Scheidsrechter Rob Dieperink wekt woede: ‘Houd je waffel, idioot’

Zondag, 8 maart 2020 om 18:10Demen Bulbul • Laatste update: 18:13

Scheidsrechter Rob Dieperink heeft zondagmiddag tijdens Go Ahead Eagles - De Graafschap (1-2) de woede van Joran Swart op zijn hals gehaald. De arbiter gaf de verdediger van Go Ahead in de tweede helft een gele kaart en riep hem naar verluidt ‘houd je waffel, idioot’ toe, nadat laatstgenoemde zijn beklag had gedaan over een beslissing van Dieperink.

Go Ahead verloor vanmiddag in de eigen Adelaarshorst met 1-2 van De Graafschap en Swart vertolkte een negatieve hoofdrol bij het tweede tegendoelpunt van de Deventenaren. De 21-jarige centrumverdediger liet zich rond de zijlijn kinderlijk aftroeven door Ralf Seuntjes, waarna laatstgenoemde de assist leverde bij de 0-2 van Branco van den Boomen.

Swart erkent na afloop voor de camera van FOX Sports dat hij zich niet zo eenvoudig had mogen laten aftroeven door Seuntjes, maar benadrukt ook dat hij in de veronderstelling was dat de bal de zijlijn al had gepasseerd én er een overtreding op hem werd gemaakt. "Die bal was al twintig centimeter uit. De grensrechter stond er bovenop, maar zei dat de bal in was. Ik kon het op dat moment niet begrijpen en vervolgens trekt Seuntjes mij ook nog eens weg."

"Ik moet het ook bij mezelf zoeken: ik moet die bal ook weg schieten. Maar ik was er honderd procent van overtuigd dat die bal uit was. Dat was ook écht zo. Dat die 0-2 dan ook nog valt, maakt het extra zuur", vervolgt Swart, die zich vervolgens tot de 31-jarige Dieperink wendde. "Ik moet het ook bij mezelf zoeken, maar ik was natuurlijk vol frustratie omdat hij daar niet voor had gefloten. In eerste instantie omdat de bal uit was en in tweede instantie omdat Seuntjes mij wegtrok."

Dieperink toonde Swart uiteindelijk de gele kaart voor zijn beklag én riep de verdediger wat toe. "Je mag vervolgens ook niets tegen hem zeggen. Hij mag wel tegen mij zeggen 'houd je waffel, idioot', maar je mag vervolgens niks terugzeggen. Dat vind ik een beetje apart. Kijk, het gebeurt in het heetst van de strijd, dus hij kan wel wat zeggen. Maar ik vind het apart dat je vervolgens zelf wel een gele kaart krijgt als je wat terugzegt", aldus Swart, die naar eigen zeggen na de wedstrijd niet meer met Dieperink heeft gesproken over het incident.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door niek_je)

Ach gaan we hier ook weer een nationale ramp van maken? Tijdens voetbal word er van alles gezegd, de scheids word ook constant ‘beledigd’ met wegwerp gebaren. Ik maak me zorgen om de volgende generaties, we worden steeds softer en softer

8 maart 2020 om 18:26

Dat worden we zeker, maar deze situatie heeft niks met softer worden te maken. Hij zegt niet dat dat hem raakt ofzo, maar puur dat het dan hypocriet is.

8 maart 2020 om 18:32

Jonge iedereen wuift de scheids 90min lang weg met handgebaren, en dan als hij even niet mag zeggen dat de scheidsrechter zn waffel moet houden is het hypocriet opeens. En waarom zou hij dat moeten zeggen dan, volgens mij komt een speler meestal verhaal halen bij de scheids, om dan hou je waffel te zeggen?

8 maart 2020 om 19:28

Dat de scheidsrechter hou je waffel zegt lijkt me helemaal prima, maar een leidsman hoort hem geen idioot te noemen, want als dat tegen hem geroepen wordt volgt direct een rode kaart.
Daarbij snap ik wel dat spelers tegen hem klagen, want deze scheidsrechter is zo ontzettend slecht dat ik me vaak meerdere keren per wedstrijd afvraag of hij zijn rood-witte stok en hond niet is vergeten.
Zelfs iemand die bij alle twijfelgevallen blind zou gokken neemt minder foute beslissing dan Dieperink!

9 maart 2020 om 01:25

Ach, als je eens wist van Jol en Luinge zeiden tegen spelers in hun tijd als scheidsrechter. Niet zo miepen.

9 maart 2020 om 11:33

Wie miept er dan? Swart zegt toch dat dieperink het prima kan zeggen, maar dat het wel hypocriet is dat hij dan geel krijgt.

Spelers en coachen roepen van alles tegen de scheidsrechter en de assistenten, maar nu wordt er een keer wat terug gezegd en zijn ze meteen beledigd.... Prima gezegd en gewoon een domme actie van de Swart

Je moet ook gewoon je waffel houden tegen de scheids. Probleem opgelost, next. Wat een piepkont zeg

8 maart 2020 om 19:45

Jk-Ajax, 1x raden, jij hebt de goal niet gezien? Als jou Ajax (zelf ben ik ook Ajacied) dezelfde goal had tegen gekregen, had ik jouw reactie op elke willekeurige scheids wel eens willen horen.

8 maart 2020 om 20:07

De scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook als hij geen gelijk heeft. Wanneer leren voetballers dat nou eens.

8 maart 2020 om 20:18

Het boeit me niet, ik hou mijn waffel ook tegen de scheidsrechter in het voetbalveld. Een beetje mens kan zijn emoties bedwingen en respect tonen.

9 maart 2020 om 11:40

Het gevoel van onrecht is iets waar mensen slecht over kunnen. Zal.daar wel mee te maken hebben.

8 maart 2020 om 20:06

Waarom zou je je mond moeten houden tegen de scheids? Die scheidsrechters hebben deze baan dankzij die zelfde voetballers, vergeet dat nooit.

8 maart 2020 om 20:13

En zonder scheidsrechters heb je geen voetbal wedstrijd.. vergeet dat ook niet.

8 maart 2020 om 20:18

Omdat je anders geel krijgt, oftewel het is tegen de regels. Wat jij daarna roept kan ik enkel om lachen, mijn God wat een opmerking.

Rob Dieperink heb ik een aantal keren live mogen aanschouwen.. is een bijzondere arbiter. Mist veel, ziet dingen die er niet zijn en kent de voordeelregel nauwelijks. Een gevalletje 'opvulling' van het scheidsrechterskorps. Jammer dat hij steeds weer aangesteld wordt.

Misschien sowieso eens stoppen met je bek opentrekken tegen de arbiters?

Iedereen kan zeuren over Getafe maar als zuivere speeltijd zou schijn voor zeuren tegen de Scheidsrechter zuivere speeltijd zou zijn, zou er bij geen enkele wedstrijd meer zuivere speeltijd zijn. Alleen maar goed dat scheidsechters dit af en toe zeggen.als je elke beslissing moet gaan motiveren dan kom je nooit meer aan spelen toe.

Goed, ik zat dus op 1 meter van deze situatie. Swart stond hier wel degelijk in zn recht. Bal was al over de lijn en Swart werd door Seuntjens weggetrokken, al moet ik wel zeggen dat het verschil in kracht wel erg groot was. Seuntjens hoefde er niet veel voor te doen. Ik vond het randje. Je kan er voor fluiten, hoeft niet. Maar de bal had allang niet meer daar moeten zijn want hij was wel degelijk volledig over de zijlijn. Het was ook niet de eerste verkeerde beslissing van deze scheidsrechter die erom bekend staat altijd vreemde beslissingen te nemen(ook als Var). Swart stelt zich wel een beetje aan omtrent het houd je waffel etc. Misschien moet een leidsman dat niet zeggen maar spelers zeggen ook wel eens wat. Over de rest van de wedstrijd: Saai, De Graafschap speelde op een Getafe manier, scoren, zuigen, irriteren, duiken etc. Kunnen we allemaal over zeuren maar het hoort er gewoon bij. Is het mooi? Nee. Anti voetbal? Ja.. Maar resultaat is heilig. Alleen had deze Dieperink dit totaal niet onder controle. Ging overal in mee, floot alles af, weet zelfs niet wat voordeel is. Het blijft sowieso bijzonder dat deze meneer Dieperink die in Borculo (achterhoek dus) potjes van de Graafschap mag fluiten.

8 maart 2020 om 23:35

Je geeft dus aan dat je met zekerheid kan zeggen dat de bal in zijn geheel over de zijlijn was, terwijl je er 1 meter vandaan zat. Je zat niet op de lijn neem ik aan? In elk ander geval is de grensrechter zekerder van zijn zaak dan ieder ander die een ander gezichtsveld heeft.

9 maart 2020 om 17:04

@Halis, dat zar ik dus wel. Of beter gezegd stond. Bij Eagles zit tussen de hekken waar je kan staan en het veld maar krap een meter en ik stond bij de zijlijn. En als de bal zo ruim over de lijn is, en dat was ie, kun je dat dus van een meter wel zien.

9 maart 2020 om 00:45

Borculo ligt ongeveer even ver van Doetinchem als Deventer. Toch is het niet handig om iemand een wedstrijd te laten fluiten uit eigen streek.

9 maart 2020 om 07:48

Waarom bijzonder? Makkelijke uit Dordt fluit Feyenoord.. Zelfde laken en pak..

9 maart 2020 om 17:06

@voetbalfreak, ook dat zou niet moeten kunnen vind ik. Het moet toch niet zo ingewikkeld zijn om iemand uit een andere regio aan te stellen? En dat het een x gebeurd omdat het niet anders kan is misschien nog uit te leggen maar deze man krijgt 2 keer achter elkaar deze pot en maakt er 2 keer een potje van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. OratmangoenAanvaller200
F. RossAanvaller50
M. SpiridakisAanvaller00
W. HahnKeeper190
S. JansenKeeper00
A. NoppertKeeper10
J. SchuurmanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren