PSV biedt Philips Stadion aan: ‘De burgemeester kan altijd bellen’

Dinsdag, 17 maart 2020 om

Een groot deel van Nederland ligt momenteel stil vanwege de uitbraak van het coronavirus en ook in de Eredivisie wordt voorlopig niet gevoetbald. Dit betekent dat ook bij PSV de komende tijd geen activiteiten plaats zullen vinden. Maandag werd al bekend dat de spelers een programma mee hebben gekregen om zichzelf thuis fit te houden en zij worden een keer in de week op De Herdgang verwacht voor een fitheid- en gezondheidscheck.

PSV heeft de Eindhovense burgemeester John Jorritsma inmiddels laten weten dat het Philips Stadion in geval van nood te gebruiken is voor ‘maatschappelijk nut’. Algemeen directeur Toon Gerbrands biedt ook op andere manieren zijn hulp aan: “De burgemeester kan altijd bellen”, begint hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Via onze marketingkanalen is bijvoorbeeld van alles mogelijk, als er nood aan de man is. We hebben anderhalf miljoen volgers en kunnen in korte tijd enorm veel mensen bereiken.”

“Onze veiligheidsmensen en stewards hebben daarnaast grote expertise op een aantal terreinen, bijvoorbeeld op het gebied van openbare orde.” PSV heeft maandag zelf ook een ‘beroep gedaan op de samenleving’, zo voegt bovengenoemde regionale krant toe. De club vraagt werktijdverkorting aan voor een flink deel van het personeel. Via deze regeling wordt door de overheid voorkomen dat bedrijven en organisaties in moeilijke tijden massaal personeel moeten ontslaan.

“We doen geen beroep op de regeling omdat we armlastig zijn, zeker niet. Wel omdat deze mogelijkheid er nu eenmaal is. Een groot deel van onze organisatie en die van andere clubs staat stil. Vandaar dat ook vanuit de voetbalbranche is geadviseerd om het beroep per direct te doen”, legt Gerbrands uit. “PSV is financieel kerngezond, dus de continuïteit staat absoluut niet op het spel. Dat wil ik wel graag benadrukken.”

Nijland over de parels van Groningen: 'Van Dijk had dat minder dan Robben' 
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door allochteun)

Je zou de overheid kunnen helpen om de werktijdverkorting niet aan te vragen, dan kunnen ze het geld uitgeven aan mensen/instanties die het wel echt nodig hebben. Lekker sociaal naar de rest van het land: we hebben het niet nodig, maar vragen er toch om.

17 maart 2020 om 09:04

Hebben ze er recht op de Wtv? Ja --- Dan kunnen ze daar aanspraak op doen. Nee ---- Dan wordt het afgewezen. Heel simpel. Psv is geen liefdadigheidsinstelling, zij zijn werkgever van honderden mensen.

17 maart 2020 om 09:50

Als je het geld niet nodig hebt, vraag je er niet om lijkt me. Een soort van solidariteitsbeginsel. Diegenen die het nodig hebben eerst. Want er gaat zeker heel veel geld nodig zijn en er gaat ook een enorm tekort zijn. Zullen we het allemaal samen doen en voor de 'zwakkeren' zorgen eerst?!?!

17 maart 2020 om 10:08

Formus, ik vind het een beetje kort door de bocht, ls je het niet nodig hebt vraag je er niet om. Wat is dat voor rare stelling, wanneer heb je het geld niet nodig dan? IS maar net naar welke maten je levenstijl bijvoorbeeld is. Wat is dan de maatstaf om wel geld te vragen?

17 maart 2020 om 13:49

@formus. Iedereen lijdt onder deze situatie, de één wat meer dan de ander. Maar omdat iemand het anders slechter heeft, wilt niet zeggen dat jij niet mag klagen of afstand moet doen waar je in principe recht op hebt? Nogmaals, mocht psv er geen aanspraak op hebben, krijgen zij het niet. Maar zij staan volledig in hun recht om een aanvraag te doen.

17 maart 2020 om 14:00

Het gaat mij er niet om of je er wel/geen recht op hebt. Uiteindelijk kan de overheid het geld wel maar 1x uitgeven. Als je een gebaar wilt maken, en dat is wat PSV doet met het stadion waarvan het totaal niet duidelijk is of het nodig is, doe je dat door bv te zeggen: wij hebben het niet nodig om ons kantoorpersoneel te betalen (het zal hier niet om de spelers gaan), wij gaan hier gezamelijk met alle profclubs aanspraak op maken, en obv van de need per club bekijken hoe we het geld gaan verdelen. Er zijn profclubs die het geld ongetwijfeld harder nodig hebben dan Ajax/PSV.

Huh? We hebben het niet nodig maar het is er nu eenmaal?? Dat klinkt echt heel fout. Denk sowieso dat in deze tijden je oproept om solidariteit en samenwerking dat de grootverdieners wel mogen helpen waar kan. Clubs die hun eigenbroek op kunnen houden even achterin de rij gaan staan?

17 maart 2020 om 08:30

Klopt, zo reageren de mensen in de supermarkt ook. We hebben die 50 toiletrollen niet nodig maar het ligt er nu eenmaal.

17 maart 2020 om 08:44

Tja. Zou je het zelf anders doen? Stel je wordt ontslagen, hebt recht op een WW uitkering van 2.000 euro, maar die niet nodig, want er staat nog 10.000 op je bankrekening. Jij zegt dan, hou maar, ik heb het niet nodig?

17 maart 2020 om 09:10

10.000 euro is niet erg veel als je niet weet of je 5, 10 of 20 maanden werkloos zal zijn. Maar als ik 50.000 euro op de bank had staan, had ik zeker geen gebruik gemaakt van de ww. Zeker ook omdat de ww weer bepaalde verplichtingen met zich mee brengt.

17 maart 2020 om 10:07

Nou de verplichtingen die je moet doen vallen enorm mee voor het geld dat je krijgt. De regel is er niet voor niks dus waarom geen gebruik van maken? Daarnaaast is het toch wel lachwekkend hier al die moraalridders die hier zeggen dat als ze gratis geld kunnen krijgen dat niet doen in het kader van solidariteit.

17 maart 2020 om 10:45

Misschien zijn het moraalridders misschien zijn anderen wel te egoïstisch. Maar dat er zware tijden aankomen en dat dit geen gebruikelijke zaken zijn mag je toch hopen dat sterke schouders de meeste lasten dragen. En als jij besluit, buiten het gewone personeel, om personeel te hebben dat miljoenen kost, moet de maatschappij daar dan weer voor opdraaien. Nee gemoedelijke sociale Brabantse club, maar wel als eerste vooraan staan als er wat te graaien valt. Terwijl je eerst nog aangeeft het eigenlijk niet nodig te hebben. Ik als zzper kan geen hulp behalve totale bijstand aanvragen en een voetbalclub wordt wel geholpen. En dan wordt er ook nog bij gezegd dat je als zzper voor risico gekozen hebt. Hoe zit dan met een bvo?

17 maart 2020 om 12:25

Beste Raffa, Dat de sterke schouders de meeste lasten moeten dragen ben ik met je eens. Echter Jouw redenering daarna raakt kant nog wal. Het is ook gewoon een bedrijf wat moet overleven net zoals jij als Zzp'er. Je weet inderdaad als Zzp'er de risico's die dat met zich meebrengt dus beetje vreemd om daar hier nou zielig over te doen.alle voetbalclubs doen het dus ook een beetje triest om zo een sneue reactie richting PSV te doen. Ze hebben er recht op dus waarom zou je het niet doen?

17 maart 2020 om 15:36

Klopt, maar je kende vooraf de spelregels. Vooraf was bekend dat een Zzp'er hier geen recht op heeft, en een bedrijf dit wel kan. Als het goed is zit dat bij een Zzp'er versleuteld in zijn tarief. Ik ben me er terdege van bewust dat veel mensen noodgedwongen voor een veel te laag tarief Zzp'er zijn, maar dat is weer een andere discussie. Normaal gesproken zou je als Zzp'er zoveel meer moeten verdienen dan in loondienst, dat je dit op kunt vangen.

17 maart 2020 om 17:49

@Khal het is lekker makkelijk om iedereen die anders denkt moraal ridder te noemen. Ik zeg trouwens nergens dat ze het niet mogen maar dat ze zouden zeggen wij wachten even en staan achteraan in de rij. Als jij daardoor mij een moraal ridder noemt zal mij jeuken er zijn gelukkig veel mensen met nog een beetje oog voor de minder bedeelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder262
C. GakpoAanvaller257
BrumaAanvaller183
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller131
L. UnnerstallKeeper140
S. LammersAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 28 maart
Juventus is van plan om Aaron Ramsey aan te bieden als wisselgeld voor Paul Pogba. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren