KNVB stelt bekerfinale uit; seizoen moet op 30 juni klaar zijn

Dinsdag, 17 maart 2020 om 15:28Yanick Vos • Laatste update: 15:55

De finale van de TOTO KNVB Beker tussen FC Utrecht en Feyenoord zal niet op 19 april plaatsvinden. De KNVB heeft dinsdag naar buiten gebracht dat de eindstrijd in De Kuip op een ander moment gespeeld wordt. De bond gaat nog op zoek naar een nieuwe speeldatum. Directeur betaald voetbal Eric Gudde laat weten dat het nog onduidelijk is wat de gevolgen zijn van het verplaatsen van het EK naar 2021 voor de Nederlandse competities. In de komende tijd gaat er gewerkt worden aan mogelijke scenario’s.

“De startdatum van EURO 2020 was één van de puzzelstukjes bij het vaststellen van de nieuwe speelschema’s", legt Gudde uit in een persverklaring. "In samenwerking met de Eredivisie CV en CED werken we aan mogelijke scenario’s, waarbij we uiteraard afhankelijk blijven van de omstandigheden. Na de gesprekken vanmiddag is nu ook duidelijk dat alle competities in Europa op 30 juni klaar moeten zijn. We hopen binnenkort meer over de verschillende scenario’s te kunnen melden.”

Omdat het advies is afgegeven aan clubs om niet collectief te trainen tot en met 6 april, wordt de bekerfinale op een andere datum gespeeld. Volgens de KNVB is de periode die nodig is om de selecties weer wedstrijdfit te krijgen nu te dichtbij. “EURO 2020 is het eerstvolgende grote eindtoernooi, maar de huidige coronacrisis heeft op de langere termijn voor meer wedstrijden gevolgen”, zo meldt de bond. “Zo wordt voor EURO 2021 voor vrouwen en de kwalificatiewedstrijden hiervoor naar nieuwe data gezocht. Datzelfde geldt ook voor de jeugdtoernooien en -wedstrijden.”

Dat het EK met een jaar wordt uitgesteld noemt Gudde een ‘volkomen logische beslissing’. “In Nederland is bekend dat de competities in elk geval tot en met 6 april platliggen en er niet collectief getraind kan worden. In sommige Europese landen zijn topspelers zelfs in quarantaine of besmet met het virus. Sport is op z’n best als alle deelnemers op hun sterkst aan de start kunnen verschijnen en zich dus met hun nationale team gezamenlijk kunnen voorbereiden. Dat is waar we als liefhebbers naar uitkijken, maar dat zat er voor veel gevallen nu al niet meer in voor de geplande start over twaalf weken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door sander79)

Dit was te verwachten. Gewoon met een nieuwe planning wachten tot alles klaar is. Anders moet je zometeen alles nog een keer verplaatsen

Alle competities moeten dus uiterlijk 30 juni klaar zijn. Gaat never nooit gebeuren natuurlijk. Herfstkampioen of de stand per eerste opschorting van de wedstrijden zal doorslaggevend zijn.

17 maart 2020 om 15:42

Als je echt wil kan je na elke 48 uur een nieuwe wedstrijd spelen en dis in 2.5 week klaar zijn. Zullen ze spelers alleen minder fijn vinden

17 maart 2020 om 15:48

Voor dat salaris? Mijn baas verwacht mij 5 dagen in de week de hele dag.

17 maart 2020 om 15:52

jij levert dan ook waarschijnlijk geen topprestatie. Daarnaast maakt geld niet fysieke eigenschappen ongedaan. Ik wil altijd kunnen vliegen, maar verdien daar helaas niet genoeg voor

17 maart 2020 om 15:57

Dan kun je beter de laatste wedstrijden op playoffs basis indelen. Ajax, az en feyenoord voor het kampioenschap. Psv, willem 2, utrecht en vitesse(volgens mij in die volgorde) voor europees voetbal. Dan nrs 13 tm 17 voor de degradatieplekken. Dan heb je alleen de middenmoot die al uitgespeeld is en rkc die degradeert(wat nu ook al bijna zeker is). Maar goed dit is allemaal speculeren vraag me af of er uberhaupt nog gespeeld kan worden.

17 maart 2020 om 18:34

Lijkt me reëeler dat Ajax en Az een playoff zouden spelen in dat geval. Maar zie dat niet gebeuren. Een playoff opstellen naar aanleiding van een deels gespeelde competitie. Dus ik denk of competitie uitspelen voor eind juni dan wel neutralisatie

17 maart 2020 om 16:17

Het lijkt er inderdaad op dat voor 30 juni klaar zijn aardig lastig gaat worden. Als ik de grafieken zie wanneer de piek van het coronavirus in Nederland in mei / juni valt dan lijkt dit hopen tegen beter weten in. Dat het seizoen voor 30 juni klaar moest zijn stond eigenlijk op voorhand vast gezien de contracten die lopen.

17 maart 2020 om 18:04

Ja dit gaan we helaas nooit redden. Maar beetje reëel moet je gewoon zijn. Dit gaat nog wel een maand of 2 duren. Is niet anders

Bekerfinale als seizoensopener zou mooi zijn. Dan maar geen Johan Cruijffs Schaal. Hopelijk kan er voor bekerfinales een uitzondering gemaakt worden op de 'alle competities in Europa op 30 juni klaar'-regel. Het lijkt uiterst onwaarschijnlijk om de bekerfinale met publiek te spelen voor juli.

17 maart 2020 om 16:01

@est-1913
Er zijn spelers bij wie het huidige contract afloopt per 30 juni. Je bent dus wel verplicht voor die datum alles gespeeld te hebben.

17 maart 2020 om 16:03

Dan ga je met de spelersvakbond zitten om de contracten automatisch een maand te verlengen? Zou niet weten wie daar niet mee akkoord zou gaan.

17 maart 2020 om 16:16

Ziyech? Die zit dan al in londen haha. En er zullen wel meer spelers zijn die een transfer willen maken.

17 maart 2020 om 16:20

Ik denk niet dat Ziyech de bekerfinale gaat spelen dit seizoen

17 maart 2020 om 17:10

" Dan ga je met de spelersvakbond zitten om de contracten automatisch een maand te verlengen? Zou niet weten wie daar niet mee akkoord zou gaan ". Dat kan niet. Een contract is alleen geldig als daar de handtekening van beide partijen onder staat. En als die handtekeningen er eenmaal onder staan, kan je de inhoud van dat contract niet eenzijdig aanpassen. Daar zijn nieuwe handtekeningen voor nodig en de nieuwe club van een speler gaat natuurlijk niet toestaan dat die speler dat doet omdat die club dan de gevolgen moet dragen als die speler geblesseerd raakt, terwijl de kans daarop ook nog eens veel groter is als er in korte tijd veel wedstrijden moeten worden afgewerkt.

17 maart 2020 om 16:06

Probleem is wel dat de uitslag van de bekerfinale bij ons nog relevant is voor deelname aan de play-offs. Als FC Utrecht de finale wint, hoeven ze de play-offs niet te spelen. Verliezen ze de finale dan doen ze wel mee. Of je moet er voor kiezen een ploeg de play-offs te laten spelen en dat na afloop het Europese ticket nog bij de verliezend finalist van de play-off finale terecht kan komen.

17 maart 2020 om 16:13

Ik zou dat een hele mooie oplossing vinden. Johan Cruijff Schaal is toch altijd maar een veredeld oefenpotje. Vrees alleen dat de Uefa daar niet in mee wil gaan aangezien ze willen dat alles op 30 juni klaar is. Denk dat het sowieso een hels karwei wordt om de competitie voor 30 juni klaar te hebben. Kans is zeer klein dat we op 6 april weer kunnen gaan voetballen is mijn inschatting.

17 maart 2020 om 17:04

" Bekerfinale als seizoensopener zou mooi zijn ". Dat kan wel mooi zijn, maar dat kan organisatorisch niet niet omdat er een prijs aan vast zit in de vorm van deelname aan de EL. En die deelnemers moeten 1 juli bekend zijn. Mede daarom moet het seizoen voor 1 juli zijn afgerond.

17 maart 2020 om 19:41

We hebben natuurlijk ook nog de platoffs en nacompetitie. Daar had ik ook even niet meer aan gedacht

Wat zullen er bepaalde mensen met hun handen in het haar zitten, de beslissing die ze maken zal nooit " helemaal goed " zijn. Ben in ieder geval benieuwd naar wat het uiteindelijk wordt, je kan niet zomaar dit seizoen " weggooien " maar er moet wat gebeuren.

17 maart 2020 om 20:05

Ja dat is zo maar een deel van het seizoen spelen is natuurlijk ook weer "niet eerlijk". Je zou wellicht een streep kunnen trekken bij de winterstop. Dan hebben alle clubs ieder geval 1x tegen elkaar gespeeld. Bij het verplaatsen vorig jaar van de graafschap ajax werd al over competitie vervalsing gezeurd. Wat moet dit dan zijn? hopen dat we uit kunnen voetballen. Dan hebben we geen discussies en valt wellicht de ellende van het virus nog enigzins mee

Mocht er geen wedstrijd meer gespeeld worden tot 30 juni dan zou ik gewoon de ranglijst van nu aanhouden als eindstand. Maar dan wel het europese geld (of groot deel) verdelen over alle clubs zodat de kleine clubs ook het hoofd boven water kunnen houden door deze schade. En wellicht daarmee ook het kunstgrasprobleem in de eredivisie oplossen.

17 maart 2020 om 15:45

Denk dat momenteel het kunstgrasprobleem wel een beetje naar de achtergrond is verdwenen.....

17 maart 2020 om 16:02

Kunstgras is wellicht wat overdreven, maar ieder geval wat verdelen om andere clubs te helpen ook.

17 maart 2020 om 15:50

andermans geld uitdelen is wel heel makkelijk. Ik verwacht dat het nog gewoon uitgspeeld kan worden. Er zijn nog 8 wedstrijden in de eredivisie dus dat kan in principe in 4 weken gespeeld zijn. Hoef je pas 1 juni weer te beginnen.als alternatief kan je nog voorstellen om AZ en Ajax in een tweeluik te laten ballen om het kampioenschap en het verder te laten zoals het is, plus volgend seizoen 2 promovendi. Welk kunstgrasprobleem is er eigenlijk?

17 maart 2020 om 15:59

Mocht er niet meer gevoetbald worden. Maar welk andermans geld is er dan? Wie heeft er dan recht op die startkapitaal van de CL?

17 maart 2020 om 16:06

diegene die volgend jaar namens Nederland in de champions league veotbalt

17 maart 2020 om 16:10

Nederland heeft (voorlopig) besloten om het virus gecontroleerd over de bevolking te gooien. Dan ben je wel echt heel optimistisch om op 1 juni weer te gaan voetballen hoor. Een evenement als voetbal zal alleen maar voor een piek zorgen en dan is het juist niet meer controleerbaar.

17 maart 2020 om 16:12

Volgens mij wilt de uefa de schade van het misgelopen EK toch gaan verhalen op clubs? Denk zomaar dat er weinig van dat startkapitaal dan overblijft.

17 maart 2020 om 16:15

dan gewoon ervoor zorgen dat de kwetsbare groep niet in het stadion komt, kan de rest (mochten ze nog niet imuun zijn) het virusje oppakken, wat weer goed is voor de groepsimuniteit. Zuur voor de zwakkeren, maar nu is het zuur voor het hele land

17 maart 2020 om 16:18

Ze willen die groepsimmuniteit gefaseerd opbouwen hé, daarom is nog steeds alles dicht. Volle stadions is het tegenovergestelde van wat ze willen.

17 maart 2020 om 16:26

Nou voetbal is op dit moment wel echt een bijzaak hoor, dus hoezo zuur voor het hele land? Het is pas zuur voor het hele land dat de zorg nog verder onder druk komt te staan gaan wij 1 juni weer in volgepakte stadions zitten. Het belangrijkste is dat de scholen weer opengaan, de druk op de zorg naar beneden gaat en het bedrijfsleven weer gaat draaien. Ik heb liever dat de horeca weer gaat draaien dan dat er weer stadions opengaan. En met gefaseerde groepsimuniteit zullen er prioriteiten moeten worden gesteld met welke sectoren voorrang krijgen op de ander. Voetbal zal echt geen toppriteit hebben, en terecht.

17 maart 2020 om 16:28

je bent dan 2 maanden verder en niet heel Nederland komt in een stadion. Er komt een tijd dat bedrijven ook weer gewoon open gaan hoor

17 maart 2020 om 16:33

Denk je echt dat scholen tot juni dicht blijven? Die gaan veel eerder open joh. En verder heeft het helemaal geen zin om het per sector te doen, aangezien iedereen toch wel in contact is met mensen uit andere sectoren. Uiteindelijk moet je accepteren dat veel mensen ziek gaan worden. Je moet dan zorgen dat de sterkeren ziek worden. Laat voetbalpubliek nou voor een groot deel uit deze mensen bestaan. En je bent daarnaast niet verplicht om naar de wedstrijd te gaan he. Als je verwacht dat je het niet overleefd blijf je lekker thuis

17 maart 2020 om 16:36

Die tijd komt er ja, maar niemand weet wanneer. Maar denken dat er in juni een groepsimmuniteit is, is echt een utopie. Vergeet niet dat maatregelen opheffen en testen op de effectiviteit hiervan ook niet 1 dag later meteen bekend is. Dit zal al snel een week in beslag nemen. Wordt ervoor gekozen na deze 3 weken nog veel dingen dicht te laten, dan zie ik op 1 juni echt nog geen wedstrijd gespeeld worden.

17 maart 2020 om 16:40

Jij denk echt dat voetbal zich alleen afspeelt in een stadion hé? Waar denk jij dat de meeste mensen zitten tijdens een Feyenoord - Ajax, in de kuip of met z"n allen in de kroeg?En dat punt van accepteren dat veel mensen ziek gaan worden hebben wij al bereikt hoor, maar je moet dit kunnen verspreiden. En daarin moeten keuzes worden gemaakt. Wanneer denkt de Nederlandse regering dat alles weer open kan, zonder de zorg omver te laten vallen? Dat is een hele moeilijke keuze met veel gevolgen. Als jij dan niet direct noodzakelijke plekken dicht laten omdat het uiteindelijke gewenste resultaat met zoveel mogelijke zekerheid te behalen, dan moet dat gewoon worden gedaan. Geen overhaaste beslissingen maken lijkt mij nu wel het belangrijkste. Liever langer of sneller te strenge maatregelen, dan het nalatige gedoe van de afgelopen 2 weken

17 maart 2020 om 19:34

Iedereen die na deze wedstrijden naar huis gaan komt daarna weer in contact met die kwetsbare groepen.

17 maart 2020 om 15:50

Vindt Ajax, er zullen ook clubs zijn die vinden dat er nog wel iets te halen is.Ajax heeft slechts te verliezen

17 maart 2020 om 15:53

precies gekkegerrit, ze staan notabene alleen op doelsaldo eerste

17 maart 2020 om 16:14

Op doelsaldo of niet, ze staan eerste daar gaat het om. Er is geen eerlijke oplossing als het huidige seizoen niet uitgespeeld kan worden; er zijn dan twee reële opties naar mijn mening: 1. de huidige stand als eindstand uitroepen 2. De stand na 17 wedstrijden als eindstand uitroepen.

17 maart 2020 om 16:33

kan me ontzettend goed voorstellen dat AZ er anders over denkt. maar Ajax staat sinds 23 speelrondes op de eerste plek. dat het op doelsaldo is doet er niets aan af. PSV werd ooit op een krap doelsaldo eerste en die titel telt even hard mee als wanneer Liverpool met 30 punten voorsprong zou eindigen. niemand inclusief Ajax wil dit. Wellicht komt iemand met een prachtig alternatief, maar als, als, als er met deze stand een streep onder mocht komen, dan maakt nu simpelweg maar 1 club aanspraak op directe Champions League deelname, en dat is niet de nummer 2 of 3 van de ranglijst natuurlijk.

17 maart 2020 om 19:15

Een kampioen kan alleen aangewezen worden als het aantal wedstrijden gelijk is en men dezelfde tegenstander even vaak treft. Dan kan je pas vergelijken wie er beter is. __________Mocht de competitie nu eindigen moet AZ uitgeroepen als kampioen! Zij hebben 2 punten meer gehaald in de wedstrijden tegen dezelfde tegenstander. AZ heeft namelijk 13 punten behaald in de wedstrijden die Ajax nog moet spelen. Dus die 13 punten moeten van het totaal van AZ afgetrokken worden. Ajax heeft 15 punten behaald in de wedstrijden die AZ nog moet spelen. Die 15 punten gaan af van het totaal van Ajax.__________ Zij hebben bovendien het onderlinge duel gewonnen in zowel Alkmaar als in Amsterdam. Waarbij Ajax zelfs geen enkel doelpunt wist te scoren.

********** Eindconclusie: AZ is de verdiende nummer 1, mocht het seizoen niet uitgespeeld worden.**********

17 maart 2020 om 19:30

Onderlinge duels tellen niet extra in de competitie, het geen Europees voetbal. De rest van die 'formule' kan zo de prullenbak in omdat geen een bestuurlijk voetbal orgaan dat gaat toepassen. Als het nu stopt roepen ze Ajax uit tot kampioen of niemand, of we dat nou leuk vinden of niet.

17 maart 2020 om 22:25

Hoop je ja. Zou nergens op slaan als Ajax kampioen zou zijn. En mijn formule slaat wel zeker ergens op. Sterker nog slaat überhaupt ergens op, van jou geen enkel hout snijdend argument gelezen.

Voorbeelden genoeg dat er wedstrijden niet mee zijn genoemen in de bepaling van de eindstand. Bv toen BV Veendam failliet ging en MVV daardoor de pineut werd.

18 maart 2020 om 08:33

Je formule slaat nergens op. Leuke verzonnen manier om de nr2 van de competitie kampioen te laten worden vanwege je afgunst richting Ajax.

Streep door dit seizoen en deze stand als plaatsing voor Europese plekken vergeven. Geen winnaars Ook voor de kk competitie geen promotie

17 maart 2020 om 15:57

Precies dit, geen kampioenschap, geen schaal uitdelen maar gewoon de ranglijst zoals die nu is opgeven voor Europese plaatsing.

17 maart 2020 om 16:11

Denk dat dit de beste oplossing zal zijn als het zover komt. Op deze manier kampioen worden en degradeeen voelt gwn niet juist omdat er nog genoeg kon gebeuren.

17 maart 2020 om 16:24

Kansloos! En waarom Europese tickets verdelen? Ik woon in Amsterdam en zit niet te wachten op 10.000 Italianen of Spanjaarden laat staan 40 (voetbalteam plus begeleiding) gewoon volgend seizoen geen EL of CL. Alleen nationale competities dit seizoen nietig verklaren en per 1 Augustus nieuwe seizoen. Geen CL en EL zorgt ervoor dat virus niet over europa kan verspreiden en dat elk land zijn eigen maatregelen kan blijven hanteren. Want stel CL maar dan kunnen de Engelse en Italiaanse ploegen niet meedoen omdat het virus daar nog niet in bestreden of de noodtoestand er nog is wat wil je dan doen?

17 maart 2020 om 16:41

jouses, zit je wel te wachten op maanden quarantaine en je huis niet uit kunnen?een groot deel van de Nederlandse bevolking gaat Corona krijgen. Voor een groot deel is dit niet erger dan een griepje. Je kan het beter oplopen dan panisch thuisblijven. Oplopen kan op iedere manier; collega's, in de supermarkt, op de fiets voor het stoplicht, in de trein...je moet er alleen voor zorgen dat de piek verspreid wordt (of eigenlijk, dat het niet piekt), maar met een dichtbevolk landje als Nederland moet iedereen het toch wel binnen 3 a 4 maanden te pakken hebben gehad. Als de ouderen die tijd dan even binnen uitzitten waar mogelijk,,,

17 maart 2020 om 16:59

29er hahaha mooie man! Ja iedereen kan het krijgen maar als het niet hoeft liever niet! Voetbal is bijzaak dus gewoon no go en mijn idee is dan helaas het beste. Dus jij zegt ook dat ik mijn ouders en grootouders niet mag bezoeken en zij elkaar niet en de verpleegkundige die een weekend voetbal is wezen kijken al helemaal niet! Daar gaat je plan!

17 maart 2020 om 17:02

fijne vent bent je dan jouses. Wanneer de sterkeren het krijgen werkt het goed voor de groepimuniteit, waardoor jou ouders en grootouders minder snel geraakt worden. Beter loop je het dus op en zit jij 2 a 3 dagen even thuis. Nu blijf je in quarantaine en moet je ook sociale contacten vermijden, helemaal met zwakkeren. Het is dus sowieso beter dat je je ouders en grootouders niet bezoekt.

17 maart 2020 om 17:13

Supporters die vanuit Spanje binnen komen kunnen wel een virus verspreiden, maar supporters die vanuit Brabant komen niet? Dat lijkt me nogal een rare manier van werken, het virus kijkt niet naar landsgrenzen.

17 maart 2020 om 17:18

" Kansloos! En waarom Europese tickets verdelen? Ik woon in Amsterdam en zit niet te wachten op 10.000 Italianen of Spanjaarden laat staan 40 (voetbalteam plus begeleiding) gewoon volgend seizoen geen EL of CL ". Als dat het probleem zou zijn, hoeft de Uefa toch helemaal geen draconische maatregelen te nemen die tot gevolg hebben dat veel clubs omvallen en de Uefa zelf bankroet gaat, maar kan de Uefa zich toch gewoon beperken tot het weren van uitsupporters?

17 maart 2020 om 17:30

@specticus ben je wel gelijk wel van dat gepraat over uit voordeel doelpunten af. Want je bent dan echt in het nadeel

17 maart 2020 om 17:33

@29er, we moeten reëler blijven gewoon klaar het is maar Voetbal! Gewoon geen Europees voetbal volgens seizoen voor de volksgezondheid en dan kan elk land corona idd goed verspreid over de bevolking laten gaan. Dan hoef je ook niet druk te maken over dit seizoen omdat er geen belangen meer zijn en kunnen we weer allemaal gezond verstand gebruiken het is maar
Voetbal! Kijk naar het rugby beter georganiseerd en betere aanpak door de bonden!

17 maart 2020 om 16:24

Kan je in mijn ogen niet maken richting Cambuur en de Graafschap. Ik zou het wel eerlijk / realistisch vinden om Cambuur en de Graafschap wel te laten promoveren en volgend jaar dan tijdelijk 20 teams in de Eredivisie te hebben. Geen kampioen, de huidige stand (of de stand tijdens de winterstop) bepaald de plaatsing voor Europa en het seizoen 2020/2021 iets eerder laten beginnen, omdat er 20 teams aan meedoen. Met dit scenario zal alleen AZ zich bestolen voelen, omdat ze dan voorronde moeten i.p.v. rechtstreeks geplaatst. En misschien PSV omdat ze dan nog Play-off moeten spelen i.p.v. nog 3e kunnen worden. Voor de Play-off plekken (4 t/m 7) maakt het weinig uit, omdat het gat tussen 7 en 8 vrij groot is.

Gewoon nieuwe regels invoeren. Vanaf nu moet je minstens 1,5 meter ruimte laten tussen jou en je tegenstander. Een beetje zoals Perr Schuurs altijd doet. On: ik blijf erbij dat de optie om de wedstrijden in te korten serieus moet worden bekeken. Dan kun je meer wedstrijden in korte tijd spelen, en dat kan misschien net het verschil maken om alles nog net op 30 juni af te hebben. Gewoon om de dag een wedstrijd van 60 minuten. Niet ideaal, maar dan kan het seizoen tenminste worden afgemaakt, althans als er in juni kan worden gevoetbald.

De UeFa probeert maar laat even reeel zijn als er in Brabant meer besmettingen komen wat gisteren al is uitgesproken dan is de competitie niet klaar voor 30 juni. Gewoon ff gezond verstand alles tot 1 augustus opschorten en volgend seizoen geen CL of EL dit zorgt er ook voor dat het virus zich niet verspreid over landen. Tot er een tegen middel is gewoon normaal blijven doen en alles beperken. Tuurlijk hopen mogen ze bij de uefa en knvb maar dit gaat niet lukken gewoon geen kampioenen dit seizoen en alleCompetities nietig verklaren even door de zure appel heen maar het is helaas wel het eerlijkst! Want stel je begint op 1 Juni en speelt 2 a 3 rondes en Feyenoord wint of speelt gelijk tegen Ajax en AZ wint gewoon en er is dan weer plots een piek moment van besmettingen waardoor alles weer op slot gaat dan zou Ajax zich goed benadeeld voelen.

Probleem is toch groter dan alleen de kampioen. Dat probleem wordt hier, zoals verwacht wel even getackeld. Maar teams die knokken tegen degradatie, of ontlopen nacompetitie, zullen het willen uitvechten. In de KKD zal een promovendus moeten komen en nacompetitie teams. Ofschoon; de heren Hazes en de Munk hebben Corona als een licht griepje bestempeld. Lul Kleine viert ondanks alles in groepsverband feest, Victor Reinier denkt dat het opgelost is als Wilders in quarantaine gaat. Dus zorgen deze bekende heren voor opluchting.

Een kampioen kan alleen aangewezen worden als het aantal wedstrijden gelijk is en men dezelfde tegenstander even vaak treft. Dan kan je pas vergelijken wie er beter is.

Mocht de competitie nu eindigen moet AZ uitgeroepen als kampioen! Zij hebben 2 punten meer gehaald in de wedstrijden tegen dezelfde tegenstander.

AZ heeft namelijk 13 punten behaald in de wedstrijden die Ajax nog moet spelen. Dus die 13 punten moeten van het totaal van AZ afgetrokken worden. Ajax heeft 15 punten behaald in de wedstrijden die AZ nog moet spelen. Die 15 punten gaan af van het totaal van Ajax.

Zij hebben bovendien het onderlinge duel gewonnen in zowel Alkmaar als in Amsterdam. Waarbij Ajax zelfs geen enkel doelpunt wist te scoren.

Eindconclusie: AZ is de verdiende nummer 1, mocht het seizoen niet uitgespeeld worden.

17 maart 2020 om 19:38

Beetje makkelijk geredeneerd. Niet elke tegenstander lig je qua spel. Blessures, schorsingen maar ook de stand op de ranglijst bepaalt weerstand. Als de competitie geschorst wordt, dan is in mijn optiek de huidige stand de eindstand. Wellicht dan geen kampioen/degradaties maar dit lijkt mij eerlijker dan jouw redenatie.

17 maart 2020 om 20:26

De huidige stand is wel beetje makkelijk geredeneerd. Niet iedereen heeft een gelijkwaardig programma gehad qua tegenstanders.

17 maart 2020 om 20:51

"az de verdiende nummer 1." Hahahahahaha. Ze hebben 0 speelrondes eerste gestaan.

17 maart 2020 om 22:28

Verdiende nummer 1 ja.
En het draait erom wie er op het laatste nummer 1 staat, die wordt kampioen. Dat moet AZ zijn.

Zelfs zonder werkelijke thuisvoordeel vanwege het dag. Tweemaal gewonnen tegen de nummer 2 Ajax. Tweemaal de nul gehouden tegen de nummer 2 Ajax. In dezelfde wedstrijden de meeste punten gepakt.

Ja. Inderdaad. AZ de verdiende kampioen.

17 maart 2020 om 22:48

Het ook gewoon hardleers "nummer 2 Ajax" blijven noemen, dat zegt gelijk wel hoe serieus we je kunnen nemen wat mij betreft hahah... Ajax staat gewoon 1e, daar lijkt me geen twijfel over mogelijk toch? Dat ze de titel niet zomaar horen te krijgen ben ik het absoluut mee eens hoor, ik zou de titel als Ajacied niet eens willen als het seizoen door dit virus niet afgemaakt kan worden. Maar de titel dan maar aan de huidige nummer 2 geven en doen alsof dat glasheldere logica is, dat is natuurlijk nog absurder. Ik denk persoonlijk dat er geen titel uitgereikt zal worden mocht het zover komen. De directe CL plek zal hoogstwaarschijnlijk wel naar Ajax gaan, want op welke manier je ook beoordeeld komt Ajax als 'winnaar' uit de bus: kampioen van vorig jaar, bovenaan in de winterstop (na iedere tegenstander 1 keer gehad te hebben), op moment van afgelasten bovenaan, hoogst geklasseerde Nederlandse team op de UEFA ranking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NEC8-2
9.Vitesse6-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder31
J. ToornstraMiddenvelder30
J. BijlowKeeper30
B. LinssenAanvaller33
L. SinisterraAanvaller32
A. JahanbakhshAanvaller20
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren