Arsenal is ondanks droomdoelpunt van Aubameyang klaar in Europa

Donderdag, 27 februari 2020 om 23:35Daniel Cabot Kerkdijk

Arsenal is donderdagavond in de zestiende finales van de Europa League gestrand. Een week na de 0-1 zege bij Olympiacos ging het team van Mikel Arteta in eigen huis met 1-2 onderuit. De eindstand uit het heenduel stond in het Emirates Stadium ook na negentig minuten op het scorebord, waarna een noodzakelijke verlenging volgde. Daarin maakte Pierre-Emerick Aubameyang weliswaar een schitterend doelpunt, maar de late treffer van Youssef El-Arabi gaf de doorslag.

Arteta koos bij Arsenal voor een sterke basiself na de nipte overwinning van vorige week in Griekenland. The Gunners domineerden de eerste helft, maar speelden zeker niet groots en moesten halverwege genoegen nemen met een doelpuntloze ruststand. Nicolas Pépé schoot uit een vrije trap op de vuisten van doelman José Sá, maar hoefde Olympiacos nauwelijks kansen weg te geven in de eerste helft.

Na acht minuten voetballen in de tweede helft wist Olympiacos zelfs op voorsprong te komen in Londen. Shkodran Mustafi zat mis bij een hoekschop van de Grieken, waarna Pape Abou Cissé met het hoofd de 0-1 op het scorebord bracht. Olympiacos leek via Konstantinos Tsimikas direct door te pakken, maar Bernd Leno hield Arsenal met een uitstekende redding op de been. Ondertussen nam de onvrede in het Emirates Stadium toe en werd het spel van Arsenal er niet beter op, al konden de bezoekers daar niet van profiteren.

Het was aan Sá te danken dat Olympiacos een verlenging mocht spelen, daar de doelman een sublieme reactie in huis had op een heerlijke inzet van Pépé. In de eerste helft van de noodzakelijke verlenging kwam het scorebord niet in beweging, al kreeg Bruno Gaspar een grote kans. Hoewel de verdediger op de rand van het strafschopgebied tijd had om de bal goed aan te nemen, koos hij voor een volley die de nodige precisie miste.

Een dure misser, daar Arsenal na 113 minuten op schitterende wijze op 1-1 kwam. Na een voorzet van Mesut Özil vanaf rechts mislukte een kopbal van Gabriel Martinelli, maar dankzij een sublieme omhaal van Aubameyang kwam het team van Arteta alsnog op gelijke hoogte. Het was echter Olympiacos dat aan het langste eind trok. Een heerlijke indraaiende voorzet van Giorgos Masouras na 118 minuten spelen werd door El-Arabi in de rechterhoek gedrukt: 1-2.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door samcro)

Tja aan het eind van de dag blijkt er niet zoveel veranderd te zijn. Wat wil je met zo een slap zooitje kevers? De middenvelders spelen allemaal 200% risicoloos waardoor er 0 verticale ballen gegeven worden. Er is totaal geen beweging in de ploeg. Daar komt nog eens bij dat het bij zoveel spelers aan kwaliteit ontbreekt. Ik licht er even een paar uit: Pepe heeft een leuke dribbel, is verder een blind paard; Lacazette is wel genoeg over gezegd; Aubameyang staat op zijn verkeerde positie en voegt behalve zijn goals niets toe en op het middenveld staan 2 identieke spelers. Bovendien laat Xhaka al jaren zien niet genoeg te zijn. Ook gaat het ten koste van Ozil zijn kwaliteiten door met de 2 meest statische middenvelders ooit te spelen.

27 februari 2020 om 23:42

Arsenal had gewoon Ziyech moeten halen, maarja met dat beleid van Arsenal mag je al blij zijn dat ze Mustafi hebben als verdediger.

27 februari 2020 om 23:43

Denk dat ie daar zelf niet op zat te wachten, zeker aangezien de kans groot is dat ze weer geen cl gaan spele

27 februari 2020 om 23:46

Naja Ziyech gaf meerdere keren aan dat hij een Arsenal fan is en fan is van Ozil, maar goed zoals ik al zei Arsenal heeft Sowieso geen aankoop beleid.

27 februari 2020 om 23:43

Ik snap sowieso niet wat xhaka toevoegt. Verdedigend pover, handeling snelheid van een paard en speelt altijd zo risicoloos. Speelt de laatste wel goed maar als je daar een middenvelder zet met meer kwaliteiten ga je er zo erg op vooruit. Pépé was de enige die wat probeerde vandaag maar het kwam er inderdaad niet uit, en die lacazette... Die zou op dit moment bij Newcastle niet eens basis staan.

28 februari 2020 om 00:00

Er zullen veel spelers weg moeten, ondanks kleine oplevingen onder Arteta. Xhaka speelt onder Arteta goed tot vandaag bijvoorbeeld. Alleen alsnog wil ik hem weg hebben. Idem voor Mustafi, Sokratis, David Luiz en Lacazette bijvoorbeeld. Aubameyang is de enige speler die top is in onze selectie.

Doesn't get more Arsenal than this. Auba scoort een geweldige omhaal en mist een intikkertje. Nou bounce back en ga voor top4. Marvin's Room afspelen de rest van de avond😭😭

27 februari 2020 om 23:44

Top 4 is 100000389x moeilijker dan dit was. Zeker omdat Olympiakos helemaal niet goed was. Man man man. Zwak. Auba mag van mij die intikker missen bij wijze van spreken, want hij scoort tenminste nog. De rest verpest het echter. Lacazette verprutst hoogstpersoonlijk 350472 kansen. Bah. Echt teleurgesteld nu!

28 februari 2020 om 00:01

4e plaats wordt het ook niet meer. Je hebt The Wolves, Spurs, Chelsea, Manu en Sheffield die hoger staan en ook voor de 4e plek gaan. Dit was de enigste manier.

28 februari 2020 om 00:13

We moeten voor plek 5 en die gat is maar vier punten.

28 februari 2020 om 00:07

Kleine kans nog plaats 5 gaat ook de champions league in toch? Omdat city niet aan de championd league mee mag doen

28 februari 2020 om 00:09

Daar kun je helaas niet vanuit gaan JesseRengelink. City heeft beroep aangetekend, wat hoogstwaarschijnlijk de straf sowieso een jaar verlaat. En de kans dat ze het beroep winnen is er ook gewoon. Dus plek 4 moet het zijn en dat gaat Arsenal gewoonweg niet op eigen kracht halen....

28 februari 2020 om 00:14

Nee klopt helaas word dat een hele lastige opdracht. Toch maar hopen dat straf niet wordt verlaat en dat je volgend seizoen een sterker en beter elftal hebt staan. Dit is al een verloren seizoen dus moet je er gebruik van maken en gaan bouwen

28 februari 2020 om 00:21

Verschil is wel dat City al een keer werd bestraft door UEFA. CAS gaat niet alles met een jaar verzetten.

Arsenal was al enige ploeg nog onverslagen in 2020. En juist nu moeten ze verliezen. Zal zuur smaken.

Same old Arsenal again. Man, dat we dit niet eens over de streep kunnen trekken... Ik heb medelijden met Aubameyang, dat hij met zulke kneuzen in een team zit.. Dan redt hij ze op het eind en dan nog verpesten ze het. Echt, dit is echt teleurstellend weer. Voornamelijk omdat dit de enige echte kans was op CL deelname volgend jaar! Ik baal hier echt van.

Vorige week hadden we zoveel kansen, je had gewoon minimaal met 0-3 moeten winnen zodat deze match nergens meer om ging. Maar nee we missen kans na kans, die gemiste kans van Auba zegt wel genoeg eigenlijk.

27 februari 2020 om 23:46

Tsja dat krijg je als lacazette ze niet maakt. Verprutste vorige week 3 niet te missen kansen.

27 februari 2020 om 23:52

Weg met die vent.. Kan er echt helemaal niks meer van. Werkelijk maximaal frustrerend om naar te kijken. Volledig aan onszelf te danken dat er volgens jaar sowieso geen CL meer in zit.

Grootste banter club van Europa dit. Dieptriest, verder niets aan toe te voegen. Ik ga nu janken.

27 februari 2020 om 23:50

Grappig. Hier een fan van een mede banter-club die vorig jaar ook door Olympiakos werd uitgeschakeld, in, (!) nota bene de groepsfase.

27 februari 2020 om 23:57

Treurig hoe beide ploegen zijn afgezakt. Maar ja zulke grote clubs zullen nooit klein worden en we komen weer terug uiteindelijk.

28 februari 2020 om 00:53

ik huil met je mee

Tja wat kan ik zeggen.. We hebben het onszelf weer veel te moeilijk gemaakt. Daarna gaan we nog verder en zie je dat we niet eens zo slecht spelen en tonen we veerkracht. Uiteindelijk scoort Aubameyang een mooie goal en ben je zo blij om het een paar minuten later weer verpest zien te worden door de verdediging van Arsenal. Daarna mist Auba nog een grote kans maar hij is de laatste speler waarop we boos mogen worden. Verder heb ik niks te zeggen over deze verloren seizoen. Gewoon Arteta laten bouwen aan volgend seizoen..

28 februari 2020 om 00:10

Je ziet wel dat de kwaliteit er is! Volgend jaar met saliba erbij ben je meteen sterker. Mustafi verbaasd mij de laatste wedstrijden heel erg. Was de beste van de verdedigers vandaag

Op die manier de 1-1 maken en in de laatste seconden zo'n kans missen....aubameyang in een notendop. En de 1-2. Begon allemaal bij die terugspeelbal (van Xhaka?) op Leno en Leno die het ineens weer in zijn broek doet en een corner weggeeft. Echt ongelooflijk. Een vrije bal, niets aan de hand, alle tijd, maar nee per se terug naar de keeper...

27 februari 2020 om 23:51

Aubameyang in een notendop? Hoe bedoel je die? Want bij mijn weten verliezen we hier niet door zijn in extremis gemiste kans..

27 februari 2020 om 23:56

Nouja eigenlijk wel, maar ik begrijp wat je bedoelt. En dat Aubameyang te vaak van dat soort kansen mist. De juist echt grote kansen.

28 februari 2020 om 00:03

Tja daar ben ik het niet mee eens. Uiteindelijk verlies je hier door de verdediging, de meest slechte vorm van Lacazette en een zwakke mentaliteit. De enige reden dat je überhaupt nog op "voorsprong" komt is door een genialiteit van Aubameyang. Dat hij daarna een makkelijkere kans mist is vervelend, maar het is hem vergeven in mijn optiek. Laten we vooral bidden dat Aubameyang wil blijven, want zonder hem zijn we een rechter rijtje team. En laten we vooral zo veel mogelijk kritiek hebben op de rest van de spelers, want 90% van de tijd laten zij juist Arsenal en Aubameyang in de steek.

28 februari 2020 om 00:35

Ik zeg toch ook niet dat ik het hem per se kwalijk neem? Ik vind alleen dat ie te veel van dit soort grote kansen mist. En in dit geval. Als je hem wel maakt ben je door... Hoe slecht de rest van het team dan ook is, doorbekeren en een goede flow kan wonderen doen.

En ja Auba zou moeten blijven want anders wordt het helemaal kansloos. Maar dat is meer omdat er niemand van enige kwaliteit nog naar dit Arsenal wil. Als je nu €60 miljoen voor Auba kon vangen moet je het eigenlijk gewoon doen. Alleen wat je ervoor terug gaat halen gaat zeer waarschijnlijk slechter zijn...Maar nogmaals, voor Arsenal is Auba super. Blijf het wel een enorme fout vinden dat er zoveel voor Pepe is neergelegd. Och wat hadden die centen beter geïnvesteerd kunnen worden..

Wat Pepe vandaag heeft laten zien is ongelooflijk maar dan echt belachelijk slecht. Draaien draaien draaien man dit is geen fifa20. Daarnaast is Bellerin erg slecht bezig de laatste weken en lijkt slechts 40 procent van zijn snelheid te hebben. Martinelli had veel eerder moeten worden gebracht voor Laca.

27 februari 2020 om 23:50

Echt droevig dit. De enige reëele kans op CL voetbal, ondanks dat we dat ook eigenlijk niet eens verdienen. Zo slap weg gegeven.. Echt triest.

28 februari 2020 om 00:01

Hij heeft wel een heerlijke voorzet zeg, een paar gevaarlijke ballen ingebracht.

28 februari 2020 om 00:04

Tja, maar als daar Lacazette staat dan gebeurd er niets mee. Die zou een doel van 40 meter breed nog missen op dit moment...

Ik snap dus niet dat Nederlandse clubs niet meer ervaren spitsen haalt zoals deze El Arab of Hamdallah die scoren aan de lopende band.Je kan niet alles bereiken puur gericht op jeugd en ontwikkeling soms moet je uit de box denken en gewoon een doelpunt machine halen met ervaring.

Zag vaak reacties voorbij komen dat de EL wel makkelijk gewonnen kon worden om zo nog CL te halen. Olympiakos wat nog de topper tegen PAOK in de benen had wint hier van het basiselftal van Arsenal, wat een blamage. Qua resultaten doet Arteta het erg slecht.

27 februari 2020 om 23:55

EL makkelijk gewonnen kon worden? Wie zei dat want dat is echt absurd, maar anyway helemaal met je eens dat het een blamage is. Arteta resultaten zijn zeker niet goed maar de spelers zijn nog schandaliger.

28 februari 2020 om 00:12

Spelbeeld is onder Arteta vele malen beter. Toen Emery met slecht spelbeeld won kon ik al aanzien dat het niet altijd goed zou gaan.

28 februari 2020 om 00:13

Ja daar ben ik met je eens, maar zijn opstellingen zijn meestal wel teleurstellend.

27 februari 2020 om 23:58

Niemand heeft gezegd dat Arsenal makkelijk de EL zou winnen. Veel Arsenal fans hebben gezegd dat dit de laatste kans op CL voetbal is.

Heb wel medelijden met de Arsenal fans. Weer geen CL waarschijnlijk. Lijkt tegenwoordig wel een trend trouwens in Europa, eerst een uitwedstrijd winnen en dan thuis alsnog het weggeven.

28 februari 2020 om 00:10

Hoezo weer geen CL? 5e plek is maar vier punten van ons af. City speelt geen CL volgend seizoen

28 februari 2020 om 00:12

Halen we niet. En City heeft beroep gedaan dus even afwachten of ze wel of niet CL gaan spelen.

28 februari 2020 om 07:58

Op deze manier halen we zelfs geen EL volgend jaar

Een hoop mensen zitten hier te huilen en af te geven op alles wat Arteta tot nu toe heeft opgebouwd.

Iedereen wist dat we niet vanaf dag 1 alles op een rijtje zouden hebben. We konden drie maanden geleden niet eens de bal twee keer overspelen. Dit is een lange termijn project en dan komen dit soort duels af en toe weleens naar voren.

En ik snap niet wie zegt dat dit de laatste kans was op CL. Hallo! we staan maar 4 punten achter op de 5e plek omdat City niet meedoet volgend seizoen.

28 februari 2020 om 00:13

Ik geef niet af op Arteta in ieder geval. En ik ben het met je eens wat betreft lange termijn project. Maar desondanks was dit vanavond echt echt echt slecht. En daar mag wat van gezegd worden. En jazeker, die was de beste kans op CL (en in mijn optiek laatste kans). Jij gaat al uit van een straf voor City, ik niet. Dat is namelijk nog niet zeker, dus kun je daar niet van uit gaan. City is in beroep gegaan. Dat beroep kunnen ze winnen, of het zorgt ervoor dat de straf met 1 jaar uitgesteld wordt. De kans is in ieder geval relatief groot dat City "gewoon" CL mag spelen. Dus niets 5e plek. De 4r plek gaan we niet halen en ik geloof ook niet dat we de 5e plek halen. We moeten nog tegen te veel tegenstanders waar wij moeite mee hebben. Nogmaals, ik steun Arteta volledig. Maar dit, en daarmee doel ik op de spelers en niet zozeer Arteta vanavond, is echt schandalig en Arsenal onwaardig. Ik heb medelijden met Aubameyang, dat hij met zulke losers in een team zit...

28 februari 2020 om 00:14

Het is nog niet zeker dat plek 5 ook CL geeft omdat City in beroep is gegaan volgens mij.

28 februari 2020 om 00:28

Lange termijn project, oke, helemaal mee eens. Maar hoe denk je dat CL mogelijk is als Arsenal verliest in eigen huis van Olympiakos? Dan ga je in de competitie toch nooit de anderen inhalen? Helemaal met ons schema.

28 februari 2020 om 10:22

somagunner, ben met je eens dat we naar de lange termijn moeten kijken en dat het jammer is dat er weer wat mensen onder hun steen vandaan kunnen komen om af te geven op Arsenal, maar dit was wel echt slecht... Overigens denk ik dat plek 5 geen recht geeft op CL omdat City het aan gaat vechten.

Ik zie mensen hier wel is zeggen dat Lacazette bij de Franse selectie moet zitten, maar de beste man is soms geen schim meer van wat hij was bij Lyon. Snap dat Deschamps lekker Giroud in de spits zet!

Tja, wat moet je hier van zeggen.. enorm bedroevend, echt enorm bedroevend.

Ik ben blij met Arteta tot op heden, maar wat hij bv qua drukzetten wil is niet te doen met Ozil en Pepe. Wat hij wil qua voetbal van achteruit is niet te doen met dit middenveld. Als ik kijk naar de selectie, dan zit je voorin best prima. Enige wat je moet doen is Laca lozen en een buitenspeler halen. Achterin is het niet super, maar 1 goeie cv erbij + Saliba kan al veel doen. Het grote probleem is het middenveld. Torreira als cvm is top, Xhaka als cvm niet. Leuk dat die het de laatste potjes prima doet, maar hij is te traag en te dom. Guendouzi is er nog niet klaar voor om elke wedstrijd te presteren en Ceballos is ook nog twijfel. Twee top middenvelders zijn het meest nodig, mja wie?

28 februari 2020 om 02:34

Helemaal mee eens. Ik was paar jaar geleden fan van Carvalho, maar heb hem sinds hij bij Betis speelt bijna nooit meer zien spelen. Leek me een leider (directe vervanger van xhaka)..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
K. HeinKeeper
B. LenoKeeper
T. SmithKeeper
Cédric SoaresVerdediger
BellerínVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1188 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Fenerbahçe 10 0 1 0
2020/2021 Arsenal 0 0 0 0
2019/2020 Arsenal 18 1 1 0
2018/2019 Arsenal 24 5 2 0
2017/2018 Arsenal 26 4 4 0
Laatste voetbalnieuws

Gevoelige tape van Pérez: ‘Mourinho zei: ‘Mesut, ze neukt de hele selectie’’

Er is opnieuw een gevoelig audiofragment van Florentino Pérez uitgelekt. In de opname, gemaakt in 2012, bespreekt Pérez het liefdesleven van toenmalig Real Madrid-middenvelder Mesut Özil. Hij vertelt over een gesprek...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 24 juli
Een merkwaardige wending rond Goran Pandev. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren