Ajax-fans doen dringende oproep: ‘Ja, ook volgende week tegen Feyenoord’

Donderdag, 12 maart 2020 om

De Supportersvereniging Ajax (SVA) is ten zeerste tegen het spelen van competitiewedstrijden achter gesloten deuren, zo klinkt het donderdag. De supportersgroepering gruwelt dan ook bij het idee dat de aankomende wedstrijden van Ajax met FC Twente (15 maart) en Feyenoord (22 maart) mogelijk zonder toeschouwers worden afgewerkt. Het is echter goed mogelijk dat de KNVB vanwege het coronavirus op zeer korte termijn maatregelen neemt.

Het duel met FC Twente van zondag in een leeg stadion is derhalve geen optie voor de Supportersvereniging. "Absoluut niet zelfs. Voetbal wordt voor de fans gespeeld", benadrukt directeur Fabian Nagtzaam in een verklaring aan De Telegraaf. Hij verwijst terloops naar de gevolgen van het weren van publiek in het buitenland. In de Serie A werd het duel tussen Juventus en Internazionale van zondag in een leeg Allianz Stadium gespeeld.

De Jong zoekende: 'Ze zien in mij een nummer 10'

"Juventus-Inter was een topper in de Serie A, maar werd door de lege tribunes een zouteloze pot", verzucht Nagtzaam. "Haal de wedstrijd (tegen FC Twente, red.) dan maar uit het programma en haal hem later in. Ja, ook volgende week Feyenoord - Ajax. Natuurlijk is het in het voordeel van Ajax als die in een lege Kuip wordt gespeeld. Maar dat willen we niet."

De KNVB besloot eerder deze week om PSV - FC Emmen, Willem II - sc Heerenveen en RKC Waalwijk - FC Groningen uit te stellen, daar Noord-Brabant vanwege het coronavirus wordt aangemerkt als risicogebied. De overige zes wedstrijden in de Eredivisie van aankomend weekeinde gaan voorlopig wel door, zo is woensdag besloten op een spoedoverleg van alle betrokken partijen. Daarnaast is publiek gewoon welkom in de zes verschillende stadions.


Poll

Ben jij het eens met de Supportersvereniging Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Geen paniek. Er wordt dit seizoen überhaupt niet meer gevoetbald. Wat er met dit seizoen moet gebeuren en hoe we de eindstand bepalen? Ik weet het niet. Waarschijnlijk komt er geen eindstand. Corona is kampioen, op naar volgend seizoen.

12 maart 2020 om 13:58

En hoe weet je dan wie er champions of europa leauge mag spelen zonder kampioen?

12 maart 2020 om 13:59

Zelfde als dit jaar, denk ik :-).

12 maart 2020 om 14:39

Als het corona virus zich zo blijft verspreiden dan zal uiteindelijk heel de eredivisie lam gelegd worden. Dan verwacht ik dat het uiteindelijke besluit word dat er geen eindstand komt en de gene die in Europa mogen gaan voetballen de zelfde clubs zullen zijn als dit jaar. Er is ook nog beter idee toch?

12 maart 2020 om 15:02

Hahahahaha ja even het seizoen resetten.. En weer opnieuw beginnen. Maar wat een bangmakerij is het joh dat corona virus.. Ik weet zeker dat er mensen zijn die het gehad hebben maar het niet eens wisten dat ze het hebben gehad. Aan een gewone griep kan een zwakker persoon ook overlijden dus die corona bullshit is niks nieuws. En dood gaan we toch allemaal een keer als onze tijd is gekomen. Vooral lekker een nuchtere hollander blijven!

12 maart 2020 om 15:14

Wat een ongelofelijke reactie. Een regering moet alles doen om de samenleving te beschermen. Dat het voor vele mensen een onschuldig virus is, klopt, maar voor een deel van de samenleving is dit een levensbedreigend virus. Jij roept dus eigenlijk dat we deze mensen aan hun lot moeten overlaten want we gaan toch allemaal wel een keer dood? Benieuwd of je dat ook roept als het jouw oma/opa/moeder/vader betreft.

12 maart 2020 om 15:46

Echter is het percentage sterfgevallen in de oude leeftijdscategorieen relatief wel erg groot met meer dan 14 procent in de oudste categorieen. Het is voor het overgrote deel van de bevolking waarschijnlijk niet meer dan een paar weken waarin het even afzien is, maar voor ouderen en mensen met een (ernstig) verzwakt immuunsysteem is het virus wel degelijk levensgevaarlijk. Een persoon met een gemiddelde leeftijd kan het lichamelijk wel hebben. De weerstand is aanzienlijk groter waardoor kans op een zware longontsteking behoorlijk gering blijft. Bij iemand met een zwak immuunsysteem stijgt die kans aanzienlijk met dit virus en dan komt zo'n longontsteking ook direct veel harder binnen vanwege een gebrek aan weerstand. Voor die mensen is er wel degelijk reden tot zorgen en dan snap ik wel dat men overal erg voorzichtig is. Ik maak me met betrekking tot mezelf ook geen ernstige zorgen bij een eventuele besmetting, maar ik zou er niet aan moeten denken om een bejaard persoon of iemand met een verzwakt immuunsysteem aan te steken. Bij de normale griep sterft 0,1 procent, bij dit virus zo'n 3,5 procent. Dat is wel degelijk een flink verschil.

12 maart 2020 om 16:15

Ook de besmettelijkheid ligt hoger waardoor ziekenhuizen overspoelt raken. Indirect kunnen er ook slachtoffers vallen die geen corona hebben maar wel behoefte hebben aan medische hulp

12 maart 2020 om 16:49

Stec, dat zou echt gigantische competitievervalsing zijn. Ik denk persoonlijk dat alles opschuift en dat we gewoon de competitie afmaken, maar dat we een paar weken later klaar zijn. Het zelfde geldt voor het EK. Dan het komend seizoen maar iets later laten beginnen. En dan wordt die achterstand in de loop der jaren vanzelf weer goed gemaakt.

12 maart 2020 om 13:59

Dat is wat lastiger want je zit met de Europese competities voor volgend jaar. Dat kan je moeilijk een heel jaar cancellen. Al ben ik met je eens dat er totaal geen zicht is dat dit binnen 4 weken opgelost is en ik ook niet verwacht dat het snel weer hervat wordt...

12 maart 2020 om 14:00

Fijn dat jij in de toekomst kan kijken. Zonder grap, ik zou dit wel erg kut vinden, geen EK, geen Ajax kampioenschap huldiging etc.. Kijk al super lang uit maar eindelijk weer een eindtoernooi waar we als Nederland wat te zeggen hebben, of überhaupt aan mee doen

12 maart 2020 om 14:03

Ik hoorde laatste in Alkmaar dat de Ajax kampioenschap huldiging sowieso niet doorgaat. Scheelt weer.

12 maart 2020 om 14:05

Jawel joh Enrique, Ajax heeft de weg naar boven gevonden en AZ gaat choken. Feyenoord is sowieso geen kandidaat

12 maart 2020 om 14:05

En ook die maak je maar weer.. Je hebt 't er maar druk mee

12 maart 2020 om 14:13

Zo moeilijk zijn ze niet

12 maart 2020 om 14:15

Fijn dat jij in de toekomst kan kijken.

12 maart 2020 om 14:26

potverdrie die galavoorstelling tegen Heerenveen was inderdaad een heuze kampioensvertoning. Wat een weergaloos spel werd daar op de mat gelegd. Helemaal gelijk Kelderklass

12 maart 2020 om 14:54

@gloryunited Gelukkig dat iedereen wel de polonaise voor AZ kan inzetten, dat die helemaal terug zijn op topniveau omdat ze tegen een dramatisch ADO 4 doelpunten wisten te maken. Er valt geen zinnig woord over te zeggen. De overwinning van Ajax tegen Heerenveen is geen garantie voor de toekomst. Maar laten we nu ook niet veel waarde hechten aan de wedstrijd van AZ tegen Ado. Laten we afwachten hoe ze spelen tegen een ploeg die de boel achterin wel gesloten kan houden.

12 maart 2020 om 18:00

Een ploeg die de boel wel achterin dicht houdt? Zoals Ajax bedoel je. Is dat niet die ploeg die ze een week voor ADO weggespeeld hebben?

12 maart 2020 om 14:00

Denk dat het een reele optie is dat er net als ze in Italie doen geen kampioen komt, de stand van het moment dat dat besluit valt is bepalend voor Europees voetbal dat gaan ze waarschijnlijk ook in Italie doen. Ajax en AZ gaan Champions League in en PSV en Fey gaan EL in. Let maar op er wordt niet meer gespeeld, ook EK wordt een jaar verplaatst zoals nu al het gerucht gaat.

12 maart 2020 om 14:09

De EL/CL gaan ook gecancelled worden, het lijkt me dat ze dan gewoon net zo als de nationale competities gewoon beginnen met dezelfde teams als dit jaar.

12 maart 2020 om 14:41

Ik denk niet dat ze de stand gaan pakken van wat het nu is. Simpel weg niet omdat je dan de degradatie clubs op je hals haalt. Dat gaat zomaar niet. De enige optie is geen eindstand en de gene die Europa ingaan zijn de zelfde clubs als vorig jaar. Zo zijn er de minst grote veranderingen

12 maart 2020 om 14:44

Dat zou voor sommige clubs echt ongelooflijk zuur zijn. Clubs als Az, leicester, Liverpool, Sheffield, wolves en Willem 2 en ga zo maar door. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan oplossen. Aan de ene kant kun je ze nu niet kampioen maken omdat er zoveel niet gespeeld is.

12 maart 2020 om 17:39

Nick.hoezo is dat 'de enige optie'? De reglementen van de Knvb bevatten gewoon regels voor dit soort calamiteiten. Dat de stand zoals die nu is tot eindstand wordt uitgeroepen, is wel degelijk een optie binnen die regels. Sterker nog, het is een optie die veel logischer en begrijpelijker is dan het aanhouden van dezelfde clubs in Europa als afgelopen seizoen. Sowieso, op welke regels of reglementen zou dat dan gebaseerd moeten worden? Los hiervan, je hebt het dan wel over degradatieclubs, maar hoe is die degradatie dan geregeld in jouw model als er niet meer gevoetbald wordt? Gewoon twee clubs erbij in de eredivisie en niemand degraderen of zo? Hoe zag je dat voor je? Oftewel, jouw model biedt helemaal geen oplossingen, alleen maar meer problemen. En nogmaals, bepalend is niet wat eerlijk is voor club a, club b of club c, maar hoe de reglementen zijn en wat hierover dus vooraf is afgesproken.

Sommige dingen zijn belangrijker dan voetbal. Als de wedstrijden toch doorgang moeten vinden, dan dus maar zonder publiek. Absoluut niet leuk voor alle betrokken partijen, maar veel andere opties zijn er niet. Ik vond de oproep van SVA met betrekking tot de wedstrijd tegen FC Twente overigens extreem hypocriet. Of de Brabantse Ajacieden niet thuis wouden blijven vanwege gevaar op besmetting. Er zijn veel meer mensen besmet dan bekend is. Niet iedereen laat zich testen of heeft uberhaupt door dat ze het virus eventueel hebben, laat staan de gevallen waarbij de symptomen mild tot zeer mild zijn. De kans dat er dan een Amsterdammer in zo'n stadion het virus heeft, is denk ik niet eens zoveel kleiner dan een Brabantse Ajacied. Verder denk ik dat het een kwestie van dagen is voordat de bonden de boel afgelasten. Spelers en stafleden zijn ook niet immuun voor het virus en op dat moment kun je het niet meer verkopen om door te voetballen. Het kan dus zomaar zijn dat het voetbalseizoen er met twee weken op zit en dit seizoen geen winnaar gaat kennen.

12 maart 2020 om 14:38

Inderdaad. Tenenkrommend dit bericht. De dommigheid spat ervan af. Waarom krijgt deze meneer überhaupt een podium?

Ik begrijp daar helemaal niks van. Ik kijk liever naar Feyenoord - Ajax zonder publiek dan helemaal niet naar voetbal. Tuurlijk is het met publiek leuker maar dat is dan toch ff niet anders.

12 maart 2020 om 14:06

Voetbal is 1 van de weinige sporten waar het me wél uitmaakt. Het lijkt anders net alsof je naar een trainingspotje zit te kijken.

12 maart 2020 om 14:49

Als je alles vanaf thuis op de bank kijkt zal het je niet veel kunnen schelen inderdaad. Kan je vertellen dat ik flink de balen zal hebben als ik volgende week niet in het stadion kan zitten.

12 maart 2020 om 15:32

De supportersvereniging zit natuurlijk voornamelijk vol met mensen die naar het stadion gaan, ze vertegenwoordigen niet de tv kijkers.

12 maart 2020 om 15:39

Maar het is een kwestie van tijd voordat voetballers ook besmet raken. Als dat eenmaal gebeurt in Nederland, kun je de klok erop gelijk zetten dat de Knvb de wedstrijden afgelast. Het is eigenlijk al bijzonder dat de speelronde dit weekend voor een groot gedeelte nog doorgaat. Op teletekst staat inmiddels dat alle Eredivisie-wedstrijden in maart zijn afgelast.

Zal ik hem dan maken? Als het slecht gaat met Ajax zit er toch sowieso niemand? maar On;ik denk dat de competitie inderdaad stil gelegd wordt. De wedstrijden kunnen nooit meer ingehaald worden en het EK zal verplaatst worden. Geeft een hoop kopzorgen, maar het is maar zo.de hysterie regeert, dus ook wij doen mee.

12 maart 2020 om 14:05

Het is maar de vraag of het EK verplaatst kan worden. De overvolle schema's zorgen ervoor dat er nergens plaats is voor het EK. Als er tegen die tijd nog geen vaccin is, is de kans groot dat ook het EK geschrapt zal worden.

12 maart 2020 om 14:09

Het WK is toch ook verplaatst naar November December 2022? Dan zou een EK ook verplaatste moeten kunnen worden lijkt mij.

12 maart 2020 om 14:10

Het EK kan prima naar zomer 2021, daar staat nu de vriendschappelijke Nations League gepland.

12 maart 2020 om 14:18

Genoeg tijd voor Memphis en Malen om zich te herstellen.

12 maart 2020 om 15:35

Dat klopt, maar niet zo abrupt als nu het geval is. Dat soort acties verlangen planning. Wat Hangover96 schrijft is vast een scenario, maar dan zit je weer met allerlei andere zaken die je ook op zult moeten schuiven. Het is namelijk nog lang niet bekend hoe lang deze epidemie nog blijft hangen. Ze zijn nu vooral aan het reageren op de effecten van het virus, maar ze zijn nog lang niet vooruit aan het plannen. Dat deden ze bij het WK van 2022 wel en die omstandigheden zijn totaal niet te vergelijken.

12 maart 2020 om 16:20

In Qatar gingen ook veel mensen dood ...

12 maart 2020 om 17:44

Het EK kan best naar de zomer 2021. Enige 'obstakel' is WK voor clubteams dat in die periode gespeeld zou worden. Maar daar lijkt mij wel een mouw aan te passen. Het zorgt er bovendien voor dat er een oplossing is voor die landen die nog EK kwalificatie moesten spelen, nu aan het einde van maart. Uiteraard staat voorop dat het allemaal heel naar is en grote impact gaat hebben op het gehele maatschappelijke leven. Afgewogen tegen sluiting van bedrijven, scholen en instellingen (en gezien het verlies van ruim 11 procent van de AEX index) vind ik het verschuiven van het EK een klein offer.

12 maart 2020 om 14:16

Is dat zo? Ik ben nog maar 55 en heb het niet meegemaakt. Ik weet dus niet of je gelijk hebt on: Ik ben zeer benieuwd wat er gaat gebeuren en vooral voor hoelang die maatregelen gaan gelden. Ik ben inderdaad bang dat deze competitie "gewoon" gecancelled gaat worden. Inhalen gaat nooit meer lukken.ik weet in ieder geval wel dat ik zondag oversla. Die gekkigheid wordt even te heftig.

12 maart 2020 om 14:21

55 pas? Dan val je ook buiten de risicogroep van Corona, net als ik. Gaan we samen naar de klassieker, zitten er toch nog twee mensen.

12 maart 2020 om 14:44

Jij vak G en ik in vak S? Da's ver genoeg uit elkaar om geen risico te lopen

12 maart 2020 om 15:00

Klinkt goed!

12 maart 2020 om 14:38

La Liga ligt al stil. De Champions League en Europa League worden ook stil gelegd. Noord-Brabant ligt al stil. Er gaat hoe dan ook iets gebeuren met het EK. De Formule 1 wordt waarschijnlijk ook 2 weken stil gelegd. De paniek overheerst! Nog even geduld en er komt een run op dagelijkse boodschappen.

Is de SVA altijd zo vaak en snel in berichtgeving? Ik krijg een beetje het gevoel dat ze wel erg graag in de spotlight staan/profileren ... dit is al het tweede of 3de persbericht in 24 uur terwijl alle instanties nog in overleg zijn

Gaat sowieso plat deze competitie. Is maar goed ook. Ik denk dat over een half uurtje in de persconferentie een flink pakket aan maatregelen wordt afgekondigd.

Wat is dat Al die berichtem van de SVA. Eerst Willen ze.geen brabanders nu weer dit....net alsof ze een partij zijn in deze. De overheid, de gemeente, de knvb, ajax zelf . En de SVA....die moeten gewoon accepteren wat deze partijen besluiten

12 maart 2020 om 16:13

Sva is natuurlijk een partij in deze. Zij vertegenwoordigen tienduizenden seizoenkaarthouders.

Per direct alle wedstrijden cancelen! Zelfs ploegen als Juventus, Real Madrid, Inter moeten in quarantaine. Grote kans dat Nederlandse clubs straks ook in quarantaine moeten als we hier blijven voetballen. Dat moeten we niet willen.

Gewoon niet meer voetballen. Dit is de eindstand en er geen kampioen en geen bekerwinnaar. Heel jammer maar het is niet anders. Gezondheid is belangrijker. Op basis van de ranglijst van nu europese tickets verdelen. En ado en rkc degraderen. Cambuur promoveert. Alleen geen idee wie er nog meer promoveert en wat er met de nummer 16 van eredivisie moet gebeuren

Ze kunnen beter het EK een jaar uitstellen, dat geeft ruimte om de nationale en Europese competities af te maken.

Ik denk dat we het nemen van maatregelen moeten overlaten aan mensen die verstand van de materie hebben. Aan de hand daarvan moeten bonden zoals de Knvb ook reageren. Als dat inhoudt dat de competitie alsnog kan worden uitgespeeld, desnoods een aantal wedstrijdronden zonder publiek, dan moet dat maar. Het lijkt mij niet dat een supportersvereniging, van welke club dan ook, mag of moet bepalen of en zo ja hoe de eredivisie uitgespeeld gaat worden. Met alle respect verder overigens voor de belangen van alle supporters. De maatregelen die nu (internationaal) moeten worden genomen overstijgen nu even het belang van de supporters. Clubs en bonden zullen vervolgens moeten zien of zij mogelijkheden zien om toch een zo eerlijk mogelijk verloop aan de lopende competities kunnen komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 9 april
Chelsea heeft een contractvoorstel klaarliggen voor Manuel Neuer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren