Ten Hag komt na afhaken Ziyech ook met goed nieuws: ‘Hij zit bij selectie’

Woensdag, 26 februari 2020 om

Ajax maakte woensdagmiddag bekend dat Hakim Ziyech donderdag niet van de partij zal zijn als de Amsterdammers aantreden tegen Getafe. Ajax ging vorige week met 2-0 onderuit op bezoek bij de Spanjaarden en staat dus voor een flinke klus om die nadelige stand om te draaien. Trainer Erik ten Hag kwam op de persconferentie in de aanloop naar het duel echter ook met goed nieuws.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Quincy Promes meteen in de basis gaat beginnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door leipedonny)

Toch een opsteker na die grote domper wat betreft Ziyech. Gaat heel erg lastig worden morgen. Hopen op een (klein) wonder!

26 februari 2020 om 16:42

Denk dat je dat wonder wel kunt vergeten. ETH zegt: "we kunnen niet het risico lopen om alles voor één wedstrijd op het spel te zetten.” Als zelfs de trainer er al niet in gelooft dan moet je wel een grote optimist zijn.

26 februari 2020 om 17:33

daarmee zegt ten hag dus helemaal niets over de wedstrijd zelf, maar alleen dat het meespelen van ziyech een te groot risico is.

26 februari 2020 om 17:45

als je het zo letterlijk neemt bedoelt die dus ook dat die het seizoen en beker gaat vergooien. het gaat er om dat die niet wilt dat ziyech zich erger blesseerd en daardoor de rest van het seizoen er uit is. dus ook eventuele volgende Europese wedstrijden. daarbij denk ik ook de ze het thuis goed gaan maken.

26 februari 2020 om 18:21

Ik begrijp ook wel dat hij hiermee doelt op de competitie en de beker. Maar blijkbaar ziet hij de EL niet meer zitten en wil daarom geen risico’s nemen. Als hij geloofde dat Ajax nog wel een serieuze kans zo maken dan had hij het risico echt wel genomen. Dat deed hij immers ook in de uitwedstrijd waarin erg duidelijk werd dat Ziyech gewoon niet fit was.

27 februari 2020 om 12:00

Ja en in de uitwedstrijd had het blijkbaar geen effect en wil dat niet zeggen dat hij er niet meer in gelooft.

En wie gaat Promes wegsturen? Daar lag in de eerste seizoenshelft zijn kracht, de tandem met Ziyech. Ik hoop dat Ajax lering trekt uit Blind en Ziyech; ik kan me nl. niet aan de indruk onttrekken dat zij iets te geforceerd zijn gebracht.

26 februari 2020 om 15:54

Net alsof Promes een one-trick pony is. Promes heeft veel kwaliteit, en heeft scorend vermogen (ook zonder Ziyech). Als hij mee kan doen en ook fit is gaat Ajax er flink op vooruit.

26 februari 2020 om 16:03

Promes weet die kwaliteiten dan wel goed te verbergen.... Hij moet het hebben van diepgaan zonder bal en dan de bal bal ontvangen om te scoren. Zelf iets creëren is niet zijn sterkste punt. Vind hem ook vaak simpel balverlies leiden door gewoon voor of achter de man te spelen. Een mannetje passeren? Nou dat doet dus ook niet regelmatig, loopt zich meer vast dan zijn tegenstander voorbij. Zelfs de grootste Ajax fans geven toe dat er weinig van hem overblijft als je zijn doelpunten weg pakt, en laat nou net morgen er niemand zijn om hem te bedienen. Hij gaat het echt niet veel beter doen als Babel in de kleine ruimtes of met een actie langs de lijn hoor.

26 februari 2020 om 16:09

Lekker negatief, slechter dan Babel kan echt bijna niet. En doe nou niet alsof Promes zonder Ziyech helemaal niks meer kan, dikke onzin

26 februari 2020 om 16:09

@puntik dacht in eerste instantie ook dat Promes meeviel en teerde op de kwaliteiten van Ziyech. Echter, zie ik zijn vervangers (babel, Lang, Labyad, Tadic op de flank zelfs, al was het rechts) niet dezelfde loopacties als Promes maken.ik weet niet hoe hij heeft gepresteerd bij Spartak of Sevilla, maar hij blijkt dus wel kwaliteiten te hebben die Ajax verder brengt. Qua efficiëntie misschien wel de beste flankspeler van Ajax. Ik weet niet hoe hij het gaat doen zonder Ziyech, maar hij heeft wel degelijk kwaliteiten.neres is een speler die een beetje van beide heeft. Kan zelf wat creeeren en scoren, maar niet zo puur efficient als Promes.

26 februari 2020 om 17:07

Ik vind Promes als individu inderdaad niet goed nee. Sommige ajacieden zien hem nu als een verlosser, maar ik waarschuw alvast dat dat flink tegen gaat vallen. Hij is heel afhankelijk van zijn aanvoer, hij kan individueel het verschil gewoon niet maken. Maar ik was vergeten, omdat hij nu bij Ajax zit het opeens een geweldenaar is. Toen die in het Nederlands elftal niet leverde was het een matige voetballer, maar nu kan die schijnbaar Ajax op sleeptouw nemen.

26 februari 2020 om 17:43

Dank voor de waarschuwing! En wat fijn moet het zijn om zo zeker te zijn van de toekomst. Ik heb die gave niet. Niemand denkt trouwens dat hij in zijn eentje een wonder gaat verrichten. Wel zijn de Ajax-supporters blij dat hij terug is. Dat jij er anders over denkt, is jouw volste recht. Helemaal nu jij in de toekomst kan kijken...

26 februari 2020 om 17:56

Ik noem hem geen one-trick pony (dat doe jij), maar zelden is synergie tussen 2 voetballers zo duidelijk.voor de wat ouderen onder ons, mss vergelijkbaar met de tandem Jonk-Bergkamp.

27 februari 2020 om 12:02

Dat is inderdaad een heerlijke tandem, maar ook Bergkamp functioneerde prima zonder Jonk

26 februari 2020 om 16:37

Carel Eiting heeft uitstekende slimme steekpassen in huis. Denk dat Ten Hag na zondag ook wel inziet dat Eiting bij afwezigheid van Ziyech altijd in de basis moet staan.

26 februari 2020 om 18:56

Eiting legt het fysiek alleen wel af tegen iedere speler van Getafe. Ten Hag zal iets nieuws moeten verzinnen willen we een kans maken op de volgende ronde. Het liefst zie ik Martinez als stabiele factor op het middenveld met daarnaast Donnie, gooi Marin maar op 10. Promes op links, Tadic op rechts en Traore in de punt. Achterin Alvarez op rechts, Schuurs met Blind centraal en Dest op links.

26 februari 2020 om 19:58

Eiting rechtsbuiten. Marin en Donny en Gravenberch centraal? Tadic punt en Promes links. Kan dat?

26 februari 2020 om 16:42

Zijn ook andere spelers die Promes kunnen wegsturen. Een mooie kans voor Eiting bijvoorbeeld, die jongen heeft een uitstekende pass. Tot nu toe speelt hij niet goed maar er liep ook bijna niemand diep, misschien dat hij zich nu kan laten zien door Promes voor de goal te zetten. Ondanks dat Tadic in een matige fase zit, kan hij nog steeds goed combineren en passes geven vind ik. In de spits is hij een stuk beter. Misschien Babel op rechts proberen? Het kan nooit minder zijn dan op links.

26 februari 2020 om 17:47

Moet de bal wel bij het middenveld komen. Door de hoge druk die Getafe had op de verdediging kwam het middenveld amper aan de bal tenzij er een hoge bal gegeven werd. Vaak werd dan het duel in de aanval of het middenveld verloren en was je weer terug bij af. Ziyech kwam ook amper aan zijn spel toe.

26 februari 2020 om 18:45

De enige oplossing is 442 of 4411 gaan spelen met dest als rechtshalf en promes als (valse) spits. Dan Gravenbergh als linkshalf en vd beek en Eiting als de 2 centrale middenvelders.

Neem nou alsjeblieft geen risicos met Quincy.. Straks zitten we nog een paar weken zonder fatsoenlijke aanval. Tegen AZ (en in mindere mate Utrecht) hebben we hem hard genoeg nodig.

Oke, dat is in ieder geval 1 sterkhouder terug. Dan mis je alleen zijn aangever: Hakim. Het wordt nog een hels karwei donderdagavond. Hopen op een Ajax dat plots in optima forma is, en alle schwalbes en tijdrekken van Getafe worden gestraft. Zo iets. Let's go!

26 februari 2020 om 15:56

Scheidsrechter donderdag schijnt niet vies te zijn om kaarten te trekken. Laten we hopen dat hij dit donderdag ook doet!

26 februari 2020 om 16:05

Valt mee, hij had alleen tegen de wedstrijd van AZ veel kaarten uitgedeeld

26 februari 2020 om 16:13

Hopen dat ie dat donderdag ook doet? Jij snapt toch wel dat het dan Ajax gaat zijn die de kaarten gaat krijgen aangezien die Spanjaarden continu stervende zwaan aan het spelen zijn. Die gaat daar gewoon voor fluiten hoor. Tegen Ajax. Let maar op.

26 februari 2020 om 17:49

Ajax maakte gewoon kleine overtredingen. Ja die spanjaarden stelden zich aan maar maak dan ook geen kleine overtredingen. Volgens mij staat er niet in de regels dat je geel moet geven voor overdreven neergaan bij overtredingen. Alleen als er geen overtreding is. Maar mensen zien dit blijkbaar als hetzelfde.

Zonder Ziyech stelt Promes ook niet zoveel voor. De meeste doelpunten en acties kwamen door Ziyech. Ziyech is degene die promes lanceerde dus ehh...

26 februari 2020 om 15:59

Tuurlijk mis je Ziyech, maar Promes is niet alleen maar afhankelijk van Ziyech hoor. Het voordeel als Promes weer speelt is dat je met hem weer meer diepgang in de voorhoede hebt en je ook nog een speler erbij hebt die een mannetje kan uitspelen

26 februari 2020 om 16:05

@ahmedmohammed "zonder Ziyech stelt Promes ook niet zoveel voor." Ja man bij Twente, in Rusland en bij Oranje zijn ze echt een goed duo dus ehhhh.......

26 februari 2020 om 16:28

Bj oranje stelt Promes idd niet zo veel voor. Vind dat nou niet bepaald een uitblinker

26 februari 2020 om 17:14

In het Nederland elftal is het inderdaad niet veel. Bij Twente deed die het aardig, maar toen stonden de Nederlandse topclubs ook niet voor hem in de rij. En Rusland, tja? Hoeveel minuten heb jij hem daar zien voetballen om te kunnen oordelen over de voetballer Promes in Rusland?

26 februari 2020 om 17:45

Jij hebt een zeer uitgesproken mening over Promes. Dus: hoeveel minuten heb jij hem zien voetballen in het buitenland om te kunnen oordelen over hem?

Hopelijk dat ze niet meteen te gek doen met Quincy en hem in de basis laten starten om hem vervolgens ook nog eens zoals Ziyech vorige week 90 minuten te laten staan. Als iets riskant is, dan is het wel een hamstringblessure. Dat kan er zomaar weer inschieten als je te snel te veel wilt na een blessure.

Tsja zonder Ziyech is Promes ook gewoon 25% minder, als het puur omdat niemand hem die ene pass kan versturen afgestemd op zijn loopactie. Ik zou lekker de eerste helft vandaag afwachten. Mocht je toch zowaar in een positie komen dat de volgende ronde haalbaar is, zou ik misschien Promes laten invallen. Zo niet, zo min mogelijk risico's nemen met twijfelgevallen en volledig focussen op de competitie en het fit houden van de spelers.sinds de periode van Chelsea uit zijn bijna alle sterkhouders ongeveer geblesseerd geweest. Neres langdurig, Promes en Ziyech tweemaal, Blind met zijn hartspier, Veltman. Je andere spelers die het dan moeten doen zijn niet in vorm (tadic) of spelen nu op een positie waarbij hun krachten niet tot hun recht komen (donny).

Toch nog een beetje goed nieuws... Wat denken jullie van deze opstelling?

Onana
Dest
Schuurs
Blind
Martinez
Alvarez
Van de Beek
Eiting
Babel
Tadic
Promes
26 februari 2020 om 16:01

Zoiets zal het, als Quincy helemaal fit is, moeten worden denk ik ja. Of toch Tadic op links en Traore in de spits en Babel een keertje banken. Edit: maar lijkt me sterk dat Promes kan/zal statrten eigenlijk.

26 februari 2020 om 16:01

Promes moet je niet laten starten. Die heeft tijden geen wedstrijd gespeeld.

26 februari 2020 om 16:26

Ik zie Ten Hag niet zo snel meer Alvarez op het middenveld zetten aangezien hij laatste nog heeft gezegd dat Alvarez een verdediger is. Daarnaast heeft hij ook al een tijdje niet meer op die plek gespeeld. Zelf ben ik ook geen fan van Alvarez op het middenveld omdat de beste man gewoon niet mee kan op het middenveld van Ajax. Je hebt tegen Getafe juist spelers nodig die een bal kunnen passen en de opening kunnen vinden. Ik zou hem eventueel wel op rechtsback willen zien en dan Dest naar linksback. Ik zou zelfs Castillo wel een kans willen zien krijgen op linksback. Ik weet dat hij nog geen wedstrijd heeft gespeeld voor Ajax 1, maar voetballend is hij een goede speler en dat hebben we nodig tegen Getafe. Voor de rest vind ik je opstelling niet verkeerd.

Onana
Dest
Schuurs
Blind
Castillo
Eiting
Van de Beek
Martinez
Babel
Tadic
Promes

genoeg mensen zeggen dat Priomes niet net zo goed is zonder Ziyech. waar iets over te zeggen valt, aangezien veel van zijn goals op assist kwam van de Marokkaan. Maar wil Ajax nog iets willen zal Promes wel moeten starten en daarbij zal hij toch aan moeten geloven aangezien hij, de man die als enige bij Ajax het niveau van vorig jaar heeft doorgetrokken, naar Chelsea gaat.

26 februari 2020 om 16:29

Het is wel weer een gok omdat hij al een tijdje geen minuten meer heeft gemaakt. Is zijn lichaam er al klaar voor? Het is ook jammer dat Ziyech uit is gevallen, want nu word je eigenlijk gedwongen om Promes er in te zetten. Anders had je Ziyech nog op rechtsbuiten kunnen zetten en Babel op links.

26 februari 2020 om 16:38

Ik snap je punt, maar als zelfs Promes niet start, heeft Ajax een mega zwak voorhoede. Daarmee winnen ze niet

26 februari 2020 om 17:54

Ben vooral benieuwd of Ter Hag een oplossing heeft op het vroeg onder druk zetten van de verdediging bij de opbouw. Ajax kwam vorige week amper aan voetballen toe en de aanval kwam amper aan de bal op een hoge bal na. Wel of geen Promes/Ziyech maakt weinig uit als ze niks kunnen klaarspelen.

Promes nog niet opstellen.zou spelen met oa. Schuurs op de plek van Alvarez. Dest linksback indien Mazzroui fit is zodat hij Rb kan (of is hij nog out?). Middenveld Martinez en Eifting en voor hen Marin de kans geven. Bij Luik geweldige afstandschoten. Vd beek vrije rol op links geven zodat hij steeds naar binnen kan gaan. Spits Traore en rechts Tadic. Dit lijkt me beste oplossing. Mocht Marin niet fit zijn, kan Tadic ook op 10 en Babel rechts.

Maximaal een half uurtje voor promes lijkt me. Die zal eerst wedstrijdfit moeten worden. Zondag wacht ook weer een hele belangrijke pot die we niet mogen verliezen. Het wordt echt puzzelen voor ten hag aangezien we ook geen goede vervanger voor tagliafico hebben op de linksback positie.

26 februari 2020 om 16:31

Dat is ook mijn gedachte. Ik zou het onverantwoord vinden om Promes gelijk in de basis te zetten. Vorig keer raakte hij toen ook alweer aardig snel geblesseerd. Hoe raar het ook klinkt, het kampioenschap lijkt mij op dit moment voorrang te hebben. Je staat 2-0 achter tegen Getafe. Die gaan vol op de verdediging spelen. Dit lijkt mij bijna een onmogelijk uitdaging. Ik word graag verrast, maar ik zie het niet zo snel gebeuren en daarom heb ik liever dat Promes gespaard wordt voor tegen AZ.

Toch nog goed nieuws. Indien Ziyech speelt zoals vorige week mis je er niks aan. Promes is zoveel beter dan Babel, die stelt echt volledig teleur. Desondanks heb ik er een hard hoofd in. Ajax heeft het niet meer.

3-4-1-2 gaan spelenOnanaSchuurs-Blind-MartinezDest, Eiting, Alvarez, Tadic, Vd BeekBrobey, Traoré Op de bankDanilo, Ünüvar, , Ekelenkamp, TimberQuincy fit houden voor Zondag

26 februari 2020 om 17:31

Met die opstelling loop je keihard in het mes van Getafe. De kracht van Getafe is juist tegen vol aanvallende ploegen er 1-2x gevaarlijk uit te komen en te scoren.

Laat Promes er maar uit. Al die blessures, mag Ten Hag ook eens bij zichzelf gaan zoeken. Promes snel terug gebracht en een paar weken eruit. Ziyech snel terug gebracht mist inmiddels alweer meerdere wedstrijden. Neres blijkbaar een flinke terugslag bij het optrainen. Misschien toch maar eens heel hard evalueren en hand in eigen boezem steken. Ten Hag heeft inmiddels wel gelukkig door dat het crisis is en dat zijn eigen krediet ook eindig is. Winnen van AZ en de voorsprong weer op zes punten krijgen heeft momenteel prio. Europees presteren is mooi, maar de weg is nog heel lang en de vorm heel ver weg. Zeker met die extra wedstrijden erbij, neemt de kans op blessures alleen maar toe, terwijl de mogelijkheden tot opvangen steeds verder afnemen en het elftal steeds slechter presteerde.

26 februari 2020 om 17:29

Ten Hag volgt advies medische staf en beslist niet of speler fit genoeg is. Daarnaast draaide men verleden jaar een bijna identiek schema en er was niemand maar ook niemand die verzaakte.

Ziyech was anders ook ontzettend matig vorige week. Ajax leek hem wanhopig op te zoeken terwijl hij continu dubbel werd gedekt (vaak van 1 verdediger en iemand die druk op hem zette van achteren, vanaf het middenveld). Misschien dat een nieuwe tactiek Getafe kan verrassen.

Laat Zyech eerst maar eens volledig herstellen. Zoals hij in de wedstrijd tegen Getafe speelde heb je er ook weinig aan. Trouwens een speler als Tadic valt dit seizoen ook behoorlijk tegen t.o.v. vorig seizoen. Dus dan maar strijdend ten onder met een paar " jongelingen"

Je zou misschien Promes ook wel op 10 kunnen zetten, speelde hij toen van de Beek er even niet was ook en deed hij ook niet slecht.

26 februari 2020 om 19:38

Promes werdt bij Spartak 2 keer speler van het jaar op de “10” positie. Dus hij is daar meer dan verdienstelijk.

26 februari 2020 om 20:02

Ja alleen heb je al juist geen flanken zonder neres en ziyech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Lof voor ‘trendsetters’ Bosz en Ten Hag: ‘Het begint vaak wel bij Ajax’

Henk ten Cate luidde in 2017 de noodklok wat betreft het opleidingsniveau in Nederland. De onlangs bij Al-Ittihad vertrokken coach was destijds van mening dat veel clubs in de Eredivisie het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 april
Alexis Sánchez kan zijn loopbaan vervolgen bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren