‘We zijn in gesprek met Ajax, het contract is nog niet getekend’

Zondag, 8 maart 2020 om

Sven Botman speelde zaterdagavond een speciale wedstrijd. De verdediger is dit seizoen door Ajax uitgeleend aan SC Heerenveen en stond in het Abe Lenstra Stadion tegenover zijn broodheer. Ondanks de inspanningen van Botman ging het team van Johnny Jansen met 1-3 onderuit. De huurling blikte na afloop terug op de bijzondere confrontatie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door holland8)

Laat nog maar even zitten.matige verdediger met veel body en uitstraling, maar komt nog veel tekort.

8 maart 2020 om 09:24

Wordt een drukke zomer voor Overmars. Moet ook echt door selecteren nu. Botman en Ekkelenkamp door selecteren graag. Hopelijk gaat Overmars zijn portomenee trekken want als je zoveel geld hebt moet je niet samen met AZ bovenaan staan. En het nog zo spannend maken. Tijd voor echte kanonnen. Er komt weer een hoop talent door maar die lijken mij nog niet helemaal klaar.

8 maart 2020 om 10:42

Precies, laat deze jongen eerst maar eens uitblinkeer bij Heerenveen worden.buiten zijn postuur zie ik nie zo veel in deze jongen.

8 maart 2020 om 11:07

Het probleem bij Ajax is vooral de scouting en het aantrekken van spelers. Kijken we naar de laatste 2 seizoenen zien we louter spelers die kwaliteit missen en tekort komen. Miljoenen zijn er al verdampt en ik vrees dat het deze zomer weer gaat gebeuren en dan kun je volgend seizoen een serieus probleem hebben.

8 maart 2020 om 11:22

Wie hebben ze ook al weer gehaald de laatste 2 seizoenen. Martinez, best aardig, Tadic, volgend mij ook niet de slechtste aankoop. Blind, is bij Ajax onmisbaar.taglifico doet het ook niet slecht. Die is ook niet ver daarvoor gehaald toch?natuurlijk zitten er ook spelers bij die het (nog) niet brengen, maar alleen spelers die de kwaliteiten niet hebben?

8 maart 2020 om 15:04

Ekkelenkamp vind ik een typische speler voor een subtopper uit de Eredivisie en ook Botman vind ik niet zo indrukwekkend. Dat zijn naar mijn mening geen jongens die Ajax beter gaan maken of uberhaupt iets toevoegen aan het eerste van Ajax.

8 maart 2020 om 10:07

(993410)laten wij zelf ook een realistisch kijken naar ons eigen team daar lopen zat matige spelers rond doe nog heel veel te leren hebben en die imo nooit van vaste waarden gaan worden , maar Botman komt wel uit de jeugd van Ajax en doet momenteel niet veel onder voor wat er nu instaat hoor .

8 maart 2020 om 11:13

Eens, al is dat wel de waan van de dag.een jaar was de defensie geweldig, gister hebben ons massaal geërgerd aan bv Tagliafigo..botman in de gaten houden want kan zomaar stappen gaan maken.mathijs de Ligtbegon ook niet als wereldspeler..

8 maart 2020 om 15:07

Het verschil is echter dat Botman dat redelijk anoniem doet bij een middenmoter, terwijl die andere jongens dat doen onder een vergrootglas bij Ajax. Dat is wel een wezenlijk verschil.

8 maart 2020 om 11:04

Waarom deze jongen nu weer halen. Ik heb hem dit jaar zoveel stomme fouten zien maken. Heeft inderdaad body en uitstraling maar is in alles een mindere versie van Perr Schuurs. Ga eens in die Schuurs investeren in plaats van geld over de balk smijten voor de volgende middelmatige speler. Schuurs heeft op veel momenten echte potentie laten zien. Natuurlijk heeft hij ook de nodige ongelukkige momenten gehad maar die heeft Mathijs de Ligt zelfs nog steeds en nog meer.

8 maart 2020 om 12:04

Geld over de balk smijten? Is gewoon een ajax-speler.

8 maart 2020 om 15:10

Maar wat wil je investeren dan? Zolang Schuurs het niet of te weinig laat zien, heeft het geen zin om hem op te stellen. Potentie is leuk, maar dat moet zich wel (deels) vertalen in kwaliteit. Schuurs kan het wel, maar maakt op dit moment nog te veel fouten. Nu denk ik overigens wel dat Schuurs aanzienlijk meer talent heeft dan Botman, maar ook Schuurs zal nog een stap beter moeten om echt in aanmerking te komen voor een structurele basisplaats. Hij is dan ook nog maar 20 jaar, dus hij heeft de tijd ook wel.

8 maart 2020 om 16:58

@tagliafico een speler een nieuw aanzienlijk verbeterd contract aanbieden terwijl bij voorbaat al bijna vaststaat dat hij niet gaat spelen. Maar goed, mogelijk dat Ajax Pierie en Alvares verkoopt. Dan komt er wel een plekje vrij. Hoewel Alvares denk ik wel een klasse beter is dan Botman.

Aub doorselecteren. Prima speler voor Heerenveen, maar niet voor Ajax. En stuur Pierie ook maar naar It Fean. Een van de vele miskopen van ons te hoog op het paard getilde TD. Ook voor in de zomer: afscheid van Marc & Erik. Die hebben dit seizoen een brevet van onvermogen verdiend. Ook voor hen geldt: doorselecteren.....

8 maart 2020 om 10:28

En vorig seizoen waren Marc en Erik nog fantastisch..... Wat een onzin kraam je uit Pinko. Marc doet het al jaren fantastisch en een paar nederlagen doen daar niets aan af. Perfect TD voor Ajax. Danzij zijn beleid hebben we een zeer goed gevulde kas en hebben we de afgelopen 4 seizoenen met Peter Bosz en daarna Ten Hag weer heerlijke avondjes in Europa gehad...... Ze moeten lekker blijven en volgend seizoen weer gaan knallen

8 maart 2020 om 15:28

Niet bij mij. Die beiden zijn de remmende factor bij Ajax. En niet alleen dit seizoen. En je hebt mij nog nooit kunnen betrappen op een positief schrijven over Ten Hag. Dat is de eerste die ik vandaag nog de deur zou wijzen. Mega overgewaardeerd.

8 maart 2020 om 15:41

Wat verwacht jij eigenlijk van Ajax? Denk je nou echt dat de sky the limit is? Vorig jaar hebben ze uitzonderlijk gepresteerd en zo'n groep hou je hoogstens twee seizoenen (gedeeltelijk) bij elkaar. Ajax heeft in de afgelopen 20 jaar bijna elk jaar zo gepresteerd als dit seizoen en hooguit 1 keer zoals vorig seizoen. Wat is dan de beste graadmeter volgens jou? Dat excuus over de financiele middelen gaat ook niet echt op, want in de Champions League is Ajax financieel gezien nog steeds een kleine vis.

8 maart 2020 om 10:29

Ik denk niet dat Ajax op dit moment een betere TD kan vinden dan Overmars hoor. En welke trainer zie jij als vooruitgang tov ten Hag?

8 maart 2020 om 15:29

Ieder andere trainer....

8 maart 2020 om 10:51

(pinko)we zullen jou maar niet echt serieus nemen met je reactie mede door Overmars staat Ajax er financieel zo goed voor en dat daar wat minder aankopen bijzitten dat is nu eenmaal zo niet iedere aankoop is een voltreffer , jonge wat een sneue reactie had dit ook je reactie geweest als Ajax nog zo had gespeeld als voor de winterstop typisch weer zo'n succes supporters reactie die spiegelen Ajax aan het vorig seizoen , dat was prachtig maar dat kan niet structureel zo zijn alles zat een beetje mee en bijna geen blessures en dat is nu even andersom gewoon realistisch blijven dat dat niet ieder jaar kan .

8 maart 2020 om 15:30

Mede door de verkoop van de jeugdproducten staat Ajax er financieel zo goed voor. Marco van Basten gisteravond nog gehoord?

8 maart 2020 om 11:03

Vind ik onzin, deze jongen is toch echt wel beter dan Schuurs? Ook Botman heeft genoeg te verbeteren, maar hij doet in alle wedstrijden die ik van hem volg geen gekke dingen, houdt het spel simpel en wint alle lucht duels en dat is precies wat Schuurs moet doen maar niet voor elkaar krijgt. Botman is daarnaast uit eigen jeugd en kan een goede aanvulling zijn naast Blind naar mijn mening.

8 maart 2020 om 13:07

Botman is ook linksbenig maar voetballend veel minder. Hij gaat wel vol de duels aan maar er gaat ook nog zat fout. Denk ook niet dat 2 linkspoten gewenst is bij Ajax in de basis, misschien een uitzondering voor 1 wedstrijd. Maar goed, hij kan zich nog ontwikkelen natuurlijk.

8 maart 2020 om 15:13

Wat ontzettend veel onzin in een betoog van 7 zinnen. Mensen moeten eens beseffen dat de vijver waaruit Ajax moet vissen beperkend blijft ongeacht de financiele middelen. Voor 15-20 miljoen euro is het nog steeds de vraag wat je precies binnenhaalt en als je meer gaat betalen, betekent dat ook automatisch concurrentie van clubs waar Ajax qua allure en qua middelen niet tegenaan wil en/of kan boksen. Het is wel duidelijk dat je totaal geen realistisch beeld hebt als je zoveel chaos wilt creeeren op basis van praktisch niets.

8 maart 2020 om 15:32

Soms is het moeilijk om toe te geven dat niet alles hosanna is bij Ajax. Vind ik ook jammer. Maar de feiten spreken voor zich. En die heb ik niet uit de dikke duim gezogen.

8 maart 2020 om 15:37

Alles is ook inderdaad niet hosanna bij Ajax. Je had een gouden lichting qua selectie en die raak je met twee seizoenen kwijt. Onvermijdelijk en Ajax is niet groot genoeg om die spelers capabel te kunnen vervangen. Echter geef jij daar Overmars en Ten Hag de schuld van, terwijl het wel duidelijk is dat de rek er gewoon uit is. Ajax is nu Europees uitgeschakeld door verschillende factoren (ook door factoren waar Ajax zelf niet veel aan kon doen), zaakwaarnemers roeren zich en spelers kijken met een scheef oog naar de aankomende transferperiode en natuurlijk het EK. Het niveau van Ajax vorig seizoen was een uitzondering, geen standaard. Daar lijken sommigen veel moeite mee te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper100
P. BochniewiczVerdediger101
S. FloranusVerdediger100
L. WoudenbergVerdediger101
R. KongoloMiddenvelder101
J. VeermanMiddenvelder103
H. VeermanAanvaller108
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

1 fan
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren