Manchester City-back Benjamin Mendy in quarantaine geplaatst

Donderdag, 12 maart 2020 om 21:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:15

Benjamin Mendy is verplicht in quarantaine geplaatst door Manchester City. Een familielid van de linksback van the Citizens kampt met gezondheidsklachten, waaronder ademhalingsproblemen, een mogelijk symptoom van het coronavirus. Na een bezoek van een arts aan het huis van Mendy in het Engelse Cheshire is besloten dat de voetballer voorlopig in thuisisolatie moet blijven.

De 25-jarige Mendy zal in ieder geval niet in actie komen in de aanstaande competitiewedstrijd van Manchester City tegen Burnley op zaterdag. "De club heeft vastgesteld dat een familielid van een van onze spelers is opgenomen in een ziekenhuis met symptomen van een luchtwegaandoening", zo laat een woordvoerder van Manchester City weten. "Mendy heeft meerdere tests ondergaan in het ziekenhuis, waaronder een test op het coronavirus. Totdat de uitslag van de test bekend is, verblijft de speler in kwestie in isolatie als voorzorgsmaatregel."

Het is afwachten of het bericht gevolgen heeft voor de Premier League. Voorlopig gaan wedstrijden in de Engelse voetbalcompetitie door mét publiek, al meldde The Times donderdag dat de kans groot is dat Premier League-duels komende tijd achter gesloten deuren gespeeld moeten worden. Dat bericht is echter niet bevestigd door de Engelse voetbalbond (FA), waardoor voorlopig geen sprake is van ingrijpende maatregelen in de competitie. In het Verenigd Koninkrijk staat de teller nu op 590 coronagevallen, waarvan 10 dodelijke slachtoffers.

In Engeland werd donderdag door diverse journalisten met grote verbazing gereageerd op het uitblijven van maatregelen. "Onze arrogantie is ongelooflijk en zorgwekkend", zo tweette John Cross van de Daily Mirror. "De rest van Europa kijkt met verbazing naar onze schokkende houding tegenover de grootste gezondsheidscrisis voor een hele generatie." Henry Winter van The Times is het roerend eens met zijn collega. "Het Engelse voetbal moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Schrappen", aldus de scribent.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ajax-2019)

Nou dat is dus ook het einde van dat spelen-zonder-publiek, als de spelers nu ook niet meer kunnen meedoen.

12 maart 2020 om 21:56

Klopt, ging ook helemaal niet werken. Er hoeft maar 1 speler in quarantaine te zitten om het al oneerlijk te maken. Beste is gewoon het stopzetten van de competities.

13 maart 2020 om 00:12

Corona virus is vele malen besmettelijker dan een gewoon griepje. Daarnaast kunnen de klachten veel erger zijn. Om nog te zwijgen over het feit dat de hele selectie in quarantaine moet zodra 1 speler besmet wordt. Wat gaan we doen wanneer een hele selectie 'verhinderd' is?

13 maart 2020 om 05:05

@ajax2019, Het scenario hier betreft 1 persoon in quarantaine, niet het hele team. En niet zo panikeren svp.

12 maart 2020 om 22:03

Inderdaad. VZ heeft geen artikel geschreven maar Manolo Gabbiadini van Sampdoria is inmiddels de tweede speler die positief is getest op corona na Rugani.

12 maart 2020 om 22:07

Speler van Hannover ook. Alles stilleggen is het enige juiste besluit

Apart contrast, Mendy in quarantaine. Boris Johnson die net zegt dat er nog geen reden is om sport evenementen uit te stellen of te stoppen.

12 maart 2020 om 22:03

Kun je nagaan wat voor een incompetente kerel die Johnson is. Dat of hij luistert naar zeer slechte epidemiologische raadgevers (wat me onwaarschijnlijk lijkt want elke arts die een klein beetje epidemiologie heeft gehad zag dit al lang en breed aankomen).

12 maart 2020 om 22:06

Ik las zijn persconferentie op de BBC en zijn Chief Scientific Adviser zei eigenlijk wel goede en verstandige dingen als ik eerlijk ben. Zeker waard om even te lezen.

12 maart 2020 om 22:28

Als ik het zo nalees wil hij de maatregel achter de hand houden. Ik kan natuurlijk een heel betoog gaan houden waarom ik het er mee oneens ben, maar grutjes, daarvoor zitten we niet op Voetbalzone. Laat ik gewoon zeggen dat ik het niet verstandig vind, zeker omdat je waarschijnlijk al 10.000 geinfecteerden hebt, terwijl je er pas 500 positief hebt getest.gelukkig kan ik dan wel op zondagochtend de samenvattingen op youtube van Ziggo blijven bekijken

12 maart 2020 om 22:45

Ik snap je punt wel, maar zijn punt was ook wel goed. Want ik ga nu ook met vrienden ergens kijken en daar is veel meer contact dan ik zou hebben in een stadion. Zelfde geld dat alle andere sport afgelast is. Nu gaan we met het team iets anders doen... Het veranderd eigenlijk niet heel veel denk ik, al die maatregelen.

12 maart 2020 om 23:46

dat is je eigen keus... de druk van zelf moeten spelen/trainen/ je seizoenskaart benutten is nu weg.das allemaal niet voor niets, als je dan toch iets gaat doen...tja...t houdt een keer op.ik zeg niet: laten we alle domme mensen vermoorden, ik zeg, haal overal de waarschuwingslabels vanaf, dan lost het probleem zich vanzelf op

12 maart 2020 om 22:03

Apart maar wel logisch, zou toch van de zotten zijn als er wedstrijden afgelast worden omdat 1 selectielid thuis zit ivm een ziekte.

13 maart 2020 om 04:56

En inmiddels is ook Arsenal in quarantaine. I rest my case

Jaa jongens. Ik ben bang dat het voetbalseizoen afgelopen is. Geen winnaars dit keer helaas. Nood situatie helaas

12 maart 2020 om 22:06

Dan heerst er echt een PL vloek op Liverpool 🤣

12 maart 2020 om 22:07

Ik wilde het net vragen hahaha. Wordt liverpool wel bekroond tot kampioen? Wat overigens gewoon DIK terecht is naar mijnn mening.

12 maart 2020 om 22:37

Alle resterende wedstrijden op een gelijkspel zetten. Misschien dat er wonder boven wonder nog 2 of 3 wedstrijden gespeeld kunnen worden aan het einde van het seizoen. Denk het eerlijk gezegd niet.

12 maart 2020 om 22:06

Ben er ook bang voor. Maar waarschijnlijk wel het verstandigst. Ik vraag me af of er ooit eerder zo'n noodsituatie is geweest dat alle sportevenementen afgelast werden? Op de wereldoorlogen na natuurlijk.

12 maart 2020 om 22:07

Ik denk het niet. Las laatst dat de wereldoorlog de laatste keer was dat dit gebeurde

12 maart 2020 om 22:07

Als het Ek naar volgend jaar wordt verschoven, acht ik dat de competities begin de zomer afgemaakt worden. Als dit uiteraard mogelijk is.

12 maart 2020 om 22:10

Persoonlijk heb ik liever dat ze gewoon winnaars bekronen met de huidige stand. Nieuwe seizoen beginnen met schone lei en uitgerustte spelers

12 maart 2020 om 22:19

Waarom dat dan? Lazio, Leipzig, Dortmund, Real, AZ willen ook een keer de titel kunnen winnen en dit is zo een jaar waarin het kan..

12 maart 2020 om 23:11

Dan is dat jammer voor hun, gezondheid boven alles.

Gooi nou maar in ieder geval het programma er tot april uit. Hier heeft geen enkele club of speler ook maar iets aan.

12 maart 2020 om 22:08

Weet je of liverpool wel tot kampioen bekroond gaat worden? Het is eerder vervalsing als liverpool geen kampioen bekroond wordt dit seizoen. Met die run die zij hebben gehad

12 maart 2020 om 22:28

Voorlopig nog niet. Verwacht uitstel in de hoop dat men het virus kan beteugelen. Iets wat ik zeker niet zie gebeuren op korte termijn. Pas dan zal er verder nagedacht worden over het vervolg van de competitie. Maar goed, er zijn belangrijkere zaken dan het landskampioenschap. Hopelijk is er ruimte om de PL alsnog uit te spelen, maar het zal dan sowieso een flinke organisatorische klus worden

Er zouden ook 3 spelers van Leicester in isolement zijn gezet door de club zeld. Rodgers schijnt dit geconformeerd te hebben. 3 spelers hadden verschijnselen en daardoor heeft de club actie ondernomen. Dus het ziet er heel sterk naar uit dat in de PL de wedstrijden ook afgelast gaan worden.

12 maart 2020 om 22:10

Dat gaat nu overal gebeuren. In iedere competitie kan bij wijzen van spreken een voetballer boodschappen doen, het van een willekeurig persoon krijgen en zo iedereen verder aansteken. Ik vraag me alleen af hoe ze kampioenen e.d. gaan bepalen.

Ik denk ook dat hij niet is geslaagd bij city, veelste veel problemen deze jonge jammer genoeg

12 maart 2020 om 23:13

Zal hem een rot zorg zijn, volgens mij heeft hij nu andere dingen aan zijn hoofd.

13 maart 2020 om 04:11

Hij kan weinig doen aan die enorm vervelende blessures. Hij is onze beste Linksback. Goede speler hoor. Je bent mislukt als je, zoals bijvoorbeeld Savic of Bony, speelt zwaar door het ijs zakt en verkocht moet worden.

Lees zojuist dat Dybala ook al besmet is. Zal me niks verbazen als meer Juve-spelers volgen...

12 maart 2020 om 23:44

Ja die spelers komen veel in aanraking met elkaar. Gelukkig zijn het gezonde mensen en zal er hopelijk niet veel gebeurn

De jongere met goede gezondheid redden het wel. Zo als betaalde voetbal spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6122
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder302
R. SterlingAanvaller289
İ. GündoğanMiddenvelder2512
Gabriel JesusAanvaller258
R. MahrezAanvaller259
João CanceloVerdediger251
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren