René van der Gijp geniet: ‘Met afstand de beste middenvelder van de wereld’

Woensdag, 26 februari 2020 om

René van der Gijp vond Kevin De Bruyne woensdagavond de absolute uitblinker in de kraker tussen Real Madrid en Manchester City (1-2). De analist zag hoe de 28-jarige Belg van City heerste op het middenveld en bovendien belangrijk was met een prachtassist en een penalty. "Op dit moment echt met afstand de beste middenvelder van de wereld, vind ik. Wat vind ik die jongen goed", zegt Van der Gijp in zijn analyse voor Veronica.

"Ik heb ongelófelijk genoten van De Bruyne. Goh, wat speelde die jongen een wedstrijd zeg", zegt Van der Gijp, die gevraagd wordt naar de sterke punten van de aanvallende middenvelder. "Alles, alles. Hij doet het in de fases waar het ertoe doet, hij is sterk aan de bal, hij brengt rust. Weet je, hij wordt al niet meer verdedigd als hij aan de bal is. Ze (de tegenstanders, red.) denken: laten we maar even kijk wat er gebeurt, want hij geeft hem toch niet weg aan de tegenpartij."


De Bruyne zelf werd na afloop door Veronica geconfronteerd met de uitspraken van Van der Gijp. "Of hij gelijk heeft? Goh, ik moet mijn job doen, ik hoef daar gelukkig niet over te oordelen", reageert de 74-voudig international. "Ik heb in de elf jaren dat ik prof ben zo hard mogelijk gewerkt om op dit niveau te spelen. Ik ben blij dat ik mijn team kan helpen, en uiteindelijk is dat het enige dat je als speler kan doen."

Wim Kieft werpt de vergelijking op met Isco, die aan de kant van Real Madrid weliswaar voor de openingstreffer zorgde, maar volgens de oud-spits slecht speelde. "Echt geen schim meer van wat het was", zegt Kieft. "Dat was toch echt een geweldig mooie voetballer, op een gegeven ogenblik, die nu daar een beetje aan de rechterkant ... zonde. Of hij nog heel fit is, durf ik ook wel te betwijfelen. Dat was toch echt een heel veelbelovende voetballer."

Ook Van der Gijp vindt dat de 27-jarige Isco veel minder goed speelt dan voorheen. De Spanjaard werd tegen Manchester City geposteerd als valse rechtsbuiten, waar hij in het verleden vaak in een centralere rol achter de spits speelde. "Dat was een man met veertig, vijftig, zestig balcontacten in een wedstrijd. Wat zou hij er nu hebben? Ja, tien", zegt Van der Gijp. "En hij mag alleen maar aan de zijkant spelen, wel jammer", voegt Kieft tot slot toe.


Poll

Is Kevin De Bruyne op dit moment de beste middenvelder ter wereld?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door skizil)

Tijdens de wedstrijd zat ik ook op de Bruyne te letten en iedere keer betrapte ik me er op dat ik ongeveer hetzelfde dacht. Het kiezen van positie, moment van inspelen, al lang weten wat er om je heen gebeurt. Die gast was echt geniaal goed. Sowieso vandaag, maar dit soort fantastisch voetbal laat hij vaker zien.

27 februari 2020 om 09:03

Niet alleen moment van inspelen, maar zijn passprecisie én de juiste snelheid meegeven is echt van ongekend niveau. Hij kan met een man in zijn rug een bal ontvangen en met 1 balcontact in de draai zo’n harde strakke pass geven op de juiste voet van zijn medespeler, dat is echt bizar.

27 februari 2020 om 09:49

KDB is een unieke speler, en ik ben blij dat hij nu eindelijk waardering krijgt. Speelde een hele goede wedstrijd, normaal staat het middenveld van Real sterk als Casemiro en Fede samen spelen, maar gister zag je toch een paar keer City stevig doorkomen.

ik kan ook niet 1,2,3 een betere kunnen noemen. De Bruyne is echt de complete middenvelder imo. hij heeft loopvermogen, diepgang, is redelijk snel, heeft scorend vermogen en een geniale pass en traptechniek

26 februari 2020 om 23:52

De beste passer aller tijden in het wereldvoetbal. Ik kan niemand bedenken die kon wat hij doet. Hij heeft 40 ogen en legt onmogelijke ballen op de centimeter juist. Pff, hulde!

26 februari 2020 om 23:58

Wauw overdrijver maat... ik zoek niet eens diep en heb direct al 3 die ik all day everyday boven de Bruine zou pakken: Xavi, Iniesta, Zidane De Bruine is nu de beste middenvelder maar om hem de beste passer te noemen, Beckham legde ballen op de milimeter juist, zelfde kan gezegd worden voor Zidane en Xavi

27 februari 2020 om 00:01

Beckham kon de ballen even juist leggen, maar had nog geen 20 procent van de visie van De Bruyne. Die jongen ziet ook alles en is tactisch briljant.

27 februari 2020 om 00:06

Xavi en iniesta hadden beide een geweldige visie, maar de bruyne heeft dat ook. Daarbij heeft de bruyne een groter bereikt dan hen beide. Hij kan ze over 50 meter net zo makkelijk geven.

27 februari 2020 om 00:09

Dat deden Xavi en Iniesta ook genoeg, kijk maar eens een compilatie op YouTube, genieten.

27 februari 2020 om 00:11

Alles wat je hier opnoemt had Xavi ook. Enigste wat De Bruine meer heeft tov de drie die ik genoemd heb is loopvermogen en snelheid. Wat betreft de combinatie van visie, techniek, pass ga ik toch voor die 3 gaan en natuurlijk Messi..

27 februari 2020 om 00:14

Heb je de passes van Xavi en Iniesta meegemaakt in de tiki taka periode? Die konden ballen op perfecte maat geven waarbij je dacht dat kan toch niet? Hoe kan een bal zo strak tussen de linies? Vind dit wel beetje overdreven haha.

27 februari 2020 om 00:15

Nee, De Bruyne heeft alle soort passes op Elite nivea. De anderen die jij opnoemt miste op een bepaalde afstand of soort wel wat kwaliteit. Beckam had een geniale voorzet maar niet echt altijd de visie of de steekpass. Bij Xavi andersom en Zidane had geniale visie en lange pass, korte pass, steekbal maar voorzetten waren niet zijn beste kant natuurlijk. De manier waarop De Bruyne alle soorten passes super beheerst en daarbij ook de top visie heeft geeft hem wel een goed argument om hem de beste allround passer ooit te noemen.

27 februari 2020 om 00:17

Niemand noemt Zidane, in mijn ogen nogsteeds de meest complete middenvelder die ik meegemaakt heb. Denk dat er zelfs ergens een video is van een intervieuw met Xavi die zegt dat in zijn ogen Zidane de beste middenvelder is

27 februari 2020 om 00:19

Volgens mij gaat het hier over de beste middenvelder van dit moment.

27 februari 2020 om 00:20

Hoe kan je zeggen dat Xavi geen uitstekende lange pass had??? Die man had zowel kort en lang, laag & hoog , strak & zacht een milimeter pass. Jullie moeten echt dringend videos van Xavi gaan opzoeken

27 februari 2020 om 06:11

@iman0510men heeft het ook voorname over de bizarre krul in de voorzetten van De Bruyne. Die heeft daarmee echt bizarre voorzetten gegeven. Dat kunnen er maar weinig. Xavi heeft een geweldige korte, lange en steekpass

27 februari 2020 om 06:59

" De beste passer aller tijden in het wereldvoetbal. Ik kan niemand bedenken die kon wat hij doet. Hij heeft 40 ogen en legt onmogelijke ballen op de centimeter juist. Pff, hulde! ". Dat kan je helemaal niet beoordelen, tenzij je 200 jaar oud bent en 30 wedstrijden per dag ziet. Bovendien evolueert het voetbal voortdurend en is het volstrekte onzin om spelers uit verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken. En zelfs dan nog is het een persoonlijke en dus subjectieve keuze. Ik vind Messi, Xavi en Iniesta minimaal net zo goed in de passing als De Bruyne. En dan heb ik het niet over kwantiteit maar kwaliteit. Tot slot is het bij de beoordeling van een pass ook van eminent belang wat de ontvanger er mee doet, een pass kan nog zo geniaal bedoeld zijn, als de ontvanger deze niet op waarde weet te schatten, levert die niets op en heb je er dus niets aan.

27 februari 2020 om 07:15

" Niemand noemt Zidane, in mijn ogen nog steeds de meest complete middenvelder die ik meegemaakt heb. Denk dat er zelfs ergens een video is van een intervieuw met Xavi die zegt dat in zijn ogen Zidane de beste middenvelder is ". Zolang je er niet bij vertelt welke criteria je hanteert omdat te bepalen en andere middenvelders langs dezelfde meetlat legt, heeft het geen enkele zin om te beoordelen wie de beste is. Bovendien heeft een controlerende of verdedigende middenvelder heel andere taken dan een aanvallende als Zidane of Messi en heeft het dus zelfs weinig zin om middenvelders met elkaar te vergelijken. De enige reden om dat te doen is om spelers nog groter te maken dan ze al zijn. Zidane, Messi en De Bruyne zijn allen top middenvelders en er is geen enkele noodzaak om de ene boven de andere te verheffen. Het zijn vooral fans die dat doen om zoals gezegd hun idool nog groter te maken dan hij al is. Ik ben een enorme fan van Messi, De Bruyne, Xavi Iniesta en Zidane. En heb ze allemaal aan het werk gezien. Maar als ik een keuze zou moeten maken, is en blijft de allerbeste in mijn ogen Maradonna, maar ook voor mij geldt dat dat een persoonlijke keuze is.

27 februari 2020 om 07:22

De Bruyne is gewoon completer dan Xavi en Iniesta. Dat waren fantastische spelers, maar vooral voor het spelletje van Barca. Zij hadden veel minder loopvermogen, scorend vermogen en fysieke kwaliteiten. Persoonlijk vind ik daarom De Bruyne, Zidane en Yaya Touré de beste middenvelders ooit. Die hadden echt alles wat je in een complete middenvelder kunt wensen.

27 februari 2020 om 08:59

Xavi had bijna elke wedstrijd die hij speelde in zijn hoogtijdagen de meeste kilometers in de benen van iedereen. Daar stond hij om bekend. Dus van dat loopvermogen klopt al niet. Feit is dat xavi en iniesta bij barca en spanje een hoger niveau hebben gehaald dan de Bruyne en Toure ooit hebben gehaald in 1 van hun teams. Dan kun je wel zeggen dat lag aan barca, maar ik zie de Bruyne en Toure niet dat niveau halen in dat barca team of in elk ander team waarin zij hebben gespeeld. Dus jouw argument dat xavi en iniesta voor barca spelers zijn is, dan niet zo relevant meer. En Yaya Toure stond niet eens bekend om zijn loopvermogen, hij was een enorme atleet, maar werd juist snel moe en werd vaak verweten lui te zijn en uit positie te lopen. En Zidane was ook niet perfect, hij scoorde amper, zelfs xavi scoorde meer dan hem. Ik vind persoonlijk xavi de beste. Elke pas zat een idee achter bij hem, altijd de juiste kant opdraaiend, uiterst creatief, heel intelligent, positie kiezend als de allerbeste, enorm balvast dribbelde zich zelf altijd uit de moeilijke kleine ruimtes en een hele grote leider. Hij liet spanje en barca zo domineren, daarom ook na zijn vertrek aan de top, stierf tiki takka.

27 februari 2020 om 23:13

De Bruyne draagt het team met zijn flitsende passes en voorzetten. Iniesta & Xavi konden wel lekker in de schaduw spelen van Messi. Stel: je zet iniesta of Xavi in een fysiekere ploeg à la het Man united met Pogba & Fellaini destijds. En je laat die 1 van die 2 de ploeg dragen. Dan wil ik het nog wel eens zien. Geef mij maar De Bruyne die zijn verantwoordelijkheid neemt.

26 februari 2020 om 23:58

Ligt er aan of je Messi als middenvelder of als aanvaller ziet.hoe dan ook De Bruyne was fenomenaal vanavond.

27 februari 2020 om 00:18

Nee ook Messi heeft niet altijd de kwaliteit qua passing van De Bruyne vooral het bereik en de kwaliteit van voorzetten zijn beter bij De Bruyne sorry Messi fanboys 😂🤷🏻‍♂️ Je kunt niet overal de beste in zijn gelukkig.

27 februari 2020 om 00:22

Ik ben een Real fan maar dude hoe goed de Bruine ook is enigste dat hij beter heeft dan Messi is loopvermogen. Al de rest overklast Messi hem. Die man geeft een milimeter pass wanneer 3 verdedigers in zijn oor aan het hijgen zijn

27 februari 2020 om 00:27

En dit komend van een Real fan, bravo 👏. Ook hoe lovend je bent over Xavi etc, mooi man

27 februari 2020 om 08:33

Man man wat een onzin. Jij klinkt eerder als een fanboy eerlijk gezegd. De Bruyne is waanzinnig in zijn passing, maar zelfs hij kan niet tippen aan Messi. Messi is al 10 jaar lang de man die de meeste kansen creëert en meeste assists geeft in europa. Ook qua schoonheid en moeilijkheidsgraad vd passes zie ik andere spelers niet aan hem tippen. Ga maar een compilatie kijken en je ziet in een seizoenscompilatie mooiere passes dan bijv de bruyne in zijn hele carriere.

Ja dit zeg ik al een jaar! Hij is met afstand de beste mid. Hij speelt heel direct en kiest altijd de juiste positie. Tactisch ontzettend slim. Kan overal op het middenveld spelen of zelfs als valse spits.

26 februari 2020 om 23:51

Had hem heel graag bij ons gezien, hij en Valverde zouden een streling voor de oog zijn

27 februari 2020 om 00:00

Enige speler voor wie ik 150m plus zou betalen op het moment. Perez moet hem echt halen. Dan moeten we hopen dat City uitgesloten wordt, zeker na vndg lol.

27 februari 2020 om 00:12

Als jullie KdB en Mbappe zouden kunnen halen, damn... Dan krijg je echt zo'n super impuls!

27 februari 2020 om 00:15

Ja iedereen roeps Mbappe en ik snap het wel maar Mbappe is het eindstation. Het ontbreekt ons momenteel aan dreiging/creativiteit vanuit het middeveld. Valverde ruimt veel op en legt veel afstand af, alleen hebben we nog iemand nodig die zo een splijtende pas kan geven die de aanvallers in stelling brengt, en dan een type Kante om als stofzuiger. Casemiro is dat ook echter de trage versie (en extreem slechte pass).

27 februari 2020 om 00:20

Dan krijg je KdB met 40 assists en Mbappe met 40 goals in de La Liga haha steekpasses en voorzetten voor Mbappe de sneltrein.

27 februari 2020 om 08:12

Eindstation ontbreekt juist. Als je Real zou kijken zie je dat ook.

Ik kan me zo even ook geen betere voor de geest halen. Hij is op dit moment wel echt de beste middenvelder op de Europese velden. Vandaag ook weer zeer bepalend, want ik denk niet dat City een resultaat had gehaald zonder hem.

Zeker de beste maar al langere tijd vind ik. Is niet iets van de laatste maanden ofzo. Die Mahrez is trouwens wel gierig zeg. Laatste bal rechts afgeven op de Bruyne en die had alle ruimte om die bal te rammen in de lange hoek, zonde. Sterling, Aguero en Jesus in een vrije rol vanaf rechts. Die Jesus is balvast, passeert makkelijk en zoekt bijna altijd de combinatie. Heeft ook de feeling om diep te gaan wanneer het moet. Speelt de laatste tijd toch weer goed. Misschien middenveld met Rodri, Gundogan en David Silva in de return?

27 februari 2020 om 00:13

En dan De Bruyne wissel ? Neem toch aan dat je dan Gundogan/David Silva wisselt voor hem.

Denk dat de twee Spaanse topclubs zeker in de zomer deze man zullen gaan benaderen om hem te kopen. Al helemaal met die Champions League ban van City. Zou echt heel goed passen bij Madrid maar die gaan het grootste gedeelte van hun budget uitgeven aan Mbappe denk ik.

26 februari 2020 om 23:59

Barcelona en Atletico zullen diep in de buidel moeten tasten.

27 februari 2020 om 00:12

Die Mbappe hoef ik niet te zien een overschatte renpaard. heb liever een buitenspeler a la mahrez of bernardo silva met een prachtige techniek. Alleen mis scorend vermogen en dat heb je met Mbappe wat meer.

27 februari 2020 om 00:15

Overschatte renpaard... Man man man. Wat een idioterie. Super talent die op zijn leeftijd al belachelijk consistent is. Zou zeker een top aankoop zijn voor Real!

27 februari 2020 om 07:18

En laat scorend vermogen nou net het probleem zijn. Aan een buitenspeler als Mahrez of Silva heb je vrij weinig.

De bruyne volgend jaar naar Real Madrid. Perez zal dit wel gezien hebben natuurlijk Hahaha en als perez iets in zijn hoofd heeft gaat hij er vol voor.

27 februari 2020 om 00:36

Het mag dan wel bijgelegd zijn en in de nationale ploeg zijn er niet echt problemen, maar ik denk dat KDB niet zal komen zolang Courtois bij Real zit.

Zal mij niks verbazen als hij volgend jaar naar Barca gaat. Nog even 1 of 2 seizoenen samen met Messi ballen. Hoeveel assists zal hij wel niet geven? Misschien kan hij die glorietijden van de connectie Xavi/Iniesta - Messi doen herleven? Het ontbreekt Barca aan een type De Bruyne.Ik denk dat Zidane vandaag regelmatig werd herinnerd aan zichzelf als speler, door De Bruyne.

27 februari 2020 om 01:32

Messi wil al de passes geven. Ze hebben iemand nodig die de bal erin schiet.

27 februari 2020 om 07:46

Wie gaat nou naar Barcelona het is niet meer het Barcelona van eerst Resultaten Europees gezien zou ik toch voor een ander team Kiezen.

Het is vrij makkelijk om de Bruyne te roemen, dat ziet een blind paard ook nog wel. Nog makkelijker is het om Isco te bekritiseren. Onterecht trouwens. Deze zogenaamde analisten zien helemaal niet dat Isco in een vrije rol van rechts naar links bewoog en een prima partij speelde. Dat Real op het moment dat ze willen doordrukken teveel ruimte weggeeft aan de Bruyne kan isco niets aan doen. Wanneer ze de concentratie weten vast te houden en de linies op elkaar ziet dat laatste kwartier er heel anders uit en hoe ziet zijn wedstrijd er dan uit? Goedkoop scoren is helaas meer regel dan uitzondering.

27 februari 2020 om 02:44

Die loopacties maakt De Bruyne zelf. Zie dat maar eens te verdedigen. Het is makkelijk om te zeggen dat hij ruimte krijgt, ik zou eerder zeggen dat hij met zijn loopacties tussen de linies zelf die ruimte opzoekt.

27 februari 2020 om 09:13

Inderdaad. Dat zie je in de EPL ook heel vaak: dat je denkt van: Hoe kan De Bruyne daar nu zo vrij staan? En dan spoel je even terug en zie je hoe intelligent zijn loopacties zijn. Hij ziet ruimte voor die ruimte er is. Kijk naar zijn goal tegen West Ham. Hij loopt buitenom langs drie verdedigers om precies daar aan te komen waar de bal nog heen moet gaan.

28 februari 2020 om 01:21

Dat is zeker zijn kwaliteit, maar de ruimte onstaat op het moment dat Real voor de 2-0 gaat. Net ervoor schoot Ramos uit de half volley over. Gaat die erin heeft isco een assist en een goal. Waar ik dus op doelde is de wedstrijd van isco en niet de Bruyne waarvan iedereen wel kan zien dat het een wereldspeler is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4243 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2614
Vinícius JúniorAanvaller192
L. JovićAanvaller152
T. CourtoisKeeper240
CarvajalVerdediger221
G. BaleAanvaller142
RodrygoAanvaller122
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

215 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester City 26 8 2 0
2018/2019 Manchester City 19 2 2 0
2017/2018 Manchester City 37 8 2 0
2016/2017 Manchester City 36 6 4 0
2015/2016 Manchester City 25 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

De Bruyne grapt: ‘Ik heb haar verteld dat ik er nog twee jaar aan vastplak’

De aanhoudende coronacrisis en de tijdelijke stillegging van de Premier League vallen Kevin De Bruyne zwaar. De middenvelder van Manchester City verklaart in een video op Instagram Live dat hij hierdoor...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 4 april
Bayern München mengt zich in de strijd om de handtekening van Wolverhampton Wanderers-revelatie Adama Traoré. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren