‘Als een Nederlandse topclub informeert, denk ik daar zeker over na’

Zaterdag, 14 maart 2020 om 09:58Robin Bruggeman • Laatste update: 10:06

Wesley Hoedt was in het verleden een belangrijke speler bij Lazio en de verdediger heeft in dienst van Southampton ook in de Premier League gespeeld. Dit seizoen is hij echter actief bij de Belgische subtopper Antwerp FC, dat hem huurt van the Saints. Hoedt had een dergelijke stap een aantal jaar geleden nog niet in gedachten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat we Wesley Hoedt binnen een paar jaar terug zullen zien in de top van de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door sirius)

Ondanks dat hij niet lekker is weggegaan zou het aantrekken van Hoedt voor AZ de opmars en ambitieus nog meer kracht bij zetten. Is ook een jongen uit de regio Alkmaar maar zijn salaris (+/-2M bij Southampton) kan AZ nooit betalen.... Antwerp heeft een suikeroom die bizar salarissen betaalt... zie mbokani, Mirallas, Defour, hoedt, bolat etc veelal oud maar peperduur.

14 maart 2020 om 13:31

Financieel is er wel wat mogelijk hoor. Ze hebben inderdaad een rijke eigenaar, maar Antwerp is een club met veel potentie. Ze liggen natuurlijk in een enorme havenstad (sponsoren), liggen in de grootste stad van Vlaanderen, hebben een hondstrouwe supportersschare en een mooi stadion momenteel. De hoogconjunctuur die nu heerst (samen met het nieuwe stadion) zijn het gevolg van de rijke eigenaar. Maar mocht er momenteel gestopt worden met geld investeren door Paul Geysens kunnen ze alles bijna in stand houden denk ik. Antwerp is an sich wel vergelijkbaar met Feyenoord en daar is ook wel wat geld aanwezig.

14 maart 2020 om 13:39

Ik weet het zo nog niet. Qua kwaliteiten en gezien de problemen op die plek zou hij een topaankoop zijn, maar die arrogantie en hoogmoed die hij had bij zijn vertrek is hij nog niet kwijt als ik zijn interviews lees laatste jaren. Dat soort figuren kunnen de sfeer in een groep ontwrichten en dat groepsgevoel is echt essentieel om goed te draaien in mijn ogen.

14 maart 2020 om 14:48

Zo geweldig goed is Wesley Hoedt ook niet. Nu moet ik ook zeggen dat hij de Eredivisie natuurlijk wel aankan, maar ik betwijfel of hij zo'n grote meerwaarde gaat worden voor een eventuele opmars. Ik weet niet of het klopt, maar volgens het internet verdient Hoedt 3 miljoen pond per jaar. Als je dan ook maar de helft daarvan moet betalen, is dat al veel te veel geld.

Je zou er niet over na denken maar Blind tekenen. Denk eerlijk gezegd ook niet dat de topclubs behoefte hebben aan Hoedt. Misschien terug naar AZ of een subtopper in Spanje of Italië? Prima speler verder maar niet voor de top.

Deze man vindt zichzelf te goed om bij Antwerp te spelen , hopelijk wordt hij snel opgepikt door PSV of Feyenoord zodat hij weg is uit België. Een goede verdediger maar te arrogant naar mijn smaak.

14 maart 2020 om 10:40

@Pompopos

Dat vind ik echt klinklare onzin.
Hij legt het zelf keurig uit. Hij komt van AZ en gaat naar Lazio, maakt zijn debuut in oranje en speelt vervolgens bij Celta en Southampton. Dan voelt de stap naar Antwerp altijd als een stap terug. Dat snap ik wel, ik zou precies hetzelfde hebben. Ik vind hem gewoon realistisch, snap het verband dat jij legt met arrogantie dan ook niet.

14 maart 2020 om 10:57

Deze teksten an sich zijn inderdaad niet vreemd. Maar ik snap de teneur van pompopos wel. Hoedt komt in zijn interviews vaak zeer arrogant over en dat is echt wel meer dan de typische Nederlandse branie. Lijkt me geen leuke man om in je selectie te hebben.

14 maart 2020 om 10:58

Meh, Hoedt heeft wel vaker zijn individueel belang boven het teambelang gesteld. Is best een arrogante gast, wat niet erg is, maar dan moet je het wel laten zien. Was bij AZ ook niet lekker weggegaan, want die wilden zijn jeugdcontract omzetten, maar dat wilde hij weer niet want hij wilde per se weg. Toen redelijk gedaan bij Lazio, en toen naar Southampton gebracht, waar hij echt niks meer van heeft gebakken. Best apart eigenlijk.

14 maart 2020 om 13:15

Zoals Lierse1997 al aangeeft is mijn mening over Hoedt niet puur gebaseerd op dit specifiek interview. Tuurlijk is er niets mis met ambitie hebben en dit ook te uiten , maar de manier waarop hij het doet is niet altijd even handig en zo creëer je een bepaald beeld van jezelf. Maar ik geef het toe , ik ben waarschijnlijk niet de meest objectieve persoon om te oordelen over deze speler.

14 maart 2020 om 13:24

Lijkt me niet aan clubvoorkeur te liggen hoor. Ik heb absoluut niets tegen Antwerp (zeker sinds Lierse gedegradeerd is voel ik veel minder concurrentie). En nog altijd vind ik hem niet leuk overkomen. Hij praat altijd enorm kritisch over teamgenoten in plein public, komt arrogant over en is vaak niet echt vriendelijk tegen journalisten. Kan gewoon een act zijn natuurlijk, maar dat zou bijna nog erger zijn dan echt zo zijn.

14 maart 2020 om 15:01

Zo vreemd is het niet. Bij Lazio had hij met De Vrij een potentiele top-verdediger en leider naast zich. Dat is wel lekker spelen voor een jonge verdediger. Als je dan eenmaal op jezelf aangewezen bent, kun je zien uit welk hout zo'n jongen is gesneden. Ik vind Wesley Hoedt toch vooral een jongen die overschat werd. In Oranje kwam hij ook binnen toen het wanhopig slecht was. Ik vind Hoedt beduidend minder dan z'n concurrenten. Oranje zal dus voor hem bijna onmogelijk zijn.

14 maart 2020 om 12:48

Ja lekker zeg. Dan zitten wij in Nederland met deze arrogante zak opgescheept. Nee hoor, laat hem lekker wegblijven. Feyenoord heeft al een betere verdediger staan linkscentraal en veel beter dan Viergever is ie ook niet, dus in Eindhoven gaat men hem ook niet halen.

14 maart 2020 om 13:30

Maakt zich idd niet echt populair hier bij ons. Wel goeie verdediger voor Belgische normen met een goeie verre bal.

Denk dat Feyenoord op dit moment even goed voorzien is met Botteghin en Senesi, waarbij eerstgenoemde momenteel een goede Latijnse mentor voor Senesi is.

14 maart 2020 om 10:40

Denk dat Botteghin niet lang meer mee kan en dit soort buitenkansjes moet je als Feyenoord zijnde zeker pakken. Senesi met Hoedt dan heb je een aardig stabiele as met de goede leeftijd die vooral meer waard kunnen worden.

14 maart 2020 om 12:44

Contract van Botteghin loopt deze zomer af. Dus Feyenoord is zeker wel op zoek.

14 maart 2020 om 14:58

Botteghin is inmiddels alweer 32 jaar en heeft nauwelijks (nog) snelheid. Bovendien loopt z'n contract ook af deze zomer. Op zich zou Wesley Hoedt wel een leuke toevoeging zijn voor Feyenoord, maar dat kost je dan ook gelijk zo'n 2 miljoen euro aan salaris. Dat is hij simpelweg niet waard. Ook Hoedt is deze zomer transfervrij en dan zijn er altijd wel grote(re) clubs die happen omdat hij relatief weinig gaat kosten.

Zou Lazio hem niet gewoon terug willen? Hij kan vloeiend Italiaans en deed het daar gewoon goed.

Deze man voelt zich wel heel goed. Leuk dat die bij een paar degradatiekandidaten en Lazio heeft gespeeld. Maar daar ligt dan ook gelijk zijn plafond.

14 maart 2020 om 11:26

Is daar wat mis mee dan dat clubs als Lazio zijn plafond is ? Lazio is in in Italië gewoon een top club hoor en hij heeft ambities en als men dat ook al arrogant noemt raar hoor .

14 maart 2020 om 13:01

Ik begrijp wat je wilt zeggen maar dat klopt hier totaal niet. Als Lazio jouw plafond is dan heb je het gewoon gemaakt in het voetbal. Verdiende hij om bij Lazio te spelen? Waarschijnlijk niet, net zoals Jordan Lukaku ook geen Lazio-materieel is. Verder is hij zeker een aanwinst voor de Jupiler league, alleen moet hij zich minder gedragen alsof hij Nesta is ofzo ...

Ik denk niet dat er eeen club in Nederland is dat zijn salaris wil of kan betalen. Een middenmotor in Engeland lijkt zijn beste optie.

Ik vind Wesley Hoedt eerlijk gezegd ook geen duidelijke meerwaarde voor de Nederlandse top. Hij is op zich een aardige verdediger, maar dan houdt het ook wel op. Hij laat soms leuke dingen zien, maar loopt ook weleens te schutteren. Voor Oranje acht ik hem volledig kansloos. Hij is beduidend minder dan Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Ake en eventueel Blind (in vorm). Dan kun je een vroege opmars hebben gemaakt als jonge speler, maar daarna is hij nogal blijven haken in z'n ontwikkeling. Ik heb wel het idee dat hij zichzelf hoger inschat dan hij daadwerkelijk is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. NsimbaAanvaller00
J. VilsaintAanvaller00
J. ButezKeeper20
O. De WolfKeeper00
D. MatijašKeeper00
C. ThiamKeeper
L. DongoVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

7 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren