Uitgefloten Jay-Roy Grot haalt gram met krachtige dribbel en uithaal

Zaterdag, 7 maart 2020 om

Vitesse heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt op FC Twente. Nota bene de in Arnhem verguisde Jay-Roy Grot maakte het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Vitesse komt door de overwinning na 26 competitiewedstrijden op 41 punten en staat voorlopig zesde in de Eredivisie. FC Twente blijft met 27 punten uit 26 wedstrijden voorlopig veertiende staan op de ranglijst.

FC Twente won op 15 september voor het laatste een uitwedstrijd in de Eredivisie, terwijl Vitesse dit seizoen in eigen huis pas driemaal verloor. Het GelreDome had zodoende allicht gehoopt op een eenvoudige overwinning voor Vitesse, maar niets bleek minder waar. Vitesse speelde een zwakke wedstrijd al kwam al na tien minuten voetballen goed weg. Eli Dasa wilde de bal terug koppen op doelman Remko Pasveer, maar lanceerde in plaats daarvan Noa Lang. De huurling van Ajax reageerde attent, maar schoot vervolgens op de paal.

Vlak daarvoor had Vitesse overigens wel de eerste kans van de wedstrijd gehad: Nouha Dicko kopte na voorbereidend werk van Bryan Linssen op de paal. De Arnhemmers hadden het echter lastig tegen FC Twente en ook de in de basis teruggekeerde Riechedly Bazoer kon het verschil niet maken. Bazoer beleefde een ongelukkige avond, want hij moest al na een halfuur geblesseerd afhaken. Vitesse moest vervolgens nog voor rust een tweede wissel doorvoeren, want ook Patrick Vroegh raakte geblesseerd, na een botsing met Giovanni Troupée.

Bij rust stond er een doelpuntloze tussenstand op het scorebord en ook in de tweede helft werd het niveau van de wedstrijd niet veel beter. Tóch wist Vitesse twintig minuten voor tijd een opening te vinden in de defensie van FC Twente. Grot, die vanavond regelmatig werd uitgefloten door een deel van de Vitesse-aanhang, zette van zeer grote afstand aan voor een dribbel en baande zich uiteindelijk een weg door de defensie van FC Twente, alvorens hij met een krachtig schot uitgroeide tot matchwinner.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door nicesky)

De pech van de degradant. Het spel is sinds het Brama-debacle verbeterd, maar de punten blijven uit. Zie dit niet meer goed komen. Zijn vies genaaid ook vanavond.

Ongekend weer op welke manier we deze pot verliezen. Wat een jandoedels daar in Zeist achter de computerschermermen. Van een punt bestolen. Maar eerlijk is eerlijk in dit soort wedstrijden moeten we de punten ook niet pakken. Eind maart/heel april gaat allesbepalend worden.

Var, bedankt... zie je ze (zo'n grijze duif en een zo'n andere kluns) op vier schermen kijken naar de goal van Grot, maar ze moesten kijken of er een overtreding op Bijen op vooraf ging. Antwoord ja, overduidelijke overtreding. Zou 0-0 moeten zijn. En dan mocht Vitesse nog blij zijn.wat een gotspe, die VAR

Schandalige overwinning voor Vitesse. Niet dat wij goed speelden of recht op 3 punten hadden. Zowel de scheids als de var hoort dit te zien. Ook in de eerste helft hoort de scheids de bal met het geval Menig de bal op de stip te leggen. Ronduit schandalig wat het scheidsrechterskorps hier laat zien, geen woorden voor.

Met dank aan de VAR! Anders hadden wij nooit verloren hier. De VAR past zich moeiteloos aan aan het niveau van de scheidsrechter en García die weer tot minuut 83 wacht met wisselen en later de beste speler wisselt als je iets moet forceren en ook nog een 36 jarige rechtsback inbrengt die al tijden niet meer heeft gespeeld. Wat denkt hij ?? Schrijnend genoeg was Verhaegh in die tijd wel de beste man.. Was niet best vandaag, maar als je vandaag niet minimaal een punt pakt net als bij Utrecht wordt het heel zwaar. Nu staat de druk tegen ADO er nog meer op. #STOPDEVAR

Arm FC Twente benadeeld door scheidsrechter.nadat Peet Bijen in de rug werd gebeukt, en daardoor onderuit ging , liet de arbiter doodleuk doorspelen, waarna de razendsnelle Grot kon scoren.ik kan me de frustratie van de mee gereisde fans heel goed voorstellen , na deze arbitrale blunder.

Vandaag de betere net als tegen Utrecht, maar gewoon weer erg ongelukkig. Daarnaast had het doelpunt nooit mogen tellen, hoe is het mogelijk dat de var niet ingreep.

8 maart 2020 om 11:35

Ik deel je mening. Twente speelt leuk voetbal, maar kan op een magistrale manier gewoon niet winnen. Tegen mijn club hadden jullie zeker de drie punten verdient, gisteren vond ik een gelijkspel meer terecht.

We zitten in de hoek waar de klappen vallen, nu ook weer arbitrale blunder, tja wat Kun je daar verder nog over zeggen.

De Boer vat het ook wel goed samen, geen bereidheid bij Twente om echt alles te geven.

7 maart 2020 om 22:17

Vond het op zich nog niet zo slecht. Ook niet top,maar je gaat door een arbitrale blunder onderuit, anders heb je tot het einde gewoon kans op de drie punten. Gewoon finaal genaaid door deze scheidsrechter en Var. Ongelooflijk dat de knvb zo’n onbekende drol op zo’n potje durft te zetten. Gezien zijn optreden past hij precies in het incapabele plaatje dat de knvb voor scheidsrechters standaard heeft klaarliggen. Wat een drol.

Twente alweer slappe hap maar Vitesse ook. Had 0-0 moeten zijn maar scheids/var wat moet je daar nog van zeggen. Overtreding op Bijen en var bestudeerd het schot van Grot .... ja hoe dan leeft ik op een andere planeet of zo? Hoe simpel kan het zijn om die overtreding te bekijken maar het lukt ze niet het is het op 1 na ongelofelijkste geval ter wereld - want op 1 staat García . Dat is gewoon helemaal niet meer te bevatten : weer Zekniksnie die uiteraard weer niks bracht en vandaag dacht hij kom ik wissel Lang nog even. Ja dan houdt het gewoon op wat moet je er nog op zeggen

Het komt er gewoon na vandaag op neer dat je van vvv ADO en Fortuna thuis moet winnen en anders kon het nog weleens nacompetitie of erger worden.

Zie ik het nou goed en hebben wij de VAR een keer mee zitten? Mag ook wel na de afgelopen weken. Heerlijk om te zien hoe Twente tijdrekt, onsportief de bak weggooit en wegtrapt, tot het 1-0 staat en er ineens wel haast is.

7 maart 2020 om 22:34

Tjonge dat je dit met droge ogen durft te beweren.

7 maart 2020 om 22:49

Laat gaan joh, hij weet niet beter. Twente rekt tijd... pfff 0-0 was een terechte uitslag geweest als de VAR doet wat ie moet doen. Als er een ploeg had moeten winnen was het Fct. Die waren namelijk het minst slecht.

7 maart 2020 om 23:12

Ik zit gewoon netjes in het stadion en zie het keer op keer gebeuren hoor. Ballen weggooien bij ingooien, Lang die de bal wegtrapt als Pasveer uittrap wil nemen, waarna hij boos wordt dat Pasveer 'm alsnog wegtrapte omdat ie door bovengenoemde aan het rollen was. Nou moet ik zeggen dat ik die beuk in de rug ook niet echt een overtreding vond, leek mij meer van de zijkant maar heb hem alleen 1x gezien bij de samenvatting want tja, zat in het stadion.

8 maart 2020 om 13:20

Dit meen je niet toch? De bal een zacht tikje geven zodat je verdedigers in positie kunnen komen doet letterlijk elk team. Twente was de ploeg met de grootste kansen, waarom zouden ze in godsnaam tijdrekken? Daarnaast hebben we vrij weinig aan een punt, dat we voor gelijkspel spelen is onzin. Dat je die beuk in de rug niet een overtreding vind ga ik niet eens op in, ieder mens met twee werkende ogen ziet dat dat een overtreding was. Volgens mij heeft de VAR niet eens naar dat moment gekeken, maar alleen naar het doelpunt zelf.

7 maart 2020 om 23:14

Tja, ik zie het toch zelf gebeuren in het stadion? Tot de 1-0 namen ze alle tijd en gooiden ze expres ballen weg om tempo er constant uit te halen. Lang probeert de bal stukje weg te trappen bij uittrap Pasveer, maar als het 1-0 staat gebeuren die dingen ineens niet meer, gek. Fijn weekend hè, succes met vechten tegen degradatie!

7 maart 2020 om 23:44

Ach joh, wees er maar blij mee. Zelfs in de KKD heeft FC Twente meer supporters dan bij het sfeer- en zielloze Vitesse. Liever een keer op de bek, dan een club zonder hart.

7 maart 2020 om 23:49

Liever meer punten dan meer supporters!

8 maart 2020 om 00:09

Het gaat mij erom dat ik er elke 1 à 2 weken zit. Of anderen nou meedoen of niet, tja, niet in mijn handen. Vind het een beetje nutteloos om clubs op die manier te vergelijken ! Is ook logisch dat jullie een grotere achterban hebben! Twente, mooie streek, grote omvang, daar wint Arnhem het niet van met Doetinchem en Nijmegen zo dichtbij, dus ik geef je díe winst wel hoor. Jammer dat het niet drie punten oplevert.

8 maart 2020 om 11:15

Zo is het! Goed verwoord. En voor wat betreft het tijdrekken, wij zagen het ook, Twente vond 0-0 wel genoeg. Tijdrekken was duidelijk de tweede helft. Na de 1-0 hadden ze weer haast.

8 maart 2020 om 11:34

Nou nou wat een tijdrekken. Het is mij niet opgevallen en de commentator ook niet. Zal het dan zo buitensporig geweest zijn? Of hebben jullie Vitesse-aanschouwers altijd iets nodig om te zeiken? Wees blij met de punten, zwaar onverdiend in die halflege sporthal v jullie

Meest gelukkige vandaag gewonnen. Kansen die Twente creëerde kwamen door persoonlijke fouten Vitesse. Vitesse een keer geluk met de VAR. Mocht ook wel na afgelopen weken. Maar wat was dit van alle kanten drama zeg....

7 maart 2020 om 22:49

Correct, op alle punten

7 maart 2020 om 22:51

Daarom ook zuur dat een arbitrale blunder het bepaalt. 0/0 was een betere afspiegeling.

Yassin Oukili (19)wat een baas op het middenveld, zoveel rust aan de bal. Geen gekke dingen doen. Simpel voetballen. De beste bij Vitesse vandaag. Vitesse geluk gehad, hij had ook een overtreding kunnen geven. Dacht dat hij een schouder duw gaf en de situatie daarom door liet gaan. Maar wat is het voetbal van beide kanten om te huilen. Die Brenet is echt een aanfluiting achterin. Zoals het er nu naar uitziet hoeft Twente zich geen zorgen te maken . ADO en RKC degraderen die zie ik echt niet meer boven komen drijven

8 maart 2020 om 11:10

Helemaal mee eens. Hij heeft zo’n beetje alles goed gedaan. Durft ook om te voetballen.

Hou eens op met dat irritante gefluit!! Grot gaat daarvan echt niet beter spelen. Prachtig dat Grot gescoord heeft, hopelijk krijgt hij hierdoor meer zelfvertrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper50
E. DasaVerdediger50
M. WittekVerdediger50
R. BazoerMiddenvelder51
A. BrojaAanvaller53
O. DarfalouAanvaller52
L. OpendaAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

27 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 5 1 1 0
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord met Spajic en Teixeira in stadsderby tegen Sparta

Feyenoord neemt het zondagmiddag om 12.15 uur op tegen Sparta Rotterdam. In de stadsderby laat Dick Advocaat Bryan Linssen in de punt van de aanval beginnen nu Robert Bozeník geblesseerd is....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren