SC Heerenveen wint na bijna drie maanden eindelijk weer in Eredivisie

Zaterdag, 29 februari 2020 om

SC Heerenveen heeft zaterdag de eerste zege in de Eredivisie sinds 8 december, toen RKC Waalwijk met 1-3 werd verslagen, geboekt. Het team van Johnny Jansen was nipt te sterk voor FC Twente, dat ook meteen de allereerste tegentreffers in eigen huis in de Eredivisie in het nieuwe kalenderjaar om de oren kreeg: 2-3. Heerenveen, dat nu al vier Eredivisie-wedstrijden op rij tegen FC Twente ongeslagen is, is de club met de één-na-meeste uitgoals dit seizoen (24), na Ajax (25).

De openingsfase in Enschede mocht er absoluut zijn. Een inzet van Joey Veerman ging maar net naast de verre hoek en niet veel later redde Joël Drommel goed op een kopbal van Rodney Kongolo. In de vierde minuut was Drommel minder bij de les: de doelman liet een schot van afstand los, waarna Hicham Faik de 0-1 maakte. Niet veel later ontsnapte het team van Gonzalo Garcia Garcia aan de 0-2, toen een inzet van Veerman wéér net naast ging.

FC Twente kwam halverwege de eerste helft ietwat beter in het duel, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Het counterende Heerenveen daarentegen waarschuwde middels een van richting veranderd schot van Alen Halilovic en daarna liet Chidera Ejuke een dot van een kans liggen toen hij recht op Drommel afschoot. Het laatste wapenfeit van het eerste bedrijf was een schot van Lindon Selahi, die de bal net naast zag gaan.

Heerenveen benutte de eerste tien minuten van de tweede helft om een riante voorsprong op te bouwen. Ejuke ontdeed zich van Julio Pleguezuelo, hield Peet Bijen op afstand en schoot vervolgens hard raak: 0-2. Niet veel later ontsnapte Ejuke opnieuw: hij stuitte weliswaar op Drommel, maar daarna tekende Veerman alsnog voor de 0-3. Het team van Jansen bleef doordrukken en de 0-4 hing eerder in de lucht dan de 1-3. Veerman kopte de bal ruim naast en een inzet van Mitchell van Bergen kon ternauwernood worden geblokt.

FC Twente slaagde er toch in om de laatste 25 minuten van het duel nog spannend te maken. Na een lichte duw van Sven Botman en ingrijpen van de VAR kon Haris Vuckic vanaf elf meter de 1-3 maken. Zeven minuten kreeg Selahi na een bal van Queensy Menig alle tijd en ruimte om meters te maken en Filip Bednarek te passeren: 2-3. De knappe comeback ten spijt, FC Twente werd na de 2-3 niet meer gevaarlijk. Heerenveen blijft tiende op de ranglijst, terwijl de Tukkers vier plaatsen lager staan.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door sirius)

Het wordt nog heel eng de komende weken... Busquets please er niet meer in. Wat een slappe hap, speelt met 10 man als hij meedoet.

29 februari 2020 om 22:43

Ach ja, diegene die de beslissingen maakt doet geen enkele tactische aanpassing en wisselt niet als de ploeg niet goed speelt en waarbij spelers op hun laatste tenen lopen. Denk je dan dat hij wel ziet hoe matig Busquets eigenlijk is? Ik denk het niet.

29 februari 2020 om 22:52

Als hij dat niet ziet, is het wel heel erg met hem gesteld en is ie trainer onwaardig. Zou Busquets speelgarantie hebben in de huurovereenkomst met Barca?

29 februari 2020 om 22:57

Ook al zou dat zo zijn; de toekomst van de club weegt veel zwaarder dan zo'n soort clausule.

29 februari 2020 om 22:57

Zoiets begin je te geloven ja...

29 februari 2020 om 22:46

Valt mee. Jullie blijven er wel in, lijkt me geen probleem. Altijd mooi om in Enschede te voetballen

Tja wat wil je met Petra achterin.. we begonnen veelste slap en mochten blij zijn dat het 0-1 stond. Na de onterecht penalty nog hoop, maar helaas. Nu Vitesse en Ajax uit.. worden zware weken!

Na twee goede wedstrijden was het weer ouderwets slecht. Onvoorstelbaar om in een slechte wedstrijd geen enkele wissel in te passen of tactische aanpassingen te doen. Bijen heeft genoeg kansen gehad en is simpelweg niet goed genoeg voor de Eredivisie. Busquets speelde niet eens z'n slechtste wedstrijd dit seizoen, maar is gewoon een zeer matige speler zonder inzicht. Het ergste is eigenlijk nog dat Heerenveen helemaal niet goed speelde. Dan mag je je wel achter de oren krabben als je dan met 0-3 achter komt in eigen huis...

Heerlijk dit, alleen weer een belachelijke penalty voor Twente. hoeveel hebben ze al gehad? Gelukkig is er gerechtigheid.mooie overwinning voor Heerenveen.

29 februari 2020 om 22:44

"hoeveel hebben ze al gehad?" - Verklaar je nader...

29 februari 2020 om 23:00

Waar heb je het over, "weer"?

29 februari 2020 om 23:24

Euh.. nul?

29 februari 2020 om 23:38

Waarom vraag je hoeveel ze er al hebben gehad? Hebben al die andere zo weinig indruk gemaakt dat je het antwoord zelf niet paraat hebt??

29 februari 2020 om 23:49

Nu nog even enkele voorbeelden en je reactie snijt hout...🙈

Had niet verwacht dat het nog spannend werd maar die scheids wist het toch voor elkaar te krijgen. Ik heb dit seizoen wel 20x zo'n situatie gezien als wij in de 16 waren om te scoren. Toen kregen wij ook niks, dus dan is dit toch ook niks. Kom op zeg. Maar gelukkig wel gewonnen. Als die penalty er niet was geweest, dan was het eerder 5-0 geworden dan 3-2. Maar 3 superbelangrijke punten. Volgende week Ajax thuis. Dat zijn gewoonlijk 0 punten dus dit was wel nodig.

29 februari 2020 om 22:58

Niet dat wij verder zoveel beter waren. Maar wij waren veel gevaarlijker als we voor de goal kwamen dan Twente. Ik zag Twente eerlijk gezegd niet scoren, en wij waren zo ongelooflijk gevaarlijk in de counter vandaag.

29 februari 2020 om 23:02

Ik vond jullie wel veel beter hoor, zelfs na de 3-2 werd het nog niet echt spannend. Heerenveen heeft een erg leuk team en zou veel hoger moeten staan.

29 februari 2020 om 23:31

Vond het ook niets, vond de scheids sowieso slap en pietluttig fluiten. Twee ploegen die naar voren willen en hij floot veel kapot. Zat in het stadion redelijk gelijk met de zijlijn en de grens aan die kant zat er over en weer wel een stuk of 10 keer naast, echt niet te filmen. Niet dat we verloren door de scheids hoor, verder terechte nederlaag.

Weer een dramatisch niveau op het veld, passes, aannames, afronden, echt bizar. Verdediging een gatenkaas en keeper blundert. Trainer grijpt niet in, geen plan b, moddert wat aan, tactisch onbenul. Zag dit al maanden aankomen, 2 punten van de streep, maar rest van NL vond het meer onzin, stonden keurig 13e ... wat ik toen zei zeg ik nu nog, wij redden het met deze trainer niet.

29 februari 2020 om 23:06

Klopt, de komende twee wedstrijden naar Vitesse en Ajax dus dat wordt weer twee keer 0 punten. Er moet van bovenaf iemand ingrijpen maar wie? Ted gaat sowieso niets doen.

29 februari 2020 om 23:13

Niemand grijpt in. Ted is de nieuwe Joop, absolute alleenheerser die alle lijnen bepaalt, en die is 100% fan van García.

29 februari 2020 om 23:23

Ik denk niet zozeer dat Ted een Joop2.0 is, maar eerder dat hij alles vanuit financieel oogpunt bekijkt.stel dat ze Garcia eruit gooien, dan moeten ze hem ook weer een bedrag meegeven. Dat zijn contract nog 6 maanden doorloopt maakt niets uit, elke cent die de club moet uitgeven is er een teveel en zeker met dit soort doeleinden.daarnaast gaat een nieuwe trainer deze neerwaardse spiraal ook niet oplossen, want er zijn ook nog enkele versterkingen nodig.niet zozeer voor in de basis, maar wel om achter de hand te houden. Het reserve-materiaal is nou niet bepaald als ED-waardig te bestempelen.

29 februari 2020 om 23:25

Ted heeft García gehaald, gegokt en verloren. Maar dat gaat hij niet toegeven. Twee weken terug nog op de club geweest, Ted is Joop 2.0, ziet iedereen binnen de club.

29 februari 2020 om 23:40

Joop2.0 op basis waarvan? Hij neemt enkel sportief gezien wat twijfelachtige beslissingen, maar op bestuurlijk gebied lijkt het nu tenminste stabieler.op financieel gebied zijn er geen grote dingen voorgevallen, maar misschien is dat ook wel een goed teken.het verleden toont aan dat (te) groot denken uiteindelijk ook veel risico's meebrengt, met alle ellende die erbij komt.garcia is geen tactisch genie nee, maar zie jij een betaalbaar alternatief binnen handbereik liggen?

29 februari 2020 om 23:52

Ted heeft sowieso al tegen zich dat hij totaal niet transparant is over hoe hij de dingen nu aan het regelen is bij de club. Dit staat alle grote supporters verenigen zeer tegen en ik denk ook niet dat Ted het op deze manier lang vol gaat houden.

1 maart 2020 om 07:27

Bestuurlijk is het verre van stabiel, maar het komt niet naar buiten. Nu ook weer de onenigheid over de jeugdopleiding met Heracles. In een instabiele organisatie heeft Ted te veel te zeggen. Uiterst gevaarlijk!

1 maart 2020 om 08:47

Op basis van de besluitvorming, Ted bepaalt, geen controle, geen transparantie, same old story.

2 maart 2020 om 14:19

@ruiz_fct - Maar wat weten die supportersverenigingen er nou van? Die baseren hun mening grotendeels op geruchten en wat er op internet verschijnt. Heeft iemand er bijvoorbeeld ooit aan gedacht dat de macht van de jeugdopleiding wellicht voor de helft uit handen word gegeven omdat de club flink aan het saneren is? Heeft iemand er ooit aan gedacht dat je met het huidige uitgavepatroon gewoon niet zoveel kwaliteit kunt eisen? Elk dubbeltje moet momenteel twee keer worden omgedraaid, maar een aantal supporters lijkt het weer beter te weten en vinden dat zij het recht hebben op inspraak zonder kennis van zaken en informatie die voor hen helemaal niet beschikbaar is.

29 februari 2020 om 23:06

Hebben de mazzel dat ADO nog slechter is en RKC geen punten pakt. Nu maar bidden dat we meer punten sprokkelen dan Fortuna/Zwolle.

29 februari 2020 om 23:51

Van mij mag VVV de nacompetitie spelen. Die hebben het minste laten zien dit seizoen vind ik. Twente moet er sowieso in blijven, en PEC hoop ik ook. Fortuna vind ik verder leuker spelen dan VVV. Maar het is zeer spannend in deze competitie. Maakt het ook wel weer leuk.

29 februari 2020 om 23:34

Heerenveen stond ook gewoon goed en voetbalde het eerste half uur gewoon sterk. Dan zijn we in Enschede al snel geneigd om alles klote te vinden.

Nu zal er wel weer om het ontslag van Garcia Garcia worden geroepen. Fred Rutten werd op een spandoek enigszins dwingend toegesproken om nu in te springen, omdat ‘daar voor hem anders ook het gat van de deur is’. Wie denken die fans wel niet wie ze zijn? En wie betaalt de zevende afkoopsom op rij? Na Adriaanse, Mcclaren, Schreuder, Hake, Verbeek en Pusic nu Garcia Garcia?

29 februari 2020 om 22:56

Aannames, altijd leuk..... García is pure onkunde en amateurisme, dat bewijst hij in een wedstrijd als deze helemaal zelf. Grijpt niet in, wisselt pas na de 0-3, wijzigt tactisch niks en moddert wat aan met een of ander romantisch beeld van hoe leuk het zou zijn als Twente kon combineren. Ontslaan heeft geen zin, echt te laat voor. De eer houdt hij ook niet aan zichzelf dus leidt hij ons de degradatie in, daar ben in al maanden van overtuigd. Het spel, de instelling, het ontbreken van tactiek of herkenbaar voetbal, nooit ern plan B hebben en een wisselbeleid om van te janken hou je nooit ongestraft 34 westrijden vol.

29 februari 2020 om 23:00

Er zal op Garcia Garcia echt wel wat aan te merken zijn, maar het klimaat in Enschede is al jaren extreem lastig en het ziet er niet naar uit dat dit heel snel verandert. Al zoveel trainers op rij die daar struikelen. En dat waren ook niet de minsten. Denk dat ze Hans de Koning hadden moeten pakken. Een down to earth trainer die een verleden heeft daar en beter past bij de huidige staat van de club.

29 februari 2020 om 23:07

Natuurlijk is het klimaat lastig. Het verloop ging van kampioenskandidaat naar een te groot verwachtingspatroon naar randje faillissement. Zeker als een club in overlevingsmodus zit, moet je als coach stevig in de schoenen staan. Het is niet goed, maar in de voetballerij is het zeer zeldzaam dat als een club die failliet dreigde te gaan (of uberhaupt een club in een langdurige crisis), het geen trainerskerkhof werd.

29 februari 2020 om 23:09

De Koning had ook mijn voorkeur maar Ted had op het tweede niveau in Denemarken García als assistent aangesteld en leek het wel aardig om hem eens wat ervaring op te laten doen als hoofdcoach, en ja, inderdaad bij een grote club waar je onder het vergrootglas ligt ivm de vele zeperds die voorgangers bleken en mismanagement in het verleden waar nog steeds onder geleden wordt. Die keuze is ook niet uit te leggen, daar had een rustige, natuurlijk overwicht, leider moeten staan. Nu staat er een amateur die denkt dat hij FM op de PS4 speelt. Wel wat op aan te merken... het kan echt niet, hij moddert maar wat aan.

1 maart 2020 om 04:14

Ik vind sowieso dat supporters zich teveel rechten toeeigenen. Mensen denken dat als ze wekelijks een kaartje kopen, dat ze ineens het recht krijgen om iets te vinden van het beleid etc. Dit zie je bij heel veel clubs en dat komt over het algemeen het beleid niet ten goede. Bij Twente vind ik dat de supporters ook wel een zware stem hebben in het trainerskerkhof. Een Hake die het met zeer beperkte middelen toch vrij aardig doet, moet het veld ruimen voor een grotere naam. Pusic liet geen leuk voetbal zien, maar promoveerde wel en werd weggehoond en nu wordt de volgende trainer weggepest. Natuurlijk zal het allemaal beter kunnen, maar in Twente is men wel erg kritisch voor een degradatiekandidaat en lieten hun stem wat mij betreft teveel horen, want wie er ook zit, het is toch elke keer hetzelfde verhaal dat het niet goed genoeg is.

1 maart 2020 om 07:32

Disparvulgo, geloof mij.. als je club door wanbeleid bijna ten onder is gegaan, wordt je als supporter vanzelf kritisch op het beleid. Wat betreft het trainers kerkhof ben ik wel met je eens. Hake had niet weg gehoeven, en Pusic van mij persoonlijk ook niet (niet mooi, wel effectief hebben we juist nu nodig).

1 maart 2020 om 08:45

Hake werd gedragen door het publiek, snap niet waarom je hem aanhaalt....

1 maart 2020 om 17:39

De roep om Verbeek was al heel lang aanwezig vanuit Twente, vooral vanuit de supporters. Iedereen vond Hake oké, maar de supporters vonden het ook massaal prima dat hij het veld moest ruimen voor Verbeek, vandaar dat zijn naam er ook bij staat, maar inderdaad wel iets anders dan bijvoorbeeld Pusic.

2 maart 2020 om 14:22

Op basis waarvan zou Hans de Koning een goede kandidaat zijn dan? Verbeek heeft ook een hart voor de club en faalde opzichtig. Dat kan in tijden van overleven sneller tegen je werken dan dat het voor je werkt. Bovendien bestaat z'n CV toch voornamelijk uit kleine clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Wie zegt dat hij de ervaring heeft om een club als FC Twente te leiden? Vorig jaar kwamen supporters ook al met de naam Andre Paus aanzetten die nog nooit hoofdtrainer is geweest van een profclub...

2 maart 2020 om 18:16

Paus zou ik ook echt niet zien zitten, Hans heeft in ieder geval wat meer eelt op de ziel.

29 februari 2020 om 23:03

Er is geen geld om hem te ontslaan en het heeft geen nut. Bovendien gaat Rutten niet inspringen zolang de middelen beperkt zijn. Die wil de kerel van de club uithangen zonder het risico te lopen gezichtsverlies te leiden. Daar heb je ook niet veel aan. FC Twente is inderdaad een trainerskerkhof geworden, maar goed; welke club in een dergelijke situatie als dat van FC Twente overkomt dat niet?! De club stond op het randje van faillissement en dan is het voor trainers gewoon heel moeilijk werken. Daarvoor was het verwachtingspatroon te hoog (periode Adriaanse, Mcclaren 2 enzovoort).

29 februari 2020 om 23:12

Klopt Sirius, maar dat maakt García nog steeds volledig onbekwaam... omstandigheden, intenties, randvoorwaarden, klopt allemaal, maar hij is echt een hele slechte trainer.

Tjonge, jonge. Wat is dat toch met de arbitrage in Nederland. Een beetje contact en de bal op de stip. Dan denk je, dit herstelt de Var, maar uiteindelijk weet je wel beter. Zie ook de pingel bij PEC - Vitesse op het einde van de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd werd ook duidelijk dat die trainer van Heerenveen niet zo veel kijk heeft op spelers. Vorige week zagen we Halilovic als speler uitblinken, en vanavond ook weer. Dan hoor ik hem zeggen: wij zien hem ook op de training. Met een blinddoek voor? En dan wissel je de twee gevaarlijkste spelers voorin en de speler met de fijne pass, en laat je dat blinde paard van Bergen staan. Logisch dat je de voorlaatste 8 wedstrijden maar drie keer gelijk speelde.

29 februari 2020 om 22:57

Probleem lag hier niet bij de var. Ja het was een belachelijke beslissing maar er was licht contact. Dan is het logisch dat de var niet ingrijpt. Anderzijds, de var ziet hoe licht het is en zou dus kunnen ingrijpen. Lastig lastig..

29 februari 2020 om 22:59

Ach ja, bij Heerenveen werd er in ieder geval gewisseld. Drie spelers liepen de laatste 10 minuten op de laatste benen en voetballend was het ook niet goed. Je staat ook nog eens achter en moet scoren. Dan vraag ik me wel af hoeveel meer redenen je nog nodig hebt om wissels in te brengen.

29 februari 2020 om 23:01

De wissels vandaag vond ik niet slecht. Halilovic kwam niet meer in het spel voor, Veerman zat er ook niet meer lekker in. Akujobi viel goed in. Odgaard had van mij niet gehoeven. Hoegh was logisch op het laatst.

29 februari 2020 om 23:56

Vond het ook geen pingel. De grensrechter zat er ongeveer een stuk of 25 keer naast aan beide kanten. Zat op 1 lijn met de zijlijn, ongelooflijk dat zo’n man ook nog betaald krijgt. Echt tenenkrommend slecht.

Maar goed, García bereidt je voor, we gaan nu 2 x op rij 0 punten halen dus de druk zal er de eerstkomende thuiswedstrijd echt op zitten, rechtstreekse concurrent en wij staan dan inmiddels 16e..... niet gaan janken en wijzen en indekken maar gewoon normaal doen en 11 slagers het veld in sturen.

Die penalty tegen was weer te belachelijk voor woorden, dan hadden we tegen ADO ook twee moeten hebben. We hebben eindelijk weer eens de winst, nu alleen nog zorgvuldiger met kansen omgaan want dan had deze wedstrijd niet spannend meer geworden.

Weer een slechte wedstrijd. Na alle goede wedstrijden.snap alleen niet dat er zoveel zijn die roepen voor het ontslag van Ted en Garcia. Natuurlijk maakt Garcia er weinig van en heeft Ted pure wanhoop gehaald. Maar Twente heeft het geld niet om ze te ontslaan of om betere spelers aan te trekken.wat ik ze wel kwalijk neem is het niet gebruiken van jeugd. Mag dan nog slechtere zijn, het kan ook een boost geven aan de resterende jeugd. Dat er toch een kans is om voor Twente in de basis te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord2212
5.FC Twente2111
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper100
P. BochniewiczVerdediger101
S. FloranusVerdediger100
L. WoudenbergVerdediger101
R. KongoloMiddenvelder101
J. VeermanMiddenvelder103
H. VeermanAanvaller108
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

4 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 11 0 0 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
2016/2017 Jong Twente 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

FOX Sports speculeert meteen over transfer van FC Twente naar Ajax

De analisten van FOX Sports hebben zaterdagavond genoten van Joël Drommel tijdens de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente (1-2). De 24-jarige keeper, vorige maand voor het eerst opgenomen in de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren