Ruud Gullit: ‘We zullen zien of we teamspelers zijn of een stelletje egoïsten’

Vrijdag, 20 maart 2020 om 07:02Daniel Cabot Kerkdijk

Ruud Gullit betreurt de onzekerheid over de ontwikkeling van het coronavirus. De oud-voetballer probeert persoonlijk en fysiek contact zoveel mogelijk te beperken zolang niet duidelijk is hoe het virus werkt en ‘de knappe koppen, de wetenschappers, elkaar vaak tegenspreken’. “Elke dag word je gevoed met tegenstrijdige berichtgeving”, vertelt Gullit vrijdag in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.7 reacties (laatste reactie door ajaxglobal)

Het IOC spoort niet helemaal. Financieel belang viert nog steeds de boventoon bij deze bond. Vond eerlijk gezegd ook dat veel sportbonden al vrij laat en enigszins laconiek reageerden. Zelfs nu word er overal gezocht naar mogelijkheden) zie Engeland) om de competitie voort te zetten of af te ronden. En het jammerlijke hierbij is dat het, wederom zoals in Engeland, niet zozeer om de sportieve belangen gaat maar puur om de financiële. Het zou toch vreemd zijn als de hele wereld elkaar nu financiële boetes of vergoedingen oplegt vanwege het virus. Alsof clubs daar een verantwoordelijkheid in hadden. Volgens mij zijn dit soort zaken overmacht en ben ik benieuwd hoe dit afloopt. Daarnaast sowieso benieuwd hoe het in Engeland gaat als de nieuwe televisie-gelden deals bekend worden. Wat ik begrepen heb is dat skysports waarschijnlijk niet weer zo een gigantisch bedrag zal neerleggen. Dus ben nieuwsgierig hoe dat gaat verlopen. Verder laten we hopen dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en dat we hier met zo weinig mogelijk slachtoffers doorheen komen. En dan is voetbal in mijn ogen heel onbelangrijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren