Driessen: ‘Hij verdedigde opzichtig Ten Hags overschatte tactische capaciteiten’

Vrijdag, 6 maart 2020 om 07:15Robin Bruggeman

Ajax leek er tot een paar weken geleden prima voor te staan. Inmiddels liggen de Amsterdammers echter uit de Europa League en de TOTO KNVB Beker, terwijl AZ in de Eredivisie langszij is gekomen. Het woord ‘crisis’ valt inmiddels dan ook dagelijks en Valentijn Driessen vraagt zich af hoe er in de Johan Cruijff ArenA om zal worden gegaan met de huidige situatie. De chef voetbal van De Telegraaf wijst erop dat het ontslag van een trainer vaak de eerste reflex is in een dergelijke situatie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Erik ten Hag dit seizoen ontslagen zal worden bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door harisvuckic)

En het is weer zover hoor. Wat een vreselijk vervelende man is driessen toch. Het gaat minder bij ajax en hij duikt als een hongerige wolf op Ten Hag om die maar weer eens af te kraken.. dat die man überhaupt een podium krijgt is me echt een raadsel.

6 maart 2020 om 07:34

@ajax1812, Het zou kunnen zijn dat het het werk van Driessen is om kritisch te kijken en te benoemen wat er in zijn ogen niet goed gaat bij voetbalclubs. Meelopers en ja knikkers zijn er al in overvloed in de voetbalwereld wees blij dat er iemand is met een andere mening en een kritische blik. Je hoeft het uiteraard niet altijd met hem eens te zijn. 😉

6 maart 2020 om 07:37

Haha ja dat zal het zijn bij Driessen, hij is de virtuoos die ziet wat anderen niet zien

6 maart 2020 om 07:44

Driessen is een beetje zure kerel, niet alleen als het Ajax aangaat. Ik denk wel dat Driessen bronnen heeft binnen veel voetbalclubs die andere journalisten niet hebben, tel daarbij op dat hij schijt heeft aan heilige huisjes en tel uit je winst. 😉

6 maart 2020 om 08:04

Als de baas van Driesen zijn functioneren op de wijze zou beoordeelen als dat Driesen dat met EtH doet... wat zou er dan van hem geworden zijn?

6 maart 2020 om 08:11

Driessen is gewoon iemand die wilt dat er over hem gepraat wordt. Het gaat hem minder om de inhoud of het welzijn van de club/mensen die hij bekritiseerd. Hij past wat dat betreft heel goed bij voetbal inside. Ach voetbal is ook een vorm van entertainment, daar proberen deze figuren op hun manier een graantje van mee te pikken. Maar Driessen moet niet pretenderen het beste met Ajax voor te hebben, want hij doet niets anders dan jaren achtereen proberen paniek te zaaien. En als er 1 tactiek bewezen ineffectief is om je club uit een wak te trekken, dan is het wel paniek.

6 maart 2020 om 08:16

Ajax1812: Het zit in het DNA van de Telegraaf om messen in de rug te steken. Zijn ze groot mee geworden.

6 maart 2020 om 09:23

Is toch volstrekt logisch dat er kritiek komt op ajax.*als je in de zomer zoveel meer miljoenen hebt uitgegeven aan transfers tav je competitie genoten dan zijn de verwachtingen torenhoog. En ja er zijn 2 sterhouders vertokken,maar daar kampen helaas alle teams mee in Nl.*er wordt geroepen en uitgesproken dat ze bij de Europese top gaan aansluiting. Maar direct na de winter lig je uit Europa en in de competitie kun je nergens aan zien wat op deze uitspraken lijkt. *Ja er zijn blessures geweest,maar als je in de voorbereiding en gedurende de 1e seizoenshelft maar blijft roepen dat je bank zo breed is en wel 16 basis spelers hebt en een geweldig 2e team hebt. Dan vergeet ik nog bijna de beste jeugd opleiding van de wereld waar uit je kan putten.dus ja ik kan al die kritiek nog wel begrijpen.....

6 maart 2020 om 09:29

De kritiek is begrijpelijk, alleen in het geval van Driessen erg subjectief en eenzijdig. Komt ook met niets substantieels als alternatief, het is gewoon leeg geblaat omdat hij op een of andere manier een strijd aan het voeren is tegen ten hag

6 maart 2020 om 10:09

Tornado. Driessen is al heel lang bezig met een campagne tegen ten hag. Zelfs vorig jaar toen het ongelooflijk goed ging. Driessen is niet bezig met journalistiek, maar met een lobbycampagne tegen ten hag. Dat heeft niks met kritisch zijn en schijt hebben aan heilige huisjes te maken, maar met een irritante gast die zijn pen gebruikt om invloed uit te oefenen

6 maart 2020 om 10:59

Het is zijn werk om een mening te hebben ja. Màar die mag ook best eens een keer positief zijn. Hij lijjk een soort persoonlijke queste uit te oefenen tegen Ten Hag en dat lijkt me niet zijn werk

6 maart 2020 om 11:26

" Het zou kunnen zijn dat het het werk van Driessen is om kritisch te kijken en te benoemen wat er in zijn ogen niet goed gaat bij voetbalclubs. Meelopers en ja knikkers zijn er al in overvloed in de voetbalwereld wees blij dat er iemand is met een andere mening en een kritische blik. Je hhet zou kunnen zijn dat het het werk van Driessen is om kritisch te kijken en te benoemen wat er in zijn ogen niet goed gaat bij voetbalclubs. Meelopers en ja knikkers zijn er al in overvloed in de voetbalwereld wees blij dat er iemand is met een andere mening en een kritische blik. Je hoeft het uiteraard niet altijd met hem eens te zijn.oeft het uiteraard niet altijd met hem eens te zijn ". Openlijk aan iemands stoelpoten zagen en een hardwerkende en succesvolle coach van zijn baan proberen te beroven, heeft helemaal niets met kritiek te maken. Dat is ronduit weerzinwekkend. Het personeelsbeleid van een voetbalclub behoort niet tot de taken van een krant. Kritiek leveren is prima, maar het is aan een club om te bepalen of en wanneer een trainer op straat wordt gezet. Driessen heeft het nu al een paar weken alleen maar over het ontslag van Ten Hag en daar blijkt genoegzaam uit waar hij op uit is. En dat is in en in triest, maar allesbehalve een verassing omdat hij ook toen het goed ging met Ajax al aan het zagen was. Ten Hag is vorig jaar met Ajax kampioen geworden en heeft de beker veroverd en was slechts enkele minuten verwijderd van een finaleplaats in de CL. De enige coach die dat sinds de succesvolle jaren 70 ook heeft gepresteerd, is Van Gaal. Daarnaast is het spel van Ajax de hele wereld over gegaan, waardoor de spelers een veelvoud zijn waard geworden. Het is diep triest dat een trainer die zoveel heeft gepresteerd nadat Ajax de afgelopen jaren in een diep moeras was weg gezakt, zo wordt behandeld omdat hij opzichtig in de steek wordt gelaten door zijn spelers en zijn team geteisterd wordt door blessureleed en pech. Het is nog triester omdat dat niet gebeurd op basis van feiten maar dat leugens en halve waarheden de norm zijn en alles wat lelijk is uit de kast wordt gehaald om hem uit het zadel te wippen. Maar de T. heeft karaktermoord al heel lang tot een ware kunst verheven, daar weten Van de Boog en Coronel alles van. Dus ervan op kijken doe ik al lang niet meer.

6 maart 2020 om 13:21

Nou Tornado, ik moet je dan teleurstellen. Ook toen het goed ging, was deze walgelijke slang van een Driessen bezig om aan de stoelpoten van Ten Hag te zagen.

6 maart 2020 om 13:23

Scepticus erg sterk betoog, niks aan toe te voegen. Dat iemand als Driessen zich journalist mag noemen, is mij een raadsel wat een slang zeg.

6 maart 2020 om 13:37

@sulejmanii,ik ervaar dat heel anders. Driessen zal nooit met een trommel en een fluit voor aan de polonaise lopen zelfs niet als ADO (z'n favoriete club ) de CL wint, zo zit Driessen gewoon niet in elkaar. Hij is kritisch maar zeker in dit artikel zegt hij niets raars. Het klopt toch gewoon dat ten Hag rare beslissingen heeft genomen en dat hij vreemd wisselt af en toe? De macht van Driessen wordt natuurlijk schromelijk overschat als Driessen echt zo'n hekel had gehad aan ten Hag en Driessen is zo machtig als sommige ons hier willen doen geloven was ten Hag natuurlijk nooit aangesteld. Als de kritische blik van Driessen al gezien wordt als "aan stoelpoten zagen" moeten ze voor de grap eens in Duitsland en in Engeland kijken daarmee vergeleken is Driessen een aardige lieve journalist met opbouwende kritiek. Het is ook niet zo dat het alleen Driessen is die deze kritiek uit alleen werkt Driessen bij de grootste krant van Nederland en durft hij wat veel andere journalisten niet durven, namelijk zijn kop boven het maaiveld uit te steken. Terwijl andere journalisten dezelfde kritiek misschien wat subtieler brengen draait Driessen er niet omheen en geeft hij zijn ongezouten mening. Niets mis mee wat mij betreft. De voetbalwereld is wereld voor volwassen mensen en geen speeltuin naast een kleuteropvang.

6 maart 2020 om 08:02

Vergeet nou eens dat het Driessen is die dit heeft geschreven en lees het artikel dan nog een keer. Dan kom je toch tot de conclusie dat hij de spijker op zijn kop slaat. Deze slechte maanden en resultaten kun je toch niet negeren? Er moet toch goed geëvalueerd worden? En er moet toch ook wel wat veranderen? Als je steeds hetzelfde blijft doen zal het resultaat niet veranderen.

6 maart 2020 om 08:14

Denk je dat Ajax intern niet aan het evalueren is? Dat alleen Driessen antwoorden heeft? Je moet de goede prestaties van de mensen die hij afvalt ook niet vergeten, je weet wel al die prestaties die hij enkel en alleen aan Schreuder toeschrijft..

6 maart 2020 om 08:50

Ik vind niet dat hij de spijker op zijn kop slaat, maakt me even niet uit of het Driessen is of niet. Ten Hag kan al een maand of 5 niet over een vaste elf beschikken, moet constant wijzigingen maken aan zijn opstelling door geblesseerden en kan daardoor geen automatismen inbouwen. Dan is het toch niet gek dat het niet loopt, of wel? Ligt dat dan echt aan Ten Hag of ligt dat dan aan externe redenen? Denk eerder dat tweede eigenlijk. Tuurlijk, het gaat niet lekker, maar wat Driessen hier doet is echt heel opportunistisch en heel erg zielig. Er moet goed geëvalueerd worden, tuurlijk, maar ik weet zeker dat dat ook wel gebeurd.

6 maart 2020 om 08:51

De antwoorden van Driessen werken voorlopig ook voor geen meter, maar daar horen we Valentijn niet over. Ruim een week geleden moest men terug naar de basis en vastigheden. Je weet wel Tadic terug in de spits en Donny erachter. Nou, dat werkte lekker tegen Getafe en AZ.

6 maart 2020 om 11:33

" Vergeet nou eens dat het Driessen is die dit heeft geschreven en lees het artikel dan nog een keer. Dan kom je toch tot de conclusie dat hij de spijker op zijn kop slaat. Deze slechte maanden en resultaten kun je toch niet negeren? Er moet toch goed geëvalueerd worden? En er moet toch ook wel wat veranderen? Als je steeds hetzelfde blijft doen zal het resultaat niet veranderen ". Er moet geevalueerd worden. En volgens jou is dat de taak van de T.? Als dat zo was, had Driessen Ten Hag al lang uit het zadel gewipt. Bovendien neem je in een evaluatie ook mee wat goed is gegaan en voor de uitschakeling in de CL was er helemaal niets aan de hand terwijl die uitschakeling het gevolg is van arbitrale blunders. En al die blessures, het gebrek aan vorm bij Tadic en de hartproblemen van Blind, kan je Ten Hag natuurlijk ook moeilijk in de schoenen schuiven. Maar hij moet er wel de gevolgen van dragen. Dus hoezo evalueren?

6 maart 2020 om 14:09

"ten Hag kan al een maand of 5 niet over een vaste elf beschikken" Noem eens een club die dat wel kan in deze fase van de competitie.

6 maart 2020 om 09:53

De Telegraaf doet het wel goed hoor. De een begint dagelijks over ontslag voor Ten Hag, de ander neemt de directie onder vuur, ze zouden niks waard zijn als ze Ten hag zouden ontslaan. Bij Ajax is er helemaal geen sprake van ontslag voor Ten Hag, alle suggestie komt vanuit d etelegraaf.

6 maart 2020 om 10:10

Als ze bij heerenveen met 3 doelpunten verschil verliezen is er toch geen andere oplossing meer? Bij ajax hebben ze voor alle spelers een schaduw lijst en voor de trainer ook lijkt me.

6 maart 2020 om 10:13

Tijdens het seizoen is het erg lastig om een nieuwe trainer aan te stellen. Je bent afhankelijk wie er beschikbaar is en wie er in wil stappen. Het is zelden succesvol. Maar laten we eerst nou maar eens gewoon afwachten, Ten Hag ligt nog altijd op koers om de titel te winnen.

6 maart 2020 om 10:51

Heeft ook totaal geen zin denk ik om Ten Hag te ontslaan in dit seizoen. Mocht je nog een aantal keer puntverlies lijden en mochten ze dan van de trainer af willen, dan heb je er toch niet veel aan. Want dan is het toch al te laat voor een kampioensschap en een nieuwe trainer gaat waarschijnlijk int begin ook geen wonderen verrichten. In ieder geval tot de zomer bij elkaar blijven en dan kijken of je verder wilt of niet. Nu doe je nog mee voor het kampioensschap en dan ga je geen trainer ontslaan lijkt mij.

6 maart 2020 om 11:51

" Als ze bij heerenveen met 3 doelpunten verschil verliezen is er toch geen andere oplossing meer? Bij ajax hebben ze voor alle spelers een schaduw lijst en voor de trainer ook lijkt me ". Leg dan eens uit wat voor zin het heeft om een trainer te ontslaan als het probleem bij de spelers ligt. Denk je zelf ook niet als de ene boerenknecht geen spa de grond in krijgt omdat die bevroren is, een andere boerenknecht dat ook niet gaat lukken? En dat het daarom geen nut heeft om hem te ontslaan, maar je beter met graven kunt wachten tot de vorst uit de grond is? Een ontslag heeft sowieso geen zijn omdat de prijzen volgende maand verdeeld gaan worden en een andere trainer een machine met zand in de motor binnen die tijd nooit meer aan de praat krijgt.

6 maart 2020 om 11:36

@ajax1812 ik vind het anders vrij normaal dat een coach van een topclub die niet presteert kritiek krijgt want dat zou voor iedere coach gelden. Gezien het geld dat Ajax heeft geinvesteerd zouden ze fluitend met twee vingers in de neus kampioen moeten worden

6 maart 2020 om 11:58

" ik vind het anders vrij normaal dat een coach van een topclub die niet presteert kritiek krijgt want dat zou voor iedere coach gelden. Gezien het geld dat Ajax heeft geinvesteerd zouden ze fluitend met twee vingers in de neus kampioen moeten worden ". Datr jij dat normaal vind, zegt vooral iets over jou. Ik vind het nl. niet normaal als iemand kritiek krijgt omdat de prestaties uitblijven, terwijl daar aantoonbare redenen zijn en ik vind het ook niet normaal als dat gebeurt terwijl het de spelers zijn die het laten afweten. Je ziet vaak mensen tegen de cassierre klagen dat de koffie te duur is, terwijl die cassiere dat natuurlijk niet bepaalt en er ook niets aan kan veranderen. Dat vinden mensen kennelijk ook normaal, maar ik vind dat eerlijk gezegd volstrekt abnormaal. Wat ik nog veel abnormaler vind dat bij die kritiek voorbij wordt gegaan wat die coach allemaal heeft gepresteerd. Wat je over het geld zegt, is natuurlijk een hopeloze dooddoener omdat al de spelers in wie dat geld geinvesteerd is, geblesseerd of hopeloos uit vorm zijn. En laat dat nu ook de voornaamste oorzaak van de ondermaatse prestaties zijn. De voetbalwereld is een volstrekt achterlijke wereld, waar je geen krediet krijgt voor de prestaties die je hebt geleverd en waar valide argumenten en verzachtende omstandigheden die je aandraagt voor het feit dat het wat minder gaat, worden afgedaan als excuses. Zie je het al voor je voor je dat je in de bank bent om wat geld op te nemen en je wordt gegijzeld door bankrovers, en je baas tegen je zegt dat je je niet zo moet aanstellen omdat je van tevoren had kunnen weten dat banken overvallen kunnen worden. En eist dat je meteen naar je werk komt. En dat vind men in voetballand de normaalst zaak van de wereld.

6 maart 2020 om 12:24

Daar ga je weer de fout in. Ajax heeft voor meer geld verkocht dan ingekocht. De selectie is er dus op achteruit gegaan. Kampioen worden is dus moeilijker geworden. De concurrentie zoals AZ heeft haar spelers behouden, een selectie die bijna evenveel waard is dan die van Ajax (minus de naam bonus dan).

6 maart 2020 om 14:24

"datr jij dat normaal vind, zegt vooral iets over jou. Ik vind het nl. niet normaal als iemand kritiek krijgt omdat de prestaties uitblijven, terwijl daar aantoonbare redenen zijn en ik vind het ook niet normaal als dat gebeurt terwijl het de spelers zijn die het laten afweten." Waar heb je het over? Het is niet normaal dat iemand kritiek krijgt als prestaties uitblijven? En hoezo zegt dat iets over hem? Onze gehele maatschappij draait om prestaties, en niet of iemand goede bedoelingen heeft. En over welke aantoonbare redenen heb je het precies? Als je niet wilt dat een trainer, na een succesvol jaar, kritiek krijgt als het slecht gaat raad ik je aan het amateurvoetbal te volgen i.p.v. het profvoetbal.

6 maart 2020 om 13:52

en terecht mede door zijn onkunde werd het niet overwinteren in de Champions League maar in de Europa League. Ook nu in de beker en in de competitie maakt hij keer op keer dezelfde fout. De enige wedstrijden die Ajax dit seizoen goed gespeeld heeft was met Van de Beek, Martinez en Ziyech op het middenveld. Het heeft 2 maanden geduurd voordat hij er achter kwam en pas tegen Chelsea uit voor het eerst zo uitgevoerd. En het liep ineens als een trein. Tegen Valencia en onlangs tegen Utrecht en Az stond hij weer als buitenspeler. Bij gebrek aan buitenspelers kan je deze plek beter minder sterk bezet hebben door een talent dan keer op keer je middenveld opofferen. Maar met slechts 3 middenvelders die voldoen en met een spits Tadic, die deze positie vorig seizoen kreeg uit nood geboren en deze noodoplossing ook dit seizoen een nood oplossing is gebleven mag er ook zeer kritisch naar Overmars gekeken worden. Hij haalt genoeg geld binnen, nu nog de spelers.

Voor de winterstop had ons Valentijntje geen mogelijkheden omdat de resultaten goed waren. Nu mag hij eindelijk zijn onzin weer de wereld inslingeren. Bah! Eng mannetje!

6 maart 2020 om 07:39

Ik kan me vergissen maar volgens mij benoemd Driessen het ook als het goed gaat met Ajax. Alleen valt dat minder op omdat dan het hele Nederlandse journaille hijgend achter Ajax aanloopt. Als het minder gaat mag dat toch benoemd worden? Als je alleen maar kritiekloos gehijg over Ajax wil horen moet je naar Freek Jansen van het AD luisteren, dat is een echte fanboy die het nauwelijks voor elkaar krijgt kritisch te zijn op z'n favoriete club.

6 maart 2020 om 07:47

Driessen is al vanaf de aanstelling bezig met het afbreken van Ten Hag.. slechte trainer etc.. vervolgens zet de man een gigantische prestatie neer en kan hij niet anders dan gematigd positief zijn.. maar als het een jaar later weer minder gaat kan hij er weer niks van en is zelfs het succes van vorig seizoen niet meer zijn verdienste.. je mag inderdaad benoemen als dingen minder gaan, maar Driessen speel voorspelbaar op de man en brengt meningen over alsof het feiten zijn.. hij is eigenlijk een ordinaire roddeljournalist.. zelf een krant als de telegraaf zou beter moeten weten..

6 maart 2020 om 09:19

Onzin. Freek Jansen kan prima kritisch zijn, maar is dat gewoon vrijwel nooit op de man af. Driessen is het tegenovergestelde en vind het niet erg om karaktermoord te plegen.

6 maart 2020 om 09:41

Persoonlijk vind ik Jansen weinig kritisch op Ajax hij heeft veel minder moeite met kritisch zijn op PSV Ado of Feyenoord dan op het door hem zo geliefde Ajax.

6 maart 2020 om 09:54

Nee hoor, als het goed gaat benoemd hij het niet. Dan is het ineens het werk van een assistent. Of van de spelers. Als het slecht gaat, dan is het de schuld van Ten Hag.

6 maart 2020 om 10:07

Tornado72 ik kan me ook vergissen hoor, maar volgens mij is Driessen helemaal niet zo positief over Ajax als het goed gaat. Dan hoor ik geen opmerkingen meer dat 'die Tukker' tactisch overschat is maar ook zeker geen goed woord over de trainer. Vaak ligt het dan aan andere dingen dat het zo goed gaat. Maar ik weet dat Driessen bij velen geliefd is juist omdat hij bashed op Ajax. Mag ook, maar hij en zijn onethische werkgever bedrijven niets meer dan riooljournalistiek gebaseerd op aannames en halve waarheden.

6 maart 2020 om 10:22

@twenteov, Driessen is gewoon een zuurpruim die alles vanuit negatief oogpunt bekijkt. Driessen is van nature geen feestnummer dat is niet alleen bij Ajax maar ook bij PSV Feyenoord en zelfs bij zijn zo geliefde Ado. Ik vind Driessen een zeer welkome afwisseling tussen al de kontenkruipers hielenlikkers en fanboys die nauwelijks kritisch durven te zijn omdat ze dan een lading shit over zich heen krijgen en bang zijn hun toegang tot de club te verliezen. Je hoeft het niet met hem eens te zijn maar ik ben wel blij met een keer een ander geluid.

6 maart 2020 om 11:34

Alleen is het geluid wel vaak erg genant. Ik ga niet naar Madrid, Ajax heeft daar niets te zoeken, Ajax vliegt er toch uit. Die Mauro hoef je niet te dekken, die scoort nooit. Al het succes komt door Schreuder, het tactisch brein achter de schermen. Dezelfde Schreuder die met goede spelers bij Twente in het rechterrijtje belandde en nu in Duitsland geen potten weet te breken. En zijn inside info: de overgang van Donny van de Beek naar Real Madrid is rond, meldt nu ook de Spaanse sportkrant Marca, naar aanleiding van uitspraken van Valentijn Driessen. De chef sport van De Telegraaf vertelde dinsdag bij Veronica dat de transfer van de Ajax-middenvelder 'in kannen en kruiken' is.

6 maart 2020 om 11:38

" Ik kan me vergissen maar volgens mij benoemd Driessen het ook als het goed gaat met Ajax ". Dan vergis je je inderdaad. En als het goed gaat, kan hij het niet uit zijn strot krijgen om Ten Hag daarvoor de credits te geven en als het slecht gaat, komt dat uitsluitend op het conto van Ten Hag. Ook toen het goed ging was Driessen continu bezig aan de stoelpoten van Ten Hag aan het zagen en daar werden de supporters op den duur zo kotsmisselijk van dat ze duidelijk lieten blijken wat ze daar van vonden. Dus ja, je slaat de plank inderdaad volledig mis.

6 maart 2020 om 12:20

@scepticus38, Niet zo aangebrand reageren. Het is natuurlijk kolder dat Driessen een persoonlijke strijd voert om ten Hag weg te werken bij Ajax. Die macht heeft Driessen natuurlijk helemaal niet. Dat er vraagtekens gezet kunnen worden bij een groot deel van de tactische keuzes die Ten Hag maakt is niet alleen de stelling van Driessen. Ik en waarschijnlijk meerdere hier fronsen met regelmaat de wenkbrauwen bij de wissels die ten Hag toepast en de tactische keuzes die hij maakt. Ook meerdere voetbal journalisten en analisten hebben dit aan aangestipt alleen niet op zo'n iets wat zure zeurderige manier als Driessen. Driessen stelt ook het aankoop beleid van Ajax aan de kaak het is op z'n zachts gezegd bijzonder dat er een aantal zuid Amerikanen die voor vele miljoenen euro's gekocht zijn niet of nauwelijks aan de bak komen. Dat is iets wat op het bordje van Overmars ligt. Ik vind het niet zo raar dat er kritiek is op het functioneren van de technische mensen bij Ajax. Ajax had met de vele miljoenen die zijn uitgegeven om aansluiting te vinden bij de Europese top toch op z'n minst op z'n sloffen kampioen moeten kunnen worden in de eredivisie?

6 maart 2020 om 13:05

" Het is natuurlijk kolder dat Driessen een persoonlijke strijd voert om ten Hag weg te werken bij Ajax. Die macht heeft Driessen natuurlijk helemaal niet ". Oh nee? Hoe denk je dat Cruijff destijds aan de macht is gekomen bij Ajax? En hoe denk je dat het zover is gekomen dat Van de Boog zijn ontslag heeft ingediend? Hoe denk je dat het is gekomen dat PSV zich genoodzaakt voelde om Van Bommel te ontslaan? De macht van de pers is ongekend, die kan iedereen maken en breken. En het zou inmiddels wel bekend moeten zijn dat de T. graag van die macht gebruik maakt. Bij iedere keuze kunnen vraagtekens gezet worden omdat er altijd meer keuzemogelijkheden zijn. Het gaat daarom niet alleen om de keuzes, maar het idee dat daar achter zit. Het zegt genoeg dat er altijd alleen maar over die keuzes wordt geschreven en gesproken en dat de argumenten die daarvoor worden aangevoerd vrijwel altijd onbesproken worden gelaten. Dat supporters andere keuzes maken dan trainers is logisch omdat praktisch iedere supporter het voetbal benadert alsof het een individuele sport is, terwijl het een teamsport is. Een coach heeft die weelde niet die zal met het opstellen van de ene speler ook rekening moeten houden met functioneren van de ander. Je hoort supporters altijd roepen dat Ten Hag Alvarez of Schuurs moet opstellen omdat die beter zou zijn dan Veldman. Zo redeneert een coach echter niet omdat hij het zich niet zoals een supporter dat kan, kan permitteren om een voorkeur voor bepaalde spelers te hebben en in het belang van zijn team moet denken. En daarom maakt hij altijd andere keuzes dan een supporter en doen die keuzes de wenkbrauwen van supporters fronsen. Een coach stelt Veldman op omdat de verdediging als geheel dan beter functioneert en dat hij daarin gelijk heeft, is volgens mij wel duidelijk geworden sinds het uitvallen van Veldman. Het probleem van supporters, vooral die van Ajax, is dat ze af en toe stikken in hun eigen arrogantie en zichzelf hebben wijs gemaakt dat ze het beter weten dan een coach die al jaren in het vak zit en hun keuzes de enige juiste zijn. Zelfs als dat wordt gelogenstraft en de coach de spelers opstelt die zij in gedachten hebben en die spelers achteraf hopeloos falen, steken ze liever de kop in het zand dan dat openlijk toe te geven dat de coach het goed heeft gezien en zij niet. Toen Ten Hag Frenkie de Jong in het centrum van de verdediging opstelde en Ajax op alle fronten door PSV werd afgetroeft, werd de nederlaag uitsluitend daar aan opgehangen, hoewel een blinde met zijn stok kon zien dat die het gevolg was van een armetierige wedstrijdinstelling. Tegen Feyenoord was De Ligt er gewoon weer bij en liep Ajax tegen een nog grotere nederlaag aan en toen was die weer te wijten aan het ontbreken van Tagliafico. Terwijl die blinde ook in die wedstrijd weer met zijn stok heeft kunnen zien dat Feyenoord er gewoon veel meer voor over had om te winnen. Dat de Zuidamerikanen niet aan de bak komen, is lang niet zo verwonderlijk als jij ons wilt doen geloven, het is negen van de tien keer zo dat spelers die van buitenaf komen de tijd nodig hebben om zich aan te passen. Dat wordt bij Ajax gewoon ingecalculeerd en dat wordt ook gewoon gecommuniceerd. Om die reden heeft Ajax menig winteraankoop gedaan en de club heeft er ook geen misverstand over laten bestaan dat men om die reden Antony graag al in de winter aan zich had gebonden. Waar de verbazing daarover vandaan komt, begrijp ik dan ook niet al zou het zo kunnen zijn dat die gewoon goed uitkomt. Je zegt dat Ajax op zijn sloffen kampioen zou moeten worden gezien de vele miljoenen die zijn uitgegeven. Net als diverse anderen ga ook jij er opzichtig aan voorbij dat Ajax tot voor kort gewoon op kampioenskoers lag en dat de club juist van die koers is afgedwaald omdat de spelers aan wie die miljoenen zijn uitgegeven 1 voor 1weg vielen door blessures of vormverlies. En dan gaat dat argument dus niet meer op.

6 maart 2020 om 13:29

Man man, voordat Ten Hag een training had geleid en het inkt van zijn contract was gedroogd. Was die enge achterbakse c journalist van een Driessen, al bezig met ongefundeerde kritiek en aan het zagen aan de stoelpoten van Ten Hag. Ook continu toen alles goed ging, maar dat is je natuurlijk niet opgemerkt. Man je hebt boter op je hoofd, zelfs vele fans van andere clubs die zien in waar die man mee bezig is.

6 maart 2020 om 13:46

Sulejmanii,heeft Driessen je vroeger gepest? Driessen is gewoon een zure man die altijd kritisch is maar dat is hij echt niet alleen op ten Hag hoor. Van Bommel Koeman Gullit Stam de Boer hebben er allemaal al eens van langs gehad van Driessen. Ik denk echt dat je ten Hag te veel eer aan doet door te denken dat Driessen er een persoonlijk project van gemaakt heeft om ten Hag naar buiten te werken. Sterker nog Driessen pleit ervoor om ten Hag niet te ontslaan hij zet enkel een paar vraagtekens bij het functioneren van ten Hag wat niet heel raar is na de prestaties van Ajax de laatste maanden lijkt mij.

6 maart 2020 om 13:56

@speedyafc, Ik zeg ook nergens dat Driessen er nooit eens naast zit. Hij zit er regelmatig naast maar hij heeft het ook regelmatig aan het juiste eind. Hoffenheim doet het ook niet zo dramatisch gewoon middenmoot waar ze qua begroting ook wel thuis horen. Anders gezegd met Schreuder haalde Ajax de halve finale van de CL en de dubbel zonder zou het zomaar een seizoen zonder prijzen kunnen worden. Ik heb geen idee of de overgang van van der Beek al rond is ? Van der Beek ontkent dat natuurlijk Ajax en Madrid ook maar dat zegt natuurlijk ook niets. We zullen moet afwachten of Driessen hier gelijk heeft of dat dit uit z'n dikke Telegraaf duim gezogen is?

Het loopt even niet en de hele organisatie moet op de schop. Grappig hoe dit soort figuren er als de kippen bij zijn in dit soort situaties en onrust proberen te stoken. Daar leven ze natuurlijk ook van, zielig. Je kunt de hele boel wel op de kop gooien, maar heeft dat effect? Als je nu een hele andere tactiek gaat aannemen moet je daar weer aan wennen en de spelers zijn gewoon niet in vorm. Ga je dan wel winnen? Nee.. Probeer het zelfvertrouwen weer terug te krijgen en rustig te blijven. Ajax heeft nog steeds een prachtig team en zou (met welke tactiek dan ook) moeten kunnen winnen van ieder team uit de eredivisie. Als het loopt hadden ze ver kunnen komen in de EL, maar dat doet het niet. Er mee om gaan en weer door, geen paniek beleid/visie. En voetbalzone stop alsjeblieft met die azijnzeiker van een Driessen zo'n podium te geven als dit! Ik word echt misselijk van zijn negativiteit en het verpest mijn plezier om dit forum te lezen.

6 maart 2020 om 07:36

Voetbalzone gaat daar echt niet mee stoppen omdat jij daarom vraagt, sterker nog jouw reactie hier maakt dat ze alleen maar meer Driessen onzin willen plaatsen. Dat zijn namelijk de artikelen waar iedereen elke keer weer op wil reageren, terwijl ze altijd hetzelfde te melden hebben net als Driessen. Het enige wat werkt is gewoon de artikelen mbt Driessen te boycotten. Maar ja veel mensen vinden het toch te belangrijk om te zeggen dat Driessen een walgelijk figuur is en zon boycot zal daarom niet gauw werken.

6 maart 2020 om 12:38

" Voetbalzone gaat daar echt niet mee stoppen omdat jij daarom vraagt, sterker nog jouw reactie hier maakt dat ze alleen maar meer Driessen onzin willen plaatsen. Dat zijn namelijk de artikelen waar iedereen elke keer weer op wil reageren, terwijl ze altijd hetzelfde te melden hebben net als Driessen ". Je hebt volkomen gelijk en bovendien moet je dat niet willen ook omdat het neerkomt op censuur. En Driessen heeft natuurlijk net zoveel recht om zijn mening te verkondigen als ieder ander, ook als zijn beweegredenen daarvoor onzuiver zijn en ook als heel veel mensen het onzin vinden wat hij schrijft.

6 maart 2020 om 13:23

Driessens recht om zn mening te verkondigen is gebaseerd op verkoopcijfers, als wij het niet willen lezen verandert het gauw genoeg.

6 maart 2020 om 14:26

Zeg maar wat een beetje voor elke journalist geld. Moest je je eens voorstellen als er alleen journalisten waren uit jullie ideale wereldje. Volgens mij hebben we al genoeg kontenkruipers in Nederland. Schrijnend om al die aanstellerij elk artikel weer te lezen.

6 maart 2020 om 08:11

Ajax heeft nog steeds een prachtig team en zou (met welke tactiek dan ook) moeten kunnen winnen van ieder team uit de eredivisie. ". En als ze nu 4 van de laatste 5 wedstrijden hebben verloren, dan is het toch logisch dat er kritiek komt?

6 maart 2020 om 09:56

Kritiek mag er altijd zijn, is niks mis mee. Als die inhoudelijk is, dan kan Ajax er wellciht zelfs zijn voordeel mee doen. Maar om als krant eerst zelf aan te sturen op het ontlag en daarna de directie van Ajax bij voorbaat te gaan verwijten als ze Ten hag zouden ontslaan, is wel een beetje raar. Bij Ajax wordt er helemaal niet over ontslag van Ten Hag na gedacht.

Sneue hetze weer. Maar niet verrassend. Hoewel ik het wel zie zitten dat ze ETH ontslaan zodat hij zn carrière bij zn oude liefde weer een kickstart kan geven. Maar dat gaat helaas niet gebeuren denk ik.

Tactisch gezien vind ik ook dat Ten Hag soms maar wat doet. Met 1 wissel 3 posities omzetten wordt niemand beter van, doet hij al sinds hij trainer was bij Utrecht. Daarnaast zal misschien het vertrek van Schreuder hem ook geen goed gedaan, Schreuder werd door spelers gezien als de brein achter de tactiek.

6 maart 2020 om 07:48

Nou precies dat soort wissels en bv als het niet loopt nog altijd tot minuut 80 wachten om te wisselen, of zoals het aan het begin van het seizoen ging een jonge jongen in minuut 86 inbrengen dan denk ik echt wat voegt dat toe. In de eerste seizoenshelft had hij die jongens meer de kans moeten geven (toen stond je vaak al ver voor) dan waren ze nu verder geweest. Wat je gewoon ziet op dit moment zijn de sterkhouders die in een dip zitten maar ten Hag ze maar blijft opstellen.

6 maart 2020 om 07:59

Waarom waren die jongens dan verder geweest jullie jong team speelt toch in de bewierookte kkd waardoor spelers direct kunnen worden ingepast. Volgens mij heeft ten Hag ze nu allemaal uitgeprobeerd en voldoet niemand tot nu toe. Geld genoeg op de bank dus naast die Brazilianen zal er nog wel een aantal bij moeten komen.

6 maart 2020 om 08:05

Er is wel een significant verschil tussen spelen voor Jong Ajax waar er vrijwel niets op het spel staat en spelen in Ajax 1 waar gewoon gewonnen moet worden. Met alle bijbehorende druk vandien. Dat kun je niet simuleren.

6 maart 2020 om 08:38

Dat Schreuder zo belangrijk was is ook door De Telegraaf de wereld in geslingerd. Dat is ook nergens op gebaseerd en niks meer dan een roddel. Een keer een twijfelachtige wissel, ach dat zijn details en bepalen niet een wedstrijd en al helemaal niet het slagen van een trainer.

6 maart 2020 om 10:15

Nee hgoor, Schreuder werd niet gezien als het brein. Schreuder was de geheime informant van de Telegraaf die de Telegraaf zelf van dit nep nieuws voorzag.

6 maart 2020 om 11:44

" Schreuder werd door spelers gezien als de brein achter de tactiek ". Geen speler die dat ooit heeft gezegd. Dus hoe kom je aan die wijsheid? Bovendien is het aantoonbare onzin omdat Ten Hag uitsluitend bij Ajax met Schreuder heeft gewerkt en ook door de spelers van Utrecht al werd geprezen om zijn tactische inzicht.

6 maart 2020 om 12:31

Heb het even opgezocht. Inderdaad Telegraaf geweest. Sorry hiervoor 🙄

Wat een frustratie bij Driessen. Huilen dat Ten Hag vorig jaar ten onrechte bewierookt is omdat de resultaten uitstekend waren. Nu heeft hij een jaar geen negatieve stukjes over Ten Hag kunnen schrijven omdat hij dan nog ongeloofwaardiger als journalist zou worden. Maar die tijd is voorbij, dus kan hij nu met terugwerkende kracht alles de grond in trappen ook de periode dat het wel goed ging en die zogenaamde prutser van een Ten Hag er ook zat.

6 maart 2020 om 11:40

@MasterD wat moet hij dan? Ajax heeft veruit het meeste geld uitgegeven val alle clubs in de Eredivisie en de resultaten zijn niet goed. Natuurlijk komt er dan kritiek op de trainer en degene die de aankopen doet. Denk je dat Feyenoord en PSV die kritiek niet krijgen in zo een situatie?

6 maart 2020 om 11:56

Wat hij moet doen is Ten Hag beoordelen en bekritiseren op de fouten die hij nu maakt. Dat zijn er namelijk voldoende. Als Ten Hag niet met de Zuid-Amerikanen praat meldt dat direct en wacht niet 2 maanden tot het slecht gaat om het te melden. Richt je op het nu en ga niet roepen dat toen het 10 maanden geleden goed ging de trainer ten onrechte bewierookt is. Geef hem de credits voor toen het goed ging en bekritiseer hem nu het slecht gaat. Dat is wel zo eerlijk. Echter kan de heer Driessen dat niet. Die kan het niet laten om zijn gram te halen en alles wat ooit goed ging onder Ten Hag naar beneden te halen. Gisteren zou zelfs Marcel Keizer om minder ontslagen zijn dan Ten Hag nu. Je weet wel, de Marcel Keizer die de groepsfase EL niet haalde, een straatlengte achter PSV in de comptitie stond en voor de winter uit de beker lag. Nee, het gaat inderdaad niet goed. Maar overwintering in de EL, halve finale beker en koploper na 24 speelrondes zijn toch betere prestaties dan die Keizer afleverde.

6 maart 2020 om 12:10

" Ajax heeft veruit het meeste geld uitgegeven val alle clubs in de Eredivisie en de resultaten zijn niet goed ". Ja maar dan vergeet je erbij te vertellen dat de reden waarom het zo slecht gaat, is dat de spelers aan wie dat geld is uitgegeven, geblesseerd zijn of net terug komen van een blessure of uit vorm zijn. En dan heb je natuurlijk niets aan dat geld. ;;

6 maart 2020 om 14:31

Het is natuurlijk ook allemaal erg toevallig, en vervelend, dat Ajax als enige club in Europa problemen heeft met blessures. Ik bedoel, bij een PSV ging het tenslotte maar om een paar waterdragers toch die geblesseerd raakten? En Feyenoord? En de rest? Anderhalf jaar lang iedereen uitlachen omdat iedereen kut was en nu een fase om alles te bedenken om je club te verdedigen haha. Bizar

Oké Driessen, hoe zie je dan dat het beleid aangepast moet worden? Je hebt 2 zeer succesvolle jaren gehad, en nu een mindere. Dus Ajax moet stoppen met aankopen doen, weer terug in de schulp kruipen of hoe zie je dat? De echte grote clubs gaan juist flink inkopen doen na een zwak jaar. Ik denk dat je als Ajax zijnde vooral niet naar Driessen moet luisteren (zullen ze ook niet doen) en geen paniekbeleid moet gaan voeren. Tuurlijk zul je de huidige situatie en transfers van afgelopen zomer tegen het licht moeten houden. Sommige transfers hebben gewoon minder goed uitgepakt. Martinez werd in het begin bewierookt en kan er nu niks meer van. Alvarez is international, en kan ook niet meer voetballen sinds hij bij Ajax zit. Niet bij de pakken neer zitten en denken dat je strategisch plan mislukt is na 1 minder jaar. Als ze kampioen worden hebben ze CL en moet er een CL-waardig team staan volgend jaar.

Ik zou het mooi vinden als zogeheten sportjournalisten ook gele en rode kaarten kunnen krijgen. In dat geval was Driessen levenslang geschorst. Misschien wel de slechtste journalist ooit.

Ik heb speciaal een account voor dit aangemaakt, want ik word er helemaal gek van. Kunnen we Valentijn niet laten ontslaan i.p.v. Ten Hag. Iemand moet zijn onkunde toch ook wekelijks beoordelen? Driessen sh*t up!

6 maart 2020 om 08:18

Nee hoor ten Hag moet eruit. Een kapotte klok staat 2 keer per dag goed. Dat geldt nu voor Valentijn. Ik heb exact hetzelfde gevoel bij Ten Hag als bij zijn aanstelling. Eigenwijze norse man die zijn visie prefereert boven het team. Vorig seizoen dacht ik eindelijk dat het over was. Maar dit seizoen zien we weer exact hetzelfde. Dat mag, maar dan wel op de van Gaal manier en dan krijg je dus heel weinig grote aankopen. Ten Hag acteert de Guardiola, maar is heel ver verwijderd van een topcoach. Hij leert ook totaal niet van fouten.

6 maart 2020 om 09:58

En dan wordt Ajax weer kampioen en ben je weer blij met Ten Hag. Zo gaat dat in het voetbal. De selectie van Feyenoord kon er ook niets van in oktober, werd de bus opgewacht en bekogeld. Moest de arme Berghuis naar buiten om de supporters snikkend te vertellen dat hij toch echt voor hun gebleven was. En nu worden ze weer op handen gedragen. Welkom in de voetbal wereld, per dag wordt bepaald of je goed of slecht ben.

6 maart 2020 om 10:44

(ninjakal Ik kan jou niet echt serieus nemen met je reactie het zijn exact de zelfde speler als voor de winterstop alleen zijn er een paar geblesseerd en misschien wat geforceerd teruggekomen ,maar toen hoorde ik niemand want de complimenten waren niet van de lucht Beker, kampioen en Halve finale CL en nu het minder gaat heeft ten Hag het weer gedaan lekker Driessen blijven napapegaaien dan kom je er wel , typisch weer een reactie van een succes supporter die weer afhaken als het slecht gaat en dat hij Guardiola acteert is al eveneens een onzinnige opmerking dat is toch die zogenaamde topcoach met investeringen van bijna een miljard en die 22 punten achterstaat op Liverpool toch ?

Denk dat het verval ingezet is bij het vertrek van Schreuder, niet dat hij beter is dan ten Hag. Maar ik denk oprecht dat die 2 elkaar perfect aanvullen.

6 maart 2020 om 10:00

Verval ingezet bij Schreuders vertrek? Maar hoe wist Ajax zich dan te kwalificeren voor de CL, de Cruyff schaal te winnen, geweldige CL wedstrijden te spelen? Halve finale Knvb te halen en tot de dag van vandaag bovenaan de eredivisie te staan?

6 maart 2020 om 12:12

Omdat het by far de beste en duurste selectie heeft in NL. De hoogste salarissen betaald en het meeste geld heeft uitgegeven aan nieuwe spelers. Ten Hag lijkt niet de man om Ajax uit de 'crisis' te loodsen. Vorige jaar in CL prima gedaan. Nu presteert hij toch echt onder de maat en het team lijkt eerder uit elkaar te vallen dan dat er verbetering is.

6 maart 2020 om 12:18

Wat een onzin zeg, afgelopen zomer is er veel meer geld uit de selectie gehaald dan erin gestopt is. Qua waarde doet de selectie van AZ echt niet onder dan die van Ajax afgezien van de Ajax bonus (de grote naam en faam wereldwijd maakt spelers duurder).

6 maart 2020 om 14:33

Wat ook een lintje verdient, als je als Ajax zijnde een selectie neerzet waar AZ niets voor onder doet.

6 maart 2020 om 15:31

@harisvuckic Ik vind dat je AZ echt te kort doet. Ze hebben daar een geweldige pretatie geleverd om een dergelijke selectie op de been te brengen, jaren na het DSB debacle. Ajax had inderdaad wellicht wat meer geld kunnen investeren.

6 maart 2020 om 15:42

Ik weet niet waar je iets negatiefs over AZ hebt gelezen vanuit mij? Het ging over de selectie van Ajax.

" Ajax moet volgens Driessen echter oppassen dat het niet ‘de boel de boel laat’ en wijst daarbij vooral naar Danny Blind, die als technische man van de Raad van Commissarissen een grondige evaluatie moet ondernemen. Hier moet volgens de journalist onder meer gekeken worden naar het aankoopbeleid van directeur voetbalzaken Overmars en de voetbalvisie en tactische coaching van Ten Hag ". Deze uitspraak toont eens temeer aan wat een ongelooflijke zwetser Driessen is omdat iedereen weet dat Overmars die aankopen niet op eigen houtje kan doen, maar daarvoor de toestemming nodig heeft van de Rvc. Ik zie het al helemaal voor me dat Overmars bij de RvC om toestemming vraagt om Antony te mogen kopen en aan Blind uitlegt waarom die aankoop noodzakelijk is en dat Blind op basis van de argumenten de RvC adviseert om toestemming te geven en dan vervolgens zelf zijn eigen toestemming moet gaan evalueren. Zoiets belachelijks hadden de makers van Jiskefet niet kunnen verzinnen. De suggestie dat Blind als commissaris voetbalvisie en tactische coaching van Ten Hag zou moeten evalueren, is zo mogelijk nog bespottelijker omdat dat natuurlijk een taak van de Directie is en niet van de Rvc. Dat evalueren is een bestuurstaak en als Blind dat zou doen zou hij zich met het bestuur bemoeien dat hij ook moet controleren en dan krijg je natuurlijk een slager die zijn eigen vlees keurt. Dat de voetbalvisie van Ten Hag geevalueerd zou moeten worden, is ronduit bizar omdat hij op basis van die visie is aangesteld. Het is mij een raadsel hoe iemand die zulke infantiele uitspraken doet, een dergelijke functie bij zo een grote krant kan bekleden. Al verklaart het wel het een en ander over het niveau van die krant.

Als 1 van de weinigen hier ben ik het gewoon 100% eens met wat Driessen hier op heeft geschreven. Ik vind ook dat de tactische capaciteiten van Ten Hag overschat is. En dat Danny Blind neutraal gezien kritisch moet beoordelen op de mensen die momenteel aan de touwtjes zitten bij Ajax. Het verval is groot met begin van het seizoen en er moet kritisch gekeken worden hoe dit nou heeft kunnen gebeuren. Dus ook het functioneren van Overmars, Vd.Sar en Ten Hag moet kritisch beoordeeld worden.

6 maart 2020 om 13:52

" Ik vind ook dat de tactische capaciteiten van Ten Hag overschat is ". Ik ben benieuwd hoe jij daar zonder er met spelers en technische staf over te hebben gesproken, over denkt te kunnen oordelen. Hoe denk je een plan te kunnen beoordelen zonder dat je weet wat het plan is?. Dat is alsof je een oordeel over de kookkunsten van een topkok velt zonder dat je ooit in zijn restaurant bent geweest.

6 maart 2020 om 13:56

Als Ten Hag zijn plan A niet lukt brengt hij Huntelaar erin maar dat slaagt niet meer omdat de sleet erbij Huntelaar op zit. En dat terwijl hij ook nog bijvoorbeeld Traore ter beschikking heeft. En zo kun je nog wel meer voorbeelden geven dat Ten Hag tactisch niet erg sterk is.

6 maart 2020 om 15:37

" Als Ten Hag zijn plan A niet lukt brengt hij Huntelaar erin maar dat slaagt niet meer omdat de sleet erbij Huntelaar op zit. En dat terwijl hij ook nog bijvoorbeeld Traore ter beschikking heeft. En zo kun je nog wel meer voorbeelden geven dat Ten Hag tactisch niet erg sterk is ". Hoe weet je dat Traore wel kan wat Huntelaar niet kan? En de ene centrumspits of de andere er in zetten, heeft natuurlijk niets met tactiek te maken en al helemaal niet als het vergelijkbare spelers zijn. Zoals het ook niet logisch is om als er iets geforceerd moet worden, een onervaren speler in te zetten. Iedere coach zou in dat geval de ervaren en geslepen Huntelaar in brengen. En dat de sleet er op zou zitten, is ook al aantoonbare onzin, Huntelaar is een van de meest fitte spelers van de selectie. En voor de laatste 20 minuten maakt fitheid natuurlijk helemaal niets uit. Het is werkelijk klinkklare onzin wat je neer kwakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2914
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren