‘Zij hebben ook gezien wat De Jong en De Ligt hebben opgeleverd’

Vrijdag, 6 maart 2020 om

AZ is er inmiddels in geslaagd om zich naast Ajax aan kop van de Eredivisie te nestelen en de eerste landstitel sinds 2009 lonkt voor de Alkmaarders. Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi zijn belangrijke schakels in het huidige elftal van trainer Arne Slot en het is de vraag of het drietal volgend seizoen nog wel in het AFAS Stadion te zien zal zijn. Zaakwaarnemer Guido Albers verwacht dat AZ in ieder geval zal proberen om het onderste uit de kan te halen.

“AZ heeft gezien wat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben opgeleverd en zal de huid dus ook zo duur mogelijk willen verkopen”, steekt hij van wal in gesprek met de NOS. Albers gaat er ook van uit dat de waarde van de AZ-uitblinkers toe zal nemen als de club erin slaagt om kampioen te worden: “Niet omdat AZ dan Champions League gaat spelen, maar vooral omdat het zou betekenen dat die spelers zich dan ook de komende tien wedstrijden hebben bewezen.”

Slot ziet superieur AZ: 'Waren perfect voorbereid op het spel van Ajax'

“Het helpt alleen niet dat Alireza Jahanbakhsh en Vincent Janssen totaal niet zijn geslaagd na hun stap van AZ naar een grotere club”, stipt Albers echter ook aan. Janssen vertrok in de zomer van 2016 voor 22 miljoen euro naar Tottenham Hotspur, maar speelt inmiddels voor het Mexicaanse Monterrey. Brighton & Hove Albion betaalde twee jaar later negentien miljoen voor Jahanbakhsh, die er in Engeland echter nog niet in is geslaagd om de hoge verwachtingen waar te maken.

Wat Albers betreft is het bovendien zaak dat buitenlandse clubs zich in de strijd gaan mengen. Stengs en Boadu worden allebei genoemd bij Ajax, maar de belangenbehartiger noemt het niet gunstig voor AZ als het alleen bij de Amsterdammers zou blijven: “De prijs loopt sneller op als een club uit een grote competitie zich meldt. Maar als dat alleen een Nederlandse club is, heeft AZ een minder goede onderhandelingspositie. De duurste binnenlandse transfer is nog steeds die van Miralem Sulejmani, voor achttien miljoen van sc Heerenveen naar Ajax. AZ zal de lijn van de laatste transfers doortrekken. Dat wordt het uitgangspunt. De uiteindelijke prijs hangt echter van meerdere factoren af.”


Poll

Denk jij dat het transferrecord van Vincent Janssen aankomende zomer verbroken gaat worden bij AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door burdym)

Waarom weer Stengs naar Ajax schrijven? Totaal niet nodig. En wat wordt nu inhoudelijk verteld door de zaakwaarnemer? AZ wil spelers voor zo hoog mogelijk bedrag verkopen..serieus? Als meer clubs - vooral grote competitie - melden drijft prijs omhoog...wow dit gaat diep!

6 maart 2020 om 08:33

Ajax heeft ze ook niet nodig. Voor Boadu heeft Ajax Traore, Brobbey, Hansen, Danilo en uiteraard nog Tadic die in de spits kunnen de komende jaren. En Ajax heeft Anthony gehaald wat zogenaamd een supertalent moet zijn voor de creativiteit.

6 maart 2020 om 08:39

Zogenaamd een super talent? Anthony is gewoon een talent uit de buitencategorie. Ik wil niet zeggen dat die persé beter is dan Stengs, maar Ajax heeft die keuze gemaakt. De toekomst moet maar uitwijzen of het de juiste is geweest. Maar Stengs gaat hoe dan ook niet na Ajax, daar kan een streep door.

6 maart 2020 om 09:00

Ik vraag mij altijd af waarom een talent van de buitencategorie op zijn 20ste nog in Brazilië voetbalt en niet in 1 van de grootste competities.

6 maart 2020 om 09:03

@Janssen, Ene Neymar speelde op die leeftijd ook nog in Brazilië.

6 maart 2020 om 09:07

Ronaldinho en Robinho ook, maar Janssen vraagt het zich “altijd” af.

6 maart 2020 om 09:23

Nou Janssen vooral omdat jij het niet volgt en zoals wel vaker enkel wat wil roepen als het Ajax betreft. Prima leeftijd om daar nog te spelen, grote namen zijn hem voor gegaan op die manier.

6 maart 2020 om 09:29

Dat is gewoon doodnormaal voor Brazilianen Janssen. Real heeft nu toevallig 2 tieners gehaald maar spelers als Neymar, Kaka, Romario, Ronaldinho, Dani Alves, Robinho, Roberto Carlos, Thiago Silva, Cafu, Dida etc. speelden allemaal nog in de Braziliaanse Serie A op hun 20e, sommigen zelfs wel tot een jaar of 25, en dat zijn stuk voor stuk fantastische spelers geweest bij Europese grootmachten. Die lijst is stukken langer dan de lijst van toppers die al voor hun 20e in Europa waren, dat weet ik zeker.

6 maart 2020 om 11:58

Wat ik me vooral afvraag is waarom de interesse van de echte top uitgebleven is voor deze speler. Als het echt zo'n talent was a la vinicius en Rodriygo, had Real voor hem ook wel op de stoep gestaan denk ik dan

6 maart 2020 om 12:04

Freek Jansen schreef in het AD dat Ajax concurrentie had van Dortmund en City, dat lijkt me toch wel de echte top. Hij koos voor Ajax omdat hij daar speeltijd krijgt en zich al wel kan laten zien in de CL, net als Neres dat heeft gedaan. Daarnaast wilde Sao Paolo graag aan Ajax verkopen omdat ze een combideal met de rechten van Neres konden doen. Vergeet niet dat zo'n jongen zelf ook een keuze heeft. Jongens als Bazoer, de Ligt en Nouri konden allemaal op hun 16e naar de absolute top als jeugdspeler maar kozen er voor in Nederland te blijven. Zou goed kunnen dat dat met Antony ook gebeurt is. Je komt toch binnen als voetballer die al profervaring heeft ipv als jeugdspeler.

6 maart 2020 om 12:16

@sanderk91, maar we zitten inmiddels in 2020. Een groot deel van je rijtje is gestopt met voetbal. Vroeger bleven in de eredivisie ook spelers zoals Frank de boer tot hun 28e. Dani Alves vertrok voor zijn 20e trouwens, Silva ook. De huidige Braziliaanse selectie was voor een groot deel voor zijn 20e weg. Jesus 19 jaar naar Man City, Firmino 19 jaar, Coutinho 18 jaar naar Inter, Marquinhos 18 jaar naar Roma.

6 maart 2020 om 08:34

Waarom dat weer aanhalen, terwijl dat nauwelijks gebeurd? Het punt is juist dat hij zegt dat buitenlandse clubs zich ook moeten mengen. Niet dat hij naar Ajax moet. En dat je voor deze spelers astronomische bedragen zou moeten kunnen ontvangen. Hij noemt ze enkel omdat Boadu en Stengs vaak met Ajax in verband worden gebracht. Dat zegt hij ook letterlijk..

6 maart 2020 om 10:19

wat wel gevaarlijk is bij zo'n team als az waar veel talent tegelijk doorkomt is dat het moeilijker is spelers individueel te beoordelen omdat ze in een team meedraaien dat gemiddeld beter is dan normaal en als je als tegenstander beiden buitenspelers vreest, om maar een voorbeeld te noemen, is dat lastiger verdedigen. Ik denk nu bij bijvoorbeeld aan de Heerenveen aanval van Aissadii, Narsingh en Dost. De laatste 2 hebben nog aardige carrières gehad, maar hun top leek toentertijd toch wel echt hoger te liggen.

6 maart 2020 om 12:01

De Ligt en de Jong verslaan Juventus en Real Madrid in de CL. AZ verliest van LASK fucking Linz. Waarom wordt er überhaupt melding gemaakt van deze misplaatste vergelijking, lachwekkend.

6 maart 2020 om 12:42

En ajax verliest van fucking getafe en wordt overklast door az. Over misplaatste vergelijking gesproken

6 maart 2020 om 12:48

De Jong en De Ligt niet....? Dus wat wil je nou zeggen.

6 maart 2020 om 13:40

Als je goed leest dan zie je wat ik wil zeggen maar daar heb je nogal moeite mee.

6 maart 2020 om 13:48

Khal, ik denk dat jij een beetje de weg kwijt bent. Ik snap echt niet waarom jij dit Ajax erbij gaat halen Zonder Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, juist de spelers waar die toppers van AZ meer vergeleken worden als het gaat om marktwaarde.

6 maart 2020 om 15:21

Omdat je nog steeds appels met peren aan het vergelijken bent. Maar blijkbaar is dat moeilijk te snappen.

6 maart 2020 om 15:25

Ze worden waarschijnlijk genoemd met de gedachte dat als De Ligt en Frenkie voor een kleine 80 miljoen per stuk verkocht wordt, dan zit er voor Boadu en Stengs misschien ook wel 35 miljoen per stuk in. Hij wil hiermee aantonen dat de markt zich dusdanig ontwikkeld dat ook een AZ voor haar toptalenten top bedragen kan ontvangen

Met als klein verschil dat De jong en de Ligt het ook in de CL tegen clubs als Juventus,Madrid en Bayern lieten zien. Daar waar de toppers van AZ zich 2x tegen Lask niet lieten zien.

6 maart 2020 om 08:30

Het zijn dan ook geen toppers. Stengs als aanvaller voor een club als Az met 0 assists en 0 goals in de laatste 16 wedstrijden is gewoon beschamend. En daarnaast Boadu die legio kansen mist. Die moet je niet willen hebben als Ajax zijnde. Dan heb ik nog liever een Koopmeijners of Wijndal.

6 maart 2020 om 08:49

Ik snap ook niet waarom Boadu en Stengs continu worden aangehaald terwijl Koopmeiners de absolute topspeler is dit seizoen. Elke wedstrijd speelt hij goed, waar eerdergenoemden het vaker niet laten zien dan wel.

6 maart 2020 om 09:08

Dat Koopmeiners elke week goed speelt is ook onzin. Tegen Lask Linz laten zien dat hij op Europees niveau ook nog lang niet klaar te zijn voor dat niveau. Heeft elke bal over 5 meter ingeleverd bij de tegenstander, kan totaal niet onder druk uit voetballen.

6 maart 2020 om 09:09

Precies en ik vindt die Noor ook een hele goeie en daar hoor je ook weinig over

6 maart 2020 om 09:16

"ik snap ook niet waarom Boadu en Stengs continu worden aangehaald" Dan had je naar Ajax AZ moeten kijken.

6 maart 2020 om 09:40

Jawel hoor, PSV had intresse in hem, AZ gaf als indicatie dat het richting de 18-20 mio zou kosten om hem te halen. AZ heeft echt een heel duur elftal bij elkaar gesprokkeld.

6 maart 2020 om 10:21

Harisvuckic. Dat bedoel ik inderdaad. Ze laten het vaker niet zien dan wel. Toevallig tegen Ajax wel, maar de echt goede wedstrijden zijn toch echt in de minderheid.

6 maart 2020 om 10:31

Speedy. Kan best dat de vraagprijs voor de huidige spelers momenteel hoogt ligt omdat AZ dat zegt. Maar wat zegt dat precies in het voetbal? Ik bedoel, Dolberg was ooit meer dan 50 waard, of zoiets, maar ging voor (ik dacht) minder dan 20 miljoen weg? Bazoer zou tientallen miljoenen opleveren en die zit nu bij Vitesse, ... PSV kon voor Pereiro nog vijftien miljoen vangen maar het werden er in de winterstop drie. Het vergelijk met de optiebeurzen dringt zich op. In het voetbal is alles afhankelijk van de dagwaarde. Ik moet het nog maar zien allemaal, wat het daadwerkelijk gaat opleveren. Ik kan mij niet werkeljik voorstellen dat Stengs, Boadu, Koopmeiners, Idrissi én Midtsjo allemaal voor minstens 20 miljoen verkocht gaan worden. Maar we zullen dat wel gaan zien.

6 maart 2020 om 10:35

Het verschil is dat AZ tegenwoordig nee verkoopt bij lagere biedingen. Waarde wordt ook mede bepaald of een club het geld nodig heeft of niet en of een club het nog ziet zitten in een speler of er vanaf wil, of dat een speler uit contract loopt maar niet bij wil tekenen. AZ zal maar enkele spelers verkopen en dan echt tegen de 20 mio willen hebben per speler. Ik acht de kans dat hen dat lukt vrij groot.

6 maart 2020 om 19:56

Beiden niet geschikt voor Ajax,en zeker niet voor Europese je top!

6 maart 2020 om 10:53

Ik hoop als ajaxied dan ook dat az kampioen word zodat deze talenten het volgend seizoen wel kunnen laten zien in de CL. Niet dat het perse beter is voor ajax een sterkere competitie maar het maakt de competitie wel een stuk leuker. Ik ben er van overtuigd dat als az kampioen word de talenten nog een seizoen blijven, een jaartje verder zijn en gaan knallen in de CL. Ajax moet dan wel natuurlijk 2e worden en met een andere trainer ook de CL in.

6 maart 2020 om 10:56

Hoe kun je als Ajax fan hopen dat ze niet kampioen worden? Misschien moet je je dan afvragen of je dan überhaupt Ajacied bent.

6 maart 2020 om 11:06

Klopt, daarom zal AZ ook geen 85 miljoen vragen/krijgen voor Stengs of Boadu. Maar het gaat er wel om dat er tegenwoordig dus ook forse bedragen worden betaald voor Nederlandse talenten. Zeker als Boadu en/of Stengs straks naar het EK gaan. Dan zijn bedragen als 30 miljoen ook al zeer grof geld voor AZ. Je moet het derhalve ook in het juiste perspectief plaatsen.

Waarom altijd blijven vergelijken naar andere spelers? Dat kan totaal niet omdat die zich op een heel ander niveau lieten zien. Daarnaast denk ik dat een Stengs en Boadu niet geschikt zullen zijn voor Ajax omdat het meer PSV spelers zijn, goed met ruimte en in de omschakeling. We zullen het denk ik zaterdag wel weer zien als Az tegen ADO moet, die gooien de ruimtes dicht en zullen verdedigen en dan zijn ze toch minder goed. Neemt niet weg dat het talenten zijn en ze best voor veel geld weg zullen gaan al zou het niet helpen dat de meeste spelers die verkocht worden niet echt opvallen bij hun clubs en dat geld dus nooit waard zijn geweest (zie bv een Til als meest recentste).

6 maart 2020 om 10:34

Als de CL wedstrijden van Ajax de maatstaf zijn, dan zijn Stengs, Idrissi en Boadu natuurlijk uitstekende Ajaxspelers. Want in die topduels tegen Madrid en Juventus kreeg Ajax enorm veel ruimte en maakte het juist indruk in de omschakeling en de vrije ruimte. Dus ja, als je vindt dat je vooral spelers moet ophalen die goed zijn in kleine ruimtes dan heb je het over de wedstrijden tegen de kleinste clubjes en niet de duels nationaal tegen AZ en PSV of de duels tegen Getafe en andere relatief kleinere Europese clubs.

Kampioen worden voor AZ betekent dat die spelers net zo veel op gaan leveren als bijvoorbeeld een Janssen of Alireza. De Jong en De Ligt blonken uit in de CL tegen de absolute topclubs van Europa. Dat is een gigantisch verschil. Of ze moeten het komende EK schitteren, dan kan de prijs wel nog oplopen.

6 maart 2020 om 10:55

Als ze niet de hoofdrpijs betalen houdt Az ze nig een jaar. Deze talenten lijken me niet de jongens die extreem moeilijk gaan doen als ze nog een jaar moeten blijven zeker niet als ze CL voetbal kunnen gaan spelen.

6 maart 2020 om 11:59

Want Janssen en Alireza werden ook kampioen? Ik verwacht dat met name Boadu toch wel een stuk duurder is.

Ik snap het wel als deze spelers voor (zeer) hoge bedragen vertrekken. Fantastische voetballers. En dan worden hier enkel Stengs, Boadu en Idrissi genoemd, maar ik ben ook vrij lyrisch over Wijndal, Midsjo, Koopmeiners en Svensson. AZ vertegenwoordigt momenteel aardig wat waarde. Prachtig elftal dat erg goed in elkaar steekt. Het zou ook gewoon de perfecte kers op de taart zijn als AZ dit kampioenschap naar zich toetrekt. Terechte erkenning voor een hele mooie lichting. Daarnaast spelen ze (op de laatste weken na) ook nog eens het mooiste voetbal van de Eredivisie. Op dit moment schijnt in Alkmaar alleen maar de zon wat mij betreft.

6 maart 2020 om 08:47

Stengs 0 goals en 0 assists in laatste 15/16 wedstrijden, dat is toch echt zorgwekkend. Boadu mist best wat kansen, zou voor hem ook goed zijn om nog minimaal 1 jaar te blijven. Ben meer te spreken over Wijndal idd, die kan de stap hoger nu al maken. Zelfde geldt in mindere mate voor Svensson en Koopmeiners, al is het probleem van Koopmeiners dat hij zowel als cv en als middenvelder niet uitblinkt. Beetje van alles wat

6 maart 2020 om 09:58

Uhm, Stengs scoorde tegen RKC op 31 januari. AZ heeft sindsdien 6 wedstrijden gespeeld, dus hoe kom je in vredesnaam bij 15/16 wedstrijden?

6 maart 2020 om 10:57

Nou dan is het 15/16 wedstrijden en 1 goal en 0 assists. Nog steeds beroerde cijfers voor een buitenspeler van de nummer 2 in de eredivisie.

6 maart 2020 om 11:24

Als ik op transfermarkt kijk zie ik 13 keer betrokken bij een doelpunt (5 goals, 8 assists) in 24 Eredivisiewedstrijden. Dan klinkt het al heel anders toch?of 5 goals en 4 assists in 14 Europese wedstrijden dit seizoen. Klinkt ook niet slecht toch?dat hij even wat minder gepresteerd heeft, net als recent heel AZ overigens, mag duidelijk zijn. Maar om nou te roepen dat het zorgwekkend is slaat in mijn ogen ook weer nergens op. Tegen Ajax speelde hij ook meer dan prima, maar had hij geen goal of assist. Is zijn prestatie in die wedstrijd dan ook zorgelijk? Dat een speler van 21 even een vormdip heeft of wat pech in de eindfase, is toch nog verre van zorgelijk? Hij heeft ook voldoende gecreëerd voor onder andere Boadu, alleen heeft die momenteel ook veel kansen nodig. Dat kan je Stengs dan bvb ook weer niet aanrekenen.

Hopen voor AZ dat ze flink zullen cashen voor hun aanvallers, maar hoop dat dit niet uit de portemonnee van Ajax komt. Van de AZ spelers zie ik overigens alleen Bizot, Wijndal en Koopmeiners (als CV) als versterking. Daarbij is het natuurlijk de vraag of grote Europese clubs de gok aan durven om een flinke smak geld te betalen, want buiten Moussa Dembele en (mindere mate) Weghoest kan ik weinig spelers noemen die het gemaakt hebben.

6 maart 2020 om 10:08

@simon Tahamata! " zie ik overigens alleen Bizot, Wijndal en Koopmeiners (als CV) als versterking" Wat moet Ajax met Koopmeiners als CV? We hebben Blind nog voor komende jaren. Daarachter ontwikkelt Botman zich voldoende en krijgt een Piere ook nog kansen. Wijndal zou kunnen maar wat te doen met Familio-Castilo en Salah Dean? Geld wat AZ voor hem wilt zou zonde zijn. Ook Martinez zou daar goed uit voeten kunnen. Bizot zou voor korte termijn enige optie zijn. Goede keeper, heeft lang in de Ajax jeugd gekeept, mooie lengte, leeftijd en contract t/m 2022. Dus AZ moet hem wel verkopen anders kan hij in de volgende winter gratis ergens tekenen. Dus zal niet al te duur zijn.

6 maart 2020 om 10:52

@MrKrillin Je weet dat wij in 2020 leven hė? AZ hoeft Bizot dit jaar dus niet per se te verkopen. Koopmeiners heeft Ajax inderdaad niet nodig, maar niet om de redenen die jij aandraagt. Want ook Botman en met name Pierie ontstijgen het subtop niveau niet. Midtsjo daarentegen is imo wel een goede optie. Ajax mist z'n type speler in de selectie.

6 maart 2020 om 13:31

@kevinkluivert je hebt gelijk. Nog een seizoen heeft hij. Midtsjo lijkt mij ook een goede aankoop.

6 maart 2020 om 12:02

Koopmeiners gaat niet komen als hij CV moet spelen, daar hij het spelen als CV niet leuk vindt en het idee heeft dat hij beter op het middenveld is. Hij heeft ook al eens bij AZ aangegeven dat hij weg wil als hij CV moet spelen. Helaas is het door blessures nu een noodgeval.

Zou verstandig zijn als ze nog een jaar blijven spelen bij az om ook leuke dingen Europees weer neer te zetten. Ik zou het zonde vinden als dat hele team uit elkaar gehaald zou worden

6 maart 2020 om 10:40

Dit seizoen zijn ze erg wisselvallig. Het kan zeker geen kwaad om nog een jaartje AZ te doen waarbij ze niet direct op de bank komen te zitten bij een mindere fase. AZ zal ze ook graag willen houden, nu cashen is niet nodig.

Wat zou ik fantastisch vinden als AZ kampioen worden, ze hebben dit seizoen mooie voetbal gespeeld en ze hebben gewoon een leuke ploeg

6 maart 2020 om 09:41

Het is net als bij Ajax erg wisselend geweest. Ook AZ heeft mindere periodes gekend, ze staan niet voor niets gelijk met Ajax.

6 maart 2020 om 11:30

@SpeedyAFC met het verschil dat AZ niet net als Ajax veruit de duurste selectie in de Eredivisie heeft. AZ doet het gezien hun financiele middelen geweldig dit seizoen imo

6 maart 2020 om 11:38

Hoe bedoel je geen dure selectie? Net een artikel gelezen dat bijna alle spelers daar 20 mio of meer waard zijn. AZ heeft momenteel een gouden selectie, hartstikke veel geld waard.

6 maart 2020 om 11:47

@SpeedyAFC dat is wat ze waard zijn geworden maar dat is niet wat AZ voor ze heeft betaald natuurlijk. AZ heeft in het elftal geen speler die zoveel heeft gekost als bankzitters van Ajax als Alvarez en Marin bv

6 maart 2020 om 11:57

Dat is bij Ajax niet anders, alleen loopt Ajax een jaartje voor op AZ. Gratis spelers werden verkocht, spelers met een veel mindere waarde dan de verkopen aangetrokken. De dikke winst ging naar de algemene reserves. Waarde van het overgebleven elftal daalde. Gebeurt bij AZ komende zomer ook, spelers gaan voor veel geld weg en zullen vervangen worden door goedkopere spelers. Er is geen enkel verschil, anders dan dat AZ iets achter loopt in de tijd.

6 maart 2020 om 12:05

@speedyafc, wat snap jij niet aan dat Ajax met een selectie speelt die veel meer geld heeft gekost dan AZ? Waarom moet je er een ingewikkeld verhaal van maken. Het is voor AZ toch een veel knappere prestatie om gedeeld 1e te staan dan voor Ajax? Er is wel degelijk een verschil en dat weet je zelf ook best.

6 maart 2020 om 12:15

De selectie van Ajax heeft niet meer gekost dan die van AZ, integendeel. Er gaan speler uit en er gaan spelers in. Bij Ajax is er veel meer geld uit de selectie gehaald dan er is ingegaan. De huidige totale waarde van de AZ spelers is niet zoveel minder dan die van Ajax, afgezien van de Ajax bonus door de Ajax naam en faam. Dus nee, de tweede plek van AZ is niet knapper.

6 maart 2020 om 12:27

Als jij niet snapt dat het voor een club als AZ veel knapper is om gedeeld eerste te staan dan voor Ajax heb je er gewoon niks van begrepen. Ajax heeft veel meer geld en kan dus betere spelers kopen. Ze hebben inderdaad het geld aan de verkeerde spelers uitgegeven, waardoor nu misschien blijkt dat de selectie toch niet zo goed was als gedacht en ze misschien net zo goed zijn als de spelers van AZ. Overigens kost de belangrijkste speler van Ajax, Ziyech, 40 miljoen. Midtsjo, de belangrijkste speler van AZ, kost ongeveer 18 miljoen. Dat is nog niet eens de helft. De selectie van Ajax heeft wel veel meer gekost, Blind, Tadic en Promes hebben alleen al tientallen miljoenen gekost. Ik snap wel wat je bedoelt, maar dat is niet helemaal hoe het werkt natuurlijk. AZ presteert met minder middelen veel beter dan Ajax.

6 maart 2020 om 12:33

Ik begrijp dat spelers als Boadu en Stengs veel meer dan 30 mio moeten opleveren. Dezelfde spelers zouden bij Ajax zo 10-20 mio meer waard zijn door de naam van Ajax. Nogmaals, Ajax heeft veel meer verkocht dan aangekocht. De selectie is er op achteruit gegaan. Het geld is niet volledig geinvesteerd maar op de bank gezet voor de toekomst. Dus nee, AZ presteert niet beter met minder middelen, de efltallen verschillen dit jaar niet zoveel, zowel in kwaliteit als in reele waarde. En de prestaties zijn gelijk.

6 maart 2020 om 10:20

Ok, en dan? Dan krijgen ze bedragen die ze voor Vincent en Alireza ook kregen. De Jong en De Ligt deden het namelijk in de CL. En dan is het maar de vraag of ze vervangers kunnen halen die het ook in de CL laten zien, anders kost het Nederland alleen maar punten......dus eigenlijk hoop ik gewoon dat Ajax kampioen wordt, dan gaan er vast wel een stel weg, maar kunnen ook gewoon even shoppen, waar nodig.

Sorry maar die twee talenten van Ajax, speelden ten eerste bij Ajax, werden landskampioen, wonnen de KNVB-beker en haalden notabene de halve finale van de Champions League. AZ gaat deze twee boys nooit en te nimmer voor een vergelijkbaar bedrag verkopen. Misschien ergens rond de 30 miljoen maximaal per speler.

Als AZ daadwerkelijk de CL in kan, dan zou de club, maar ook de spelers, het beste nog kiezen voor minimaal een seizoen er aan te knopen. De contracten van alle toppers lopen nog wel even, dus als je daar sportief ook iets neer kan zetten (en AZ gedijt het best als er meer ruimte komt wat vaak in de CL het geval is) kan AZ werkelijk giga prijzen gaan vragen Te hopen dat spelers als Bizot, Boadu, Stengs, Midtsjo, Svensson, Wijndal, Koopmeiners, Idrissi allemaal nog na dit seizoen nog bij AZ te zien zijn.

Je kun toch spelers als De Ligt en De Jong niet vergelijken met het spelersmateriaal van AZ? De transferwaardes van de Ajax spelers zijn de lucht in gevlogen nadat ze in de CL waanzinnige prestaties leverden en zich in de Nationsleague met het Nederlands elftal lieten zien. De spelers van AZ hebben alleen een prima prestatie geleverd in de eredivisie. Daarnaast zijn de buitenlandse clubs ook niet gek, hoeveel spelers van AZ, die rechtstreeks naar een buitenlandse club gingen voor flinke bedragen hebben het gered bij hun club??

Laten we even normaal doen, de competitie is nog niet beëindigd. En de einduitslag is nog niet bepaald. En ja natuurlijk heeft Az nog goud in handen met de huidige selectie, maar dat is jaren investeren in iets. Verwacht sowieso, dat mocht Az eerste worden dat er misschien 1 weggaat de rest zal dit willen mee maken. Teun en Bizot hebben al verlengd, en verwacht dat er meer volgen. Zeker bij Cl voetbal.maar goed alles wat nu wordt gezegd is toch koffiedik kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 juli
Diego Lainez verkoos vorig jaar een transfer naar Real Betis boven een overstap naar Ajax of Olympique Lyon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren