Bekerzege Arsenal overschaduwd door naar incident rond Lucas Torreira

Maandag, 2 maart 2020 om 22:40Yanick Vos • Laatste update: 22:44

Arsenal heeft zonder grote problemen de kwartfinales van de FA Cup bereikt. Op Fratton Park werd Portsmouth met 0-2 opzij gezet. Grote smet op de zege van the Gunners op de nummer drie uit de League One is het uitvallen van Lucas Torreira. De middenvelder moest aan het zuurstof na een zware overtreding van James Bolton.

De wedstrijd was nog geen twaalf minuten oud toen Bolton hard het duel met Torreira in ging. Terwijl de Uruguayaan veel pijn had, liet de aanhang van de thuisploeg zich van zijn slechtste kant zien door een liedje te zingen met de tekst: 'You’re going home in a f***ing ambulance'. Torreira werd uiteindelijk per brancard van het veld gedragen en vervangen door Dani Ceballos.

Portsmouth hield in de eerste helft lang stand, maar in blessuretijd moest de Engelse laagvlieger toch een tegentreffer toe staan. Een hoekschop van Arsenal werd in eerste instantie nog weggewerkt door de Portsmouth-defensie, maar toen de bal opnieuw werd ingebracht door Reiss Nelson had doelman Alex Bass geen antwoord op de harde inzet van Arsenal-verdediger Sokratis: 0-1.

Niet lang na rust bracht Arsenal de marge op twee. Nelson ging er vandoor op de rechterflank en met een scherpe voorzet bereikte hij Edward Nketiah, die van dichtbij raak schoot. Arsenal had het voetballend beter voor elkaar dan in de eerste helft, maar desondanks slaagden de bezoekers er niet in om de score verder uit te breiden. Een doelpunt van Portsmouth had de spanning terug in de wedstrijd gebracht, maar de thuisploeg kwam er simpelweg niet aan te pas en een aansluitingstreffer hing dan ook niet in de lucht. Arsenal hield eenvoudig stand en boekt na de uitschakeling in de Europa League weer bekersucces.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Professionele overwinning. Beste spelers in mijn ogen waren Ceballos Guendouzi en Nelson. Nelson als hij fit is speelt heel erg goed, het hele seizoen eigenlijk al en hoop hem vaker te zien. Maar wat is er met AMN aan de hand? Word pas in de 90e minuut erin gewisseld. En dan denk ik bij mezelf waarom wissel je hem er dan nog in? Problemen intern misschien, lijkt me niet anders was ie buiten de selectie gehouden net als Guendouzi, heel raar dit. Vind AMN dit seizoen stukken beter dan Bellerin op rechtsback, die is sinds z'n blessure niet zichzelf meer lijkt het.

2 maart 2020 om 22:54

Nelson hele seizoen al goed? Bakt er in mijn ogen normaal geen reet van.

2 maart 2020 om 23:18

Hij was in het begin inderdaad niet goed Gooner4, maar vlak voor zijn blessure speelde hij in mijn ogen 2 goede wedstrijden. Daarop heeft hij dus niet voort kunnen borduren vanwege de blessures, maar vandaag speelde hij dus wel weer goed.

2 maart 2020 om 23:02

Heel apart indd betreft AMN. Zelfs Sokratis krijgt nu de voorkeur op RB. Ik denk dat hij intern aan heeft gegeven dat hij absoluut niet meer op die positie wilt spelen. Dat moet het haast wel zijn.

2 maart 2020 om 23:18

Als dat zo zou zijn, dan is Arsenal nog schandaliger bezig dan ik dacht.. Je laat een speler toch niet even bepalen waar hij wel of niet wil spelen? Hij deed het eindelijk goed op de Rb (beter dan Bellerin sinds zijn terugkomst) en als het team hem daar nodig heeft dan stel je hem daar op. Klaar, basta. En als AMN weigert op Rb te spelen verkoop je hem wat mij betreft direct.

2 maart 2020 om 23:30

Mee eens, mocht dat zo zijn inderdaad.
Ik kan mij zo 1,2,3 niet bedenken wat het anders kan zijn? Toen Arteta net begon speelde AMN erg goed en opeens stond hij niet meer in de basis. Je kan mij niet wijs maken dat Sokratis een betere optie is dan hem.

2 maart 2020 om 23:36

Ik ook niet helaas.. Nee absoluut niet dat Sokratis een betere optie is. Idem voor Mustafi als rechtsback. Het zijn die kleine keuzes die ik van Arteta dan niet snap.

3 maart 2020 om 08:45

Jackie, Arteta laat Niles ook niet bepalen waar hij wil spelen, want hij speelt niet. Arteta heeft vanaf het begin aangegeven dat je speelt als je goed en met de juiste instelling traint. Niles doet dat blijkbaar niet en speelt dus ook niet. Waar je dan vandaan haalt dat Arteta zijn oren naar Niles laat hangen is me een raadsel.

3 maart 2020 om 08:46

Als AMN heeft aangegeven dat hij niet meer op de RB positie wilt spelen, en Arteta aangeeft dat dat prima is, en hem dan ook verteld dat hij 5e of 6e keus zou zijn voor op zijn gedroomde middenveld positie en 5e of 6e keus zou zijn voor op de vleugel, doet Arsenal niks geks lijkt me. Arteta zei onlangs ook in een persconferentie dat Saka precies doet wat hij verwacht, hard werken en leren op een positie (lb) wat eigenlijk niet zijn voorkeurspositie is. Als je dat vergelijkt met AMN die al meerdere malen in de media heeft aangegeven dat hij helemaal niet op RB wilt voetballen, straalt dat wel een enorm mentaliteitsverschil uit.

3 maart 2020 om 09:09

Arteta heeft eindelijk duidelijkheid gegeven, Maitland-Niles traint niet hard genoeg en speelt daarom niet. Niks over dat hij niet wilt spelen op RB. Ik vind het onzin en een teken van inconsequentie. Speelt veel beter dan Bellerin bv. en wat laten spelers zoals Özil en Lacazette nou zien? Dus als je hard genoeg rent, maar speelt als een zoutzak, dan speel je wel? En dan kan je nog twijfels zetten bij het zogenaamde werklust van Lacazette bv die je vaak genoeg ziet sjokken. Ik denk dat Arteta een boodschap wilt afgeven, maar dit niet durft bjj de zogenaamde vedettes, dus gaan we maar naar de jeugdspelers.

2 maart 2020 om 23:55

Ik vond Guendouzi eigenlijk best zwak. Hij speelde te vaak verstoppertje. Was bijna altijd meer dan een aanraking nodig. Vertraagde het spel, speelde veel achteruit. Wederom een domme gele kaart omdat hij niet kan stoppen met zeiken.

3 maart 2020 om 14:33

Hij stond dan ook vrijwel elke keer tegenover 3 man van Pompey, dan is het lastig door het midden een stempel te drukken. Die gele kaart was wel het toppunt van ironie, gezien degene die hem gaf en de reden van de kaart.

3 maart 2020 om 17:34

Als je een basisspeler wilt worden bij Arsenal moet je tegen een Portsmouth dat wel kunnen. Die gele kaart was ironisch, maar typeert wel het kinderlijke gedrag van Matteo.

Torreira schijnt oké te zijn, geen grote schade. Raar volk daar.

2 maart 2020 om 23:25

Gelukkig, is toch wel de lichtpunten dit seizoen naast Auba en Martinelli.

2 maart 2020 om 23:51

Maar toch geen basisspeler onder Arteta. Ceballos complementeert Xhaka momenteel beter.

3 maart 2020 om 00:05

Maar moet hij Xhaka complementeren? Kan hij Torreira niet complementeren? Want Xhaka als cvm zonder ondersteuning werkt niet. Torreira kan dat wel. Waarom niet een duo Torreira met Ceballos? Ondanks dat Xhaka het goed doet onder Arteta, heb ik alweer de kwetsbaarheden in zijn spel gezien toen hij als cvm moest gaan spelen (sinds Ceballos speelt dus). Die wedstrijden zie je opeens ook meer tegengoals.

3 maart 2020 om 08:49

Ik ben absoluut geen Xhaka fan, en zie graag een completere vervanger voor hem, maar hij is wel echt heel belangrijk voor dit team hoor. Een van de redenen dat Saka het momenteel zo goed doet (buiten zijn eigen talent en inzet), is het samenspel tussen hem en Xhaka. Saka krijgt continu een diepe bal op maat van Xhaka, waarna de Zwitser het gat opvult op LB die Saka achterlaat omdat die bij de 16 van de tegenstander staat.

3 maart 2020 om 12:45

@jackiehet werkt blijkbaar beter dan Torreira complementeren en dat is heel logisch. Torreira is niet bijzonder goed aan de bal, Torreira wint nagenoeg geen luchtduels, Torreira is een slordige speler. Waarom zou je iemand willen complementeren met Torreira? Dat komt je spel niet ten goede. Xhaka - Ceballos, dus Xhaka als cvm zonder ondersteuning werkte de laatste wedstrijden prima. Xhaka is inderdaad kwetsbaar, maar ik snap de keuze van Arteta hierin wel. Torreira valt me namelijk immens tegen.

3 maart 2020 om 14:30

Torreira heeft blijkbaar een bepaalde status onder de fans, doordat ie in zijn eerste periode zo'n kuitenbijter was. Ik vind hem ook niet zo bijzonder, daarbij werkt het nu ook zonder pure cvm, want Xhaka is ook geen cvm in het systeem van Arteta. En zo heeft o.a. Xhaka ook een status van zondebok, terwijl hij -like it or not- de best presterende speler is sinds Arteta er is. Als je dat zegt gaat iedereen er meteen vanuit dat je hem niet weg wilt hebben, maar niets is minder waar. Als we op hem kunnen upgraden moeten we dat zeker doen, maar daarin is hij niet de enige, er zijn genoeg posities die een upgrade nodig hebben.

3 maart 2020 om 17:37

Met je eens Samcro. Voor het spel van Arsenal is een Xhaka beter dan Torreira, samen werkt ook niet aangezien beide niet een drang naar voren hebben en als Torreira dat heeft het simpelweg ondermaats is. Een bewegelijke speler naast Xhaka zorgt blijkbaar voor de juiste balans daar. Ceballos speelt eigenlijk in een Cazorla rol waardoor de aansluiting tussen verdediging - middenveld - aanval veel makkelijker wordt doordat Ceballos tussen de linies door kan spelen. Zijn passing is daar goed genoeg voor. Torreira heeft niet de handelingssnelheid nog de passing voor om dat te doen. En zoals Arsenalaz aangeeft. Xhaka geeft keurige ballen op de vleugels en weet toch het spel momenteel goed te verplaatsen. Dat kan Torreira ook niet.

Gelukkig gaat het goed met Torreira. Mooie overwinning, door naar de kwartfinale, een stap verwijderd van Wembley. Enige hoop op een prijs dus ik hoop dat we het serieus gaan nemen. Martinez keepte netjes, Sokratis zag ik er niet uit op rechtsback maar hij heeft toch zijn shift gedaan en scoorde nog een goal, Luiz en Mari deden het goed en hopelijk kan Mari een basisplek veroveren naast Mustafi. Saka zoals altijd, echt een parel. Ceballos en Guendouzi speelden heerlijk. Nelson en Willock deden het niet slecht maar moeten toch beter, ze tonen inzet en je ziet de talent wel maar het moet veel beter om een vaste waarde te gaan worden bij Arsenal. Martinelli en Nketiah speelden heerlijk. Nketiah toch een goede moyenne, 4 wedstrijden gespeeld en 3 goals. Nu op naar West Ham, een belangrijke wedstrijd die we moeten winnen. Coyg!

2 maart 2020 om 23:56

Geen idee welke wedstrijd jij hebt gezien, maar het lijkt nu net alsof Arsenal prachtig goed speelde. Viel mee. Eerste helft relatief matig. Nketiah vaak slecht aan de bal, bijvoorbeeld. Martinelli had sporadisch een goede actie maar was niet constant. Guendouzi speelde een belachelijk slechte eerste helft, tweede helft iets sterker. Saka speelde ook voor zijn doen niet bijzonder.

3 maart 2020 om 00:07

Scheelt dat Nketiah wel scoort. Zowel Auba als Nketiah als Laca is slecht aan de bal, dus daar zit het verschil niet in. Het verschil is wel dat Auba en Nketiah scoren en Laca niet. Ik hoop dus dat Auba in het centrum komt, zodat we op de flanken met Pepe, Martinelli en Nelson (roulatie) kunnen spelen (eventueel Saka als Tierney of Kolasinac weer fit is). Al met al een degelijke wedstrijd dit, maar inderdaad niet top.

3 maart 2020 om 12:43

Niet te hard van stapel lopen. Nketiah heeft er nu twee gemaakt. Ik zou ook graag Auba in de punt zien.

Ik zie een harde tackle op de bal en een beetje tegenstander. Ik gun niemand een blessure en volgens mij is dit eerder ongelukkig dan horror. Dit is FA cup David tegen Goliath en dan is het strijd leveren. Situatie vroeg ook om een tackle. Publiek beetje gemeen, maar die willen natuurlijk intimideren en de boel opstoken.

Ik moest en moet wel gniffelen mensen hier steeds blijven zeggen jeugd zo "slecht" is bij Arsenal. Is sowieso beter dan die van Spurs, Liverpool en City. Chelsea speelt gedwongen met eigen jeugd voor eerst in 13 jaar of langer. Terwijl Saka nu al 1,5 jaar kansen krijgt en dat betaald zich overduidelijk uit. Hij is in feite linksbuiten maar speelt als één van beste linksbacks van de Premier League. Daarnaast doen AMN, Nketiah het ook erg goed als ze spelen. Willock staat als 10 maar is in feite centrale middenvelder maar daar is concurrentie moordend gezien voor deze blessure Torreira zelfs vaak niet eens basis was. Hebben we nog Nelson, Smith Rowe en mega talent Martinelli zkr veel belovende toekomst heeft. City hun grootste talent Phill Foden krijgt zelfs nooit kansen. Hoe kan men nou zeggen Arsenal jeugd niks....

3 maart 2020 om 17:44

Dit moet toch wel een van de slechtste betogen op voetbalzone zijn. Chelsea heeft een prima jeugd. Kijk alleen al naar de spelers die nu relatief veel spelen. Ten eerste Tomori, Abraham, Mount en James. Stuk voor stuk goede talenten, met name eerste twee zijn grote talenten. De jeugd van Spurs is niet echt indrukwekkend nee. Tanganga speelt momenteel wel wat, maar echt hoogstaand vind ik het niet. Saka's debuut is net iets meer dan een jaar geleden en toen kreeg hij de eerste tijd erna ook niet veel minuten. De concurrentie op het centrale middenveld is niet eens moordend. Ceballos was al afgeschreven, Torreira steeds geblesseerd. Guendouzi extreem uit vorm. Willock kon zich er niet tussen drukken, vind hem namelijk geen bijzonder talent. AMN speelt ook bijna niks meer (geen idee waarom). Van de huidige talenten halen waarschijnlijk alleen Saka en Martinelli het. Foden is wel een dingetje. Heeft dit seizoen 'maar' 1000 minuten gespeeld. Concurrentie is groter, maar alsnog. Relatief weinig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool3432
3.Chelsea3326
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder145
B. SakaAanvaller142
P. AubameyangAanvaller134
A. LokongaMiddenvelder120
M. ØdegaardMiddenvelder122
A. RamsdaleKeeper110
A. LacazetteAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren