‘Feyenoord accepteert Chinees bod van vijf miljoen euro met tegenzin’

Woensdag, 26 februari 2020 om

Feyenoord staat op het punt om Sam Larsson te verkopen aan een club uit China, zo meldt Martijn Krabbendam van Voetbal International. Het is onduidelijk om welke club het precies gaat, maar volgens de journalist betalen de Chinezen vijf miljoen euro voor de diensten van de 26-jarige vleugelspits.

Larsson zat dit seizoen onder trainer Dick Advocaat aanvankelijk op de bank, maar de Zweedse aanvaller is door de zware knieblessure van Luis Sinisterra opgeschoven in de pikorde. Het komt de Rotterdammers dan ook niet uit om Larsson op dit moment van het seizoen te verkopen, maar de Eredivisionist vindt het bod uit China naar verluidt te goed om te weigeren. Volgens VI is de linksbuiten al op weg naar zijn nieuwe werkgever om zijn transfer af te ronden.

De transfermarkt in Nederland is gesloten, maar het is Chinese clubs wel toegestaan om spelers uit de Eredivisie weg te kapen. Feyenoord kan daardoor geen vervanger voor Larsson aantrekken en zal zich daarom bij een verkoop moeten bedruipen met het spaarzame aantal vleugelspitsen dat nog beschikbaar is. Naast Steven Berghuis is ook Ridgeciano Haps, die normaliter linksback speelt, inzetbaar op de flanken.

Feyenoord nam Larsson in de zomer van 2017 voor vier miljoen euro over van sc Heerenveen. De Scandinaviër wist de hoge verwachtingen in De Kuip nooit helemaal in te lossen. In totaal speelde Larsson tot nu toe 72 Eredivisie-wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 14 doelpunten maakte en 16 assists afleverde. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard (2-1 winst) wordt vermoedelijk de laatste van Larsson voor Feyenoord.Gerelateerd

Meer sportnieuws

139 reacties (laatste reactie door japser)

Lekker handig om nu naar China te gaan.

26 februari 2020 om 22:28

Ligt er aa waar hij naar toe gaat . De afstanden in China kunnen te vergelijken zijn met Amsterdam - Milaan .....

26 februari 2020 om 22:38

Ik denk dat het zelfs nog het veiligst is om naar een veilig gebied te gaan in China. De controles zijn daar zo scherp i.t.t hier.

27 februari 2020 om 10:23

China is de grootste broedplek voor al dit soort virussen, dus het veiligst zal het daar nooit zijn.

26 februari 2020 om 22:38

Van wat ik lees hebben ze het nu in verhouding aardig onder controle in China... Denk dat je in Europa binnenkort meer gevaar loopt.

26 februari 2020 om 22:45

Ah joh. Er word alleen maar paniek gezaaid. Zolang je fit, fris en fruitig bent ga je er niet aan dood en herstel je gewoon weer. Voornamelijk de oudjes hebben er last van.

26 februari 2020 om 23:05

Prima toch? Vang je 5 mil en moet hij net als Gio nog even in NL blijven. Toch is Larsson stom als hij dit doet met het oog op het EK

27 februari 2020 om 06:13

mooi gezegd idd, wanneer je fit bent is de kans stuk kleiner dat je er goed ziek van wordt, maar je bent wel de drager, en je kan daarmee andere mee besmetten.....mss wel je ouders of grootouders........en paniek zaaien.......beter voorkomen dan genezen....... als je een land ziet hoe zij alles afsltuien en mensen in medische beschermings pakken rondlopen is toch niet even zo maar een griepje......

27 februari 2020 om 08:51

Nee, want aan de griep sterven meer mensen.

27 februari 2020 om 09:40

@nrvier. In absolute aantallen ja. Maar de kans dat je sterft aan gewone griep is 0,001% vs 2% kans dat je sterft aan het carona virus. De maatregelen die genomen zijn om verspreiding te voorkomen zorgen ervoor dat de absolute cijfers beperkt blijven. On topic: het zou heel raar zijn om hem per direct te laten gaan. Het is de enige vervanger op de flanken en krijgt nu een lange reeks wedstrijden de kans om het te laten zien. Dan zou hij meer waard moeten (kunnen) worden dan 5 mio.

27 februari 2020 om 10:00

Dan hebben we verschillende bronnen, gisteren werd er nog gezegd dat de kans op genezing bij de huidige griep 97% en bij corona virus 98%, er is nog veel onduidelijk. Ook on topic: Ik zou bij zo'n tussentijds vertrek ook meer eisen. Je hebt goede redenen om hem voor je selectie te behouden, dus als ze hem in China zo graag willen hebben kunnen ze beter de beurs trekken.

27 februari 2020 om 14:40

Die 2% is niet te vergelijken met de 0,001% omdat in China ze alleen mensen testen op het virus die doodziek zijn. Iedereen met lichte klachten ontbreekt dus in die cijfers en niet in de 0,001%.

Prima toch, het komt er nog steeds niet uit bij hem en heeft kansen zat gehad.

Handig met de absentie van Sinistera?

26 februari 2020 om 22:56

Nee niet handig maar je pakt wel je investering terug op een speler waar je niet van vooruit gaat. Dus als ik Feyenoord was zou ik het geld pakken en mijn handjes dichtknijpen. Al met al bizar dat dit soort spelers daar in beeld zijn. Geeft aan dat ze in China nog een lange weg te gaan hebben wat voetbal betreft..

26 februari 2020 om 23:44

Azarkan kun je nu mooi doorschuiven. Dat is een groot talent en als die wat wedstrijdjes mee kan pakken dan komt het alleen maar ten goede. Haps gaat waarschijnlijk hangend op links die positie invullen en anders wordt Kokcu daar neergezet zodat Ozyakup op het middenveld kan. Dan heb je Narshing en Azarkan als opties voorin. Niet om heel warm van te worden, maar met een Narshing met diepgang is het wel handig in de 75e minuut om in te brengen.

Wat een stel idioten in het bestuur!!! Dit kan je toch niet menen?! Sini raakt zwaar geblesseerd en je verkoopt zijn vervanger.

26 februari 2020 om 22:21

Hij vertrekt toch pas aan het einde van het seizoen, genoeg tijd om een vervanger te zoeken dus.

26 februari 2020 om 22:22

Hij vertrekt per direct gezien de transfermarkt daar nog open is.

26 februari 2020 om 22:22

Nee. Per direct hoor. Dus Feyenoord heeft alleen nog berghuis, bozenik en jorgensen in de aanval over.

26 februari 2020 om 22:23

Misschien lees ik het bericht verkeerd maar er staat toch echt dat het voor Feyenoord geen goed moment is hem nu te verkopen met de blesurre van Sini maar dat ze het wel moeten doen vanwege de transfersom.(die trouwens meevalt)

26 februari 2020 om 22:29

Excuus, ik wist niet dat in China de transfermarkt nog open is.

26 februari 2020 om 23:04

@onelovechris: Azarkan en Narsingh ook nog toch? En Kökcü zou er kunnen spelen. Neemt niet weg dat het vrij onhandig is om een linksbuiten (eerste reserve) te verkopen als je basis linksbuiten zwaar geblesseerd raakt inderdaad.

26 februari 2020 om 22:24

Je gaat nooit maar dan ook nooit meer 5 miljoen voor Larsson krijgen. Daarnaast maakt hij het al 100 wedstrijden niet waar. Strik erom en op het vliegtuig zetten.

26 februari 2020 om 22:32

€5 miljoen is in het hedendaagse voetbal kleingeld. Een beetje onderhandelaar weet in de zomer een vergelijkbaar bedrag voor te krijgen. Jij hebt liever dat we helemaal geen linksbuiten meer hebben?

26 februari 2020 om 22:36

Azarkan liet in de voorbereiding leuke dingen zien en Narsingh hebben we ook nog. Zelfs Ozyakup of Toornstra zou daar nog kunnen staan. Toornstra heeft dat in het verleden prima ingevuld.

26 februari 2020 om 22:39

En Kokcu heeft er in de jeugd ook regelmatig gespeeld. Eigenlijk op dezelfde manier als hoe Larsson speelt (hangend).

26 februari 2020 om 22:41

Azarkan deed het leuk tegen Dordrecht, de nummer negentien van de KKD. Goed talent, maar echt nog te licht voor de Eredivisie op dit moment

26 februari 2020 om 23:29

Dat Narsingh uberhaupt genoemd worden pfff ongelooflijk. Toornstra moet je op het middenveld houden , deed het ooit redelijk als rechtsbuiten met zn scherpe voorzetten omdat ie een goeie rechterbeen heeft, maar werd na een aantal mindere wedstrijden uitgekotst (terwijl het totaal niet zijn positie was). Leuk dat Kokcu in de jeugd op linksbuiten speelde , maar je ziet aan alles dat eht geen buitenspeler is. Potentieel zal je zijn carriere verpesten als je hem links buiten zet, als ie het namelijk niet goed doet dan is iedereen klaar met hem. Ozyakup ken ik niet zo goed maar vind hem ook totaal geen buitenspeler. Dan blijft Azarkan over.... voor de leeuwen gooien?? Ook zijn carriere kan verpest worden als ie niet gewoon langzaam aan gebracht wordt. Ik zou Larsson gewoon houden , je doet namelijk volop mee voor plek 2, kwalificatie CL , dat moet toch iets waard zijn? De kwalificatie alleen al brengt meer op dan dit bedrag.

27 februari 2020 om 05:02

"Maar je ziet aan alles dat het geen linksbuiten is". Het was in de jeugd ook nooit de box to box die hij nu veel meer is. Verpesten we z'n carrière nu ook? Ik draag enkel een optie aan, omdat Larsson nu eenmaal toch weg lijkt te gaan en met je laatste stuk zal Feyenoord weinig doen denk ik. Bovendien heeft/had Kokcu altijd behoorlijk wat weg van Larsson op die plek qua speelstijl (dribbelen, naar binnen trekken). En je verwacht het ook niet, maar Kokcu speelde veel beter met Sinisterra, omdat Larsson en Kokcu aanvallend heel veel in dezelfde ruimtes liepen. Het liefst hou ik 'm op het middenveld, maar we moeten nu eenmaal vooruit als Larsson weg is en er geen echte linksbuiten meer is.

27 februari 2020 om 07:41

Het had zomaar verkeerd uit kunnen pakken. Zoals ik al zei , potentieel kan je zn carriere verpesten , dus niet per definitie. Ik zou het liefst Azarkan dan willen zien. Vind het dom beleid om Larsson te laten gaan. In de zomer kan je er gerust 4mln voor vangen. Wie ga je als vervanger halen voor 5mln?? 5mln is geen geld tegenwoordig. Je zet jezelf onnodig in een zeer moeilijke situatie.

27 februari 2020 om 07:48

MGMV: Een hangende linksbuiten is nou net wat we niet nodig hebben, aangezien Berghuis ook al hangend speelt en je spits ook 0,0 diepgang heeft. Larsson speelt ook hangend, dus er verandert weinig, maar je hebt toch echt iemand met diepgang nodig.

27 februari 2020 om 09:24

Dat begrijp ik, Roman? Haha. Maar Larsson speelt als vervanger toch ook gewoon als hangende linksbuiten? Sterker nog, al jaren.. Ik snap niet dat je m'n punt niet ziet? Als Larsson weg is moeten we kiezen uit de beschikbare opties en ik zeg enkel dat Kokcu er eventueel ook kan spelen, zij het als hangende linksbuiten. Sinisterra was nota bene een revelatie mede door z'n diepgang. De enige met diepgang nu is Haps of Narsingh.

26 februari 2020 om 22:24

5 miljoen is erg veel voor iemand die het totaal niet waargemaakt heeft. Bovendien zal hij echt niet meer uitblinken de rest van het seizoen dus die 5 miljoen kunnen we volgend seizoen mooi gaan gebruiken voor versterking(en).

26 februari 2020 om 22:27

Dit zei de voormalig voorzitter van Heerenveen bij de verkoop. SC Heerenveen heeft een doorverkoop percentage bedongen op Larsson. "In Feyenoord hebben we een club gevonden die een goede prijs wilde betalen voor Larsson. En of hij daar op de bank zit of niet: dat verschil ziet onze penningmeester niet. Als hij wordt doorverkocht, dan komt Feyenoord nog een keer langs de kassa. Dus laten we hopen dat hij het snel goed gaat doen.” Moet dus nog percentage van naar Friesland

26 februari 2020 om 22:28

Kan je mij vertellen wie daar nu zal moeten gaan spelen? Daarnaast praten we over 5 miljoen geen 15 miljoen. In de zomer kan je hem nog echt wel ergens slijten voor rond de 4 miljoen. Dat is in het hedendaagse voetbal echt kleingeld.

26 februari 2020 om 22:39

Garanties heb je helaas niet. Stel hij raakt zondag (ernstig) geblesseerd dan is het geld verdampt en Feyenoord neemt dat risico niet zeker niet met Jorgenson in het achterhoofd.

27 februari 2020 om 07:54

Je houd er geen 5 miljoen aan over en 1 plek hoger eindigen is financieel een stuk interessanter. Ik twijfel of die 5 mio wel klopt

26 februari 2020 om 23:18

als je een paspop op links neerzet heeft hij ongeveer hetzelfde rendement als Larsson. er zal toch wel iemand zijn die zijn plek kan invullen bij Feyenoord? desnoods een jeugdspeler

26 februari 2020 om 23:39

Hij is echt slecht he. Ik knijp in mn handjes met die 5mil

26 februari 2020 om 23:43

zeker. het is helaas niet geworden wat we ervan hadden gehoopt dus als we die 5 miljoen op hem terug kunnen verdienen zou dat top zijn. het is een momentenvoetballer die veel te weinig momenten heeft

27 februari 2020 om 01:16

Het is China toch? 60 miljoen en geen cent minder!

26 februari 2020 om 23:46

Prima toch? Hoe lang zit hij nu al bij Feyenoord? Drie jaar, vier? Rendement van de subtopper die hij is en niet eens een heel indrukwekkende. Wat maakt het uit of je zo iemand neerzet of een jeugdspeler die er evengoed niet elke week een intrapt? Ik zou mijn zegeningen tellen: vijf miljoen voor een flop als Larsson. Op naar Lourdes zeg ik!

Wat een rare transfer is dit dan. Larsson is wel een idioot om dit te doen..

26 februari 2020 om 22:25

Raar? Als jij ergens anders voor hetzelfde werk tig keer zoveel kan verdienen dan wat je nu doet dan zou jij dat niet doen? Dit is een grote kans voor hem om lekker te cashen. Een topclub zal toch niet voor hem komen en bij Feyenoord wordt ie niet genoeg gewaardeerd. Keuze lijkt mij heel logisch dan.

26 februari 2020 om 22:51

De salarissen in China zijn niet meer zo hoog als voorheen. Er is een wet ervoor aangenomen om dat te beperken. Edit: hij zal er niet op achteruit gaan, maar het zal ook geen "tig keer meer" worden.

26 februari 2020 om 22:56

Maar ga je voor geld of voor ga je voor het maximale uit je topsportcarriere? Vind persoonlijk geld minder zaligmakend, dus ik zou voor het tweede kiezen. Maar ieder zijn ding natuurlijk.

26 februari 2020 om 23:24

Als ik daarvoor in China moet gaan wonen en mijn leven op moet geven dan zou ik dat inderdaad niet doen nee. Overigens zijn de wetten in China aangepast. Hier wordt altijd zo gesproken over geld maar kan je zoveel verdienen als je wil, als je elke dag met tegenzin naar je werk moet dan houdt je dat absoluut niet vol.. maarja lekker zelf weten voor dat beetje meer salaris zou ik toch liever in Nederland blijven en proberen een fatsoenlijke voetbalcarrière te bewerkstelligen. Want geld maakt zo super gelukkig.. lijkt misschien zo als maar als je het eenmaal hebt, valt het vies tegen..

Dan hebben ze wel heel erg het geld nodig om dit bod te moeten accepteren in deze fase en op dit moment. Je kan tweede worden en Sinisterra is geblesseerd dan speelt deze jongen toch?

26 februari 2020 om 22:21

Larsson mag helemaal niet weg nu, vertrekt toch pas aan het einde van het seizoen.

26 februari 2020 om 22:23

Ik weet niet of China zich houdt aan onze transferwindows.

26 februari 2020 om 22:23

Nee, transfermarkt in China is nog open, dus is wel voor direct.

26 februari 2020 om 22:28

Ohh shit joh, dat wist ik niet! Excuus

26 februari 2020 om 22:53

Larsson is 1 in de 5 wedstrijden belangrijk. 2 max 3 nog dus. Die vent kan best voetballen maar is vrijwel nooit beslissend. Lekker laten gaan, zeker voor dit geld.

Heel erg blij met dit nieuws. Hopen dat het waar is. Larsson is een goede voetballer maar hij heeft inmiddels al 100 wedstrijden gespeeld voor Feyenoord en nog niet één keer twee goede wedstrijden achter elkaar gespeeld. Van Narsingh, Azarkan of Ozyakup op de zijkant wordt je echt niet veel slechter van dan met Larsson.

26 februari 2020 om 23:00

Noem dan Haps op zn minst als linksbuiten. Narsingh gaat echt helemaal niks presteren op links. Die jongen is stijf rechts en gaat al zn hele leven op snelheid buitenom aan de rechterkant. Dat werkt links niet. Ozyakup is simpelweg geen flankspeler en Azarkan heeft het een keertje laten zien tegen een kleine club? Mooi man! Larsson ook wel eens! Als het bedrag echt 5 miljoen is moet je hem gewoon binnenhouden, zeker als er nog een percentage naar friesland gaat.

27 februari 2020 om 03:02

ik kan me een paar jaar terug herinneren dat Toornstra onder Gio een tijdje prima presteerde links voorin door blessureleed van als ik me niet vergis Elia destijds. misschien kan je die daar weer neerzetten en Ozyakup dan op zijn plek. die 5 miljoen ga je nooit meer voor Larsson krijgen dus het lijkt me wel verstandig om hem te verkopen. het is nou niet zo dat Feyenoord bulkt van het geld

27 februari 2020 om 07:05

Aan het eind van het seizoen kan je hem ook vast wel slijten voor 3 miljoen. Blijft er ook nog (percentagegokje) 3 ton hangen bij heerenveen en levert het 2,7 op. 5 miljoen nu en er blijft 4,5 over. Nu verkopen levert je in dat geval zo’n 1,8 op. Leuk bedrag maar daar kun je weinig mee. In ieder geval blijkt maar weer Japie dat de investeringen die gedaan zijn niet zijn verdampt zoals je vaak hebt beweerd.

27 februari 2020 om 09:25

+1 voor Ijsmuts

Hij is toch voor 8 gekocht ? Lijkt me een broodje aap.

26 februari 2020 om 22:22

4 is hij gekocht

26 februari 2020 om 22:27

Betrouwbare bronnen dichtbij Feyenoord hebben bijna altijd (rond de) 4 miljoen gecommuniceerd.

26 februari 2020 om 22:34

Voor 4miljoen werd Larsson overgenomen van Heerenveen.

5 miljoen een bod om niet te kunnen weigeren? Dan heb je als club het financieel echt niet breed, als je dat een bod noemt om niet te kunnen weigeren. Ik zou hem dan zit jaar gewoon laten afmaken en dan eind volgend seizoen van de hand doen.

26 februari 2020 om 22:47

Is ook allemaal relatief. Een bod van 5 miljoen op Siem de Jong is voor Ajax ook een bod wat je niet kan weigeren, ondanks de bankrekening. Het is niet alsof we Berghuis voor een fooitje laten gaan he.

26 februari 2020 om 23:06

@Fey95 maar Larsson en Siem zijn niet te vergelijken! Siem was de zoveelste wisselspeler. Larson tegen basis aan en nu zelfs met een zwaar geblesseerde Sinestra basisspeler. Was totaal niet van toepassing voor Siem. Vorig jaar weigerde Ajax 42 miljoen op Neres, terwijl hij niet basis speler was. Dus niet relatief. 5 miljoen op Larson is absurd! Je hebt hem nog keihard nodig. Hij had ook geen aflopende contract volgens mij.

27 februari 2020 om 00:11

Zijn contract loopt tot 2021 dus het liep niet heel lang meer door. Ajax kan 42 miljoen weigeren omdat ze geld genoeg hebben. Sportief is het minder voor Feyenoord om hum nu te verkopen maar een renovatie is toch wel van belang in de selectie van Feyenoord. Als je naar die selectie kijkt dan zie je toch wel wat probleempjes. In de verdediging lopen er 3 contracten af en 2 spelers zijn gehuurd van de 10. Op het middenveld heb je slecht 5 selectiespelers waarvan Tapia weggaat en Ozyakup in principe ook. In de aanval lopen er geen contracten af maar de contracten van Jorgensen, Berghuis en Bannis moeten ook verlengd worden willen ze door gaan met deze spelers, omdat met 2 jaar contract verkopen toch wel wat meer oplevert dan met 1. Verder vallen Larsson en Sinisterra(volgend seizoen ook een deel waarschijnlijk) dan ook nog is weg dan hou je daar ook maar 5 spelers over. Er zal vast wel wat jeugd door kunnen breken maar die spelers hebben het al lastig zat tegen teams als Ajax en PSV terwijl die toch al een aantal spelers doorgeschoven hebben.

27 februari 2020 om 09:20

@memphisdeyap Bizar er blijft gewoon niets over. Weinig geld om te investeren terwijl ze veel moeten verversen. Maar 5 miljoen kan je toch bijna niets mee? Je kan amper kwaliteit van kopen. Er zijn jeugdspelers die zoveel of meer kosten. Ik denk dat Feyenoord snel die Linssen van Vitesse gratis moet vastleggen. Berghuis heeft net verlengd toch? Ik dacht bedoeling was om hem juist eind vh seizoen te verkopen, omdat hij redelijk wat geld oplevert.

26 februari 2020 om 22:51

Het gaat denk ik niet om 'per se' niet breed hebben. Het gaat om het bod, de kans dat Larsson 1 jaar voor het aflopen van z'n contract of transfervrij vertrekt, is best wel aanwezig. 5 miljoen voor Larsson vind ik in de categorie 'strik erom' en de jeugd de kans geven.

27 februari 2020 om 15:11

Het bod is wel aardig. 5 miljoen is leuk voor een speler die eigenlijk 2e keus is. Maar de timing is wel slecht door de blessure van Sinisterra.dat geeft toch aan dat Feyenoord het zich niet kan veroorloven om in de zomer met een paar miljoen minder genoegen te nemen, er is altijd wel een club die een paar miljoen over heeft voor een speler als Larsson.

Ik mag hopen dat het een zaalvoetbalclub is die hem aan wil trekken. Jammer voor hem dat hij zijn talent er nooit uit heeft weten te halen. Soms geniaal maar meestal gemakzuchtig en laks. 5 miljoen is een aardig bedrag

Terecht. 5 miljoen voor Larsson ga je niet gauw meer krijgen! Vervelend dat je geen vervanger beschikbaar hebt, maar Samba Sam heeft in de Kuip helaas nooit echt de pannen van het dak gespeeld.

Zwakke timing dit natuurlijk. Normaal gezien is dit wellicht niet zo slecht, maar nu kán het eigenlijk niet. We zullen zien.

Moet je niet accepteren je hebt geen vervanger sinisterra is geblesseerd en narshign moet je niet willen

Huh dit zou ik heel raar vinden nu Sinisterra net voor langere tijd geblesseerd is geraakt. Larsson is nu gewoon een basisspeler, waarom zou je die nu verkopen? Als het om 10 miljoen gaat oké, maar 5 miljoen is niet superveel.

Ik kan het mij haast niet voorstellen dat je Larsson op dit moment gaat verkopen, terwijl je amper fitte aanvallers hebt en nog midden in een gevecht om plek 2 en misschien na dit weekend zelfs plek 1 zit. Dat kan je zomaar een goede klassering kosten met het ontbreken van aanvallers. Nee, Larsson is geen geweldenaar, maar wel acceptabel in de Eredivisie in basis of bank. Europees voetbal levert meer op dan hem nu verkopen.

26 februari 2020 om 23:51

Maar wat als Feyenoord nou toch 4e wordt en geen Europees voetbal haalt ook al zouden ze Larsson niet kwijt raken. Feyenoord moet spelers als Larsson, Jorgensen, Berghuis, Haps etc. toch echt een keer verkopen, omdat hun contracten maar tot 2022 nog doorlopen (larsson 2021). Daarnaast zitten ze nog met een selectie met een paar huurspelers en een aantal spelers zoals Botteghin, Fer, Narsingh, etc. die toch redelijk op leeftijd raken. Al met al moet er dus zeker wat fris bloed in de selectie van Feyenoord maar daar is wel geld voor nodig en volgens mij moesten ze ook 1 speler verkopen in de zomer voor de komst van Bozenik.

27 februari 2020 om 09:34

Bozenik werd simpelweg in 2 delen betaald, maar daar hoeft geen speler voor verkocht te worden.

Raar moment van zowel Larsson als Feyenoord als dit doorgaat, maar als PSV-fan vind ik t allemaal prima. Zonde dat de Larsson van Heerenveen te weinig te zien is geweest in de Kuip!

27 februari 2020 om 11:51

@yelle ach ik roep al 5 weken dat PSV "gewoon" 2e wordt, en ik denk dat PSV met hun kwaliteit de verkoop van Larsson bij Feyenoord niet eens nodig heeft. PSV heeft kwalitatief gewoon de 2e selectie van Nederland.en ik ben er ook zo goed als zeker van dat PSV en Ajax dit weekend de zege binnenhalen.waardoor het scenario dat ik al heel lang schets steeds dichterbij komt nl:1 Ajax 2 PSV 3 AZ 4 Feyenoord

Van beide kanten is het geen slimme transfer. China is niet echt een mooie bestemming op dit moment, en met de blessure van Sinisterra heb je nu geen spelers meer voor die positie. 5 miljoen is een mooi bedrag, maar die tweede plek is nog steeds haalbaar voor Feyenoord.

27 februari 2020 om 14:54

Vooral van Feyenoord begrijp ik het niet. Voor Larsson lijkt het me simpel, je hebt moeite met het niveau fan Feyenoord terwijl midden 20 bent, dus de top ga je niet meer halen. Wanneer je dan ergens een veelvoud kan gaan verdienen, je samen gaat werken met een topcoach en je gaat spelen in een aardige competitie (het is niet de zandbak, er zijn inmiddels genoeg spelers die china nemen als tussenstap naar een top club) is de keuze heel makkelijk. Voor Feyenoord is het alleen te begrijpen als ze die 5 miljoen heel hard nodig hebben en ze het zich niet kunnen verooloven om hem in de zomer voor maar 3 of 4 te laten gaan.

Vijf miljoen, is dat nou 'niet te weigeren'? Hij is wisselvallig, maar wat betreft het creëren van kansen en rendement is hij prima. Bovendien is Sinisterra lang uit de roulatie. Dan moet straks Haps, Kokcu of Jorgensen er spelen. Niet ideaal. Als het nou tien miljoen was, maar vijf miljoen..

26 februari 2020 om 22:55

Hij is niet wisselvallig. Hij voegt vrijwel niets doe. Kan best leuk voetballen, maar totaal geen rendement.

26 februari 2020 om 23:16

Niet mee eens. Hij brengt veel creativiteit en is om de wedstrijd bij een goal betrokken. Het is geen topscorer, geen Berghuis, maar voor een linksbuiten overlegt hij aardige cijfers. Zijn rendement zit hem bovendien ook in wat hij creëert voor ploeggenoten

26 februari 2020 om 23:34

Ik vind dit juist echt wel een aderlating. Veruit de beste optie die je op dit moment op linksvoor hebt. Qua statistieken misschien niet briljant maar toch wel vaak gevaarlijk of belangrijk met een voorassist ofzo. Die zie je op papier alleen niet terug.

Erg opmerkelijk natuurlijk met de blessure van Sinisterra.. Je zou zeggen dat je die 5 miljoen (of misschien iets minder) deze zomer ook wel kan krijgen.. Al biedt dit voor Arnesen wel direct perspectief om komende zomer al vroeg toe te slaan voor andere plekken of een vervanger. Anderzijds deed hij het overall gezien verder prima, maar meer ook niet en nu zelfs nog een miljoen winst op 'm gemaakt. Dat wordt in elk geval dus Haps of Narsingh zondag.

26 februari 2020 om 22:56

Haps gaat het nog beter doen dan Larsson, ben ik van overtuigd.

Dit bericht is op zijn zachtst toch zeer opmerkelijk te noemen, vooral het moment. Met het bedrag kan ik nog wel leven aangezien we Larsson voor 4miljoen gekocht hebben en hij het niet helemaal wist waar te maken bij ons. Wens hem alle succes daar in China, en ben zeer benieuwd wie nu de linksbuiten van Feyenoord is. Hapsie misschien?

Dit kan je niet maken naar je supporters die net ergens in beginnen te geloven dit seizoen. Maargoed we zullen zien hoe dit uitpakt.

26 februari 2020 om 22:45

Hoezo kan je het niet maken om Larsson te verkopen!? Als dit over een Berghuis of Senesi gaat, dan geef ik je helemaal gelijk maar aan Larsson mis je toch niks? Ik snap dat we weinig opties hebben maar zelfs met Narsingh ga je er amper op achteruit. Larsson is niks en blijft niks.

Als Azarkan dan de kans krijgt vind ik het prima, maar hopelijk niet zoals vorig weekend dat Haps (of Malacia) doorschuift naar linksbuiten. Maar goed, dit opent waarschijnlijk de deuren voor Azarkan en Touré.

26 februari 2020 om 22:30

Azarkan en Toure zijn nog te licht voor een plek in de basiself. Hebben amper minuten in de benen, dat gaat (nog) zeker niet werken.

26 februari 2020 om 22:30

Wazza, reken er maar op dat het Haps, Jorgensen of Kokcu/Ozyakup wordt. Of Narsingh natuurlijk

26 februari 2020 om 22:31

Toure verwacht ik er persoonlijk echt niet bij. Te veel blessures (wederom) dit seizoen en bijzonder ver teruggevallen qua niveau. Azarkan daarentegen zou wel zomaar kans maken om nu door te schuiven. Je zou ook zeggen dat Dick geen andere keus heeft eigenlijk. Om hem er in elk geval bij te halen overigens, zeker niet voor de basis.

27 februari 2020 om 11:43

Toure gaat het inderdaad niet halen, zonde want toen ie 16 was had ie voldoende potentie. Azarkan traint nu mee met het eerste. Hopelijk laat hij net zo'n indruk achter als Kokcu en wordt het 1 van de liefhebbers van Advocaat.

27 februari 2020 om 13:28

Inderdaad, bij Toure zou je echt zo'n ''wat als..?'' kunnen neerzetten. Het had echt best wel snel met 'm kunnen gaan, maar (voorlopig) helaas.. En Azarkan is wel echt zo'n 'mannetje' waar Dick wel van moet houden. Uitstekende voetballer, maar ben benieuwd hoe hij het fysiek gaat oppakken op deze korte termijn.

Dat zou zeer mooi zijn, zo'n bedrag krijg je nooit meer. Niet twijfelen, gewoon doen. Met Toornstra, Kokcu, Narsingh en Haps heb je zat alternatieven voor zijn positie.

26 februari 2020 om 23:41

Tja toch neem je wel een risico. Ik begrijp dat de miljoenen voor Feyenoord wel belangrijk zijn want ze moeten toch wat versterkingen halen door aflopende contracten, daarnaast moest hij in de zomer sowieso verkocht worden. Haps is toch een linksback wat heeft die te zoeken op de linksbuiten positie ? Toornstra of Kokcu zou je er neer kunnen zetten maar het zorgt er wel voor dat je echt 0 diepgang in je elftal hebt en daarnaast zit Feyenoord ook niet echt heel erg ruim in de middenvelders, momenteel zitten er 5 in de selectie.

27 februari 2020 om 05:07

Diepgang is voor wie je er ook neerzet natuurlijk een drogreden, omdat Larsson ook 0 diepgang had.

Ik snap dat een dergelijk bedrag voor Larsson momenteel niet te weigeren is. Helaas is het echter wel een hele slechte timing voor dit bod. Haps op linksbuiten was afgelopen wedstrijd zeer matig, Narsingh heb ik het nooit in gezien en ik zie Advocaat Toure of Azarkan niet inzetten. Misschien Summerville terughalen van Ado? Hopelijk gaan de minuten naar Azarkan, die deed het in de voorbereiding heel behoorlijk en hij heeft als enige echt diepgang in zijn spel. Overigens vind ik het nogsteeds enorm zonde dat Feyenoord Zwarts heeft laten gaan, die was dit seizoen prima van pas gekomen.

Wat een topbeleid. Alles ligt nog open en dan laat je de enige linkerwinger gaan?

Vind het toch erg riskant om je enige linksbuiten die je nog in de selectie hebt te verkopen. Begrijp het niet heel erg, maar kennelijk heeft men bij Feyenoord erg hard het geld nodig.

27 februari 2020 om 11:41

Denk dat Advocaat het totaal niet in Larsson zag zitten. Haps heeft bijvoorbeeld bij Jong Feyenoord een helft tegen Jong Fortuna als linkeraanvaller gespeeld. Denk dat het een kwestie van tijd was dat Larsson zijn basisplek kwijt zou raken. Ook met de terugkeer van Ozyakup. Zo heb je uiteindelijk voldoende mogelijkheden: Kokcu (heeft daar eerder gespeeld), Haps, Toornstra of Azarkan die al mee mocht trainen met het eerste.

Ik vindt dit een goede keus. Larsson heeft zijn belofte nooit waar kunnen maken. En om er dan nog een minimale winst op te maken is denk ik de enige goeie keus.

Als er dan nog wel wat talentjes hebben in de jeugd kunnen die tenminste wat minuten maken.anders beter nu niet.

Midden in het seizoen en een dunne spoeling voorin , dan vraag je gewoon de hoofdprijs en niet een schamele 5 miljoen. Dit is nou precies wat fout gaat bij Feyenoord tov Ajax en PSV. Ze zijn blij met kruimels maar mogen in de onderhandelingen best de lat hoger leggen. Misschien is Larsson niet je eerste keus , maar je wilt ook Europees voetbal veilig stellen wat je meer dan 5 miljoen oplevert. Slechte zaak....

27 februari 2020 om 11:15

Makkelijk gezegd maar laatste keer dat Feyenoord lat hoger had gelegd was met Jorgensen. Is achteraf een grote fout gebleken.

28 februari 2020 om 10:28

Alleen vanwege een blessure, was dat niet gebeurt en hij dit seizoen gewoon fit was geweest, had hij van de zomer voor de hoofdprijs kunnen gaan. 5 miljoen voor een potentiã«le goede speler die je voor 4 hebt gekocht en overigens nu nog 1 miljoen moet afstaan, middenin het seizoen, met een matige voorhoede vanwege blessures... is gewoon een hele domme en ook typisch Feyenoord waardige beslissing. Ze zijn blij met een fooi, maar durven nooit vast te houden aan de hoofdprijs. Soms pakt dat inderdaad niet uit als verwacht, maar als het wel goed uitpakt, dan maakt het alle voorgaande missers ruimschoots goed.

Toornstra op links kan ook, komt er op het middenveld een plek vrij voor Özkayup. Spoeling is wel erg dun nu op de flanken, hopen op heel blijven met weinig schorsingen. En vooral Berghuis moet geen domme dingen meer doen die risico op een kaart zijn, anders ben je in mijn ogen ongeschikt voor die band om je arm, hoe goed je ook bent.

Laten we wel wezen, hij laat het echt heel sporadisch zien. De laatste wedstrijden geen knikker geraakt. Terwijl het een geweldige speler kan zijn.

2x onbegrijpelijk ! Waarom verkoopt Feyenoord Larsson juist nu Sinisterra geblesseerd is en terwijl er nog gestreden wordt om de 2e plaats. En daarbij het gaat om slechts 5 miljoen Euro, dus het aankoopbedrag heb je net terug...voor Larsson geldt, waarom ga je nu naar China ? Buiten beeld, midden in het seizoen etc. En laten we nu niet doen of 5 miljoen een niet te weigeren bod is....

27 februari 2020 om 11:14

Denk je niet dat dit in overleg is gegaan met Advocaat? Hij zal waarschijnlijk gezegd hebben dat ie niet meer het vertrouwen heeft in Larsson en daarom is het voor iedereen het beste dat Larsson vertrekt.

Ik zeg toch verkopen, 5 miljoen pakken. Dan heb je de aankoop Bozenik ook weer gefinancieerd. Van de zomer dan Jorgenson, Narsingh, Tapia, Vd Heyden, Ie, Karsdorp, Botteghin verkopen/wegdoen. En dan Janmaat halen, en een goede jonge rechter centrale verdediger. Een talentvolle middenvelder halen. En dan ben je klaar! En voor nu Toornstra hangend op links en Ozyakup op het middenveld erbij. Word je alleen maar beter van en levert je ook 5 miljoen op.

27 februari 2020 om 12:39

Met 5 miljoen kan je onmogelijk 7 spelers die jij noemt verversen. Feyenoord zit nou ook niet ruim met zijn transfer budget. Voor jorgensen moet je minimaal 10 miljoen vangen wil je wat waarde eraan overhouden. Daarbij moet er dan van dat geld ook een vervanger gekocht worden. Narshing tapia en van de heijden kunnen door jeugd opgevangen worden maar zijn die wel goed genoeg? Azarkan kan, el bouchataoui en burger geen idee hoe ze nu presteren en achterin kan ik buiten hendriks niemand bedenken die eventueel met het eerste mee kan. Voor larsson moeten we gwn hoog inzetten en anders ons verlies accepteren.

27 februari 2020 om 13:50

Maar als je 5 miljoen niet neemt en dus je verlies accepteert, ontvang je deze zomer een mindere transfersom en die ontvang je ook nog eens later. Dat is nu ongetwijfeld het dilemma geweest. Met het ontvangen geld kan Arnesen dalijk wel direct toeslaan, in plaats van afwachten tot er iets verkocht wordt. Verder denk ik dat uit de jeugd Hall en Hendriks doorkomen (nieuwkoop komt ook nog terug van verhuur) om Karsdorp/v/d Heijden op te vangen. Verder denk ik dat Burger sowieso zal aansluiten en ook Wehrmann zou best een kans kunnen maken als vervanger van Tapia. Met het geld zou je dus in elk geval op zoek moeten naar iemand voor naast Senesi en een middenvelder (damsgaard?).

27 februari 2020 om 14:10

Ik zeg ook niet dat je met die 5 miljoen 7 spelers moet opvangen. Ik zeg wel dat die 7 spelers weg moeten je moet doorselecteren. Voor Jorgenson vang je ook nog wel 6/7 miljoen, daarnaast voor Tapia ook nog wel 2/3 miljoen. Narsingh, Botteghin etc verwacht ik niks van. Azarkan, Summerville, Sinisterra en Berghuis is prima voor de buiten posities. Bozenik, Bannis en dan een spits ala Bozenik kopen voor 4/5 miljoen. En die 3 laten concurreren. Als je dan in een later stadia Bozenik of die andere spits verkoopt heb je pure winst omdat je Bannis en Belarbi dan kunt doorschuiven. Johnston als opvolger van VD Heyden en dan heb je Senesi nog. Van Beek als RCV, dan voor 5/7 miljoen een Senesi achtige speler kopen voor de RCV. Voor de RB kun je Janmaat transfervrij ophalen samen met Geertruida. Middenveld zal dan bestaan uit, AEB, Burger, Fer, Toornstra, Kokcu.. dan zal je er nog 1 speler bij moeten halen. Afhankelijk van Ozyakup zou hij dat kunnen zijn of anders een voetballende gifkikker voor 5/6 miljoen halen. Dan ga je er oo vooruit wat mij betreft qua selectie en geef je de jeugd ook weer de kans. Daarnaast creeer je ook waarde in je elftal. Advocaat behouden waardoor je weet dat je redelijke resultaten gaat behalen waardoor spelers ook meer waard worden. Ontwikkelen is van onderschikt belang dan!

27 februari 2020 om 14:12

Ik ken die Dansgaard niet zo goed, watvoor speler is dat? Wehrman is denk ik niet goed genoeg, wel ok voor opvulling. Dat je iemand halen voor naast Senesi lijkt me duidelijk. Al doet Botteghin het redelijk, dus mocht ergens anders een probleem ontstaan kun je ook Botteghin nog een seizoen behouden en het geld investeren in een andere positie.

27 februari 2020 om 19:17

Tapia gaan we helaas transfer vrij moeten laten gaan maar ik snap je punt. Ik kan verder johnston niet echt inschatten kwa kwaliteit. Zou best kunnen dat hij volgend jaar kan opbloeien net als sini dit jaar. Van beek kan het niveau echt niet aan dus dan zie ik liever botteghin of anders toch hendriks/geertruide als centrale man. Ozyakup zou ik sowiso halen. Is een topspeler voor eredivisie begrippen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller2415
L. FerMiddenvelder232
O. KökçüMiddenvelder222
J. ToornstraMiddenvelder215
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 april
Bayern München mengt zich in de strijd om de handtekening van Wolverhampton Wanderers-revelatie Adama Traoré. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren