PSV houdt rekening met ‘buitenland-scenario’: ‘Dat is niet ondenkbaar’

Woensdag, 11 maart 2020 om

Toon Gerbrands vindt niet dat hij een oordeel moet vellen over de uitgestelde wedstrijd van PSV tegen FC Emmen, die oorspronkelijk voor zaterdag op de planning stond. Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden er in de komende speelronde geen duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie afgewerkt in Noord-Brabant. De algemeen directeur van PSV vertrouwt in dergelijke gevallen op het oordeel van onder meer het RIVM en de burgemeester van Eindhoven.

"De instanties die daarover gaan, hebben er meer verstand van dan ik", benadrukt Gerbrands tegenover het Eindhovens Dagblad. "Voor ons zijn het onbeheersbare zaken. Ik ben in ieder geval blij dat er nu duels verschoven zijn in plaats van dat we zonder publiek gaan spelen. We moeten zo lang mogelijk proberen om dat te voorkomen." De bestuurder sluit niet uit dat op termijn alle duels zonder toeschouwers worden afgewerkt. "Kijkend naar wat er in de landen om ons heen gebeurt, is het niet ondenkbaar natuurlijk."

'Er is wel wat veranderd sinds vertrek Van Bommel'

Gerbrands denkt niet dat het schrappen van de thuiswedstrijd tegen FC Emmen voor grote problemen zorgt bij PSV. "We zullen moeten afwachten wat er verder gebeurt. Er is onzekerheid en we zullen zelf zo goed mogelijk met de situatie moeten omgaan en bereiden ons bij de club nu voor op Fortuna Sittard - PSV", verwijst hij naar het uitduel op 22 maart. "Hoe we gaan trainen, dat bekijken onze specialisten woensdag. Voorlopig zijn de trainingen tot nader order besloten. Niet omdat we dat graag willen, maar omdat we alle risico's willen en ook moeten vermijden."

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk, vindt het ‘volkomen begrijpelijk’ dat het duel met FC Groningen van de agenda is gehaald. "Uiteindelijk zijn het deskundigen die daar een wijs besluit in nemen. Wie ben ik dan om daar iets van te vinden? Wij volgen volledig de richtlijnen", verklaart hij tegenover FOX Sports. Van Mosselveld heeft liever dat duels worden uitgesteld, dan dat er zonder supporters wordt gespeeld. "Uiteindelijk voetballen we met name voor het publiek. Dus dat zou denk ik wel een hele drastische maatregel zijn."


Poll

Het is logisch dat PSV komend weekeinde niet in actie komt


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door wakanda)

Tja, je kunt het er alleen maar mee eens zijn. Ook niet gek dat een Gerbrands er niks over kan zeggen. De adviezen zijn daar en we moeten er mee omgaan of we dat nou prettig vinden of niet.

Het besluit is genomen en de voetbalwereld dient dit maar te accepteren. Wij zijn geen experts op dit gebied en daarom is het niet meer dan logisch dat er geluisterd wordt. Vervolgens is het aan de voetbalwereld om te kijken hoe om te gaan met deze beslissingen. Toch heb ik wel een aantal vragen na aanleiding van dit besluit. Iemand op twitter stelde bijvoorbeeld dat bij een gemiddelde wedstrijd van Feyenoord of Ajax er meer brabanders op de tribune zitten dan bij een wedstrijd van Rkc. En ik denk dat dit best wel eens kan kloppen. Is het risico op verspreiding van het virus bij deze wedstrijden dan niet juist groter dan bij een wedstrijd van Rkc?

11 maart 2020 om 11:00

Brabanders wordt toch verteld thuis te blijven als het niet strikt noodzakelijk is? Een voetvalwedstrijd is absoluut niet noodzakelijk dus er zullen geen Brabanders op de tribunes van Ajax en Feyenoord zitten. Tenzij ze schijt aan anderen hebben natuurlijk.

11 maart 2020 om 11:47

En dat is net het probleem van dit virus, dat niemand het lijkt serieus te nemen. Als gerenommeerde virologen en epidemiologen het advies geven om thuis te blijven, dan horen we dit toch te doen voor het algemeen belang van volksgezondheid?

11 maart 2020 om 12:28

Ik ben het 100% met jou eens. De werkgever van mijn vriendin staat het niet toe dat zijn werknemers thuis werken en stuurt geen werknemers naar huis als ze last van een hoest hebben simpelweg omdat hij vind dat het maar 1 grote onzin is. En daarom vind ik heb maar een gevaar voor de samenleving.. En mocht er iemand dood gaan door een besmetting die is opgelopen via 1 van zijn werknemers vind ik dat hij daar aansprakelijk voor is. En aangeklaagd kan worden voor dood door schuld. Klinkt misschien extreem maar dat is deze situatie ook

Haha, met het “buitenland scenario” in de titel dacht ik direct aan de wedstrijd verplaatsen naar Duitsland

Kijk, dit is de reactie die ik wil horen. Gewoon de instanties vertrouwen, die hebben er gewoon meer verstand van dan de gemiddelde technisch directeur. Hulde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder262
C. GakpoAanvaller257
BrumaAanvaller183
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller131
L. UnnerstallKeeper140
S. LammersAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 6 april
Chelsea is bereid om tachtig miljoen euro te betalen voor Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren