Engeland walgt van spreekkoren na horrorblessure bij Arsenal

Maandag, 2 maart 2020 om 21:56Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:11

In Engeland wordt maandagavond vol afschuw gereageerd op de horrorblessure die Lucas Torreira heeft opgelopen in het FA Cup-duel bij Portsmouth. De middenvelder van Arsenal kwam na zestien minuten bij een soort 'schaartackle' terecht tussen de benen van James Bolton. Daarbij liep de 24-jarige Uruguayaan ogenschijnlijk een zware enkelblessure op.

Torreira schreeuwde het na de tackle van Bolton uit van de pijn, waarna een minutenlange behandeling op het veld volgde. De supporters van thuisclub Portsmouth lieten zich vervolgens van hun slechte kant zien door een liedje te zingen met de tekst: 'You’re going home in a f***ing ambulance'. Ondertussen kreeg Torreira zuurstof toegediend en werd hij per brancard van het veld gedragen. Dani Ceballos kwam in zijn plaats het veld in.

Scheidsrechter Mike Dean zag het incident overigens volledig over het hoofd: de arbiter floot niet eens voor een overtreding van Bolton. Torreira is volgens de laatste berichten niet naar het ziekenhuis gebracht, hoewel er wel een ambulance aanwezig is op Fratton Park. De controlerende middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen bij Arsenal, waar hij meestal een basisplaats heeft. Dit seizoen maakte Torreira in 24 competitieduels 1 treffer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door porque)

Belachelijk en zeer triest. Maar het is algemeen bekend dat er overal ter wereld in stadions een hoop mafkezen zitten die van alles kunnen doen en roepen. Stadions zijn een vrijbrief om jezelf als een idioot te gedragen en er wordt imo te weinig (zowel door clubs als autoriteiten) aan gedaan. Hierdoor blijft het doorgaan. Kansloze figuren..

2 maart 2020 om 22:18

Het is vanavond wel heel erg hoor. Volstrekt misplaatst Calimero-gedrag. Een twaalfde man is bijzonder waardevol, maar gebruik het om de eigen manschappen aan te moedigen, hooguit de tegenstander angst in te boezemen, maar raak de normen en waarden niet uit het oog.

3 maart 2020 om 08:48

De meeste staan strak van coke en niet van normen en waarden

2 maart 2020 om 22:44

Belachelijk gedrag inderdaad. Maar dat gebeurd echt niet alleen in stadions. Kijk maar eens in de kroeg, en ik weet zeker dat dit bij mensen thuis op de bank ook geroepen wordt en veel ergere dingen. Mensen zijn idioot, altijd geweest en zal ook zo blijven. Alleen nu staat de media er meer bij stil dan ooit. (En laat staan wat er in het verkeer geroepen word. )

Zo zie je maar weer ook in Engeland zijn ze niet de braafste,waar eerder zoveel positieve reacties waren over de Duitse supporters en daar zagen we ook dit weekend dat daar ook idioten rondlopen

Keur spreekkoren absoluut niet goed maar sommige voetballers maken het er ook zelf naar door bij elk licht contact schreeuwend naar de grond te gaan,twee ,drie meter verder rollen,om vervolgens na behandeling een sprint te trekken om weer op positie te komen.hetzelfde als met een zwaaiende arm op de hals , ze storten neer met de handen voor de ogen en tussen de vingers door naar de scheids te kijken van zie je hoe veel pijn ik heb.

2 maart 2020 om 22:18

In hoeverre is dat van toepassing op dit incident? Volgens mij was het een Gore overtreding op Torreira en heeft hij sowieso een fikse blessure opgelopen...

2 maart 2020 om 22:31

"Keur het absoluut niet goed, maar...." dan weet je al dat er onzin achteraan gaat komen. Wat hebben deze schandalige spreekkoren over een zeer zwaar geblesseerde speler te maken met 'sommige voetballers' die, volgens jou, te overdreven reageren op bepaalde zaken??

2 maart 2020 om 22:51

Nou je kent Torreira duidelijk niet. Hij is een kleine Zuid-Amerikaan, maar hard as nails.

Dat ga je altijd hebben. Als je mensen in een stadion plaatst en dan gaan roepen, kan het niet allemaal even netjes verlopen. Gewoon negeren?

Echt, ik verbaas mij altijd zo erg dat Mike Dean überhaupt nog een fluit mag hanteren... Hoe vaak die man wel niet fouten heeft gemaakt bij alle teams.. echt triest! En FA maakt zich ook gewoon belachelijk met hem. Letterlijk in een jaar maakt hij wel 20 grove fouten. Erg zuur voor Torreira dit en triest van de Portsmouth supporters. Hopelijk is het niet al te ernstig, maar ik denk van wel.

2 maart 2020 om 22:53

Hij raakt de bal en zijn tweede been moet die ergens kwijt en gaat mee in de beweging, ik vind het geen fout van de scheidsrechter.

2 maart 2020 om 23:00

Ik moet zeggen dat ik vrij weinig anders van jou had verwacht. Let wel, je kunt de bal raken en alsnog geel verdienen... Mike Dean floot er helemaal niet voor, dus wel degelijk een fout.

2 maart 2020 om 23:05

De bal raken betekent niet altijd dat je goed zit, maar in deze situatie lijkt het me ongelukkig dat zijn enkel klem komt te zitten.

2 maart 2020 om 23:13

Ik vind het ook een correcte tackle. Gaat niet gestrekt, speelt keurig de bal en er leek verder geen opzet in het spel. Gewoon ongelukkig.

2 maart 2020 om 23:25

En ik roep al jaren dat schaartackles gewoon rood moeten zijn. Altijd! Het betekent namelijk gewoon dat je te laat bent en extra veel risico moet nemen om een tegenstander te blesseren. Dat 2e been zou namelijk het been moeten zijn waarmee de bal gespeeld wordt, of dusdanig ingetrokken dat het been niet tussen beide onderbenen kan klemmen.

Echt, ik verbaas mij altijd zo erg dat Mike Dean überhaupt nog een fluit mag hanteren... Hoe vaak die man wel niet fouten heeft gemaakt bij alle teams.. echt triest! En FA maakt zich ook gewoon belachelijk met hem. Letterlijk in een jaar maakt hij wel 20 grove fouten. Erg zuur voor Torreira dit en triest van de Portsmouth supporters. Hopelijk is het niet al te ernstig, maar ik denk van wel.

Onder voetbal supporters zitten de meest domme mensen bij elkaar. Triest

“Scheidsrechter Mike Dean ziet het volledig over het hoofd” Hoezo mag die beste man nog fluiten op dat niveau? Due man is al jaren dramatisch

Portsmouth staat bekend als een tokkie clubje met walgelijke supporters. Ook gewoon een nare stad. Echt verschrikkelijk wat soms wordt gescandeerd op Britse tribunes. Het is vaak kinderachtig, en soms ècht kwetsend.

We spreken allemaal onze afschuw uit en over een week horen we exact hetzelfde in vrijwel alle stadions. Ik kan me nog een soortgelijk geval herinneren waarbij Tyton totaal bewusteloos op het veld lag en de supporters van de tegenstander het nodig vonden te roepen dat hij dood was. Daar is een paar dagen aandacht voor geweest en vervolgens kon je dat lied een week later overal weer horen. Dit komt alleen onder de aandacht omdat het nu daadwerkelijk om een ernstige blessure gaat, maar het lied is zonder ernstige gevolgen evengoed verwerpelijk.

Ik vind het altijd vrij achterlijk hoe supporters spelers uitfluiten die overduidelijk echt pijn lijden of overduidelijk zijn getackeld. Sta je 2-1 achter bijvoorbeeld en blijf je liggen, gaan ze al fluiten en schelden. Alsof je dan voor je plezier blijft liggen. Vaak weinig hersencellen op vele tribunes. Ook wanneer er ''fuck Var'' wordt gezongen in Engeland terwijl de VAR het wel bij het juiste eind heeft. Altijd maar die slachtofferrol en dat gedrag alsof het oorlog is en je iedere speler van de tegenpartij respectloos mag behandelen door te bekogelen, bespugen en uit te schelden. En dat allemaal voor je ''clubbie'' waar je zoveel om geeft. Volwassen mannen? Meer bitch gedrag als je het mij vraagt. Niet echt eervol gedrag.

Ik vraag me toch af waar deze supporters nou precies plezier uit halen als ze zoiets doen. De tekst is niet grappig of origineel en je gaat toch ook niet naar voetbal kijken om tegenstanders te kwetsen lijkt me. Het is trouwens wel fijn dat deze mensen een hobbie hebben, dat houdt ze van de straat.

Nou ja, Engeland walgt... Meeste mediafiguren en supporters zeuren wanneer een Arsenal-speler naar de grond gaat, ongeacht hoe zacht of hard de overtreding was. Same old Arsenal, always cheating. Geloof dan ook niks van de selectieve verontwaardiging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Arsenal23-4
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller152
E. Smith RoweMiddenvelder145
P. AubameyangAanvaller144
M. ØdegaardMiddenvelder133
A. LokongaMiddenvelder120
A. RamsdaleKeeper120
A. LacazetteAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren