Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waanzinnige reeks Galatasaray komt ten einde in meeslepend titelgevecht

Galatasaray heeft voor het eerst sinds 21 december 2019 weer punten laten liggen in de Süper Lig. Na een imposante reeks van liefst acht competitiezeges op rij volgde zondagavond op bezoek bij titelconcurrent Sivasspor een remise: 2-2. Door de puntendeling blijven Galatasaray en Sivasspor gelijke tred houden op de ranglijst, met ieder 49 punten na 25 duels. Trabzonspor heeft hetzelfde puntenaantal, maar speelde wel een wedstrijd minder. Istanbul Basaksehir staat met 52 punten uit 25 duels voorlopig 3 punten los aan kop.

Galatasaray werd in de openingsfase onderworpen aan een heus bombardement. Sivasspor schoot werkelijk furieus uit de startblokken en lanceerde in de eerste vijf minuten de ene na de andere aanval richting het doel van Cim Bom. Fernando Muslera redde eerst nog wel op pogingen van Hakan Arslan en Mert Hakan Yandas, maar in de zevende minuut moest de Uruguayaanse doelman van Galatasaray alsnog capituleren. Fatih Aksoy bracht de bal op goed geluk in de doelmond, waarna Arslan van dichtbij het beslissende zetje gaf: 1-0.

20Istanbulspor324721-3416

De vroege openingstreffer zette het stadion op zijn kop, maar Galatasaray toonde, niet voor het eerst recentelijk, karakter en wist de wedstrijd nog in de eerste helft volledig te kantelen. Radamel Falcao tikte in de veertiende minuut de gelijkmaker tegen de touwen nadat Sofiane Feghouli een vrije trap van Ömer Bayram had teruggetrokken richting de doelmond, en Feghouli zette zelf op slag van rust de 1-2 op het scorebord na een assist van Falcao. De Colombiaanse spits legde de bal met het hoofd klaar voor Feghouli, die vervolgens vanaf een meter of negen raak volleerde.

Het elftal van trainer Fatih Terim ging zo met een nipte voorsprong aan de thee, maar Sivasspor wist zich weer knap terug te knokken in de wedstrijd. Jean Michaël Seri tikte tien minuten na rust in de zestien de voet van Fernando Andrade aan, waarna een strafschop volgde die in twee-instanties werd benut door Emre Kilinc. Galatasaray was in eerste instantie nog gered door de paal, maar in de rebound tekende Kilinc alsnog voor de 2-2. Fatih Terim wisselde in de slotfase aanvallend met het inbrengen van Emre Akbaba en Adem Büyük voor Bayram en Mario Lemina, maar een winnende treffer zat er uiteindelijk niet meer in voor Galatasaray, waar Ryan Donk de negentig minuten wel volmaakte.

1
2

Belachelijk optreden van de arbitrage zoals gewoonlijk door daar een penalty te geven verpest je de hele wedstrijd en de titelstrijd

8 maart 2020 om 19:04

Want een tik op de voeten in het 16 meter moet je niet bestraffen omdat dit de titelstrijd verpest?

8 maart 2020 om 19:05

Is geen overtreding gaat duidelijk voor de bal en tikt m heel zacht en daarnaast ook nog twijfelachtig of het in de 16 was

8 maart 2020 om 19:18

'gaat voor de bal', ja maar hij raakt de tegenstander toch?

8 maart 2020 om 19:24

Ik heb m net nagekeken en begrijp de frustratie. Het is een lichte overtreding maar idd wel een overtreding.

Daarnaast staat de speler idd voor de helft (misschiend erl 3kwart van zn lichaam) buiten het 16 maar de overtreding wordt begaan op zijn voet wat dan wel weer binnen in de 16 is.

Ik vind m moeilijk maar begrijp beide kanten wel...

Deze gelijkspel is alleen maar te verwijten aan mezelf omdat ik gister Trabzon uitlachte, sorry kleurgenoten karma heeft jullie ook geraakt, een winst zou het kampioenschap een stuk makkelijker maken maar helaas.

8 maart 2020 om 19:28

Ik denk niet dat dit gelijkspel aan jou te verwijten is broer, of je moet Feghouli zijn die in de kleedkamer heeft ingelogd op vz?

8 maart 2020 om 19:55

Aggg feghouli agggg, wat zou ik graag een ander willen hebben in zijn plaats, we moeten het nog even volhouden met hem eind van het seizoen lozen.

Na onze wanvertoning (alweer) van gisteren, heb ik vandaag een mooi pot voetbal gezien. We hebben die Falcao helemaal belachelijk gemaakt begin van het seizoen, maar nu snoert hij de monden wel. In belangrijke wedstrijden moet je er staan. Na de 2-2 heeft Sivas toch aardige kansen gehad in verhouding tot Galatasaray, maar ik denk dat een gelijkspel wel terecht is. Overigens had Saracchi naar mijn mening wel rood mogen krijgen door die actie op het eind. Zoiets doe je niet perongeluk maar bewust. Zwak optreden weer van de scheidsrechter, maar dat zijn we inmiddels wel gewend.

8 maart 2020 om 19:09

En wat Emre Kilinc deed kan wel? Doet een slaande beweging op zijn rug waardoor Saracchi zo reageert. Gevalletje-Sorloth, dat ook geen rood zou moeten zijn in mijn optiek.

8 maart 2020 om 19:12

Ik vond ook dat Emre het uitgelokt heeft, naar mijn mening hadden ze beide gewoon rood mogen krijgen. Maarja, eentje geel en de ander niks.

Leuke wedstrijd om te zien ging redelijk op en neer. Eerlijk gezegd had ik wel een veel agressiever duel verwacht, maar beide clubs hadden wel zin om te voetballen. Sivas voornamelijk gefocust op de counter. Wat mij wel opvalt is dat de clubs buiten Istanbul meestal vriendelijker tegen Galatasaray zijn qua ambiance, kaarten , duels, discussies etcetera. Dit is niet als sneer naar Gala bedoeld, maar kan wellicht als compliment gezien worden. Of Galatasaray houdt zijn hoofd beter koel dan Fener of de clubs buiten Istanbul hebben het niet zo met Fenerbahce. Het verbaast me hoe zo een belangrijke wedstrijd zo sportief uitgespeeld wordt. Zonder slechte bedoelingen nogmaals, maar ik vraag me het af of het aan mijn club ligt dat iedere wedstrijd een oorlog is of dat het aan de clubs buiten Istanbul ligt.

8 maart 2020 om 19:14

Dit noem ik de o zo essentiële Terim-factor. Na elk doelpuntviering wijst hij met zijn vinger naar zijn hoofd en roept hij 'konsanstrasyon'. Dit is dan ook een succesfactor in de laatste twee seizoenen, er wordt ieder jaar geroepen dat dat de key tot succes is. Noem hem een tactisch onbenul, wat persoonlijk te betwisten valt, echter is Terim in mentale voorbereiding een ware genie.

8 maart 2020 om 19:21

@chro mee eens Fatih Terim kan echt het maximale uit zijn selectie halen.

8 maart 2020 om 19:50

Terim en Senol halen altijd het maximale uit de selectie. Gozer heeft van Omer Bayram een van de beste middenvelders van de competitie gecreëerd, Donk stond 2 jaar geleden op het punt om te vertrekken en is nu een belangrijke pion. Maar volgens mij heeft hij in een interview zelf gezegd dat er wat meer communicatie is met de technische staf over de manier van spelen. En dan denk ik niet dat hij Hasan en Umit Davala bedoelt, maar de mensen met tactische kennis.

9 maart 2020 om 00:44

Ah Bona, Donk is altijd al een belangrijke schakel geweest. Hij is de joker van Terim. Het is ook niet zo gek dat hij wordt vernoemd naar “gorev adami.” Ik herinner me nog een wedstrijd waar hij als spits werd ingebracht en zelfs scoorde in de slotfase.

Laten we Omer Bayram nou niet de hemel inprijzen. Ondanks tien assists sla ik week in en week uit mijn hoofd tegen de muren aan, puur omwille van zijn onbekwaamheid. De beste man heeft een best goede trap in de benen en ik heb niets op aan te merken tegen zijn strijdlust. Hij komt echter gewoonweg te kort voor dit niveau. Enkel gebaseerd op vandaag heeft hij drie cruciale ballen ingeleverd waardoor drie potentiële counters ontstonden (waarvan een vlug werd onderschept door Saracchi). Op basis van zijn strijdlust gecombineerd met de assists die hij tot dusver heeft geleverd, bouwt hij (helaas) de benodigde krediet op bij de supporters. Toevallig heeft hij vandaag een voorassist gegeven, puur geluk of wijsheid. Hij doet het wel, kudos, maar om nou te zeggen dat hij tot een van de beste middenvelders behoort is een belediging jegens een Gustavo of Lemina.

9 maart 2020 om 10:31

Laat ik het beter formuleren, één van de best presterende middenvelders van de competitie. En dan kijk ik niet eens alleen naar zijn assists, want onze linksback die niet kan verdedigen heeft er ook 9. Maar zoals je zelf al zegt, misschien is het wel een eendagsvlieg. Grote kans dat hij meegaat naar het EK, bij een goed bod zou ik hem verkopen, want dit is zijn top denk ik.

8 maart 2020 om 19:23

Dat klopt ook gewoon. Al zal Fener 40 jaar geen kampioen worden, zullen ze altijd de meest gehate ploeg van Turkije zijn. Dat is al sinds oudsher zo.

Vooraf zou ik tekenen voor een punt, maar erna is het toch erg zonde. Eerste helft hadden we meerdere kansen om het op slot te gooien, ware het niet aan onze kale Algerijn lag. Schiet zijn doelpunt mooi in, maar de kans van de laatste minuut van de eerste helft moest er 100% in. Jammer, nu moeten we winnen van Basaksehir, Besiktas en Trabzon.

Lachwekkende penalty tegen gekregen. Echt een typische 'zoeken tot we wat kunnen vinden' penalty. Niemand dacht aan een penalty en dan krijg je dit. Echt heel zijn lichaam staat ook gewoon buiten de zestien. Maar goed, wederom redelijk gespeeld. Veelzeggend dat Riza Calimbay bij een ingooi van Sivas in de 92ste minuut gebaard dat ze het rustig aan moeten doen. Ook veelzeggend dat Sivasspor na het gejank 'wij krijgen nooit penalties' week in, week uit penalties krijgt. Turkse voetbalcultuur. Huil en je wordt gecompenseerd. Volgende week Besiktas, dat wordt een mooie wedstrijd !

De overtreding is binnen de lijnen, wordt er daarnaar gekeken of naar het complete lichaam? Volgens mij het eerste.

Dit moet toch niet de maatstaf zijn voor penalties ? Als we voor zulke lichte contacten die de ander z'n balans niet eens verstoord moeten gaan fluiten, dan gaat het de verkeerde kant op.

8 maart 2020 om 20:02

@Gangstarr. Hoor ik jou nu commentaar geven op een penalty die door de VAR is toegekend? Dit is nou precies wat ik bedoelde gisteren. Nu het jouw cluppie overkomt gaan de beslissingen plotseling de verkeerde kant op. Man man man

8 maart 2020 om 23:35

We kunnen wel blijven discussiëren maar gs had het gwn af moeten maken ook al kregen we penalty tegen genoeg kansen gehad dus helaas. Maar we komen er wel met onze ervaring

8 maart 2020 om 20:08

Zoals GS vorig jaar in de eerste seizoenshelft ging janken en toen in de tweede seizoenshelft op ongekende wijze kampioen is gemaakt. Die wedstrijd tegen Rize, grootste schande in de historie van het Turkse voetbal. Ook met geen woord reppen over die schandalige beslissing om Sarrachi geen rood te geven. Verrassend.

8 maart 2020 om 20:39

Grootste schande voor het Turkse voetbal was toch echt Havitcu en Serdal Adil vanwegen het omkoopschandaal, jullie vergeten wel heel snel he?

8 maart 2020 om 20:53

Sheva, ze moeten volgende week tegen ons, neem het ze niet kwalijk. Ze willen iedereen geschorst zien worden 🤣

8 maart 2020 om 21:15

Zeer begrijpelijk, helaas voor hun is het niet gebeurd, hou er maar rekening mee dat alle 4 de Besiktaslilar op VZ volgende week over de scheids zullen praten.

8 maart 2020 om 23:18

@ shevanr7Nee hoor besiktas 7 heeft gelijk. De grootste schande in het turkse voetbal is zeer zeker rizespor- gala.Dat een scheidsrechter ondanks alles Galatasaray een handje helpt om kampioen te maken.De penaltys die daar gegeven zijn is een zwarte vlek voor het turkse voetbal.

8 maart 2020 om 23:13

@gangstarHoeveel lachwekkende penaltys heeft Galatasaray al in zijn voordeel gekregen.Scheidsrechters zijn ook mensen kunnen soms foutjes maken 👍

9 maart 2020 om 08:45

Lachwekkend hoe je elke keer glimlacht wanneer Fenerbahce door de scheids wordt genaaid dit seizoen en dan nog durft te zeggen dat Galatasaray benadeelt wordt in een wedstrijd waarin de scheidsrechter jullie zeker ook heeft gered. Je begint net zoals Fatih Terim te praten na de wedstrijd van gister.

In de eerste helft hebben we Sivas echt een masterclass gegeven, afgezien van de eerste 10 minuten waar zij super veel druk zetten. We bleven achteruit lopen en dan kan je hem krijgen. Daarom des te meer respect hoe we dat hebben gekanteld. Ik heb echt super mooi voetbal gezien, combinaties waar je u tegen zegt. Het enige wat miste was een doelpunt, dat kunnen we alleen onszelf verwijten. We moesten echt minimaal nog 1 prikken in de eerste helft. Tweede helft was niet zo goed en dat penaltymoment begrijp ik nog steeds niet. Na 5x kijken werd ik nog niet wijzer. Heel zuur, want ik vond ons echt sterk spelen.

8 maart 2020 om 19:19

Als Onyekuru valt bij die 1 op 1, is het gewoon een penalty en rode kaart Sivas. Daarin moet hij wat slimmer worden en anders gewoon die bal erin knallen verdomme.

Als Onyekuru wat slimmer en klinischer was speelde hij subtop Europa bro, neem het hem ook niet teveel kwalijk.

😂😂😂. Dat is echt een moment opname, als hij viel was het gewoon een duidelijke penalty. Maar daar denk je op dat moment echt niet aan.

8 maart 2020 om 19:39

Furkie, nou Diagne dacht aan niets anders. Die versierde meer penalties dan hij erin schoot. Alex, dat is ook weer zo! Dan was het een soort Mane geweest.

8 maart 2020 om 19:42

Die actie van Onyekuru, die 1 op 1 van Feghouli. Die kansen moeten er gewoon in man. En wat te denken van die laatste kopkans van Falcao. Als ie 1 cm. groter was zat ie er in. We hebben onszelf echt tekort gedaan.

In mijn ogen een terechte gelijkspel. Sivasspor maakte de eerste 10 minuten vol alsof het de CL-finale speelde waardoor zeer terecht de openingstreffer wordt gescoord. Daarna blijft Galatasaray overeind waardoor ze op voorsprong komen. Het is dan echter belangrijk om deze lijn ook in de tweede helft voort te zetten, en daar ging het mis. Galatasaray liet zich in de tweede helft overklassen en dan volgt de gelijkmaker met in mijn ogen een terechte penalty, ook al was het contact ligt.

Een paar irritatie punten: Ömer Bayram was ondermaats vandaag. Leed veel balverlies omdat hij te vaak het duel met zijn tegenstander probeerde aan te gaan. Seri strooit soms met mooie ballen, maar tegelijkertijd verliest hij ook vaak de bal. Onyekure en Sarrachi proberen vaak onnodig hun tegenstander voorbij te gaan, terwijl ze de bal op sommige momenten beter kunnen doorgeven aan anderen. Overigens mocht laatstgenoemde met rood van het veld gestuurd worden, zeer onsportief gedrag wat hij aan het eind liet zien. Volgende week is weer een hele belangrijke week. Galatasaray moet koste wat het kost winnen van Beşiktaş en dan hopen dat Trabzonspor - Basaksehir in een gelijkspel eindigt.

Hahaha uitgekomen wat ik hoopte! Karma is een bitch, Gala supporters die vonden dat de overtreding van Abdulkadir Omur terecht was, zijn aan het huilen omdat ze een penalty hebben tegen gekregen. Ik vond het allebei geen penalty en te licht beoordeeld. Maar als je als scheidsrechters zijnde het doelpunt van Trabzonspor ontneemt, dan geef je hier dus ook een penalty voor. Overtreding was EXACT hetzelfde. Al met al een leuke wedstrijd gezien. Naar mijn mening een terechte uitslag van 2-2. Het worden nog spannende weken...

We verdienden de 3 punten. Rare VAR beslissing maar goed zelf ook niet scherp genoeg in het benutten van kansen. Falcao en Feghouli speelden sterk maar Seri, weer veel onnodig balverlies, Mariano speelde slecht eigenlijk zoals het hele seizoen behalve de laatste paar wedstrijden en vooral Omer was dramatisch slecht. Hij kan overduidelijk het niveau niet aan. Het is dat hij vrije trappen en corners goed kan nemen maar buiten dat voegt hij helemaal niks toe. Qua teamspel toch een aantal mooie combinaties gezien en een punt uit bij dit Sivas is niet heel slecht.

Zonde. Hier zat echt veel meer in voor ons. Dit krijg je dus als je veel kansen mist en teveel middenvelders eruit haalt voor aanvallers. Maar de kers op de taart was toch echt die hele goedkope penalty. Alles bij elkaar genomen is een gelijkspel helemaal niet verkeerd. Over het algemeen ben ik wel tevreden met de prestatie van Galatasaray vandaag. Op naar volgende week en dan wel winnen!

Hele sterke begin van Sivas maar na het doelpunt trekken ze zich terug. Dit GS moet je niet de ruimte geven, want daarna hebben ze gedomineerd. Goede eerste helft, in de tweede helft was het minder. Als de laatste weken aanbreken krijgt Feghouli volgens mij a la Cem Yilmaz via een machine extra krachten toegediend want hij begint te voetballen als een wereldvoetballer. Falcao laat ook eindelijk zien waarom er zoveel aan hem wordt betaald. Terechte strafschop, maar daarna 'vergeet' de arbiter Seri er met een tweede geel uit te sturen en krijgt Saracchi een gele prent voor natrappen. Waarschijnlijk had hij liever dat er geen afwezigen zijn volgende week tijdens de derby.

8 maart 2020 om 19:32

Clutch, wat kom je toch gefrusteerd over als het onderwerp Galatasaray is. Eerst benoemen dat een twijfelachtige penalty terecht is, vervolgens geef je een sneer door 'vergeet' te zeggen met aanhalingstekens, en als laatste noem je de positie van Saracchi op. Waarom noem je dan ook niet die gemene duw van Emre Kılınç, of de positie van Onyekuru in het strafschopgebied? Ik vond je altijd objectieve reacties hebben - maar tegenwoordig lees ik alleen maar frustatie en afgunst in je reacties. Erg jammer.

8 maart 2020 om 19:44

Als er gekeken wordt naar waar de overtreding wordt gemaakt, is het gewoon een strafschop. Die duw van Kilinc verandert niks aan het feit dat Saracchi natrapt beste Bozkurt, dus is het een rode kaart. Elneny kreeg rood, Sorloth kreeg rood dus had Saracchi ook rood moeten krijgen. Kilinc moet dan geel krijgen, maar dat kreeg hij niet omdat de scheids dan rood moet geven aan Saracchi. Na 20 jaar weet ik wel hoe het loopt in Turkije. Als ik Galatasaray de hemel in prijs (wat ik soms ook doe) ben ik een objectieve lid, maar als ik in het nadeel van GS praat is het frustratie en afgunst volgens jullie. Je moet niet van mij verwachten dat ik nooit sneren ga uitdelen. Ik weet overigens niet over welke positie van Onyekuru je het hebt. PS: Zelfs Terim geeft toe dat Saracchi rood had moeten krijgen, waarom moet ik dan die duw van Emre Kilinc opnoemen?

8 maart 2020 om 21:24

Je hebt gewoon gelijk in deze situatie Clutch ik snap niet dat mijn mede clubgenoten achter elke reactie een afkeur of voorkeur zoeken. Saracchi duidelijk een rode kaart en Emre een gele kaart. Ik vond persoonlijk de penatly wel te makkelijk gegeven, het was geen geen gestrekt been tegen een been of een te hoge been dus ik vond het te makkelijk maarja daar tegenover moesten wij beter met onze kansen omgaan.

Heeft iemand trouwens enig idee wanneer Malatya - Trabzon wordt gespeeld?

8 maart 2020 om 19:30

Woensdag om 18.00

We hoeven ons geen zorgen te maken betreft het kampioenschap! Galatasaray heeft redelijk gespeeld. Het is kenmerkend dat we net als uit bij Fener achter komen te staan maar alsnog de wedstrijd kantelen, tot de grappige penalty. Het is een lichte overtreding, net als gisteren bij Trabzonspor. Het is een beetje afhankelijk van de type scheidsrechter. Een arbiter die om veel fluit zou 'm geven, een arbiter uit de PL zou 'm niet geven. Echter, als Mete hiervoor de penalty geeft door inbreng van de Var, waar was diezelfde VAR enkele minuten voor deze overtreding? Onyekuru wordt aangeraakt en uit balans gebracht in de 16. Ik vind dat ook een lichte ingreep, maar als de VAR voor dit de scheidsrechter roept, dan moeten ze ook voor de actie van Onyekuru de scheidsrechter roepen en een penalty toekennen. Al met al, we hebben niks verloren en hebben niks gewonnen na deze wedstrijd. Ik zie Basaksehir als onze grootste tegenstander, maar ik heb geen vrees. De dagen zullen vanzelf weer warmer worden, gezien het feit dat de maand ''mei'' er aan komt. In ''mei'' vind je de kampioen.

Galataaray kan geen kampioen worden als we altijd conditioneel inzakken de 2e helft, dit was tegen fener ook het probleem tot Onyekuru's penalty, elke wedstrijd spelen we als 2011 Barcelona de 1e helft en als yureksizspor de 2e helft. En Terim zijn 'olene kadar' wissels helpen ook niet echt, veels te laat zoals gewoonlijk

Sivas uit is altijd moeilijk maar jammer dat we door zo'n simpel gegeven penalty verliezen. Maarja volgende week wordt het een leuk wedstrijd!!