Ten Hag niet blij met ‘heel onnodige’ actie van Martínez tegen FC Utrecht

Woensdag, 4 maart 2020 om

Erik ten Hag vindt dat Ajax de nederlaag tegen FC Utrecht aan zichzelf te wijten heeft. De Amsterdammers verloren woensdagavond met 2-0 in de halve finale van de KNVB Beker, door doelpunten van Sander van de Streek en Simon Gustafson. Van de Streek kopte raak uit een vrije trap, terwijl Gustafson een strafschop benutte. Volgens Ten Hag hebben de spelers van Ajax 'naïeve fouten' gemaakt in Stadion Galgenwaard.

“Een vrije trap en een penalty”, reageert de trainer in gesprek met FOX Sports op de vraag waar Ajax de wedstrijd heeft laten liggen. “Het was heel onnodig om een vrije trap op die plek weg te geven. Er was totaal geen gevaarlijke situatie.” Het was Lisandro Martínez die de vrije trap weggaf. Een dikke twintig meter van het doel haalde hij Jean-Christophe Bahebeck neer, die met zijn rug richting het doel van Ajax stond. Uit die vrije trap van Simon Gustafson, een indraaiende voorzet, kopte Sander van de Streek de 1-0 binnen. Hij stond geen buitenspel doordat Daley Blind als enige naar achteren stapte.

“We verdedigen heel slecht. Ik wil niet ingaan op individuen, maar we komen afspraken niet na die we hebben gemaakt over dit soort vrije trappen. Dan word je afgestraft", concludeert de oefenmeester. Ten Hag wil niet bevestigen dat de afspraak voor verdedigers is om te blijven staan. “Het is duidelijk dat we bepaalde afspraken hebben. Die worden niet nagekomen. Dan krijg je dit”, zo herhaalt hij. De aanleiding voor de 2-0 kon Ten Hag evenmin bekoren. Edson Álvarez liep halverwege de tweede helft met Van de Streek mee het strafschopgebied in en beging een onhandige sliding, waarmee hij eerst contact maakte met zijn opponent en daarna pas met de bal.

Hij veroorzaakte immers de strafschop waaruit het doelpunt voortkwam. Guwara plukte een lange bal van Justin Hoogma uit de lucht en stuurde Van de Streek het strafschopgebied in. Álvarez liep mee met Van de Streek en beging een onhandige sliding, waarmee hij eerst contact maakte met zijn opponent en daarna pas met de bal. Arbiter Björn Kuipers floot voor een penalty, die werd benut door Gustafson. "Edson loopt het risico. Ik zie nauwelijks contact, maar ik kan het niet beoordelen uit dat beeld. Maar daar hoeven we het niet over te hebben", aldus Ten Hag."

De trainer voegt eraan toe dat het spel van zijn ploeg ook in aanvallend opzicht tekortschoot. Hij zag Ajax 'te weinig creëren' en hoopt dat de creatievelingen van Ajax spoedig weer in vorm raken. "Onze spelers die terugkomen van blessures hebben ritme nodig”, doelt hij op Hakim Ziyech en Quincy Promes, maar ook op Daley Blind. “Het is in ieder geval een positief punt dat zij weer negentig minuten in de benen hebben. Ze moeten de vorm weer gaan pakken, daar hebben ze wedstrijden voor nodig. Ik denk dat ze vooral wedstrijdritme missen en daar komen ze alleen weer in door keihard te werken en te spelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door jbdeiman)

Als Ten Hag onder druk komt te staan gaat hij steeds meer wartaal uitslaan. Je creëert al wedstrijden weinig echte kansen en scoort dus ook niet, je verdediging is zo lek als een mandje en je zogenaamde sterkhouders lopen allemaal chagrijnig op het veld, met gebaartjes en andere nare trekjes. Dan heb je fijnere potjes dan Heerenveen uit, zijn haren gaat hij er in ieder geval niet door verliezen.

5 maart 2020 om 00:12

Ook als ze winnen slaat die man vaak wartaal uit. Zoals in de tekst hier boven bedenkt die allerlei excuses terwijl die gewoon eens man genoeg moet zijn om te zeggen dat ze volledig overklast werden en slecht speelden.

5 maart 2020 om 00:30

Er is geen enkele sprake van overklassen geweest. Het is de ene ploeg die massaal voor het doel ligt en alleen de lange bal op de snelle aanvaller speelt tegen de ploeg die uit het spel moet maken. Dan scoort Utrecht tweemaal, een door een onnodige vrije trap en een blunder van Blind die buitenspel opheft en eentje door een penalty waarvna ik me nog steeds afvraag of het er wel eentje was. Ja Ajax was slecht maar is nimemr overklast door Utrecht, Utrecht dicteerde de wedstrijd niet.

5 maart 2020 om 01:08

Wellicht niet qua veldspel maar wel qua kansen. Utrecht had er wel 5 mogen maken en Ajax heeft niet één kans gehad. Ajax zat geen moment in de wedstrijd en het was telkens wachten op de genadeklap.

5 maart 2020 om 05:50

Nog steeds is dat geen overklassen zoals je net zet. Daar is geen moment sprake van geweest. Ajax heeft van zichzelf verloren.

5 maart 2020 om 07:12

Alsjeblieft zeg. Utrecht heeft jullie gewoon compleet afgetroefd.

5 maart 2020 om 07:14

Tuurlijk joh, Ajax kan nooit van een ander verliezen maar alleen van zichzelf. Maar als ze winnen zijn de superlatieven niet aan te slepen.

5 maart 2020 om 07:54

@speedyafc: Ajax heeft werkelijk niets gecreeerd en Utrecht kreeg kansen zat counters. Dus ja,kwa kansen dus overklast. Veel balbezit, maar ja daar win je geen wedstrijden op.

5 maart 2020 om 08:14

Zondag is Ajax op alle fronten overklast. Gisteren was gewoon gelijkwaardig. Al met al wel een terecht winnaar. Utrecht had de betere kansen

5 maart 2020 om 02:45

Kijkend naar deze wedstrijd, kan ten Hag er iets aan doen dat Martinez de overtreding maakt? Of dat Blind buitenspel opheft? Daar waren duidelijk afspraken over en dat zal gecommuniceerd worden. Kan hij er iets aan doen dat Alvarez voor een werkelijk minimale overreding een penalty tegen krijgt? Ja hem niet opstellen maar ja Schuurs is ook niet alles momenteel. Door blessures, die je vorig jaar niet had, speel je een tijdje niet met een vaste opstelling en moet je schuiven. Vorig jaar rond deze tijd ook een dip gehad en uiteindelijk pak je de dubbel en haal je halve finale CL. Dat mag op het conto van ten Hag en Schreuder komen. Misschien mist Ajax wel tacticus Schreuder of de Jong en de Ligt en misschien zelfs wel Schone. Maar bij Utrecht had ten Hag Schreuder niet als assistent en kreeg hij het ook voor elkaar. Lijkt mij dat Jean Paul de Jong, zijn assistent bij Utrecht nou niet de tacticus is zoals Schreuder. Spelers lopen weg met ten Hag en wat er vorig seizoen bereikt is mag hem aangeschreven worden. Echter moet er snel, heel snel weer een team staan dat kansen creëert en scoort. De 1e helft had Ajax 75% balbezit en zag je bij vlagen weer het Ajax van voor de winterstop. Het is dus vooral zaak om geen paniek te zaaien, vertrouwen te krijgen en of dat tegen Real is of Heerenveen maakt geen bal uit. Misschien is er wat gebeurd tijdens trainingskamp en misschien heeft de transfer van Ziyech er iets mee te maken met hoe er gespeeld wordt maar ten Hag verdiend wel een stuk meer krediet in mijn ogen. Al.moet hij er snel weer een team van maken, iets waar hij wel goed in is!

5 maart 2020 om 13:14

Op zich wel met je eens dat Ten Hag niets aan die momentjes kan doen, maar als je letterlijk de hele wedstrijd wel wat schoten op doel (uit 2e lijn) hebt gehad maar niet echt kansen creëert, dan zul je toch echt uit een ander vaatje moeten tappen.ik dnek ook dat Schreuder gemist wordt, die ziet dat beter dan Ten Hag denk ik en kan daarmee wellicht wel aanwijzingen geven om het spel aan te passen op bepaalde punten waardoor het wel beter lukt.

5 maart 2020 om 05:44

@bimbooro Kan jij niet de persconferenties bij Ajax gaan doen? Stip gelijk even het aankoop beleid aan. Zo simpel is het.

5 maart 2020 om 09:21

Haha, ik denk dat menig Ajacied mij niet kan verstaan met mijn zware accent, maar ik wil het graag even voor Ten Hag en consorten op papier zetten hoor.

5 maart 2020 om 12:18

Hahaha....nou ben ik benieuwd wat voor accent je hebt, maar ETH heeft ook een accent dus maakt toch niet uit:-)

Ten Hag mag ook wel naar zichzelf kijken hoor. hij kweekt totaal geen vastigheid in dit team wat juist zo belangrijk is in deze crisisperiode. vandaag zet hij uit het niks opeens weer Blind op het middenveld. juist iemand die uit vorm is en dan nu zonder vertrouwen word neergezet op een onwennige positie waar hij al vrij lang niet meer heeft gespeeld

5 maart 2020 om 00:13

Het probleem dat Ten Hag heeft is dat hij kwaliteiten mist op het middenveld, daarom blijft hij altijd maar zoeken naar de invulling op dat middenveld. Als hij de juiste combinatie had gevonden, hadden die gewoon het hele seizoen gespeeld. Dat zag we vorig seizoen. Hij mist simpelweg kwaliteiten in die linie.

5 maart 2020 om 00:31

Echt onzin, hij durfde Blind niet op kerk te zetten omdat Blind totaal geen snelheid heeft en compleet uit vorm is. Het was Blind die verantwoordelijk was voor de 1-0. Dus goed gezien van Ten Hag dat die niet achterin moest staan.

5 maart 2020 om 01:41

Japie heeft gewoon gelijk. Alsof Kerk de enige en eerste speler met snelheid waartegen Blind speelde. Normaliter weet hij hier uitstekend mee om te gaan omdat hij goed positie kiest. Ik durf het zelf breder te trekken, doordat ten Hag onverwachts en constant zit te rouleren, en juist in tijden dat het vertrouwen laag is, bouw je niet vastigheid maar ook creëer je geen vertrouwen. Eerst geeft hij Alvarez 2 wedstrijden de kans, vervolgens ineens Schuurs en dan weer Alvarez... Beide jongens met potentie die er nog niet zijn en fouten zullen maken maar kies er 1! Dan kan die voelen dat er vertrouwen is en daarop bouwen en groeien. Van de Beek die constant een andere rol op het middenveld krijgt en daardoor lijkt te verzuipen. Tadic die telkens ergens anders staat. Het is niet duidelijk. Logisch dat de automatismen ontbreken en ze maar wat aan lijken te modderen. Je kunt pas presteren als de basis goed is, in balans is en je daarop vertrouwt. Het lijkt wel een vriendenelftal waarin iedereen even veel aan de beurt moet komen. Van een zogenaamd tactisch meesterbrein mag je wel meer professionaliteit verwachten.

5 maart 2020 om 01:48

Sinds zijn blessure is Blind de speler die de meeste fouten maakt. Vaak ook nog de fouten die een tegen goal betekenen. Op een gegeven moment kan een coach niet anders dan hem uit de verdediging halen. En zelfs dan ging hij nog de mist in vandaag verdedigend bij de eerste tegen goal.

5 maart 2020 om 13:04

Dest is degene die de meeste fouten maakt aangezien hij verdedigend nooit deel neemt. Blind speelt niet op z'n kunnen maar doet in ieder geval zijn best en heeft ook nog gewoon goede momenten. Ten Hag zou nu duidelijk moeten maken dat hij zijn spelers vertrouwt, want voetballen kunnen ze al, maar dat doet hij niet door telkens te schuiven.

5 maart 2020 om 02:22

Het geschuif van Ten Hag is toch logisch? De middenvelders van Ajax zijn niet goed genoeg. Daardoor springen er niet twee bovenuit. Eiting kan geen man uitkappen of voorbij, speelt vaak verstoppertje (o.a. tegen Getafe) en is deksels traag. Gravenberch is te licht voor Ajax 1. Marin rendeert in een counterploeg. Alvarez kan niet voetballen, Martinez iets beter maar dan moet je een creatieve geest naast hem neerzetten, maar die is er niet. Donny werkt ook niet, dat is meer een loper dan iemand die het spel open kan breken door de bal tussen de linies te verplaatsen. Daarom is Ten Hag non-stop aan het schuiven. Ook toen het beter liep was het middenveld vaak genoeg rag slecht.

Ah ja, altijd wijzen naar individuele fouten en afspraken, lekker makkelijk. En hij heeft zeker ook weer minstens 15 kansen voor Ajax geteld. Kortom aan het spel en systeem (verantwoordelijkheid ten hag) lag het niet.

5 maart 2020 om 02:23

Makkelijk, maar Ajax verliest hier toch ook door individuele fouten die echt onnodig zijn? Blind die als enige denkt: Buitenspelval? Nee joh. En vervolgens de Mexicaan met zijn zoveelste idiote tackle van het seizoen. Desondanks is het spel niet om aan te gluren, maar Ten Hag heeft wel ergens gelijk.

5 maart 2020 om 07:24

Nee, Ajax verliest niet door individuele fouten. Ajax verliest omdat Ten Hag er niets, maar dan ook niets van bakt. Zijn backs staan bij begin opbouw al op de helft van de tegenstander! Een fout op dat moment in de opbouw en het is echt kassa, direct een kans weg. In fase 2 van de opbouw heb ik vaker dan eens een man of zes op lijn tegenover de zes van Utrecht gezien. Weg diepte, weg het beetje ruimte dat er is en weg lopende mensen. En ook hier een fout in de opbouw is 90% kans op kassa. De tegenstander heeft dan eigenlijk alleen maar lopende mensen, waar meer dan de helft van je elftal achter aan moet. Succes. Dat Ajax ipv 20 ongeveer 10 kansen weggaf laat zien hoe belachelijk goed Alvarez en Martinez samen kunnen verdedigen. Die staan namelijk grote delen can de wedstrijd 1 op 1 te verdedigen met 35 a 40 meter in de rug. Ten Hag heeft nergens gelijk. Alles wat de kracht van Ajax was is nu helemaal weg. Backs kwamen op en denderde erover heen. Nu staan ze er al. Veel beweging en diepgang in het spel. Nu alles op een lijn. Inzakkende Tadic, met Donny die erover heen vloog, was een versterkt middenveld, want er stonden er altijd minimaal 3 en vaak genoeg 4. Nu staat er echt heel vaak nog maar 1 persoon op het middenveld. Leuk al die afspraken, maar Ten Hag speelt nog meer kamikaze voetbal dan Bosch, terwijl hij juist is aangetrokken om wat zekerheden in te brengen. Geef me dan maar de boer. Ook nauwelijks kansen creëren (zeker laatste anderhalf jaar), ook statisch, maar ook zoveel zekerheden ingebouwd dat Ajax nauwelijks kansen weggaf. Dan maar het hele spel doodmaken. Ten Hag verdiend ook geen extra kans. Laat Reiziger maar die laatste 12 potjes afmaken. Let maar op, hele elftal zeker 15 tot 20 meter naar achter. Logische opstellingen en weinig gewissel.

5 maart 2020 om 07:58

@arsenallz: de doelpunten komen voort uit 2 individuele fouten, dat klopt. Maar Ajax creeert gewoon weinig tot niks de laatste maanden. En dat is ten Hag aan te rekenen. Als ploeg is het diep gezakt.

5 maart 2020 om 08:31

ten hag vergeet alleen dat het na 1 minuut 45 al 1-0 had moete zijn voor Utrecht en met de rust had het 4-1 kunnen staan, dus de wedstrijd verliezen op 2 momenten klopt niet ze hebben zelf 1 kans gecreëerd. en ja alle ploegen wachten af en gaan op de counter spelen maar dat is toch ook normaal. Ajax is kwa spelers bijna altijd 75% beter dan de tegenstanders in Nederland.hij moet gewoon eens eerlijk zijn en zeggen dat het niet om aan te zien is en dat de spelers niet uitvoeren wat hij ze meegeeft en je mag de dure heren ook gerust wisselen maar na zondag doet hij dat niet meer je zag de reactie van een van de heren toen deze gewisseld werd.het probleem is dat er op dit moment te weinig kwaliteit uit de jeugd komt, dit komt denk ik ook dat ze alleen maar spelers en de jeugd niet de kans geven om zich te ontwikkelen daar stonden ze wel om bekent altijd.

Prima toch. lekker nog paar uit wedstrijdjes ritme opdoen en dan staan ze er weer in de strijd om de tweede plek. Man wat mis ik Frank de Boer vandaag toch spontaan. Na een wanprestatie stond die ader op zijn voorhoofd op knappen en vertelde hij precies hoe ruk het was. Klinkt misschien gek maar als supporter kon ik daar dan een stuk beter mee omgaan.

5 maart 2020 om 00:16

Vooral in het begin inderdaad, daarna werd frank ook wat "milder". Blijft geweldig hoe hij toen bij een dikke voorsprong zo tekeer ging. Ook bosz gaf vaak goed aan wat er slecht ging en waar het aan lag. Bij ten hag zijn het toch de standaard teksten, al denk ik dat hij intern wel veel harder is dan we denken.

5 maart 2020 om 00:48

Vooral het gedeelte van dat de Boer Precies wist waar het mis ging. Ten Hag is niks zonder Schreuder. Akax staat ook bovenaan met AZ maar dat is niet omdat AZ zo goed is. Ten Hag zijn einde bij Ajax lijkt te naderen. Alleen maar hopen dat er snel een ontslag komt. Als het net zo lang als bij PSV duurde, voordat Van Bommel eruit ging, dan zal het te laat zijn. Ten Hag aankomende week vervangen is enkel en alleen de redding voor dit seizoen. Van Gaal moet nog 1 keer opdraven voor zijn club.

5 maart 2020 om 00:53

De Boer ging ook lekker met ego's om destijds. Is Ten Hags communicatie naar buiten niet hoe je met (door anderen beschouwde) lastige mannetjes om moet gaan? Ze niet afvallen en naar buiten toe de rijen gesloten houden?

5 maart 2020 om 00:58

Ten hag is niks zonder schreuder vind ik dan wel te makkelijk. Tot chelsea in de cl deed ajax het gewoon meer dan prima en toen was schreuder er ook allang niet meer. Ook veel pech met blessures natuurlijk, al vind ik dat er alsnog veel meer uit te halen valt dan wat ze nu laten zien

5 maart 2020 om 01:03

Ik denk dat je op de verkeerde reactie reageert, m'n beste. Verder ben ik het met je eens, het vereren van Schreuder is deze week weer aangezwengeld door de Telegraaf. Aparte ontwikkeling. Er worden nu gewoon te veel persoonlijke fouten gemaakt, het is een kwaliteitsprobleem op het moment.

5 maart 2020 om 01:29

Het was inderdaad een reactie op sranang, maar hij kwam blijkbaar onder jouw reactie terecht. Inderdaad een vage ontwikkeling. Schreuder zal vast zn waarde hebben gehad maar er wordt wel overdreven. Inderdaad een kwaliteitsprobleem. Sommige jongens zijn er nog niet klaar voor om het team te dragen. Verder ook pech met blessures (zeker qua diepgang). Zelfvertrouwen is nu ook nul natuurlijk. Los daarvan kan ten hag uiteraard tactisch wel betere keuzes maken soms qua manier van spelen, opstelling en wissels.

5 maart 2020 om 02:25

@ackaka Dat is teveel kijken naar resultaten. Ajax heeft in de CL keer op keer het geluk van de wereld gehad. Alleen Lille had makkelijk 5 goals kunnen maken over twee duels tegen Ajax. Valencia had ook meer moeten scoren.

5 maart 2020 om 02:53

Qua die wedstrijden ben ik het met je eens, maar ajax speelde vooral in de eredivisie vaak gewoon prima voetbal. Naast de goede resultaten. Maarja voetbal is altijd "wat als". Real heeft ook genoeg kansen gehad tegen ajax maar toen viel het de goede kant op. De wedstrijd tegen chelsea is daar het perfecte voorbeeld van

Bij mij had Ten Hag nog wel wat krediet, maar na het zien van dat interview is me één ding duidelijk geworden: dit is niet de man die dit tij nog gaat keren. Zelden zo’n onverbloemd onvermogen gezien om de hand in eigen boezem te steken. Hij lijkt oprecht te denken dat Ajax een prima pot gespeeld heeft en ongelukkig verloren heeft. Wat een bizar interview..

Ten Hag verdient op basis van dit seizoen zeker een ontslag, maar ze laten hem wel zitten. Een buitenlandse topclub zal hem nooit pakken zoals sommige mensen een half jaar geleden dachten. Wat was Ajax kwetsbaar zeg met ruimte in de rug, zoals wel vaker gezegd is Blind geen verdediger en hopelijk zal die ook niet op het EK in de basis staan.

5 maart 2020 om 00:04

Ondanks dat ik het grotendeels met je eens ben: Blind stond vandaag op het middenveld. Martinez en Alvarez waren de verdedigers.

5 maart 2020 om 10:32

Heb je de wedstrijd niet gekeken en toch je kritiek klaar? Blind was middenvelder

Het probleem van Ten Hag is dat zijn verklaring voor de vormdip wel klopt, maar de oplossing niet. Je meest creatieve mensen zijn niet fit of compleet uit vorm. Dan wordt het lastig in de aanval ja. Je ploeg mist vertrouwen. Dan worden afspraken niet nagekomen en gaat het druk zetten als collectief lastig worden. Allemaal heel logisch. Maar waarom blijf je dan tegen Getafe, Heracles, AZ en Utrecht op precies dezelfde manier spelen? Je wordt iedere keer op dezelfde manier succesvol bestreden. Ja, uiteindelijk zullen die gasten vast weer in vorm komen. Maar dan ben je misschien alweer in het countermes van Heerenveen, Utrecht en Feyenoord gelopen. Als je met een Latijns Amerikaans centraal duo zonder vertrouwen en vorm speelt, is het wellicht slim om iets dichter bij je eigen doel te gaan verdedigen. Al helemaal als je niet zo balvast bent als je hoort te zijn bij de tactiek van Ajax. Toon alsjeblief wat ballen en gooi het roer om. De poppetjes boeien vrij weinig, want Ekkelenkamp gaat net zo weinig klaarspelen als Eiting of Tadic op dit moment. Verander je tactiek, speel meer behoudend tot Promes, Blind en Ziyech hun wedstrijdritme en vertrouwen weer hebben. Dan acht ik de kans groter dat je drie punten uit het vuur sleept in de komende weken dan wanneer je op precies dezelfde manier blijft voetballen tegen een muur van zes verdedigers.

Directie grijp asjeblieft in, Ten Hag gaat dit niet meer herstellen dus stel asjeblieft een ervaren interim aan in de hoop op een shock effect. Het krediet is op en als we met Ten Hag aantreden staan we opnieuw met die belachelijk hoge backs te spelen, proberen we nog steeds op dezelfde manier kansen te creëren (lekker door het midden combineren tot de doellijn) en blijven standaard situaties ons opbreken. 10 wedstrijden daarin kun je de zaak nog redden, maar mijn gevoel is dat Ten Hag dat niet kan en dat we moeten ingrijpen.

5 maart 2020 om 00:08

Ach joh, doe niet zo paniekerig. Er zijn veel meer problemen dan enkel die door Ten Hag veroorzaakt. Het is beter om rustig te evalueren in de zomerstop en dan kijken hoe het beter kan. Een trainer in maart ontslaan is waanzin.

5 maart 2020 om 00:17

"een trainer in maart ontslaan is waanzin." Dat ligt natuurlijk aan de omstandigheden. Als de selectie aangeeft er geen vertrouwen meer in te hebben is het juist waanzin om hem aan te houden.

5 maart 2020 om 00:19

Een trainer laten zitten die het kampioenschap uit handen geeft en mogelijk zelfs plek 2 is nog grotere waanzin. Ik haat crisismanagement, maar ik zie geen alternatieven meer en vrees voor een catastrofe. Rustig evalueren, dat hebben ze bij Bayern, Napoli, Spurs en Barca ook niet gedaan gedurende dit seizoen. Dat waren ook niet de minste trainers die eruit werden gegooid. Natuurlijk zijn er allemaal omstandigheden, maar de vraag is nu of we de zaak met Ten Hag nog gaan omdraaien de komende 2,5 maand of niet. Denk je van wel, dan verdiend Ten Hag je volste steun. Denk je van niet, dan pleit je voor een andere trainer. Ik haat het om het te zeggen, maar ik ben mijn volledige vertrouwen in Ten Hag kwijt en geloof dat een interim dit seizoen tot een beter einde kan brengen. ;

5 maart 2020 om 00:43

Adzevedo; Elke situatie die leidt tot ontslag is anders, dus dat wijzen naar andere clubs geloof ik niet in. Wat je bij Ajax ziet is een zoekende trainer en een selectie die last heeft van een vormdip nadat bepalende spelers geblesseerd zijn geraakt. Shit happens, ook in de voetballerij. Dat de trainer zoekende is, is te herleiden tot de samenstelling van de selectie. Je mist niet alleen diepgang op de flanken, een enorm groot probleem wat simpelweg niet is aangepakt deze winter is de opvolging van De Jong. Ajax voetbalt dit jaar gewoon heel erg moeilijk. Het feit dat er het hele seizoen al veel wisselingen op het middenveld zijn komt niet uit luxe. Ten Hag heeft laten zien dat wanneer het goed gaat hij niet veel wisselt. Dat hij nu wel veel wisselt toont zijn onvrede aan. Het probleem wat Ajax nu heeft is simpelweg te herleiden tot een gebrek aan kwaliteit. Daar een trainer op wegsturen is absurd. Dus wat @origineel hierboven al aangeeft: mocht er een situatie ontstaan waarin de selectie geen vertrouwen meer heeft in Ten Hag moeten ze kijken waar volgens hen de fout ligt. Natuurlijk maakt hij fouten, maar hij gaat niet volledig over de invulling van de selectie. Als hij tien wedstrijden achter elkaar dezelfde 11 opstelde en daarbij aantoonbaar betere spelers te negeren valt hem wat te verwijten. Dat doet hij echter niet.

5 maart 2020 om 01:14

De grondslag van vrijwel alle ontslagen is dat de resultaten tegen vallen. In extreme gevallen is het weinig aantrekkelijke spel een factor, maar vrijwel altijd gaat het om resultaten en verwachtingen. De oorzaken van de tegenvallende resultaten die zijn per geval anders en ook de overweging tot wel of niet ontslaan. Ik zie wel degelijke cruciale fouten die Ten Hag maakt op basis van de tactiek. En daarin volhard hij momenteel. 10 wedstrijden dezelfde opstelling, die fout maakt hij niet maar hij maakt de fout 10 wedstrijden dezelfde tactiek te laten uitvoeren door verschillende spelers. Kap met die achterlijk hoge backs (vooral Dest voegt niks toe in dat geval), ga compacter spelen, ga eens wat variëren in het aanvallen en maak vooral eens duidelijke afspraken bij standaard situaties. Gebeurd allemaal niet. Als de spelers, de staf en de directie er nog vertrouwen in hebben dan hebben ze mijn zegen het nog een wedstrijd te proberen. Maar ik heb die indruk niet en daarom pleit ik voor ingrijpen. Ik voorspel alvast dat mocht het mis gaan en ze grijpen te laat in de hel losbreekt.

5 maart 2020 om 01:34

Ik vind het nogal wat gezwam eigenlijk, die klaagzang van mensen dat de backs te hoog staan. Dat is een direct gevolg van het spelersmateriaal. Ziyech en Promes waren vanavond de buitenspelers, allebei zijn ze beter wanneer ze naar binnen trekken dan wanneer ze buiten staan. Dan moet iemand de positie aan de buitenkant van het veld invullen. De backs komen daar, die staan er niet standaard, iets wat volgens mij Kwakman vanavond nog onterecht beweerde. Wanneer je Ziyech en Promes aan de buitenkant laat blijven spelen haal je de angel uit hun eigen spel, dus ben je aanvallend niet sterk. Vanaf het middenveld hoeft dat nu overduidelijk niet te komen, want daar hebben we helemaal weinig vermogen om aanvallen op te zetten. Ajax mist diepgang op de flank, ook omdat een Neres die aan de buitenkant blijft er voor zorgt dat de back die positie niet in hoeft te vullen. Maar Ajax heeft geen spelers die diepgang hebben, die is Overmars vergeten een tweede van te kopen. Ook mist Ajax een middenvelder die op het middenveld de ruimtes in vult die de back achter laat. De backs moeten weg zijn omdat de flankspelers achter de spits komen te spelen. Daar heb je dus niet echt veel middenvelders te hebben. Maar uit het rijtje Gravenberch, Eiting, Ekkelenkamp en Martinez lost alleen Martinez achterin veel problemen op. Gravenberch is veel te kwetsbaar met ruimte in zijn rug, Eiting is waardeloos en Ekkelenkamp is iemand die in dezelfde ruimte wil lopen als Van de Beek, je 10. Ten Hag houdt vast aan een speelstijl die de selectie kent, alleen die de middenvelders moeilijk uit kunnen voeren. Dergelijke routine is belangrijk in tijden van crisis. Panikeren en het roer omgooien brengt je in een situatie waarin helemaal niemand weet wat hij moet doen en dat brengt je alleen maar verder van huis.

5 maart 2020 om 08:01

Het te kort aan verdedigers hoopte ten hag op te lossen door blind en van de beek er vlak voor en tussen de verdediging te laten spelen. Alleen is van de beek een speler die ook naar voren wilt. Waardoor het in de aanval nog 5 man zijn met 2 aanvallende middenvelders en 3 verdedigers. Aan het begin van dit seizoen met Alvarez en Martinez op het middenveld was het toch meer in balans met 4 verdedigers ipv 3. Daarbij wordt het wel eens tijd om Tadic van zijn eiland voorin af te halen aangezien hij daar niks presteert. Met Huntelaar kwam er al meer gevaar rond de 16 meter. Al is dat ook niet de verlosser. Ik zou tegen heerenveen met promes danilo ziyech, van de beek, martinez alvarez, tagliafico blind (c) schuurs dest, onana gaan beginnen. Of misschien zelfs wel blind op de bank en dan timber of pieri er in op het middenveld en dan van der beek als aanvoerder.

5 maart 2020 om 00:15

Ik heb er ook een hard hoofd in eerlijk gezegd. Ik gun hem succes maar ik zie in het in mijn stoutste dromen niet meer gebeuren. Zoals je zegt die hoge backs in combinatie met een moordend laag tempo door de as, zwakke ballen door het midden en inderdaad het combineren tot de doellijn doet het spel haast lijken op een parodie van vorig seizoen. Paar maanden terug nog bijna in de volgende ronde CL, wat is voetbal toch ook een raar spelletje.

5 maart 2020 om 00:28

Ik gun Ten Hag ook succes en ben hem dankbaar voor afgelopen anderhalf seizoen. Het is eigenlijk met pijn in mijn hart dat ik pleit voor zijn opstappen. Maar ik zie zelf geen andere uitweg voor mijn club en dat belang staat voor mij bovenaan bij de vraag "wat nu?" Dat het een raar spelletje is, dat zeker. Een haat liefde verhouding, die helaas nu naar de verkeerde kant doorslaat.

5 maart 2020 om 08:13

Ik denk dat overmars eens zijn oude maatje bij Arsenal en barca moet bellen, van Bronkhorst, om te vragen hoe je 7 verliespartijen in korte tijd moet managen. OT hoe vaker ik Ajax de laatste weken zie tobben, hoe meer ik overtuigd ben dat vorig jaar gewoon een uitzondering was. Een Tadic, Blind, Beek zijn potentieel veel minder dan ze vorig jaa4 lieten zien. Aan de hand van de Jong en de ligt zijn zij mee gegaan in het niveau. Daarnaast, wat valt die ten Hag mij tegen. Daar staat geen vent die durft te zeggen dat het hij het onder controle heeft, maar gaat hij het zoeken bij individuele spelers. Helaas, die red het niet in het buitenland.

Ja, een overtreding op een meter of 25 van de goal. Dat was Ajax' grootste probleem vanavond. Kom op zeg.

Zeg gewoon eens dat je het zelf tactisch niet goed neerzet

5 maart 2020 om 00:48

Vertel eens, Luca, hoe moet hij het volgens jou neerzetten? Hoe iets niet moet is makkelijk achteraf te roepen.

5 maart 2020 om 07:25

Gewoon een keer voetballen als Utrecht, Heracles enz. Compact verdedigend en counterend.

Wat ik schrijnend vind is dat ETH roept dat er mogelijkheden waren en dat het ook anders had kunnen lopen. Dat kan het bij mij ook elke maand op de 10e als mijn lootje eens een keer meewerkt. Die man is totaal in paniek en roept dan maar onzin. Is het echt zo moeilijk om te zeggen dat je spelers niet goed waren en dat je het tactisch anders had moeten doen de 2e helft. Een beetje zelf reflectie is ETH vreemd. En dan hoor ik mensen zeggen dat hij zijn spelers niet in de media wil aanvallen, nee jezelf voor de gek houden en dom overkomen op tv is natuurlijk een veel betere optie. En nu is het ETH maar meerdere trainers hebben dit. Zeg toch gewoon eerlijk dat het niet goed was en dat sommige spelers het hebben verprutst en dat je zelf niet goed hebt gehandeld. Nu sta je lekker voor gek bij heel nederland met zulke uitspraken. Of waren de spelers niet nieuwschierig genoeg ?

In mijn optiek was Martinez bij Ajax een van de beste (minst slechte) op het veld. Ballen springen op knullige wijze van de voet af bij spelers, inspeelpasses worden veel te gemakkelijk ingeleverd, er worden nauwelijks kansen gecreã«erd. Zo’n vrije trap weggeven lijkt me nu niet hetgeen waarop gefocust moet worden. We hadden nog een uur door kunnen spelen en we hadden nog niet gescoord...

Het meeste trieste is dat ten Hag oprecht denkt dat hij verliest door die vrije trap en die penalty. Hij ziet gewoon niet waar het aan schort bij hem en bij het team.

Na het lezen van dit topic moet een ding me van het hart. De conclusie is toch wel dat volgens de meeste reageerders ETH er niets van kan. Vorig jaar om deze tijd las ik alleen maar hoe geweldig hij was. Over opportunisme gesproken!!!

Ik snap niet dat Ten Hag Ajax niet even 10 tot 20 meter verder naar achter laat verdedigen. Tegenstanders creëren nu zoveel kansen door de ruimte die Ajax achterin weggeeft, waarom zou je dat dan niet aanpassen. Ajax speelt nu met een verdediging die niet fit of niet in vorm is dus die kun je het beter makkelijker maken dan onnodig moeilijk. Maargoed, ik ben maar een gewone jongen die voetbal kijkt en Ten Hag is een tactisch meesterbrein. Hij zou het dus wel beter weten...

Als Ajax zich niet snel herpakt dan gaan ze de landstitel nog verspelen. Dat zal een hele grote smet zijn op het seizoen. Op basis van behaalde punten in Europa verdient Ajax rechtstreekse plaatsing voor de CL, maar dan moeten ze dat niet gaan vergooien

Binnen twee weken Europa eruit beker eruit en competitie gaan ze op deze manier niet volhouden. Ten Hag is hier verantwoordelijk voor! maar wat voegen die Reiziger en Pulsen nou toe aan deze staf? Het ziet er niet uit....

Over naïviteit gesproken, als er één is bij Ajax die naief is dan is ten Hag dat wel. Hij bepaalt de opstelling en moet er voor zorgen dat spelers goed funcioneren. Geeft zelf iedere keer aan dat afspraken niet worden nagekomen. Hoe kan je afspraken maken met de latinos in de verdediging als je ze niet spreekt

Concludeer dat er nog geen oplossing voorhande is,fouten moet je herstellen en dat zit er op dit moment niet In,succes Ajax,je kunt nog kampioen worden.oke

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Kranten focussen op één man na Atalanta - Ajax: ‘Hij had ruzie met de bal’

Ajax liet dinsdagavond een overwinning op Atalanta in de tweede groepswedstrijd van de Champions League uit de handen glippen. De Amsterdammers kwamen in Bergamo op een 0-2 voorsprong, maar gaven die...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren