Vitesse treft met Noa Lang de meest dreigende Eredivisie-speler van 2020

Zaterdag, 7 maart 2020 om 09:38Yanick Vos • Laatste update: 09:37

Vitesse dacht vorig weekend een punt over te houden aan het bezoek aan PEC Zwolle, maar na een krankzinnige slotfase keerden de Arnhemmers zonder punten huiswaarts (4-3). De pijlen zijn sindsdien gericht op zaterdagavond, als FC Twente op bezoek komt. De Tukkers zullen met weinig plezier terugdenken aan het laatste uitduel tegen Vitesse, want door de nederlaag in Arnhem was degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie een feit. Opta beschouwt voor op de wedstrijd in GelreDome, zaterdagavond vanaf 19.45 uur.

o Vitesse verloor maar twee van de laatste dertien competitiewedstrijden tegen FC Twente (zeven keer winst, vier keer gelijk) en won de laatste twee ontmoetingen zonder een treffer te incasseren (5-0 en 3-0).

o De 5-0 nederlaag in het meest recente uitduel met Vitesse op 29 april 2018 betekende destijds degradatie naar het tweede niveau voor FC Twente; het blijft de laatste keer dat de Tukkers een Eredivisie-duel met minstens vijf goals verschil verloren.

o Vitesse verloor drie van de laatste zeven thuiswedstrijden in Eredivisie-verband en leed in die periode evenveel nederlagen als in de voorgaande 34 competitieduels in eigen huis.

View this post on Instagram

Noa Lang ?? ?? ?? ?? ? ? Zaterdag 19.45 uur: Vitesse - FC Twente ? ? ?? Noa Lang was sinds zijn debuut op 26 januari 2020 bij 46 procent van de doelpogingen van zijn team betrokken: 15 schoten, 13 kansen gecreëerd. Het hoogste percentage van ???????? Eredivisie-spelers over die periode ? ? #fctwente #eredivisie #twente #noalang #ajax #enschede #053 #nederland

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

o Alleen Heracles Almelo heeft in 2020 minder verschillende doelpuntenmakers in de Eredivisie (twee) dan Vitesse (drie), terwijl maar twee teams vaker scoorden dan de Arnhemmers (twaalf keer): Tim Matavz (vijf goals), Oussama Tannane (vier doelpunten) en Bryan Linssen (drie treffers).

o De geschorste Oussama Tannane was dit kalenderjaar betrokken bij 44 doelpogingen (26 schoten, 18 kansen gecreëerd), het meeste van alle Eredivisie-spelers.

o Noa Lang was sinds zijn debuut op 26 januari 2020 bij 46 procent van de doelpogingen van zijn team betrokken (15 schoten, 13 kansen gecreëerd), het hoogste percentage van alle Eredivisie-spelers over die periode.

o FC Twente scoorde in de laatste drie competitiewedstrijden even vaak als in de acht Eredivisie-duels daarvoor (5 keer).

o Edward Sturing zal tegen FC Twente de eerste oefenmeester worden die 150 Eredivisie-duels aan het roer staat bij Vitesse, de trainer boekte in de competitie alleen meer overwinningen tegen Willem II en FC Utrecht (6) dan tegen FC Twente (4).

o Uit de laatste negen uitduels pakte FC Twente slechts twee van de mogelijke 27 punten, het laagste aantal van alle Eredivisie-ploegen over deze periode.

o FC Twente maakte in de maanden november, december, januari en februari in totaal slechts drie doelpunten in Eredivisie-wedstrijden buitenshuis, deze drie treffers werden allemaal gemaakt door Haris Vuckic.


Poll

Wat verwacht jij van Vitesse - FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door holland8)

Dat is meer dan heel Ajax bij elkaar !! Lang heeft bij Ajax 7 wedstrijden meegedaan , waarin hij in 5 wedstrijden een prima niveau heeft gehaald met als resultaat 4 goals en 2 assist. Alleen Erik raakte na 2 mindere wedstrijden in paniek , en haalde met Babel ervaring in huis en iemand die er meteen stond. De rest is geschiedenis.

6 maart 2020 om 21:49

Noa Lang deed het wel echt erg slecht hoor, altijd makkelijk lullen achteraf. Iedereen was het er over eens dat Lang er nog niet klaar voor was en dat een half jaartje Twente ideaal zou zijn.

6 maart 2020 om 21:56

Alleen tegen Valencia en Willem 2 , maar dat was toen collectief. En zelfs in die wedstrijden was hij beter dan Babel nu.

6 maart 2020 om 22:25

Dus jij hebt toen bij het vertrek van Lang en de aankomst van Babel hier op de forums geschreeuwd dat het de verkeerde beslissing was? Vertel anders even alvast wat de nieuwe aankoop Anthony gaat worden

6 maart 2020 om 23:20

@kelderklass Ik weet niet wat je bedoelt met Noa lang deed het heel slecht want ik heb sinds ik Ajax volg (en dat is heel lang) nooit een debutant gezien die het in zn eerste wedstrijden beter deed dan Noa lang in het eerste van Ajax. Ook niet de bekende grote namen. Dus grote onzin wat je zegt. In alles is Noa Lang minimaal een klasse beter dan alle middenvelders van Ajax op Ziyech na. En ook voorin zou hij niet hebben misstaan. Maar ja, als je spelers beoordeelt op hun accent en interview skills in plaats van op hun voetbalkwaliteiten dan krijg je dit soort blunders. En daarom is ons middenveld nu een grote grap met Eiting, Ekkelenkamp en Donny van de Beek. En dan nog verrast doen dat het zo slecht gaat met Ajax. Treurig.

7 maart 2020 om 09:48

Amen !! Lang is gewoon een prima speler en heeft de ballen om tegen Tadic in te gaan als deze een drama pass geeft. Dat vind Erik niet leuk want die heeft liever ideale schoonzonen , ongeacht of ze wel of niet kunnen voetballen. Cruyff had zo een jongen omarmt , en Tadic terecht gewezen. Maar Erik heeft het over de “Grote “ Tadic , Ajax onwaardig.

7 maart 2020 om 09:52

Jazekerz , omdat ik Lang beoordeel op zijn kwaliteit en niet op zijn accent. Een blinde kan toch zien dat die jongen prima kan voetballen, maar in zijn enthousiasme nog wel eens overmoedig word. Koester dat als trainer en ga ermee aan de slag. Kijk anders ff naar deze beelden : https://youtu.be/DxVY0TYx-I8 Wie bij het huidige Ajax op Ziyech na kan zo voetballen ? Ik wacht op je antwoord.

7 maart 2020 om 09:54

Niet? V Basten, de Boer, Rijkaard, Cruijff, Roy, Kluivert en kan nog wel even doorgaan. Waren allemaal spelers die meteen lieten zien hoe groot hun talenten waren. Noa heeft in 1 wedstrijd misschien wel veel gescoord maar dat is voor op het bord. Gaat hier om spelers die snel kunnen aanhaken en goed genoeg al zijn.

7 maart 2020 om 16:46

@kelderclass Lang werd er ook wel makkelijk uitgepikt. Veltman zakte ook volledig door het ijs tegen Valencia, Willem II en Telstar bv en zo waren er wel meer bij Ajax maar de ervaren mensen die de kar horen te trekken bleef alle kritiek bespaard en een talentje dat net kwam kijken genaamd Noa Lang moest de weg ruimen. nu zie je dat hij wel degelijk beter presteerde als Babel

7 maart 2020 om 16:47

@ajax01-95 ik weet niet of @baradona destijds zei dat het de verkeerde beslissing was maar ik zei wel al op voorhand dat Babel een miskoop/mishuur zou worden en dat Noa Lang zeker niet minder was

7 maart 2020 om 18:30

@thamike Over de meeste spelers die jij opnoemt kan ik niet of niet goed (rijkaard en Van Basten) oordelen over hun debuut. Wel Kluivert en De Boer. Nou die deden in hun eerste wedstrijden zeker niet beter dan Noa Lang. Bij Kluivert zag je wel een soort van talent en De Boer die werd zelfs als niet goed genoeg aangemerkt ondanks zn grote gunfactor. Ook een Seedorf en Davids deden het absoluut niet beter dan Noa Lang. Seedorf speelde wel redelijk volwassen maar had niet de impact die Lang meteen had en Davids deed het gewoon ronduit matig. Spelers als Veltman en Donny van de Beek hebben eerst 3 jaar mogen schutteren in het eerste zonder dat er ook maar iemand klaagde over hun matige spel. Maar goed, Donny en zijn trainer Frank de Boer hebben niet voor niets dezelfde manager. En zo kon het dus ook dat Frank de Boer doodleuk beweerde dat Donny, ondanks zn ronduit matige tot slechte spel, een klasse beter was dan Frenkie de Jong en Nouri. Die kregen van Frank de Boer daarom ook geen minuut speeltijd in het eerste terwijl Donny daar al 3 jaar speelde onder coach Frank de Boer. Maar een basisdebuut zoals dat van Noa Lang en het niveau van zijn eerste wedstrijden heb ik echt nooit eerder bij Ajax gezien. Vergelijk dat maar met een Ekkelenkamp, Gravenberch of Eiting die allemaal klassen minder blijken te zijn dan een Noa Lang. Waarbij ik Gravenberch met zijn 17 jaar het voordeel van de twijfel moet geven omdat hij wel duidelijk potentie laat zien. Maar een Eiting die het zo matig doet en in niets in de buurt komt van het niveau wat Noa Lang heeft laten zien blijft maar kansen krijgen? Ongelofelijk.

7 maart 2020 om 10:00

" Dat is meer dan heel Ajax bij elkaar !! Lang heeft bij Ajax 7 wedstrijden meegedaan , waarin hij in 5 wedstrijden een prima niveau heeft gehaald met als resultaat 4 goals en 2 assist. Alleen Erik raakte na 2 mindere wedstrijden in paniek , en haalde met Babel ervaring in huis en iemand die er meteen stond. De rest is geschiedenis ". Je bedoelt geschiedvervalsing. Noa Lang was nog lang niet klaar voor Ajax omdat hij veel te druistig was en voortdurend de verkeerde beslissingen nam. Hij heeft 1 wedstrijd, uitgerekend tegen Twente goed gepresteerd, maar is daarna weer ver terug gevallen. Dat is ook helemaal niet erg bij een speler van die leeftijd, dat is onderdeel van het leerproces. Dat Ajax er voor heeft gekozen om Lang aan Twente te verhuren, komt omdat men bij de club het verstand gebruikt om te denken en niet de onderbuik. Bij Jong Ajax had hij te maken met motivatieproblemen, terwijl duidelijk was dat hij net als Gravenbergh nog te wisselvallig was voor een basisplaats bij Ajax. En dan is een huurperiode dus de meest verstandige oplossing. Dat jij daar kennelijk geen begrip voor hebt, zegt volgens mij meer over jou dan over Ten Hag. Bij Ajax zou hij weinig aan spelen toekomen en de kans lopen om stil te staan in zijn ontwikkeling. Dat geldt al helemaal als het minder gaat met een team, dan heb je helemaal niets aan druistige en onervaren spelers en veel meer aan spelers die het klappen van de zweep kennen. In je reactie 21:56 uur zeg je dat Lang faalde omdat het collectief faalde. Dat is nu ook zo en dan is het dus juist een heel goede zet geweest om hem te verhuren omdat je van een jonge speler niet mag verwachten dat hij zijn draai weet te vinden in een team dat niet in goede doen is.

En hoeveel doelpunten en assists heeft het opgeleverd? Leuk dat je uit alle standen op goal schiet, maar het gaat uiteindelijk om het rendement.

7 maart 2020 om 10:03

1 goal tegen Sparta thuis, 0 assists. Staat in totaal op 4 goals, 0 assists in de ED, de andere 3 waren namens Ajax tegen Twente.

7 maart 2020 om 10:07

Ok dus na zijn goals tegen Twente heeft hij 1 goal gemaakt en 0 assists, zo bijzonder is dat niet. Helemaal als je leest dat hij het meeste aantal doelpogingen heeft ondernomen.

7 maart 2020 om 13:07

Dat is ook zijn grootste minpunt, het afwerken.. Hij komt vaak genoeg in de positie om op goal te schieten, zoals je aan de statistieken ziet. Alleen eindigt bijna elke bal ver naast of over het doel. Hopen dat hij nog scherper wordt de resterende wedstrijden..

Veel schieten, weinig rendement. Slechts 1 goal en 0 assists na de hattrick tegen Twente. Lang is een leuke eredivisie speler met een aardige techniek maar het is geen geweldenaar. Het ontbeert hem aan inzicht en voetbalintelligentie.

Wel een beetje een onzin verhaal. Als je al vanaf de middenlinie begint te schieten en verder alleen grotendeels voor je eigen ik speelt dan krijg je dit soort " statistieken" . Liever een speler die minder schiet maar echt ook rendement haalt heb ik liever. Hier kan je niets mee. Niks voor niks verhuurd door Ajax denk ik dan maar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3719
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper190
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

41 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren