Bournemouth-vijftal in quarantaine na verschijnselen van coronavirus

Vrijdag, 13 maart 2020 om 12:16Yanick Vos

Vijf werknemers van Bournemouth hebben symptomen van het coronavirus, onder wie doelman Artur Boruc. De club laat vrijdag via de officiële kanalen weten dat de vijf zieken in zelfisolatie zijn gegaan. Daarmee volgt de Premier League-club de richtlijnen van de regering. Bournemouth benadrukt dat het vijftal niet positief is getest op het coronavirus.

De club laat middels een statement weten dat de situatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden en de nodige maatregelen worden getroffen om de alle werknemers en supporters veilig te houden. Bij Bournemouth staan de Nederlandse internationals Nathan Aké en Arnaut Danjuma Groeneveld onder contract. Zij vertonen geen verschijnselen van het coronavirus.

Donderdagavond werd al bekend dat Arsenal-manager Mikel Arteta besmet is met het coronavirus. De complete Arsenal-selectie is daarop in quarantaine geplaatst. Vrijdagochtend bracht Chelsea naar buiten dat Callum Hudson-Odoi besmet is met het virus. Ook de complete Chelsea-selectie is vervolgens in zelfisolatie geplaatst. Manchester City-verdediger Benjamin Mendy is uit voorzorg in quarantaine geplaatst nadat een familielid met gezondheidsklachten kampte. Donderdag maakte Leicester City-manager Brendan Rodgers bekend dat drie van zijn spelers uit voorzorg in quarantaine zitten.

Vrijdagochtend kwamen de FA, EFL, Premier League en clubs bij elkaar voor een spoedoverleg. De bestuurders waren het unaniem met elkaar eens dat he Engelse voetbal stilgelegd moest worden. Vrijdagmiddag maakten de betrokken bonden bekend dat de Premier League, Championship, League One en League Two tot aan 4 april zijn stilgelegd. Of de competitie daarna hervat kan worden moet worden afgewacht, zo klinkt het.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door bf1994)

Ik stel voor dat we de gigantische geleden schade door het coronavirus gaan verhalen op China. Het is onbegrijpelijk dat wij hier allerlei maatregelen moeten nemen om het coronavirus onder controle te kunnen krijgen maar dat er geen enkele maatregelen zijn te bespeuren tegen de veroorzaker van het coronavirusprobleem. In landen als China mogen ze gewoon wilde dieren verkopen op vrije markten die dodelijke virussen bij zich dragen die overdraagbaar zijn van mens tot mens. Waarom worden er niet keiharde maatregelen genomen tegen dit soort landen die dit toelaten? Er is nu al sprake dat ze op de beurzen uit angst voor de gevolgen van het coronavirus honderden miljarden in rook op laten gaan. Vele vluchten, hotelreserveringen, vakanties, enzovoorts worden geannuleerd. Mensen kunnen niet meer reizen voor hun werk, veel bedrijven zullen failliet gaan, enzovoorts. De gevolgen voor de economie zullen gigantisch worden. Dat ze in landen als China gewoon nog zulke dieren mogen verkopen terwijl in het verleden al vaker epidemieën (bijvoorbeeld SARS) zijn ontstaan doordat ze in dat soort landen maar zulke dieren op vrije markten mochten verkopen. Men heeft niet geleerd van het verleden en men heeft verzuimd hiertegen maatregelen te nemen.

13 maart 2020 om 12:48

Ik ben het volledig met je eens, veel mensen weigeren de vinger naar China te wijzen en hun voor t kwaad aan te zien. Eerst onderdrukken ze miljoenen oeigoeren en martelen die fysiek als mentaal. En nu met dit virus waar ze het zelf redelijk op orde hebben en het westen met het probleem zit omdat hun niet van bepaalde dieren/ vleermuizen af kunnen blijven. Walgelijk echt waar, meer dan dat zijn ze niet

13 maart 2020 om 12:51

Zullen we dan ook meteen keiharde maatregelen nemen tegen alle westerse landen die maar wat graag gebruik maken van alle goedkope spullen uit China? Zolang het ons uitkomt accepteren we alles wat daar gebeurt. Nu het voor ons niet zo fijn meer is moeten er ineens maatregelen worden genomen.

13 maart 2020 om 12:53

Dat heeft toch geen negatieve gevolgen voor hen gehad TheJigsaw? Je reactie slaat kant noch wal.

13 maart 2020 om 13:00

Wat zeg je allemaal, de goedkope spullen die jij bijvoorbeeld via wish besteld, bestel je bij Chinese bedrijven. Dat zijn. 90% Chinezen zelf. En de westerse landen ondernemen al jaren actie door middel van Fairtrade. Als je perse een discussie aan wilt wakkeren moet je geen domme argumenten geven

13 maart 2020 om 15:03

Praktisch elk groot bedrijf koopt minimaal onderdelen of hele producten in bij China. Daar maakt iedereen gebruik van. Wij willen hier niet het dubbele betalen voor producten die in Europa dan gemaakt worden. Ik vind een discussie over de positie van China best terecht, maar doen alsof wij er niets aan kunnen doen met z'n allen is van de zotte. We hebben China veel te veel macht gegeven, ze hebben hier vrijspel, maar hun eigen markt zit bijna op slot (op een kier). We hadden ons veel harder moeten opstellen naar China. Als ze hier op de markt willen prima, maar dan ook omgekeerd zo. Willen ze dat niet? Dan komen ze hier de markt ook niet op.

13 maart 2020 om 12:59

Kort door de bocht dit. China is juist heel assertief te werk gegaan als het gaat om het virus in te dammen. Zo goed dat het aantal nieuwe besmettingen daar al enorm is afgenomen per dag. Bovendien is het nog steeds niet bewezen dat het virus afkomstig is vd markt, aangezien er daarvoor al een coronageval is geconstateerd zonder enige relatie met de markt. Enige die je kan verwijten zijn andere landen die de ernst vd situatie niet inzagen en te laat waren met voorzorgsmaatregelen.

13 maart 2020 om 13:07

Dat ze zelf effectief te werk zijn gegaan om het virus te kunnen indammen betekent natuurlijk niet dat ze niks te verwijten valt. Het is hun te verwijten dat ze überhaupt hebben toegestaan dat wilde dieren die dodelijke virussen bij zich dragen die overdraagbaar zijn van mens tot mens op vrije markten verkocht konden worden.

13 maart 2020 om 16:47

In China wist men begin tot medio december al dat het virus rondwaarde. Mijn zusje zat nl. in Wuhan en werd op 15 dec. gewaarschuwd drukke plaatsen te vermijden, alleen op pad te gaan als het écht nodig was en liefst op de campus te blijven omdat er een gevaarlijk virus zou zijn waar ze geen grip op kregen. Het zit in de Chinees communistische cultuur ingesleten dat je een meerdere niet tegenspreekt. In mijn beleving is een en een dan twee. Ze wisten het al een tijd, hebben eerst getracht het onder de pet te houden, vervolgens downplayen, geen open en eerlijke weergave vd ernst en ga zo maar door. En kijk nu; de gevolgen voor de rest vd wereld! Ni fakkin hao. Phanks Tsjaina.

13 maart 2020 om 13:22

Tja allemaal leuk en aardig maar gaan wij China even een flinke rekening sturen (en die zal flink zijn), dan werk je dat land echt in een diepe financiële crisis. Niet dat ik dat erg vind voor de Chinezen bevolking hoor, maar China produceert zoveel voor de wereld hé, dat wij gewoon mee worden getrokken in hun financiële malaise. Met andere woorden: dan gooien wij mooi onze eigen ruiten in.

13 maart 2020 om 13:26

Geen maatregelen nemen tegen landen als China betekent dat ze geen lering trekken uit dit virus. Dan gaan ze gewoon door met de verkoop van wilde dieren op markten die dodelijke virussen bij zich dragen die overdraagbaar zijn van mens tot mens. En kunnen we in de toekomst vaker dit soort epidemieën krijgen. Hun hebben ons in de financiële malaise laten storten door toe te laten dat dit soort dieren op markten verkocht mochten worden. Dan mogen wij ook maatregelen nemen die hun financieel hard treffen.

13 maart 2020 om 13:34

Ik ben het er mee eens. Als dit soort grapjes te vaak gebeuren dan heeft dan enorme gevolgen. Het wordt tijd dat ze ermee kappen daar, want het heeft effect op de hele wereld. Dat ze hond eten bijvoorbeeld kan me niet zoveel shelen. Maar ongedierte als vleermuizen enzo moet stoppen. Want ze pakken niet alleen hunzelf ermee, aan de andere kant van de wereld zijn wij er ook de dupe van

13 maart 2020 om 13:58

Helemaal gelijk. Gewoon onszelf in een nog diepere financiële crisis storten om een statement te maken. Lijkt mij echt een geweldig plan. Ik heb liever dat wij na dit hele gebeuren de dialoog aangaan met China ipv als een cowboy even om ons heen te gaan schieten.

13 maart 2020 om 14:18

Haha de dialoog aangaan? Ze zullen je hard uitlachen dan en gewoon verder gaan met hun eigen wil. Nee, met softheid bereik je niks bij dat soort landen.

13 maart 2020 om 15:28

En straks met zijn allen weer terug naar de voedselbonnen wel?

13 maart 2020 om 18:00

Mitchkot, 'ze' lachen je in China ook keihard in je gezicht uit als je daar durft te beginnen over zoiets waanzinnigs als 'alle geleden schade verhalen'. Wat dacht je nou eigenlijk zelf? Dat ze daar ook maar een seconde slaap verliezen als we jouw rare voorstel zouden volgen? Alsof ze eerder wel zo enorm onder indruk waren van ons, toen het over de mensenrechten daar ging. 'dat soort landen' (je hebt trouwens een apert toontje in je verhaal) zijn honderden keren groter dan Nederland in álles. Wat dácht je nou te gaan bereiken met je 'met softheid bereik je niks'???

13 maart 2020 om 13:58

Prima plan en dan dat geld gebruiken voor mensen die 't nodig hebben in Afrika bijvoorbeeld waar al 100 jaar 't zelfde afrikaantje misbruikt word met 'n vliegje op z'n gezicht om de westerse wereld rijker te laten worden.

13 maart 2020 om 17:56

Mitchkot. De 'gigantisch geleden schade' verhalen op China?? Hoe wilde je dat exact gaan doen Mr. Moskowicz? BIj welke rechtbank wilde je deze nonsens claim gaan neerleggen precies? En hoe ga jij je dan verdedigen als de Chinezen dan een counterclaim inbrengen wegens verspreiding van gekke koeien ziekte (Jacob-Creuzfeldt), Q-koorts en vogelpest? Zal ik ook maar niet zo flauw doen te beginnen over het feit dat de Nederlandse overheid zo enorm laks is met de aanpak van de productie van kinderporno en synthetische drugs, waarin Nederland het grootst producerende land ter wereld is. Nee Mitchkot, beetje makkelijk om als Nederlander hier de eerste steen te gaan zitten gooien. Totaal geen recht van spreken, laat staan dat een claim te lachwekkend voor woorden is.

13 maart 2020 om 21:32

Wat een domme opmerking zeg. Alsof iemand dit wil... alsof het expres is gedaan. Lekker menselijk ben je.

13 maart 2020 om 21:51

Dan mogen alle landen die door de europese landen zijn gekoloniseerd ook de kosten op de Europese landen verhalen? Want die hebben die landen helemaal leeg gezogen

Laten we eerst alles maar alles oplossen wat betreft de virus en de economie voor dat we met een vinger gaan wijzen

13 maart 2020 om 13:36

Het is vrij duidelijk waar het virus vandaan komt. Het wordt tijd dat er maatregelen genomen worden om wilde dieren te eten die gevaarlijke virussen dragen. Want de hele wereld is nu de dupe ervan omdat ze zin hadden in vleermuizen soep. Normaal zeg ik niks over dergelijke zaken, eet maar wat je wilt. Maar na deze grap zouden er regels moeten komen

13 maart 2020 om 14:43

Die regels zijn er nu toch ook? Die 'wet markets' zijn allemaal illegaal geworden.

13 maart 2020 om 14:54

Hmm oke. Dat wist ik niet. Strengere controle op dan?

13 maart 2020 om 23:03

Uhm je weet dat dat vleermuizensoep best een hoax is. RTL nieuws heeft dat al ontkracht en Dumpert postte een filmpje van een x aantal jaren geleden in Indonesie terwijl ze taggen dat het Wuhan was. Enige filmpje die je wel kunt bekijken is die van Vox News, en dan ga je beter begrijpen waarom China zo handeld. Iets beter inlezen voordat je deze conclusies trekt makker.

13 maart 2020 om 23:37

Ik weet inderdaad niet over welke film je hebt? Ik had gelezen dat de nederlandse experts ervan uit gingen dat het virus van vleermuizen afkomstig is. Wat is de naam van de film?

14 maart 2020 om 09:58

Er zit een verschil in van waar het vandaan komt en waar het overlap heeft. Bij Vleermuizen komen veel van dat soort virussen voor, zie bijv. Sars in 2003, wat overlap heeft met de huidige Covid-19. Maar dat betekent niet dat het daarvan vandaan komt, want er is gewoon te weinig bewijs wat er precies is verkocht op de dagen dat de eerste mensen geinfecteerd raakten. Moet je op Youtube zoeken: "Why new diseases keep appearing in China" - Vox.

Elke keer als je voetballers voor de camera een interview ziet geven (direct na de wedstrijd) dan zie je ze bijna allemaal aan hun gezicht pulken, krabben, wrijven..valt echt elke keer weer op. Dat is natuurlijk ook een manier om sneller besmet te raken of een infectie te verspreiden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AFC Bournemouth

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. SolankeAanvaller4015
A. BegovićKeeper450
J. StanislasMiddenvelder3510
A. GroeneveldAanvaller3315
S. SurridgeAanvaller294
S. CookVerdediger420
L. KellyVerdediger361
Voor de complete selectie: Clubpagina AFC Bournemouth.

49 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester City 9 1 4 0
2019/2020 AFC Bournemouth 29 2 2 0
2018/2019 AFC Bournemouth 38 4 3 0
2017/2018 AFC Bournemouth 38 2 5 0
2016/2017 Chelsea 2 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Mourinho stelt lijst met versterkingen op en denkt aan Oranje-international’

Nathan Aké staat op het wensenlijstje van José Mourinho, zo weet La Gazzetta dello Sport donderdag te onthullen. De centrumverdediger van Manchester City wordt door de dinsdag bij AS Roma aangestelde...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren