FC Utrecht zakt drie dagen voor kraker tegen Ajax volledig door het ijs

Zondag, 1 maart 2020 om 14:05Rian Rosendaal • Laatste update: 14:25

FC Utrecht heeft zichzelf zondagmiddag een zeer slechte dienst bewezen. Het elftal van trainer John van den Brom kwam tegen hekkensluiter RKC Waalwijk nog op voorsprong, maar desondanks stapten de bezoekers met een beschamende 2-1 nederlaag van het veld. Een slechte generale dus voor FC Utrecht, dat het woensdag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker opneemt tegen Ajax. Het is pas de vierde zege van RKC in dit seizoen.

In de eerste helft viel er bitter weinig te genieten in het winderige Waalwijk. FC Utrecht brak de ban halverwege de eerste helft, met Gyrano Kerk als verantwoordelijke voor de openingstreffer. De aanvaller besloot van afstand op doel te schieten en zag de bal vervolgens in het net verdwijnen. RKC-doelman Etienne Vaessen zag er overigens niet goed uit bij de inzet van Kerk. De thuisspelende ploeg probeerde het wel, maar het ontbrak de formatie van trainer Fred Grim aan stootkracht in aanvallend opzicht.

In de tweede helft toonde RKC veerkracht, met een hoofdrol voor Sylla Sow. De aanvaller kreeg eerste nog een gele kaart voor een hand in het gezicht van Adam Maher. Luttele minuten later tekende hij op prachtige wijze voor de gelijkmaker van de Waalwijkers. Sow profiteerde optimaal van slordig balverlies van Justin Hoogma en ramde de bal vervolgens achter doelman Jeroen Zoet in de kruising. FC Utrecht had daarvoor Bart Ramselaar en Joris van Overeem binnen de lijnen gebracht, maar het mocht niet baten.

Sterker nog, de volle buit was uiteindelijk voor het veel fellere RKC. Leon Guwara was niet alert toen Darren Maatsen in de diepte werd aangespeeld. Laatstgenoemde liet zich niet van de wijs brengen door de uitkomende Zoet en wipte de bal beheerst in het doel. De balende Van den Brom gebruikte nog zijn laatste wissel, met Jonas Arweiler als vervanger van Urby Emanuelson. De slotfase en de vier minuten aan blessuretijd konden een pijnlijke nederlaag van de Domstedelingen echter niet meer voorkomen.


Poll

Zie jij RKC Waalwijk rechtstreekse degradatie nog ontlopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sannedijkstra)

Ow ow utrecht wat roep je dit op je zelf af totaal geen instelling en wil om te winnen elke week opnieuw zelfde shit. Van mij mag nu vd brom echt ontslagen worden. Het is gewoon knap hoe je dit
Voor elkaar krijgt. Ze spelen als of ze beker hebben gewonnen en seizoen voorbij is. Kansloos. Ik snap niet wrm je de jeugd geen kans geeft. Laat je elke week die vd maarel spelen, by far slechtste back van eredivisie

1 maart 2020 om 14:16

Alsof Klaiber zo veel beter is? Die staat meer niet dan wel zijn tegenstander te dekken.

1 maart 2020 om 14:19

Hahaha klaiber is zeker beter dan vd maarel we hebben bij jong Utrecht culhaci lopen als ik zijn naam goed schrijf beter dan guwara en vd maarel

1 maart 2020 om 14:39

Culhaci is een linksback.

1 maart 2020 om 15:10

Guwara en vd maarel ook toch ?

1 maart 2020 om 18:00

Klaiber heeft al vele tegengoals veroorzaakt doordat ie constant rechtsbuiten loopt en te laat terug is. Aanvallend leuk maar als je daardoor steeds ruimte weggeeft en tegengoals krijgt..

1 maart 2020 om 18:01

Vd Maarel in principe niet. Vandaar dat ik het had over vd Maarel en Klaiber.Guwara heb ik al afgeschreven daar komt Warmerdam voor in de plaats.

John Van de Brom. Het is ongelooflijk hoe jij met zoon selectie telkens zoon wanprestatie levert. De opstelling is totaal ongeschikt telkens. de wissels om bij een 0-1 stand 2 aanvallers eruit te halen voor 2 middenvelders. Heb 2 goede wedstrijden gezien sindsdien is het telkens slecht ondermaats als je naar de selectie kijkt! Ik ben altijd iemand geweest wie de trainer steunt. Maar mij steun ben je na de zoveelste wanprestatie kwijt. Als we woensdag ook nog verliezen kunnen de witte zakdoeken te voorschijn gehaald worden. Het ligt namelijk nooit aan John zelf. Tijd om te gaan John.

1 maart 2020 om 14:39

Zelfde fout maakte hij ook tegen Willem 2

1 maart 2020 om 15:44

Goede maatstaf de wedstrijd tegen Ajax, waar na weken ellende de ziekenboeg leeg begint te stromen.....

Ow ow utrecht wat roep je dit op je zelf af totaal geen instelling en wil om te winnen elke week opnieuw zelfde shit. Van mij mag nu vd brom echt ontslagen worden. Het is gewoon knap hoe je dit
Voor elkaar krijgt. Ze spelen als of ze beker hebben gewonnen en seizoen voorbij is. Kansloos. Ik snap niet wrm je de jeugd geen kans geeft. Laat je elke week die vd maarel spelen, by far slechtste back van eredivisie

Terechte overwinning van RKC. Je schaamt je als supporter als je dit FC Utrecht ziet spelen. Er zit totaal geen idee achter.

Ik heb niet kunnen kijken, misschien is dat maar beter ook...

Ik word hier echt niet goed van. Al weken spelen we bizar slecht. Wordt maar eens tijd om Van Den Brom weg te doen.

100% de schuld van Vd Brom. Wat een zwakke trainer is dat. Peter Bosz zei het laatst nog, veel trainer gaan bij een voorsprong achteruit voetballen en verliezen juist daardoor alsnog punten. Vandaag een goed voorbeeld daarvan met Vd Brom en zijn wissels. Deksel op de neus en niet eens onverdiend.

Terecht verloren. Drama opstelling, drama spelopvatting, drama trainer en drama houding. Maher en Gustafson mogen maar blijven aanmodderen. Van den Brom laat al weken zien het team niet verder te kunnen brengen. Ik hoop dat Utrecht Garcia van Twente kan halen.

1 maart 2020 om 15:25

Dat hoop ik toch niet op basis waarvan denk jij dat die wat toevoegd aan utrecht? Dan kan je nog beter iemand uit de staf doorschuiven dan een volgend tactisch onbenul aanstellen

Allereerst de complimenten aan RKC.
Maar man man man, wat is dit ? Waar kijk ik naar ? Het walking footbal van mijn opa ziet er nog leuker uit om naar te kijken, zelfs daar is meer passie, beleving en de wil om te winnen.
Als je onze selectie ziet zou je toch denken dat er veel voetbal in zit.
Maar echt het is helemaal niets. Brommetje snapt het ook niet.
Woensdag nog even Ajax in het zadel helpen en dan word het dit seizoen als Utrecht supporter pijnlijk uitzitten.

Van vz mag je geen kritiek hebben op vdBrom, maar als fan wordt je gewoon boos om de gang van zaken. Utrecht speelt al het hele seizoen inspiratieloos en dramatisch voetbal, en dat met de duurste Utrecht selectie allertijden. Je 2 beste middenvelders, v Overeem en Ramselaar worden pas in de tweede helft gebracht voor 2 aanvallers. Een ongelooflijk laffe wissel tegen de nummer laatst. Verder mogen Maher en Gustafson week in week uit blijven aanmodderen van John. Deze jongens spelen met traagschuim in hun schoenen, en met tegenzin in hun donder. Ze lopen er als een stelletje vedettes bij en zullen nooit een stap extra zetten. Dit kan zo niet langer, vdBrom moet per direct ontslagen worden, het is mooi geweest zo. Complimenten aan RKC en Fred Grim. Deze overwinning was terecht net als dat Twente vorige week had moeten winnen van ons. Het geluk is een keer op aan onze zijde, ik gunde het RKC van harte in ieder geval. Fred Grim lijkt me een goede vervanger van vdBrom.

1 maart 2020 om 14:42

Je mag best kritiek hebben op vd Brom, maar niet in ELK bericht dat je plaatst. Dat heet namelijk een hetze.

Het loopt al weken niet bij utrecht en dan kun je zelfs nog verliezen bij Rkc. Los van deze nederlaag van Utrecht vind ik dat er te weinig uit de selectie word gehaald en dat van Seumeren maatregelen moet nemen. Die man steekt er al zoveel geld in en dan heb je een selectie met spelers die gewoon ondermaats presteren. Ik zou pleiten voor straftrainingen, laat de spelers maar terug lopen de laatste 20 kilometer naar het stadion toe.

Wat een stelletje wijven hebben wij ook in onze selectie! Het is een schande dat VdBrom mag aanblijven. Nu hebben we alleen woensdag nog om het seizoen een beetje glans te geven. Mochten we de beker winnen dan hebben we groepsfase EL te pakken. Echter van zowel Ajax als Feyenoord winnen met dit zooitje ellendelingen is bij voorbaat al kansloos!

Bijzonder om met dit materiaal zo matig te presteren. Voorlopig krijgt van den Brom het niet aan de praat. Nu zal het woensdag wel weer lukken om de motivatie erin te krijgen tegen Ajax. Maar toch verwacht je in andere wedstrijden toch meer van FC Utrecht. Er zitten zeker voor de Eredivisie een hoop leuke voetballers in de selectie.

1 maart 2020 om 14:57

Als het woensdag lukt, ligt het niet aan het feit dat het tegen Ajax is, maar het feit dat de beker de kortste route naar Europa is. Of het nou Fortuna was of Ajax. Maar vooral denken dat het aan de naam Ajax ligt..

1 maart 2020 om 15:25

Oh ja dat zal het zijn. Daarom waren ze zo gemotiveerd tegen FC Eindhoven dat ze een verlenging nodig hadden. Schijnbaar boeide die kortste route naar Europa ze toen geen moer. Het is gewoon een feit dat FC Utrecht doorgaans een hoger niveau haalt tegen een Ajax dan tegen een Fortuna Sittard, RKC Waalwijk of FC Eindhoven. Ook als het een bekerwedstrijd betreft. Blijf vooral denken dat de motivatie van spelers tegen RKC net zo groot is als wanneer je tegen Ajax speelt.

1 maart 2020 om 15:29

Het is zeker geen feit, maar de supporters van Ajax denken het altijd. Dat is wat anders dan een feit. Elk jaar is het hetzelfde liedje. Utrecht - Ajax komt eraan en alle supporters behalve die van Utrecht hier op VZ beginnen erover... Maar vooral blijven denken hoor..

1 maart 2020 om 15:44

De trainer van FC Utrecht denkt het anders ook. Die geeft in het interview aan dat ie wel geloofd dat hij zijn spelers voor Ajax niet extra hoeft te motiveren. Echter vindt ie het juist prof onwaardig dat het zijn ploeg niet lukt tegen een Rkc. Dat interview heb je bewust overgeslagen omdat het je verhaal niet uitkomt. Op die beker vergelijking kom je ook maar niet terug, omdat je daar geen antwoord op hebt. Het enige wat je kunt roepen is 'het is zeker geen feit'. Geen enkele motivatie volgt daar vervolgens op. Omdat je die gewoon niet hebt.

1 maart 2020 om 15:52

Ik heb dat interview niet gezien nee. Maar omdat vd Brom het zegt, is het natuurlijk waar. Want alleen tegen Ajax wil men tegenwoordig een goed resultaat neerzetten. Aleen utrecht wint de laatste tijd niet meer van Ajax. Wel nog van PSV onlangs. Dus denk dat ze zich meer kunnen klaarstomen voor een wedstrijd tegen psv.. Dat men iets anders moet laten zien tegen een sterkere tegenstander lijkt me duidelijk, maar dat staat los van de opmerking “nu zal het woensdag vast weer lukken tegen Ajax” wat gewoon een kinderachtige en onjuiste opmerking is als je de feiten (om maar jouw woorden te gebruiken) erbij pakt tegen welke clubs Utrecht de meeste punten pakt.. Ik nodig je uit om dat te onderzoeken en dan te laten weten of je er nog zo over denkt. Ik kan je alvast verklappen dat je op je woorden terug zal moeten komen.

1 maart 2020 om 15:58

Ik vind het zowiezo zwak dat als je voor een topclub bent je zo kinderachtig kan opstellen. Ajax heb meer geld en kwaliteit dus al toont Utrecht 10000% inzet moet Ajax nog gewoon winnen. Maar door de vele nederlagen in de laatste jaren merk je toch dat het vingertje naar een ander wijzen makellijker is.

Klasse gedaan weer elke keer weten ze hun wanprestaties te ovetreffen het blijft toch knap. Met deze instelling kunnen we beter woensdag thuis blijven en lekker 3 0 voor Ajax op het wedstrijdformulier zetten scheelt weer een afslachting. Laat ze morgen maar goed lopen en beloon ze niet met een vrije dag! Wat mis ik de Utrechtse mentaliteit zeg we hebben nu alleen 11 mietjes in de opstelling die bang zijn dat hun broekje en shirtje vies worden. Rkc supporters gefeliciteerd.

Dit is voor Ajax volgens mij juist eerder negatief dan positief. Extra reden om de volgende wedstrijd iets extra’s te laten zien.

Ik ben blij dat Van den Brom weg is bij AZ. Toen deed hij al vreemde beslissingen, maar dat werd verbloemd met de derde plaatst. Nu hij een stap omlaag doet zie je nu wel dat hij gewoon niet de beste coach allertijden is

Logisch dit. Spelers zitten al met hun hoofd bij de bekerwedstrijd en willen ook geen risico's nemen met blessures en rode kaarten. Als je als team op 85% voetbalt verlies je van iedere tegenstander.dit patroon zie je iedere keer weer bij clubs de wedstrijd voor een halve finale of finale voor de beker.ajax is gewaarschuwd.

Kijk eens naar de resultaten van FC Utrecht om wedstrijden tegen Ajax heen. Heel typisch. Vaak speelt Utrecht tegen Ajax (ver) boven haar gemiddelde , om vervolgens tegen veel mindere tegenstanders de punten weer cadeau te doen. Vreemd en vooral weinig professioneel.

1 maart 2020 om 18:37

Calimero. Utrecht is een kleine club en is niet in staat om constant te spelen. Utrecht kan winnen van Ajax en vervolgens verliezen van RKC. Heel triest dat ajacieden claimen dat Utrecht alleen van Ajax wilt winnen. Sowieso lekker makkelijk om voor Ajax te zijn 'omdat ze de beste zijn'. Mensen zouden hun lokale team eens moeten steunen. Op een wk of ek ben je toch ook niet voor Duitsland of Spanje omdat ze beter zijn?

Ik lees vooral dat mensen teleurgesteld zijn en dat de spelers niet professioneel genoeg zijn maar ik lees niks over maatregelen. Ja, zo her en der lees ik dat vd Brom maar moet vertrekken. Ik zelf vind dat de spelers een extra straftraining moeten krijgen en dat men met de bus 20 kilometer van het stadion gaan rijden en dan de spelers weer terug moeten lopen. Co Adriaanse deed ook eens een soortgelijk iets en zoiets kan goed aanslaan bij spelers want anders blijven ze maar de verwende jongens en daarmee geef je als club of coach ook een signaal af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. PaesKeeper
B. BenamarVerdediger
W. JanssenVerdediger
C. MamengiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Nederland
1 fan
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren