Kees van Wonderen volgt Jack de Gier op in Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag, 29 februari 2020 om 10:15Yanick Vos • Laatste update: 10:16

Kees van Wonderen gaat na dit seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De oud-international zet zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De voormalig assistent-bondscoach van het Nederlands elftal was onlangs nog in beeld bij NAC Breda, maar moest daar voorrang verlenen aan Peter Hyballa.

Van Wonderen stapte onlangs uit de staf van het Nederlands elftal omdat hij op eigen benen wilde staan. “Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien", aldus Van Wonderen op de clubwebsite.

“Dat zegt iets over zijn ambities, die ook sterk terugkwamen in onze gesprekken", reageert technisch manager Paul Bosvelt over het feit dat Van Wonderen vertrok bij Oranje. "Kees van Wonderen heeft met name vanuit de Nederlandse jeugdteams veel ervaring met het werken met jonge spelers. Daarnaast heeft hij als assistent-trainer een uitstekende indruk gemaakt op topniveau.”

Van Wonderen wordt in Deventer de opvolger van Jack de Gier, die een aflopend contract heeft in De Adelaarshorst. “We zijn afgelopen zomer bewust een verbintenis voor één jaar aangegaan met elkaar”, legt Bosvelt uit. “Jack kon zich revancheren na een moeilijk seizoen bij NEC; wij hielden richting volgend jaar de opties open. Voor beide partijen heeft dat zo uitgepakt, waardoor we zonder hard feelings en met volle focus het seizoen gaan afmaken. Want we hebben nog veel om voor te spelen. Daarom is het belangrijk dat iedereen nu duidelijkheid heeft.”

De Gier zegt de keuze van Go Ahead Eagles te respecteren. “Ik heb het hier goed naar mijn zin en had ook zeker door gewild. Maar de clubleiding heeft uitgelegd dat ze op bepaalde vlakken andere ideeën hebben, en dat heb ik te respecteren”, zo geeft de huidig Go Ahaed-trainer aan. “Zo gaat het in het voetbal. Nu gaat ook weer de focus op de belangrijkste fase van het seizoen. Ik ben een teamplayer en hoe beter we het seizoen afsluiten, hoe beter dat ook is voor mijn eigen toekomst. Zo simpel is het ook weer."


Poll

Goede zet van Go Ahead Eagles?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door dutchy77)

Waarom gaat Kowet niet gewoon verder met de Gier? Er wordt gewoon stabiel voetbal gespeeld. Zo bouwen we nooit iets op. Op de 1 of andere manier schiet Leon Vlemmings mij als eerste te binnen, wat niet echt een succes was... hopen dat van Wonderen bij de Eagles past

29 februari 2020 om 11:01

Wedstrijden zijn niet om aan te gluren, geen lijn, niet het gevoel dat spelers beter worden.... Heel veel gelijke spelen kan je niet echt blij mee zijn

29 februari 2020 om 17:47

Dat is misschien wel zo, maar het gaat altijd om resultaat. Welke trainer je er ook voor zet, de Graafschap en Cambuur doen het altijd beter. De financiele middelen in Deventer zijn erg beperkt. Aandeelhouder Kroes geeft volgens mij niet graag geld uit en dit zorgt er ook voor dat de Gier en de Eagles niet bij elkaar konden komen om een nieuwe verbintenis aan te gaan. Terugkomend is play offs halen gewoon doelstelling en deze wordt gehaald. Voetbal draait uiteindelijk om de punten

29 februari 2020 om 20:16

bosvelt en Wonderen hebben samen gespeeld en de EL gewonnen met Feyenoord... 1+1 = 2 of zie ik het verkeerd?

Lijkt mij een prima keuze (gevoel), kan dit niet echt onderbouwen aangezien hij nooit echt ergens hoofdtrainer is geweest, maar heeft wel veel kunnen leren bij grote clubs/nationaal elftal. Ik had het ook niet erg gevonden als ze verder gingen met De Gier. Het voetbal zelf kan weliswaar beter uitgevoerd worden, maar qua resultaten doen ze het helemaal niet slecht.

Onbegrijpelijk dit nu al bekend te maken. Los van of de Gier het wel of niet goed doet, je moet alleen maar focussen op play offs halen. Ookal wil je niet je krijgt je altijd spelers die bij een meningsverschil niet meer de volledige focus hebben en minder geven omdat trainer toch weggaat. Overigens denk ik dat dit sowieso vanuit Alex Kroes komt, die wil jonge spelers opleiden en met winst verkopen. Deze trainer is goed met de jonkies. Althans dat wordt gezegd..

29 februari 2020 om 17:25

Inderdaad niet handig het nu al te zeggen, onbewust gaan ontevreden spelers nu al minder hard lopen voor De Gier denk ik.

Snap ik niks van. Als trainer nog amper wat bewezen. Kan net zo goed four als goed uitpakken

Ik denk niet dat dit zo zeer alleen een keuze is van Alex Kroes. Ja die wil jonge spelers opleiden en met winst verkopen om zo meer budget te krijgen. Alleen kijk even naar de connectie tussen Paul Bosvelt & Kees van Wonderen. Kees was vorig jaar al 1 van de gegadigden om trainer te worden. Persoonlijk denk ik een goede keuze. Ondanks dat de resultaten goed zijn, is het voetbal niet heel erg best. Worden sommige spelers het hand boven het hoofd gehouden en word er belachelijk gewisseld.

Dus je gaat als assistent weg van het nederlands elftal, om vervolgens pas volgend jaar als hoofdcoach aan de slag te gaan. En mist daardoor een EK..... Niet echt een hele slimme keuze van onze Kees.

29 februari 2020 om 17:26

Nu kan hij zich al wel goed voorbereiden voor z'n nieuwe club...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Actuele wedstrijden

3 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren