijn leven wel uit werk (dat momenteel niet doorgaat, denk aan horeca bv), meerdere keren per week een sport die hij niet kan uitvoeren, uitgaan/bezoeken van voetbalwedstrijden, reizen, socializen met vrienden. Dat lijkt me een prima leven waar niks mis mee is. Tuurlijk zijn er enorm veel dingen die kunnen maar niet iedereen vind dat leuk en daar is niks mis mee.

21 maart 2020 om 19:47

@primetime - Kom nou, hij is al 19 (als dat echt zo is), dan zou ik toch wat creatiever zijn om tenminste nuttiger mijn tijd te besteden zoals hij het hierboven noemde: "er is letterlijk helemaal niets te doen behalve een beetje levenloos op Social Media en Netflix zitten". Nu maak je in principe ook allemaal assumptions, en ik concludeer nu puur op wat hij zegt en de mening die blijkbaar meerdere mensen delen gezien de aantal duimpjes.

21 maart 2020 om 20:22

Vind het nogal vreemd om pakweg schilderen nuttiger te vinden dan Netflix. Het zijn allebei gewone hobby's. Meer niet. Het ene is niet beter dan het andere

21 maart 2020 om 21:02

@primetime - Het is beter om te gaan schilderen dan pakweg uren te koekeloeren naar een serie wat leuk is als gespreksonderwerp met je vrienden. Documentaires van Netflix zijn wel goed gemaakt hoor en leerzaam, daar heb ik geen kritiek over, maar ik noemde maar wat dingen op wat hij kan doen in de tussentijd. En schijnbaar is schilderen wel wat gezonder voor het menselijk brein (stress ontlastend, doorontwikkelen van je fijne motoriek, etc.). Dus wel grappig dat je die toevallig eruitpikt.

21 maart 2020 om 21:38

Zo'n beetje alle activiteiten kunnen stress ontlastend zijn. Het is dan vooral waar je voorkeuren liggen. Voor de een is dat sporten, voor de ander een goede comedy film, voor de ander in de natuur lopen, voor de ander is dat muziek maken, voor de ander paardrijden. Voor mij zou bv paardrijden pure stress zijn want ik ben bang voor die beesten maar een ander kan misschien zijn hoofd er wel mee leegmaken. Ik geloof dat je voor iedere activiteit wel een paar artikelen kan vinden dat het ontstressend werkt. Als je iets niet leuk vind is het sws niet stress ontlastend. Ik pikte juist schilderen eruit omdat iedereen weleens met verf in de weer is geweest. Ik geloof dat je over het algemeen op je 19e wel weet of je het enigzins wel of niet leuk vind.

21 maart 2020 om 23:16

@primetime - Wel grappig dat je nu weer maar 1 dingetje uitlicht van de voordelen die ik noemde: stress ontlastend. Daar schrijf je vervolgens een alinea vol met argumenten over een voorbeeld die ik benoemde. Ik heb trouwens het gevoel dat je denkt aan "muurschilderen", met betrekking tot je comment over "pikte juist schilderen eruit omdat iedereen weleens met verf in de weer is geweest", maar ik heb het over "kunst schilderen". Wil je dat ik alle voorbeelden noem? Prima, dan licht ik eentje uit met betrekking tot de : stress ontlastend, ontwikkelen van je fijne motoriek, gebruiken van de linker-als rechterhersenhelft, verhogen van concentratievermogen, therapeutische werking en verhogen van probleemoplossend vermogen. Ik snap niet dat je het woord voorbeeld weer overheen leest, en dat merk ik voornamelijk in je laatste zin: "ik geloof dat je over het algemeen op je 19de wel weet of je het enigszins wel of niet leuk vind".

21 maart 2020 om 23:47

Muurschilderen? Nee echt totaal niet. Nee ik bedoelde dat we allemaal wel heel wat activiteiten met betrekking tot tekenen/verven etc op de basisschool en middelbare hebben gehad. We hebben toch allemaal wel vakken zoals tekenen en handarbeid gehad? Muurschilderen zie ik als iets wat Gen x en de Boomergeneratie doet. Gen Z en Millennials klussen vaak niet. Daarom lopen de bouwmarkten ook niet goed. Je zegt dat ik niet goed lees maar jij maakt nou niet bepaald duidelijke heldere zinnen. ''prima, dan licht ik eentje uit met betrekking tot de :'' Met betrekking tot wat? ''ik snap niet dat je het woord voorbeeld weer overheen leest,'' en wat moet ik hier nou van maken.

21 maart 2020 om 17:38

Ik heb medelijden met je beperkte kijk op het leven. Er is zoveel te doen.

21 maart 2020 om 18:28

Itt de mensen die hierboven al op je gereageerd hebben ben ik het met je eens dat het een saaie boel is. Dan kan men wel komen met huiselijke klusjes en dergelijken maar dat maakt de verveling niet zo zeer minder. Ik ben het 100% met je eens dat de situatie gewoon verveling oplevert op termijn. Maargoed, ik relativeer het door wo2 docu’s te kijken. Dat was vele malen erger dan de kleine opoffering die wij maken.

21 maart 2020 om 20:36

Het is saai. Maar het hoeft niet saai te zijn want er is zat dat we wel kunnen en mogen doen. Dat is het punt dat mensen proberen te maken. Wanneer iedereen gewoon (zoveel mogelijk) binnen blijft en de richtlijnen volgt kunnen we sneller weer het normale leven oppakken. Simpel toch? Dan maar allemaal kort “lijden” en “een offer brengen”.

Het is gewoon een idioot als hij zo iets doet. Gewoon zware geldboetes geven (aangepast aan het loon van de desbetreffende persoon). Dan zal het snel gedaan zijn met domme acties.

21 maart 2020 om 16:25

Dat is naief om te denken dat het dan over is, kijk maar naar Italie. Paar dagen geleden al meer dan 40000 mensen bekeurd. Het is niet alleen een bekeuring maar eindigt ook als aantekening op strafblad. Geen idee hoeveel mensen er inmiddels zijn bekeurd hierom.

21 maart 2020 om 16:30

Daar heb je wel gelijk in. Maar zoals nu niets doen lijkt me ook niet de oplossing. Daarnaast is er een verschil tussen je moeder bezoeken en naar een shisha-bar gaan die gesloten zou moeten zijn.

21 maart 2020 om 16:56

Een boete zou wellicht op z'n plaats zijn, maar wat ga je dan doen bij al die mensen die gewoon nog boodschappen doen? Alsof die maatregelen die supermarkten in hebben gevoerd ook werkelijk veel helpen om het virus te bestrijden. Deze jongen zit fout en daar mag men zeker wat van vinden, maar naar mijn mening doet hij niet iets wat andere jongeren ook niet doen. Niet elke voetballer is ook bezig met z'n taak als voorbeeldfunctie. Zeker jonge(re) spelers kweken dat meestal pas later in hun carriere.

21 maart 2020 om 17:43

Tja vrij nutteloze vergelijking aangezien supermarkten noodzakelijk zijn om te overleven. Daarnaast is het daar ook nog eens verboden door de staat. Er is dus wel degelijk een groot verschil.

21 maart 2020 om 18:22

Niet iedereen hoeft het met bepaalde ideeën eens te zijn. Nl heeft ook zijn eigen idee over bestrijding van corona. En of je met zn 20 in winkel staat of met ze 10 in sishatent. Meer kans in de supermarkt om besmet te worden volgens mij. Maar goed niet goed wat hij heeft gedaan maar niet overdrijven

21 maart 2020 om 18:32

Als de staat ze oplegt is staatsbelang en het niemand schaadt (want een maand niet naar de Shisha gaan moet nog net kunnen lijkt me), moet men er maar gewoon naar luisteren en niet de egoïst uithangen.

21 maart 2020 om 18:42

Ik rij ook wel eens te snel. Ongeacht dat ik weet dat het niet mag

21 maart 2020 om 18:53

Dus je gaat een beetje te snel rijden vergelijken met maatregelen die genomen worden om een virus tegen te gaan dat duizenden mensen kan doden/longschade veroorzaken en het zorgsysteem kan doen crashen?

21 maart 2020 om 19:14

Nee de vergelijking is dat niet iedereen zich altijd aan de regels houdt.ongeacht de situatie. Die mensen zijn er. En ik ben het niet eens wat hij heeft gedaan. Maar je overdrijft met hoge boetes geven . en je doet alsof hij iets super ergs heeft gedaan paar weken geleden nog grapjes over aan het maken hier in nl. En nu zo serieus en mensen willen straffen ondat ze mens willen zijn. Straf ff die grappemakers aub

21 maart 2020 om 19:33

Je ziet in Italië tot wat het niet opvolgen van regels kan leiden en dat is niet mooi om zien. Dus ja gewoon draconische wetten opleggen en dus keihard straffen. Op zich is het natuurlijk geen ernstig vergrijp, maar het kan wel verspreiding heel hard in de hand werken. En dat moet ten alle tijde vermeden worden. Want jij snapt het misschien wel, maar helaas denken veel mensen nog steeds de regels aan hun voeten te kunnen vegen.

22 maart 2020 om 14:07

Maar zo kunnen we de boel blijven vergelijken met Italie. Dat land kan momenteel niets goed doen met betrekking tot het virus. Eerst kregen ze kritiek omdat ze te weinig actie ondernamen en nu alles daar in lockdown is, worden de regels niet opgevolgd en worden ze nog als voorbeeld van hoe het niet moet gebruikt. Het is niet iets Italiaans, maar iets Europees. Nergens worden de regels nageleefd en overal zie je nog mensen in groepen. Natuurlijk oliedom, maar in groepen zijn mensen nou eenmaal dommer dan stront. Verder zijn supermarkten niet noodzakelijk om te leven, de producten die een supermarkt verkoopt echter wel. Dat wil echter niet zeggen dat minstens 50 mensen in een supermarkt een slimme zet is. Daar valt ook wel wat voor te zeggen namelijk.

Als je zin hebt in een shisha, koop je er maar eentje voor jezelf. Dat heb ik ook gedaan, zo duur zijn ze niet. Daarnaast heb je meer dan genoeg sportoefeningen op internet, veel universiteiten bieden hun cursussen gratis aan, leer koken, lees boeken, kijk documentaires/films/series en weet ik veel wat nog meer. Er is thuis meer dan genoeg te doen. Een lockdown en een zware boete is de beste optie, want het lijkt er op dat veel mensen nog niet inzien hoe serieus de situatie is.

22 maart 2020 om 14:10

Omdat voor elke persoon die vertelt hoe naar dit virus is, er ook weer een persoon is die vertelt dat het allemaal weinig voorstelt. Wetenschappers, burgers, schrijvers, journalisten en ga het rijtje allemaal maar af; ze hebben allemaal uiteenlopende meningen over het virus. Het totale gebrek aan kennis rondom dit virus (zelfs bij virologen enzovoort) zorgt ervoor dat ook 'de gewone mens' niet weet waar ze nou precies aan toe zijn. Werken mag in sommige gevallen wel, in sommige gevallen niet. Naar school gaan mag in sommige gevallen wel, in sommige gevallen niet. Naar cafe's gaan waar hooguit 20-30 mensen zijn mag niet, maar een supermarkt in met minimaal 50-75 mensen mag wel. Dat schept nogal wat onduidelijkheid.

Daarom gaat hij ook zo nooit zijn potentie waarmaken. Erg jammer, het is een goede speler met aardig wat potentie. Had ie maar 5 % van Ronaldo's mentaliteit.

Wat is het toch met veel van die Marokkaanse jongens niks willen aannemen? Het is serieus belangrijk je te houden aan voorgeschreven regels. Hier in de buurt komen ze ook doodleuk ook met zijn 30en samen. Wat heb je er toch dom volk tussen!

21 maart 2020 om 18:36

Echt welke marokaanse speler heeft dit nog meer gedaan. Heb gelezen over mount rice en jovic. Maar miss loop ik achter. Kan je met namen komen aub. Want het gaat over voetbal. En over dom gesproke hele wereld lockdown. Nl zegt laat maar verder verspreiden. Over dom gesproken, en komt door nl overheid dat ze bij elkaar komen. Dus wie is er dom

21 maart 2020 om 19:29

Hmm, namen? Ik heb het ze niet gevraagd.

21 maart 2020 om 21:29

Nee rutte zei nog spreek mensen erop aan. Mischien had je dat moeten doen. In plaats van marokannen dom te noemen. Dat domme mensen als jou nog bestaan is soms grappig We hebben inmiddels genoeg informatie tot ons beschikking om te weten dat we elkaar allemaal nodig hebben. En zulke domme uitspraken het moeilijker maakt.

21 maart 2020 om 18:38

Alsof Nederlanders niet net zo zijn. Alleen hangen Marokkaanse jongens nu wss ergens in de stad of bij een Cruyf veldje en scholen Nederlanders met honderd man samen in een bos om naar een of andere Japanse tuin te kijken of bij de Intratuin.

21 maart 2020 om 18:47

Lachwekkend zeg. Meteen op hun afkomst afreageren. Zo zwak en sneu. Nou goed, heb je niet gezien hoeveel Nederlanders nog feesten zijn gaan houden en noem maar op. Oh nee nu heeft hun afkomst er niks mee te maken zeker. -_-

21 maart 2020 om 22:08

@foortje onzin. Check foto's online van vondelpark, het bos of Zandvoort. Stikt van de witte Hollanders voornamelijk. Met zijn allen druk voor eetkraampjes. Bij mij in de buurt ook. Alle speeltuinen vol met witte Hollanders. Witte overburen vandaag hoop visite. En meeste hiervan gewoon volwassenen. Dus zou je sieren om je eigen volk ook op aan te spreken ipv wijzen alleen naar Marokkaanse jongens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.1. FC Köln21-20
15.Hertha BSC18-16
17.FSV Mainz 0517-20
18.Schalke 049-45
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller202
M. UthAanvaller162
C. GrossUnknown
S. SkrzybskiAanvaller90
R. FährmannKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

2 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren