Crisisoverleg in Zeist met oog op pikant Eredivisie-programma

Dinsdag, 10 maart 2020 om

De clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie komen woensdag bij de KNVB bijeen voor een crisisoverleg, zo meldt het Algemeen Dagblad. In Zeist zal besproken worden of en welke maatregelen getroffen moeten worden met oog op het coronavirus. Komend weekeinde is er immers een pikant programma in de Eredivisie, zo schrijft de krant. De clubs uit Noord-Brabant nemen het namelijk allemaal op tegen clubs uit het noorden, waar nauwelijks mensen besmet zijn met het virus.

Noord-Brabant is in Nederland het zwaarst getroffen door het coronavirus. Premier Mark Rutte zei maandagavond tijdens een persconferentie dat Brabanders het beste thuis kunnen werken om de kans op verdere besmetting zo klein mogelijk te houden. Daar waar in de Duitse, Italiaanse en Spaanse competities de wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld zullen worden, is het de vraag of de stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wel open kunnen blijven.

PSV krijgt komend weekend bezoek van FC Emmen, FC Groningen heeft een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk en sc Heerenveen reist af naar Willem II. De clubs zullen zelf geen beslissing nemen over het al dan niet sluiten van de stadions. “Zij wachten het advies af van het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de lokale driehoek”, zo klinkt het. Maandag liet de KNVB nog weten dat er vooralsnog geen reden is om wedstrijden te schrappen of zonder publiek te spelen.

“Maar het zou snel kunnen omslaan”, tekende het ANP op uit de mond van de woordvoerder. “Het komt steeds dichterbij en we houden alles scherp in de gaten. We houden er rekening mee dat het ook in Nederland kan gaan gebeuren, maar vooralsnog volgen we de maatregelen van de Nederlandse overheden.” Willem II heeft al maatregelen getroffen, zo meldt de club dinsdag via de officiële kanalen. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, geven de Tilburgers gehoor aan het advies van het RIVM. De receptie en fanshop zijn tot nader order gesloten.

Opta Eredivisie Review: Speelronde 26
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door bliek)

Als je iedereen vraagt thuis te blijven van t werk, dan kun je moeilijk het publiek wel naar het stadion laten gaan.

10 maart 2020 om 13:58

Sterker nog, horen voetballers dan ook niet thuis te blijven?

10 maart 2020 om 14:06

Nee, in principe niet. Mark Rutte was gisteren tijdens het Coronapraatje heel duidelijk: Probeer vanuit thuis te werken waar mogelijk. Met dus als sleutelwoorden "waar mogelijk". Kinderen mogen gewoon naar school, mensen die fysieke arbeid verrichten mogen gewoon naar het werk, het zijn vooral de kantoormedewerkers die hun steentje kunnen bijdragen door bijvoorbeeld vanuit thuis in te loggen.in het voetbal zal dat niet anders zijn. Voetballers zijn uiteindelijk gewoon werknemers die hun baan niet vanuit thuis kunnen uitoefenen en derhalve ook gewoon mogen voetballen.

10 maart 2020 om 14:08

Ze vragen ook niet iedereen thuis te blijven van het werk. Alleen als dit redelijkerwijs een optie is, en het mogelijk is om vanuit huis te werken. Voor voetballers is dat dus niet het geval.

10 maart 2020 om 14:10

Airbags, Rutte was heel duidelijk tijdens zijn praatje, om erna de directeur van het RIVM gewoon een hand te schudden 😂

10 maart 2020 om 14:06

Helemaal mee eens. De spiraal moet doorbroken worden. Anders blijven er besmettingen bijkomen+ 2 weken incubatietijd. Voor je het weet zit je mei en hebben we geen EK ook. Nadenken KNVB!

In het noorden wordt amper getest, in het zuiden wel. Er is geen enkel beeld over de besmettingen in het noorden. Om enkel clubs en mensen uit Brabant weg te zetten als risicovolk is ronduit absurd.

10 maart 2020 om 13:16

Slaat idd nergens op

10 maart 2020 om 13:16

Als daar zoveel mensen besmet zijn is het toch een risico?

10 maart 2020 om 13:23

Er zijn veel mensen positief getest. Dat wil niet zeggen dat het de enige regio is waar veel mensen besmet zijn. Het is in andere regio's moeilijk om jezelf te laten testen om uiteindelijk de diagnose Covid-19 te krijgen. Volgens het Rivm, die om onbegrijpelijke redenen een drempel heeft gelegd, zijn er vervolgens geen ziektegevallen in die regio's. Om de risico's in te schatten moet je een compleet beeld hebben. Er is nu allesbehalve een compleet beeld, waardoor de suggestie wordt gewekt dat alleen Brabanders geweerd moeten worden. Dat is een erg ongezonde ontwikkeling. Niet alleen omdat Brabanders worden uitgesloten, maar ook omdat het virus in andere regio's dan dus zijn vrije gang kan gaan.

10 maart 2020 om 13:35

misseva88, hoe kom je hier nou bij? In het noorden niet getest? Dit is pas stemmingmakerij. Je kan honderden redenen bedenken waarom in het noorden minder corona is dan in het zuiden. Het is niet omdat ze in het noorden minder testen dat het daar niet is. Dat is echt de de verkeerde kaart die je speelt.

10 maart 2020 om 13:42

Zal nog even wat uitgebreider hierop ingaan: in het noorden zijn ze huislijker, minder bedeeld, minder mensen, minder gericht op het buitenland, minder vakantiegangers, minder naar de kroeg, stugger, geen carnaval als in het zuiden. Eigenschappen waar Brabanders normaal gesproken trots op zijn kan er nu voor gezorgd hebben dat Corona sneller om zich heen kon slaan. Ik vind zuidelijke gezelligheid fijner dan noordelijke stugheid, maar daardoor kunnen dit soort dingen ook sneller gebeuren (imo). Maar dat ze in het noorden minder testen is omdat het er gewoon minder is. Niet omdat ze dat niet willen hoor.

10 maart 2020 om 13:51

Aha, je gaat af op stereotypes om terug te redeneren naar het idee dat er in het noorden evenveel wordt getest als in het zuiden. Overigens is het wel interessant om even helder te zijn over wat ik bedoel met 'het noorden': alles behalve Zeeland, Brabant en Limburg. Ik heb verder weinig zin in stereotypes bespreken. Het gaat mij om de aanpak van het Rivm en hun eisen. Daar reageer je niet op en om voor mij onbegrijpelijke redenen praat je liever over randzaken.

10 maart 2020 om 14:03

Stereotypes waar mensen uit het zuiden om bekend staan en vaak ook (terecht of onterecht) trots op zijn. Maar waarom denk je dat geadviseerd wordt om thuis te blijven? Waarom worden grote (sport)evenementen afgeblazen? Omdat de verspreiding dan te snel gaat. Het is geen diskwalificatie, juist niet, maar Brabanders staan erom bekend en zijn er trots op. Is het echter nu misschien iets wat niet meewerkt aan het indammen van het virus?! Kom op zeg. En als laatste over het RIVM en zijn eisen: jij zegt dat ze niet testen in het noorden. Hoe kom je er bij. Als het nodig is, testen ze daar ook. Ik verwijs naar stereotypes om een uitleg te kunnen geven, jij gooit gewoon een ongefundeerd bommetje. En als laatste: over die collega en de actie van het RIVM reageer ik gewoon hieronder.

10 maart 2020 om 14:36

Veel is relatief. gisteren hoeveel? 134? op een bevolking van een paar miljoen. Het is veel op het totaal aantal besmettingen. niet op het aantal inwoners.

10 maart 2020 om 14:59

Formus wat een redenering dat de mensen in het noorden minder met vakantie gaan naar de kroeg etc. En stug zijn, mensen groeten elkaar hier wel als je onder de rivieren woont is het wel anders.waar baseer je dat op ? Er zijn genoeg mensen hier uit het zuiden en westen die niet weer terug willen.je bent duidelijk nog niet in het noorden geweest. En hier zijn de onderzoeken hetzelfde als in de rest van het land.

10 maart 2020 om 15:18

Het Rivm is sowieso een lachertje. Er staat nog steeds op allerlei sites dat mensen die geen symptomen hebben geen andere mensen kunnen aansteken, met als bron het Rivm. Dat is een regelrechte leugen. De westerse landen onderschatten dit virus enorm en het zal niet lang duren voordat je hier dezelfde situatie krijgt als in Italie.

10 maart 2020 om 15:43

fcoldambt, ik kom uit het noorden, dus ik weet wel een beetje waar ik het over heb. Heb ook lang in het zuiden gewoond en nu in het midden. Dus ja, ik kan ze enigzins vergelijken. En ik zeg helemaal niet dat het noorden niet leuk is om te wonen, verre van. Ieder zijn ding natuurlijk. Dat mensen uit het noorden minder op vakantie gaan stond ergens geschreven (bron: ?, kan ik zoeken) en dat mensen stug zijn zeg ik niet. Mensen zijn stugger, maar dat is toch niet onbekend? Of praat ik nu wartaal?

10 maart 2020 om 15:56

Niet testen betekend ook geen besmettingen officieel. Totdat men ineens een doodziek patient op de IC toch maar test om er dan achter te komen dat die al weken corona heeft. Zo gaat het tot nu toe, kwam door de Italie eis en de voorjaartvakantie in zuid Nederland.

10 maart 2020 om 16:14

Degene die alert is steekt hun kop in het zand en degene die denkt dat het niets voorstelt niet? Je verdraait het nogal.

10 maart 2020 om 16:44

Lees je zin en mijn zin nog een keer.. Afgaande op je eerdere reactie lijk jij het te onderschatten. Vandaar mijn opmerking ''steek je kop maar in het zand''.

10 maart 2020 om 13:18

Met al die Vindicat studenten die net van Skivakantie uit Noord Italie komen lijkt me dat inderdaad geen overbodige luxe.

10 maart 2020 om 13:22

@Panerai, die hebben dat uiteindelijk toch goed overlegd etc? Iedereen die getest is, is virus vrij. Al hadden ze die skivakantie meteen moeten blokkeren vind ik.

10 maart 2020 om 13:39

Ik las vandaag dat de testresultaten er waren:346 met syfilis138 chlamydia517 druipers.of ze corona hebben weten ze nog niet

10 maart 2020 om 13:46

Haha bliek, jammer dat je reactie waarschijnlijk niet lang blijft staan, maar vind hem geweldig.

11 maart 2020 om 14:29

@formus gebeurd niet vaak dat mijn reacties gewaardeerd worden... Moet wel zeggen dat ik hem gestolen heb..

10 maart 2020 om 13:18

En dan komen ze steeds met zogenaamde nieuwe aantallen elke dag terwijl ze het niet eens goed genoeg testen. Zo is het wel makkelijk het aantal laag te houden natuurlijk.

10 maart 2020 om 13:18

Joh een ieder met een beetje verstand snapt toch wel dat die uitbraak in Brabant een beetje lukraak is, had net zo goed Friesland kunnen wezen bv. Niet zo verongelijkt, nergens voor nodig.

10 maart 2020 om 13:25

Er is wel een beeld over het aantal besmettingen in Groningen: nul, om exact te zijn. Er staan nog wel wat testen uit. Maar tot dusverre is gewoon niemand besmet hier. Daar zijn ook redenen voor. Zo had het Noorden een week eerder voorjaarsvakantie dan de rest van Nederland. Specialisten denken namelijk dat veel corona met vakantiegangers is meegekomen. Er zijn gewoon nog geen mensen ziek hier die voldoen aan de symptomen van corona, en dan hoef je ook niet te testen. Daarnaast heeft Ggd, Umcg en Rivm aangegeven uiterst transparant om te gaan met het bekendmaken van besmettingen. Waarom zou dat anders zijn in Groningen dan in Brabant?

10 maart 2020 om 15:57

Er wordt nauwelijks getest in Groningnen door de noord-Italie eis. Dus weet men het gewoon niet. Iemand verkouden, beroerd, zal wel de griep zijn als je niet in noord Italie geweest bent.

10 maart 2020 om 13:32

misseva88 hoe weet jij dat er in het Noorden amper getest is als ik vragen mag? Het is niet zo alsof ze in het Noorden geen ziekenhuizen e.d. hebben en ze kakken daar ook echt niet in een gat in de grond. Je reactie komt op mij nogal defensief en zelfs een beetje neerbuigend over wat me niet erg nodig lijkt.

10 maart 2020 om 13:41

Ik ben een Brabantse die in Amsterdam werkt. Mijn collega's komen uit het hele land en vanzelfsprekend is dit virus iets wat regelmatig besproken wordt. Inmiddels zit er een collega uit de omgeving Wijchen thuis met een zware longontsteking en koorts. Ondanks meerdere verzoeken om getest te worden op Covid-19 weigert de GGD haar te testen. Zo zijn er de afgelopen week meerdere verhalen naar buiten gekomen, zowel in de media als op verschillende online platformen. Het Rivm heeft bepaald dat de directe bron Italië moet zijn en negeert daarbij het feit dat mensen ook zonder symptomen drager en verspreider van het virus kunnen zijn. En daardoor voldoet mijn collega niet aan het lijstje met voorwaarden om getest te moeten worden. Doordat het Rivm een drempel oplegt waar aan voldaan moet worden voor er een Covid test wordt uitgevoerd wordt een blinde vlek gecreëerd.

10 maart 2020 om 13:55

Maar je zegt net dat een andere drempel is dat je er in het noorden niet getest wordt? Dit is een heel ander verhaal. Of houdt het in jouw ogen op bij de Brabantse grens? Dus na Oss niet meer getest (Wijchen als vb). En je kan niet iedereen testen, je moet ergens beginnen, er heerst namelijk in ons land veel meer dan Corona. Die hoef je niet allemaal te testen. En dan begin je bij risicogebieden, heel logisch toch? En zelfs, een vriendin van mij was ziek, kwam uit Italië, maar werd ook niet direct getest. Capaciteit was te klein.

10 maart 2020 om 14:01

Je doet alsof het Noorden een soort derdewereld gebied is. In het Noorden beschikken ze over precies dezelfde medische technieken als in het zuiden hoor. Nederland is hardstikke bureaucratisch. Je kunt er vanuit gaan dat we overal in het land op dezelfde manier te werk gaan. Ik weet ook niet waarom je zo verdedigend doet. Niemand zegt dat er iets mis is met Brabant. Er is gwn een toevallig een hoger risico op infectie daar, omdat er meer mensen geinfecteerd zijn. Rustaaaagh

10 maart 2020 om 14:02

Nou, die laatste zin van je is relevant, voor de rest heb ik weinig trek om een cursus begrijpend lezen te geven. 'capaciteit is te klein'. Daarmee erken je dus al dat het hele probleem niet zichtbaar is. Meten is weten. En er wordt dus niet genoeg gemeten om echt iets te weten. Daarom is het absurd om er dan wel van uit te gaan dat slechts één regio of één provincie binnen Nederland een risicogebied is. Dat is niet te zeggen. Om dan geheel naar oud-Nederlandse traditie aparte ingangen voor Brabanders te maken en om ze te weren is idioterie.

10 maart 2020 om 14:06

Ik ben het eend dat die drempel niet wenselijk is, maar ik verwacht eigenlijk dat dat met capaciteit te maken heeft. Verder ben ik het met je eens dat die provinciegrens wel naïef is. Ik als Brabander die in Nijmegen woont mag met verkoudheid gewoon naar werk terwijl fitte Brabanders opdracht krijgen thuis te werken

10 maart 2020 om 14:07

Misseva88: Nou is jouw laatste zin van belang: er zit een veel diepere betekenis achter bij jou. Laat het los. Meer virussen, meer tests. Dat dat in Brabant zo is, is toeval, pech of heeft een andere reden. Maar daarom testen ze daar meer en mede daarom zijn er ook meer gevallen bekend. Niet meer dan logisch. Je gaat bij mensen die het altijd met condoom doen, ook niet op chlamydia testen. Kom op zeg. Open your eyes en kruip niet in de slachtofferrol

10 maart 2020 om 14:13

Aha, ik mag dus onder een bericht dat het punt maakt dat het 'pikant' is dat er clubs uit Brabant tegen noordelijke clubs spelen en dat koppelt aan Covid-19 niet zeggen dat ik dat een absurde stelling vind als het sec om Brabanders gaat? Ja, dan is het inderdaad veel nuttiger om allerlei stereotypes uit te schrijven!

10 maart 2020 om 14:32

"Om dan geheel naar oud-Nederlandse traditie aparte ingangen voor Brabanders te maken en om ze te weren is idioterie". Dit was je laatste zin. Je haalt er allerlei oude pijnpunten bij die nu totaal niet toepasselijk zijn. Je denkt dat we de p.k op Brabanders hebben in Nederland. Dat is ongefundeerde stemmingmakerij. Ik probeer iets uit te leggen met argumenten die imo (!!!) het indammen lastiger maken. En als dit in Groningen was gebeurd, had ik geprobeerd uit te leggen waarom het in Groningen zoveel voorkwam, maar dan had jij niks gezegd, want dan voelde je je niet aangevallen als Brabander. Accepteer gewoon dat er meer corona is in Brabant en dat ergens de grens getrokken moet worden om het in te dammen. En voel je vooral niet aangevallen of provinciaal gediscrimineerd, maar denk in mogelijkheden en evt oplossingen, waar de rest van NL mee bezig is, ook al mag jij dan voorlopig misschien even niet meer de deur uit.

10 maart 2020 om 14:56

misseva88 je haalt nu enkele losse voorbeelden aan van mensen die niet getest worden in bepaalde regio's waarbij Wijchen niet Noordelijk is maar dat terzijde. Dit blijven echter losse voorbeelden en geeft 0 bewijs dat er in Groningen/friesland/drenthe minder getest wordt. Dat breng jij hier nl. als waarheid. Dat blijft vooralsnog echter alleen jouw waarheid.

10 maart 2020 om 15:59

@twenteov Dat komt door de test eisen, er mag alleen getest worden als een patient ziek is en in noord Italie geweest is danwel contact heeft gehad die daar geweest is. door de beperkt beschikbaarheid van testen worden er geen steekproeven genomen. Niet testen is geen besmettingen.

10 maart 2020 om 16:04

Exact Speedy. Maar pas op, dadelijk krijg je ook een preek met stereotypes om je oren.

10 maart 2020 om 16:07

Precies jij snapt het.

10 maart 2020 om 16:19

Ja alleen is dat in heel het land de norm, dus ook in Brabant. Dat is geen verzonnen Noordse regel ofzo

10 maart 2020 om 16:26

Nou Misseva88, jouw conclusies gaan wel wat verder en daaruit blijkt dat je oorzaak en gevolg door elkaar haalt. Gekoppeld aan een wat vreemde emotionele lading lok je dan dit soort discussies uit. Het is niet dat het RIVM iets tegen Brabant en haar inwoners heeft. De maatregelen, en daar hoort hete testen ook bij, zijn een gevolg van de ontwikkeling van het virus in ons land. Waarbij heel duidelijk was dat het vanuit Italië naar Brabant is gebracht. De gevallen daarna waren direct daaraan te koppelen. Dat heeft dus niets te maken met Brabanders op een bepaalde manier wegzetten, maar met op een efficiënte manier verspreiding van het virus beperken. Nu dat we toch naar een groter bereik lijken te gaan zullen die test criteria op den duur wel aangepast worden. Aannemelijk is dat wanneer er in andere gebieden duidelijke signalen zijn van aanwezigheid van het virus ook daar getest zal worden. Maar goed, jij woont dus blijkbaar in Amsterdam en zal je daar gewoon vrij mogen bewegen ondanks dat je Brabantse bent. In de tussentijd is het toch verstandig om te overleggen over deze situatie en te overwegen of deze wedstrijden wel met publiek gespeeld zouden moeten worden. Ik denk dat je dat beter niet kunt doen.

10 maart 2020 om 17:13

misseva88 misschien zou het helpen niet zo opzichtig het slachtoffer hier uit te hangen. Dan krijg je ook minder vervelende reacties om je oren. Verder geef ik toe het eerder niet helemaal te begrijpen wat je exact bedoelt maar mede dankzij de reactie van Speedyafc begrijp ik het. Daaropvolgend lijkt het me niet meer dan logisch dat er in Brabant meer getest wordt aangezien er dus kennelijk meer aanleiding is daar te testen. Of zie ik dat ook verkeerd? Heeft niets met stigmatiseren van Brabanders te maken, zo doe jij het overkomen nl.

10 maart 2020 om 17:16

Misseva88, kom nou eens met een reactie op je eigen stereotypering met je oud-Nederlands gewoontes. En maar blijven wijzen naar anderen. Geef gewoon feiten of onderbouwde redenen, geen losse flodders.

10 maart 2020 om 19:20

@twenteov; het slachtoffer uithangen? Welnee, ik bekritiseer de gedachtegang dat daar waar het meest wordt geconstateerd er andere regels zijn vergeleken met gebieden waar minder wordt geconstateerd. Dat wil namelijk niet zeggen dat er minder is, enkel dat er minder wordt gevonden. Vervelend als die boodschap niet helder bij je overkwam, hopelijk snap je m'n punt nu. In Nederland zijn er door capaciteitsproblemen enorme zwarte vlekken, maar de instanties doen alsof er geen zwarte vlekken zijn en maken onderscheid tussen regio's. Dat is niet alleen vervelend voor Brabanders, dat is ook zorgelijk voor de verspreiding van het virus. Overigens weet ik dat het Tilburgse Elizabeth Tweesteden Ziekenhuis steekproefgewijs medewerkers op Corona heeft getest nadat er een medewerker al getest werd op Corona, maar ondanks het feit dat er in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch maar een paar tests op Covid is geweest, ondanks dat er daar ook een medewerker ziek thuis zit. De opgegeven reden is capaciteitsproblemen voor de tests. Den Bosch moet wachten met hun tests, toen is er al gecommuniceerd dat proeven van noordelijker patiënten laag op het prioriteitenlijstje staan, omdat de instanties menen dat het virus zo snel niet zal reizen. Dus, niet meten is ook niet weten. Het doet denken aan Chernobyl, die serie van Hbo. Daar gingen ze blind af op een geigerteller met een maximumcapaciteit, niet wetende dat de uiteindelijke straling veel groter zou zijn.

10 maart 2020 om 14:10

Er wordt doorgaans pas getest als een huisarts bij de GGD aanklopt met de mededeling dat patiënt X of Y symptomen vertoont die mogelijk van het Coronavirus afkomstig kunnen zijn. Ik neem aan dat de artsen daar in het Noorden prima in staat zijn om te bepalen welke patiënten een test nodig hebben en niet uit eigenwijsheid of iets dergelijks mogelijke Coronapatiënten naar huis sturen zonder overleg met de Ggd.

10 maart 2020 om 21:20

Veruit de meeste besmettingen komen voor in Brabant. Je wil een virus stoppen. Dan kan je het noorden afsluiten, maar als het er bijna niet voorkomt. Dan begin je bij de grootste brandhaard. Ik vraag mij alleen af wat je doet met uitsupporters. Vrijdag Cambuur NAC. Wat ga je als KNVB met supporters uit die regio doen als zij achter de club aan reizen door heel het land.

De vraag is niet of er zonder publiek gespeeld gaat worden maar wanneer.

10 maart 2020 om 13:16

Je zou kunnen starten met geen uitsupporters toelaten. Reizen beperken.

10 maart 2020 om 13:20

Geen uitsupporters die met maximaal 1000 man komen maar thuis publiek met 15.000 + samen wel? Ik zou gewoon zonder supporters spelen.

10 maart 2020 om 13:35

Als je uit supporters niet toelaat heb je weer competitievervalsing denk.of met alles of met niks denk ik.

10 maart 2020 om 14:00

Het is sowieso competitievervalsing aangezien je als thuisspelende partij uit wel tegen publiek heb gespeeld. Al met al geen ideale situatie voor ploegen die nog ergens voor strijden.

10 maart 2020 om 14:11

Ah, dé oplossing voor het probleem! Vooral omdat bij met name Ajax en Feyenoord iedereen uit de regio komt...

Gewoon lekker zonder publiek. De taferelen die nu in Italie gebeuren wil je voorkomen.

10 maart 2020 om 13:16

Da's toch al te laat joh. Ook hier zijn veel meer besmettingen dan nu geregistreerd..

10 maart 2020 om 13:32

Maar nog wel minder dan in Italië, dus dan heeft het toch alsnog zin om zonder publiek te spelen. Sterker nog, als er daadwerkelijk meer besmettingen zijn dan geregistreerd (wat ik ook vrees) dan is het toch juist tijd voor meer maatregelen, zoals spelen zonder publiek.

Lijkt me een simpel besluit; mooi zonder publiek laten spelen. Waarom risico's nemen? Rivm is ook te laks met dit soort dingen naar mijn mening. Omringende landen spelen zonder publiek, waar wachten wij nog op?

10 maart 2020 om 13:20

Het Rivm functioneert nog steeds onder de aanname dat je enkel wanneer je symptomen vertoont je het virus kan hebben. Ze negeren daarbij de artsen uit andere landen, maar het zal ze vast wel gerust stellen om zo laks te handelen. Dit is het afgelopen half jaar niet bepaald de eerste keer dat hen en hun metingen nergens op slaat. Waar ze eerst de economie om zeep hielpen spelen ze nu met de gezondheid van mensen. Erg kwalijk.

10 maart 2020 om 13:38

Dat is dus niet waar. Het RIVM weet heel goed dat je het virus kan hebben zonder symptomen te vertonen. Dat noemt men namelijk de incubatietijd. Men is er wel van overtuigd dat zonder symptomen (hoesten, niezen en dergelijke) de verspreidingskans minimaal is.

10 maart 2020 om 13:46

Nee Misseva, het ligt net anders. Het Rivm heeft de aanname dat je het virus alleen kunt doorgeven als je symptomen vertoont. Dat is iets anders. In de VS gaan ze er vanuit dat je het Virus ook kunt doorgeven als je nog niet de symptomen vertoont.

10 maart 2020 om 14:20

Toen je over "metingen die nergens op slaan" begon zette je jezelf definitief buitenspel. Iedereen met een beetje kennis van zaken weet dat de Rivm metingen betreft stikstof prima in orde waren, iedereen weet ook dat in heel Europe dit op dezelfde manier gebeurt. Niks mis met het Rivm. Wel een beetje offtopic nu, maar het zou al een heel stuk schelen als we gewoon de wetenschappers geloven en aan het woord laten (ook in deze zaak met corona) ipv overal de niet onderbouwde meningen, van mensen die geen inhoudelijke kennis, te moeten lezen waardoor het allemaal vertroebelde info wordt.

10 maart 2020 om 16:02

@misseneva88 Exact. Als proef heeft met in Tilburg een test gedaan onder al het personeel van een ziekenhuis waarbij niemand in cotact geweest is met iemand uit noord-Italie. Je voelt hem aankomen, 28 waren onverwachts besmet. Ook in vijf andere Brabantse ziekenhuizen is het personeel getest mar die resultaten zijn nog niet bekend. In het noorden heeft men dergelijke steekproeven nog niet uitgevoerd, men concentreerd zich nu op brabant.

Jammer, maar ben bang dat de fans uit Breda niet naar Leeuwarden mogen komen. Dan maar verplaatsen. Mooie potjes. Dat moet met thuis en uit fans.

Afblazen maar mensen denken dit dit een ziekte is dat je binnen een dag dood gaat het een griepje meer niet

10 maart 2020 om 14:20

Het is geen griepje. Je hebt 35x zoveel kans om dood te gaan aan Corona (0.1 dood vs 3.5 dood) dan aan griep, en het is ook veel besmettelijker. Ja, je hoeft niet bang te zijn als je onder de 60 bent maar dat betekent niet dat je niet aan mensen boven de 60 hoeft te denken, of aan mensen met een verzwakt immuunsysteem. Geen reden voor paniek, wel reden zat voor allemaal maatregelen.

10 maart 2020 om 18:20

zeer logisch om de sterftecijfers van een ziekte waar een vaccin voor is te vergelijken met een ziekte waar die niet voor is. stel je eens voor hoeveel er zouden overlijden als er geen vaccin voor de griep is.

11 maart 2020 om 13:06

Ja maar dat dat vaccin er niet is is toch een feit? Je kan wel zeggen "het is maar een griepje" maar voor de griep kunnen mensen met een zwakke weerstand gevaccineerd worden, hier voor niet. Dus lasten we dingen af want er gaan nou eenmaal dit jaar waarschijnlijk veel mensen aan dood als we dat niet doen. Tuurlijk zou griep zonder vaccin ook dodelijker zijn maar we hebben voor griep wel een vaccin. Volgens mij is Eagiskalthof onlogisch bezig hier, die vergelijkt een ziekte zonder vaccin met een ziekte met vaccin.

10 maart 2020 om 14:41

Het is niet ''maar een griepje''. Het is een nieuw virus dat onderdeel is van de ''corona familie'' waar nog veel over onbekend is, waar nog geen vaccin voor is en waar mensen geen immuniteit voor hebben. Bij de ''normale griep'' heb je vele mensen die er immuun voor zijn, heb je vele ouderen die een griep prik kunnen krijgen. Dat is niet het geval bij deze nieuwe ziekte. Meerdere mensen overlijden eraan en de langdurige effecten op je longen is ook nog niet bekend omdat het een nieuwe ziekte is. Dus denk toch maar dat je het liever niet wil krijgen terwijl je relatief makkelijker van een griepje afkomst of een griepje krijg je soms niet eens omdat je er immuun voor bent. Ikzelf heb bijvoorbeeld 5 jaar geen griep gehad. Maar met dit virus is het een ander verhaal, heb er geen immuniteit voor. En als het mij hevig raakt kan ik er zelfs als gezonde twintiger eraan bezwijken. Er zijn namelijk meerdere varianten, de milde en de heftige. Er zijn ook gezonden jonge mensen aan gestorven.

10 maart 2020 om 15:18

@eaglskalthof. Jij behoort duidelijk niet tot de risico groep. Als je daar toevallig wel dubbel tot behoort piep de je wel anders (mijn situatie bijna 69 jaar en al 8 jaar k***). afgelopen maandag weer chemo gehad voor de 73e behandeling. Mijn arts gaf mij aan dat ik weinig weerstand heb en zeker goed moet oppassen. Maar ik merk dat dat geen enkel probleem is, want die mensen zijn toch al ziek. In de Volkskrant werd zelf vermeld dat dit een groot voordeel is, dat vooral ouderen en zieke mensen overlijden!!!!!!!maar ik hoop dat je begrijpt dat het voor een grote groep meer is dan een griepje.

10 maart 2020 om 19:06

@ hellevoet51 het is inderdaad voor een groep mensen meer dan een griepje. echter kun je ook niet ontkennen dat het inderdaad een voordeel kleeft aan het corona virus. bijvoorbeeld economisch gezien omdat ouderen en zwakkere komen te overlijden. die kosten tenslotte meer dan gezonde mensen, echter vind dit een zwak argument. Tegenwoordig wordt ook heel paniekerig direct naar de economie gewezen. Echter is er ook nog een voordeel voor als het het vanuit een puur natuurtechnisch standpunt bekijkt. Ik hoop dat u(en alle andere mensen die) het volgende lezen en beoordelen op een objectieve manier. De natuur heeft het zelfregulerend vermogen om populaties niet in dusdanige aantal te laten groeien wat problemen voor de natuur gaat opleveren. Zo werkt de natuur nou eenmaal. Wij als mensen kunnen niet allemaal gezond oud worden, hoe nobel dat streven nou eenmaal is. Als je gaat kijken naar groei van de mensheid en de gemiddelde levensverwachting zie een daar een verband tussen. Ga dit vergelijken met andere soorten in de natuur en je ziet een groot verschil. En als je dan gaat kijken hoe dit komt dan is dit voor een groot deel afhankelijk van het feit dat we tegenwoordig heel veel kunnen met de gezondheidszorg. Iets waar een soort in de natuur geen mogelijkheid tot heeft. Ik heb zelf ook profijt gehad van de gezondheidszorg m.b.t. tot familieleden en mezelf, laat dat duidelijk zijn. Maar we moeten niet vergeten dat wij als mensheid maar een klein onderdeel van de natuur i.p.v. dat de natuur een klein onderdeel is van ons. Vanuit een puur natuur technisch perspectief zou het het beste zijn als we de gehele gezondheidszorg zouden stoppen en ons leven zouden aanpassen op de natuur i.p.v. andersom wat nu gebeurd. Het klinkt heel hard, en dat is het ook vanuit een sociaal technisch perspectief. Alle maatregelen die nu worden genomen om de natuur te helpen zijn alleen maar een doekje voor het bloeden. Het aantal mensen zal alleen maar blijven groeien, op den duur zijn de maatregelen op en dan zijn de problemen nog veel groter. Edit:@ VZ waarom worden lege regels niet direct overgenomen in de reactie. dit is veel makkelijker om een lange tekst op te delen in alinea's. Edit: zelfs als ik het aanpas en de pagina ververs worden de lege regels er alweer uitgehaald. begrijpen jullie niet dat alinea's een tekst veel makkelijk leesbaar maakt?

10 maart 2020 om 16:04

Tot nu toe 5 doden op 381 gevallen. Je kan het verder zelf uitrekenen. Deze cijfers liggen echt hoger dan een normale griepgolf. Ook logisch, tegen veel griepsoorten heb je al weerstand. Tegen Corona nog niet. Betekend nog steeds dat de meeste mensen verkouden of een beetje beroerd zullen zijn maar het zijn echt andere cijfers dan bij griep.

Als mensen in Noord-Brabant zon groot probleem zijn dan laat je die uit-supporters toch lekker weg. Het verschil is dat hier volop getest wordt en in het noorden niet. Weet je hoeveel mensen dit virus al hebben zonder het te weten? Vorige week kon ik wel naar Willem II en nu opeens niet meer.. had het dan gelijk vanaf het begin gedaan, het maakt nu toch niks meer uit.. het is ook vooral de media en de overheid die er zon groot heisa van maken. Om me heen gaat het leven rustig verder en wil iedereen zo min mogelijk over het virus praten. Als ze spelen ga ik ook gewoon naar het stadion, moeten we dan allemaal de komende maanden thuis gaan zitten??

10 maart 2020 om 13:26

De media schrijven er veel over omdat heel veel mensen op de hoogte willen blijven. Ik werk zelf voor Dagblad van het Noorden en Sikkom en op beide sites worden de corona-artikelen erg goed gelezen. Dat komt niet omdat de media dat pushen, dat komt omdat heel veel mensen dat willen lezen.

10 maart 2020 om 13:32

Nou ik ben er onderhand wel een beetje klaar mee. Het gaat alleen maar over dat rot virus terwijl ze er veel te laat iets tegen hebben gedaan.. in China hebben ze deze puinhoop veroorzaakt, laat hun er ook maar voor bloeden dan..

10 maart 2020 om 13:58

Precies TILBURG013 alle mensen met corona (terug)sturen naar China....... Wat een kromme gedachten gang zeg. Hoe die jij dat: er zelf voor bloeden voor je?

10 maart 2020 om 14:08

Gewoon geld betalen om de economische schade te compenseren en de ziektekosten te vergoeden. We stevenen af op een recessie, wat denk jij dat er gebeurd met ziekenhuizen als het personeel zelf ziek is? Dan kan er dus niemand meer verzorgd worden.. dat bedoel ik ermee

10 maart 2020 om 14:26

Ik denk dat China geld laten te betalen voor onze economische schade alleen maar averechts gaat werken. Zoveel productie vindt er plaats in China dat wij ook alleen maar gebaat zijn bij een China dat economisch sterk is. Los dat je juridisch China nooit zover kan krijgen, lijkt mij het ook niet een slim idee. Daarnaast zijn wij zelf ook gewoon te nalatig geweest door vluchten naar China gewoon door te laten gaan. Maar ik weet nu al wat veel mensen hadden geroepen, wanneer de wereld dat soort maatregelen rond januari had getroffen, want die lees je nu ook bij elke maatregel: 'het is maar een griepje, er is nog niks aan de hand, er zijn nog niet zoveel mensen ziek, enz..' Wel mooi dat mensen nu de maatregelen steeds nadrukkelijker worden en voelbaarder, iedereen naar China wijst, maar ondertussen elke maatregel overdreven vindt.

10 maart 2020 om 13:34

Hoe weet jij dat er in het Noorden minder getest wordt?

10 maart 2020 om 13:43

Omdat het RIVM en de GGD alleen mensen testen die in buurt komen van de ziekte die Corona met zich meebrengt. In het zuiden is al veel Corona dus ook meer mensen die ziek zijn en dus meer testen. In het Noorden zijn minder echte zieken en ook minder kans op besmetting dus dan wordt er ook minder getest..

10 maart 2020 om 16:06

Omdat de Rivm dat zegt, ze hebben nu zes steekproeven bij ziekenhuizen in Brabant gedaan waarvoor geen aanleiding was, alleen maar om te testen of Corona al veel in het wild voorkomt. In het Noorden hebben ze dat nog niet gedaan. Test capaciteit is zeer beperkt. Zo wil het Rivm geen patienten testen die het virus gehad hebben maar van hun klachten af zijn. Geen capacteit.

Speel alleen met thuis supporters en laat hen verplicht een mondkapje dragen. En mensen boven de 60 jaar niet toelaten omdat ouderen kwetsbaar zijn.

10 maart 2020 om 13:32

Mondkapjes zijn echt voor de bühne.. die dingen hebben compleet geen zin..

10 maart 2020 om 14:21

Mondkapjes hebben wel zin, maar niet in het voorkomen van de ziekte bij jezelf. Mondkapjes zijn vooral nuttig als jij de ziekte heb, dan verspreid je hem minder makkelijk bij anderen. Ironisch genoeg wordt het vooral als preventie gebruikt en daarin hebben ze inderdaad geen zin.

10 maart 2020 om 14:36

En waarom denk jij dat ze geen zin hebben?

10 maart 2020 om 15:04

Wat Lucas zegt klopt, het beschermd alleen de anderen tegen jou, daarnaast ia het spul wat voor de consument in de omloop is troep, het werkt niet. Je kan dan nog beter een sjaal om je mond heen wikkelen.

10 maart 2020 om 16:08

Mondkapjes hebben juist heel veel zin mits de mensen ze goed gebruiken. Vandaar de GGD ze ook geeft aan mensen die thuis een Corona patient heeft. De kans dat jij op straat echter Corona oploopt is zo klein, dan is het overbodig. Maar in de buurt van patienten is het echt noodzakleijk.

10 maart 2020 om 16:18

Maar op basis waarvan zou ik jou in godsnaam moeten geloven? Ja mondkapjes werken niet, gebruik een sjaal.

Hallo mede Hollanders,een bericht vanuit het 'gevaarlijke' Noord-Brabant, het is hier net zo kut weer als in rest van Nederland. Er wordt echt gesproken alsof iedereen uit het zuiden hartstikke gevaarlijk zijn om in de buurt te komen, wanneer worden we in quarantaine gezet hier?

10 maart 2020 om 14:22

Jullie zijn ook levensgevaarlijk. Ik schiet preventief iedereen neer die ik met een zachte g hoor praten.

10 maart 2020 om 14:50

haha, kom ik goed weg. Ik ben een uit de put getrokken 'brabander' een zachte g is niet waar ik mee ben opgegroeid

10 maart 2020 om 16:09

Ik denk dat we hier in Rotterdam morgen de van Brienneoord brug maar gaan sluiten

Alleen thuis supporters is onzin. Of iedereen of niemand.

Wat een paniek in de wereld zeg

10 maart 2020 om 14:22

Volkomen logische voorzorgsmaatregelen is niet hetzelfde als paniek.

Dan maar helemaal niet spelen. Voetbal speel je voor de supporters!

10 maart 2020 om 14:23

Er zitten nog steeds miljoenen supporters thuis te kijken. Ik kijk het liever via TV ipv het stadion dan dat ik helemaal niet kan kijken.

zonder publiek laten spelen en dan alle seizoenkaart houders hun kaartje bij de Knvb laten declareren kijken hoe snel de Knvb zegt dat iedereen welkom is.uit supporters en thuis supporters worden toch altijd gescheiden, dus de kans op besmetting vanuit het uitvak is nihil.overal verplichte buscombi tot aan het stadion en je hebt nergens last van

10 maart 2020 om 14:24

"alle seizoenkaart houders hun kaartje bij de Knvb laten declareren"dat recht heb je niet bij overmacht voor de organisatie, wat dit zou zijn. Het is dan aan clubs om te bepalen of ze terugbetalen of niet. De Knvb hoeft dit sowieso niet te betalen. Je ziet dat ook in Italië, waar sommige clubs wel en andere clubs niet terugbetalen.

Gewoon een derde van de supporters toelaten, bij voorkeur degenen die dichtbij het stadion wonen, en iedereen minimaal een meter afstand van elkaar houden

10 maart 2020 om 14:02

Met deze maatregelen ga je bepaalde supporters voortrekken op andere supporters die ook een kaartje hebben gekocht. Daarnaast heeft elk stadion een andere capaciteit dus een derde is daarmee volkomen ongelijk. Als je het eerlijk wil doen moet je of iedereen toelaten of niemand.

10 maart 2020 om 14:10

Een derde blijft een derde. Dat een derde bij Ajax meer is dan bij Emmen is logisch, maar een vol stadion is bij Ajax ook meer dan bij Emmen dus het blijft juist volkomen gelijk. Een dergelijke maatregel is beter dan helemaal geen mensen meer toelaten. De mensen die dan niet kunnen komen moeten begrip tonen en blij zijn dat hun ploeg in ieder geval nog aangemoedigd kan worden door een beperkt aantal mensen, dat is beter dan helemaal geen support.

Spelen zonder uitpubliek lijkt me toch gewoon logisch?

10 maart 2020 om 14:42

waarom zonder uitpubliek maar wel met thuispubliek? ik denk dat je meer op kan lopen van de mensen om je heen dan van de mensen in het uitvak

10 maart 2020 om 16:10

Geen transport vna mensen betekend dat de verplaatsing van Corona naar andere delen van het land trager zal verlopen. Men wil de ziekte uitsmeren over langere tijd zodat er niet teveel mensen op hetzelfde moment ziek zijn en de economie dus niet tot stilstand komt. De schade van een economie die stopt en mensen in paniek is groter dan de schade van Corona zelf.

Ik ga heb toevallig een kaart voor het uitvak in Waalwijk, maar wat mij betreft mogen ze de wedstrijd zonder publiek spelen. Wat er nu in Italië gebeurd wil je ten alle tijden voorkomen. Ook andere landen + Europese duels worden al zonder toeschouwers gespeeld, dus waarom wij niet? Z.s.m. dit virus de kiem in smoren, dan hebben we met een beetje geluk nog een EK in juni..

We weten allemaal waar dit op uitdraait dus waarom zo lang om de hete brij heen draaien? On: met een beetje geluk wordt de wedstrijd wel vergoed voor de seizoenskaarthouders, kan toevallig toch een keer niet dit weekend.

Gewoon alles tot half april Zonder publiek. Doen alle andere landen ook. Wij zijn veel te laks geweest tot nu toe. Zullen de Rotterdammers wel gaan klagen, maar we doen dit juist voor de mensen in slechte gezondheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. HolménVerdediger261
J. PetersVerdediger260
M. KöhlertAanvaller266
D. SaddikiMiddenvelder250
C. NunnelyAanvaller254
V. PavlidisAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Maandag 6 april
Chelsea is bereid om tachtig miljoen euro te betalen voor Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren