Danilo hoopt op vergeving: ‘Mijn nederige excuses aan de Ajax-fans’

Zaterdag, 29 februari 2020 om 22:50Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:55

Ajax-aanvaller Danilo heeft op Twitter in een statement zijn excuses aangeboden voor zijn actie donderdag in de rust tegen Getafe (2-1). De twintigjarige Braziliaan wisselde net na het laatste fluitsignaal van de eerste helft zijn shirt met Getafe-aanvaller en landgenoot Deyverson. "Ik bied hierbij mijn nederige excuses aan voor wat er donderdag is gebeurd in de Europa League-wedstrijd tegen Getafe", aldus Danilo.

De actie van Danilo in de Johan Cruijff ArenA deed de wenkbrauwen fronsen, daar Deyverson op dat moment met theatraal gedrag veel kwaad bloed had gezet bij de Ajax-supporters. "In de rust, nog steeds vol emotie vanwege mijn basisdebuut, terwijl ik het shirt droeg dat zo belangrijk is en zoveel verantwoordelijkheid met zich meebrengt, heb ik mijn shirt geruild met een landgenoot."

Danilo hoopt dat de Ajax-fans hem kunnen vergeven. "Het was een op zichzelf staande, naïeve en onbewuste daad die ik niet meer zal herhalen. Ik bedank jullie bij voorbaat voor jullie begrip en ik roep alle Ajacieden op om onze aandacht te richten op de wedstrijd van zondag, die voor ons allemaal extreem belangrijk is", zo doelt Danilo op de aanstaande topper van Ajax met AZ in eigen huis.

Vlak voordat Danilo zijn statement op Twitter publiceerde, werd de vleugelspits op het platform al door een Ajax-fan aangesproken. "Danilo, je hebt een heleboel fans gekwetst door je shirt in de rust te geven aan Deyverson. Het is een schande dat je dit hebt gedaan. Als je je dit niet realiseerde, breng dan een bericht naar buiten", zo sprak een supporter de voetballer aan, die daar als volgt op reageerde: "Ja, dat ga ik doen. Het spijt me zo erg, ik ben nu aan het praten met mensen over hoe ik het beste sorry kan zeggen en dat dit nooit meer gaat gebeuren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door msn10)

Ach joh, je komt net kijken. Mensen moeten niet zo overspannen reageren. Doe gewoon je best en dan praten we later verder.

29 februari 2020 om 22:57

Inderdaad. Geeft maar weer aan hoe mensen zijn. Alsof ze zelf nooit iets doms hebben gedaan op hun 18e of hun kinderen op hun 18e. Vast nog wel ergere dingen.

29 februari 2020 om 23:08

Gaat nergens over inderdaad maar ja , voor hem ook het makkelijkst om even een berichtje te typen met excuses. Ben je van t gezeik af. Verder moet Ajax vooral eens naar zichzelf kijken. Heb me echt geïrriteerd aan vd beek Tadic etc. Getafe deed niks verkeerd laatste wedstrijd.

29 februari 2020 om 23:18

Ik vond het niet eens dom. Toen ik het zag was het eerste wat ik dacht, die kennen elkaar, allebei Braziliaan, niks aan de hand. Landgenoten onder elkaar voelen zich toch snel verbonden met elkaar ofzo. Wat een heisa om niks idd.

29 februari 2020 om 23:32

Klopt. Ik bedoel meer dom in de zin van dat je bepaalde supporters weer voer om zich te beklagen geeft.

29 februari 2020 om 23:07

Geen handige actie, maar als je je door zoiets laat kwetsen dan is het wel erg met je gesteld. Lekker laten gaan, die jongen komt idd net kijken en deed zijn best tijdens de wedstrijd. Totaal geen kwade bedoelingen met zn actie.

Wat een onzin. Een jong ventje die zijn landgenoot z’n shirt geeft. Lekker interessant. Danilo ging daardoor echt niet minder zijn best doen. Luister toch eens niet naar de kansloze supporters die overal maar een probleem van maken.

29 februari 2020 om 22:58

Inderdaad, hij kon zijn best ook niet minder doen aangezien hij na de rust gewisseld werd voor QP.

29 februari 2020 om 23:10

Daar gaat het niet om...

29 februari 2020 om 23:18

Precies dit dus. Mensen die hier een probleem van maken, nemen zichzelf overdreven veel serieus.

1 maart 2020 om 11:29

@Arie: na de wedstrijd van shirt wisselen, oke. Maar zo midden in de wedstrijd, op het randje van uitschakeling eigenlijk, vind ik dit een hele domme actie. Ik had dit niet leukgevonden als dit bij mijn club was gebeurd.Maar goed, je kan ook niet verwachten dat ie een echt Ajax-hart heeft als jonge braziliaan.Al met al geen handige actie.

Dat hij hiervoor überhaupt zijn excuses moet aanbieden?! Waar gaat het heen? Hij zal wel een hoop boze reacties hebben ontvangen van wat internethelden. Laat die jongen lekker een shirtje ruilen met zijn landgenoot, waar maak je je druk om..

het blijven toch voetballer, vrienden, landgenoten. Tsja, laten we er niet een heel groot punt van maken. Nu moet die jongen een specialist inschakelen om sorry te zeggen. Het zijn niet eens zn eigen woorden. Maar wel goed om de commotie nu te stoppen.

Jeugdzonde en jeugdige naïviteit. Moet je niet afbranden, maar gewoon zeggen dat die hieruit moet leren. Op het veld deed die gewoon wat die moest doen en heeft een doelpuntje gemaakt. Vergeten en verdergaan!

29 februari 2020 om 23:42

Maar dit is toch geen jeugdzonde. Het is namelijk helemaal geen zonde. Hij wisselt zijn shirtje met een bloedzuiger, nou nou. Danilo heeft zich in 45 minuten niet een keer uit de tent laten lokken door die bloedzuigers, meer gescoord tegen die bloedzuigers dan de rest van de aanval bij elkaar en het ze lastiger gemaakt in 45 minuten dan Babel en Tadic in 180 minuten. Hij heeft inzet getoond, hard gewerkt en doet er alles aan om te slagen. Volgens mij kan je als supporter niet veel meer verwachten. Dat hele shirtje wisselen is totaal niet boeiend. Vind het vooral jammer voor hemzelf. Is toch het shirt waarin hij zijn 1e doelpunt in een Europese competitie in heeft gemaakt en zijn 1e doelpunt in het 1e van Ajax (volgens mij zelfs 1e doelpunt in een 1e elftal). Dus voor hem is het een shirt met behoorlijk wat belangrijke mijlpalen.

1 maart 2020 om 08:38

Echt professioneel is het ook niet. Net na het rustsignaal kijkt het mij niet de bedoeling dat je al bezig bent met shirtje ruilen. Ik zou als trainer er ook van gezegd hebben dat hij dit voortaan na de wedstrijd moet gaan doen.

Voor mij was er geen excuses nodig! Ik had wel door dat het gewoon een naive actie was waarvan ik al zeker wist dat hij ervan geleerd had..
De reactie vh publiek is vooral frustratie omdat het niet geweldig loopt en die Dyerson een enorme bloedzuiger was

Het was gewoon een hele domme actie om het in de rust op het veld te doen. Zelfs al was het Messi geweest om te ruilen, dan nog moet je het niet op zo’n moment doen. Daarmee toon je je namelijk heel nederig, terwijl jij en je team nog een helft kunnen knokken voor een resultaat. Naar het publiek ook een slecht signaal qua moment en in dit geval nog de speler met wie je ruilt ook. Dat moet je handiger doen. Desnoods in de catacombe of na afloop. Want dat jeje shirtje wilt ruilen, dat is niet het probleem.

29 februari 2020 om 23:05

Nederig? 2 landgenoten die elkaar alvast hun shirtje geven. Big deal. En wie die speler is maakt geen bliksem uit. Helemaal niks doms aan. Hij hoeft geen verantwoording af te leggen aan een paar trieste mensen die over iets vallen wat totaal niet belangrijk is

29 februari 2020 om 23:15

Ja, nederig ja, op het moment waarop die ruil plaatsvind hoor je met de wedstrijd bezig te zijn en hoe je die achterstand als team gaat ombuigen na rust. Niet met het verkrijgen van souvenirs van landgenoten. Dat heet winnaarsmentaliteit en hij toont aan die nog niet te hebben. Bij het publiek maakt het wel uit met wie je ruilt, aangezien het ook nog de meest gehate speler van Getafe betrof. Als het Maksimovic was geweest, was het al een stuk milder geweest reacties. Het is wellicht goedkoop geredeneerd, maar dat is wel het niveau waar je qua fans en gevoelens mee te maken hebt en daar kun je slimmer naar handelen.

29 februari 2020 om 23:23

Of...of je trekt je niets van die overdreven reacties aan en dat “niveau” van de fans en geeft gewoon je shirtje aan je landgenoot, omdat je dat graag wilt. Ook dan kan hij zich nog steeds met volle 100 procent inzetten voor Ajax in de tweede helft. En dat had ie ook zeker gedaan.

29 februari 2020 om 23:33

Lekker makkelijk reageren met je ‘trek je niks van die negatieve reacties aan’. Honderden of zelfs duizenden negatieve reacties doen gewoon iets met een jongen van 19. Zou vreemd zijn als het hem niks deed. Maar jij had het prima gevonden als Zaha vanmiddag in de rust op het veld een shirtje had geruild met Mooy? En niemand van Palace zou daar een onvertogen woord over zeggen?

29 februari 2020 om 23:44

Of master D, Danilo wist dat zijn wedstrijd erop zat en hij maar een helft zou spelen.......

29 februari 2020 om 23:45

Ik had gehoopt dat het ‘m niets zou doen. Ik begrijp hem helemaal overigens, die jongen is zich rot geschrokken van die kansloze supporters. Had ie zich er maar niets van aangetrokken, want wat ie deed was prima. Hij mag dat best doen. Er is niets ergs aan.Wat betreft Zaha: ja, wat kan mij dat nou schelen? Waarom zou ik het bij Danilo begrijpen en bij hem niet? En als er ook daar kansloze reacties tussen zitten, dan vind ik ook dat raar. Het is niet bij Ajax wel en bij Palace niet. Rare vraag.

1 maart 2020 om 08:40

Zeker nederig. Met de wedstrijd bezig zijn en niet met deze onzin al in de rust. Na de wedstrijd prima, maar dit komt op mij niet professioneel over.

1 maart 2020 om 08:52

Hij wist waarschijnlijk hoe laat het was toen hij Promes zag warm lopen . Hij wist dat hij de 2de helft niet meer op het veld zou verschijnen. Daarom wisselde hij alvast nu het shirt.
Dat hij zijn excuses heeft aangeboden is wel een slimme actie , zeker als je weet dat de F-side voor de wedstrijd die speler van Getafe als aartsvijand nummer 1 had gebombardeerd

Na al die commotie is er vast een socialmedia trainer van Ajax geweest die dit berichtje voor hem klaargezet heeft. Hij hoefde het alleen maar te verzenden. Laat die jongen toch even shirtje ruilen, hij wist denk ik al dat hij gewisseld zou worden.

Wat een slijmerd zeg. 'onbewuste daad.' Lag-ie tijdens de heenwedstrijd al op bed soms om te zien dat Deyverson waarschijnlijk de meest gehate voetballer zou zijn onder de Ajax-fans? Dat lijkt me niet. Deze jongen is dan wel óf oliedom of het kan hem geen reet schelen. En ik denk het laatste. Sowieso: shirtjes ruilen in de rust? Waar ben je dan met je hoofd?

29 februari 2020 om 23:00

Dus omdat Ajax supporters een speler haten mag een speler geen shirt met hem ruilen? Wat is dit nou vóór onzin? Hij ruilt een shirt met een speler man man man. Lijken net een stel kleuters met z’n allen. Er gebeuren op de velden en sowieso in de wereld ergere dingen. Beetje relativeren zou geen kwaad kunnen.

29 februari 2020 om 23:07

Als het niks voorstelt, waarom maakt-ie dan zijn 'nederige excuses' en hoopt-ie op vergeving? Het is wel het een of het ander. Of je fans aanvoelen of schijt hebben, allebei gaat niet natuurlijk.

29 februari 2020 om 23:12

Het gaat niet zozeer om het shirtje ruilen. Het gaat om op welk moment hij het doet en op welke plaats. Het is toch niet slim om in de rust op het veld je shirtje te ruilen met een speler die al totaal niet ligt bij het Ajax publiek. Dat is gewoon echt niet slim en spreek ik het zachtjes uit. Deed ie het na afloop van de wedstrijd is het wat anders. Maar hoe haal je het in je hoofd om op het veld in zo'n beladen wedstrijd een shirtje te gaan ruilen op het veld in de rust. Dit zie je echt heel weinig gebeuren. Of denk je dat Ramos even in de rust een shirtje gaat ruilen met Messi als Real morgen met 0-2 achterstaat? Of denk je dat een Griezmann even in de rust en op het veld een shirtje ruilt met bijvoorbeeld... weet ik het.... Kroos? Dat terwijl Barca achter staat op Real. Tuurlijk niet man haha.

29 februari 2020 om 23:14

Om het domme volk wat toch je supporters zijn hoe je het ook wendt of keert, te pleasen

1 maart 2020 om 09:46

Hij bied z’n excuses aan omdat volwassen mensen hem continue daarop aanspreken. Die jongen woont in een vreemd land en volgens de fans heeft hij iets vreselijks gedaan. Komop stel je niet zo aan.

1 maart 2020 om 09:50

ik vind het echt idioot sorry. Ik kan niet begrijpen dat wij volwassen mensen ons druk maken omdat een 20 jarige Braziliaan die bij zijn eerste wedstrijd in de basis een shirtje ruilt met iemand. Goh wat een ramp. Maar na de wedstrijd mag het wel? Er is toch niks illegaals aan wat hij doet of staat er ergens in de regels dat het verboden is om dat te doen? Dat het publiek een probleem heeft met die speler is toch niet zijn probleem? Maar goed ik begrijp wel wat je wil zeggen en dit is Kolm geen aanval op je maar toch..

Begrijp ook niet dat je met je tegenstander in de rust shirtje gaat ruilen dat doe je toch na de wedstrijd

29 februari 2020 om 23:49

Hij werd gewisseld?

1 maart 2020 om 08:41

Nou en, de wedstrijd was toch nog aan de gang

Excuses omdat je een herinnering wil aan een voor jou belangrijke wedstrijd? Nee joh, niet doen. Lekker jezelf zijn. Ook als je verliest, krijg je mooie herinneringen. Ookal zijn de herinneringen aan winnen mooier, maar dit is toch mooi joh. Later aan je kinderen je shirtjes laten zien, niks mis mee!

Mensen gekwetst? Wat een overdreven onzin. Als Ajacied had je die bewuste wedstrijd denk ik andere zaken waar je je beter druk over kon maken. Gekwetst, man man man...

Zijn er nou echt serieus mensen die hem hier mee lastigvallen? Mag die jongen zelf even beslissen of ie z’n shirtje ruilt en wanneer en met wie?
Dit zien we toch zo vaak? Het zijn gewoon landgenoten die elkaar hun shirtje geven. Wat is nu precies fout hier aan? Helemaal niks. Maakt niks uit of het in de rust is of na de wedstrijd

Ik vind het bovenal oliedom dit te doen. Je weet dat er mensen om diverse (primitieve en sportieve) redenen over gaan vallen. Wanneer je geen zin hebt in gedoe doe je het gewoon buiten op een andere wijze.

29 februari 2020 om 23:39

En dat is voor mij juist een reden om je niets aan te trekken van deze mensen. Het kan toch niet zo zijn dat een stel "supporters" gaan bepalen wat jij doet.

1 maart 2020 om 02:27

Zeker niet. Alleen leidt het af van het wezenlijke. Die discussie met dat soort lui aangaan is energieverspilling.

Jong ventje die in zijn enthousiastme een shirt wisselt in de rust... Is over alles onder de indruk en dan kun je wel eens de 'fout' in gaan en dingen doen waar je later spijt van hebt. Wij zijn allemaal jong geweest dus niet groter maken dan het is zou ik zeggen.

Zo onnodig zeg, totaal geen big deal. Ik had het niet gedaan met die vallende zwaan, maar het kwetst mij als Ajacied totaal niet dat hij dit deed. Wat een aanstellers die zich daar wel door gekwetst voelen.

Die gast maakt het gewoon geen fuck uit zolang hij zijn salaris netjes krijgt. Denk je nu echt dat er nog spelers zijn die iets om de club of supporters geven🤣🤣

Goh nu ik er zo over nadenk, kan me niet herinneren dat ik me hier 1 seconde druk om heb gemaakt. Je kan je denk ik als supporter druk maken om wat met de vele miljoenen gebeurt en wat er nu voor elftal staat. Doet me een beetje denken aan de drie strepen op de mouw van het shirt of de 17 of 23 lijntjes in het logo. Categorie LB. Laat die jongen lekker zijn shirtje ruilen zeg

Wat een overdreven gedoe. Alsof die jongen een misdaad heeft gepleegd. Sorry. Excusses. Beloof dat het nooit meer zal gebeuren. Van beide kanten zeer overdreven. Was niet het juiste moment om shirts te wisselen aangezien de wedstrijd nog een helft duurde maar om dan zo te reageren van die supporters en van deze jongen. Hij had moeten zeggen dat het niet slim was niks meer of minder. Kieft zou zeggen hier word ik zo moe van

1 maart 2020 om 00:02

We zullen misschien maandag wel horen wat Kieft er van vindt. Denk dat je gelijk hebt. Van der Gijp zegt vast “laat lekker gaan man kan jou het verdommen”

1 maart 2020 om 01:12

Haha zo n uitspraak verwacht ik idd ook. Het was niet slim om nog voor de 2de helft al te wisselen van shirts. maar ach het leven gaat door. Precies die woorden. Laat lekker gaan man. Jochie is pas 18

Het was zijn eerste Ajax 1 shirt waarin hij nog gescoord heeft . Ik had het nooit never geruild maar dat is aan hem.

Sommige mensen kunnen zich echt heel moeilijk in de schoenen van anderen plaatsen en empathie tonen. Stel je eens voor, je bent heel jong, je maakt je basis debuut bij een grote club en een landgenoot die je daar tegen het lijf loopt wil een shirtje ruilen. Leuk toch voor die jongen dat hij even een momentje kan hebben met een landgenoot? Dat toont niet aan dat hij niet naar zijn volledige kunnen heeft gespeeld. Gaat echt helemaal nergens over om daar boos over te worden. What's next? Spelers die bevriend zijn met elkaar en elkaar tegen komen als tegenstanders mogen elkaar ook niet meer begroeten wanneer zij elkaar tegenkomen in de catacomben voor een wedstrijd? Gewoon maar theater spelen alsof zij elkaar haten anders worden een aantal snowflake supporters boos?

Waar maken wij ons druk om? Het zijn landgenoten. Zelfde als Barcelona tegen Juventus moet spelen en dat Frenkie met Mathijs shirts zou wisselen. Wordt allemaal weer zwaar overtrokken op gereageerd.

1 maart 2020 om 01:33

Nee zo kan je het nooit vergelijk Frenkie en Mathijs. Ik snap wel wat je bedoelt maar je noemt nu 2 namen op die niet bij dit advertentie past.

Gaat nergens over maar de fans moet je ook begrijpen. Die gast heeft iedereen gek gemaakt mentaal en je debuut shirt moet je zelf houden tenminste dag is wat ik vind. Ik zou die moment dan nooit meer kunnen vergeten en hij zal het ook nooit vergeten shirt of geen shirt maar is toch mooi wanneer je thuis je shirt heb hangen waarmee je hebt gespeeld. Het is een jonge jongen die een andere Braziliaan tegenkomt en tussen hun is het altijd goed. Ik heb wel het gevoel dat Deyverson het expres heeft gedaan voor iedereen zo van kijk ik ruil me shirt terwijl ik jullie gek loop te maken.

Het was een wat vreemde actie maar was het alweer vergeten eigenlijk. Gewoon landgenoten onder elkaar. Hij moest voor de zekerheid z’n excuses aanbieden voor die aantal idiote fans die alweer aan het opzoeken waren waar z’n huis woont.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren