‘Bij Real heeft hij zich wel een beetje laten gaan wat betreft zijn gewicht’

Woensdag, 26 februari 2020 om 11:25Robin Bruggeman

Marcin Bulka staat inmiddels onder contract bij Paris Saint-Germain, maar voor zijn periode in Parijs kwam hij drie jaar uit voor Chelsea. De twintigjarige doelman deelde daar de kleedkamer met onder meer Eden Hazard en Thibaut Courtois, die nu allebei voor Real Madrid spelen. Bulka ziet dat Hazard in zijn eerste seizoen bij de Koninklijke nog niet weet te brengen wat er van hem verwacht werd.

“Hij houdt van hamburgers en pizza’s, ik heb hem vaak bij pizzeria’s gezien”, vertelt Bulka in gesprek met Foot Truck over Hazard. “Hij geeft om niets anders dan voetbal en lol maken. Dit was bij Chelsea geen probleem, maar bij Real heeft hij zich, zeker gezien zijn recente blessures, waarschijnlijk een beetje te veel laten gaan wat betreft zijn gewicht.”

Zidane weet niet zeker of Hazards seizoen erop zit

Courtois maakt daarentegen dit seizoen wel een goede indruk bij Real Madrid. Bulka geeft wel aan dat de Belgische doelman op een bepaalde manier behandeld moet worden: “Hij heeft een groot ego. Als hij een blunder begaat, gaat hij naar de coach en zegt hij dingen als: ‘Die verdediger stond niet op de goede plek, hij had dit of dat moeten doen.’ Hij wil niet accepteren dat het zijn schuld was.”

Bulka is wel te spreken over N’Golo Kanté, die hij een echte professional noemt: “Hij is de echte motor van het team, zonder hem kun je niet beginnen. Een erg bescheiden jongen, hij schept nooit op. Zelfs toen ze wereldkampioen werden was het leuk om hem ongemakkelijk naar de camera te zien lachten terwijl de rest aan het zingen en feesten was met de fans. Maar hij wil altijd zorgen dat anderen de kans krijgen om uit te blinken. Als hij de marathon zou rennen, zou hij het waarschijnlijk sneller doen dan die kerel die laatst onder de twee uur dook.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door mrsamosa)

Mooi man, lekker uit de school klappen. Zal ie zich populair mee maken.

Klinkt een beetje als een sneer richting Hazard en Courtois. Niet bijzonder sportief van deze beste man. Hoe kan hij bepalen of Hazard ongezond leeft?

26 februari 2020 om 11:40

Ja een hele lastige vraag Visca .. dat kan natuurlijk nooit iemand weten. Dat is de grootste mysterie op aarde.

26 februari 2020 om 12:10

Kom op, Hazard presteert al 8 a 9 jaar op het hoogste niveau en was zelden geblesseerd. Dat terwijl hij het meest trappen krijgt van gans Europa. Dat kan natuurlijk niet als je niet als een professional leeft. Als je precieze data wil, google eens "eden Hazard injury history". Dan kom je op de site van transfermarkt en zie je dat hij tot voor dit seizoen jaarlijks gemiddeld een 2 of 3 tal wedstrijden miste. Wat dus niets is. Het is algemeen bekend dat Hazard geen trainingsbeest is en liever wedstrijden speelt. Maar hij is wel een professional die 's avonds nooit laat uit gaat en zo. Dat hij nu eenmaal met overgewicht terug kwam uit vakantie is een feit, maar dat probleem heeft hij weggewerkt en hij presteerde gewoon erg goed voor Real. Tegen PSG was hij geweldig maar in die match raakte hij dan geblesseerd door een overtreding van Meunier. Deze blessure had enkel en alleen met die overtreding te maken en natuurlijk niet met overgewicht van maanden daar voor. Dat hij vorig weekend een nieuwe blessure opliep aan dezelfde enkel lijkt me daar ook weinig mee te maken te hebben. Hij was duidelijk nog niet 100 procent klaar om meteen zo veel te spelen en Zidane heeft hem te vroeg gebracht met City en El Clasico in het vooruitzicht. Maar nu is Zidane hem voor de rest van het seizoen kwijt. Jammer voor alle partijen, maar zonder Meunier was er niets aan de hand geweest.

26 februari 2020 om 12:13

Overigens, wat een clown is deze Bulka. Stelt niets voor in de voetbalwereld en probeert zich dan maar interessant te maken door snoeihard uit te halen naar zijn ex-ploegmaats. Collegiale knul.

26 februari 2020 om 12:51

Een beetje overdreven om te stellen dat Hazard erg goed presteert voor Real Madrid. Hij is gehaald als vervanger van Ronaldo, en als je het zo bekijkt is het ronduit teleurstellend wat Hazard heeft laten zien bij Real. En dat hij veel te dik terug komt van vakantie is bijna een middelvinger naar je nieuwe club. Hazard is een speler met uitzonderlijk veel talent, alleen mist hij de mentaliteit om een absolute grootheid te zijn in de geschiedenis van het mondiale voetbal

26 februari 2020 om 13:09

Als niemand het kan weten, waarom moet je er dan wat over roepen? Dit is gewoon niet netjes wat Bulka doet.

26 februari 2020 om 13:19

Visca , 1 word : Pure sarcasm.

26 februari 2020 om 13:28

Transfermarkt geeft juist aan dat hij wel best vaak geblesseerd is geweest, Chelsea periode vooral.. maargoed het is wat je vaak noemt, ik vind 225 dagen (Exclusief de laatste 2 blessures bij Real) wel “vaak”. ik had recent nog iets erover geplaatst. Aan deze blessure kan hij niks aan doen nee, maar aan de spierblessures van zn etape bij Cfc (deels) wel. Een chirurg bij een Spaanse tv programma legde precies uit wat Hazard heeft, en de geschiedenis ervan. Het schijnt dus dat hij dit bij Cfc heeft opgelopen. En dit is dus de 3 keer dat hij geblesseerd raakt aan dezelfde enkel.

26 februari 2020 om 14:06

Een chirurg mag helemaal niet precies zeggen wat een speler heeft, iets met privacy en beroepsgeheim. Was dus niet zijn eigen chirurg, een acteur of een chirurg die zijn baan gaat verliezen.

26 februari 2020 om 16:33

Koekoek, hoe kan je nou iemand beoordelen op het feit dat hij niet even vaak scoort als Ronaldo? Hij is een speler die een ploeg beter doet spelen, niet iemand die 60 goals per jaar maakt. En iedereen die Real een beetje volgt, zag dat hij de ploeg beter deed draaien. Ben het er wel mee eens dat met overgewicht terugkomen van vakantie, niet kan.

26 februari 2020 om 16:49

@blink, en ik had daar recent op gereageerd, maar je herhaalt nu dus net hetzelfde. Zijn zwaarste kwetsuur was in de zomer, een dag of 80 gekwetst, ja, grotendeels dus als er geen wedstrijden te spelen waren. Voorts enkele keren een 3 tal weken gekwetst. En dat op 7 jaar. Ik weet echt niet waarom ge halstarrig wil vasthouden aan die 225 dagen. Het is ondertussen trouwens al op veel site's bevestigd dat hij op die 7 jaar maar een 20 tal matchen heeft gemist. Evenveel als nu op een half seizoen Real, jammer genoeg.

26 februari 2020 om 16:59

Ging mij niet perse om matches maar om dagen.. matches is niet altijd relevant aangezien iemand nooit gelijk top kan presteren na een blessure-periode. Dus de eerste par wedstrijd is altijd testen en wijdstrijdritme opdoen. Het blijft dus lastig om dat te bepalen. Maar 225 dagen exclusief de blessures die hij bij Real heeft opgelopen (+/-16 wedstrijden?) en daarna nog matig speelde omdat hij dus niet fit fit was, is niet bepaald weinig.

26 februari 2020 om 17:02

blink,225 dagen in zowat een decennium op het hoogste niveau, is niet veel. Daarnaast kan je die blessure van juni-augustus nauwelijks meetellen want ondanks dat dat inderdaad 80 dagen duurde, miste hij slechts 3 wedstrijden. Je kiest de statistieken uit die in zijn nadeel spreken. Die chirurg kan overigens onmogelijk perfect op de hoogte zijn,. Iemand die zichzelf weer intressant wil maken. Sowieso heeft Hazard amper spierblessures gekend in zijn carriere maar allemaal contactblessures dus die wat die chirurg gerookt heeft weet ik niet.

26 februari 2020 om 17:50

Volgens heel veel Belgen zit "voetbalgod" Hazard vlak achter Messi en Ronaldo en ver boven de rest van de voetballers op deze aardkloot. Dat erg veel van jullie Belgen deze mening zijn toegedaan laten jullie op een Nederlands forum dan ook te pas en te onpas weten. Aanvaller Ronaldo is vertrokken bij Real Madrid en ze hebben aanvaller Hazard gehaald. Mogen we ze dan aub vergelijken? Hazard zit toch zo dicht tegen het niveau van Ronaldo aan? Ik snap het probleem niet. En een team beter laten voetballen... we hebben het hier niet over een middenvelder, maar een aanvaller. En die mag - nee die moet - je afrekenen op het aantal goals en assists. En dat valt tegen bij Hazard. Mag best gezegd worden.

26 februari 2020 om 17:57

Heh? Lees het nog een keer. Die chirurg had het over de enkel blessure en de geschiedenis ervan. En daar was ie natuurlijk wel op de hoogte aangezien zowel chelsea en real de documenten openbaar stellen. En wat betreft de blessures; wat ik net zei, het gaat niet alleen maar om de wedstrijden maar ook om de dagen. Dat iemand fit verklaard is betekent niet dat hij wedstrijd fit is. Dit zijn twee verschillende dingen. Hazard (ja ik volg hem ook langer dan een decennia), elke keer dat hij geblesseerd raakt duurt het wel even voordat hij weer in vorm is. Dan zijn de 3 wedstrijden die jij benoemt ineens 6/7 geworden. Begin van het seizoen ook hetzelfde. Door de blessure (wat hij bij cfc heeft opgelopen) duurde het wel ontzettend lang voordat hij weer wedstrijdfit was (gewicht buiten beschouwing gelaten).

26 februari 2020 om 13:01

Persoonlijk heb ik niet het idee dat hij iemand een sneer uitdeelde.. Hij vertelt gewoon wat het is en nergens geeft hij ook aan dat hazard ongezond is hij zegt enkel dat hazard zich heeft laten gaan betreft zijn gewicht

Hazard kwam ook met overgewicht aan in Madrid, dat is ook niet echt professioneel. Ik ben bang dat Hazard niet gaat slagen bij Real puur omdat die al 29 is geen rendement heeft en nu al aan de lopende band blessures oploopt. Nu hebben we eigenlijk een 1 seizoen weggegooid en ik zie in Hazard geen speler die tot zijn 33 top is. Ronaldo daarintegen leeft voor het sport en is altijd fit. Wel jammer vind Hazard een wereldklasse speler maar hoe graag ik hem ook zie slagen heb ik toch mijn twijfels.

Volgens mij laat deze meneer Bulka zich ook even iets te veel gaan. Ik vond het verhaal over Bakker en Di Maria nog wel grappig maar dit is gewoon ordinair modder gooien naar je (ex) collega's.

26 februari 2020 om 13:01

Hoezo is dat ordinair modder gooien?over Hazard zegt ie niks geks… vind het zelfs een compliment dat ie aangeeft dat het bij Hazard om lol gaat en niet zo zeer altijd dat professionele.over de blessure heeft ie ongelijk , maar ik zie daar geen sneer in.over Hazard en Courtious deelt ie slechts een constatering , hij zegt nergens of het goed of slecht is.enkel bij Kante deelt ie daadwerkelijk zijn mening namelijk dat ie het leuk vind dat Kante bescheiden is.overigens zou ik het totaal niet erg vinden als ie met modder had gegooid richting Courtous , wat een kwal is dat bah.sommige mensen verdienen het dat hun ware aard geopenbaard wordt..courtious is zo iemand.

Courtois goeie keeper alleen ik mag hem als persoon niet. Ik ken hem niet persoonlijk en mag nooit zomaar oordelen maar bij hem weet je gewoon is een rare gozer die zich beter vind dan wie dan ook. Als dit echt zo is dat hij na elke goal een verdediger de schuld geeft dan zou ik als trainer het na een tijdje echt zat worden en hem per direct wegsturen. Je kan nooit zo praten ja de verdediging stond niet goed. Het kan natuurlijk zeker zo zijn maar dat je nooit wilt toegeven dat het je eigen fout is net als die laatste goal tegen Levante, was zeker Ramos de schuld pfff.

26 februari 2020 om 11:57

Heb vaker gelezen en ook gehoord van mensen dat Courtois erg arrogant is. Ik ken een meisje die een paar jaar geleden naar de open dag van Chelsea ging waarbij iedereen de tijd wou nemen voor een foto behalve Courtois die daar geen zin in had. Dit verbaast me dus niks.

26 februari 2020 om 12:09

'Ik ken hem niet persoonlijk en mag nooit zomaar oordelen'. Punt.

26 februari 2020 om 12:09

Ik mag courtois niet sinds hij vreemd is gegaan met de vriendin van Kevin de bruyne..

26 februari 2020 om 12:23

Dan wil ik niet weten wat je van John Terry vind hahaha

26 februari 2020 om 12:31

Of Ryan Giggs

26 februari 2020 om 12:33

En met een getrouwde buurvrouw. En nu recent naar het schijnt met zijn poetsvrouw.

26 februari 2020 om 12:40

Ook geen fan van john Terry, Giggs was ik een grote fan totdat zijn verhaal naar buiten kwam,hoe kun je nou met de vrouw van je broer naar bed gaan,je hebt alles in je leven,op dat gebied had hij meer geluk dan zijn broer,moet je dan ook nog zijn vrouw afpakken,mijn sympathie voor hem is al jaren weg...

Hazard is in mijn ogen de meest overschatte speler van dit moment. Haaland heeft nu al meer gescoord in de CL met zijn 19 jaar dan Hazard in zijn carrière. Sneeuwde altijd onder in de grote wedstrijden in de CL en bij Real heeft die er tot dusver ook niks van gebakken.

26 februari 2020 om 12:20

Haaland heeft zowat meer gescoord in de CL op deze leeftijd dan elke andere speler. Lekkere vergelijking 😁

26 februari 2020 om 15:24

Er zijn 227 spelers met meer CL-doelpunten dan Haaland, waaronder Tomasson, Dani Alves, Essien, Podolski en Sneijder. Eden Hazard is er daar niet een van. Het is een goede vergelijking. Btw, Hazard heeft minder CL-doelpunten dan John Terry.

26 februari 2020 om 15:28

Ik las het verkeerd zie ik nu, heb het stukje 'in zijn carriere' gemist.

26 februari 2020 om 16:35

Tsja bij Chelsea stond hij er dan ook altijd alleen voor. Conte en Mourinho parkeerden de bus en Hazard stond op een eiland. Ook is het moeilijk scoren in de CL als je EL speelt, en Chelsea speelde lang niet elk jaar CL.

26 februari 2020 om 21:22

John Terry heeft er meer gemaakt en speelde voor datzelfde Chelsea. Zet Neymar in dezelfde rol en die maakt er 3x zoveel.

26 februari 2020 om 12:20

Hij kan er ook weinig van bakken als die een blessure heeft, is ook niet geheel aan zichzelf toch?

26 februari 2020 om 12:51

En Hazard beschikt over een zwakke mentaliteit, zei ooit in Chelsea dienst, dat hij leuk mee voetballen belangrijker vind dan winnen, dan ben je niet geschikt voor Real Madrid . Is overschat, oogt leuk maar 0,0 rendement. Ook het oogt leuk is er niet meer.

26 februari 2020 om 12:56

Ik ben het 100% met je eens dat Hazard de meest overschatte speler is op de Europese velden. Velen (vooral Belgen hier) doen alsof het Messi en Ronaldo is, daaronder Hazard en daaronder een hele tijd niets. Grote onzin natuurlijk wanneer een speler in de Champions League nooit thuis geeft.

26 februari 2020 om 13:16

Precies dat. Hazard was altijd beter dan Neymar riepen velen, nooit waar natuurlijk. Neymar, Mane, Salah, Sancho en Gnabry vind ik echt allemaal betere wingers dan Hazard. Hazard is net als Isco: uitmuntende dribbel en techniek, kunnen 4/5 man dollen maar efficiëntie 0,0. Pleintjesvoetballers.

26 februari 2020 om 13:45

Zijn statistieken zijn ook gewoon niet heel erg goed. Die passen niet bij de status die velen Hazard willen geven. Als je daarbij ook nog optelt dan zon beetje de helft van de goals strafschoppen zijn, dan woren zijn statistieken nog magerder.

26 februari 2020 om 17:00

Als Hazard Nederlander moest zijn, zouden velen hier hem een God vinden, zeker weten

26 februari 2020 om 17:40

@eydie Cee - - - - - - - - Wat een onzin. Wij Nederlanders hebben nogal een geschiedenis met voetbalspelers. En voetballers uit Nederland krijgen/kregen genoeg kritiek, zoals Robben en Sneijder bijvoorbeeld. Jullie Belgen hebben gewoon veel minder ervaring hierin en kunnen het blijkbaar erg slecht hebben als een Nederlander op een Nederlands forum - terechte - kritiek op Hazard geven. Reageer gewoon inhoudelijk met argumenten. Hazard heeft gewoon de mentaliteit van een doperwt. En in het hedendaagse voetbal wordt je geen echte voetbalgod met de mentaliteit van een doperwt.

26 februari 2020 om 18:14

Ik heb hier op gereageerd, omdat jij begint over 'vooral belgen'. En volgens mij ben jij nog eenbeetje te jong, om goed te kunnen oordelen over de gehele carriere van Hazard. Die was al een topspeler als jij nog in de puberteit zat. Argumenten? Bekijk gewoon zijn statistieken over zijn hele carriere. En wat betreft je minachting betreffende dat wij minder ervaring hebben, tja, kom eens met argumenten! Trouwens, doen jullie niet net hetzelfde met Frenkie Dejongh, ophemelen tegen de sterren op.

26 februari 2020 om 18:43

Als jij hier wel vaker reacties leest dan zie je dat Frenkie de Jong juist heel veel kritiek krijgt in Nederland. Net als de Ligt. Maar oh wee als iemand hier iets over Hazard durft te zeggen... Dan krijg je het over je heen hier van de Belgen. Nog geen Belg gezien hier die met een kritische blik naar Hazard durft te kijken. En zijn statistieken in de Champions League geven juist aan dat Hazard behoorlijk overschat is. Dat is een argument. Jij - daarentegen - hebt er nog geen gegeven.

26 februari 2020 om 20:00

Jongen toch, moet ik zijn erelijst hier volledig gaan opsommen. Kampioen geworden in Frankrijk, in Engeland. Speler van het jaar in Frankrijk, en in Engeland. FA Cup gewonnen, Europa League gewonnen, meer dan 100 caps voor de nationale ploeg, 2de beste speler op het WK 2018,maar hoho, hij is verschrikkelijk overgewaardeerd. Laatste seizoen bij Chelsea trouwens betrokken bij plus minus 40 goals. Iedere normale mens wist dat Hazard nooit 50 goals ging maken zoals CR7. Genoeg argumenten nu? En van Dejongh, 75% van de reacties zijn om hem de hemel in te prijzen. Als ge nu nog altijd zegt dat ik u geen argumenten heb gegeven, die bewijzen dat Hazard echt wel een topspeler is, dan denk ik dat ge beter een ander sport gaat volgen, want dat ge er niet veel van begrijpt. Of in het andere geval heeft het dan toch iets te maken met nationaliteit voor jou, want er zijn hier ook echt wel genoeg Nederlanders die wel overtuigd zijn van Hazard's kwaliteiten.

26 februari 2020 om 20:06

Ik zeg nergens dat Hazard slecht is. Hele goede speler. Misschien na Messi wel de speler met het meeste talent van de huidige generatie voetballers. Alleen heeft Hazard de mentaliteit van een doperwt. Daarom vind ik hem de meest overschatte speler van de Europese velden. Dat jullie Belgen daar zo boos om worden. Triest. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PS: het is Frenkie de Jong. Niet Dejongh. Het is een Nederlander snappie?

Benieuwd wie Courtois dan de schuld gaf voor de goal van Schöne

26 februari 2020 om 12:21

De muur.

26 februari 2020 om 13:18

De linkerpaal is vanzelf wat meer in de breedte gaan verschuiven toen Schone al bezig was met zijn aanloop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
5.Liverpool6020
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder346
T. WernerAanvaller336
C. PulisicMiddenvelder254
C. Hudson-OdoiAanvaller232
E. MendyKeeper290
H. ZiyechMiddenvelder222
T. AbrahamAanvaller226
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chelsea.

0 fans
Keeper, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren