FC Emmen-verdediger Araujo kan niet naar pasgeboren zoon: ‘Heel triest’

Woensdag, 18 maart 2020 om

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op de voetballerij en FC Emmen-verdediger Miguel Araujo krijgt ook op een andere manier te maken met de gevolgen van de crisis. Doordat veel landen hun grenzen sluiten, is het voor Araujo momenteel niet mogelijk om zijn vrouw en pasgeboren zoon te bezoeken.

Araujo komt oorspronkelijk uit Peru en zijn vrouw en, nu twee, kinderen bevinden zich nog steeds in het Zuid-Amerikaanse land. Peru houdt de grens in ieder geval tot 1 april gesloten: “Ik kan alleen hopen dat dit allemaal heel snel achter de rug is”, vertelt Araujo in gesprek met RTV Drenthe.

De 25-jarige stopper kan op sympathie rekenen van voorzitter Ronald Lubbers. FC Emmen kan echter niets aan de situatie veranderen: “Heel triest. Maar niemand mag het land uit, alleen in uiterste noodzaak”, legt Lubbers uit. Araujo is sinds afgelopen zomer actief in Drenthe en kwam vooralsnog twaalf keer in actie voor FC Emmen. De Peruviaan zette onlangs nog zijn handtekening onder een nieuw, tot medio 2022 doorlopend contract.

Voor FC Emmen brengt de stillegging van de Eredivisie ook de nodige problemen met zich mee. In tegenstelling tot een aantal andere clubs uit het betaald voetbal, hebben de Drenthenaren nog geen werktijdverkorting voor het personeel aangevraagd. Lubbers onderhoudt wel nauw contact met andere clubs en de KNVB: “Maar alles wat ik er nu over zeg, kan over een uur al anders zijn”, stelt hij echter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

3 reacties

Dit is hard. Erg hard. Aan deze maatregelen zitten zoveel effecten gebonden waar de mensen die zo gemakkelijk voor een totale lockdown pleiten helemaal niet over nadenken. Mijn beste vriendin is afgelopen week haar moeder op negenenveertigjarige leeftijd zeer plotseling verloren en onze vriendengroep kan niet eens naar de crematie. Iedereen snapt heel goed waarom, maar het is kei- en keihard. Ik hoop echt van ganser harte dat wij Spanje en Italië niet achterna gaan en overgaan tot een totale lockdown. Dan zullen de gevolgen op economisch en sociaal vlak nog veel harder zijn.

18 maart 2020 om 10:20

Tja die totale lockdown is uitiendelijk onvermijdelijk omdat niemand de adviezen tot zich neemt en dit ziet als een verkapte vakantie. De stad loopt nog steeds vol met mensen die even kleren gaan kopen. De Belgen staan nu ook te trappelen om een dagje Nederland te doen, omdat hier de winkels nog wel open zijn. Als mensen niet willen luisteren, dan zullen zij maar moeten voelen. Het is inderdaad hard, maar zoals wij hier nu mee omgaan is het niet anders.

18 maart 2020 om 14:11

Je vindt het hard dat er dooien vallen en daarnaast ontkracht je je hele betoog omdat de economie moet doordraaien. In dat geval vallen er nog veel meer dooien. Wat wil je nou eigenlijk?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TelgenkampKeeper260
M. de LeeuwMiddenvelder269
S. PeñaMiddenvelder234
M. KolarAanvaller214
N. LaursenAanvaller184
T. HiariejMiddenvelder170
J. AriasAanvaller170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 april
Chelsea is bereid om tachtig miljoen euro te betalen voor Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren