Arsenal komt met slecht nieuws na alom verafschuwde horrortackle

Donderdag, 5 maart 2020 om 11:52Rian Rosendaal • Laatste update: 12:02

Lucas Torreira heeft een breuk in zijn rechterenkel overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Portsmouth van maandagavond, zo maakt Arsenal donderdagochtend wereldkundig. De middenvelder van the Gunners raakte in het FA Cup-duel geblesseerd door een keiharde tackle van James Bolton. Torreira ging met een brancard van het veld en verliet Fratton Park later op krukken. Arsenal doet geen mededelingen over de herstelperiode, maar in Engelse media wordt rekening gehouden met het einde van dit seizoen voor Torreira.

Torreira had zichtbaar veel pijn na de charge van Bolton. Scheidsrechter Mike Dean oordeelde echter dat de verdediger van Portsmouth een faire tackle had ingezet en dus geen gele of rode kaart verdiende. Ook Bolton was zich van geen kwaadbewust: "Het was een goed uitgevoerde tackle", zei de Portsmouth-verdediger na afloop tegen de BBC. "De timing was goed, al is het nooit leuk om iemand zo op de grond te zien liggen. Ik hoop dat alles in orde is met hem."

Arsenal-manager Mikel Arteta liet kort na de 0-2 zege op Portsmouth al weten dat Torreira veel last had van zijn enkel. "In de komende dagen gaan we de blessure nader onderzoeken, dan zullen we ook meer te weten komen. Ik weet niet of het om het bot of om het gewricht gaat, daar kan ik nog niets over zeggen." Torreira werd na zijn enkelblessure afgelost door Dani Ceballos, die onder Arteta weer geregeld aan spelen toekomt.

In Engeland werd schande gesproken over de spreekkoren van de Portsmouth-aanhang richting Torreira. ‘You’re going home in a f***ing ambulance’, was er te horen op Fratton Park, terwijl de middenvelder tijdens de blessurebehandeling zuurstof kreeg toegediend. Vooral op de sociale media werd het gedrag van de fans van Portsmouth gehekeld. Arsenal speelt later deze maand in de kwartfinale van de FA Cup tegen Sheffield United, zo heeft de loting uitgewezen. Het is niet de verwachting dat Torreira op tijd fit is voor die ontmoeting.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Echt typisch weer dat lage clubs in de onderste regionen houthakkers voetbal, jammer dit.

5 maart 2020 om 12:24

Hoezo verslaan ze Arsenal dan gewoon? Kan die zak geld ook scoren?

5 maart 2020 om 13:23

Wat is Barca voetbal volgens jou dan ? Want die spelen op het moment ook niet bepaald sprankelend voetbal. Naar je mogelijkheden spelen is niet enkels breken of andere ledematen.

5 maart 2020 om 13:22

Niks aan de hand , prima tackle op de bal, geen overtreding , goed gezien van de scheids.ongelukkig dat Toreirra geblesseerd raakt maar het was geen overtreding.

5 maart 2020 om 13:53

Koekoek! Been gestrekt, voet van de grond, op volle snelheid met noppen vooruit....prima tackle op de bal inderdaad.

5 maart 2020 om 14:02

Voet van de grond , noppen voor uit… dat is inderdaad hoe je een tackle moet inzetten.of zet jij een tackle in met je noppen richting de grond?? Benieuwd hoe dat er uit ziet.volle snelheid , tsja zolang het op de bal is is er niks aan de hand.zou meer van dit soort tackles willen zien , hard maar fair.valt me vooral op dat alleen Arsenal fans dit een overtreding vinden.

5 maart 2020 om 14:20

Er is een verschil of dat je op de man af gaat met noppen vooruit of dat je van de zijkant komt. Maar goed, iets zegt me dat jij niet echt open staat voor andere meningen, getuige je andere opmerking onderaan de reacties.

5 maart 2020 om 14:35

Nee zit geen verschil in. Zit een verschil in de hoek, Dat is het enige verschil. Niet in de uitvoering noch in de regels. Sommige dingen zijn zo overduidelijk dat er geen discussie over hoeft te zijn , dit is een van die dingen.kreeg vroeger in de jeugd wekelijks zulke tackles tegen me , niks aan de hand op staan verder spelen , zelfs op amateur niveau werd er niet voor gefloten , laat staan op dit niveau.zoals ik al zei , de enige die dit een overtreding vinden zijn Arsenal fans... dat zegt meer dan genoeg.

6 maart 2020 om 07:18

Botteghin deed dit ook bij Boadu vorig jaar in de eredivisie dus niet uniek voor Engeland.

Lekker dan....eerst blij dat hij geen grote schade aan zijn banden etc heeft maar nu blijkt het dus een fractuur te zijn. Niet eens een overtreding, terwijl dit soort zaken juist verbannen moeten worden uit het voetbal. Pure willekeur, want de ene week worden ze wel bestraft en de week erop niet. Toch nog positief nieuws dat Tierney weer met de groep meetraint, kan niet wachten om hem en Saka de linkerflank te zien domineren.

5 maart 2020 om 12:08

Hoe zie je dat voor je (oprecht): Tierney linksachter en Saka ervoor? Ik denk persoonlijk dat Saka niet genoeg rendement heeft om op de Lm/lw te spelen ( ik weet dat hij veel assists geeft, maar als LA stoomt hij vaak mee op en kan hij gebruik maken van zijn snelheid, terwijl hij als hij bij balbezit rond de zestien moet hangen het veel meer op de kleine ruimte aan zal komen nog).

5 maart 2020 om 12:11

Als Saka en Tierney een goede verstandhouding in het veld opbouwen gaat dat zeker goed werken. Beiden hebben een heerlijke voorzet en een grote stamina. Ik ben over weinig dingen echt enthousiast bij Arsenal, maar dit is er zeker 1 van.

5 maart 2020 om 12:15

Het is natuurlijk ook botte pech voor Kieran dat Saka zo rendeert. Maar ik zou het liefst Martinelli zien op die flank, want ondanks een klein terugvalletje heeft die jongen echt intens veel potentie

5 maart 2020 om 12:23

Denk dat we ons gelukkig mogen prijzen dat we eindelijk opties achter de hand hebben die ook het gewenste niveau kunnen brengen. Nog lang niet overal, maar aanvallend tegenwoordig niets te klagen met Nelson, Martinelli, Saka, Nketiah etc.

5 maart 2020 om 12:29

Inderdaad, ik had gelezen dat het allemaal wel meeviel. Nu, dat nam ik sowieso met een korreltje zout gezien het een Arsenal speler betreft en Arsenal dit seizoen de obligate 3-4 zware blessures nog niet bereikt had🙄. Maar heel jammer dat we hem zo lang moeten missen.

5 maart 2020 om 12:34

Saka als linksback is erg goed, Saka als linksvoor daar zie ik het niet zo in. Tierney en Saka mogen van mijn part concurreren, Kola heeft pech. In de zomer sws een linksbuiten halen.

5 maart 2020 om 13:13

Ik zie Saka meer linksvoor dan linksback spelen de laatste weken. Als Mari mee kan komen, zal hij nog minder op eigen helft staan. Wel benieuwd welke rol Xhaka dan gaat krijgen, want die hoeft dan niet meer naar linksback uit te zakken.

5 maart 2020 om 13:03

Saka goede back, aan goede backs geen gebrek momenteel met Saka,Bissaka,Robertson en trent-Arnold,Chillwell ect

5 maart 2020 om 13:11

Saka is geen back maar een buitenspeler maar omdat Kolasinac en Tierney geblesseerd zijn is Saka daar tijdelijk gekomen

5 maart 2020 om 14:55

ow, nouja ik vond hem wel leuk spelen, al komt grootdeels door zn aanvallende vermogen en assists

Een schaar met twee benen een “faire tackle”, hij heeft de bal maar daar is dan ook alles mee gezegd. Vreselijke tackle die inderdaad verboden moet worden vanwege het gevaar voor je collega, nu is Torreira z’n seizoen geruïneerd door zo’n idiote aanslag.

Ik vind de tackle eigenlijk wel meevallen. het komt met name door de hoge snelheid dat er een blessure ontstaat. Als hij weer op was gestaan (wat gekund had met iets minder pech) hadden we het er niet meer over gehad.

5 maart 2020 om 12:20

Dan snap je niet hoe dat soort tackles werken. Je raakt de bal met de een maar klemt de speler door je andere been erbij, dat is enorm gevaarlijk. Als je voet vaststaat breek je iets of scheur je direct iets af.

5 maart 2020 om 12:25

Kom op Arsenallz, even door de zure appel heen bijten dat Torreira (ofzo) hier schade oploopt.
Ook jij moet een beetje mannelijke tackle op de bal kunnen waarderen toch?

5 maart 2020 om 12:27

Ik snap heel goed hoe dit soort tackles werken, vind alleen niet dat elke tackle die potentieel gevaarlijk is maar meteen bestraft moet worden met rood. Hij speelt perfect de bal en neemt door zijn snelheid de man mee, dat kan gebeuren en het is heel zuur voor Torreira maar ik zie er geen bewuste poging om hem te blesseren in.

5 maart 2020 om 12:55

Perfecte tackle?! Hier kun je iemands carrière mee beëindigen.
Het boeit mij totaal niet of hij de bal raakt en of het bewust is. Als je op zo'n snelheid tackelt moet je dat voor de man doen. Als je de man raakt ben je altijd fout, altijd!
Gelukkig loopt het vaak goed af, maar dat betekend niet dat het toegelaten moet worden.

5 maart 2020 om 13:23

Iets met contact sport? Tackle was perfect op de bal. Mensen die beweren dat dit een overtreding is mankeren iets aan hun ogen en/of hebben nooit gevoetbald.

5 maart 2020 om 13:31

Vegitosan, lekker infantiele opmerking. Iedereen die het niet met mij eens is, is stom.

5 maart 2020 om 15:13

Zwollywoodik snap niet wat een mannelijke tackle hier mee heeft te maken. Het is een feit dat dit soort tackles een verhoogde kans hebben op blessures om de doodeenvoudig reden dat je iemand op hoge snelheid klemt tussen je benen terwijl deze mogelijk zelf in beweging is met een voet vast. Dat heeft niks met mannelijk zijn te maken, maar met potentieel gevaar, zoals hier bewezen. Men maakt een heisa van gestrekt been vanwege het risico, ondanks dat je de bal raakt. Is dat mannelijk? Probeer een inhoudelijk argument te formuleren in plaats van 'mannelijke tackle', wat natuurlijk absolute onzin is.

5 maart 2020 om 15:13

@jigsaw Een tackle met een hoog risico tot ernstig letsel moet niet mogen, ik hoop dat jij dat zelf ook inziet. Man man man. Natuurlijk is het geen intentie, maar dat doet niks af aan het gevaar.

5 maart 2020 om 15:15

Vegitosan Laten we jouw logica volgen. Ik mag dus met twee benen gestrekt vooruit op de bal invliegen als ik hem maar raak, want contact sport. Hoe kun je zo simpel redeneren?

5 maart 2020 om 15:34

Arsenaltz , 2 benen inkomen is sws al niet toegestaan. 1 been inkomen en de bal raken is wel toegestaan.

5 maart 2020 om 15:59

Maar bij een schaartackle volgt dat 2e been altijd, dus dat is altijd met 2 benen inkomen. In Frankrijk staat er gewoon 10 wedstrijden op (Kurt Zouma toentertijd speelde ook gewoon de bal). Een schaartackle is een tackle die je uitvoert als je te laat bent om een goede tackle uit te voeren en je dus alleen het voorste been glijdend kan gebruiken om de bal nog te spelen, geen rekening houdend met het feit dat er nog een 2e been achteraan komt.

5 maart 2020 om 16:22

Been was pas gestrekt toen de de bal weg was.''noppen naar voren'' .. hoe zet je anders een tackle in? noppen naar achter? noppen naar de grond? Vooralsnog zie ik alleen maar Arsenal fans zeuren over dat dit een overtreding is , dat zegt alles.

5 maart 2020 om 17:15

Je ziet niet letterlijk dat veel mensen die zowaar wel inhoudelijk kunnen reageren (zie balkjes bijvoorbeeld), het niet met je eens zijn. Samcro, Nijogeth, Joshua, etc. De discussie is wat mij betreft wel klaar.

5 maart 2020 om 12:22

Niks mis met die tackle naar mijn idee. Gewoon pech voor die knakker van Arsenal dat hij vast staat.
Als de Ligt of van Dijk op het EK straks zo'n tackle maakt staan we met z'n allen (dus ook de moraalridders) te juichen.

5 maart 2020 om 12:28

Precies, als de Ligt een dergelijke tackle maakt op het EK hebben we het over wat hij allemaal wel niet geleerd heeft van Chiellini en Bonucci en dat hij nu pas echt weet wat verdedigen is.

5 maart 2020 om 12:35

Maar als er een tackle als dat op van Dijk of de Ligt wordt gemaakt waardoor ze een breuk oplopen dan zullen we hier schuimbekkend op reageren.

Een schaar tackle moet hetzelfde behandeld worden als met gestrekt been. De kans op blessures is zo ontzettend groot dat je voor deze dingen ook rood moet gaan geven. Enorm zonde voor Torreira. De spoeling is al zo dun.

5 maart 2020 om 12:28

Waar moet hij zijn andere been dan laten? Bij een schaartackle beweeg je met beide benen naar de bal (Of man als je kwaad in zin hebt). Scharen doet die vent van Portsmouth toch niet?

5 maart 2020 om 12:58

Precies, hij kan zijn andere been nergens laten en schuift de speler vol onderuit. Zeker op zo'n snelheid een zeer zware overtreding.

5 maart 2020 om 15:09

Nee, een schaartackle is de beweging dat je met een been inglijdt en dat later de volgende 'aansluit', zoals een schaar dat ook doet. Je snapt hopelijk hoe een schaar werkt. Met twee benen inglijden is geen schaartackle.

5 maart 2020 om 12:34

Bij een schaartackle beweeg je je benen naar elkaar toe, vandaar de naam schaar. Kijk het filmpje nog een terug en vertel me dan waar jij deze beweging ziet.

5 maart 2020 om 15:11

Speciaal voor jou het filmpje teruggekeken. Ik denk niet dat je enig idee hebt hoe zo'n tackle werkt. Het concept is logisch. Je slided met een been de bal weg en vervolgens klem je met beide benen de man waarmee een been, vaak het been waar de bal niet meer wordt geraakt, richting het been gaat waarmee de bal wordt geraakt. Dat is duidelijk te zien. Het is niet letterlijk een schaar.

5 maart 2020 om 16:02

Die speler die toen door Kurt Zouma zijn been brak, Moreno tegen Shaw en deze. Zo even wat voorbeelden van fout uitgevoerde tackles. Die moeten inderdaad gewoon verboden worden. In dit geval zou een goede tackle met links ingezet worden, maar dan was ie te laat geweest en nu wordt het risico genomen de speler zwaar te blesseren.

Heb gewoon bijna een soort van flashback naar Stoke, ook hetzelfde wangedrag van supporters nadien. Het is toch van den zotte dat wanneer iemand zwaar geblesseerd is door een tackle, diegene ook nog jaren wordt uitgefloten.... Hopelijk is dat nu hier niet aan de hand, al scheelt het wel dat Portsmouth waarschijnlijk niet heel snel terugkomt in de PL.

Pff dus toch wel. Meerdere mensen hebben gezegd dat het mee zou vallen, helaas niet.
Dit is wel een grote gemis. Ceballos en Xhaka is prima als je thuis speelt en meestal tegen een team wat minder de bal heeft, maar tegen de city’s wolve’s en liverpools had je deze jongen heel erg hard nodig😫
Hopelijk herstelt hij snel en voorspoedig en kan hij volgend jaar volledig fit en uitgerust aansluiten!

Mag ik even zo'n schaartackle inzetten bij iedereen die het een faire tackle vindt, want ik ben groot. Zoveel moeite heb ik niet nodig om ervoor te zorgen dat je na afloop niet meer loopt. Zoals Torreira hier. Zoals altijd eigenlijk wanneer het een Arsenal-blessure is, het is een grove tackle, maar het is de schuld van de speler die geblesseerd is, zoals eerder Ramsey, Eduardo en Diaby. Leuke sport, dat voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Arsenal10-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder71
B. SakaAanvaller71
A. LokongaMiddenvelder60
P. AubameyangAanvaller62
A. Maitland-NilesMiddenvelder50
M. ØdegaardMiddenvelder51
N. PépéAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1 fan
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren