‘Ik roep al veel langer dat hij Virgil van Dijk een veel betere speler maakt’

Maandag, 2 maart 2020 om 13:57Robin Bruggeman • Laatste update: 14:11

Joe Gomez maakte voor zaterdag twaalf keer op rij de negentig minuten vol namens Liverpool in de Premier League. Tegen Watford ontbrak de centrale verdediger echter vanwege een blessure en prompt leden the Reds hun eerste competitienederlaag van het seizoen. Voor oud-speler Stephen Warnock kwamen de problemen die Liverpool achterin kende tegen the Hornets niet als een verrassing.

Gomez werd tijdens de met 3-0 verloren wedstrijd op Vicarage Road vervangen door Dejan Lovren, die samen met Virgil van Dijk het centrale verdedigingsduo vormde. “Ik roep al veel, veel langer dat Joe Gomez Van Dijk een veel betere speler maakt”, steekt Warnock, die in het verleden vijf jaar onder contract stond bij Liverpool, van wal bij Stadium Astro.

Klopp: 'Is niet mijn grootste zorg dat record voorbij is'

“Van Dijk krijgt de mogelijkheid om tegenstanders kort te dekken omdat hij weet dat hij de snelle Gomez achter zich heeft. Gomez durft je twee of drie meter geven, omdat hij weet dat hij je nog steeds bij zal halen. Van Dijk weet daarom dat hij zelf kort kan dekken. Ik denk ook dat Gomez’ manier van spelen goed bij die van Van Dijk past.”

“Het is niet altijd makkelijk om zo’n duo te vormen, aangezien het niet altijd uitpakt zoals je verwacht. Zij vullen elkaar echter geweldig aan”, sluit Warnock af. Voor Liverpool kwam er afgelopen zaterdag een einde aan een reeks van 44 wedstrijden zonder nederlaag in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp heeft desondanks nog een voorsprong van 22 punten op nummer twee Manchester City, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.


Poll

Ben jij het eens met Stephen Warnock?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door basdemanaz!)

Ik las een tijdje terug dat van Dijk één van de snelste van het elftal is. Beetje een tegenstrijdige stelling. Ik denk juist dat het andersom is. Iedereen lijkt beter naast Virgil.

2 maart 2020 om 14:18

Denk dat je het verkeerd begrijpt, gaat niet om Virgil z'n snelheid maar om de snelheid van zijn mede verdediger.

Ja of we houden het gewoon simpel. Lovren is gewoon slecht, klaar. Als je naast zo een slechte verdediger speelt, dan moet je inderdaad voor 2 spelen en lijk je slechter dan dat je met bijv Gomez zou spelen

2 maart 2020 om 14:25

Of het was gewoon een (eenmalige) wanprestatie van het team. Van Dijk zag er ook niet goed uit bij die tegentreffer. Lovren is een goede verdediger. (niet uitzonderlijk, maar ook niet slecht) Als je dan toch een waardeloze speler aan moet wijzen in de achterhoede van Liverpool, zou ik je adviseren om eens goed naar Matip te kijken.

2 maart 2020 om 14:33

Volg je Liverpool veel dan? Want als het om prestaties gaat, doet Matip het een stuk beter dan Lovren. Matip heeft niet de naam misschien, maar presteert wel beter. Het duo VvD en Matip kwam ook niet veel in de problemen, terwijl zodra Lovren speelt er meestal wel problemen komen.

2 maart 2020 om 14:55

Och god, mijn tv staat iedere avond aan hoor, daar hoef je niet bang voor te zijn. Matip is onrustig, zowel aan de bal als in de duels. Ik zie liever iemand die weet wat hij kan en weet wat hij niet kan. Matip is wel snel en krachtig, dat dan weer wel, maar ook een bron van onrust.

2 maart 2020 om 15:51

Ik vond Matip het vorig jaar in de CL anders heel verdienstelijk doen, kan ik nog niet van Lovren zeggen.

2 maart 2020 om 15:35

Het feit blijft echter wel dat met Jeo Gomez naast Van Dijk, Liverpool in twee jaar tijd het vaakst de 0 heeft gehouden. De cijfers van Gomez in BPL: Het aantal clean sheets met Gomez naast Van Dijk in 24 wedstrijden is 17. En het aantal clean sheets zonder Gomez naast Van Dijk in 36 wedstrijden slechts 12. En het aantal tegengoals met Gomez naast Van Dijk in 24 wedstrijden is slechts 9, terwijl ze zonder Gomez naast Van Dijk liefst 32 tegengoals incasseerde in 36 wedstrijden. Liverpool speelde toen niet eens met Lovren achterin in de meeste wedstrijden, maar met Matip. Het is dus niet alleen de zwakte van Lovren, maar vooral ook de sterkte van Gomez. Off-Topic: welke club support je eigenlijk? Ik zie je regelmatig reageren, maar het is me niet duidelijk welke club je support. Ik ben er wel benieuwd naar.

2 maart 2020 om 19:50

Zermatt die benieuwd is welke club iemand anders support. Heerlijk om dat te horen van iemand die voor kort niet eens wist of hij Liverpool of Man City supporte.

Van Dijk speelt 1 wedstrijd slecht en het ligt ineens aan iemand anders dat hij goed is... Van Dijk heeft toch vaak zat met matip gespeeld?

2 maart 2020 om 14:29

Ja. Wat meer het probleem is: Van Dijk is goed, maar kan het niet alleen. En op Matip en Gomez kan hij rekenen, op Lovren niet.

2 maart 2020 om 15:44

Dan lees je het verkeerd. Hij zegt dat ze elkaar goed aanvullen. De één maakt de ander beter. Van Dijk kan er korter op zitten en Gomez kan veel (eventueel) corrigeren met zijn snelheid. Samen de perfecte achterhoede. Dit pakt goed uit. En dit kaart Warnock ook terecht aan. Met een Lovren, die ik sowieso al erg laag heb zitten, pakt het heel slecht uit. Klopt ook helemaal

Natuurlijk maakt een speler als Gomez, VVD een betere speler. Maar VVD maakt het hele elftal beter. Dat hij tegen Watford een slechte wedstrijd heeft gespeeld kan natuurlijk een keer gebeuren. Ik verbaas me meer hoe lang hij op een wereldniveau heeft kunnen voetballen zonder al te veel fouten. VVD is nog steeds de beste verdediger van de wereld.

Hahahaha wat een gast, Liverpool heeft de minste doelpunten tegen, en dan zou het zomaar komen door Gomez. Die niet eens alles heeft gespeeld. Liverpool had gewoon een offday, want TAA en Robertson schutterde ook door Deulofeu, Deeney en Sarr. Gewoon een gast die reacties probeert uit te lokken met een ongefundeerde mening, want Van Dijk is ook verschrikkelijk snel en probeer juist niet snel te happen. Voetbal is ook een team sport en komt niet alleen specifiek door 1 persoon.

Toen van dijk samenspeelde met Matip was er ook geen probleem. Lovren is gewoon matig. Van dijk moet gewoon samen met Matip of gomez.

Wat een onzin zeg pffff. Joe Gomez was vorig seizoen heel erg lang geblesseerd, waardoor VVD naast Matip speelde. Hij presteerde zo fenomenaal dat zijn prestatie werden beloond met een plekje op het podium van de Fifa ballon d or gala. VVD speelt 1 wedstrijdje minder en het speculeren begint al. Hou toch op aub, VVD betrap je haast nooit op een fout. De bizarre statistieken die VVD heeft waren vooral naast Matip en niet naast Joe.

2 maart 2020 om 15:15

Toch heeft Liverpool vaker de 0 gehouden met Gomez centraal achterin en niet Matip. Sinds Jeo Gomez in basis is gestart dit seizoen bij Liverpool, dat Liverpool slechts 1 tegen goals heeft gekregen in 13 wedstrijden (buiten WHU), terwijl in de wedstrijden die Liverpool dit seizoen zonder Gomez speelde, liefst  Vorig jaar was dat precies zo. De wedstrijden die Jeo Gomez niet in basis stond bij Liverpool, hield Liverpool slechts twee keer de nul in Premier League en kreeg het in CL in alle wedstrijden een tegengoal, behalve Salzburg uit in CL, toen opnieuw Jeo Gomez in basis stond. Best bizar om te zien wat voor een impact Jeo Gomez heeft bij Liverpool als hij centraal achterin staat met VVD. Vorig jaar was dat precies zo tot hij geblesseerd raakte in december. Bizar dat Klopp dit seizoen pas in december Jeo Gomez een basis plek gaf. Gomez is echt een wereldverdediger in wording. Hij is denk ik samen met De Ligt en Demiral de beste verdedigers ter wereld in potentie. Beter dan bijvoorbeeld Upamecano, Konate, Saliba, Kimpembe, Sule, Hernandez, noem ze maar op. Demiral, De Ligt en Gomez zijn echt de grootste verdedigende talenten op aarde.

2 maart 2020 om 15:44

Dat Joe Gomez een geweldige verdediger is staat buiten kijf. Maar het gaat er hier om dat deze meneer zegt dat Joe Gomez van VVD een betere speler maakt, en dat is pure onzin. Het kan kloppen dat met Joe Gomez vaker de nul wordt gehouden, maar dat wil niet zeggen dat hij VVD beter maakt. Maakt niet uit naast wie VVD speelt, hij laat zijn buitengewone klasse altijd zien. Bovendien vind ik Joe Gomez beter dan De Ligt. Er wordt heel vaak gezegd dat De Ligt meer op Bonucci lijkt en Demiral op Chielinni. Maar De Ligt is voetballend echt niet geweldig hoor, Gomez is veel leniger dan hem en zijn inspeelpassen zijn ook bezig. Bij Ajax ging de opbouw vooral via Blind. De Ligt lijkt mij meer een speler die ver boven zijn niveau uitsteeg. Hij is goed, maar niet zo goed als we allemaal dachten. Verder zijn Kimpembe, Sule en Hernandez ook beter dan De Ligt.

Ik vind het zo jammer dat iedereen denkt dat Van Dijk zo goed is. Het is een beetje dezelfde waan als die van Harry Mcguire, maar dan is Van Dijk net ietsje beter. 88 miljoen en je bent ineens de beste van de wereld, iedereen gelooft het.

2 maart 2020 om 14:23

Of je kijkt gewoon voetbal dan zie je hoe goed Van Dijk is...

2 maart 2020 om 14:26

Ik ben het wel met hem eens Van Dijk is heeel goed maar word wel een beetje gehyped ook. Zou volgens stats ook niet iemand voorbij hem gedribbeld zijn maar dat is onzin.

2 maart 2020 om 14:38

Ja ik snap hoe jij er in zin. Maar een kaliber Maldini, Godin, Chiellini etc is het gewoon niet. Is ook gewoon prima verder. Maar als je hem tegen watford ziet zwalken en bij het nederlands elftal doet ie dat ook nog wel eens (beetje half inkomen etc) dan vraag je je af waarom iedereen hem de aller aller aller beste vind. Klinkt ook allemaal een beetje subjectief vooral hier op dit forum.

2 maart 2020 om 15:15

Ben het wel met je eens dat hij soms maar half in komt. Het gaat hem allemaal zo goed, dat ik het idee heb dat hij soms best nonchalant is.

2 maart 2020 om 16:02

Ff-manred, heb je vorig jaar naar Liverpool gekeken!? Denk je dat hij zo maar ff uefa speler van het jaar word, en 2e in de ballon d’or ranking? Van Dijk is één van de betere verdedigers die de premier League ooit gehad heeft. En kom aub niet met die rare vergelijkingen want wss heb je al die oude lullen als ferdinand, vidic etc nooit zien spelen, en roep je maar gewoon de rest na zoals iedereen.

2 maart 2020 om 16:17

Een Ferdinand en Vidic waren toch wel klasse beter en deden dit jaren lang. Virgil daarintegen 2 jaar net top dus snap deze vergelijking wel. Dus volgens mij ben jij hier diegene die met rare vergelijkingen komt.

2 maart 2020 om 17:24

Haha als je dan iets zegt, kom dan met iets anders dan Ferdinand en Vidic, heel slecht dit.

2 maart 2020 om 14:26

Cijfers liegen niet en mensen kijken ook gewoon naar wedstrijden. Maguire is inderdaad helemaal geen indrukwekkende verdediger, maar er lopen momenteel niet twee betere verdedigers dan Van Dijk in Europa.

2 maart 2020 om 15:26

@Sirius, dan heb je nog nooit Dier zien spelen

2 maart 2020 om 14:56

Van Dijk ietsje beter dan Maguire noemen....gaat ie?

2 maart 2020 om 17:13

Wanneer heb je tijd? Dan gaan we samen met een biertje eens wat beelden terugkijken van wat hij allemaal bij Liverpool deed. Gratis lesje aanwijzingen geven van waar je op moet letten als je naar verdedigers kijkt. Dat zal ik je laten zien waarom Van Dijk bij de elite verdedigers van het moment hoort.

Zo indrukwekkend vind ik Gomez nog niet spelen. Verdedigend sterk, maar aan de bal nog wat te onstuimig op sommige momenten. Ook lijkt hij weleens last te hebben van verstandsverbijstering. Dat heeft ongetwijfeld met z'n leeftijd te maken en hij zal er wel komen, maar momenteel zijn er nog verbeterpunten.

Warnock slaapt waarschijnlijk in een 'rule Brittania' pyama: totaal niet in staat om objectiet te oordelen over Niet-Engelse spelers in het Engelse voetbal.gomez lijkt nog enigzins goed doordat hij naast VVD mag spelen.

Daarom denk ik dat Ake beter naast van Dijk kan spelen dan de Ligt. Ake heeft de snelheid die de ligt niet heeft.

Jajajajajaja het zal wel typerend die Engelsen dat het nu komt door Joe Gomez. VVD is echt geweldig en heeft Liverpool een verdedigende basis gegeven die ze laat floreren. Lovren is gewoon dramatisch VVD kan dat niet blijven corrigeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Diogo JotaAanvaller2110
J. KloppUnknown
S. ManéAanvaller208
Mohamed SalahAanvaller2016
AlissonKeeper200
T. MinaminoAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

230 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Liverpool 20 2 2 0
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Virgil van Dijk helpt Liverpool met knappe goal; veel frustratie bij Arsenal

Liverpool heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt in de Premier League. Op bezoek bij Crystal Palace was de ploeg van manager Jürgen Klopp met 1-3 te sterk. Er was een belangrijke...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren