Coronavirus treft trainersstaf Ajax: ‘Het klopt dat ze thuis zitten’

Donderdag, 5 maart 2020 om 20:21Robin Bruggeman • Laatste update: 20:52

Christian Poulsen is voorlopig niet van de partij bij Ajax, zo weten De Telegraaf en het Algemeen Dagblad donderdagavond te melden. De assistent van Erik ten Hag moet, net als inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en een fysiotherapeut, tot 13 maart thuisblijven. Poulsen organiseerde afgelopen vrijdag een diner ter ere van zijn veertigste verjaardag, waar ook Schoenmaker en de fysiotherapeut van de partij waren. Donderdag is vastgesteld dat de daar eveneens aanwezige oud-voetballer Thomas Kahlenberg besmet is met het coronavirus.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Dit verklaart alles....

5 maart 2020 om 20:26

Dus als ik het goed begrijp heeft hij niet zeker de virus maar blijft hij voor de zekerheid thuis?

5 maart 2020 om 20:29

Jep. Uit voorzorg. Waarschijnlijk ook in isolatie, in afwachting van de test en uitslag.

5 maart 2020 om 20:30

Ja, omdat er een andere op een verjaardagsfeestje zou zijn geweest die het coronavirus wel heeft.

5 maart 2020 om 20:42

Als ik het goed begrepen heb is de persoon in kwestie vijf dagen later positief getest. Kan zijn dat hij toen al symptomen had (en dus het virus kan verspreiden) of niet. In het geval van Poulsen zou het dus ongeveer 1,5 week a 2 weken duren (incubatietijd) vanaf de dag van besmetting voordat hij symptomen zal hebben en dus zelf kan besmetten. Daarom zit hij preventief thuis, indien hij na die incubatietijd alsnog symptomen heeft.

5 maart 2020 om 22:24

Niet alles. Hoe verklaar je het gezwam van Eth? Vanaf Ajax Sparta ziet hij andere wedstrijden dan ik. Ik dacht eerder aan Tropen kolder.maar zonder gekheid, de Corona zou maar uitbreken in je selectie. Mag je blij zijn als je nog bij de eerste vijf eindigt

5 maart 2020 om 23:15

Misschien ziet hij andere wedstrijden omdat hij ervaring heeft als voetballer en als trainer en jij als toeschouwer een beetje loopt te zeuren

6 maart 2020 om 06:09

Nou je kan toch ook zeggen.....we creëren geen kansen en onze verdediging is door slecht aankoop beleid zo lek als een mandje in plaats van de uitleg die hij steeds geeft?

Pfff ook dat nog, alles gaat mis bij Ajax op dit moment! Er zullen vast meerdere gevallen voorbij komen in de voetbalwereld. Benieuwd hoe snel dit vuurtje verspreid naar andere mensen/spelers van Ajax en andere teams.

5 maart 2020 om 20:43

Ach alles wat vorig seizoen allemaal meezat, zit nu tegen. Ben er bang voor qua kampioenschap, begin mij stiekem al te verheugen op volgend seizoen. Dit seizoen moet de beker wss helemaal leeg, maar we zullen zien.

5 maart 2020 om 21:14

Hoezo verheugen op volgend jaar. Ik ga ervan uit dat nog een aantal spelers weggaan. Dit jaar heeft Overmars de verkopen niet goed op kunnen vangen. Volgens jaar wel ?

5 maart 2020 om 21:18

Dat zullen we volgend jaar zien. Ik vind het altijd wel leuk als er weer opnieuw gebouwd word, nieuwe talenten. Als ik moet afgaan op hoe jij dingen ziet, zou ik mij nooit kunnen verheugen op het volgende seizoen, aangezien bijna ieder seizoen sterkhouders weggaan. Daarnaast vind ik helemaal niet dat Overmars het zo slecht gedaan heeft, begin van het seizoen sprak iedereen er nog lof over en het kan ook niet ieder jaar raak zijn. Dan kun je gaan beginnen over de miljoenen die uitgegeven zijn, dat waren op dat moment meer dan marktconforme prijzen, dat het dan niet gelijk draait tja...you win some you lose some.

5 maart 2020 om 22:34

@rikas1er zijn wel heel veel miljoenen zinloos uitgegeven. Dat mag niet zomaar afgedaan worden met het kan niet elk jaar raak zijn. Dat eens een speler niet slaagt dan kan. Maar dat het gros van de aankopen dit jaar mislukt, is geen incident meer bij Ajax.en feiten liegen niet. Zijn we de laatste zes jaar niet maar een keer kampioen geworden met zoveel geld?

5 maart 2020 om 23:29

Ja dat is wel erg makkelijk hoor, vooraf waren het helemaal geen slechte aankopen, die overigens al veel te snel worden afgeschreven. We hebben 3 sterkhouders weten te behouden, ligt het ook niet grotendeels aan de voorm van 2 van die drie dat het momenteel gaat zoals het gaat. Ik weet zeker dat je die 2 vorig seizoen toppers vind. De aankopen waren vooraf helemaal zo slecht nog niet, maar hrt komt er niet uit. Volgend seizoen heb je weer voltreffers misschien, daarnaast weten de clubs ook als Ajax zich meld dat ze geld zat hebben, ik durf te garanderen als je dezelfde trafers had gedaan zonder al dat europeae succes je ook over veel minder miljoenen zou spreken of uot nog een kleinere vijver moest gaan vissen. Wat ik het gekste vind van een groot aantal medesupporters, is dat na het succes van vorig seizoen de lat minimaal evenhoog gelegd word met een aanzienlijk kwaliteitsverlies in je centrale as. Dat talent kun je niet vervangen met 15 mil voor een speler, tenzij het een schot in de roos is. Maargoed, ik vind het aankoopbeleid van Overmars meer dan prima, jammer dat het dit seizoen minder goed uitpakt.

Wow de gifbeker is volgens mij nog niet eens op de helft. Vreselijk nieuws blijft maar door etteren, ik hoop dat alles goed komt.

5 maart 2020 om 21:15

Zit uit voorzorg thuis. Zo erg is dat toch niet ?

5 maart 2020 om 22:08

Wel als spelers al aangestoken zijn

5 maart 2020 om 22:23

Als die gifbeker net zo groot is als die van PSV en Feyenoord dit jaar mag je je nog wel even voorbereiden op de rest van het seizoen....

Dit zal wel gaan om Kahlberg want Lyngby heeft daar ook mee te maken. En hij was besmet geraakt in Amsterdam. Dat was een paar dagen geleden las ik net. Dus als Poulsen de afgelopen dagen bij Ajax was. En volgens mij zat hij gisteren ook op de bank dan moet straks ws de hele selectie in quarantine

5 maart 2020 om 20:42

Inderdaad Kahlberg, is inmiddels in het artikel toegevoegd. En idd de selecties van Brondby en Lyngby zitten inmiddels ook in isolatie, het gaat hard.

5 maart 2020 om 20:46

Top, dan mogen wij zaterdag tegen de B1 neem ik aan? ;-)

5 maart 2020 om 20:51

Ben je gek. De KNVB zal dan wel stunten omdat het dusdanig ongebruikelijk is

5 maart 2020 om 20:58

Onderschat die jonge honden niet Lanjouwer, je speelt op dit moment liever tegen het eerste.

5 maart 2020 om 21:10

Haha, dat is wel een goed punt, origineel!

Poulsen die dus elke dag op t trainingsveld staat met de spelers...

Ongelofelijk wat een virus allemaal kan aanrichten! Het word alleen maar erger😔😔

6 maart 2020 om 03:18

Aub zeg laten we het ook weer niet overdrijven, iedereen doet gelijk zo angstig

Het is niet bekend dat hij het heeft maar als hij het heeft dan kan de Ajax selectie ook niet uitgesloten worden en daarmee dus ook de Utrecht selectie en iedereen in het stadion die bij de selecties in de buurt zijn geweest ook niet denk ik.

5 maart 2020 om 20:36

Zo werkt het dus niet he. Ik ben geen expert, maar van wat ik er van begrepen heb duurt het ongeveer twee weken (incubatietijd) voordat iemand symptomen heeft, en dus mensen kan besmetten. In het geval van Poulsen is het nog afwachten of zijn kennis uberhaupt al symptomen had toen ze contact hadden, vervolgens zou het nog ongeveer twee weken duren voordat Poulsen symptomen gaat krijgen en dus andere kan aansteken.

5 maart 2020 om 20:43

Je kan het virus overdragen ook heb je geen symptomen. Met een simpel hoestje of kuchje kan je het zo overdragen.

5 maart 2020 om 20:45

Incubatietijd is tussen 2 en 12 dagen, maar besmetting vindt plaats door hoesten en niezen en als de persoon pas later ziekteverschijnselen heeft gekregen, is de kans dat Poulsen besmet is erg klein. De kans dat hij daarna spelers heeft besmet is nog kleiner.

5 maart 2020 om 22:11

En het helpt niets als je een masker voor je gezicht draagt (om het te voorkomen). Want het is een virus en virussen zijn zo microscopisch dat zij ook door je ogen heen kunnen. Iemand kan dus niezen, de deeltjes worden met de lucht gedragen en vliegen zo je ogen in. Dan heb je niets aan een masker.

6 maart 2020 om 01:30

Behalve een masker dat je hele gezicht bedekt...

Thomas Kahlenberg (oud international van Denemarken) heeft het coronavirus. Hij was in Amsterdam en is bevriend met Poulsen. Dus die hebben ongetwijfeld contact gehad. Dus dan zou het te verklaren zijn.

Als hij de selectie maar niet aangestoken heeft. Dat zou grote gevolgen voor de competitie hebben als Ajax besmet is. Dan zijn ze er gloeiend bij😎

Ajax zit echt in de hoek waar de klappen vallen. Nu weer dit. Besmet of niet. Sterkte aan de heren

6 maart 2020 om 03:19

Ze zijn nog niet eens op de helft wat Feyenoord en PSV hebben meegemaakt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4322
2.Ajax4252
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper00
A. OnanaKeeper00
R. PasveerKeeper150
C. RaatsieKeeper00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Denemarken
52 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 januari
Barcelona ziet de komst van José Gayà als een interessante optie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren