‘In maart is de volgende interlandperiode en dan zie ik wel waar ik bij hoor’

Donderdag, 5 maart 2020 om 08:33Chris Meijer

Na het vertrek van Kenneth Vermeer naar Los Angeles FC is Justin Bijlow de eerste doelman bij Feyenoord. De 22-jarige sluitpost maakt sinds de winterstop de nodige indruk bij de Rotterdammers en geldt als kandidaat voor de selectie van Oranje voor het EK van komende zomer. “Ik denk dat ik nu gewoon zo door moet blijven gaan”, zegt Bijlow in gesprek met de NOS.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Justin Bijlow worden opgeroepen voor Oranje in de volgende interlandperiode?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door martijnr12)

Nog een jaar bij feyenoord keepen. Als hij zich zo doorontwikkelt kan hij tegen die tijd de stap maken naar een grote competitie. En dan kan hij in Oranje gaan keepen. Maar tot die tijd zit Oranje er niet in voor hem lijkt me. Of Koeman moet zo overtuigd zijn van Bijlow dat hij hem de plek van derde keeper gunt om toernooiervaring op te doen. Lijkt me echter dat het Cillessen, Krul en Bizot worden. Of, als Koeman echt zo koppig is als hij vaak lijkt, Zoet in plaats van Bizot.

5 maart 2020 om 09:14

Ga er maar van uit dat Zoet meegaat. Ik denk wel dat Koeman het apprecieert dat spelers voor hem besluiten risico’s te nemen om toch in beeld voor oranje te blijven. Het is toch wel een stap terug geweest van de kant van Zoet om nu voor Utrecht te spelen. Hoewel ik Bizot beter vind presteren, ben ik ook bang dat hij niet zal meegaan naar het Ek.

5 maart 2020 om 10:03

@ajax/barca2014, Zoet is gepasseerd bij PSV door een modale Duitse keeper en ook bij Utrecht maakt hij meerdere keren een onzekere indruk. Zoet zou ik niet meenemen, Bizot Cillessen en Krul indien fit en als ze spelen, mocht 1 van die keepers niet spelen zou ik misschien nog eerder voor Bijlow kiezen dan voor Zoet.

5 maart 2020 om 09:17

Cilissen en Bizot zouden zekerheidjes moeten zijn inderdaad. Ik vind Bijlow een uitstekende indruk maken, maar kan het begrijpen als Krul meegaat als 3de keeper voor een eventuele penaltyserie.

5 maart 2020 om 09:55

Grappig, dus Bijlow zou alleen bij oranje kunnen keepen wanneer hij een stap zou maken in het buitenland. Het zit wel diep dat Feyenoord een talentvolle keeper heeft voor de komende jaren in oranje. Zat Bijlow bij Ajax dan had hij allang erbij gemoeten na twee wedstrijden. Het zou terecht zijn om de grootste keeper talent van Nederland mee te nemen als 3e keeper. Hierdoor heeft hij ervaring en op een volgend toernooi heb je een keeper die een eindtoernooi heeft meegemaakt.

5 maart 2020 om 10:04

Haha gast het zit denk ik dieper bij jou dat een Ajacied zijn mond durft open te trekken over een heilige Feyenoordspeler. Eerlijk: van mij mag Bijlow zeker mee. Nou, wat een bijzondere uitspraak van deze Ajacied. Alleen ik geef aan hoe ik zijn kansen inschat met deze bondscoach. Een daarvan denk ik, getuige de oproepen van bijvootbeeld Babel de vorige perioden, dat hij kiest voor ervaring en zekerheid.

5 maart 2020 om 11:53

Getuige je opmerking dat jij vindt dat hij eerst een stap moet maken naar een grote competitie en dan pas in oranje laat dus zien dat hij bij Feyenoord volgens jou niet goed genoeg is. Waarom zou hij daarvoor eerst naar een grote competitie moeten en niet als die bij Feyenoord zit? Het zit mij trouwens niet diep dat een Ajacied z’n mond opentrekt, maar eerder vermakelijk. Ik hoef de volledige reacties nooit te lezen om te zien wat er gezegd zal worden zodra je ziet dat het een Ajacied is. Het is gewoon sneu om te zien, maar des te mooier vind ik het wanneer Bijlow er wel bij zal zitten. Lees voor de grap de reacties van Ajacieden maar wbt Bijlow en oranje. Het lijkt wel alsof ze bang zijn dat er een grotere keeper dan van der Sar op staat. Er zal alleen een nieuwe van der Sar uit de Ajax opleiding mogen komen.

5 maart 2020 om 15:13

Met 'in Oranje keepen' heb ik het duidelijk, zo dacht ik althans, over eerste keeper spelen in Oranje. Natuurlijk kan hij als derde keeper een keer mee. Maar om eerste keeper van Oranje te worden en Cillessen uit de basis te spelen moet je wel wat meer bereiken dan prima keepen bij Feyenoord als jonge keeper. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? Zelfs de allerbeste speler van Feyenoord, Berghuis, krijgt in Oranje pas de kans op het moment dat spelers uit grotere competities of van Ajax/psv niet goed presteren of niet fit zijn. Koeman hecht nu eenmaal veel waarde aan buitenlandse competities en Europese prestaties. Dus: als Bijlow een stap naar een grote competitie zet, het laat zien op een hoger niveau (zou ook kunnen als hij met Feyenoord in de CL speelt) dan pas denk ik dat hij eerste keeper van Oranje kan worden. Dat je zelf vervolgens zegt dat je reacties van Ajacieden nooit volledig hoeft te lezen omdat je toch al weet wat 'wij' zogenaamd te zeggen hebben over een Feyenoorder getuigt meer van een simpele instelling bij jou dan bij al die Ajacieden waar je het over hebt. Ik lees namelijk genoeg Ajacieden die Bijlow een goede keeper vinden, Kokcu een groot talent en Berghuis een geweldige buitenspeler, om maar wat voorbeelden te noemen. Tot slot: door je reacties proef ik een beetje dat je vindt/denkt/ziet dat Ajacieden hun talenten na twee goede wedstrijden in Oranje willen zien, maar als het om een Feyenoorder gaat geldt dat opeens niet. Jij doet nu toch precies hetzelfde? Je vindt het onzin dat die Ajacieden in Oranje worden geschreven, maar vindt wel dat Bijlow die nu een paar maandjes goed presteert mee kan als derde keeper van Oranje, puur omdat het een groot talent is.

5 maart 2020 om 09:17

Voor mij is Bizot op dit moment beter dan Cilissen, maar zoals het vaak met keepers gaat zal Cilissen wel gewoon de voorkeur blijven.

5 maart 2020 om 10:05

Precies. Hetzelfde heb ik met De Ligt en De Vrij. Wellicht dat De Vrij op dit moment (of in ieder geval de laatste maanden) sterker en constanter is dan De Ligt. Maar aan je centrum en doelman wil je het liefst niet sleutelen als het redelijk staat, of iemand moet echt dusdanig veel beter zijn.

5 maart 2020 om 10:55

Dat komt omdat het onderaan de streep niet zoveel uitmaakt wie we in het doel hebben staan. Het zijn allebei geen geweldenaren, dus dat maakt het voor Koeman eenvoudiger om vast te houden aan Cilessen. Bovendien is het met keepers vaak zo dat ze mentaal een enorme dreun krijgen als ze ingewisseld worden. Wat het centrum betreft werkt dat natuurlijk wat anders. Wellicht dat Koeman in oefenwedstrijden voor het EK nog wat gaat uitproberen.

5 maart 2020 om 11:11

Krul zag ik gisteren tegen de Spurs en die vond ik ook heel goed keepen maar Koeman kennende blijft Cillessen gewoon de eerste keeper. Bizot doet het inderdaad ook prima

5 maart 2020 om 09:38

Bizot mag wel op twee. Bijlow heeft helaas de neiging om nog weleens een houdbare bal door te laten zoals die bal van Gakpo afgelopen weekend.

5 maart 2020 om 09:44

Ik zou Bizot sowieso op 1 of 2 zetten. Wat betreft een 3e keeper is het een beetje de vraag of Koeman zegt van ik wil daar gewoon de nummer 3 van beste keepers of ik laat Bijlow er al tijdens een eindtoernooi aan ruiken omdat een 3e keeper waarschijnlijk toch niet in actie hoeft te komen. Denk dat de beste drie keepers van Nederland op dit moment Krul Bizot en Cillessen zijn, in welke volgorde dan ook. Maar ik voel ook wel wat voor de optie om 2 van die 3 mee te nemen en Bijlow erachter. We gaan het zien, ben vooral benieuwd wie de 1e keeper wordt, Cillessen speelde dit weekend ook weer dus dat zou gunstig voor hem moeten zijn.

Het zou me niets verassen als Bijlow een keer de kans krijgt, al is het als derde keeper. Het is overduidelijk een talentvolle jongen - in principe toch de toekomst van Oranje. Het lijkt me goed om juist zo’n jongen een keer met de grote jongens mee te laten doen.

Wat een ontwikkeling maakt Bijlow door. Voor zijn leeftijd fysiek al echt een kerel en heerst echt in de zestien. Dan ben je gewoon een heel groot keeperstalent. Inmiddels één van de stabiele factors in een goed draaiend elftal.

Het is duidelijk de grootste keeper talent van Nederland. Hij is nog heel erg jong en lijkt met de week beter te worden. Een EK als 3e keeper lijkt mij voor zijn ontwikkeling alleen maar goed. Mooie ervaring en op het volgende toernooi er kunnen staan met een toernooi als ervaring op zak. Mooi om te zien dat er eindelijk een jonge talentvolle keeper in de top van de eredivisie speelt.

Bijlow is een talentvolle keeper maar als zowel Bizot Krul en Cillessen een basisplaats hebben en het goed doen zou ik hem niet meenemen. Mochten er 1 of meerdere keepers niet aan spelen toekomen of langdurig geblesseerd raken zou hij zeker een optie kunnen zijn. Ik ben veel benieuwder of Koeman Blind meeneemt als hij zo blijft falen. Blind was een vast waarde zeker onder Koeman maar als Blind zo blijft schutteren kan je hem natuurlijk niet meenemen als je nog serieus genomen wil worden als bondscoach hetzelfde geldt voor Babel...

5 maart 2020 om 10:41

Ik denk dat Blind als manusje van alles wel meegaat. Linksback blijft een lastige positie, dus desnoods als backup voor linksback kan je hem meenemen. Maar zijn vorm is wel een probleem. Maar goed, dat geldt voor heel Ajax natuurlijk. Ik zat gisteren met een ajacied te kijken en die zei ook dat je in deze vorm geen enkele ajacied zou moeten selecteren. Promes niet, Babel niet, Van de Beek niet en Blind niet.

5 maart 2020 om 10:56

In deze vorm zijn er zo 3 aan te wijzen in de de eredivisie die beter zijn dan Blind zowel als CV LB als middenvelder. Blind heeft echt niets te zoeken in de Oranje selectie in deze vorm. Blind in deze vorm is een garantie voor tegendoelpunten. Ik hoop echt dat hij weer opkrabbelt, ik ben geen Ajacied maar deze Blind is eigenlijk een zielige vertoning....

Hij zal voor het EK wel een oefenpotje of trainingskamp met Oranje meepakken schat ik in. Hij zal niet de eerste keeper worden, maar het is nog erg zoeken naar de keepers nu. Kies je voor Cillessen, ondanks weinig ritme en vorm? Kies je toch voor Krul? Of gooi je Bizot voor de leeuwen? Als je duidelijk hebt wie de eerste en tweede keeper zijn dan lijkt me een jonge keeper als derde keuze ideaal met het oog op de toekomst. Want ik denk wel dat dit vroeg of laat onze eerste keuze wordt.

Cillessen en Bizot mee als 1 en 2 en Bijlow als 3. Mensen hierzo kijken heel weinig Norwich City en horen hem alleen als hij een goede wedstrijd keept. Hij is positioneel best zwak en heeft moeite met makkelijke ballen. Bijlow oogt veel rustiger en is ook een penaltykiller. Ik zie niet in waarom Krul mee zou moeten.

Je moet spelers selecteren op hun kwaliteit maar ook hun vorm.zoet maakt totaal geen aanspraak op een oproep. Cilessen doet het altijd goed bij NL en ook Valencia. Krul en Bizot zijn gewoon 2 uitstekende keepers in uitstekende vorm.bijlow en Zoet kunnen wat mij betreft gewoon een vakantie boeken.

Bijlow maakt een prima periode door nu en heeft zich de laatste tijd ook goed ontwikkeld. Tijdens een oefen interland er gewoon een keer bij nemen zou ik zeggen. Verder denk ik dat je met het ek de keepers in vorm mee moet nemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6019
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger303
J. ToornstraMiddenvelder297
S. BerghuisAanvaller2917
B. LinssenAanvaller288
N. JørgensenAanvaller204
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller173
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

7 fans
Keeper, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
José Mourinho is niet tevreden over de keepers bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren