Lodeiro: ‘Natuurlijk zou hij op een dag graag terugkeren bij Ajax’

Vrijdag, 6 maart 2020 om

Nicolás Lodeiro toog in de zomer van 2009 met hoge verwachtingen naar Ajax. De Uruguayaan slaagde er echter nooit in om uit te groeien tot een onbetwiste basisspeler en twee jaar na zijn entree volgde een vertrek naar het Braziliaanse Botafogo. Sinds 2016 speelt Lodeiro voor Seattle Sounders waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd. De spelmaker is zijn periode in Amsterdam echter nog niet vergeten.

Lodeiro kwam destijds op voorspraak van landgenoot Luis Suárez naar Amsterdam en de twee hebben nog steeds vaak contact: “Hoe vaak ik met Suárez praat over mijn tijd bij Ajax? Áltijd! Het was voor ons allebei natuurlijk een geweldige ervaring”, blikt hij terug in gesprek met Ajax Showtime. Suárez wordt vaak in verband gebracht met een terugkeer naar Amsterdam, maar Lodeiro weet niet of dit ervan zal komen.

“In het voetbal is helemaal niets zeker. Natuurlijk zou hij op een dag graag terugkeren, maar hij weet niet precies wanneer. Het hangt helemaal af van de omstandigheden. Je hoort vaker van spelers dat ze graag willen terugkeren naar hun oude club, maar verschillende dingen moeten op hetzelfde moment samenvallen om zoiets te laten gebeuren”, gaat hij verder.

Lodeiro verliet Ajax uiteindelijk met twee landstitels op zak, terwijl hij ook een KNVB Beker in zijn prijzenkast bij mocht zetten. De middenvelder koestert dan ook mooie herinneringen aan zijn periode in Amsterdam: “Ik wil laten weten dat ik nog altijd erg veel waardering heb voor de supporters en de club. Het moment dat we als club de derde ster pakten zal ik echt nooit vergeten. Hoe noemde je ook alweer de spelers bij Ajax? Oh ja, Ajacieden! Ik zal voor altijd een Ajacied blijven!”


Poll

Denk ji dat Luis Suárez als speler terug zal keren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Hoe graag ik spelers zoals Suarez wel zie terugkomen acht ik de kans behoorlijk klein. Eigenlijk helemaal niet! Suarez begint aardig op leeftijd te raken en denk dat hij zijn laatste jaren wel in Uruguay zou willen beëindigen i.v.m. familie en vrienden.

6 maart 2020 om 12:12

Overlijdt hij over een aantal jaar dan? Denk dat hij liever nog in een goed klimaat even wil cashen (VS bijvoorbeeld) dan dat hij in zijn nadagen in Uruguay gaat voetballen. Maar goed, wat hij wil, weet hij vooralsnog alleen zelf.

Het is eerst maar eens afwachten hoe Suarez terugkomt van zijn blessure. Ik vermoed dat de komende zomer Suaraz' laatste kans is om terug te komen, maar hij speelt waarschijnlijk niet meer dit seizoen. Risicotje dus. Om hem een jaar later terug te halen, als hij al 34 is, zie ik niet zo zitten.

Denk je nou echt hij die 19 miljoen per jaar die hij nu jaarlijks krijgt zou inleveren om voor een miljoen of 5 (nog ruim ingeschat) nog te gaan voetballen tegen PEC Zwolle en VVV? We hebben het hier over Luis Suarez he geen Tadic, Blind of Promes. Die gaat natuurlijk in Amerika voetballen.

6 maart 2020 om 08:55

Haha ja die gaat liever in Amerika voetballen waar iedereen het niveau VVV is! Welk punt probeer je te maken, alsof hij in de states ook maar iets gaat verdienen wat in de buurt komt van 19 milj. per jaar

6 maart 2020 om 10:19

Nee maar het leven in de VS is natuurlijk veel interessanter. Maakt wel degelijk uit of je lekker in LA kunt gaan wonen en New York-uit op het programma hebt staan, of dat je (weliswaar vanuit Amsterdam) weer met de bus naar Almelo mag.

6 maart 2020 om 10:32

Ik kan me daar zeker in vinden maar dat is toch volledig subjectief, gaan we nu voor iedereen bepalen dat L.A. of New York leuker is dan Almelo? Want dan ken je onze Tukkers nog niet

6 maart 2020 om 15:27

Sorry hoor maar ik ben vaak zat in almelo geweest en wil er nog niet dood gevonden worden. Ik vind het de lelijkste stad van heel twente

6 maart 2020 om 09:19

Hoogste salaris allertijden in de MLS was Zlatan met 6.4 miljoen euro. Nu zijn er nog een paar jongens (dos Santos, Vela, Bradley en Altidore) die tussen de 5.5 en 6 miljoen verdienen. Dus ik denk dat hij ook in de MLS zijn Barca salaris niet zal kunnen benaderen. Neemt niet weg dat er daar wel een club lachend 5M per jaar voor hem neerlegt. Dat zou Ajax, als Ziyech en Huntelaar wegvallen uit het salarishuis, ook wel kunnen bieden. Of dat slim is is een tweede.

6 maart 2020 om 09:19

Wie heeft het hier over een terugkeer op het veld? Volgens mij kan je bij ajax op heel veel manieren terugkeren.

6 maart 2020 om 09:30

Blind en Promes kan je toch niet in dat rijtje scharen? Die twee zien Ajax nog steeds als een tussenstap naar een (sub)topper in een topcompetitie. Ook Blind heeft aangegeven in een interview dat hij Ajax niet als eindstation ziet. Denk overigens dat Promes wel zijn hele fanatieke carrière bij Ajax blijft, aangezien ik geen (sub)topper hem zie halen. Waarschijnlijk gaat die nog even aan het einde van zijn carrière ergens cashen, dus afsluiten bij Ajax zie ik hem niet doenn

7 maart 2020 om 17:26

" Ook Blind heeft aangegeven in een interview dat hij Ajax niet als eindstation ziet ". Is klinkklare onzin. Blind is 29 en heeft al 4 jaar in het buitenland gespeeld. Blind heeft nooit gezegd dat hij Ajax niet als eindstation ziet, dat lijkt me ook niet heel logisch als je op je 28e terug keert. Blind heeft uitsluitend gezegd dat hij niets uitsluit en alle opties open houdt. Maar dat zou iedere speler zeggen, als je van tevoren gaat zeggen, dat je niet weg wilt, ondergraaf je daarmee natuurlijk je eigen onderhandelingspositie.

6 maart 2020 om 13:31

" Denk je nou echt hij die 19 miljoen per jaar die hij nu jaarlijks krijgt zou inleveren om voor een miljoen of 5 (nog ruim ingeschat) nog te gaan voetballen tegen PEC Zwolle en Vvv? ". De kans is niet heel groot dat het contract van Suarez nog een keer verlengd gaat worden en zeker niet voor dat salaris. Dus je redenatie klopt niet. En ook het idee dat er torenhoge salarissen zouden worden betaald in de VS, is een misvatting. Zlatan verdiende in de VS " maar " 1,5 miljoen dollar en de best betaalde speler, Sebastian Giovinco, 5,6 miljoen dollar.

7 maart 2020 om 06:50

Je praat minachtend over teams als PEC Zwolle en VVV Venlo maar letterlijk al die teams in de VS op een enkeling na is gewoon het niveau van PEC en VVV en misschien zelfs van het niveau keuken kampioen divisie🤣

Eigenlijk is raar dat Nederlandse clubs altijd weer terugvallen op het bekende. Wanneer dat een overduidelijke meerwaarde geeft kan ik dat begrijpen, maar tegen de tijd dat Suarez 36 is moet je niet meer willen dat die nog een plek in je selectie bezet houdt lijkt me. Helaas zie ik de hang naar het verleden - vooral dankzij een chronisch gebrek aan creativiteit in de scouting op dit moment - ook terug bij mijn eigen club. Ik gruwel werkelijk bij het idee dat Jeffrey Bruma afgelopen winter is gepolst voor een terugkeer. Daarnaast vrees ik dat na het vertrek van Rodriguez John de Jong dom genoeg is om 10 miljoen kapot te slaan voor de terugkeer van de dertigjarige Patrick van Aanholt en is het een kwestie van tijd voordat PSV gelinkt wordt aan Strootman en Van Ginkel, twee door en door kapotte knieen die waarschijnlijk het hoge verwachtingsniveau niet meer aan gaan kunnen. Doe het gewoon niet man! Neem een voorbeeld aan clubs als Dortmund en RB Salzburg. Investeer in je scouting, bouw je netwerk uit en kom tegen betaalbare prijzen op de proppen met 'nieuwe spelers' die sportief wat toevoegen en met een flink bedrag weer van de hand worden gedaan.

6 maart 2020 om 10:58

Suarez heeft in zijn linkerteen nog altijd meer talent dan de hele Eredivisie bij elkaar. Ook al is die straks 36 als die terug zou komen. En Suarez is absoluut niet te vergelijken met Strootman en van Ginkel...

6 maart 2020 om 12:25

Wie vergelijkt Suarez met Strootman en Van Ginkel dan?

6 maart 2020 om 13:42

Wonderlijke redenatie. PSV heeft een talentvolle selectie, waar het echter aan persoonlijkheid en ervaring ontbreekt. Zoals dat voorheen ook voor Ajax gold. Als PSV de aansluiting met Ajax weer terug wil vinden, doet de de club er juist goed aan om het weinige geld dat beschikbaar is in spelers waar jij van zegt te gruwelen, te investeren. Ik vind het ook wonderlijk dat je clubs adviseert om een voorbeeld te nemen aan clubs als Dortmund en Rbs, terwijl toch wel duidelijk zou moeten zijn dat dat geen enkele zin heeft omdat die veel meer middelen hebben. Je hebt helemaal niets aan een scouting zoals BvB en RBS die hebben, als je niet ook het geld hebt om de talenten te onderhouden. BvB heeft inderdaad geweldige talenten, maar betaalt die ook allemaal een volwaardig prof salaris. Dat kan Ajax zich nog niet eens permitteren, laat staan PSV dat een nog lagere begroting heeft. Clubs als PSV kunnen zich veel beter richten op talenten van een jaar of 16, die zijn in veel gevallen nog enigszins betaalbaar.

7 maart 2020 om 16:59

Je hoeft niet op hetzelfde niveau het transferbeleid te kopieren, maar RB Salsburg laat al jaren achtereen zien dat je, door goed in bijvoorbeeld Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Scandinavie te kijken, voor heel schappelijke prijzen volwassen spelers kunt aantrekken die in no-time als basiskracht hun meerwaarde bewijzen. Kijk maar eens naar het transferverleden van die club op Transfermarkt.nl. De manier waarop Salsburg inkoopt is echt niet onhaalbaar voor een Nederlandse topclub. Alleen lijkt de scouting beter aan te voelen wat dat team nodig heeft, terwijl wij ons hier afvragen waarom Ajax en PSV uberhaupt geld meenden te moeten spenderen aan Alvarez, Marin, Bruma, Doan, Boscagli en Baumgartl. Die jongens hebben het niveau niet of waren uberhaupt al niet nodig op hun positie.

7 maart 2020 om 17:18

" Alleen lijkt de scouting beter aan te voelen wat dat team nodig heeft, terwijl wij ons hier afvragen waarom Ajax en PSV uberhaupt geld meenden te moeten spenderen aan Alvarez, Marin, Bruma, Doan, Boscagli en Baumgartl. Die jongens hebben het niveau niet of waren uberhaupt al niet nodig op hun positie ". Alvarez en Marin zijn hier pas voor het eerste jaar en nu al afschrijven heeft gewoon te maken met opportunisme. Ajax geeft spelers altijd ruim de tijd om zich aan te passen omdat veruit de meeste spelers die van buitenaf naar de club komen, die tijd blijken nodig te hebben. Alvarez spreekt de taal nog niet en ids niet gewend met ruimte in zijn rug te verdedigen. Daarom heeft hij pas 3 of 4 wedstrijden in het hart van de verdediging gespeeld waardoor het volstrekt onmogelijk is om hem op objectieve wijze te beoordelen. Marin is aanvallende middenvelder die vanwege zijn voetbalkwaliteiten wordt omgeturnd tot controleur, zoals dat ook met Schone is gebeurd. Ook dat was van origine een 10. Als je niet bereid bent om tijd en energie in een speler te steken en hem de tijd te gunnen om zich aan te passen, kan je die spelers beter niet halen omdat is gebleken dat de meeste van hen die tijd gewoon nodig hebben. Litmanen was daarvan het beste voorbeeld. Ook die kon in zijn eerste jaar amper potten breken. Het probleem is dat het voetbal bol staat van het opportunisme en men er bij voorkeur handelt naar de waan van de dag. Dat dat enorme kapitaalverliezen oplevert, neemt men op de koop toe. Je kunt ook gewoon wat tijd en energie in zo een speler steken, dat betaalt zich in veruit de meeste gevallen gewoon terug, als het geen goede voetballers waren geweest, waren ze natuurlijk nooit aangekocht. Alvarez is aangetrokken als vervanger van De Ligt en Marin als die van Schone. Het is dus onzin dat ze niet nodig zouden zijn. Lang en Gravenbergh zijn grote talenten, maar het is duidelijk dat die nog niet staat zijn om een evenwichtige prestatie op de mat te leggen. Spelers van het kaliber De Ligt en De Jong zijn voor een club als Ajax onmogelijk te vervangen en het kwaliteitsverlies dat hun vertrek heeft opgeleverd, is gewoon ingecalculeerd. Alvarez en Marin hebben inderdaad nog geen potten kunnen breken, maar ze hebben veel te weinig gespeeld om een objectief oordeel over ze te kunnen vellen. Als jij dat toch wil doen, moet je dat uiteraard zelf weten, maar wat mij betreft, kan dat volgend jaar ook altijd nog. Komende zomer kunnen ze in principe de hele voorbereiding meemaken en dat scheelt op zich al een slok op een borrel.

Lodeiro terughalen! Zou misschien niet misstaan bij Ajax. Kan aan genoeg minuten komen op het middenveld. Zeker met oog op wat er in de zomer gaat gebeuren qua uitgaande transfers. Dit zeg ik wel met een gekleurde bril op. Had zelf wel een zwak voor Nicolas. Ballen kan die wel hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

10 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 29 mei
Borussia Dortmund is absoluut niet van plan om de vraagprijs voor Jadon Sancho te verlagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren