‘Ik wilde elders meer minuten maken, maar Ajax werkte niet mee’

Maandag, 16 maart 2020 om

Zondag dook in de Roemeense pers het bericht op dat Club Brugge zeer gecharmeerd is van Ajax-middenvelder Razvan Marin. De Belgische topclub zou 15 miljoen euro overhebben voor de Roemeen, die afgelopen zomer nog voor 12,5 miljoen door de Amsterdammers werd opgepikt bij Standard Luik.

De interesse vanuit Brugge is niet nieuw, zo bevestigt Marin in gesprek met Digisport. De Belgen meldden zich in januari ook al in de Johan Cruijff ArenA, maar kregen toen nul op het rekest: “Ik weet niets van een nieuwe aanbieding van Club, in de winter was dat wel het geval. Op dit moment weet ik van niets, alles zit op slot en ik kan er verder niet echt over nadenken”, legt hij uit.

“Mijn zaakwaarnemer is Italiaans en hij zit vast in Italië. Hij is helemaal gezond, ik heb hem wel gesproken. De situatie in Italië is erg ongelukkig, aangezien je het huis niet uit mag zonder de juiste papieren te overleggen”, gaat Marin verder. “In de winter speelde er inderdaad wel het een en ander. Club was niet de enige geïnteresseerde, maar ik mocht niet vertrekken.”

“Ze vertelden mij dat ik nodig ben en dat er niets aan te doen was. Ik wilde vertrekken om elders meer minuten te maken, maar ik sta onder contract bij Ajax en er was niets aan te doen”, sluit hij af. Marin begon het seizoen nog met een basisplaats, maar de 21-voudig international van Roemenië komt inmiddels nauwelijks meer in de plannen van trainer Erik ten Hag voor. De middenvelder speelde vooralsnog zeventien wedstrijden namens Ajax, waarvan het merendeel als invaller.

Siem de Jong: 'Ik had al afscheid genomen van Ajax maar liep er nog steeds rond'
Meer video's

Poll

Snap jij dat Ajax Razvan Marin niet wilde laten vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Ik heb het gevoel dat hij (ooit) met een wrokgevoel weggaat bij Ajax.in ieder geval geloof ik erin dat dit een erg goede speler is. Bij Standard regelmatig de man. Ook in de topwedstrijden tegen Anderlecht en Brugge. Ik geloof er dan ook in dat hij opbloeit tot een speler die mee kan in de Europese subtop. Benfica, Sevilla, etc.jammer dat het er niet uitkomt bij Ajax. Misschien wordt hij verkeerd gebruikt, misschien ligt het spel hem niet. Maar hij is zeker niet slecht.

16 maart 2020 om 11:39

In de minuten die ik hem heb zien spelen denk ik zelf niet dat hij de handelingssnelheid en de techniek heeft om bij dat soort clubs op het middenveld te staan

16 maart 2020 om 11:44

" In de minuten die ik hem heb zien spelen denk ik zelf niet dat hij de handelingssnelheid en de techniek heeft om bij dat soort clubs op het middenveld te staan ". Als je denkt dat 10 minuten genoeg zijn om daarover te kunnen oordelen, heb ik oprecht met je te doen.

16 maart 2020 om 11:56

Onderbouw jou redering van 10 minuten dan ook even goed? Hij heeft het ook in de wedstrijden dat hij wel in de basis mocht starten niet laten zien, zelfs tegen Spakenburg was hij aan het worstelen met zichzelf, dat zegt voldoende denk ik. Ik heb ook best het idee dat veel mensen denken dat de Belgische en Nederlandse competitie vrij dicht bij elkaar liggen. Zet dit gewoonweg maar uit je hoofd. De stap van pak em Standaard, Anderlecht, Club Bruggen naar Ajax/PSV en misschien zelfs Feyenoord is gewoon te groot.

16 maart 2020 om 12:00

Ik ben het eens met Japie, hij heeft dus echt wel meer dan 10 minuten gehad om te laten zien wat ie kan. Dat viel tot nu toe zwaar zwaar tegen. En dat waren niet allemaal toppers he waarin hij een basisplaats had... (emmen, Vitesse,, Paok, Spk) Ik heb hem voor het laatst gezien in de beker tegen Spakenburg en zelfs daar kon ie niet meekomen.... Helmaal mentaal niet, als je terecht gewezen wordt door Eiting dan ga je het vast niet redden in het buitenland.

16 maart 2020 om 12:01

Ach man wat zeg je nu weer. Club Brugge is een niveau hoger dan alle Nederlandse clubs buiten Ajax. Ten eerste was Marin totaal niet de beste speler van de Belgische competitie (misschien net top 10). En ten tweede is hij een type van de Beek, maar hij moet als controleur speler. Dan spreek ik gewoon van slechte scouting.

16 maart 2020 om 12:09

PSV heeft dit jaar gewoon een bagger elftal. Normaal gesproken is PSV met alle respect voor de Belgen gewoon 2 klasses beter dan Club.. PSV zou in 8 vd 10 seizoenen gewoon kampioen in België worden en Feyenoord 5 vd 10.

16 maart 2020 om 12:13

Je weet waarschijnlijk amper wie dat er in België voetbalt bij de topteams, dus hoe kan je een mening vormen? Daarnaast is het volledig niet relevant dat PSV nu een bagger elftal heeft. Club Brugge is al 4 jaar heel goed bezig met als gevolg een heel goed elftal en veel geld. PSV loopt momenteel achter op Club en zal dat niet in 1,2,3 inhalen. Hetzelfde voor Feyenoord. De Belgische en Nederlandse competitie zijn gewoon vrij gelijkwaardig met als enige uitschieter Ajax.

16 maart 2020 om 12:14

Inderdaad Lierse, de man wordt gewoon verkeerd gebruikt. Als je naar zijn spel kijkt, valt gelijk op dat hij een fantastisch pass in de benen heeft. Nu met Donnie op 6, zou ik Marin weleens op 10 willen zien.

16 maart 2020 om 12:17

Lijkt me inderdaad een goede opvolger van Van De Beek want hij heeft voor die positie echt wel kwaliteiten: een goed schot, goede positionering, overzicht en een goede lange pas. Op 6 gaat het gewoon niet werken bij hem want daar zijn zijn sterke punten veel minder van tel.

16 maart 2020 om 12:29

Het zou kunnen, maar dan wel bij een team waarbij het centrale duo niet de opbouw mag verzorgen. We hebben in het verleden met Vertonghen en Janssen hetzelfde probleem gehad. Jantje die in komt dribbelen en het spel verdeelt (iets wat hij overigens heel goed kan), waardoor Theo voor piet snot rond liep.

16 maart 2020 om 12:50

@MrBoity.....marin hoort in een aanvallende rol te spelen. Niet als controleur. Maar hij wordt wel daar op beoordeeld terwijl hij totaal niet in z’n kracht kan spelen.

16 maart 2020 om 13:27

NL_Modric en dan zie je dus dat Vertonghen eigenlijk als middenvelder is opgeleid. Net als Jan Arie vd Heyden.

16 maart 2020 om 13:40

@lierse1997 Tsja dat er op een andere manier wordt gespeeld in Belgie is zeker waar: de focus ligt veel meer op fysiek en intensiviteit en minder op goed positiespel bijvoorbeeld. Heb ook altijd het idee dat Belgische clubs wat minder naief spelen dan Nederlandse clubs.wat niveau betreft liggen beide competities niet ver uit elkaar, wat je wel ziet is dat Belgie in de breedte beter presteert in Europa, waarschijnlijk omdat ze wat minder naief spleen dan de Nederlandse clubs.wat ook opvalt is dat er zelden Belgische clubs zijn welke echt iets noemenswaardig presteren in Europa, 2jr geleden ofzo had je Gent in Genk en de Europa League maar that's it. Nederlandse ploegen hebben vaker toonaangevende prestaties met Ajax vorig jaar en in de Europa League 3jr geleden, PSV dat nog wel eens de CL 1/2 finale haalde, AZ dat ver kwam in de Europa League, Feyenoord dat de Uefa cup won.het laatste success vh Belgische clubvoetbal was waarschijnlijk de Europa Cup winst van KV Mechelen van 33(!!) jaar geleden.

16 maart 2020 om 13:41

"de Belgische en Nederlandse competitie zijn gewoon vrij gelijkwaardig met als enige uitschieter Ajax. " Kun je ook uitleggen waarin Ajax precies uitschiet? Buiten het financiele aspect lukt het mij niet direct iets te bedenken.

16 maart 2020 om 14:08

De periode dat Nederland Europees successen boekte zijn natuurlijk ook al een tijdje geleden. Alleen Ajax slaagde daar recent in. Daarom @Harisvuckic dat ik hen nog als uitzondering plaats. Maar als je naar het heden kijkt (selecties, financiële middelen, algemeen beleid) doet België het gewoon niet minder dan Nederland. En met de selecties van PSV en Feyenoord wordt men momenteel zeker geen kampioen in België.

16 maart 2020 om 14:15

" En ten tweede is hij een type van de Beek, maar hij moet als controleur speler. Dan spreek ik gewoon van slechte scouting ". Wellicht is dat in Belgie een normale redenatietrant en dat zou dan weer verklaren waarom Belgische clubs in vergelijking met Nederlandse clubs zo weinig prijzen hebben gewonnen. Je kunt een mijnwerker natuurlijk een ww uitkering aansmeren als de mijnen worden gesloten, maar je kunt hem ook helpen om zich om te scholen tot bijv. onderhoudsmonteur. Je kunt overgaan op de Muesli als de plaatselijke baker zijn handen aan de oven heeft verbrand en zijn werk niet meer kan uitvoeren, maar je zou ook kunnen overwegen om je eigen brood te bakken. Je kunt een statische controleur op je middenveld zetten als je een dynamische nodig hebt, maar die nergens is te krijgen. Je kunt echter ook een dynamische aanvallende middenvelder kopen en die proberen om te scholen tot controleur. Dat heeft 0,0 met een slechte scouting te maken maar het het maken van een keuze. In ieder geval in NL.

16 maart 2020 om 14:37

@lierse1997 Je zegt; " De periode dat Nederland Europees successen boekte zijn natuurlijk ook al een tijdje geleden, alleen Ajax slaagde daar recent in.dus is het niet zo lang geleden als je zelf ook zegt dat Ajax vorig jaar daarin nog slaagde….of hoort Ajax niet bij het Nederlandse voetbal ofzo.belgische club presteren al meer dan ruim 30jr helemaal niks in Europa.

16 maart 2020 om 14:53

@sceptiucs38 hij heeft meer als 10 minuten gespeeld en als je in de Eredivisie wat nou niet bepaald een geweldige competitie is jezelf al niet kan onderscheiden hoe wil je dat dan bewerkstelligen in bv een Laliga waar de weerstand veel zwaarder is en het tempo veel hoger ligt?

16 maart 2020 om 14:57

" De periode dat Nederland Europees successen boekte zijn natuurlijk ook al een tijdje geleden. Alleen Ajax slaagde daar recent in. Daarom @harisvuckic dat ik hen nog als uitzondering plaats. Maar als je naar het heden kijkt (selecties, financiële middelen, algemeen beleid) doet België het gewoon niet minder dan Nederland. En met de selecties van PSV en Feyenoord wordt men momenteel zeker geen kampioen in België ". Wat je hebt, kunnen ze je niet meer afnemen. De successen die de Nederlandse clubs ooit hebben behaald, hebben de Belgische clubs alleen maar van kunnen dromen. Ik begrijp je reactie daarom eerlijk gezegd niet zo goed. Wat je over PSV en Feyenoord zegt, geldt natuurlijk net zo goed voor de Belgische clubs als die mee zouden doen in Nederlandse competitie. Die zouden daar ook niet snel aan de haal gaan met de titel. Belgie heeft het de laatste jaren aantoonbaar beter gedaan in de Europese competities dan NL. En staat daarom terecht een paar plaatsen hoger op de Uefa ranglijst dan NL. Maar dan heb je het vooral over kwantiteit ipv kwaliteit. De Belgische kwaliteit zit vooral in het buitenland. In NL heb je een vrij smalle top, de titels zijn de afgelopen jaren bijna altijd onder Ajax en PSV verdeeld. In Belgie is de top een stuk breder en wordt er bijna ieder jaar een andere club kampioen. Dat geringe onderlinge verschil zou kunnen verklaren waarom Belgie het in de breedte beter doet in Europa. Dat het beleid in Belgie gelijke tred zou houden met NL is echter de grootst mogelijke onzin. Dat blijkt genoegzaam uit het feit dat het vooral de Belgische clubs zijn die zich hard maken voor een Beneliga, terwijl het enthousiasme daarover in NL aanzienlijk minder is. NL beschikt al jaren lang over de beste voetbalinfrastructuur ter wereld en qua begroting zit de rijkste club van Belgie nog altijd ruim onder de begroting van Feyenoord en Psv, terwijl de begroting van de tweede club, Anderlecht, daar 25 miljoen onder zit. Belgie kan wat beleid betreft, helemaal geen gelijke tred houden met het Nederlandse beleid, al kunnen de voetbalclubs daar zelf weinig aan doen omdat dat wordt verhinderd door de wet van 78. Die Wet zorgt ervoor dat het hoogste bedrag dat ooit door een Belgische club ontvangen is als vergoedingssom, 25 miljoen bedraagt, terwijl het land het afgelopen decennium waanzinnige talenten heeft voortgebracht. In NL ontvangt AZ dat soort bedragen tegenwoordig al. Het gaat goed vooral met het Belgische voetbal omdat de nationale voetbalbond er kennelijk in is geslaagd om in het gevlei van Moeder Natuur te komen, waardoor het land de afgelopen jaren geweldige spelers heeft voortgebracht, terwijl de jeugdopleidingen er al jaren van een zeer hoog niveau zijn. Dat is bijzonder goed voor de Belgische voetbalexport en gunstig voor de voetbalbegrotingen. Net als dat in NL is gebeurd, gaat die bron echter een keer opdrogen en zal men ook in Belgie op een gegeven moment weer een stapje terug moeten doen, zoals ook Nederland dat de afgelopen jaren ook heeft moeten doen. Dat is onvermijdelijk voor zulke kleine landen en het is in mijn optiek de belangrijkste reden dat het Belgische clubvoetbal dat in NL internationaal is voorbij gestreefd. Het is logisch dat Belgie zich graag aan grote broer Nederland spiegelt, maar dat neemt niet weg dat er veel meer verschillen dan overeenkomsten zijn tussen de twee voetbalculturen. Het heeft daarom niet zoveel zin om daartussen vergelijkingen te maken ook al is dat nog zo verleidelijk.

16 maart 2020 om 15:19

@Scepticus, ik heb eerder het gevoel dat je niet wilt erkennen dat het kleine broertje niet meer het kleine broertje van weleer is. Ik ga niet beweren dat de Belgische competitie beter is dan de Nederlandse, maar buiten Ajax is er gewoon amper een heel groot verschil. Dat Nederland in het verleden meer prijzen heeft gewonnen gaat natuurlijk altijd zo blijven, maar dat is toch totaal niet relevant voor het heden? Feit is dat de Belgische competitie een enorme opmars heeft gemaakt met het gevolg dat er nu een brede top is. In Nederland heb je Ajax en dan een PSV, Feyenoord en AZ. In België heb je Club Brugge, Anderlecht, Gent, Antwerp, Genk en Charleroi. Daarnaast heeft Clun Brugge een vergelijkbare begroting als Feyenoord en PSV en door uitgaande transfers en jaarlijkse CL-kwalificatie gewoon meer financiële mogelijkheden. Qua prestaties doet België gewoon niet onder en dat is de zowat de enige reden waar je het niveau van de competitie aan kunt ijken.

16 maart 2020 om 15:23

@Richard, dus omdat Ajax als enige club het merkelijk beter doet, is meteen de hele Nederlandse competitie beter dan de Belgische?

16 maart 2020 om 15:45

@lierse1997,wat je schrijft is feitelijk onjuist, hieronder de begrotingen in Nederland en Belgie: ajax 110 miljoen euro PSV 78,5 miljoen euro Feyenoord 68 miljoen euro Vitesse 26 miljoen euro Club Brugge: 70 miljoen euro anderlecht: 50 miljoen euro krc Genk: 50 miljoen euro aa Gent: 44 miljoen euro club Brugge zou in Nederland pas op de 3e plaats komen qua begroting net boven Feijenoord en Anderlecht en Genk zouden pas op plaats 4 komen in Nederland.

16 maart 2020 om 15:52

" ik heb eerder het gevoel dat je niet wilt erkennen dat het kleine broertje niet meer het kleine broertje van weleer is ". Volgens mij blijkt uit mijn reactie het tegendeel. Alleen heb ik daar de kanttekening bij geplaatst dat dat de huidige situatie is en die zo weer kan omdraaien als de bron opdroogt. Het is helemaal geen feit dat Belgie een enorme opmars heeft gemaakt en daarom een brede top heeft, dat is jouw mening. Die ik niet deel, ik denk dat het omgekeerde het geval is en dat Belgie juist een Europese opmars heeft gemaakt als gevolg van die brede top. In NL is de top veel smaller en moeten de punten de laatste jaren worden gehaald door 1 of 2 clubs, terwijl Belgie veel minder afhankelijk is en niet meteen droog komt te staan als er 1 club weg valt. Daardoor doet Belgie het kwantitatief beter, maar afgezien van de punten levert dat niet echt iets tastbaars op. Dat Belgie qua resultaat niet onder zou doen voor NL, hangt af hoe je dat bekijkt en of je dat afmeet aan de kwaliteit of de kwantiteit. En waar je meer waarde aan hecht, aan 1 of 2 Rembrandts of 10 Willinks. Ajax is ook gewoon een Nederlandse club en die heeft Europees niet alleen meegedaan, maar met een halve finale in de CL en een finale in de EL ook resultaat geboekt. Het is dus maar net wat je belangrijker vind, ieder jaar meedoen en af en toe een puntje halen of ook een keer niet meedoen en de volgende keer ver komen. Kwantiteit versus kwaliteit. Je rekent je overigens rijker dan je bent. De jaarlijkse CL kwalificatie heeft Brugge uitsluitend te danken aan de 8e plaats op de Uefa ranglijst, maar de landen die daarboven staan, waaronder NL, komen ieder jaar dichterbij en het moment waarop die er overheen gaan en dat voordeel weer weg valt, komt steeds dichterbij. Dus kan je er beter nog even van genieten zolang het nog kan.

16 maart 2020 om 15:57

De hoogte van een begroting zegt niet alles als je niet weet hoe die is ingevuld. Ajax neemt bijv. CL deelname op in de begroting, terwijl in die van Feyenoord helemaal geen Europees voetbal is opgenomen. PSV begroot op EL niveau. De verschillen zijn derhalve behoorlijk relatief.

16 maart 2020 om 16:41

@Scepticus, Ajax begroot op CL niveau, dat wil niet zeggen dat ze de CL opnemen in de begroting. Simpel voorbeeld, Ajax kan best uitgaan van 15 miljoen aan Europese inkomsten in de begroting. Dat heb je zeker binnen als je CL haalt, maar is onzeker als je EL haalt. Echter haal je de CL dan schraap je een stuk meer binnen dan die 15 (zelfs al verlies je vervolgens iedere wedstrijd). Het is dus zeker niet per definitie zo dat de verschillen behoorlijk relatief zijn, zou ook zo maar kunnen zijn dat het per begroting 5 mln verschil maakt.

16 maart 2020 om 11:41

Ik had zelf gehoopt dat hij het op mentaliteit nog zou redden hier maar na dit stukje is wel duidelijk dat hij ook de mentaliteit niet heeft om het te redden. Vluchten als je een half jaartje wat minder speeltijd hebt getuigt niet echt van mentaliteit. In Belgie was hij inderdaad goed en beslissend maar hier heeft hij dat nog niet kunnen laten zien helaas. Hopelijk laten ze hem komende zomer gaan en word er door geselecteerd.

16 maart 2020 om 11:51

" Ik had zelf gehoopt dat hij het op mentaliteit nog zou redden hier maar na dit stukje is wel duidelijk dat hij ook de mentaliteit niet heeft om het te redden. Vluchten als je een half jaartje wat minder speeltijd hebt getuigt niet echt van mentaliteit. In Belgie was hij inderdaad goed en beslissend maar hier heeft hij dat nog niet kunnen laten zien helaas. Hopelijk laten ze hem komende zomer gaan en word er door geselecteerd ". Die jongen is niet op voetbal gegaan om op de bank te zitten en aangezien er nauwelijks een beroep op hem wordt gedaan en zelfs de 17 jarige Gravenbergh hem inmiddels in de pikorde lijkt te zijn gepasseerd, heeft zijn vertrekwens helemaal niets met vluchtgedrag te maken, maar met met gezond verstand. Een speler van zijn leeftijd moet aan spelen toekomen, op de bank gaat hij niet beter worden. Dat Ajax hem niet heeft laten gaan, is op zich logisch omdat hij bij de clubs die belangstelling voor hem hadden, niet gaat leren wat hij nodig heeft om bij Ajax te kunnen slagen. Hij wordt bij Ajax ingezet als controleur, terwijl hij dat niet van nature is. Schone was dat ook niet, maar is er in geslaagd om zich om te scholen, wellicht is Marin niet flexibel genoeg om datzelfde te doen. Als dat zo is, kan de club hem beter weer van de hand doen, op de bank gaat hij nooit een goede controleur worden voor Ajax.

16 maart 2020 om 11:51

Hij wil juist spelen. Dat vind ik niet per se van een slechte mentaliteit getuigen. Als zelfs jongens als Eiting boven jou worden verkozen moet je je conclusies trekken.

16 maart 2020 om 12:09

"een speler van zijn leeftijd moet aan spelen toekomen".dat is zo'n dooddoener.dat wordt van elke leeftijdsklasse gezegd.

16 maart 2020 om 12:46

" Ik had zelf gehoopt dat hij het op mentaliteit nog zou redden hier maar na dit stukje is wel duidelijk dat hij ook de mentaliteit niet heeft om het te redden. Vluchten als je een half jaartje wat minder speeltijd hebt getuigt niet echt van mentaliteit. In Belgie was hij inderdaad goed en beslissend maar hier heeft hij dat nog niet kunnen laten zien helaas. Hopelijk laten ze hem komende zomer gaan en word er door geselecteerd ". Die jongen is niet op voetbal gegaan om op de bank te zitten en aangezien er nauwelijks een beroep op hem wordt gedaan en zelfs de 17 jarige Gravenbergh hem inmiddels in de pikorde lijkt te zijn gepasseerd, heeft zijn vertrekwens helemaal niets met vluchtgedrag te maken, maar met met gezond verstand. Een speler van zijn leeftijd moet aan spelen toekomen, op de bank gaat hij niet beter worden. Dat Ajax hem niet heeft laten gaan, is op zich logisch omdat hij bij de clubs die belangstelling voor hem hadden, niet gaat leren wat hij nodig heeft om bij Ajax te kunnen slagen. Hij wordt bij Ajax ingezet als controleur, terwijl hij dat niet van nature is. Schone was dat ook niet, maar is er in geslaagd om zich om te scholen, wellicht is Marin niet flexibel genoeg om datzelfde te doen. Als dat zo is, kan de club hem beter weer van de hand doen, op de bank gaat hij nooit een goede controleur worden voor Ajax. " Is het niet makkelijker gewoon te reageren op iemand in plaats van een hele post te citeren? Ik scroll me een muis-arm zo langzamerhand.....on: Kan het niet zijn dat Ajax hem gewoon wil behouden en als opvolger van Vd Beek ziet? Ik zie in Gravenbergh niet echt een aanvallende middenvelder. Als Marin nu al om een transfer zou vragen zou ik het wel heel erg zwak van hem vinden, zoals origineel hierboven ook al aan geeft. Dan ben je niet echt overtuigd van je eigen kwaliteiten.

16 maart 2020 om 13:34

Het is normaal dat je bij een nieuwe club niet meteen iedere minuut speelt. Dat Eiting hem in de pikorde voorbij is zou juist een reden moeten zijn om eens in de spiegel te kijken. Als je op ons kleurloze middenveld amper speeltijd krijgt kun je alleen jezelf verwijten maken. Dus als je dan praat over vertrekken in plaats van jezelf willen verbeteren en de concurrentiestrijd (die je bij iedere club hebt) aan te willen gaan ben je gewoon niet zo weerbaar en kun je als club maar beter doorselecteren.

16 maart 2020 om 11:52

Bij Standard was hij naar het einde toe zeker de man vorig jaar, maar over het hele seizoen gezien toen toch niet. Hij heeft natuurlijk op een topmoment gepiekt toen in Play-Off 1, waar hij een van de beste spelers was. Maar vroeg toen aan mensen die de JPL volgden of hij de beste middenvelder van de competitie was en niemand zou dat beamen. Vanaken, Vormer, Berge en Odjidja zijn allemaal gewoon beter mijn inziens. Qua spel past hij ook niet echt bij Ajax of het moet in een Van De Beek-rol zijn. Ik vrees voor deze jongen dat het huwelijk met Ajax geen succes meer wordt en voor Ajax dat hij geen 15 miljoen gaat opleveren.

16 maart 2020 om 13:17

Soms zijn speler en club simpelweg geen goede match. Ik denk dat deze Marin beter rendeert als een dynamische middenvelder die het veld kan bestrijken zoals hij deed bij Standard. Bij Ajax speelt je nog weleens op de helft van de tegenstander en zijn de ruimtes klein. Daar heeft deze Marin niet echt de handelingssnelheid voor.

16 maart 2020 om 14:33

Ok eerst even dit: Belgische clubs zijn over het algemeen gewoon beter dan de Nl'se (en ik ben Nederlander). Alleen Ajax en PSV zouden normaliter beter moeten zijn dan de Belgische clubs. Het grote verschil zit hem in de spelopvatting en het verwachtingspatroon. In België is het voetbal veel fysieker en lastiger dan in NL. Marin is niet zo bijzonder, maar presteert goed bij een knokteam. Bij Ajax wordt verwacht dat je balbehandeling top is, in een hoog tempo en in een kleine ruimte omdat tegenstanders zich gigantisch ingraven. Daarnaast is hij box-to-box, geen verdedigende middenvelder. Al die dingen samen maken dat hij het niet redt. Maar laat ik als Nl'er even de Nl'se arrogantie aanstippen: buiten Ajax en PSV halen Belgische clubs steevast meer punten in Europa, staan ze dus ook hoger en hebben ze dezelfde/hogere begrotingen.

Ik snap wel dat ze hem niet meteen hebben laten gaan. Hij was er net 6 maanden. Misschien dacht Ajax dat hij nog moest wennen en nog aan zou haken. Plus toen begonnen de blessures vlak voor de winterstop volgens mij. Maar ik denk dat hij in de zomer weer vertrekt.

Dom van Ajax. Ik had hem toch verhuurd om speelminuten te maken. Als je toch al spelers als Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch gaat inzetten

16 maart 2020 om 11:55

" Dom van Ajax. Ik had hem toch verhuurd om speelminuten te maken. Als je toch al spelers als Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch gaat inzetten ". Is helemaal niet dom, in ieder geval niet van Ajax. Ajax heeft hem gekocht als controleur en dat is hij niet van nature. Dus zal hij moeten worden omgeschoold. En dat gaat natuurlijk nooit lukken als hij wordt verhuurd aan een andere club en die hem gaat inzetten als aanvallende middenvelder. Als hij niet flexibel genoeg is om zich te laten omscholen, kan de club hem beter verkopen, dan levert verhuur helemaal niets op.

16 maart 2020 om 12:03

Het is wel gewoon een vreemde beslissing om hem als controleur aan te kopen. Bij standard speelde hij daar in het begin van het seizoen ook en dat was zeker niet denderend te noemen. Pas vanaf hij aanvallender mocht spelen begon hij echt uit te blinken met doelpunten. Echt goed gescout lijkt het me dan toch niet.

16 maart 2020 om 12:19

" Het is wel gewoon een vreemde beslissing om hem als controleur aan te kopen. Bij standard speelde hij daar in het begin van het seizoen ook en dat was zeker niet denderend te noemen. Pas vanaf hij aanvallender mocht spelen begon hij echt uit te blinken met doelpunten. Echt goed gescout lijkt het me dan toch niet ". Is niet zo. Ajax heeft een sterke voorkeur voor een voetballende controleur zoals Schone. En die liggen niet voor het oprapen en zal je dus zelf moeten opleiden of omscholen. Schone was van origine ook een 10 en die heeft zichzelf bij Ajax opnieuw uitgevonden en omgeturnd tot een uitstekende controleur met voetballende kwaliteiten. Kennelijk is de scouting van Ajax tot de conclusie gekomen dat Marin dat ook moest kunnen, maar misschien is die conclusie niet terecht en is hij daar niet flexibel genoeg voor. Als je een voorkeur hebt voor een voetballende controleur boven controleurs zoals bijv. die van Psv, en je kunt ze niet vinden, ben je dus aangewezen op omscholing. Het alternatief is dat je iemand kiest met mindere voetbalkwaliteiten en dat is dus gewoon een keuze die je maakt en als je kiest maak je ook weleens de verkeerde keuze.

16 maart 2020 om 12:24

Ik ben zeker met je eens dat je dan op zoek moet naar een speler die je kan omscholen. Maar alle sterke punten van Marin zijn eerder aanvallend. Hij heeft een goed schot, een goede afwerking, een goede aanvallende positionering en een goed overzicht. Daarentegen is hij fysiek soms wat ze zwak en zijn zijn korte passing en defensieve acties vaak te nonchalant. Als je hem op de 6 zet vervallen bijna alle positieve kenmerken van Marin en komen zijn zwakkere in de spotlight te staan. Ik ga zeker niet beweren het beter te weten dan de Ajax-scouting, maar Marin is naar mijn idee echt niet de ideale nummer 6. Een van de beek rol zou hem nu nog veel beter liggen, zet hem daar dan ook gewoon lijkt me.

16 maart 2020 om 13:14

" Een van de beek rol zou hem nu nog veel beter liggen, zet hem daar dan ook gewoon lijkt me ". Daar heb je volledig gelijk in. Alleen heeft Ajax genoeg spelers voor die positie en geldt dat niet voor de positie van controleur. Alle sterke punten die je aangeeft voor Marin, heeft Schone ook. En die heeft zich bij Ajax ontwikkelt tot een uitstekende controleur. En daardoor werden die eigenschappen geweldige extra wapens waarvan Ajax heel veel heeft geprofiteerd. Bij Ajax wil men graag een voetballende controleur en daarom is de keuze op Marin gevallen. Niet omdat hij een goede controleur zou zijn, maar juist omdat hij over de kwaliteiten beschikt die jij opnoemt. Anders hadden de scouts wel een " gewone " controleur aangedragen zoals die van Psv. Daar zijn er immers genoeg van.

16 maart 2020 om 13:18

De schade is toch al geleden, want je gaat er nooit geen 10 miljoen euro meer voor krijgen. Het is niet zozeer dom om hem niet te verhuren, maar het was oliedom om hem als controleur aan te trekken, want iedereen kan zien dat zijn kwaliteiten elders liggen.

We moeten toch met zijn allen concluderen dat Overmars hopeloos gefaald heeft met zijn aankoopbeleid de vorige zomer. Scherpen, Pierie, Alvarez, Marin en later ook Babel zijn regelrechte miskopen van Overmars. Dat mag iemand die al 8 jaar de TD van Ajax is niet overkomen. Overmars had beter spelers als Propper, Olmo, Haaland moeten halen. Samen met het halen van Martinez en Promes was dat prima aankoopbeleid geweest. Maar nu heb je vorig seizoen nota bene ruim 250 miljoen binnen geharkt met CL voetbal en de verkoop van De Ligt en Frenkie De Jong en dan kom je met zulke misperen aanzetten...Dat is gewoon regelrecht falen.

16 maart 2020 om 11:54

Concludeer jij dat na een half jaar maar. De 1e twee zijn voor Jong Ajax gehaald, terwijl Babel en alvarez nog een rol spelen in 1.

16 maart 2020 om 12:00

En wat voor rol spelen ze precies bij Ajax 1? Die van lapzwans en nietsnut? En Scherpen en Pierie maken zelfs geen indruk bij Jong Ajax. Dus dan zijn het toch allemaal miskopen.

16 maart 2020 om 15:09

Scherpen doet het gewoon goed bij jong ajax, zie hem zeker in potentie Ajax 1 keeper worden.

16 maart 2020 om 12:09

" We moeten toch concluderen dat Overmars gefaald heeft met zijn aankoopbeleid de vorig zomer.scherpen, Pierie, Alvarez, Marin en later ook Babel zijn regelrechte miskopen van Overmars. Dat mag iemand die al 8 jaar de TD van Ajax is niet overkomen.overmars had beter spelers als Propper, Olmo, Haaland moeten halen ". Je kunt ook gewoon iedereen zijn eigen conclusies laten trekken. Het is nergens voor nodig om voor anderen te denken, dat kunnen de meeste leden prima zelf. Je argumenten zijn bovendien ook niet heel erg sterk omdat Propper helemaal niet weg wil uit Engeland en zijn contract onlangs heeft verlengd, Haaland volstrekt onhaalbaar was voor een club als Ajax omdat hij te duur was en naar iedere Euriopes topclub kon, terwijl Ajax naar Olmo heeft geinformeerd maar een prijskaartje van 50 miljoen om zijn nek had hangen. Scherpen en Pirie spelen niet voor niets bij Jong Ajax, dat zijn aankopen bedoeld voor de langere termijn en daar behoeft dus ook pas op de langere termijn een oordeel over geveld te worden. Alvarez spreekt de taal nog niet en is niet gewend om met ruimte in zijn rug te verdedigen, waardoor hij pas drie of vier wedstrijden op de positie heeft gespeeld waarvoor hij gehaald is en het dus volstrekt onmogelijk is om een objectief oordeel over hem te kunnen vellen. Babel kan helemaal geen miskoop zijn omdat hij niet is gekocht, maar voor een half jaar gehuurd om de vele blessures in de voorhoede te kunnen opvangen. Marin heeft tot nu toe inderdaad geen indruk kunnen maken, maar als dit artikel waar is, kan die volgend jaar met winst worden door verkocht en dus kan je je afvragen of je mag spreken van een miskoop of dat dat gewoon van een aankoop die niet goed heeft uitgepakt, iets dat iedere TD met enige regelmaat overkomt. Wat we denk ik beter kunnen concluderen, is dat Overmars en Ajax bezig zijn om beleid te maken, terwijl jij een persoonlijk voorkeur hebt voor handelen dat wordt ingegeven door de waan van van de dag.

16 maart 2020 om 12:19

Als niemand interesse in Propper toont is het logisch dat hij daar wilt blijven. Het alternatief ontbreekt dan. Maar als Ajax zich voor hem had gemeld was Ajax zeker een positieverbetering voor hem geweest. Haaland was niet volstrekt onhaalbaar. Bleek maar een transferclausule te hebben die ook Ajax had kunnen betalen en hij zag het zelf ook wel zitten om een overstap naar Ajax te maken had ik ergens gelezen, Olmo had Ajax naar geïnformeerd en bleek destijds een vraagprijs te hebben van 40 miljoen en Ajax was bereid om 20 miljoen vast en 20 miljoen variabel voor hem te bieden. Schuurs hadden ze ook voor de toekomst gehaald en eerst bij Jong Ajax gestald maar ik zie nog steeds niet waarom ze hem eigenlijk gehaald hebben. Maakt iedere wedstrijd minimaal 1 cruciale fout en meestal meerdere en leert daar absoluut niet van. En ook bij Scherpen en Pierie zie ik totaal niet de potentie om het te kunnen maken bij Ajax.Alvarez heeft behoorlijk veel kansen gehad zeker ten opzichte van Marin maar heeft op de voorronde CL wedstrijd na totaal geen indruk gemaakt bij Ajax. Babel is weliswaar gehuurd maar kan ook gewoon als miskoop worden gerekend. Geen 1 wedstrijd iets toegevoegd aan Ajax en zit nu terecht op de bank hopelijk tot einde seizoen als het seizoen nog wordt afgespeeld.

16 maart 2020 om 12:25

" Als niemand interesse in Propper toont is het logisch dat hij daar wilt blijven. Het alternatief ontbreekt dan. Maar als Ajax zich voor hem had gemeld was Ajax zeker een positieverbetering voor hem geweest ". Is complete onzin. Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij om persoonlijke redenen niet weg wilde uit Engeland en dat had met zijn kinderen te maken. Bovendien weten jij en ik helemaal niet of Ajax bij hem heeft geinformeerd en hij de club wellicht heeft afgewezen. Brighton krijgt alleen al aan tvgeld meer geld binnen dan de hele begroting van Ajax bedraagt en kan dus ook veel hogere salarissen betalen. Bovendien heeft hij daar een basisplaats en speelt Brighton in de grootste en meest aansprekende competitie ter wereld. Dus dat een overgang naar Ajax inderdaad een positieverbetering zou zijn, is op zijn minst arbitrair. Iemand die niets met Ajax heeft, zou daar gemakkelijk heel anders over kunnen denken.

16 maart 2020 om 12:27

@mitchkot ik kan nog wel 500 clubs opnoemen die Haaland hadden moeten halen, maar het ook niet gedaan hebben. Blijkbaar is td spelen van achter je laptop toch makkelijker dan in het echt

16 maart 2020 om 12:44

Ok dat wist ik niet. Maar misschien dat hij zijn kinderen later wel naar een Nederlandse school wilt brengen. Brighton krijgt dan wel meer tv gelden maar hij speelt daar niet voor de prijzen en geen CL voetbal dus wat dat betreft was Ajax natuurlijk wel een positieverbetering voor hem geweest.

16 maart 2020 om 12:46

@nederland79 Alleen Haaland had het er zelf over dat hij een overstap naar Ajax wel zag zitten. Ook niet onbelangrijk bij een transfer dat een speler zelf graag naar een bepaalde club wilt.

16 maart 2020 om 13:16

Je denkt toch nirt serieus dat zhaaland van allle clubs waar hijheen kon naar Ajax zou gaan.

16 maart 2020 om 13:27

" Alleen Haaland had het er zelf over dat hij een overstap naar Ajax wel zag zitten. Ook niet onbelangrijk bij een transfer dat een speler zelf graag naar een bepaalde club wilt ". Moet je er ook bij vertellen dat dat een uitspraak is uit de tijd dat hij nog gewoon in Noorwegen speelde, dus voor hij naar Red Bull was vertrokken. En dat er toen van die scoringsdrift nog weinig te bekennen was.

16 maart 2020 om 14:29

Een droom van iemand veranderd niet zo gauw. Als ik bijvoorbeeld een paar jaar geleden graag een BMW wilde en ik reed de afgelopen jaren Opel en opeens krijg ik na een paar jaar de mogelijkheid een BMW te krijgen zal ik die kans zeer waarschijnlijk pakken.

16 maart 2020 om 13:23

Het heeft Dortmund 45 miljoen euro gekost om Haaland binnen te kunnen halen en veel grotere clubs dan Ajax hadden ook interesse in hem, het is maar afwachten of Propper haalbaar is voor Ajax aangezien hij ook binnen de Premier League kon verkassen en Olmo kon naar de Europese top. Die jongens willen allemaal in top competities spelen en zijn voor Ajax niet haalbaar. Ajax mag dan veel geld hebben, maar Europees gezien is het budget van Ajax niet zo indrukwekkend. De vijver waaruit ze veelal vissen blijft kwalitatief beperkend en als ze uit een betere vijver gaan vissen, moeten ze concurreren met de Europese subtop (die in een betere competitie speelt) en de Europese top (sowieso een kansloos verhaal).

16 maart 2020 om 13:28

Mjah Ajax heeft zelf de ambitie uitgesproken om aansluiting te gaan vinden bij de Europese top. Dit waren wel spelers geweest waar Ajax misschien een gooi mee had kunnen doen om die aansluiting te kunnen vinden. Maar dan moet je wel bereid zijn om ver te willen gaan voor zulke spelers. Nu zit je in een categorie te vissen die by far niet eens Europese subtop waardig zijn maar eerder zouden passen bij een laaggeklasseerde club in een topcompetitie. Maar die je onderhand wel veel geld hebben gekost. Wat is dan beter? Verder durven gaan voor topspelers lijkt mij.

16 maart 2020 om 13:37

Ambitie en realiteit zijn echter twee verschillende dingen. Ajax is geen Europese top en is daar nog wel heel wat van verwijderd, althans als we het over een structureel iets hebben. Elke speler van Ajax met ambitie ziet de club als een springplank. Een eindstation is Ajax niet. Dat vind ik dus absoluut geen goed argument. Je kunt de ambitie wel hebben, maar de realiteit is gewoon heel anders. Je moet volgend jaar maar afwachten wat er nog overblijft, want ze raken elke relevante speler kwijt deze zomer. De geruchten worden steeds hardnekkiger.

16 maart 2020 om 13:42

De uitgesproken ambitie van Ajax zelf om aansluiting te gaan vinden bij de Europese top strookt dus niet met wat ze aan het doen zijn met hun inkoopbeleid. Dan moet je dus ook niet zulke ambities uitspreken of je moet het inkoopbeleid zien aan te passen aan je ambities.

16 maart 2020 om 14:05

Of gewoon ambities uitspreken die niet bijna onmogelijk zijn om uit te voeren. Ajax heeft niet de middelen om (structureel) te concurreren met de Europese top. Dat kan misschien 1 keer in de 20 jaar, maar dan houdt het ook wel op.

16 maart 2020 om 14:19

Ben het niet met je eens. Laten we niet vergeten dat Ajax dit seizoen maar op het nippertje uit is geschakeld om de poulefase CL te overleven. En eigenlijk gewoon grofweg is benadeeld in bepaalde wedstrijden. Met een paar betere inkopen en neutralere scheidsrechters had Ajax de poulefase ook dit seizoen waarschijnlijk overleefd en wie weet hoe ver ze dan waren gekomen. En als je een paar keer op rij met de Europese top had kunnen concurreren was de aansluiting met de Europese top toch een stap dichterbij geweest. Het inkoopbeleid van Overmars had dus beter moeten zijn.

16 maart 2020 om 15:11

" Mjah Ajax heeft zelf de ambitie uitgesproken om aansluiting te gaan vinden bij de Europese top. Dit waren wel spelers geweest waar Ajax misschien een gooi mee had kunnen doen om die aansluiting te kunnen vinden. Maar dan moet je wel bereid zijn om ver te willen gaan voor zulke spelers ". Onlogische redenatie. Ajax heeft nu al CL nodig om verlies te voorkomen, terwijl nog maar moet worden afgewacht of CL deelname ook kan worden afgedwongen. Dus hoezo moet Ajax bereid zijn om ver te gaan, uit het feit dat Ajax meer uitgeeft dan er binnen komt en incidentele inkomsten nodig heeft om rode cijfers af te wenden, blijkt genoegzaam dat de club financieel al heel ver gaat. Ajax heeft inderdaad de ambitie uitgesproken om aansluiting te gaan vinden bij de Europese top, maar dan moet je er ook bij vertellen dat men ook heeft gezegd dat dat een kwestie van de lange adem is, een meerjarenproject waarvoor het noodzakelijk is dat de begroting minimaal wordt verdubbeld. En zover is het natuurlijk nog lang niet en zover gaat het ook nooit komen als de club de geldkraan wijd open zou zetten en onverantwoorde uitgaven zou doen. De categorie waarin Ajax kan vissen is afhankelijk van de inkomsten en die zijn bij Ajax in veel gevallen zelfs lager dan bij een laag geklasseerde club uit een topcompetitie, die alleen al aan mediagelden meer binnen haalt dan de hele begroting van Ajax bedraagt. Nog verder gaan dan Ajax al doet, heeft helemaal niets met durf te maken, maar zou neerkomen op regelrecht wanbeleid.

16 maart 2020 om 15:24

" Ajax is geen Europese top en is daar nog wel heel wat van verwijderd, althans als we het over een structureel iets hebben ". De bestuurders van Ajax bedoelen met aansluiting bij de Europese top iets heel anders dan de supporters. De supporters verwachten niets minder dat Ajax zich in de strijd om de prijzen zal gaan mengen en dat is natuurlijk volstrekt onrealistisch en kan hooguit een keertje gebeuren als echt alles mee zit. Het bestuur van Ajax bedoelt met aansluiting bij de Europese top, zo vaak mogelijk kampioen worden, CL deelname afdwingen en ieder jaar Europees overwinteren. Met andere woorden met de Europese (sub)top meedoen, ipv met hen te wedijveren. Natuurlijk zal Ajax altijd proberen om zover mogelijk te komen in een van de Europese toernooien, maar dat dat ook prijzen zal gaan opleveren, daar hoopt men meer op dan dat men er ook vanuit gaat. De concurrentie aangaan met clubs die net zoveel of meer aan 1 speler kunnen uitgeven dan het bedrag waarvan Ajax alle rekeningen moet betalen, is niet reeel. Dat kan alleen als alles een keer meezit zoals het afgelopen seizoen. En dan is het gevolg dat de hele tent wordt leeg gekocht en de club weer van voeren af aan moet beginnen.

Ik heb 'm vaker zien spelen en werd daar altijd wel blij van. Maar hij heeft gewoon nauwelijks de kans gekregen bij Ajax. Ja, in het begin even, toen iedereen slecht speelde, naast verdediger Alvarez op het middenveld en Donny die ergens voorin bleef hangen zonder de nieuwelingen te helpen. Vervolgens kreeg hij geen kansen meer. Ook niet toen Eiting niet werkte. Ook niet toen Gravenberch kans na kans kreeg. Ook niet toen Ziyech uitviel en de échte positie van Marin vrijkwam. Dat is jammer. Ligt natuurlijk ook aan Marin zelf. Hij is te bescheiden. Bij Ajax moet je jezelf laten zien, je plek opeisen. Marin heeft nood aan een paar wedstrijden in de basis (of als invaller met meer dan 5 minuten op de klok). Maar die krijgt hij nooit. Jammer voor alle partijen.

Ik snap niet waarom Ajax hem geen minuten heeft oplaten doen bij Vitesse ofzo. Kan hij wennen aan het spel in Nl, hij speelt zich het systeem in en ajax kan eiting en gravenbergh minuten geven(of een andere jeugdspeler).maar goed dit is een consequentie van een koopclub.

16 maart 2020 om 12:31

" Ik snap niet waarom Ajax hem geen minuten heeft oplaten doen bij Vitesse ofzo ". Zo moeilijk is dat toch niet, dat is zo omdat Ajax daar helemaal niets mee opschiet. Ajax heeft hem als controleur gekocht en aangezien hij dat niet is, zal hij dat moeten leren. En dat gaat natuurlijk niet lukken als Ajax hem aan Vitesse zou verhuren en hij daar gewoon als aanvallende middenvelder zou worden ingezet. Als hij niet flexibel genoeg is om zich op een andere positie te richten dan hij gewend is, heeft het geen enkele zin om hem te verhuren, maar kan je hem beter definitief van de hand doen.

16 maart 2020 om 12:38

Want, het lijkt me juist dat hij er wel veel aan heeft, minuten maken, laten wennen aan het spel in Nederland. En Ajax kan hem dan nog een keer wegen, maakt de competitie sterker en maakt ruimte voor jeugdspelers.

16 maart 2020 om 13:22

" Want, het lijkt me juist dat hij er wel veel aan heeft, minuten maken, laten wennen aan het spel in Nederland. En Ajax kan hem dan nog een keer wegen, maakt de competitie sterker en maakt ruimte voor jeugdspelers ". Je kunt een probleem alleen oplossen door de oorzaak weg te nemen. Bij Standard heeft Marin alles gespeeld waardoor het probleem niet bestaat uit een gebrek aan vlieguren. Het probleem is dat hij op een andere positie moet spelen dan hij gewend is. Dat gaat hij natuurlijk nooit leren als je hem aan een andere club gaat verhuren die hem weer op zijn vertrouwde positie laat spelen. En daarmee los je het probleem dus ook niet op, maar schuif je het voor je uit. Je gaat een speler natuurlijk al helemaal niet verhuren om ruimte te maken voor jeugdspelers. Dan had je hem uberhaupt niet moeten kopen en kan je hem beter definitief van de hand doen.

Ik ben benieuwd of dezelfde mensen die Senesi al af hadden geschreven nu ook vinden dat Marin maar weg moet bij Ajax omdat hij te weinig heeft laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 9 april
Chelsea heeft een contractvoorstel klaarliggen voor Manuel Neuer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren