Ajax start met basisdebutant en twee andere namen op middenveld

Donderdag, 27 februari 2020 om

Erik ten Hag neemt donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Getafe geen risico met Quincy Promes. De aanvaller begint op de bank bij Ajax, waardoor Danilo Pereira zijn basisdebuut maakt. Hij staat opgesteld als rechtsbuiten. Daley Blind is links achterin de vervanger van de geschorste Nicolás Tagliafico, terwijl er met Carel Eiting en Ryan Gravenberch twee nieuwe namen op het middenveld staan ten opzichte van vorige week. Ajax moet vanaf 21.00 uur voor eigen publiek een 2-0 achterstand zien goed te maken in de zestiende finale van de Europa League.

Het nieuws over de absentie van Hakim Ziyech was deze week een grote klap voor Ajax. De spelmaker heeft een terugslag gekregen in het herstel van zijn kuitblessure en behoort daarom niet tot de wedstrijdselectie. Tagliafico is geschorst vanwege een gele kaart die hij vorige week in Spanje incasseerde, terwijl de inzetbaarheid van Promes de afgelopen dagen twijfelachtig was. Hoewel de aanvaller de groepstraining maandag hervatte na een hamstringblessure, liet Ten Hag woensdag op de persconferentie in het midden of Promes een basisplek zou hebben.

De geschorste Tagliafico wordt vervangen door Blind, die samen met Sergiño Dest, Perr Schuurs en Lisandro Martínez de achterhoede vormt. Edson Álvarez, die in Spanje nog in de basis begon, zit op de bank. Omdat Martínez een linie terugzakt en Ziyech niet meedoet, ontstaat er ruimte voor een nieuwe naam op het middenveld. Carel Eiting heeft voor het eerst in vijf officiële wedstrijden een basisplek; zondag deed hij de tweede helft mee in het competitieduel met Heracles Almelo (1-0 nederlaag). Ryan Gravenberch, die wel in de basis stond in Almelo, mag zich tegen Getafe opnieuw laten zien vanaf de aftrap.

De voorhoede wordt gevormd door Danilo, Dusan Tadic en Ryan Babel. Zondagavond maakte Danilo als vervanger van Babel zijn debuut voor Ajax, achttien minuten voor tijd. Hij kon zich toen amper laten zien: Ajax was aanvallend onmachtig en Danilo kwam nauwelijks in balbezit. Kort na zijn invalbeurt maakte Cyriel Dessers het enige doelpunt van de wedstrijd. Danilo speelde al 42 wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij 24 keer scoorde. Hij kwam in de zomer van 2017 voor twee miljoen euro over van Santos.

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Schuurs, Martínez, Blind; Gravenberch, Van de Beek, Eiting; Danilo, Tadic, Babel.

Wisselspelers Ajax: Varela, Álvarez, Marin, Ekkelenkamp, J. Timber, Huntelaar, Promes.


Poll

Gaat Ajax zich ten koste van Getafe plaatsen voor de achtste finale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door ideefiks)

Ik heb er weinig vertrouwen in, met deze opstelling..

27 februari 2020 om 19:52

Kom op man! Een beetje vertrouwen zeg. Heb een eens een beetje vertrouwen in deze mooie club! Ze gaan vanavond alles geven. Hopen op een CL-sfeertje!

27 februari 2020 om 19:55

@RyanBabel8 hoe kan je nog vertrouwen hebben als Eth onnodig extra wijzigingem doorvoert??!! Blind moet LCV. Martinez liefst middenveld, maar als je niet durft Familio-Castilo op te stellen, dan had Martinez beter linksback kunnen spelen. Die man heeft loopvermogen en blijft gaan. Voor het voetbal heb je juist Blind nodig op LCV. Jammer Babel weer. Had liever vd Beek vrije rol op links gezien en Marin op 10.

27 februari 2020 om 19:56

Inderdaad wat een aanfluiting

27 februari 2020 om 19:58

Erik Ten Hag is echt wel gewoon een mietje hoor. Ben het zelden eens met zijn keuzes dit seizoen. Laat idd Martinez gewoon lekker op 6 en een echte linksback die het uitstekend doet in Jong gewoon opstellen.

27 februari 2020 om 19:59

Iedereen weet het weer beter.

27 februari 2020 om 20:00

Dan hoop ik dat jij vandaag is een keer presteert Ryan!

27 februari 2020 om 20:01

@taxidriver213 als ze nou met deze namen steeds spelen en we winnen hoor je mij niet zeggen dat ik het beter weet hoor. Maar het loopt gewoon niet en Ten Hag blijft dezelfde rare keuzes maken.

27 februari 2020 om 20:02

Ben het nooit eens geweest met zijn keuzes. Vorig jaar was gewoon toeval. Wel heel mooi

27 februari 2020 om 20:08

Vorig jaar was geen toeval, vorig jaar hadden we Frenkie en dat scheelt een slok op een borrel.

27 februari 2020 om 20:10

Ik mag hopen dat Babel eens de pannen van het dak speelt, want die is echt rampzalig. Maar we hebben niets beters.

27 februari 2020 om 20:15

Nee vorig jaar was geen toeval, daar maakte die de juiste keuzes meestal ondanks dat jij het er niet mee eens was @fc buurman. On. Ik vind het ook vaak rare keuzes DIT seizoen, ik hoop dat het anders uitpakt zodat ik EtH achteraf wel gelijk kan geven, ipv het onder de noemer "toeval" te plaatsen.

27 februari 2020 om 20:31

Waar het mij om gaat is dat ik niet begrijp dat je Blind links back zet, terwijl je al met de onervaren schuurs centraal speelt, verder weet ik bijna zeker dat Marin, en zélfs Alvarez het tegen deze ploeg beter doen op het middenveld dan Eiting, die nog niks heeft laten zien. Maar goed, ik hoop natuurlijk dat ze het tegendeel bewijzen en vandaag eindelijk weer eens laten zien waar Ajax voor staat @RyanBabel8

27 februari 2020 om 21:54

Nou wat zullen we ervan zeggen: het is bagger. Als je je als Martinez zo te kakken laat zetten bij die 0-1, dan ben je al heel snel klaar. Schuurs moet de poep van tussen zijn billen halen en Eiting moet eens stoppen met verstoppertje spelen. Kansloze missie.

27 februari 2020 om 19:58

Ik geef je groot gelijk. Het kijken niet eens waard.

27 februari 2020 om 19:59

En hoe. Als jij mij verteld had dat de basis van Ajax 10 maanden na de halve finale CL zou bestaan uit Dest, Schuurs, Gravenberch, Eiting, Babel en Danilo had ik je voor gek verklaard. Natuurlijk zijn er veel blessures, maar het is echt armoede troef dit. Lijkt me een kansloze zaak.

27 februari 2020 om 20:02

Kansloze missie met dit team

Ideale schoonzoon eiting kan je toch niet in deze wedstrijd voor de leeuwen gooien. Vond Alvarez het helemaal niet slecht doen de vorige keer.

27 februari 2020 om 19:49

O ja, en Schuurs heeft nog geen wedstrijd zonder grote fouten gespeeld. Wordt zo overhyped.

27 februari 2020 om 20:06

Overhyped? Door wie precies?

27 februari 2020 om 20:25

Frank de Boer maakte op jonge leeftijd ook heel veel fouten, De Ligt maakte ze ook geregeld. Dat hoort bij de ontwikkeling. Niet spelen is geen fouten maken en geen fouten maken is je niet ontwikkelen. Met Schuurs komt het wel goed.

27 februari 2020 om 19:50

Juist wel. Nu zo veel mogelijk voetbal erin. De spoeling is ook dun

27 februari 2020 om 19:54

Ik hoop dat die Gravenberch vanavond eens met het gas erop gaat spelen. Het middenveld moet toch wel i staat zijn om Getafe zoek te spelen.

27 februari 2020 om 20:05

@Maas12 Eifting heeft wel mooie pass. Had hem zelf ook opgesteld. Martinez linksback, Eifting Gravenberch en Marin voor hen. Vd Beek linksvoor en Danilo rechtsvoor en Tadic spits.

27 februari 2020 om 20:22

Je kan niet nemen dat je serieus Van De Beek linksvoor wilt zien??

27 februari 2020 om 20:28

@maas12 waarom niet? linksvoor hoeft niet meer achterlijn te halen en voorzet geven he. Hij heefr vrije rol en kan naar binnen trekken, zoals Ziyech op rechtsbuiten speelt. Babel voegt precies 0% toe op linksvoor. Dus blijft Donny beste keuze. Vaker zijn aanvallende middenvelders op wingerpositie gezet. Dus niet totaal iets vreemds.

27 februari 2020 om 20:46

Ik volg je wel een beetje, maar deze wedstrijd is alleen vd Beek de overgebleven klasse speler. Die moet daarom in zn kracht spelen

Ajax eruit, AZ eruit. Zeer matige Europese campagne voor het Nederlands voetbal.

27 februari 2020 om 19:50

Az staat 1-0 achter en moet ook nog steeds gewoon 1x scoren. Ze doen het helemaal niet zo slecht en maken echt nog gewoon kans

27 februari 2020 om 20:03

Nou wordt het wel erg lastig haha. Nog steeds niet onmogelijk!

27 februari 2020 om 20:06

2-0 inmiddels. pffff

27 februari 2020 om 20:51

Matig, zeg maar gerust schandalig. Echt schandalig wat AZ liet zien en schandalig wat Ajax liet zien vorige week. En dan heb ik 't niet eens over Psv, man wat een treurig voetballand is dit soms ook. Lask linz en getafe gaat het.

Hopen op een leuke pot maar denk helaas dat Ajax het niet gaat redden zonder ziyech

27 februari 2020 om 19:52

Met Ziyech lukte het vorige week ook al niet. Maar hoop toch een 3-0 in de 95e minuut ;-)

Kom op Ajax knallen vanaf de eerste seconde. Eruit met strijd! Al hoop ik natuurlijk dat we doorgaan maar zo niet, dan iig met strijd en goed spel

Ik had denk ik liever Traore gezien als buitenspeler. Ik snap wel dat hij Tadic in de punt wel zien omdat het vorig jaar zo succesvol was. De realiteit is helaas dat Tadic dit jaar niet de Tadic van vorig jaar is. Hij was vorig jaar subliem in de hele korte combinaties en liet het spel van Ajax, meer nog dan Frenkie, zo enorm snel gaan. Nu springen de ballen van zijn voeten komt het allemaal net even niet uit. Maar ja, Tadic zet je niet zo makkelijk op de bank en zelfs nog minder nu de selectie al zo dunbezet is.

27 februari 2020 om 20:17

Dat heet 'regression to the mean'. Vorig jaar was een enorme uitschieter van Tadic, je dacht toch niet dat, dat zijn normale niveau was?

Mooi voor Danilo dat hij zijn debuut maakt, maar ik zie het somber in. Dit middenveld heeft totaal geen creativiteit en dit seizoen is wel vaker gebleken dat Ajax geen creativiteit op het middenveld heeft, als Ziyech niet op het middenveld staat. Ik hoop op een 3-0 overwinning, maar ik denk dat dat niet zal gebeuren.

27 februari 2020 om 20:00

Eiting heeft zeker wel creativiteit. Het is alleen de vraag of dit toch wel lichte middenveld niet overlopen wordt.

Tja ik weet het niet. Hopen dat de Arena extra krachten kan los maken, aan de sfeer zal het niet liggen. Sinds tijden weer Tadic in de spits, dat is positief. Ook wel gedurfd om een debutant op te stellen maar goed, of het slim is is een tweede. Veel andere opties zijn er ook niet.

27 februari 2020 om 20:11

@Giesburts "veel andere opties zijn er ook niet" Jawel met vrije rol op links voor vd Beek, rechts Tadic, Marin op 10 en Traore spits

Oef. Ernstig gebrek aan creativiteit in dit team hoor. Hoe ambitieus het ook klinkt, ik denk dat Unuvar gewoon in de basis had moeten starten, is een van de weinige bij ajax die enigszins in de buurt komt van ziyech qua creativiteit

Hopen op een Chelsea scenario. 2 rode kaarten en een penalty. Alleen dat kan ons redden.

27 februari 2020 om 19:53

Wel graag voor het andere team dan en die penalty voor ons.

Gravenberch is een leuk talent en eiting heeft lekker gevoel in zijn schot/pass, maar laten het af en toe afweten. En dan zo een pot mogen starten. Je kan het ze niet kwalijk nemen achteraf. Is die Marin dan echt zo slecht, en/of mazraoui heeft toch ook regelmatig op het middenveld gespeeld.

27 februari 2020 om 19:55

Mazraoui is geblesseerd, en ja die Marin is echt zo slecht. Die kan nog geen bal fatsoenlijk aannemen

27 februari 2020 om 19:57

@Maas13 dat geldt ook voor Babel...Die blijft wel kansen krijgen terwijk hij huurspeler is.

27 februari 2020 om 20:01

Maar heb je wel andere opties ?

27 februari 2020 om 20:04

Ow dat van mazraoui wist ik niet, az al 2-0 achter dus hoop dat Ajax iets verder komt voor de nlse punten

Belachelijke keuze om Blind linksback te zetten. Blind is een geweldige CV, een geweldige Cvm, maar een hele matige linksback. In de as heeft hij bovendien veel meer invloed op het spel, wat handig is want Blind is je beste speler.

27 februari 2020 om 19:56

Snap de keuze ook gewoon echt niet. Zet gewoon lekker Martinez of Castillo linksachter man ! Ben het zo weinig eens met de keuzes van Ten Hag dit seizoen

27 februari 2020 om 20:03

Het blijft vreemd. Marinez ouds gehaald als de opvolger van Nico. Echter spreekt altijd iemand as ets op die positie als Nico niet speelt. Daarnaast ga je het team nog op een extra plek aanpassen.

27 februari 2020 om 20:54

Ja eens. Blind uit het centrum had ik ook nooit gedaan. Maar ja wat moet je anders. Hoe je ook schuift er wordt altijd minimaal 1 rare keuze gemaakt.

Eiting dit is echt armoede... vd beek op 6 marin mocht niet weg maar krijgt geen enkele kans speelde bij standard Luik prima kan ook vrije trappen nemen

27 februari 2020 om 19:58

Eifting is wel enige met goede pass. Marin had ik ooi graag op 10 gezien

Come on boys!!!! The death or the gladiools! Ja dit is denk ik de best denkbare opstelling met Promes er vanaf minuut 70 in ofzo? Hopelijk al twee rode kaarten voor Getafe en er dan gewoon 3 inschieten in de laatste 10 minuten.

Weinig vertrouwen in deze opstelling, allemaal jonge pikkies. Tuurlijk kan het in de Arena spoken, zeker met het publiek erachter, maar ik moet het nog maar zien. Ach ja, liever dat dit nu allemaal naar voren komt, dat Ajax van de zomer weet wat het te doen staat. Ajax moet weer flink investeren met de vertrekkende spelers, zeker als je het als de laatste jaren in Europa weer wilt mee doen. Hopen op een paar bevliegingen en dat de kansen erin gaan, dan hebben we de volgende Europese wedstrijd weer de nodige spelers terug.

Als je aan het begin van het seizoen had gezegd dat Ajax Europees zou spelen met Danilo, Gravenberch, Eiting en een aanvaller met roze haar in de basis, was je voor gek verklaard...

27 februari 2020 om 20:05

Zelfs nu verklaar nu verklaar die persoon voor gek. Ondanks dat de keuze beperkt is was ik hier niet voor gegaan .

Je moet 3 doelpunten maken en de nul houden. Dat belooft weinig goeds met een linksbuiten met 0 doelpunten en assists en een verdediger die ten minste 1 cruciale fout per wedstrijd begaat. Wil niet zeggen dat Alvarez de sterren van de hemel speelt, maar oogt toch wel wat degelijker dan Schuurs. Is daarnaast ook een speler met zo te zien 31 interlands voor Mexico en heeft zodoende de nodige ervaring voor een 22 jarige.

Ik was 1-3-5-2 gestart zoals ik gisteren al aangaf. Met Brobey en Traoré als twee spitsen. Fysiek sterk, beiden snel. Blind, Schuurs, Martinez achterin , Dest r. Kant, Tadic l.kant, vd Beek kort achter de 2 spitsen Alvarez, Gravenberg voor het verdedigende werk op middenveld

Ik wet echt niet of er een andere speler beschikbaar is voor de positie die Gravenberch bezet, maar zo ja, inwisselen! Gravenberch is allesbehalve balvast, heeft veel te weinig voetbalintelligentie voor het ajaxnivo dat nodig is om er een topclub van te maken.sorry, maar hij is niet de juiste man voor zijn positie.

Veels te veel onervaren spelers in de opstelling. Als de ervaren jongens bij ajax vorige week al helemaal uit hun spel werden gehaald door de sluwe spelers van Getafe, hoe moet dat dan met onervaren broekies Schuurs, Gravenberg, Eting, Danilo?

Ik weet niet waarom maar ik denk dat we door gaan. Niemand verwacht het en rationeel gezien is dat ook volledig terecht maar ik denk 2-0 en in de 115e minuut 3-0 en dan door.

Het zal een lastige avond worden. We missen ritme en spelers die de wedstrijd kunnen bepalen. Maar goed, de bal is rond en we zullen het zien. Als we er vanaf seconde 1 bovenop zitten en ons eigen spel spelen, kunnen we Getafe alle hoeken van het stadion laten zien! Let’s go!!!

Zie t somber in maar Hopelijk een snelle 1-0, publiek erachter en knalle. 🤪

Gravenberg en Eiting op het middenveld dat word vragen om problemen.Gravenberg is echt nog te licht voor dit soort wedstrijden liever Marin op zijn plek.

Zelfs als er 6831 middenvelders ontbreken speelt die Marin niet. Toegeven dat het een miskoop is, of dat je het niet zitten in hem zou je sieren trainert.

27 februari 2020 om 20:29

Er ontbreekt maar 1 middenvelder (Ziyech) hoor, maar Marin speelt wel bizar weinig onder Ten Hag inderdaad..

Marin is toch echt wel beter dan Gravenberch en Eiting die kunnen beter bij lucky Ajax spelen met het tempo waarop zij spelen. Marin heeft ook een goede trap wat een extra wapen kan zijn bij de vrije trappen de we sowieso veel zullen krijgen vanavond. Hoop voor Ten Hag dat het goed afloopt anders word het door de achterdeur naar buiten komende zomer.

Gravenberch en Eiting, 2 trage middenvelders. Die worden overlopen. Dan Schuurs de voorkeur boven Alvarez. Dat heeft hij ook wel verdiend, na zijn bijdragen in de laatste minuut tegen zowel AZ en Getafe. Dan weet je dat dit je sowieso 1 doelpunt tegen krijgt. Maar goed, die wijsneus uit Twente knoeit er toch al maandenlang op los, dus je kon dit verwachten. Hopelijk kunnen Ziyech en Promes tegen AZ wel spelen, anders gaat ook dat verkeerd. Al heb je dan wel de Pink Lady op links. Toch nog 1 bezienswaardigheid....

Is het raar dat ik gewoon geeneens zin heb om te kijken als ik deze opstelling zie. Armoedige opstelling.

Ach ach. Wat een opstelling weer. Ik begin steeds meer en meer te geloven dat Schreuder de tacticus, de onmisbare schakel was afgelopen seizoen.

Helaas zijn we weer terug in de situatie dat je niet echt uitkijkt naar een EL pot van Ajax. Ik heb er zeer weinig vertrouwen in.

Het is mij een volkomen raadsel hoe Ten Hag succes denkt te kunnen hebben tegen die sluipmoordenaars van Getafe met spelers van KKD niveau zoals Schuurs, Eiting, Gravenberch en Danilo. Het Heracles echec heeft die Twentse tuinkabouter dus niets geleerd.

27 februari 2020 om 20:52

Ja met die spelers ga je het niet redden. Tenzij Getafe een schandalige off day heeft. Ik zal kijken maat verwacht echt niets.

Iedereen weet het weer beter, eth moet het constant doen met een andere samenstelling door blessures. Heb er gewoon vertrouwen in.

27 februari 2020 om 20:56

Ha, daar hebben we hem. De nr.1 op de 30 smoezen lijst van Ajax. Nr.31 wordt nooit genoemd want die heet "gebrek aan kwaliteit".

Wat een gezeik man hierzo. Iedereen weet het wel beter vanachter zijn laptop/telefoonscherm. Juist in slechte tijden zie je echt wie de echte supporters zijn en wie niet

Dit Ajax combineert net zoals Barcelona eindeloos door, ACHTERIN. Je creeert er geen enkele kans mee. Dramatisch. Vreselijk. Oprichten en op naar -hopelijk- Europees voetbal voor aankomend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Klopp acht ‘topteam’ Ajax goed genoeg voor Premier League: ‘Dat is helder’

Liverpool-manager Jürgen Klopp is tevreden met het resultaat wat zijn team woensdagavond boekte op bezoek bij Ajax in de groepsfase van de Champions League. Door een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren