Advocaat verrast Slowaakse journaliste met ferme kritiek op Bozeník

Vrijdag, 6 maart 2020 om 12:06Dominic Mostert • Laatste update: 12:51

Dick Advocaat ziet bij Róbert Bozeník voldoende ruimte voor verbetering. De spits van Feyenoord leverde donderdagavond een wezenlijke bijdrage aan de bekerzege op NAC Breda (7-1), door een doelpunt te maken en een strafschop te verdienen. Advocaat vindt echter dat de winteraanwinst zich 'in alle aspecten' nog kan verbeteren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Nou heb je met Advocaat en Van Persie wel de 2 ideale mensen die deze jongen kan laten uitgroeien tot een volwaardige spits van Feyenoord. Al helemaal met het feit dat Jorgensen alleen maar geblesseerd is en vrij laconiek oogt in het veld.

6 maart 2020 om 12:18

Ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat Advocaat echt heel goed is met jeugdspelers. Dat heeft hij namelijk zelden tot nooit bewezen. Met Kokcu is het natuurlijk een voltreffer, maar iedereen kan zien dat die jongen veel talent heeft. Ik denk dat van Persie hem veel aspecten kan leren, voornamelijk op het gebied van jezelf aanbieden en in de bal komen. Bozenik is een absolute afmaker, maar te weinig een target man en kan zelden aangespeeld worden in de voeten. Al zijn loopacties zijn gericht naar het doel en niet naar de bal. Daarin moet hij nog heel erg groeien. Neemt niet weg dat ik nu al fan ben van zijn mentaliteit en zijn fanatisme. Bij de 7-1 hing hij nog steeds om de nek van Narsingh alsof de winnende gemaakt was. Daar hou ik wel van. Met de juiste begeleiding kan hij het wel schoppen tot een volwaardige spits van Feyenoord en wie weet hoe verder

6 maart 2020 om 12:22

Helemaal eens!! Hij is alleen echt geen Targetman, ik denk dat ze wel moeten oppassen met dat van hem te willen maken. Gebruik hem in de diepte, dan kan hij echt heel veel goals gaan maken.
Ik denk overigens dat een systeem met Jorgenson en Bozenik Fantastisch zou kunnen werken.
Met Haps op links, Toornstra rechts, Fer als breker en Berghuis zwervend. Heel dynamisch denk ik

6 maart 2020 om 12:41

Ik denk niet dat bozenik veel goas ga maken wanneer hij de diepte wordt ingestuurd. Ik vind hem een echte afmaker. Dodelijk in de 16 maar daar buiten (nu) zeer middelmatig. Ik vergelijk hem een beetje met inzaghi. Slecht buiten de 16 maar dodelijk in de 16. Hij is nog jong en kan nog verl leren. Hopelijk wordt dit onze 1ste spits, we hebben echt een goalgetter nodig

Nou geef ik Dick helemaal gelijk, het moet en kan echt beter in heek veel opzichten. Robin erbij is voor hem natuurlijk ook fantastisch, daar gaat hii zoveel van leren.
Echter ben ik ook bang dat Dick iets in hen ziet wat hij niet is, een Targetman. Hij is meer een Makaay, Vardy achtige spits.
Dat wil niet zeggen dat zijn kaats, zijn lichaam goed gebruiken niet allemaal beter kan. Toch begint het bij hard werken en goals maken. Dan krijg je ook vertrouwen in de dingen waar je nog aan moet en kunt werken: 3 goals in 4 wedstrijden is gewoon goed. Ik denk dat deze jongen nog een heel eind gaat komen. Ben heel erg benieuwd waar zijn plafond ligt!!

6 maart 2020 om 12:45

Het gekke is dat als ik beelden van hem zie/zag bij Zilina, hij juist veel meer fungeerde als targetman (over de grond) om het team beter te laten functioneren. Ook bij z'n pot tegen PEC viel hij kaatsend ook erg positief op. Hij zou behoorlijk compleet kúnnen worden.

6 maart 2020 om 15:06

Advocaat heeft het ook voornamelijk over zijn looplijnen hoor. Vertrouw maar op advocaat hoor. Die ziet het wel prima.

Wat een verademing zeg de situatie bij feyenoord. Dingen kloppen gewoon als je dit leest. Avocaat is de ultieme redder van dit feyenoord, betere trainer hadden ze niet kunnen wensen. En het is ook waar over Bozenik, het moet echt beter. Ondanks zn goals is het nog niet de spits die je graat wilt zien.

6 maart 2020 om 14:34

Hij was natuurlijk ook gehaald voor de toekomst. Dat hij er nu al moet staan is niet ideaal. Desondanks toch 3 goals in 4 wedstrijden is mooi meegenomen.

Die Bozenik heeft wel een neusje voor de goal en das belangrijke en bijna niet aanleerbaar. Hij werkt ook heel hard en heeft het Dan ook wel in zich on publiekslieveling in de Kuip te worden. Qua positiespel, combinatiespel en techniek valt er inderdaad nog heel veel te leren, van Persie kan toch ook wel 2 of 3 keer in de week?

6 maart 2020 om 12:54

Nee, dat kan hij niet. Aangezien er in Engeland drie keer per week gespeeld wordt en hij analist is bij BBC geloof ik. Dus hij kan niet in Engeland en Nederland tegelijk zijn. Ook wilt hij nog wat tijd met zijn gezin doorbrengen, dus één dag in de week loopt hij op 1908 rond, de andere dagen in Engeland of thuis zijn werk voorbereiden voor de analyse in Engeland.

6 maart 2020 om 13:32

Hij zit volgens mij echt geen 3 dagen in de week in engeland. Kan vast nog wel ergens 2 uurtjes vrij maken. MAar goed, 1 keer in de week is ook mooi

6 maart 2020 om 14:01

@pp773 "1 keer in de week is ook mooi" Mits het uitkomt he. Stond in artikel eerder. Dus niet eens zeker 1x per week.

6 maart 2020 om 14:30

Oh das wel heel weinig dan haha

Volgens mij is deze kritiek een teken dat Advocaat het juist heel erg in Bozenik ziet zitten. Trainers zijn vaak extra kritisch op de jongens die ze hoog inschatten. Dit lijkt mij een goed teken. Ik ben ook wel van hem gecharmeerd. Hij combineert het aanstekelijke enthousiasme van Guidetti met de klinische afronding van Makaay (als we hem met spitsen in het Feyenoordverleden willen vergelijken). Natuurlijk moet er een boel beter, maar torinstinct kan je niet leren. Dat heeft hij.

6 maart 2020 om 13:33

Denk dat dit de grootste kwaliteit van Dick is. Schijt hebben aan wat men ervan denkt, maar zeggen waar het op staat. Veel trainers zouden zeggen dat het prima was met een goal, hard werken etc. Dick zegt hem en de rest van de wereld wat hij er van vindt. Deze eerlijke manier van communiceren kan heel veel waard zijn denk ik.

Die jongen moet nog helemaal gepolijst worden, denk dat er wel potentie in zit.
Het is niet de meest technische voetballer, maar heeft een kwaliteit en dat is op de goede plek staan.
En niet geheel onbelangrijk, het is geen Sam Larsson of Luigi Bruins wat betreft peper in zijn reet en werklust.

6 maart 2020 om 13:23

Wat ik ook fijn vind aan hem is dat hij laat zien dat die trots is om voor Feyenoord te spelen.

Het zou ook wel heel bijzonder zijn als Bozenik niets meer te leren en te verbeteren had? Bozenik is vooral een spits die veel de ruimte zoekt achter de verdediging en heel veel energie legt in een wedstrijd. Zeker aan het voetballende gedeelte valt nog veel te verbeteren. Als Bozenik zich uit laat zakken om een bal vast te houden of te kaatsen wordt hij vaak onder de voet gelopen gewoon omdat hij duelkracht en technisch vermogen te kort komt. Vooralsnog doet Bozenik het natuurlijk prima voor een speler die eigenlijk gehaald was voor de toekomst maar er valt zeker nog een hoop te verbeteren.

De ervaring leert (en dat heeft Dick = ervaring) dat na een wedstrijd als deze het enkel zaak is om niet naast de schoenen te gaan lopen. Klasse gedaan!

Juist advocaat wou hem toch heel graag hebben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NEC8-2
9.Vitesse6-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder31
J. ToornstraMiddenvelder30
J. BijlowKeeper30
B. LinssenAanvaller33
L. SinisterraAanvaller32
A. JahanbakhshAanvaller20
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren