Hyun-Jun Suk eerste besmette speler in het Franse profvoetbal

Vrijdag, 13 maart 2020 om 22:59Chris Meijer • Laatste update: 10:30

ESTAC Troyes maakt vrijdagavond melding van twee besmettingen met het coronavirus binnen de club. De Franse club noemt geen namen, maar L’Est Éclair weet te melden dat het om Hyun-Jun Suk gaat. De besmettingen bij de huidige nummer vier van de Ligue 2 zijn de eerste coronagevallen in het Franse profvoetbal.

In een statement op de officiële website wordt gemeld dat een speler van de eerste selectie en een jeugdspeler positief getest zijn op het coronavirus. De twee spelers zitten inmiddels thuis in quarantaine en ESTAC Troyes benadrukt dat men in medisch opzicht nauwlettend de richtlijnen in de gaten houdt. De Franse club noemt geen namen, maar de regionale krant L’Est Éclair heeft informatie dat het hier in ieder geval om Suk gaat.

De Zuid-Koreaanse aanvaller maakte aanvankelijk geen deel uit van de selectie voor de wedstrijd tegen Le Mans, die pas vrijdag afgelast werd. Suk voelde zich al een paar dagen niet goed, waardoor men besloten heeft om hem te testen op het coronavirus. Uiteindelijk is vrijdagavond gebleken dat Suk daadwerkelijk besmet is met het coronavirus. De 28-jarige Suk, die in het verleden voor Ajax en FC Groningen speelde, keerde in januari terug bij ESTAC Troyes, dat hem overnam van Stade Reims.

Naast de eerste besmetting in het Franse voetbal, is vrijdagavond tevens het eerste coronageval vastgesteld in de Duitse Bundesliga. SC Paderborn communiceert via de officiële kanalen dat Luca Kilian positief getest is op het coronavirus. Eerder op de dag werd ook gevreesd dat trainer Steffen Baumgart besmet was, maar de testen vielen bij hem negatief uit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door yildirimkleijn)

Kunnen we niet gewoon met zijn allen twee weken in thuisisolatie?!?! En dan weer verder?

Ligt het aan mij of van de circa 7 miljard mensen op de wereld zijn er minder dan een miljoen besmet en er zijn best al wat voetballers en staf van een professionele voetbalclub besmet...

13 maart 2020 om 23:11

Moeten voetballers dan immuun zijn dan op een of andere manier?

13 maart 2020 om 23:25

Totaal niet, maar het wordt sneller geconstateerd bij hen, wat kan betekenen dat veel meer mensen het virus hebben dan er eigenlijk bekend is.

14 maart 2020 om 09:32

Dat kan absoluut zo zijn. Aan de andere kant komen profvoetballers veel meer in contact met mensen die hebben gereisd dan de gemiddelde mens. Dat zal ook meespelen.

13 maart 2020 om 23:14

Ja, ik las een bericht op geenstijl waar iemand een berekening had gemaakt. 120.000 zieken, ongeveer 10.000 bekende personen. Naar verhouding kan dat nooit kloppen. Bekende personen worden dus sneller getest, je mag er vanuit gaan dat het daadwerkelijke aantal zieken veel hoger ligt. Grenzen moeten dicht. Iedereen thuis blijven. Voetbal totaal ondergeschikt. Hoop dat Suk er boven op komt - en met hem alle getroffenen.

13 maart 2020 om 23:28

Kijk even naar de gevallen die er allemaal bovenop komen, binnen een paar dagen zijn de meeste hersteld (kijk Hudson odoi) maar de Nederlandse media laat liever de negatieve toon landen

13 maart 2020 om 23:33

Ik zeg ook niet dat we allemaal dood gaan. Maar wat er nu gebeurd is dat men rept van een pandemie, maar geen adequate maatregelen neemt. Dit halfslachtige gedoe heeft niemand wat aan.

13 maart 2020 om 23:41

@goalski Hahahahaha idd de Nederlandse media zouden het coronavirus positief moeten benaderen. Het is gewoon een extreem besmettelijk en dodelijk virus, de paniek is terecht en zelfs te laat en niet groot genoeg.

14 maart 2020 om 00:00

@goalski, Hudson Odoi is 19 jaar, kerngezond en is in topconditie. 99 procent van de Nederlandse bevolking is dat niet.

14 maart 2020 om 00:03

Houd aub op met dit gemekker. Het wordt allemaal zo opgeblazen. Dit is een virus die 9/10 mensen zonder schade doorkomt. Al dat gestress is nergens voor nodig.

14 maart 2020 om 00:04

Toen kwam er een beij bij.

14 maart 2020 om 05:54

Wanneer begrijpen jullie nou eens dat dit virus zo gevaarlijk is omdat het zo besmettelijk is, niet omdat er zoveel mensen aan dood zouden gaan. Hudson-Odoi is alweer genezen, wisten jullie dat? Ik las het nergens, totdat het op zijn insta stond. De media houdt van negativisme, en zal hier niet mee stoppen.

14 maart 2020 om 06:05

@jjhk, zeker wist ik dat. Ik kan op voetbalzone geen linkjes plaatsen maar als je naar voetbalprimeur en vi gaat en de zoekfunctie gebruikt, dan zie je dat ze gister allebei een artikel hebben geschreven dat hij hersteld is. Net als de Telegraaf, RTL nieuws en Geenstijl dat hebben gedaan. Dat lijkt me genoeg media vind je niet?

13 maart 2020 om 23:16

Er zijn veel meer besmettingen dan wat je op het nieuws leest. Alleen niet iedereen laat zich testen of vertonen symptomen. Profvoetballers hebben natuurlijk makkelijker toegang tot medici waardoor het lijkt alsof ze sneller besmet zijn.

13 maart 2020 om 23:57

Je moet het zo zien, er zijn meer gekken die hier rondlopen dan dat er daadwerkelijk vastzitten. Veel mensen met klachten laten zich onterecht niet testen.

14 maart 2020 om 05:41

Er zijn ook veel mensen die onterecht niet getest worden, terwijl je zeker weet dat ze het hebben.

13 maart 2020 om 23:20

Van die 7 miljard komt 6 miljard zijn eigen stad niet uit op regelmatige basis. Profs hebben zo belachelijk veel contact momenten dat het snel gaat. Zou ook wel kunnen dat profs gewoon meer medische begeleiding hebben en het dus sneller geconstateerd wordt.

Hyun Suk kultheld, hoop dat het snel beter met je gaat! Was verder ook wachten op de eerste besmetting in het Franse voetbal, hoop dat deze pandemie snel een keerpunt vindt.

Misschien is het een idee om deze testen niet meer te verkwanselen aan de overbetaalde topfitte heren! Zij worden allemaal getest en ondertussen krijgen de kwetsbare ouderen te horen dat er testen tekort zijn! Belachelijk!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Troyes AC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Clermont13-8
15.Reims11-1
16.Troyes AC9-5
18.Metz6-11
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
R. KouaméMiddenvelder100
Mama BaldéAanvaller92
G. GallonKeeper100
Y. TouzgharAanvaller92
R. RipartAanvaller80
D. ChambostMiddenvelder60
G. BianconeVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Troyes AC.

10 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren