De Roon ervaart ‘trieste situatie’: ‘Er was een uurtje blijdschap bij ons’

Maandag, 16 maart 2020 om

Marten de Roon en de spelers van Atalanta Bergamo zitten momenteel in quarantaine. De Italiaanse club speelde vorige week nog de return van de achtste finale van de Champions League tegen Valencia (3-4 zege), van wie er drie spelers en twee stafleden besmet zijn met het coronavirus. “Het is een trieste situatie”, vertelt De Roon in het programma Rondo van Ziggo Sport.

“We zitten met het team in quarantaine. We mogen niet meer naar buiten, omdat we in aanraking zijn geweest met de spelers van Valencia”, geeft de middenvelder te kennen. Atalanta bereikte dankzij de 3-4 overwinning, die volgde op een 4-1 zege in de heenwedstrijd, de kwartfinale van de Champions League, maar na de wedstrijd in een leeg Mestalla volgde al snel berusting binnen de selectie. “Er was een uurtje blijdschap bij ons, maar daarna ging het alweer snel over wat er hier allemaal aan de hand is.”

Bergamo behoort tot de zwaarst getroffen gebieden van Italië, dat voorlopig de meeste besmettingen met het coronavirus in Europa telt. “Het is doodstil hier op straat. Je hoort alleen de sirenes van de ambulances en de klokken die om het half uur luiden voor de overledenen”, zegt De Roon, die in Italië met een complete lockdown te maken heeft. “Als je de straat opgaat en je wordt gepakt, kan je de cel in gaan.”

“Ik sta op, Netflix wat, speel Candy Crush, Facetime met het gezin en dan slaap je weer even. Het is best pittig om helemaal niets te doen. Ik doe wat oefeningen, maar ik heb geen loopband. Over twee weken zal er weer soort nieuw preseason beginnen. We moeten even roeien met de riemen die we hebben”, vertelt De Roon over zijn daginvulling nu hij de hele dag binnen moet zitten. De middenvelder voorspelt dat in Nederland op termijn dezelfde maatregelen getroffen zullen worden als in Italië.

“Daar wordt nu elke drie dagen een andere beslissing genomen. Dat gebeurde hier ook”, constateert de Oranje-international. “Eerst moest je oppassen, toen moest er één dorp sluiten, daarna twee dorpen en dat ging maar door. Nu moet iedereen thuis blijven en ik zie in Nederland hetzelfde gebeuren. Eerst dit, daarna dat. In de tussentijd blijven mensen elkaar besmetten dus dat aantal loopt nog op, dat kan niet anders.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door nederland79)

ja precies wat hij zegt, dus daarom snap ik de regering ook niet. Je weet gewoon wat er aan zit te komen, handel dan preventief....gooi alles uit voorzorg dicht, niet als de ellende al niet meer te overzien is.maar ja, ik zal er wel niks van snappen

16 maart 2020 om 10:21

Ah, we hebben weer een kenner die perfect weet hoe er gehandeld moet worden. Dat er binnen een paar dagen al duizenden banen zijn verdwenen door oa afname van vliegverkeer - kun je nagaan wat de schade over drie weken zal zijn -vergeet je voor het gemak maar even. Ik ben blij dat de regering niet zo lichtzinnig denkt over het plat leggen van zo'n beetje het hele openbare leven. Maar ja, zonder enige kennis van zaken of verantwoordelijkheid is het makkelijk brullen. Wel goed om te lezen in je laatste zin dat je je eigen advies prima op waarde weet te schatten.

16 maart 2020 om 12:26

Wij doen precies het zelfde als de regering van Italië 1 maand geleden. Daar heeft het niet gewerkt en nu zitten ze daar in complete lockdown. Hopelijk zijn de maatregels genoeg om hier in Nederland het virus te bestrijden. Ik zelf heb geen idee hoe dit verder gaat verlopen. Economisch ben ik bang dat we uiteindelijk in een recessie belanden. We zullen zien, als iedereen maar zijn gezonde verstand gebruikt. En daar ben ik enigszins wel bang voor want ik zie dat het door vooral jongere ligt wordt opgepakt.

16 maart 2020 om 14:24

@hij niet! maar de boel moet uiteindelijk toch stil gelegd worden, kijk naar Italië.je kunt wachten tot je heel veel zieken en doden hebt en dan de boel stil leggen. Dan verdwijnen er duizenden banen.of je legt de boel gelijk stil, dan verdwijnen er ook duizenden banen, maar heb je niet het probleem van al die zieken en doden.

16 maart 2020 om 10:46

Als je een heel land in 1x op sloot gooit krijg je pas echte paniek. Misschien weet de regering allang dat ze dat gaan doen maar brengen ze het stapsgewijs, zodat het volk er een beetje aan kan "wennen" in fases.

16 maart 2020 om 14:22

ja, lekker het land op slot gooien als er straks al 15.000 mensen ziek zijn, terwijl je het kunt voorkomen door eerder maatregelen te nemen.

16 maart 2020 om 11:01

Het is bijzonder dubbel. Het gevoel zegt inderdaad bij de eerste constatering, gelijk het land op slot gooien. Echter verwoest je daarmee je economie. Zoals de regering al aangeeft, kan Nederland een flinke klap financieel nog opvangen, in tegenstelling tot de overheid van Italië, ook daar gaat de economie eraan, zonder dat de overheid een buffer heeft. Dan roept iedereen natuurlijk geld is niet belangrijk, het gaat om de gezondhei en dat is 100% waar. Maar de zorg is niet gratis. Door de economie te slopen, verdien je geen geld waarmee de zorg betaald kan worden. Misschien niet meteen een accuut probleem, maar voor de lange termijn zeker wel een probleem. Door het land op slot te gooien verslechter je dus de zorg die je wilt leveren of later wil blijven leveren. Want deze lock down gaat heel veel geld kosten, die we niet aan de zorg kunnen investeren. We moeten nog maar eens kijken welke bezuinigingsmaatregelen de regering moet gaan doorvoeren om onze overheidsfinanciën weer op orde te krijgen. Daarom zou ik toch willen aangeven dat onze overheid het nog niet zo slecht doet. Door alle bezuinigingen van de laatste jaren, hebben we een financiële buffer die in tijden als deze zeer goed van pas kunnen komen. Of alles goed is gegaan, daar kan je nog over twisten, maar ga er maar aan staan om in deze situatie altijd alles maar goed te doen. Daarnaast vind ik ook dat we zelf een verantwoordelijkheid hebben en niet te snel en alleen maar naar de regering moeten wijzen.

16 maart 2020 om 14:23

maar die economie gaat er ook aan, als je een paar weken wacht met maatregelen.dan heb je EN heel veel zieken EN een kapotte economie.dan kun je beter alleen een kapotte economie hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atalanta

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus7234
2.Lazio6838
4.Atalanta5741
5.AS Roma4815
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. GómezMiddenvelder276
R. MalinovskiyMiddenvelder255
M. PašalićMiddenvelder255
P. GolliniKeeper250
L. MurielAanvaller2515
D. ZapataAanvaller1814
A. TraoréAanvaller31
Voor de complete selectie: Clubpagina Atalanta.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Atalanta.

17 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 juli
Antoine Griezmann en zijn entourage zijn ontevreden over zijn beperkte rol bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren